Dodaj do ulubionych

Ja w kwestii formalnej

23.05.11, 14:37
Czy kibole dotrzymali słowa i obalili już rząd tego matoła Tuska? Czy czekają niczym zespół Macierewicza na wybory?
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Ja w kwestii formalnej 23.05.11, 14:40
      > Czy kibole dotrzymali słowa i obalili już rząd tego matoła Tuska? Czy czekają n
      > iczym zespół Macierewicza na wybory?

> Czy kibole dotrzymali słowa i obalili już rząd tego matoła Tuska? Czy czekają n

Przyłączam się do tego pytania.

I uzupełniam > tego matoła ryżego Tuska... > żeby nie było wątpliwości.
      • mietowe_loczki Ja w kwestii formalnej 23.05.11, 14:42
        Uzupełniam. Pisze się "Thuske".
        • ave.duce Re: Ja w kwestii formalnej 23.05.11, 14:46
          Tak to jest, kiedy zna się język tylko jednej części kondominium :(
          • ex.mila "Thuske Ryży Matoł", w skrócie TRM nt 23.05.11, 14:53

• ex.mila Re: Ja w kwestii formalnej 23.05.11, 14:41
      obraza.uczuc.religijnych napisał:

Obalą w październiku. Zamiast na ustawki pójdą masowo do urn. Biedni członkowie komisji wyborczych...:-)
      • mietowe_loczki Ja tylko w kwestii formalnej 23.05.11, 14:43
        Obalą. Każdy po dwa śmietniki i trzy jabole.
        • ave.duce Re: Ja tylko w kwestii formalnej 23.05.11, 14:47
          A w tzw. kupie to nawet jeden znak drogowy.
        • ex.mila Re: Ja tylko w kwestii formalnej 23.05.11, 14:47
          mietowe_loczki napisała:

> Obalą. Każdy po dwa śmietniki i trzy jabole.
          >

A potem pójdą do urn..:-)) za żadne pieniądze nie zasiadłabym.
          • ave.duce Re: Ja tylko w kwestii formalnej 23.05.11, 14:49
            Anwad w każdej komisji!
            • ex.mila Re: Ja tylko w kwestii formalnej 23.05.11, 14:52
              ave.duce napisała:

> Anwad w każdej komisji!

Anwad na listach, po co się ma marnować w komisjach.

Ciekawe co z Panią Kitką - ostatnio widziałam jak prezesa po rękach całowała. Czyżby przyszła posłanka?
          • pis_da_deby Re: Ja tylko w kwestii formalnej 23.05.11, 14:58
            ex.mila napisała:

> mietowe_loczki napisała:
            >
            > > Obalą. Każdy po dwa śmietniki i trzy jabole.
            > >
            >
            > A potem pójdą do urn..:-))

Mysle, ze jedna urna na glowe im wystarczy.
            • ex.mila Re: Ja tylko w kwestii formalnej 23.05.11, 15:00
              pis_da_deby napisał:
              >
              > Mysle, ze jedna urna na glowe im wystarczy.

zamiast kominiarki?
              • pis_da_deby Re: Ja tylko w kwestii formalnej 23.05.11, 15:27
                ex.mila napisała:

> pis_da_deby napisał:
                > >
                > > Mysle, ze jedna urna na glowe im wystarczy.
                >
                > zamiast kominiarki?

Nie wiem czy to sie zaklada na glowe

www.hades-lodz.pl/?gallery=3
                • ex.mila Re: Ja tylko w kwestii formalnej 23.05.11, 15:45
                  pis_da_deby napisał:

>
                  > Nie wiem czy to sie zaklada na glowe
                  >
                  W zależności od pojemności. No chyba, ze pisząc "jedna urna na głowę" miałeś na myśli sens gorzelniczy:-)
          • mietowe_loczki Re: Ja tylko w kwestii formalnej 23.05.11, 14:59
            Wystarczyłoby, żeby policja skorzystała wtedy z pełni swoich praw i spuściła im porządny łomot: pałki, gaz łzawiący, armatki wodne. W innych cywilizowanych krajach z gnojami się nie certolą, a żeby bydło później nie mogło ciągać po sądach, nagrywają całe zajście z kilku kamer. Tylko u nas nad działaniami policji w takich wypadkach wisi widmo ZOMO, przez co, moim zdaniem, nasi funkcjonariusze nie podejmują działań "na maksa", mimo że spokojnie mogliby się z tego wybronić. Byłam kiedyś świadkiem sporych zamieszek w mieście europejskim X, podczas których policja "pozamiatała" w kwadrans.
            • ex.mila Re: Ja tylko w kwestii formalnej 23.05.11, 15:03
              mietowe_loczki napisała:

> Wystarczyłoby, żeby policja skorzystała wtedy z pełni swoich praw i spuściła im
              > porządny łomot: pałki, gaz łzawiący, armatki wodne.

W pełni popieram. Wystarczy ze certolą się od ponad roku z zakłócającymi porządek na Krakowskim Przedmieściu. Moze w ogóle najlepiej ogłosić w Polsce anarchię, żeby PiS był w końcu zadowolony a górnicy z KGHM i inni związkowcy mogli spokojnie demolować co im tylko wyobraźnia podpowie.
    • volupte01 Re: Ja w kwestii formalnej 23.05.11, 14:45
      Zaczeli obalac w....Madrycie :-)
    • obraza.uczuc.religijnych Boję się że to takie strach na lachy. 23.05.11, 14:51
      Kiepską mamy dziś tę patriotyczną młodzież.
    • pis_da_deby Re: Ja w kwestii formalnej 23.05.11, 14:56

Teraz maja inne zajecia.
      Ostatnio ich widzialem jak pokrzykiwali: "Kto nie skacze jest pedalem".
      Sporo pracuja dla PiSu
      • obraza.uczuc.religijnych Skoro pracują dla PiSu to znaczy że pracują dla 23.05.11, 15:02
        Polski. To patrioci.
        • pis_da_deby Re: Skoro pracują dla PiSu to znaczy że pracują d 23.05.11, 15:28

> Polski. To patrioci.

Patriotow Ci nam dostatek ale to sa prawdziwi patrioci.
    • gold.lachon az nie wierzę , że napisałeś samodzielny wątek ;) 23.05.11, 15:04
      ja uważam , że swoją POstawą "kibole" POkazują Tusku palec środkowy :) On tak wrażliwy na słupki sondażowe juz zapewne ma sraczkę przedwyborczą! wtedy nawet 100 % wybór PO w zakładach karnych ni cholery mu nie POmoże :)
      • obraza.uczuc.religijnych Re: az nie wierzę , że napisałeś samodzielny wąte 23.05.11, 15:09
        Ja też uważam że pokazują ale Tusk i reszta Polaków mają to w dupie.
        • gold.lachon Re: az nie wierzę , że napisałeś samodzielny wąte 23.05.11, 15:14

> Ja też uważam że pokazują ale Tusk i reszta Polaków mają to w dupie.

O jakiej reszcie mówisz? tej co chodzi na wybory i wybiera między dżumą a cholerą czy o tych co olewają nie polskie rządy i nie uczestnicza w cyrku pt. demokratyczne WYBORY w Polsce?!
          • obraza.uczuc.religijnych Re: az nie wierzę , że napisałeś samodzielny wąte 23.05.11, 15:45
            Ty wybierasz dżumę non stop wklejając tu linki do blogów Wojciechowskiego czy innego Kuźmiuka.
            • gold.lachon cholerą jest GW ??? ;) 23.05.11, 18:46
              jaki Polacy maja wybór??? ŻADEN!
      • mietowe_loczki Re: az nie wierzę , że napisałeś samodzielny wąte 23.05.11, 15:09
        Ja tEŻ NIe. ThuSKe RYży matOŁ mu KAzał.

PEes: TEż ci SIę dzIŚ CHrzani KLawiaTUra?
    • gold.lachon Re: Ja w kwestii formalnej 23.05.11, 15:19
      ....cyt."Dobiegamy chyba do końca etapu, bo na naszych oczach toczy się coraz ostrzejsza walka o Polskę. Młodzież to dzisiaj jeden z jej frontów. Przez te oklaski dla Brauna przeszły ciarki przez Czerską, że oto rząd dusz „czerwonego” wymyka się z łapek; że są potężne środowiska narodowe, katolickie i tożsamościowe, które choć niepokazywane w TV, to jednak istnieją.
      No i dobrze, bo ostatnia nadzieja leży w buncie młodzieży przeciwko rozwalaniu Polski przez oligarchię, której przykładnym wykwitem jest obecny rząd; w buncie przeciwko „styropianowym” kombatantom wykreowanym przez WSI.
      Oczywiście, każdy bunt można skanalizować i z pewnością nad tym też się już dzisiaj pracuje. Są nawet tacy po prawej stronie, którzy uważają, że sanację zrobią byli „inżynierowie” ze służb – ci narodowo uświadomieni.
      Problem w tym, że pochodzą z byłych służb generalnej guberni – problem w braku niepodległości PRL-u. Gdybyśmy byli Chinami czy Albanią – to co innego. Można bowiem powiesić wszystkie psy na komunistycznej Albanii – ale w przeciwieństwie do PRL-u było to państwo niezawisłe.
      Z inspiracji polskich środowisk „byłych służb” wypływają też dzisiaj „patriotyczne” projekty – mają jeden feler – nie wiadomo do końca, czy są to „wrzutki” operacyjne, czy nie. I tak już pozostanie w naszym pokoleniu.
      Dlatego liczy się młodzież i o jej serca musimy walczyć. Grzegorz Braun walkę tę prowadzi w dobrym stylu – mówi o sprawach ważnych prostym, barwnym językiem, bez patosu i nadęcia. Przez tę umiejętność właśnie wszedł na radary salonów warszawki i przez to padł rozkaz, by go lekko ustrzelić.
      Braun ma jasno zdefiniowane poglądy, a więc łatwo wyrwać coś z kontekstu i zakręcić na faszyzm, antysemityzm, szowinizm czy – jak w przypadku wypowiedzi o Życińskim – niemalże bluźnierstwo. Czerwona sukienka to nie usprawiedliwienie, lecz obowiązek, i za ten obowiązek można rozliczać. Również tak po prostu, po ludzku.
      Prawda nie broni się sama i dlatego dzisiaj wielki szacunek dla Grzegorza Brauna. A KUL – cóż, uniwersytety jak ludzie, mają okresy świetności, mają i upadku.
      Andrzej Kumor, Mississauga

www.goniec.net
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Ja w kwestii formalnej 23.05.11, 15:46
        A co ten Amerykanin Kumor wie o Polsce? Był w niej kiedyś?
        • ave.duce Re: Ja w kwestii formalnej 23.05.11, 15:58
          To nieważne, najważniejsze, że jest z tych, którzy są

exclusiv.blox.pl/resource/goniec.jpg
        • zgred-zisko Re: Ja w kwestii formalnej 23.05.11, 16:14
          Polska historia pełna jest "naprawiaczy", którzy - jeśli tutaj robiło się ciężko - spieprzali za granicę i stamtąd udzielali dobrych rad.
        • gold.lachon wie więcej niż ci co w niej mieszkają!!!!!!!!! 23.05.11, 21:39

> A co ten Amerykanin Kumor wie o Polsce? Był w niej kiedyś?
          • wos9 Re: wie więcej niż ci co w niej mieszkają!!!!!!!! 23.05.11, 21:59
            gold.lachon napisał:

> obraza.uczuc.religijnych napisał:
            >
            > > A co ten Amerykanin Kumor wie o Polsce? Był w niej kiedyś?
            >
            >
            Podobnie jak ty.
    • cookies9 Re: Ja w kwestii formalnej 23.05.11, 17:24
      >Czy kibole dotrzymali słowa i obalili już rząd tego matoła Tuska? Czy czekają niczym zespół Macierewicza na wybory?
      <

Na razie jest remis ze wskazaniem na Tuska:-)
    • makova_panenka Re: Ja w kwestii formalnej 23.05.11, 19:06
      Tuska łomot przy wyborach nie minie. Kibole nie będą sobie psuć pał.
    • mowiono.mi.ze.to.on Dymisja Tuska zależy od namiociarzy. 23.05.11, 22:02

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka