Dodaj do ulubionych

Kampania Ojca Dyrektora i PiS

31.07.11, 12:25
Miałem wczoraj okazję do prowadzenia nasłuchu stacji Ojca Dyrektora. Nie zdziwiłem się, kiedy kolejny raz padło nie tylko słowo katastrofa, ale i [/i]zbrodnia smoleńska[/i]. To samo usłyszeliśmy znów w materiałach informacyjnych PiS-u. Po północy zrobiło się ciekawiej.

Ojciec Dyrektor wziął przykład z wielkich poprzedników i zapowiedział wielki finansowy krach i kryzys gospodarczy w Polsce (pamiętamy pustoszejące lodówki i ludzie umierających z głodu w kampanii 2005). Ostatnio przed nim taką przyszłość wieszczył inny postbolszewicki doradca Prezydenta Kaczyńskiego, Ryszard Bugaj.

Przełomowa była kolejna wiadomość, powtórzył ją kilka razy: rząd Tuska przygotowuje ustawę pozwalającą strzelać do ludzi bez uprzedzenia. Strzelać do ciężarnych, do dzieci, do starców, do kalek na wózkach inwalidzkich.

Na poważne potraktowanie przez rozsądnych ludzi PiS dawno już nie liczy. Po marszach z pochodniami i zagrzewających do boju zawołaniach Ale my wiemy, jak było naprawdę! została już tylko stawka na masowy terror. Jeśli nie rzeczywisty, to medialny.

W roku 2005 Ojciec Dyrektor był dobrym duchem i PiS, który rzucił hasło zatopienia przyjaciół z PO. Dziś sytuacja powtarza się w wersji z podbiciem bębenka.
Może to będzie motyw przewodni kampanii A.D. 2011.
Pozdrowienia,
buldog.
Obserwuj wątek
    • pan.sajgon Re: Kampania Ojca Dyrektora i PiS 31.07.11, 13:01
      Podziwiam, i zastanawiam sie ile to trzeba miec wolnego czasu aby moc jego czesc poswiecic na sluchanie RM. Zwlaszcza jesli jest sie jego przeciwnikiem, czy to jakas nowa odmiana masochizmu ?
      • cwiercinteligentzpis Re: Kampania Ojca Dyrektora i PiS 31.07.11, 13:22
        pan.sajgon napisał:

> Podziwiam, i zastanawiam sie ile to trzeba miec wolnego czasu aby moc jego czes
        > c poswiecic na sluchanie RM. Zwlaszcza jesli jest sie jego przeciwnikiem, czy t
        > o jakas nowa odmiana masochizmu ?

Podziwiaj też wszystkich, łącznie z Tobą, przeciwników Gazety Wyborczej, którzy dniami i nocami siedzą na jej forum by tworzyć hagiografię Kaczyńskiego.

( Chyba że wiesz coś więcej na Wasz temat i sadzisz że nie ma czego podziwiać)
      • dystans4 Re: Kampania Ojca Dyrektora i PiS 31.07.11, 15:03
        Zdarza mi się to nieczęsto. Obecnie kilka razy słuchałem kawałków na okoliczność raportu Millera. Wczoraj też sporadycznie, dopiero po północy, kiedy było ciekawiej, przełączyłem się na dobre. W czytaniu artykułów specjalnie to nie przeszkadza. Super była słuchaczka, która prawie dziesięć minut deklamowała wiersz na temat wielkości Ojca Dyrektora.
        Było to słuszne i budujące.
        Pozdrowienia
        buldog.
      • dystans4 Re: Kampania Ojca Dyrektora i PiS 31.07.11, 21:51
        Podziwiasz, - niech i tak będzie.
        A co powiesz o jego kłamstwach i oszczerstwach. Nie przeszkadzają Ci? Wszystko OK.?
        buldog.
        • pan.sajgon Re: Kampania Ojca Dyrektora i PiS 31.07.11, 21:59
          dystans4 napisał:

> Podziwiasz, - niech i tak będzie.
          > A co powiesz o jego kłamstwach i oszczerstwach. Nie przeszkadzają Ci? Wszystko
          > OK.?
          > buldog.

Czy tylko on to robi w mediach ?
          Chyba nie musze ci przypominac co wypisywala Gazeta Wyborcza o rzekomej klotni Protasiuka z Blasikiem i to tylko przyklad jeden z wielu.
          Nie tylko on mija sie z prawda a ja nie jestem szeryfem od karania klamcow, kazdy ma swoj rozum i niech z niego korzysta.
          • dystans4 Re: Kampania Ojca Dyrektora i PiS 01.08.11, 00:19
            Do tej pory nie wiem, jak to było z tą kłótnią (była, czy nie). Ale meldunek o gotowości do lotu składał generał (Błasik), nie pilot. A jak pamiętam, powinno być odwrotnie.
            Różne media kłamią, ale jest różnica, kiedy kto mija się z prawdą w tym, czy ktoś coś powiedział, czy nie, a kiedy stawia się publicznie zarzut, chyba nie przesadzam, przygotowywania masakry, może ludobójstwa.
            Nie przekłamuję, staram się nie robić tego nigdy. - Jest różnica jakościowa pomiędzy nieścisłościami i kłamstwami - pozwolisz, że tak je nazwę - powszednimi, a takimi. Prawda?
            buldog.
            • bard333 jakiś dowód na to składanie...? 01.08.11, 00:27

• tw_wielgus Re: jakiś dowód na to składanie...? 01.08.11, 15:33
                Sfałszowano zapisy z kamery video na lotnisku?
      • winayara jak krytykowac przeciwnika nieznajac go? 01.08.11, 02:58
        pozwol ze zapytam i czekam na twoja madra odpowiedz.
    • jozef.moneta ostro 31.07.11, 13:24
      Zdaje się, że w USA od lat strzelają do ciężarnych, dzieci, starów i kalek i porządek jest.

Ten popapraniec zapewne nie wspomniał, że chodziło tu o tych, którzy próbują policjanta zaatakować.

ps.
      Będąc w USA zostałem zatrzymany na autostradzie w stanie CT. Policjant poprosił o dokumenty. Sięgnąłem odruchowo po plecak na tylnie siedzenie i momentalnie usłyszałem przeładowanie pistoletu policjanta.
      • dystans4 Re: ostro 31.07.11, 15:09
        Nie, o tym nie mówił. Ojciec Dyrektor powiązał strzelanie z wieszczonym przez siebie kryzysem i mówił, że tak będzie się pacyfikować protesty zdesperowanych, pozbawionych środków do życia ludzi. Że będzie się strzelać do ciężarnych, dzieci, kalek na wóżkach inwalidzkich, ludzi starych i schorowanych (których nie stać na lekarstwa)...
        buldog.
        • jozef.moneta Re: ostro 31.07.11, 15:12
          o ile piekło istnieje, ojciec będzie się w nim smażył
          • dystans4 Re: ostro 31.07.11, 17:44
            A partyjni współudziałowcy w złu ?
            bul.
        • bogda35 Re: ostro 31.07.11, 19:36
          problem jest w tym że słuchacze ojca doktora dyrektora traktuja to wszystko powaznie.Dopóki ich nie spotkałam na swej drodze-sadziłam że to margines- nieliczni idioci.Ale niestety - grono jego wyznawców budzi grozę - oni naprawde traktuja te idiotyzmy serio.Ze stanu ogłupienia nie budza ich nawet proste pytania- gdzie widza rzeczywistośc opisywana w RM ? nawet jak nie widza wokól siebie to głęboko wierza że jednak istnieje! Destrukcja umysłów tych ludzi jest przerażajaca - niestety- jest obrazem poziomu edukacji ale także obrazem zdumiewającej działalności Kościoła Katolickiego w Polsce aprobującej poczynania Rydzyka .
          • dystans4 Re: ostro 31.07.11, 21:49
            Dwójmyślenie, w które wierzą. Wierzą w co innego, niż widzą. Dokładnie tak jak u Orwella w Roku 1984. Skomunizowane, bolszewickie masy. Wielki Brat - Ojciec Dyrektor.
            Kochają Wielkiego Brata.
            bul.
          • qqazz Re: ostro 01.08.11, 00:55
            Tak samo jak wyznawcy Tuska, dokładnie tak samo.
            Kraj pełen nawiedzonych wariatów.

pozdrawiam
    • etta2 Re: Kampania Ojca Dyrektora i PiS 31.07.11, 19:47
      Taaa....
      Łociec dyreCHtUr ma dość szerokie powiązania. Dziś na giełdzie samochodowej (i nie tylko samochodowej) w Pruszczu Gdańskim stały takie ropuszki z listami do podpisu "protest przeciwko prywatyzacji LOTOSu". Spytałam: a pani zna się na prywatyzacji? Wie pani na czym to polega i dlaczego się prywatyzuje takie firmy? Odpowiedzi nie uzyskalam.....Podpisu też nie złożyłam....Gdzie jeszcze swoje brudne łapy wsadzi łociec? Dokąd będziemy tego gnoja tolerować? Dokąd będzie bezkarny?
      • dystans4 Re: Kampania Ojca Dyrektora i PiS 31.07.11, 21:56
        Taaa...
        Nie ludzie dla prawa, ale prawo dla ludzi, a wyroków sądów nie trzeba wykonywać. Kłamać też wolno ile dusza zapragnie. Ale trzeba taką duszę mieć.
        --
        Miłego wieczoru i bez nerwów,
        buldog.
    • bard333 miałeś okazje prowadzenia nasłuchu...;))) 31.07.11, 22:12
      aż się łezka w oku kręci, co nie...? czasy teoretycznie sie zmieniły, a nawyki zostały...;))
      • dystans4 Re: miałeś okazje prowadzenia nasłuchu...;))) 01.08.11, 00:23
        Ale, jeśli odłożymy żarty, Ciebie też to nie bulwersuje?
        Ja czegoś podobnego u nikogo bym nie zniósł. To niegodne i wstrętne, szczególnie, ponieważ jest wymierzone w najmniej świadomych i bezkrytycznie ufających temu, co usłyszą w RM.
        Pozdrowienia
        buldgo.
        • bard333 Re: miałeś okazje prowadzenia nasłuchu...;))) 01.08.11, 00:26
          nie słucham i mam generalnie w dopie co tam wygaduje... istnieje juz chyba z 15 lat i jakos przez jego gadanie nic sie nie stało...

tak samo nie słucham rynsztoka fm, czy radia bzdet i jakos żyje...
    • don.kichote Re: Kampania Ojca Dyrektora i PiS 01.08.11, 00:38
      buldog2 napisał:

> Ojciec Dyrektor wziął przykład z wielkich poprzedników i zapowiedział wielki fi
      > nansowy krach i kryzys gospodarczy w Polsce

Tu, może bym się z nim zgodził. Wg. wielu analityków ekonomicznych "idzie na nas" druga fala kryzysu i faktycznie może być nie ciekawie.
      Jeśli by się to - co nie daj boże - sprawdziło, mohery Ryzdola prorokiem okrzykną.
      • dystans4 Re: Kampania Ojca Dyrektora i PiS 01.08.11, 15:27
        Z audycji można było wnosić, że chodzi o wpływ kryzysu światowego. Druga fala kryzysu najpewniej idzie, ale dotknąć powinna przede wszystkim kraje rozwinięte i o gospodarce mniej autarkicznej, niż polska.

Może być nieciekawie, ale żeby aż tak, jak chciałby (tak jak pisowski doradca Ryszard Bugaj, Ojciec Dyrektor bierze to ze swojej głowy, nie z rzeczywistości, zatem jest to myślenie życzeniowe - nie, że on się tego boi, bo realnych zagrożeń brak. On tak chciałby).

Nad nami wisi zadłużenie, ale to w najbliższym czasie nie doprowadzi do więszych wstrząsów (anie się nie zmniejszy, ani nie spowoduje krachu).
        Pozdrowienia
        bul.
    • kzet69 Re: Kampania Ojca Dyrektora i PiS 01.08.11, 01:12
      Masz siłę i cierpliwość słuchać tych bredni?
      • dystans4 Re: Kampania Ojca Dyrektora i PiS 01.08.11, 15:32
        Nie pomniejszaj wartości rozrywkowej audycji.
        O drugi taki kabaret dziś trudno (chyba że trwa sesja Sejmu). Wierszyk na temat wspaniałości Ojca Dyrektora był niesamowity. Nikt z nas by czegoś podobnego nie wymyślił, bo by go skręciło. A tu - proszę...
        Żeby tylko tak nie kłamali, można byłoby do tego wszystkiego nie przykładać wagi.
        Niestety, kłamią.
        Pozdrowienia
        bul.
    • ave.duce Re: Kampania Ojca Dyrektora i PiS 01.08.11, 18:47
      buldog2 napisał:

> Przełomowa była kolejna wiadomość, powtórzył ją kilka razy: rząd Tuska przyg
      > otowuje ustawę pozwalającą strzelać do ludzi bez uprzedzenia
      . Strzel
      > ać do ciężarnych, do dzieci, do starców, do kalek na wózkach inwalidzkich
      >
      .

Wiadomo coś więcej? Czy będą strzelać do wszystkich jak leci, czy tylko do niektórych?
    • jozef.moneta Ćwierćinteligent Rydzyk daje właśnie show na Trwam 01.08.11, 18:50
      Polecam kabaret.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka