Dodaj do ulubionych

Anita Błochowiak odchodzi z SLD

13.05.11, 13:18
Mam nadzieję, ze Premierowi nie przyjdzie do głowy, żeby zapraszać ją do rządu ani na listy

Kolejną osobą, która rozważa, czy ponownie kandydować do parlamentu, jest Anita Błochowiak. Jak zapowiada posłanka SLD, w ciągu kilku tygodniu ogłosi swoją decyzję w okręgu wyborczym. Nieoficjalnie mówi się, że decyzja ta już zapadła i jest na "nie".

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9591078,Kolejni_poslowie_odpadna_z_klubu_SLD__Pierwszy_moze.html

Mam nadzieję, że na jej miejsce wejdzie jakaś naprawdę wartościowa posłanka. Tego lewicy i sobie życzę.
Obserwuj wątek
    • volupte01 Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 13:47
      czas zając sie dzieckiem i rodziną.
      • ex.mila Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 14:05
        volupte01 napisał:

> czas zając sie dzieckiem i rodziną.

Ciekawe jaki jest prawdziwy powód. Czyżby tez zagrażała pozycji Grzesia? Nawet ona? Teraz już mu tylko Kalita, Piekarska, Miller i Oleksy zostali. Ta czwórka za nim murem.
        • zoil44elwer Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 14:12
          ex.mila napisała:

> volupte01 napisał:
          >
          > > czas zając sie dzieckiem i rodziną.
          >
          > Ciekawe jaki jest prawdziwy powód. Czyżby tez zagrażała pozycji Grzesia? Nawet
          > ona? Teraz już mu tylko Kalita, Piekarska, Miller i Oleksy zostali. Ta czwórka
          > za nim murem.

No i dobrze,bo ci nie pozwolą reaktywować UW na bazie SLD,co było zamiarem Kwacha,Olejniczaka i Salonu GW.
          • ex.mila Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 14:19
            zoil44elwer napisał:
            >
            > No i dobrze,bo ci nie pozwolą reaktywować UW na bazie SLD,co było zamiarem Kwac
            > ha,Olejniczaka i Salonu GW.

A co marny robaczek mam do gadania w tej sprawie. Zgadzam się z Wołkiem, ktory dzisiaj powiedział, że SLD jest już skończone, że nadszedł kres tej partii, ze jest coraz bardziej hermetyczny i jego dni sa policzone. Mi osobiście nie zależy, wolałabym młodą nowoczesną lewicę bez partyjnego starego betonu za plecami. Ten niech zostanie przy Grzesiu.
            • zoil44elwer Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 14:45
              Po 89 prognozowano unicestwienie lewicy,a tymczasem......nadszedł rok 1993(SdPR),1995(Kwach),2000(Kwach),2001(Miller).Nadejdzie i rok 20**(Napieralski)!
              • ex.mila Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 14:58
                zoil44elwer napisał:

> Po 89 prognozowano unicestwienie lewicy,a tymczasem......nadszedł rok 1993(SdPR
                > ),1995(Kwach),2000(Kwach),2001(Miller).Nadejdzie i rok 20**(Napieralski)!

Nie ejstem za unicestwieniem lewicy, wręcz przeciwnie. Nie jestem nawet za unicestwieniem SLD. jestem za tym, zeby powstała nowoczesna młoda lewica bez partyjnych fircyków wysługujących się staremu betonowi PZPR-owskiemu. Dla każdego coś miłego. Jestem za tym.
                • zoil44elwer Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 15:57
                  Podobał ci się nowoczesny lider lewicy jakim był W Olejniczak? Chyba dlatego że dołował lewicę ZA NAMOWĄ SWEGO PANA kWACHA.Z 41 % poparcia w 2001 aż do 8 % w 2005.
                  • wos9 Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 16:00
                    zoil44elwer napisał:

> Podobał ci się nowoczesny lider lewicy jakim był W Olejniczak? Chyba dlatego że
                    > dołował lewicę ZA NAMOWĄ SWEGO PANA kWACHA.Z 41 % poparcia w 2001 aż do 8 % w
                    > 2005.

Jestem wstrząśnięta twoją "przenikliwością".
                    • zoil44elwer Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 16:16
                      Bo mnie wnerwia gdy krokodyle płaczą nad losem lewicy której przewodzi nielubiany przez nich Napieralski.Powinni się cieszyć ze słabego przywódcy SLD bo taki zarżnie SLD i pokroi krokodylom mięsko lewicy.Chyba dlatego krokodyle nie lubią Grzesia bo ten oddala im w czasie wampirzą ucztę,czyli degustowanie czerwonej krwi.
                      • ex.mila Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 18:00
                        zoil44elwer napisał:

> Bo mnie wnerwia gdy krokodyle płaczą nad losem lewicy której przewodzi nielubia
                        > ny przez nich Napieralski.

1.nie płaczę nad losem lewicy której przewodzi Napieralski, płaczę nad losem lewicy, a to dwie zupełnie różne rzeczy

Powinni się cieszyć ze słabego przywódcy SLD bo taki
                        > zarżnie SLD i pokroi krokodylom mięsko lewicy.

2. Bym się cieszyła gdyby byłą szansa na zmianę, ale podejrzewam, ze Napieralski zabetonuje się w SLD na 10 lat i dlatego ta partia jest dla mnie zupełnie bezużyteczna w tej chwili

Chyba dlatego krokodyle nie lubią
                        > Grzesia bo ten oddala im w czasie wampirzą ucztę,czyli degustowanie czerwonej
                        > krwi.

3. Proponuję odstawić Zmierzch i Pamiętniki Wampirów. To czytadła dla nastolatek nie doroslych facetów.
                        • zoil44elwer Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 19:18
                          Generał też odjął ekstremie S możliwość chłeptania słodkiej czerwonej krwi czy wieszania lewicy na drzewach zamiast liści, komunistów.Zrobił inaczej niż chcieli zwolennicy gen Pinocheta,latający do niego z ryngrafami Marki Boskiej.
                          • ex.mila Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 19:27
                            zoil44elwer napisał:

> Generał też odjął ekstremie S możliwość chłeptania słodkiej czerwonej krwi czy
                            > wieszania lewicy na drzewach zamiast liści, komunistów.Zrobił inaczej niż chcie
                            > li zwolennicy gen Pinocheta,latający do niego z ryngrafami Marki Boskiej.

Ja za kadencji generała to robiłam w pieluchy więc mnie w to nie mieszaj.
    • boblebowsky Cóż to będzie za strata dla SLD:)))) n/t 13.05.11, 14:01

• ex.mila Re: Cóż to będzie za strata dla SLD:)))) n/t 13.05.11, 14:04
        dla nas żadna. Dla lewicy podejrzewam spora. Bo to poza Piekarską jedyna rozpoznawalna posłanka tej partii. Był taki czas że chodziła krok w krok za Grzesiem, tak jak Szczypińska za Jarosławem. Całkiem niedawno to było.

Napieralski przebił Prezesa. Powiedział, że on nie tylko będzie jeździł po caluchnej Polsce ale pukał od drzwi do drzwi. Niech no tylko zapuka do moich - psem poszczuję.
        • olga_w_ogrodzie Re: Cóż to będzie za strata dla SLD:)))) n/t 13.05.11, 14:14
          a jakiś czas temu jeszcze p. Palikot zapowiadał akcję door to door.

masz ci los - wygląda na to, że, gdy tak łazić wszyscy zaczną, to bez odźwiernego się nie poradzi z odganianiem.
          • ex.mila Re: Cóż to będzie za strata dla SLD:)))) n/t 13.05.11, 14:20
            olga_w_ogrodzie napisała:

> a jakiś czas temu jeszcze p. Palikot zapowiadał akcję door to door.

Jego bym nie poszczuła, ale za próg nie wpuściła:-)

>
            > masz ci los - wygląda na to, że, gdy tak łazić wszyscy zaczną, to bez odźwierne
            > go się nie poradzi z odganianiem.

Ja uczulona jestem na nieproszonych gości..i to bardzo.
            • wos9 Re: Cóż to będzie za strata dla SLD:)))) n/t 13.05.11, 15:52
              ex.mila napisała:

> olga_w_ogrodzie napisała:
              >
              > > a jakiś czas temu jeszcze p. Palikot zapowiadał akcję door to door.
              >
              > Jego bym nie poszczuła, ale za próg nie wpuściła:-)
              >
              >
              > >
              > > masz ci los - wygląda na to, że, gdy tak łazić wszyscy zaczną, to bez odźwiernego się nie poradzi z odganianiem.
              >
              > Ja uczulona jestem na nieproszonych gości..i to bardzo.

Też jestem ogromnie uczulona.
              Szkoda, że mój pies jest aż tak cudownie nastawiony do wszystkich ludzi. Nawet złodziejowi dałby pewnie buzi.
              Ale jestem pewna, że gdyby wyczuł, że komuś z domowników ktoś fizycznie zagraża, rzuciłby się po krótkim ostrzeżeniu i pokazaniu zębów. To leży w naturze każdego normalnego psa.
      • scoutek Re: Cóż to będzie za strata dla SLD:)))) n/t 13.05.11, 14:07
        a dla korytarzy, zwłaszcza pionowych;))
        • ex.mila Re: Cóż to będzie za strata dla SLD:)))) n/t 13.05.11, 14:08
          scoutek napisała:

> a dla korytarzy, zwłaszcza pionowych;))
          >

I dla "pedałów w czerwonych skarpetkach".
          • ave.duce Re: Cóż to będzie za strata dla SLD:)))) n/t 13.05.11, 14:37
            No nie! Nie w czerwonych!
            • ex.mila Re: Cóż to będzie za strata dla SLD:)))) n/t 13.05.11, 14:40
              ave.duce napisała:

> No nie! Nie w czerwonych!

Nie w czerwonych to bikiniarze, a bikiniarz w czerwonych to pedał. Michnik nosił czerwone, więc wniosek nasunął się posłance Błochowiak sam.
              • ave.duce Re: Cóż to będzie za strata dla SLD:)))) n/t 13.05.11, 14:55
                Bystra! I te korytarze pionowe (chyba już Scoutek o nich wspomniała) wypatrzyła w trymiga.
                • wos9 Re: Cóż to będzie za strata dla SLD:)))) n/t 13.05.11, 15:57
                  ave.duce napisała:

> Bystra! I te korytarze pionowe (chyba już Scoutek o nich wspomniała) wypatrzyła
                  > w trymiga.

I tym pionowym korytarzem odejdzie.
                  Raczej w dół, niż w górę.
                  • ave.duce Re: Cóż to będzie za strata dla SLD:)))) n/t 13.05.11, 16:07
                    W sumie to może i dla niej lepiej, że windą w dół... niż do nieba.
    • zoil44elwer Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD...... 13.05.11, 14:15
      pionowym korytarzem i w kolorowych(pedalskich) rajtuzach.
    • strikemaster Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 16:09
      Co tak wszyscy sie do tej Platformy pchają?
      • ave.duce Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 16:13
        18 MAJA - DZIEŃ MĘSKICH SPÓDNIC > to już tusz, tusz :)
        • strikemaster Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 19:46
          > 18 MAJA - DZIEŃ MĘSKICH SPÓDNIC > to już tusz, tusz :)

Będzie okazja sobie poświętować, pocelebrować wygodę, poznać zalety tego typu strojów i zamanifestować walkę o prawa mężczyzn, przy okazji. :)
      • zoil44elwer Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 16:27
        Bo Platforma jest bez koloru i wigoru, więc wszystkie homo nulli coloris lenie znajdą najlepsze miejsce dla siebie.Platforma jak zapowiada BONI w swoim planie strategicznym(2011-2030) możliwość zrealizowania swych obietnic wyborczych w 3 kadencji rządów premiera Tuska.Więc będą mieli możliwość dalszego nicnierobienia przez następne 2 kadencje.A w 2020 można odejść z polityki lub zmienić partyjne barwy.
        • strikemaster Re: Anita Błochowiak odchodzi z SLD 13.05.11, 19:48
          Ale wygrana Platformy wcale nie jest rzecząpewną, PIS wciąż ma duze poparcie, a Tusk wydaje się czynić wszystko, co w jego mocy, żeby poparcie dla PISu jeszcze rosło. Czy nie wydaje CI się dziwnym, że partia tak wszechstronnie skompromitowana, jak PIS ma wciąż ze 30% poparcia?
    • ex.mila Błochowiak w Faktach po Faktach 13.05.11, 19:09
      ciekawe czy będzie dementi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka