Dodaj do ulubionych

Komentarz Adama Michnika

20.05.04, 10:38
Był to przełom sierpnia i września 1991 roku; niedługo po puczu Janajewa.
Stałem w kuluarach rosyjskiego parlamentu i słuchałem, jak Baburin -
przeobrażony właśnie z demokraty w wielkoruskiego szowinistę - tłumaczył
dziennikarzom: „Jeśli słusznie odrzucamy dziedzictwo rewolucji bolszewickiej,
to odrzućmy także absurdy leninowskiej zasady o »Prawie narodów do
samostanowienia «. Przed bolszewikami - kontynuował Baburin - nie było żadnej
Ukrainy ani Białorusi; nie było Litwy ani Łotwy, nie było też Polski. Były
gubernie i kraj przywiślański. Do tego dzisiaj powinniśmy powrócić”.

Słuchałem tego z rozbawieniem - każdy kraj ma takich szaleńców, na jakich
zasłużył. Dziś nie jestem już rozbawiony. Lepper, który jeździ do Moskwy, by
podlizywać się Baburinowi, to bardzo ponura - choć też mająca w sobie coś z
farsy - powtórka z historii.

Ja wiem: Baburin nie jest Katarzyną II, a Lepper nie jest targowiczaninem
Szczęsnym Potockim czy Ksawerym Branickim. Ale o tamtych i o nim powiedzieć
można to samo - bezwstydni zaprzańcy."

Zamiast komentować zapytam tylko :
A komu podlizywał się wtedy Autor komentarza,kiedy sam do Moskwy jeździł?

Czyżby już wtedy Obywatelowi Adamowi było wolno wiecej niż dzisiaj Lepperowi?
Obserwuj wątek
    • homosovieticus Przynudzam z tym Michnikiem 20.05.04, 14:24
      Przecież jako żywo przypomina pseudointelektualne donosy, pisane przez
      podwładnych inteligentów generała z honorem w kieszeni.
      Nikogo nic nie oburza ? Wszystko OK? "Barbarzyncy" do gazu? "Sami sobie winni"
      to prawda?
      Czy po prostu, mnie też staracie się izolować, bo inaczej widzę sprawy polskie
      i świata?
    • homosovieticus Czy uważacie,że wszystko OK i przesadzam ? 20.05.04, 14:27
      Czy tylko przynudzam?
      Mnie oburzają takie pełne insunuacji i jednoczesnie upolitycznione komentarze,
      w Gazecie, zmieniającej polską mentalność, na zgodną z wyobrażeniami Pana
      Redaktora
      • basia.basia Re: Czy uważacie,że wszystko OK i przesadzam ? 20.05.04, 15:06
        homosovieticus napisał:

> Czy tylko przynudzam?

Nękasz, powiedziałabym.
        Było ostatnio pełno wątków na temat Adama Michnika.
        Chyba wszystko tam zostało powiedziane. Trzeba dać
        mu spokój (na jakiś czas), tym bardziej że tym razem
        szukasz dziury w całym. Tak sądzę.

> Mnie oburzają takie pełne insunuacji i jednoczesnie upolitycznione
        komentarze,
        > w Gazecie, zmieniającej polską mentalność, na zgodną z wyobrażeniami Pana
        > Redaktora

• stefan4 Re: Komentarz Adama Michnika 20.05.04, 15:23
      homosovieticus (cyt. z Michnika):
      > Ja wiem: Baburin nie jest Katarzyną II, a Lepper nie jest targowiczaninem
      > Szczęsnym Potockim czy Ksawerym Branickim. Ale o tamtych i o nim powiedzieć
      > można to samo - bezwstydni zaprzańcy.

Natomiast Katarzyną II jest teraz G.W.Bush a o tytuł Szczęsnego Potockiego
      konkurują Kwaśniewski, Belka, Cimoszewicz, Rokita, Tusk, Michnik i jeszcze kilka
      innych osób.

I w stosunku do tamtych sprzed dwustu kilkudziesięciu lat i do tych dzisiejszych
      nie należy używać tak brzydkich i przestarzałych terminów jak ,,zaprzaństwo''.
      Oni po prostu cierpią na patridiotyzm z powikłaniami. Termin ,,bezwstydność''
      jest natomiast uzasadniony merytorycznie, bo nie okazują żadnych objawów wstydu.
      Przeciwnie, sprawiają wrażenie, jakby myśleli, że robią narodowi dobrze.

- Stefan
    • Gość: Tomasz "Oszołom" Michnik IP: *.ibch.poznan.pl 20.05.04, 16:51
      Lepper to ponoć ruski agent. Tak twierdzi pan Bratkowski, dodając na dokładkę Giertycha,
      którego z powodu endeckich poglądów polscy Żydzi zwalczają (jakby stanowił dla nich
      jakies zagrożenie).

Michnik jest jak twierdzi rusofilem, ale nie cierpi Rosji jako państwa. Widocznie bardzo
      od niego w przeszłosci ucierpiał. Na łamach Gazety występują zwykle Rosjanie, których poglądy
      trudno uznać za umiarkowane, a którzy krytykując swój kraj sądzą, że w Polsce na takie poglądy jest zapotrzebowanie.
      Pomijam, że jedynie kanalie opluwają swój kraj w obcych (i wrogich) mediach.

Wszelkie próby wzmocnienia tego państwa pokazywane są w Polsce jako fakt dla nas niekorzystny,
      wręcz jako próba odrodzenia Imperium Rosyjskiego. Wniosek jest taki, że im Rosja słabsza, tym
      ponoć lepiej. Podobno szczególnie dla Polski. Polska zamiast handlować z Rosją lub wykorzystywać
      swoje położenie w Europie postępuje tak jakby chciała być jednie "przedmurzem". Czytając co piszą redaktorzy
      Wyborczej nt. gazu, ropy i ich transportu można odniesć wrażenie że główną troską Polaków jest jak
      najwięcej Rosjanom zaszkodzić. Jakie są powody tego jątrzenia, trudno dac na to odpowiedź.

• homosovieticus Re: "Oszołom" Michnik 21.05.04, 11:55
        Być może powodów takiej postawy naczelnego gazety, w stosunku do tego co się
        dzieje w Rosji, można się dopatrzyć w "podskórnym" odwoływaniu się do
        historycznej niechęci części tzw.inteligencji w celu uwiarygodnienia - mocno
        ostatnio zachwianego adamowego patriotyzmu - wskutek coraz śmielej w prasie (
        np."Rzepa" art. Bronka W.), krytykowaniem układu z Magdalenki (gruba kreska). W
        karcianej szulerce nazywa się to podwójna voltą.
        • Gość: pepesza lepperesza A Lepper to z Polski, czy z priwislanskiego kraju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 01:55
          Homoś, bronisz tego Leppera jak potrafisz, a on Ci roboty nie ułatwia. Musiał
          jechać na pogaduszki z tymi polakożercami? Taki w nim internacjonalizm wezbrał?
          Jak go spotkasz, to wytłumacz pacanowi, że z ruskimi, ani z żadnymi innymi
          nacjonalistami w żadnej sprawie dobrej dla Polski się nie dogada, bo oni mają
          na uwadze interesy swoich nacji, a nie Polaków. Dla kacapów "Kurica nie ptica,
          Polsza nie zagranica". Oni się uważają za spadkobierców imperium, a my dla nich
          to "zapadnyje guberni matuszki Rosiji", lub "Priwislanskij Kraj"
          • homosovieticus Truizmy nieuka 22.05.04, 09:52
            Gość portalu: napisał(a):

"Taki w nim internacjonalizm wezbrał?
            Jak go spotkasz, to wytłumacz pacanowi, że z ruskimi, ani z żadnymi innymi
            nacjonalistami w żadnej sprawie dobrej dla Polski się nie dogada, bo oni mają
            na uwadze interesy swoich nacji, a nie Polaków"

Zdanie to jest truizmem. Truizmem durnia i nieuka.
            • Gość: kisz Homoubek - dureń i nieuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 09:57
              Homo to stary i zramolały ubek z Gdyni, któremu radochę sprawia wbijanie klina
              i nieporozumień pomiędzy ugrupowania posierpniowe. Jego jedyna ideą jest
              jątrzenie i rozprowadzanie nieprawdziwych informacji.
              Precz z ubectwem!
              • Gość: Homoubek Re:Ty "chłopcze" chory jesteś i sakramencko głupi. IP: *.gdynia.mm.pl 22.05.04, 10:16
                Gość portalu: kisz napisał(a):

> Homo to stary i zramolały ubek z Gdyni, któremu radochę sprawia wbijanie
                klina
                > i nieporozumień pomiędzy ugrupowania posierpniowe. Jego jedyna ideą jest
                > jątrzenie i rozprowadzanie nieprawdziwych informacji.
                > Precz z ubectwem!

Ty chłopcze podstarzały, chory jesteś. :((
                Przecież "okrzyk precz z ubectwem" traktować można wyłacznie jako okrzyk
                forumowego tchórza durnia, podstarzałego szczeniaka i nieuka, ponieważ UB
                dawno już nie istnieje a ubekami nazywano pracowników tego zbrodniczego urzędu,
                w którym najprawdopodobniej Twój stary pracował.
                twoj jezyk 'wbijanie klina' i 'ugrupowania posierpniowe'wskazuje na forumowego
                ćwierćinteligenta, ktory do ofiarowania innym ma tylko bełkot krzykliwy i
                wulgarny.
                • Gość: kisz Homoubek - dureń i nieuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 10:18
                  Precz z ubectwem!
                • Gość: homoubek Re:Ty "chłopcze" chory jesteś i sakramencko głupi IP: *.gdynia.mm.pl 22.05.04, 10:20
                  Gość portalu: Homoubek napisał(a):

> Gość portalu: kisz napisał(a):
                  >
                  > > Homo to stary i zramolały ubek z Gdyni, któremu radochę sprawia wbijanie
                  > klina
                  > > i nieporozumień pomiędzy ugrupowania posierpniowe. Jego jedyna ideą jest
                  > > jątrzenie i rozprowadzanie nieprawdziwych informacji.
                  > > Precz z ubectwem!
                  >
                  > Ty chłopcze podstarzały, chory jesteś. :((
                  > Przecież "okrzyk precz z ubectwem" traktować można wyłacznie jako okrzyk
                  > forumowego tchórza durnia, podstarzałego szczeniaka i nieuka, ponieważ UB
                  > dawno już nie istnieje a ubekami nazywano pracowników tego zbrodniczego
                  urzędu,
                  >
                  > w którym najprawdopodobniej Twój stary pracował.
                  > twoj jezyk 'wbijanie klina' i 'ugrupowania posierpniowe'wskazuje na
                  forumowego
                  > ćwierćinteligenta, ktory do ofiarowania innym ma tylko bełkot krzykliwy i
                  > wulgarny.
                  • Gość: kisz Homoubek-dureń i nieuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 10:47
                    Precz z ubectwem!
                    • homosovieticus Ty chłopcze podstarzały, chory jesteś. :(( 22.05.04, 11:02
                      Gość portalu: Homoubek napisał(a):

> Gość portalu: kisz napisał(a):
                      >
                      > > Homo to stary i zramolały ubek z Gdyni, któremu radochę sprawia wbijanie
                      > klina
                      > > i nieporozumień pomiędzy ugrupowania posierpniowe. Jego jedyna ideą jest
                      > > jątrzenie i rozprowadzanie nieprawdziwych informacji.
                      > > Precz z ubectwem!
                      >
                      > Ty chłopcze podstarzały, chory jesteś. :((
                      > Przecież "okrzyk precz z ubectwem" traktować można wyłacznie jako okrzyk
                      > forumowego tchórza durnia, podstarzałego szczeniaka i nieuka, ponieważ UB
                      > dawno już nie istnieje a ubekami nazywano pracowników tego zbrodniczego
                      urzędu,
                      >
                      > w którym najprawdopodobniej Twój stary pracował.
                      > twoj jezyk 'wbijanie klina' i 'ugrupowania posierpniowe'wskazuje na
                      forumowego
                      > ćwierćinteligenta, ktory do ofiarowania innym ma tylko bełkot krzykliwy i
                      > wulgarny.
                      • Gość: kisz Homoubek- dureń i nieuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 11:13
                        Precz z ubectwem!
                        • homosovieticus Może prof. Świezawski przekona nieUKA 22.05.04, 11:39
                          "Czy panâ pedagog z wielkim doświadczeniemâ zechciałby udzielić kilku rad
                          nauczycielom akademickim i studentom?

Prawdziwy profesor to nie blagierâ kabotyn i hipokryta - toâ co mówiâ musi być
                          silnie zakorzenione w jego własnym życiu. Ponad wszystko powinien cenić prawdęâ
                          choćby była dla niego bardzo niewygodna. Powinien też sam uczyć się przez całe
                          życie. Ze studentami chciałbym podzielić się jedną obserwacją. Pamiętamâ że
                          podczas studiów czytaliśmy na seminarium u Kazimierza Twardowskiego "Badania
                          dotyczące rozumu ludzkiego" Hume'a. Ta lekturaâ kwestionująca wiele
                          podstawowych pojęćâ wywołała we mnie - zielonym osiemnastolatku - coś w rodzaju
                          nieba w płomieniach. Jeden ze starszych kolegów powiedział mi wtedy: "w takiej
                          sytuacji czytaj autorów o przeciwstawnej opcji". Natychmiast zabrałem się do
                          lektury dialogów Platona - i to podziałało doskonale. A więc antytetyczny dobór
                          lektur. Tę radę powtarzam dzisiaj po ponad siedemdziesięciu latach: ROZGLĄDAĆ
                          SIĘ I ANALIZOWAĆ WIELKIE TEKSTY- TEKSTY ZRÓZNICOWANE. Każdy filozofujący - i
                          młodyâ i stary - poszukuje tej samej prawdyâ ale na swój własny sposób - nie
                          dla sławy i samochoduâ ale po toâ żeby wiedzieć."

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_040522/plus_minus_a_5.html
                          • Gość: pepesza lepperesza Ten HOMOSOVIETICUS to zombia jakaś, czy co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 21:47
                            Kto to właściwie - czy co to jest ten homosovieticus? Propagandowa tuba
                            Leppera? Czy ruskich nacjonalistów? - bo już sie pogubiłem.Tu wyżej jeden mówi,
                            ze to "podstarzały ubek z Gdyni", a on mu na to, że nie ubek, bo to było dawno.
                            To kto? Podstarzały esbek? Czy podstarzały wypierdek z kontrwywiadu Marynarki
                            Wojennej? Albo tłumacz z ruskiego konsulatu?
                            Gdzieś czytałem, ze to Marian Kobus, który zostawił pannę z dzieckiem, spedalił
                            się i uciekł do zakonu. Powtarzają sie opinie, ze ten "homo" to jest znany na
                            Wybrzeżu i nagabuje chłopców na dworcach. Niektórzy zwracają się do niego
                            per "wielebny". Ktoś pisał, że to jest jakis agent oddelegowany do obserwowania
                            tego forum i przeszkadzania w sensownych dyskusjach, że to jest niby "biały
                            wywiad". Ale ABW miała podobno aferę Rywina a Gazecie "monitorować biernie", a
                            to by już było czynne. A może to jest pro Jankowski klecha z Trójmiasta
                            oddelegowany na pomagiera do Leppera? Bo takie opinie też krażą.
                            Czy ktoś wie co to, lub kto to ten "homosovieticus"
                            • homosovieticus radzono nie pij mózgojeba bo do reszty zgłupiejesz 22.05.04, 22:16
                              Gość portalu: pepesza lepperesza napisał(a):

> Kto to właściwie - czy co to jest ten homosovieticus? Propagandowa tuba
                              > Leppera? Czy ruskich nacjonalistów? - bo już sie pogubiłem.Tu wyżej jeden
                              mówi,
                              >
                              > ze to "podstarzały ubek z Gdyni", a on mu na to, że nie ubek, bo to było
                              dawno.
                              >
                              > To kto? Podstarzały esbek? Czy podstarzały wypierdek z kontrwywiadu Marynarki
                              > Wojennej? Albo tłumacz z ruskiego konsulatu?
                              > Gdzieś czytałem, ze to Marian Kobus, który zostawił pannę z dzieckiem,
                              spedalił
                              >
                              > się i uciekł do zakonu. Powtarzają sie opinie, ze ten "homo" to jest znany na
                              > Wybrzeżu i nagabuje chłopców na dworcach. Niektórzy zwracają się do niego
                              > per "wielebny". Ktoś pisał, że to jest jakis agent oddelegowany do
                              obserwowania
                              >
                              > tego forum i przeszkadzania w sensownych dyskusjach, że to jest niby "biały
                              > wywiad". Ale ABW miała podobno aferę Rywina a Gazecie "monitorować biernie",
                              a
                              > to by już było czynne. A może to jest pro Jankowski klecha z Trójmiasta
                              > oddelegowany na pomagiera do Leppera? Bo takie opinie też krażą.

Aleś bałwanie nie słuchał i mamy co czytamy.Nie potrafię Ci pomóc.Przykro
                              mi. :((
                            • heterosovieticus HOMOSOVIETICUS to jeszcze nic 22.05.04, 23:21
                              Ja za to jestem lesbijkiem,
                              agentem UB(ezpieczeniowym),
                              moża nawet żydem...
                              zaraz sprawdzę...
                              • homosovieticus poczekam aż się wyjaśni 23.05.04, 18:41
                                heterosovieticus napisał:

> Ja za to jestem lesbijkiem,
                                > agentem UB(ezpieczeniowym),
                                > moża nawet żydem...
                                > zaraz sprawdzę...
    • Gość: Henryk Re: Komentarz Adama Michnika IP: 82.160.16.* 22.05.04, 10:25
      Dziwna sprawa, przecież to właśnie Pan A. Michnik ma swój chwalebny udział w osiągnięciu przez Polskę statusu państwa demokratycznego, w którym to obywatele poprzez wybory kształtują obraz sceny politycznej swego kraju. Czyżby zasada- "nie zgadzam się z Twoimi poglądami lecz gotów jestem oddać wszystko byś mógł je swobodnie głosić"-, miała już obowiązywać tylko wobec Tych, których namaści "Wyborcza"?.
      Przecież ten "bezwstydny zaprzaniec" A. Lepper nie został narzucony przez "obcych".
      -"> Czyżby już wtedy Obywatelowi Adamowi było wolno wiecej niż dzisiaj Lepperowi?" - który z obu Panów poddał się demokratycznej weryfikacji i ma większe prawo reprezentować stanowisko części społeczeństwa.
      • homosovieticus Re: Komentarz Adama Michnika 22.05.04, 10:59
        Michnika zaliczono do grona intelektualistów tzn, do klasy ludzi nie
        poddajacych się ani weryfikacji demokratycznej, ani żadnej
        innej.Inteliktualiści, to mowiąc modnym ich jezykiem ,POPULIŚCI, zabiegajacy o
        uznanie głownie studentów i tzw, ośrodków kulturotwórczych.podlegaja jedynie
        modzie i są wykorzystywani - czasami w sposób przez nich nie uswiadamiany-
        przez politykow.To rodzaj "artystów sztuki politycznej"- sztuki przewodzenia
        intelektualnego. Leppera do tej klasy zaliczyc nie sposób, wiec zdaniem
        michnikopodobnynie myślących stanowi On nawet zagrozenie dla
        społeczeństwa.Zwalcza się wiec takiego człowieka (konkurencja do rządu dusz, na
        róznym poziomie umysłowym, przy niemym i niesłusznym założeniu ,że wiedza daje
        szczeście człowiekowi))wszelkimi sposobami.Tak sobie kombinuję.:))
        przepraszam ,że bełkotliwie ale przekonany jestem ,że pomomo tego mankamentu,
        złapiesz henryku moją mysl.:))
        • homosovieticus Re: Komentarz Adama Michnika dodać muszę 22.05.04, 11:09
          Dodam tylko ,że do klasy intelektualistów Michnika zaliczyli własciwie politycy
          a nie środowiska akademickie, pomomo tytułów doktora honoris causa.Michnik to
          obecnie POPULISTA polskich ćwierćinteligentów.
          Ostro wyszło.Sorry.
          • Gość: Sławek Re: Komentarz Adama Michnika dodać muszę IP: *.wroclaw.mm.pl 22.05.04, 12:12
            Ćwierćinteligentem to jednak Ty jesteś. Ostro wyszło , sorry.
            • homosovieticus Re: Komentarz Adama Michnika dodać muszę 22.05.04, 12:17
              Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Ćwierćinteligentem to jednak Ty jesteś. Ostro wyszło , sorry.

Ale przyznasz, że pracuję nad sobą ponieważ pragnę awansować na półinteligenta
              i w ten sposób dołaczyć do Ciebie. Tak wyszło.;))
              • Gość: Sławek Re: Komentarz Adama Michnika dodać muszę IP: *.wroclaw.mm.pl 22.05.04, 12:45
                Pracuj więc nad sobą, a jak już osiągniesz poziom półinteligenta,to łącząc się
                ze mną w sieci, wystąpimy jako prawdziwy inteligent. Nikt nam wtedy nie
                podskoczy.
                • homosovieticus Re wyjasnienie i rada dla Sławka 22.05.04, 14:03
                  Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Pracuj więc nad sobą, a jak już osiągniesz poziom półinteligenta,to łącząc
                  się
                  > ze mną w sieci, wystąpimy jako prawdziwy inteligent. Nikt nam wtedy nie
                  > podskoczy.

Dwoje półinteligentów w dowolnym związku nie zastępuje pojedyńczego
                  inteligenta, ponieważ inteligencja nie jest zjawiskiem addytywnym. Pozostając
                  zaś w zwiazku heteroseksualnym, wydaje najczęście na świat,
                  ćwierćinteligentów.Potwierdza to - w polskich warunkach - wysoki nakład GW i
                  autorytet jej redaktora naczelnego.
                  ps
                  pozdrawiam Sławka półinteligenta.
                  Żadnej pracy jednak nad sobą Ci nie zalacam, bo byłaby to praca syzyfowa.
                  Pij jedynie przegotowaną wodę rano i wieczorem. Poprawia perystaltykę i
                  uspokaja.Możesz czytać moje posty, poprawisz sobie wykoślowiony światopogląd.
                  :))
                  pss
                  Gonzales vs Hewitt 7:5, 6:2po pasjonujacym pojedynku.
          • Gość: pepesza lepperesza Musisz dodać? Musisz? Kto co każe? Don Lepperone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 22:03
            homosovieticus napisał:
            > Ostro wyszło.Sorry.
            Raczej tępo. Zbyt sie nadąłeś, żeby się wydać yntelygentnym.
            Czy ty wiesz CO TO JEST ćwiercinteligent? Nie patrz w lustro gamoniu, w lustrze
            zobaczysz tylko JAK WYGLĄDA ćwierćinteligent!
            Zapisz sobie - ćwierćinteligent to nie jest ćwierć inteligenta. Z czterech
            ćwierćinteligentów jeden inteligent nie wyjdzie. Ale może wyjść kierownictwo
            takiej POPULISTYCZNEJ partyjki, której szef ostatnio jeździł do Moskwy wmydlać
            się tamtejszym nacjonalistom. Homo czy co? Taki sowietikus?
            • homosovieticus wiem dobrze kto to 1/4 inteligent to 2xtyle co TY 22.05.04, 22:20

> homosovieticus napisał:
              > > Ostro wyszło.Sorry.
              > Raczej tępo. Zbyt sie nadąłeś, żeby się wydać yntelygentnym.
              > Czy ty wiesz CO TO JEST ćwiercinteligent? Nie patrz w lustro gamoniu, w
              lustrze
              >
              > zobaczysz tylko JAK WYGLĄDA ćwierćinteligent!
              > Zapisz sobie - ćwierćinteligent to nie jest ćwierć inteligenta. Z czterech
              > ćwierćinteligentów jeden inteligent nie wyjdzie. Ale może wyjść kierownictwo
              > takiej POPULISTYCZNEJ partyjki, której szef ostatnio jeździł do Moskwy
              wmydlać
              > się tamtejszym nacjonalistom. Homo czy co? Taki sowietikus?

Dowcip z gatunku vulgaris. :((
        • Gość: Henryk Re: Komentarz Adama Michnika IP: 82.160.16.* 22.05.04, 12:04
          Złapałem i podzielam.
          • homosovieticus AM-po prostu ideolog... i to groźne dla ludzi 22.05.04, 12:29
            Gość portalu: Henryk napisał(a):

> Złapałem i podzielam.

IDEOLOG nie rozumie sam siebie. Nie mówiąc o innych ludziach nie przyjmujacych
            ŻADNYCH ideologii jako życiowych busoli. :((
            • homosovieticus Re: AM-po prostu ideolog... i to groźne dla ludzi 22.05.04, 12:48
              Ideologie są oznaką nieracjonalnego podejścia do życia jako takiego.Ideologie
              to zabobony narzucane ludziom przez pyszałkowatych intelektualistów.
              Uff ulżyło mi. To właśnie chciałem powiedzieć.
              :))
              A teraz tenis w tv polsat sport.
          • panidalloway Re: Komentarz Adama Michnika 22.05.04, 12:37
            Pomimo mankamentu? Masz pecha. Podobno dobro jest skutecznym lekarstwem na
            ludzkie przypadłości. Spróbuj, może podziała.
            • homosovieticus Re: Komentarz panidalloway ???? 22.05.04, 19:12
              panidalloway napisała:

> Pomimo mankamentu? Masz pecha. Podobno dobro jest skutecznym lekarstwem na
              > ludzkie przypadłości. Spróbuj, może podziała.

Dobroć i wyrozumiałość dla ludzkich przywar, jaką Pani wykazujesz dla mnie, nie
              idzie na marne.Widać to gołym okiem.Szlachetnieje i manier nabieram.Dzięki.:))
              • panidalloway Re: faux-pas 22.05.04, 23:04
                O, przepraszam. Zapomniałam się. Przeczytałam teraz całą tę „dyskusję” u góry
                i u dołu. Toż to prawdziwy salon dyskusyjny. Ja ze swoimi obrzydliwymi
                złośliwościami zupełnie nie pasuję. Jak mogłam być aż tak nietaktowna?
                Żegnam pośpiesznie i oddalam się jak najdalej, żeby nie gorszyć.

• homosovieticus Re: a la guerre , comme a la guerre, entre nous 23.05.04, 10:11
                  mam tego już powyżej uszu.Ale les absent ont toujours tort.
    • homosovieticus Wspaniały tenis Gonzales vs Hewitt- Polsat sport 22.05.04, 13:01
      oglądajcie warto, nawet jesli się za tenisem nie przepada.
      • Gość: pepesza lepperesza Tenis w porcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 22:12
        A twoje lumbago, łamago? A wzdęcia i zatwardzenia, które tak obszernie
        opisywałeś? Homo, a to zatwardzenie to ci nie preszkadza w tym, no wiesz...
        • homosovieticus Gleborzuta też nie pij bo się zadławisz prostaczku 22.05.04, 22:24

> A twoje lumbago, łamago? A wzdęcia i zatwardzenia, które tak obszernie
          > opisywałeś? Homo, a to zatwardzenie to ci nie preszkadza w tym, no wiesz...

Zdrowia życzę.Dbaj o nogi bo o rozum za póżno.BSM.
    • mazala1 : Komentarz Adama Michnika jak zawsze słuszny 06.11.16, 17:43
      Trwa Adam w głupocie politycznej.
    • czekam.na.lewice Kogo aktualnie popiera Michnik ? 06.11.16, 18:49
      Interesuje mnie ponieważ ten kogo popiera smutno kończy i przegrywa. Ostatnio poparł , czytaj skończył, Komorowskiego oraz Kijowskiego z KOD i też podupadli mimo, że umówił ich aż z Kongresem USA.
      Tak więc ciekawi mnie kogo aktualnie popiera.
      • mazala1 Kogo aktualnie popiera Michnik ? 06.11.16, 19:41
        Moim zdaniem, pytanie jest niewłaściwie sformułowane. Uważam, że Michnik w Świecie polityki jest jedynie ministrem gremiów , które, po rozwiązaniu CCCP, pragną nadal utrzymać swoje wpływy w społeczeństwach na Zachodzie i w dawnych KDL. Gremia te, moim zdaniem, wywodzą się ze środowisk Żydowskich, które pragną powrotu Żydów do Europy i zajmowania w tym regionie kierowniczych funkcji. Uważam, że takie starania owych środowisk, są racjonalne. Nieracjonalna, moim zdaniem, jest postawa polityczna Michnika, który już spełnił swoją rolę ministra i powinien odejść na zasłużoną emeryturę polityczną. Michnik po prostu przeszkadza w realizacji kolejnego etapu budowy NWO.
    • mariner4 Re: Komentarz Adama Michnika 08.11.16, 06:36
      Ja pamiętam ta wizytę, więc nie p.......
      M.
      • yoma Re: Komentarz Adama Michnika 08.11.16, 09:22
        Nie podbijaj prowokowi, zobacz z kiedy wątek.
    • mazala1 Czekamy na komentarz Adama Michnika 09.11.16, 15:08
      Jarosław Kurski już się wypowiedział. Zabrzmiało to bardzo infantylnie. Zgłupiał czy wietrzy koniec GW i swojej kariery?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka