Dodaj do ulubionych

Zawsze patrzę z ogromnym smutkiem

18.08.11, 08:13
jak aktor/piosenkarz, którego lubię angażuje się w kampanię wyborczą.

Największym smutkiem do tej pory napawał mnie Gintrowski, moja licealna miłość, jak się okazało 100% Pisior z krwi i kości, ale Stuhr wchodzący do polityki to już ponad moje siły. To politycy i my - forumowe żuczki jesteśmy od odwalania brudnej roboty - oni mają pięknie pachnieć i grać.

PS. Mam bana na zakładanie wątków jako ex.mila.
Obserwuj wątek
    • ex.milka Robert Leszczyński kandydujący do Sejmu z RPP 18.08.11, 08:23
      też napawa mnie ogromnym smutkiem. To też mój młodzieńczy idol - z wielką pasją czytałam jako nastolatka jego artykuły w mojej kultowej gazecie muzycznej Tylko Rock. I zaprzedał się szalbierzowi za miejsce na liście do Sejmu- no chyba, że naprawdę w to wierzy (jako jedyny poza kzetem), że ma szanse się dostać. Zresztą nawet jak się dostanie - co on bedzie tam robił? Odkąd obciął dready to nawet nie może szokować fryzurą.
      • l_zaraza_l Re: Robert Leszczyński kandydujący do Sejmu z RPP 18.08.11, 19:13
        Leszczyński nie jest polityczną dziewicą bo współtworzył Partię Demokratyczną i buszował w Pomarańczowej Alternatywie.
    • zgred-zisko Re: Zawsze patrzę z ogromnym smutkiem 18.08.11, 08:50
      Było już wielu artystów, którzy próbowali swoich sił w polityce. Niektórzy nawet z najwyższej półki (prof. Łapicki). Ale nie pamiętam, aby którykolwiek z nich został potem zapamiętany, jako wybitna polityczna indywidualność. Oczywiście wolno im - jak każdemu obywatelowi - ale czy warto? Nie wydaje mi się.
      • ex.mila Re: Zawsze patrzę z ogromnym smutkiem 18.08.11, 08:55
        zgred-zisko napisał:

> Było już wielu artystów, którzy próbowali swoich sił w polityce. Niektórzy nawe
        > t z najwyższej półki (prof. Łapicki).

Wolę nie wiedzieć za kim optował...dobiło by mnie to.

Ale nie pamiętam, aby którykolwiek z nic
        > h został potem zapamiętany, jako wybitna polityczna indywidualność. Oczywiście
        > wolno im - jak każdemu obywatelowi - ale czy warto? Nie wydaje mi się.

otóż to. Lipiński tak się przejął, że sprzedał swoją piosenkę "jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie" (jako licealistka nie byłam zakochana tylko w Gintrowskim, Gintrowskiego nigdy nie poznałam, Lipińskiego a i owszem) że teraz jak go pytają - a jaka pogoda w Sopocie to odpowiada - przepraszam, głupi byłem, nie chciałem.
    • haen2010 Uważam to za normalne 18.08.11, 09:19
      Poltyka nie jest sferą zamkniętą, jest publiczna. Celebryta ma prawo głosić swoje poglądy, jaki by nie był. Podejmuje też ryzyko, że część publiczności się od niego odwróci z tego powodu. Ale to jego prywatna sprawa.
      • ex.mila Re: Uważam to za normalne 18.08.11, 09:25
        haen2010 napisał:

> Poltyka nie jest sferą zamkniętą, jest publiczna. Celebryta ma prawo głosić swo
        > je poglądy, jaki by nie był. Podejmuje też ryzyko, że część publiczności się od
        > niego odwróci z tego powodu. Ale to jego prywatna sprawa.

Celebryta i artysta to dla ciebie to samo? Doda to artystka czy celebrytka według ciebie? I jak zapatrujesz się na jej zachowanie w Empiku kiedy przy dzieciach (bo tylko ktoś na poziomie umyslowym pięciolatki może być jej fanem) ssała sztucznego penisa na kiju? i jak widzisz to w kontekście tego, że oficjalnie poparła Ruch Palikota? Myslisz, że Doda w kampanii przysporzy Palikotowi poparcia? Przypominam, ze pięciolatki nie mają prawa wyborczego.
        • haen2010 Re: Uważam to za normalne 18.08.11, 13:39
          Doda zawsze była skandalistką. Jak się mizdrzyła i ściskała z Tuskiem była OK. Teraz nagle zrobiła się z niej okropna i głupia baba, bo poparła Palikota.

Uwielbiam tę szmatławą przewrotność naszych za.sranych elit.
          • ex.milka Re: Uważam to za normalne 18.08.11, 13:40
            haen2010 napisał:

> Doda zawsze była skandalistką. Jak się mizdrzyła i ściskała z Tuskiem była OK.

Dla kogo? Bo na pewno nie dla mnie.
    • gold.lachon żalisz się czy zazdrościsz :P 18.08.11, 09:27

• didjeridu Re: Zawsze patrzę z ogromnym smutkiem 18.08.11, 09:28
      ex.milka napisała:

> jak aktor/piosenkarz, którego lubię angażuje się w kampanię wyborczą.
      >
      > Największym smutkiem do tej pory napawał mnie Gintrowski, moja licealna miłość,
      > jak się okazało 100% Pisior z krwi i kości, ale Stuhr wchodzący do polityki to
      > już ponad moje siły.

Nie wiem czy znani i lubiani robia sobie tym przysluge.
      Mysle, ze moga w ten sposob stracic czesc swoich fanow a zyskac moga niewiele.
      Sa przez politykow tylko wykorzystywani i powinni sobie z tego zdawac sprawe.
      • ex.mila Re: Zawsze patrzę z ogromnym smutkiem 18.08.11, 09:34

> Sa przez politykow tylko wykorzystywani i powinni sobie z tego zdawac sprawe.

Dokładnie. Ale im się wydaje, że swoim autorytetem wspomogą swoich partyjnych kolegów. jak dowiedziałam się, że Gintrowski to taki domorosły ziobrowy IPN-owiec, chociaż wcześniej go uwielbiałam to zamiast głosować na PiS zrezygnowałam ze słuchania jego piosenek.
        • didjeridu Re: Zawsze patrzę z ogromnym smutkiem 18.08.11, 13:45
          ex.mila napisała:

zamiast głosować na PiS zrezygnowałam ze
          > słuchania jego piosenek.

Z tym sie wlasnie musza liczyc.
          Ja w ten sposob stracilam serce do J. Rewinskiego
        • l_zaraza_l Re: Zawsze patrzę z ogromnym smutkiem 18.08.11, 19:32
          ex.mila napisała:

>
          > > Sa przez politykow tylko wykorzystywani i powinni sobie z tego zdawac spr
          > awe.
          >
          > Dokładnie. Ale im się wydaje, że swoim autorytetem wspomogą swoich partyjnych k
          > olegów. jak dowiedziałam się, że Gintrowski to taki domorosły ziobrowy IPN-owie
          > c, chociaż wcześniej go uwielbiałam to zamiast głosować na PiS zrezygnowałam ze
          > słuchania jego piosenek.

Może to nie były miłości a zwykłe zakochania? ;))
          Jestem w o wiele lepszej sytuacji niż Ty, Milo bo już tak jakoś mam, że rozdzielam: co w ludziach dobre to dobre a co złe to złe. Gintrowski nigdy nie był moją miłością (stanowczo wolałam Kaczmarskiego) ale na zawsze pozostanie dla mnie bardem "tamtych czasów" i jego odpał natury politycznej nie przeszkadza mi w niczym (chociaż oczywiście trochę żal). Ha! Ja z wielką przyjemnością oglądałam "Boso przez Świat" Cejrowskiego i bawię się przy tym znakomicie, chociaż jego poglądy religijno-polityczne i sposób ich wyrażania budzą we mnie najgorsze, wręcz krwiożercze instynkty.
          Aktorzy (czy też innej maści celebryci) to nie lalki ze szkła (chociaż chyba niestety często jednak tylko lalki ze szkła dmuchanego)ale ludzie z krwi i kości - mają swoje cele, ambicje, chęć działania.
          Moim zdaniem, nie ma nic gorszego niż zawodowi politycy - oni już muszą trwać u politycznego żłobu bo nic poza nim nie mają. I zrobią dla tego bezpiecznego trwania wszystko - w tym jest zło.
    • sfalubaz Andrzej Chyra 18.08.11, 13:35
      www.youtube.com/watch?v=leSWHcWm314
      he he
      • ex.milka Nie znam Władysława Komorowskiego 18.08.11, 13:39
        ale wierzę Chyrze na słowo, ze to super gość.
        • sfalubaz Re: Nie znam Władysława Komorowskiego 18.08.11, 19:26
          ex.milka napisała:

> ale wierzę Chyrze na słowo, ze to super gość.

To już nie jest ci smutno?

Zawsze patrzę z ogromnym smutkiem
          Autor: ex.milka 18.08.11, 08:13 Dodaj do ulubionych Skasujcie
          Odpowiedz cytując Odpowiedzj

jak aktor/piosenkarz, którego lubię angażuje się w kampanię wyborczą.
      • green_feldkurat_katz Kora, Olbrychski... 18.08.11, 13:40
        www.youtube.com/watch?NR=1&v=Zk4DKR-oBYo
        www.youtube.com/watch?v=qPS7nqFTqSs
        • sfalubaz Re: Kora, Olbrychski... 18.08.11, 19:20
          A co im się w usta stało?
    • chateau Pisarze do piór, pasta do zębów, 18.08.11, 18:40
      a aktorzy do aktorek.

> Największym smutkiem do tej pory napawał mnie Gintrowski, moja licealna miłość
      Mista bombastic faktycznie mógł wtedy robić na licealistkach wrażenie ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka