Dodaj do ulubionych

Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na PO 2

17.08.11, 09:12
Swego czasu pisałem tu o powodach, dla których nie poprę w wyborach partii Donalda T. Głównym z nich był pech jego ekipy, swoiste fatum, które demolowało rachityczne sukcesy rządzących. Spotkałem się z zarzutami, że to przesądy i należy dyskutować o namacalnych faktach. Tym czasem ........ kolejne nieszczęścia sypią się na głowę Donalda. Republikanie i demokraci chyba się umówili, żeby zdołować PO. Zafundowali im kryzys walutowy akurat wtedy, gdy premier miał świecić jaśniej od słońca na salonach unijnych. Sąd dopuścił banery reklamowe i zakazał dwudniowych wyborów. Miller ogłosił chaotyczny i niezborny raport, którego premier nie potrafił w żaden sposób obronić na konferencji prasowej. Kolejny numer Grabarczyka na kolei to już klasyka. "Niezawisła" prokuratura podkopała resztki wiary w polską dyplomację na Białorusi i skompromitowała się w śledztwie wyjaśniającym śmierć polskiego wicepremiera (trzy dni myśleli nad tym czy powinno się robić sekcję zwłok Leppera). A teraz werble !. Istnieje powiedzenie, że charakter człowieka jest jego przeznaczeniem. Ja twierdzę, że pech jest przeznaczeniem PO. To nie jest żaden upust boski, to efekt ciężkiej pracy rządzących. Składanie nierealnych obietnic i wizerunkowe pobudzanie nadziei u ludzi kończące się tym większym rozczarowaniem. Mydlenie oczu zielenią wyspy i lekceważenie prawdziwej ciężkiej kreciej pracy papierkowej. Szpan medialny przypominający najlepsze lata Gierka kryjący - podobnie jak wtedy - rozłażące się w szwach państwo. Podziwiam tych, którzy nie boją się Donalda T. miłościwie, z woli ludu, panującego premiera na kolejną kadencję .
Obserwuj wątek
    • gold.lachon pójdę na wybory i nie zagłosuję na PO 17.08.11, 09:18
      n/t
      • obraza.uczuc.religijnych Re: pójdę na wybory i nie zagłosuję na PO 17.08.11, 09:19
        To zupełnie jak ja.
        • gold.lachon "obraza" przejrzałeś wreszcie na oczy ? he he he 17.08.11, 11:00
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> To zupełnie jak ja.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: "obraza" przejrzałeś wreszcie na oczy ? he he 18.08.11, 14:19
            Jakie wreszcie?
            • obraza.uczuc.religijnych Re: "obraza" przejrzałeś wreszcie na oczy ? he he 18.08.11, 14:19
              4 lata temu glosowałem na PiS ale się na nich zawiodłem.
    • psiogon Re: Dlaczego pójdę na wybory ... PS 17.08.11, 09:32
      Zwracam na dość oczywistą rzecz uwagę. Nic nie piszę o tym na kogo zagłosuję ( trudna sprawa:) ) dlatego prosiłbym o zachowanie na inne okazje uwag o pisdzielcach. Z góry dzięki.
      • x2468 Re: Dlaczego pójdę na wybory ... PS 17.08.11, 09:41
        Wiesz,nie sciemniaj.Ogon zawsze podaza za psem.Nigdy odwrotnie.
        • psiogon Re: Dlaczego pójdę na wybory ... PS 17.08.11, 09:46
          x2468 napisał:

> Wiesz,nie sciemniaj.Ogon zawsze podaza za psem.Nigdy odwrotnie.
          Gdzieś musi być głowa :).
        • psiogon O ogonie 17.08.11, 09:55
          x2468 napisał:

> Wiesz,nie sciemniaj.Ogon zawsze podaza za psem.Nigdy odwrotnie.
          Geneza tego nicku jest taka, że pierwszy był kundelbronek. Dostałem wtedy maila od giwi, że taki nick im się nie podoba więc przekornie zostałem psimogonem. Może to niezbyt fortunne ale nie oznacza, że ten nick musi zejść na psy.
          • wos9 A możesz powiedzieć, kiedy "nastał" ten pierwszy 17.08.11, 11:10
            nick?

psiogon napisał:

> x2468 napisał:
            >
            > > Wiesz,nie sciemniaj.Ogon zawsze podaza za psem.Nigdy odwrotnie.
            > Geneza tego nicku jest taka, że pierwszy był kundelbronek. Dostałem wtedy maila
            > od giwi, że taki nick im się nie podoba więc przekornie zostałem psimogonem. M
            > oże to niezbyt fortunne ale nie oznacza, że ten nick musi zejść na psy.
            • psiogon Re: A możesz powiedzieć, kiedy "nastał" ten pierw 17.08.11, 11:25
              wos9 napisała:

> nick?
              > Służę informacją. Gdzieś przed wyborami prezydenckimi. Jego żywot był bardzo krótki (to były moje poczatki na FK)
    • cookies9 Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 09:41
      Podobnie ja.Pójdę na wybory i nie zagłosuję na PiS...
      • psiogon Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 09:47
        cookies9 napisała:

> Podobnie ja.Pójdę na wybory i nie zagłosuję na PiS...
        I wbrew pozorom nie ma w tym żadnej sprzeczności :).
    • lump-1 Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 09:50
      psiogon napisał:

> Swego czasu pisałem tu o powodach, dla których nie poprę w wyborach partii Dona
      > lda T.

Do wyborów jest jeszcze trochę czasu i będziesz miał jeszcze kilka okazji do poinformowania nas o tym czy trwasz w swoim postanowieniu.

• psiogon Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 09:57
        lump-1 napisał:

>
        > Do wyborów jest jeszcze trochę czasu i będziesz miał jeszcze kilka okazji do po
        > informowania nas o tym czy trwasz w swoim postanowieniu.
        >
        Takich okazji może dostarczyć mi tylko Don Tuskone ( wcale za tym nie tęsknię ).
        • lump-1 Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 10:09

> Takich okazji może dostarczyć mi tylko Don Tuskone ( wcale za tym nie tęsknię )
          > .

Twoja decyzja nic nikomu do tego.
        • simera16 Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 10:19
          psiogon napisał:

> lump-1 napisał:
          >
          >
          > >
          > > Do wyborów jest jeszcze trochę czasu i będziesz miał jeszcze kilka okazji
          > do po
          > > informowania nas o tym czy trwasz w swoim postanowieniu.
          > >
          > Takich okazji może dostarczyć mi tylko Don Tuskone ( wcale za tym nie tęsknię )
          > .
          A może publiczne wynurzenia na kogo nie będziesz głosował, to taka twoja forma dowartościowania się, lub próba zaistnienia?
          • psiogon Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 11:31

> A może publiczne wynurzenia na kogo nie będziesz głosował, to taka twoja forma
            > dowartościowania się, lub próba zaistnienia?
            >
            Początki tych wynurzeń to wpis "dlaczego pójdę na wybory i zagłosuję na PO" jeśli mnie pamięć nie myli produkcji zapijaczonegoryjabananowgo. Nie dlatego, żeby epatować ekshibicjonizmem a w ramach polemiki. Kontynuuję ten wątek raczej żeby podyskutować o tym czy Don T. ma pecha i czy pech powinien wpływać na decyzje wyborcze.
            • simera16 Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 11:39
              psiogon napisał:
              > >
              > Początki tych wynurzeń to wpis "dlaczego pójdę na wybory i zagłosuję na PO" jeś
              > li mnie pamięć nie myli produkcji zapijaczonegoryjabananowgo. Nie dlatego, żeby
              > epatować ekshibicjonizmem a w ramach polemiki. Kontynuuję ten wątek raczej żeb
              > y podyskutować o tym czy Don T. ma pecha i czy pech powinien wpływać na decyzje
              > wyborcze.
              >
              Teraz rozumiem... Dla ciebie rzeczony ryj, to punkt odniesienia, a pech Tuska spędza ci sen z oczu... Ale może lepiej takimi "przemyśleniami" onanizować się w zaciszu własnych "czterech ścian"?
              • psiogon Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 11:48
                simera16 napisał:

> >
                > Teraz rozumiem... Dla ciebie rzeczony ryj, to punkt odniesienia, a pech Tuska s
                > pędza ci sen z oczu... Ale może lepiej takimi "przemyśleniami" onanizować się w
                > zaciszu własnych "czterech ścian"?
                >
                Rzeczony ryj ma swoje przemyślenia i choć najczęściej się z nim nie zgadzam to jest to dość aktywny forumowicz. Pech Tuska nie ma dla mnie żadnego znaczenia do momentu gdy nie jest premierem Polski, wtedy jego pech dotyka nas wszystkich. Może jednak to tylko przesądy ?. Dyskusja akademicka, ale taki drobiazg może być języczkiem u wagi. Przypominam "Efekt motyla" :).
                • simera16 Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 11:59
                  psiogon napisał:

> >
                  > Rzeczony ryj ma swoje przemyślenia i choć najczęściej się z nim nie zgadzam to
                  > jest to dość aktywny forumowicz. Pech Tuska nie ma dla mnie żadnego znaczenia d
                  > o momentu gdy nie jest premierem Polski, wtedy jego pech dotyka nas wszystkich.
                  > Może jednak to tylko przesądy ?. Dyskusja akademicka, ale taki drobiazg może b
                  > yć języczkiem u wagi. Przypominam "Efekt motyla" :).
                  >
                  Ja to nawet bardzo ryja lubię, czemu dawałem onegdaj dowody... Jednak taki ekshibicjonizm polityczny fałszem "zajeżdża".... Co do akademickich dyskusji... "efekt motyla" też w tej sferze pozostaje...
    • lionold Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na PO 17.08.11, 09:55
      wsadź sobie tę odkrywczą wiadomość pod pIsi_ogon.
      • psiogon Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 10:00
        lionold napisał:

> wsadź sobie tę odkrywczą wiadomość pod pIsi_ogon.
        Tzn, że będziesz głosować na Don Tuskone i nie chcesz mieć wątpliwości przy skreślaniu ?.
    • peowiaki_to_ciemniaki Nikt normalny i myślący na nich nie zagłosuje 17.08.11, 10:10
      Zagłosuje postkomuna oraz beneficjenci patologicznego systemu zwanego III RP, których płatni klakierzy sa tu na forum obecni.
      • lump-1 Re: Nikt normalny i myślący na nich nie zagłosuje 17.08.11, 10:20
        peowiaki_to_ciemniaki napisał:

> Zagłosuje postkomuna oraz beneficjenci patologicznego systemu zwanego III RP, k
        > tórych płatni klakierzy sa tu na forum obecni.

Kto głosuje na PIS ?

• simera16 Re: Nikt normalny i myślący na nich nie zagłosuje 17.08.11, 10:26
          lump-1 napisał:

> peowiaki_to_ciemniaki napisał:
          >
          > > Zagłosuje postkomuna oraz beneficjenci patologicznego systemu zwanego
          > III RP
          , k
          > > tórych płatni klakierzy sa tu na forum obecni.
          >
          > Kto głosuje na PIS ?
          >
          Oni; www.youtube.com/watch?v=FjM6EUwdpTU
          www.youtube.com/watch?v=VFnc_4PQQT0
          fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/le/ycbf/wCGuNVqMQZ9c6Nfy8X.jpg
          • lump-1 Re: Nikt normalny i myślący na nich nie zagłosuje 17.08.11, 10:32
            Tak.
            Jaka partia taki elektorat a może odwrotnie.
            • peowiaki_to_ciemniaki Lepszy taki niż mordercy członkowie partii 17.08.11, 10:40
              www.youtube.com/watch?v=SdU4wVujrWY
              A to jest elektorat PO.
              • lump-1 Re: Lepszy taki niż mordercy członkowie partii 17.08.11, 10:49
                > A to jest elektorat PO.

Elektorat Po już określiłeś.
                "Zagłosuje postkomuna oraz beneficjenci patologicznego systemu zwanego III RP, których płatni klakierzy sa tu na forum obecni. "
          • peowiaki_to_ciemniaki Simera jak zwykle kulą w płot 17.08.11, 10:52
            Filmy bez sensu, jak zwykle:
            Pierwszy film nagrany w czasach, kiedy istniało jeszcze AWS-co to ma wspólnego z dzisiaj i wyborami?
            Drugi film...powinno się teog nie komentowac, ale skoro w stylu wyborcy PO jest naśmiewanie się z biednych staruszek, które olane przez to państwo, z emeryturami po kilkaset złotych, mimo że wiele z nich przeżyło obozy koncentracyjne i kilkadziesiąt lat ciężkiej pracy we Polsce i wyśmiewane przez dzieciaki, szukają jakiejś wspólnoty to ja nie mam komentarza.
            Zdjęcie zabawne:)
            • simera16 Re: Simera jak zwykle kulą w płot 17.08.11, 11:10
              peowiaki_to_ciemniaki napisał:

> Filmy bez sensu, jak zwykle:
              > Pierwszy film nagrany w czasach, kiedy istniało jeszcze AWS-co to ma wspólnego
              > z dzisiaj i wyborami?
              > Drugi film...powinno się teog nie komentowac, ale skoro w stylu wyborcy PO jest
              > naśmiewanie się z biednych staruszek, które olane przez to państwo, z emerytur
              > ami po kilkaset złotych, mimo że wiele z nich przeżyło obozy koncentracyjne i k
              > ilkadziesiąt lat ciężkiej pracy we Polsce i wyśmiewane przez dzieciaki, szukają
              > jakiejś wspólnoty to ja nie mam komentarza.
              > Zdjęcie zabawne:)
              >
              ROTFL... Może i kulą w płot strzeliłem. Nie jestem szczególnie przywiązany do tych przykładów. Z wrodzonego lenistwa nie chciało mi się szukać dalej... Zresztą zaprzecz, że coś się zmieniło... Inna rzecz, że sam jestem emerytem i wstyd mi za takich jak ci pod pałacem... Jeśli zaś jesteśmy przy temacie strzelania...hmmm...., to jak nazwać twoją próbę "strzału" pt. "styl wyborcy PO"...którym nie jestem? Jest to kapiszon, czy zwykły niewypał?
              • psiogon Diabeł z pudełka 17.08.11, 11:42
                Kolejny dowód jak koniec końców dyskusja zbacza na temat PO kontra PiS. Czy można być przeciwnikiem PO nie będąc zwolennikiem PiS u ?. Czy krytyka Don Tuskone musi się skończyć ripostą - a w PiS ie to noszą majtki na głowach ? ( to chyba nie ten przykład). Przypominam, że od czterech lat rządzi Donald & co. Naturalne jest, że ze stanu państwa rozlicza się rząd a nie opozycję. Pytanie powinno brzmieć : czy pełniący swoje obowiązki rząd zasługuje na kolejną kadencję?. To kto ma ich zamienić jest pytaniem drugorzędnym.
                • lump-1 Re: Diabeł z pudełka 17.08.11, 11:54
                  psiogon napisał:
                  To kto ma ich zamienić jest pytaniem drugorzędnym.

Nie zgadzam się. czasami można wpaść z deszczu pod rynnę.
                  • psiogon Re: Diabeł z pudełka 17.08.11, 19:36
                    lump-1 napisał:

> Nie zgadzam się. czasami można wpaść z deszczu pod rynnę.
                    Moim zdaniem już jesteśmy pod rynną.
                • simera16 Re: Diabeł z pudełka 17.08.11, 12:03
                  psiogon napisał:

> Kolejny dowód jak koniec końców dyskusja zbacza na temat PO kontra PiS. Czy moż
                  > na być przeciwnikiem PO nie będąc zwolennikiem PiS u ?. Czy krytyka Don Tuskone
                  > musi się skończyć ripostą - a w PiS ie to noszą majtki na głowach ? ( to chyba
                  > nie ten przykład). Przypominam, że od czterech lat rządzi Donald & co. Natural
                  > ne jest, że ze stanu państwa rozlicza się rząd a nie opozycję. Pytanie powinno
                  > brzmieć : czy pełniący swoje obowiązki rząd zasługuje na kolejną kadencję?. To
                  > kto ma ich zamienić jest pytaniem drugorzędnym.
                  >
                  Tak, pod warunkiem że ci co krytykują samym będąc "u władzy" nie popełniali błędów, robili to czego społeczeństwo oczekiwało, etc. ... Teraz produkując populistyczne hasła na tym koniku do ponownego przejęcia władzy dążą... To ma być alternatywa?
                  • psiogon Re: Diabeł z pudełka 17.08.11, 19:35
                    simera16 napisał:
                    > >
                    > Tak, pod warunkiem że ci co krytykują samym będąc "u władzy" nie popełniali błę
                    > dów, robili to czego społeczeństwo oczekiwało, etc. ... Teraz produkując populi
                    > styczne hasła na tym koniku do ponownego przejęcia władzy dążą... To ma być alt
                    > ernatywa?
                    >
                    Nie wyprodukowaliśmy drugiego Orbana to musimy się zadowolić Napieralskim Kaczyńskim czy Pawlakiem
    • green_feldkurat_katz Przyłączam się 17.08.11, 11:34
      Choćby tylko z powodów, które wymieniłeś...
      • psiogon Re: Przyłączam się 17.08.11, 11:51
        green_feldkurat_katz napisał:

> Choćby tylko z powodów, które wymieniłeś...
        Film rewelacyjny podzieliłem się nim z kim mogłem :). Graś skończył się dla mnie gdy przepraszał po rosyjsku milicjantów. Mógł jeszcze klęknąć.
    • kefirka.de Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 13:22
      Na Donalda Tuska nie głosowałam. Żałowałam że PO wygrało wybory, choć nie myślałam, że będzie aż tak nieudolnie rządzić. Obserwuję jak mój kraj stacza się gospodarczo, jeszcze tego nie widać wyraźnie, nie wszyscy to dziś odczuwamy, ale kto zna się trochę na ekonomii, wie że będzie źle. No cóż, znów na Platformę nie zagłosuję, nie nabieram się na medialną szopkę ordynowaną przez beneficjentów tych ustanawianych jak i tych i mrożonych oraz zaniechanych przez sejm i rząd przepisów.
      Pewnie PO znów wygra. Przez 4 lata będą pracować nad stworzeniem następnej populistycznej formacji i budowaniem elektoratu Pana Palikota. Bo to będzie ostatnia kadencja Platformy, no chyba, że ten gaz łupkowy będzie się nadawał do wydobycia i jakaś część zostanie dla nas, by nasz byt, szarych zjadaczy chlebka, podratować. Czego sobie i Wam wszystkim, niezależnie od prezentowanych poglądów oraz wyników wyborów, życzę.
      • psiogon Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 19:33

> Pewnie PO znów wygra. Przez 4 lata będą pracować nad stworzeniem następnej popu
        > listycznej formacji i budowaniem elektoratu Pana Palikota.
        Miejmy nadzieję, że jeżeli wygra to tylko minimalnie i premier będzie z innej niż PO partii.
    • etta2 Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 19:48
      Pierdoły opowiadasz i...co to kogo obchodzi, czy pójdziesz na wybory i zagłosujesz na Jarka? Idź i głosuj, skoro jesteś taki tępak. Pan Bóg cie pokarał, mnie NIE, więc...pójdę na wybory i zagłosuję na PO! Nie mam ochoty oglądać w rządzie RP kaczek i kaczkopodobnych idiotów.
    • m.c.hrabia Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 19:49
      oddaj głos na Filipka:)
      • psiogon Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 18.08.11, 14:10
        m.c.hrabia napisał:

> oddaj głos na Filipka:)
        Całkiem możliwe, że Filipek byłby lepszym premierem od Donalda
    • marquez77 Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 19:57
      "Szpan medialny przypominający najlepsze lata Gierka kryjący - podobnie jak wtedy - rozłażące się w szwach państwo" Tutaj zgadzam sie w 100 % To jeden z powodów dla których też nie zagłosuje na PO...tyle że mam większy problem gdyż nie mam na kogo zagłosować...niestety nie przekonuje mnie propaganda w stylu "Głosuj na nas bo ONI są źli" W tej chwili niestety wszyscy dla mnie są źli Może mnie ktoś przekona że tak nie jest ?:)
      • m.c.hrabia Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 20:03
        marquez77 napisał:

> "Szpan medialny przypominający najlepsze lata Gierka kryjący - podobnie jak wte
        > dy - rozłażące się w szwach państwo" Tutaj zgadzam sie w 100 % To jeden z powod
        > ów dla których też nie zagłosuje na PO...tyle że mam większy problem gdyż nie m
        > am na kogo zagłosować...niestety nie przekonuje mnie propaganda w stylu "Głosuj
        > na nas bo ONI są źli" W tej chwili niestety wszyscy dla mnie są źli Może mnie
        > ktoś przekona że tak nie jest ?:)

a po co ?
        myślenia się nie uczy ,to się ma albo i nie.
        nie masz nie idź.
        • etta2 Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 20:06
          Chulercia, znów się z Toba zgadzam.
          • m.c.hrabia Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 20:14
            może śllllllllllllllub:)
        • marquez77 Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 20:41

> a po co ?
          > myślenia się nie uczy ,to się ma albo i nie.
          > nie masz nie idź.

Mości hrabio jak doszedłeś do tej konkluzji jakobym nie myślał ?...słyszałem że wątpliwości są jak najbardziej oznaką myślenia ale widzę że nie według Ciebie...tylko zastanawiam się teraz czy jesteś hrabią czy może jednak szlachetką zaściankowym
          • m.c.hrabia Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 20:45
            ani jedno ani drugie
            chłop po prostu.
            a nick?
            przypadkowy:)
      • psiogon Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 18.08.11, 14:13
        marquez77 napisał:

> "Szpan medialny przypominający najlepsze lata Gierka kryjący - podobnie jak wte
        > dy - rozłażące się w szwach państwo" Tutaj zgadzam sie w 100 % To jeden z powod
        > ów dla których też nie zagłosuje na PO...tyle że mam większy problem gdyż nie m
        > am na kogo zagłosować...niestety nie przekonuje mnie propaganda w stylu "Głosuj
        > na nas bo ONI są źli" W tej chwili niestety wszyscy dla mnie są źli Może mnie
        > ktoś przekona że tak nie jest ?:)
        Tu faktycznie jest problem. Może jakaś pozaparlamentarna siła ?. Korwin Mikke ?. Stronnictwo Demokratyczne ?. W sumie nawet LSD (akurat nie dla mnie) jest mniejszym złem od Donalda.
    • peterjot Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 17.08.11, 20:30
      Polska bardzo dobrze przechodzi kryzys, a gospodarka jest stabilna. Nie ma u nas zamieszek jak jest w Londynie. Na wybory trzeba isc i zaglosowac, ale na kogo?

Mam już dosc przystawek, a prezes juz rzadzil i pokaal, ze nie ma kompetencji, a do komuny nie wroce.
      • psiogon Re: Dlaczego pójdę na wybory i nie zagłosuję na P 18.08.11, 14:23
        peterjot napisał:

> Polska bardzo dobrze przechodzi kryzys, a gospodarka jest stabilna. Nie ma u na
        > s zamieszek jak jest w Londynie. Na wybory trzeba isc i zaglosowac, ale na kogo
        > ?
        >
        > Mam już dosc przystawek, a prezes juz rzadzil i pokaal, ze nie ma kompetencji,
        > a do komuny nie wroce.
        >
        Zamieszki w Londynie nie zostały wywołane pod wpływem kryzysu ekonomicznego. Koszt "dobrego przechodzenia kryzysu" poniesiemy na starość (ogołocona rezerwa demograficzna) i poniosą nasze dzieci (koszmarne zadłużenie). Twoja wypowiedź idealnie pasuje do demonicznego twierdzenia Tuska, że liczy się tu i teraz. Czyżbyś nie zamierzał dłużej żyć ?. Ciekawe jakie masz zastrzeżenia do ekonomicznej strony rządów Kaczyńskiego ???.
    • kecawa jesteś chory ? 18.08.11, 14:21
      czy coś gorszego ?
    • jan_zizka nie głosować na platfusów ani na ruską agenturę 18.08.11, 14:33
      Ruską agenturę, czyli oczywiście pisiactwo, kagiebowski twór agenta Jara. Na pewno nie głosować na komuchów napieralszczyków ani na eurochłopów. Głosować na partie spoza dzisiejszego sejmu. Najlepiej na porządną prawicę.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: nie głosować na platfusów ani na ruską agentu 18.08.11, 14:34
        Czyli na Palikota.
      • dystans4 Re: nie głosować na platfusów ani na ruską agentu 18.08.11, 16:37
        Prawicę na długo ośmieszono i skompromitowano ideę. Najpierw robił to JKK, później cały PiS (podobnie jak SO, LPR to inna formacja kulturowa).
        Idee solidarności społecznej wcale się, moim zdaniem, nie kłócą z prawicowym widzeniem świata, nawet model skandynawski (także południowokoreański) niekoniecznie są do odrzucenia w całości - ludzie ze swoimi pieniędzmi mogą robić co chcą, chodzi o to, żeby nie było przymusu.
        Natomiast bolszewickie metody skrzywionej i przymusowej ich realizacji odrzucają.
        Pozdrowienia
        buldog.
        • psiogon Re: nie głosować na platfusów ani na ruską agentu 18.08.11, 22:58
          dystans4 napisał:

> Prawicę na długo ośmieszono i skompromitowano ideę. Najpierw robił to JKK, późn
          > iej cały PiS (podobnie jak SO, LPR to inna formacja kulturowa).
          > Idee solidarności społecznej wcale się, moim zdaniem, nie kłócą z prawicowym wi
          > dzeniem świata, nawet model skandynawski (także południowokoreański) niekoniecz
          > nie są do odrzucenia w całości - ludzie ze swoimi pieniędzmi mogą robić co chcą
          > , chodzi o to, żeby nie było przymusu.
          > Natomiast bolszewickie metody skrzywionej i przymusowej ich realizacji odrzucaj
          > ą.
          > Pozdrowienia
          > buldog.
          Jakże przyjemnie się czyta rozsądne i pozbawione partyjnego nalotu wpisy !. Dzięki. Poruszyłeś dość obszerny i trudny do ogarnięcia w kilku zdaniach temat. W naszych koślawych realiach politycznych wybór mamy taki jaki mamy. Dziś odwiedził mnie człowiek z nowej prawicy pytając czy chcę ich reprezentować w komisji wyborczej. Korwina Mikke znam gdy jeszcze nie był politykiem a tylko grał w brydża ale odmówiłem. Sam pan Janusz poruszył w wywiadzie dla URz problem " marnowania głosów" . Fakt ludzie niechętnie głosują na partie, które mają słabe notowania z uwagi na "marnowanie swojego głosu" jednak może to właśnie jest rozwiązanie naszego "zabetonowanego" układu politycznego, głosujmy na te partie, które są najbliższe naszym pogladom i interesom reszta ... jest milczeniem :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka