Dodaj do ulubionych

Głupio cwany Donald Tusk.

26.08.11, 14:40
Z niedowierzaniem patrzyłem jak wyciskał dzisiaj na mediach zaproszenie na jakąkolwiek debatę dzisiaj, bo ma akurat wolne od piłki popołudnie i wieczór. Kilkakrotnie to powtarzał aż wreszcie POLSAT dał się na ten hak powiesić. Tusk ma od 18 tam dyżur oczekując na swoich politycznych wrogów.

Jasne jest, że jako premier może swobodnie dyskutować na dowolny temat, ale potencjalni przeciwnicy pozbawieni czasu i informacji z wyjątkiem Pawlaka stoją z góry na przegranej pozycji i nie stać ich na podjęcie wyzwania. Kaczor i Grzesiek oczywiście odmówili.

Tylko jeden facet w państwie może w takiej ad hoc debacie zapędzić tego bezczelnego Tuska-Bubka w kozi róg. Nazywa się Janusz Palikot. Ale on też ma dzisiaj w planach Okręg Łódź, poza tym pewnie Tusk by się nie zgodził.
Obserwuj wątek
    • emeraldboy4 Uczepił się tej debaty jak pijany płotu... 26.08.11, 14:46
      Sztabowcy muszą nieźle chlać, skoro od poprzedniej kampanii nie zdołali wykoncypować niczego innego. No, po prawdzie nic innego by wymyślić nie mogli - poza mniejszą ilością kłaków na centymetr kwadratowy nochala w niczym nie jest od Kaczora lepszy. Pozostaje jechanie na wizerunku.
      • kiemlicz88 Re: Uczepił się tej debaty jak pijany płotu... 26.08.11, 14:52
        Palikot powinien tam iść, ciekaw jestem reakcji PRemiera.

• v.t.s Re: Uczepił się tej debaty jak pijany płotu... 26.08.11, 14:57
          Może spróbować bo w nowej PiSdzielni coś nie tak wyszło.
        • adamsky1972 Re: Uczepił się tej debaty jak pijany płotu... 26.08.11, 15:03
          A Janusz Palikot jako kto miałby pójść na debatę ??? Realny przeciwnik ? Lider ugrupowania , które ma potencjał do utworzenia rządu ??? Bo jeśli tylko popisać się łaciną podwórkową to wystarczy zwykła konferencja prasowa. Co konstruktywnego ten człowiek powiedział powróciwszy w urywkach na szklane ekraniki ??? Nic . Bełkot zapomnianego "satyra" . Nie jest partnerem do debaty . Powinien zgłosić akces do Kabaretonu albo podobnych imprez. Chce tylko być kontrowersyjny, nikt Go poważnie nie traktuje. Media pokazują Go, bo programy są pikantniejsze, bardziej śmieszne, choć czasem żałosne. Jego ekscesiki ubarwiają nieco newsy i tyle.
    • richard51 Re: Głupio cwany Donald Tusk. 26.08.11, 14:55
      haen2010 napisał:

> Z niedowierzaniem patrzyłem jak wyciskał dzisiaj na mediach zaproszenie na jaką
      > kolwiek debatę dzisiaj, bo ma akurat wolne od piłki popołudnie i wieczór. Kilka
      > krotnie to powtarzał aż wreszcie POLSAT dał się na ten hak powiesić. Tusk ma od
      > 18 tam dyżur oczekując na swoich politycznych wrogów.
      >
      > Jasne jest, że jako premier może swobodnie dyskutować na dowolny temat, ale pot
      > encjalni przeciwnicy pozbawieni czasu i informacji z wyjątkiem Pawlaka stoją z
      > góry na przegranej pozycji i nie stać ich na podjęcie wyzwania. Kaczor i Grzesi
      > ek oczywiście odmówili.
      >
      > Tylko jeden facet w państwie może w takiej ad hoc debacie zapędzić tego bezczel
      > nego Tuska-Bubka w kozi róg. Nazywa się Janusz Palikot. Ale on też ma dzisiaj w
      > planach Okręg Łódź, poza tym pewnie Tusk by się nie zgodził.

Prócz ostatnie go akapitu,Twoja analiza jest jak najbardziej słuszna.
      • haen2010 Właśnie słyszę 26.08.11, 15:11
        Że Pawlak i Palikot akces zgłosili. Może być ciekawy wieczór dzisiaj. Gdzie jest Mikke?
        • kzet69 Re: Właśnie słyszę 26.08.11, 15:20
          Na Polsat News ta debata będzie czy w normalnym Polsacie?
          • richard51 Re: Właśnie słyszę 26.08.11, 15:26
            kzet69 napisał:

> Na Polsat News ta debata będzie czy w normalnym Polsacie?

Chyba tylko na Polsat News...
            • ex.mila Re: Właśnie słyszę 26.08.11, 15:34
              richard51 napisał:

> Chyba tylko na Polsat News...
              >
              No to nie obejrzę. Ale i tak brawo dla Polsatu za inicjatywę.
              • richard51 Re: Właśnie słyszę 26.08.11, 15:37
                ex.mila napisała:

> richard51 napisał:
                >
                > > Chyba tylko na Polsat News...
                > >
                > No to nie obejrzę. Ale i tak brawo dla Polsatu za inicjatywę.

Nic nie obejrzysz prócz ustawki Donald -Pawlak w Polsacie News,który jako jedyny odpowiedział pozytywnie na te debatę.
                Myślałem,że są granice hipokryzji w naszej polityce.
                • ex.mila Re: Właśnie słyszę 26.08.11, 15:55
                  richard51 napisał:

>
                  > Nic nie obejrzysz

Otóż nieprawda:-)

17:45
                  Snooker
                  SNOOKER: , Niemcy, - Dzień pierwszy (87min)

aż do późnej nocy
                • kzet69 Palikot odpowiada 26.08.11, 15:57
                  "Premier Donald Tusk zadeklarował gotowości do debaty programowej z wszystkim liderami partii politycznych na antenie Telewizji POLSAT dziś po godzinie 18.00. Oświadczam, że dziś o godzinie 18.00 będę oczekiwał na stawienie się Donalda Tuska, Jarosława Kaczyńskiego, Grzegorza Napieralskiego, Waldemara Pawlaka, Pawła Kowala, Janusza Korwina-Mikkego oraz pozostałych liderów partii pod siedzibą Telewizji POLSAT. Jednocześnie zapraszam na konferencję prasową dotyczącą równego traktowania wszystkich podmiotów sceny politycznej oraz poszanowania 60% wyborców deklarujących brak poparcia dla obecnego establishmentu politycznego. Konferencja odbędzie się o godz. 18.00 pod siedzibą Telewizji POLSAT przy ul. ul. Ostrobramskiej 77."

palikot.blog.onet.pl/
                  • ex.mila A jak Palikota i tam nie wpuszczą? 26.08.11, 16:02
                    To też będzie za klamkę szarpał? Dostał zaproszenie? Pytam bez złośliwości, z ciekawości jedynie.
                    • kzet69 Re: A jak Palikota i tam nie wpuszczą? 26.08.11, 16:08
                      Też jestem ciekaw bo w Polsat News ani słowa o tym.
                      • ex.mila Re: A jak Palikota i tam nie wpuszczą? 26.08.11, 16:10
                        kzet69 napisał:

> Też jestem ciekaw bo w Polsat News ani słowa o tym.

To najciekawszy punkt debaty jak dla mnie przyznam - czy wpuszczą Palikota:-) Nie mogę się doczekać 19.00, no chyba, ze Polsat wcześniej wyda oświadczenie w tej sprawie.
                        • ex.mila A jak go już wpuszczą to poproś go 26.08.11, 16:12
                          żeby obiecał, ze zlikwiduje gimnazja. Od razu mu poparcie wzrośnie.
                          • kzet69 Re: A jak go już wpuszczą to poproś go 26.08.11, 16:15
                            ex.mila napisała:

> żeby obiecał, ze zlikwiduje gimnazja. Od razu mu poparcie wzrośnie.

Nie posiadam super linii do ucha Palikota.
                            Ale o tych gimnazjach będę pamiętał, dla mnie jest to też przyczyna spadającego rok w rok poziomu matur... Jak będzie okazja nie omieszkam zapytać.
                            • ex.mila Re: A jak go już wpuszczą to poproś go 26.08.11, 16:25
                              kzet69 napisał:

Jak będzie okazja nie omieszkam zapytać.

Te matury i obniżenie poziomu nauczania to tylko dwa z wielu nieszczęść spowodowanych przez wprowadzenie gimnazjów.

Nie do końca na temat, ale bardzo serdecznie polecam ci wysłuchanie tej rozmowy na temat szkolnictwa. Naprawdę warto. Ty masz jeszcze malutkie dziecko, oby szybciej były wprowadzane zmiany w szkołach niż ono rosło. Czego tobie, małżonce i synkowi życzę. Moja niestety za wcześnie się urodziła i na żadne dobre zmiany się nie załapie..będzie musiała pzrechodzić przze tę gimnazjalną gehennę...

bi.gazeta.pl/im/9/10176/m10176659.mp3
                              • kzet69 Re: A jak go już wpuszczą to poproś go 26.08.11, 16:49
                                dzięki z chęcia posłucham
              • kzet69 Re: Właśnie słyszę 26.08.11, 15:49
                Teraz podają że 0 19.10 na Polsat i Polsat News ale tylko Tusk i Pawlak, o RP, PJN czy KNP ani słowa...
                • ex.mila Re: Właśnie słyszę 26.08.11, 15:54
                  kzet69 napisał:

> Teraz podają że 0 19.10 na Polsat i Polsat News ale tylko Tusk i Pawlak, o RP,
                  > PJN czy KNP ani słowa...

Tusk i Pawlak będą ze sobą debatować?

:D przednie

• kzet69 Re: Właśnie słyszę 26.08.11, 15:58
                    Na to wychodzi..., mogliby jeszcze zaprosić Sikorskiego, miła rodzinna pogawędka. Ciekawe czy wpuszczą Palikota, odwołał dzisiejsze spotkania w Łodzi i Łęczycy i wybiera się do Polsatu..., może być ciekawie.
                    • ex.mila Właśnie przeczytałam 26.08.11, 16:01
                      , ze Kowal i Napieralski wypisali się na własną prośbę, nie można miec do Tuska pretensji.

Jak dowiedział się Radio TOK FM do pojedynku z premierem Donaldem Tuskiem na pewno stanie szef Ludowców, Waldemar Pawlak. W debacie zabraknie za to przedstawiciela PJNu. Jak poinformował nas szef kampanii, Tomasz Dudziński - lider partii Paweł Kowal jest poza warszawą i " nie ma realnej szansy aby zdążył na debatę".

Napieralski: Debata tak, ale nie po partyzancku

• kzet69 Re: Właśnie przeczytałam 26.08.11, 16:07
                        No a Palikot i JKM, nawet w oficjalnych sondażach ich partie mają poparcie takie jak PJN i niewiele mniejsze od PSL?
                        • ex.mila Re: Właśnie przeczytałam 26.08.11, 16:14
                          kzet69 napisał:

> No a Palikot i JKM, nawet w oficjalnych sondażach ich partie mają poparcie taki
                          > e jak PJN i niewiele mniejsze od PSL?

PJN jest w Sejmie, jako koło funkcjonuje ale funkcjonuje. Ja oczywiście jestem za wpuszczeniem Palikota ale nie wiem czy to by było zgodne z dobrem stacji. Jak zaproszą Palikota Tusk może zdezerterować. Nie dziwię mu się - wiadomo, ze Palikot by go zwymyślał, wszystkich zakrzyczał i na tym by się oparła ta cała "debata". Wiesz, ze mam rację.
                          • kzet69 Re: Właśnie przeczytałam 26.08.11, 16:18
                            Wcale nie jestem pewien, a raczej wręcz przeciwnie nie sądzę by Palikot kogokolwiek zakrzykiwał. Zakrzykuje to teraz przedstawiciel PiS dziennikarza Polsat News...
                            • ex.mila Re: Właśnie przeczytałam 26.08.11, 16:27
                              kzet69 napisał:

> Wcale nie jestem pewien, a raczej wręcz przeciwnie nie sądzę by Palikot kogokol
                              > wiek zakrzykiwał.

To zalezy od dobrego moderatora najbardziej.

Zakrzykuje to teraz przedstawiciel PiS dziennikarza Polsat Ne

> ws...
                              Nie słyszę, bo mam włączoną Vueltę. Ale to dobrze, ze pisowcy się wqrvili. Brawo Polsat!
                              • kzet69 Re: Właśnie przeczytałam 26.08.11, 16:37
                                ex.mila napisała:

> To zalezy od dobrego moderatora najbardziej.

Zgadza się a Gugała jest niezły i ma doświadczenie w prowadzeniu takich debat.
                                • kzet69 Re: Właśnie przeczytałam 26.08.11, 16:49
                                  No już podali na Polsacie News, że Tusk zaprosił do Polsatu liderów partii sejmowych. Czyli zabetonowana "banda czworga" ma się dobrze, czeka nas pasjonujace starcie Tusk - Pawlak, Palikota i JKM nikt tam nie wpuści...
                                  • ex.mila Palikot nie odpuści 26.08.11, 16:57
                                    ciekawe co się stanie...
                                    • kzet69 Re: Palikot nie odpuści 26.08.11, 18:13
                                      Polsat News powiedział oficjalnie że Palikota nie wpuszczą, bo premier Tusk postawił warunek swego uczestnictwa, że rozmawia tylko z partiami parlamentarnymi, a nie z tymi co dopiero chcą wejść do parlamentu. POPiS wiecznie żywy a "Banda Czworga" dobrze się miewa, mam ochotę wzorem Palikota nazwać to odpowiednio ale nie ma jeszcze 22...
                                      • kzet69 Re: Palikot nie odpuści 26.08.11, 18:37
                                        Pomimo sprzeciwu premiera, rozumiejącego demokrację jako ciasteczko dla swoich, Polsat stanął na wysokości zadania. Palikot i JKM będą gośćmi Polsatu News o 20, po rodzinnej debacie rządzących partii.
                                        • ex.mila Re: Palikot nie odpuści 26.08.11, 21:11
                                          kzet69 napisał:

> Pomimo sprzeciwu premiera, rozumiejącego demokrację jako ciasteczko dla swoich (...)

To oficjalna informacja? Bo jak to tylko twoje podejrzenia to przykro mi, ale nie podoba mi się to co piszesz.
                                          • kzet69 Re: Palikot nie odpuści 26.08.11, 21:42
                                            Oficjalna. Palikot skarży Tuska o kłamstwo w trybie wyborczym, bo Polsat chciał go dopuścić do debaty, tylko Tusk się nie zgodził. A potem Tusk twierdził że to decyzja Polsatu...
                                            • ex.mila Re: Palikot nie odpuści 26.08.11, 22:02
                                              kzet69 napisał:

> Oficjalna. Palikot skarży Tuska o kłamstwo w trybie wyborczym, bo Polsat chciał
                                              > go dopuścić do debaty, tylko Tusk się nie zgodził. A potem Tusk twierdził że t
                                              > o decyzja Polsatu...

No to sprawa się rozstrzygnie w sądzie. Zobaczymy. Ja na miejscu Tuska też bym nie chciała "debatować" z Palikotem. Nadal twierdzę, że albo by go opluł, albo zakrzyczał i opluł, albo zwymyślał, zakrzyczał i opluł. Z drugiej strony szkoda, że się nie zgodził bo jestem pewna, że to by go pogrążyło.

Tak jak wielokrotnie pisałam - Bardzo bym chciała, zeby Anna Grodzka, Biedroń, Nowicka czy i inni przyzwoici ludzie weszli do Sejmu. Zastanawiałeś się kiedyś co co kulturalni ludzie myślą patrząc na jego "występy"? Los Palikota mnie nie obchodzi, ale zbyt wartościowych ludzi ma na listach, żebym nie życzyła RPP wejścia do Sejmu.
                                              • kzet69 Re: Palikot nie odpuści 26.08.11, 22:09
                                                Jeśli nie dopuszczą go do merytorycznej dyskusji z poważnymi partiami, to niestety Palikot w kampanii będzie musiał się jeszcze radykalizować, by się ze swoim przekazem przebić do stabloidyzowanego społeczeństwa. To co dzisiaj zrobił Tusk jest naruszeniem zasad demokracji.
                                                • ex.mila Re: Palikot nie odpuści 26.08.11, 22:21
                                                  kzet69 napisał:

> Jeśli nie dopuszczą go do merytorycznej dyskusji z poważnymi partiami, to niest
                                                  > ety Palikot w kampanii będzie musiał się jeszcze radykalizować,

Niestety dla kogo? Ale proszę o szczerą odpowiedź.

by się ze swoim
                                                  > przekazem przebić do stabloidyzowanego społeczeństwa.

Co to jest to "stabloidazywane" społeczeństwo? Kogo masz na mysśli? czytelników Faktu? Na pewno tędy droga? I co to znaczy dla Anny Grodzkiej? ona też powinna zaczac udzielać wywiadów Faktowi, SE i Pudelkowi? Za dużo w tym Tymochowicza, ale to wasza sprawa.

To co dzisiaj zrobił Tus
                                                  > k jest naruszeniem zasad demokracji.

rozumiem, że takie jest oficjalne stanowisko, które będziecie przedstawiać w sądzie. Dla mnie to zdrowy rozsądek. Tusk powinien się spotkać z Palikotem tylko wtedy kiedy byłoby ich dziesięciu szefów partii i przynajmniej trzech mocnych, niezależnych moderatorów, takich prawdziwych dziennikarskich karków, bo tylko tacy potrafiliby powstrzymac Palikota gdyby próbował z takiej debaty uczynić swój partyjny jednoosobowy speech.

Pozdrawiam, ale kończe temat. Nie ma sensu dalej z tobą na ten temat dyskutowac.

Zresztą..
                                                  • kzet69 Re: Palikot nie odpuści 27.08.11, 08:16
                                                    ex.mila napisała:
                                                    > Niestety dla kogo? Ale proszę o szczerą odpowiedź.
                                                    Dla mnie, bo nie lubię takiego stylu debaty publicznej.

> Co to jest to "stabloidazywane" społeczeństwo? Kogo masz na mysśli? czytelników
                                                    > Faktu?

Nie milu, jakieś 80% naszego społeczeństwa, czytającego jedynie nagłówki i hasła na żółtych paskach..

> rozumiem, że takie jest oficjalne stanowisko, które będziecie przedstawiać w są
                                                    > dzie.

??? Do sądu ma iść zarzut o kłamstwo a nie o nie wpuszczenie Palikota na debatę, tutaj Tusk miał takie prawo, ale MOIM zdaniem naruszył zasady demokracji.

Tusk powinien się spotkać z Palikotem tylko
                                                    > wtedy kiedy byłoby ich dziesięciu szefów partii i przynajmniej trzech mocnych,
                                                    > niezależnych moderatorów, takich prawdziwych dziennikarskich karków, bo tylko t
                                                    > acy potrafiliby powstrzymac Palikota gdyby próbował z takiej debaty uczynić swó
                                                    > j partyjny jednoosobowy speech.

Wczoraj Tusk występował wspólnie z JKM i nie dał się wciągnąć w pyskówki, bronił Unii Europejskiej i polityki podatkowej państwa.

A teraz ad merituum: niedopuszczanie opozycji pozaparlamentarnej do oficjalnych debat skutkuje brakiem możliwości przebicia się tych partii do Sejmu i koło się zamyka. I to nazywam naruszeniem zasad demokracji, bo nie możemy określać roli i wagi partii na podstawie wyborów sprzed 4 lat (PJN w ogóle w nich nie startowało) albo słupków sondażowni. W Konstytucji nie ma o tym słowa! Wszystkie partie, które zarejestrują listy ogólnopolskie powinny mieć równy dostęp do tych debat.

A prawda jest taka, że Tuskowi wygodniej było stwierdzić, że się nie spotyka z opozycja pozaparlamentarną i uciąć przyjacielską pogawędkę, niż się ustosunkowywyać do zarzutów Palikota o rozrost biurokracji, jednoznacznie się opowiedzieć w sprawie likwidacji powiatów, zmniejszenia liczby radnych, połączeniu KRUS i ZUS, likwidacji przeróżnych agencji okołorządowych. Partie mainstreamowe są bardzo niechętnie nastawione do takich redukcji bo to źródło posadek dla swoich działaczy i ich pociotków w regionach. A gdyby tak Palikot wspomniał o nielegalnym finansowaniu PO, o haraczach ściąganych od posłów? Tusk po prostu bał się takiej debaty.

Czy z tej debaty wyniknęło cokolwiek merytorycznego? Obaj panowie opowiedzieli jaki to mieliśmy dobry rząd, Tusk stwierdził że KRUS jest be, ale Pawlak cacy i aby Pawlak dalej był cacy to musi tolerować KRUS . Zero konkretnych propozycji gospodarczych na następną kadencję. Populizm słupkowy i tyle.

Palikot w ciągu 10 minut, które miał (na spółkę z JKM) przedstawił znacznie więcej konkretnych rozwiązań, niż obaj panowie premierzy...

Na dodatek durna opozycja oddająca pole walkowerem (zwłaszcza Napieralski sie wygłupił, bo najpierw płakał, że chce debat, a potem skrewił bo... musi się nauczyć programu własnej partii). W czym opozycja Palikota jest gorsza od opozycji parlamentarnej uciekającej przed debatami, rozdającej jabłka albo biegającej z pochodniami?

Polska nie jest skazana na obecny układ polityczny, ale zmienić go można jedynie przez poważne ogólnie dostępne debaty i dyskusje, a do tego najwyraźniej partie sejmowe nie zamierzają dopuścić...

pzdr
                                                  • kzet69 Re: Palikot nie odpuści 27.08.11, 08:28
                                                    Dodam jeszcze że blog Palikota zaliczył łącznie już ponad 16 milionów otwarć i 160 tys. komentarzy.
                                                  • zoil44elwer Re: Palikot nie odpuści 27.08.11, 08:35
                                                    kzet69 napisał:

> Dodam jeszcze że blog Palikota zaliczył łącznie już ponad 16 milionów otwarć i
                                                    > 160 tys. komentarzy.

Blogi w Onecie to darmowe skrzynki ogłoszeń! Blogowicze z PSL ogłaszają nawet gminne konwencje ludowców lub otwarcie remizy strażackiej w Pcimiu Dolnym.K....rótka nać!
                                                • ex.mila no to brodanocka nt 27.08.11, 00:26
                          • haen2010 Re: Właśnie przeczytałam 26.08.11, 16:44
                            No to nie znasz Palikota. On by ich czyściutko, w chirurgicznych rękawiczkach spuścił tam, gdzie ich miejsce. I jeszcze by zmienił rękawiczki w trakcie operacji, po parze na jednego, żeby infekcji nie złapali.
                • richard51 Re: Właśnie słyszę 26.08.11, 15:57
                  kzet69 napisał:

> Teraz podają że 0 19.10 na Polsat i Polsat News ale tylko Tusk i Pawlak, o RP,
                  > PJN czy KNP ani słowa...

Tak ja mówiłem,typowa ustawka. Co mnie interesuje" starcie "dwóch koalicjantów.Obaj to są cynicy .
      • platforma.do.pierdla9 Kolejna ustawka z Palikotem 26.08.11, 16:45
        Przyszedł do siedziby PiS a TVN24 już tam był. Zaprosił Tuska na debatę, ale tylko po to, żeby się uwiarygodnić. Że niby jest samodzielną polityczną siłą. Tak naprawdę wysłali go do Kaczora.

Palikot jest facetem sterowanym przez tych samych ludzi, którzy sterują Tuskiem.

Wiadomo, że jeśli nie daj Boże wszedłby do parlamentu, od razu majstrowaliby z Tusiem koalicję. Hochsztapler z degeneratem zawsze się dogadają. Szczególnie jeśli są po tych samych pieniądzach i mają zobowiązania.
        • kzet69 Re: Kolejna ustawka z Palikotem 26.08.11, 16:51
          platforma.do.pierdla9 napisał:

> Przyszedł do siedziby PiS a TVN24 już tam był. Zaprosił Tuska na debatę, ale ty
          > lko po to, żeby się uwiarygodnić. Że niby jest samodzielną polityczną siłą. Tak
          > naprawdę wysłali go do Kaczora.
          >
          > Palikot jest facetem sterowanym przez tych samych ludzi, którzy sterują Tuskiem

Na takie objawy to raczej wymagasz pomocy farmakologicznej.
          • platforma.do.pierdla9 Re: Kolejna ustawka z Palikotem 26.08.11, 17:01
            Myślisz, że kupić tanio Polmos a potem wyprowadzić kaskę do rajów podatkowych jest tak prosto?

Trzeba mieć glejt.

Wymagasz edukacji.
    • that_monkey_in_red Re: Głupio cwany Donald Tusk. 26.08.11, 15:24
      haen2010:
      Jasne jest, że jako premier może swobodnie dyskutować na dowolny temat, ale potencjalni przeciwnicy pozbawieni czasu i informacji z wyjątkiem Pawlaka stoją z góry na przegranej pozycji i nie stać ich na podjęcie wyzwania. Kaczor i Grzesiek oczywiście odmówili.

no co ty? wczoraj sie dowiedzieli, ze kampania wyborcza w toku?
    • grek.grek Re: Głupio cwany Donald Tusk. 26.08.11, 15:37
      co z tych dyskusji niby miałoby wynikać ?

i tak nikt nie ma pojęcia, jak wygląda tak naprawdę stan kasy panstwa. rostowski podobno cuda kreatywnej księgowości uprawia na skalę kosmiczną. ktokolowiek po nim dostanie ten pier,rdolnik, to od razu może do kosza będzie mógł wyrzucić wszelkie założenia własnego programu, o ile ktoś takowy posiada. dyskusja nie ma racji bytu, chyba że rostowski pokaże jak naprawde wygląda budżet.

pailkot na swoje 3 % ma ograniczone szanse, debaty nikt mu nie da i nie ma co zachwalać kandydata, przy pełnej swiadomości, że weryfikacja nigdy nie nastąpi.
    • haen2010 Wulgarny język "władcy za dychę". 26.08.11, 16:10
      "Zakazałem moim ministrom..." zamiast "Poprosiłem ministrów mojego rządu..."

Takie, mało zauważalne detale pokazują, jak chamieje ego naszego uprzejmego niezwykle i wspaniałomyslnego premiera. Jak głupio się stacza w kierunku, który nigdy nie zostanie zaakceptowany przez Polaków.
      • richard51 Re: Wulgarny język "władcy za dychę". 26.08.11, 16:17
        haen2010 napisał:

> "Zakazałem moim ministrom..." zamiast "Poprosiłem ministrów mojego rządu..."

Myślałeś,że Tusk jako "wuc" rożni się tak bardzo od Kaczora? Przecież to ten sam odłam AWS-u.
      • boblebowsky Haen, spróbuj zachować choć resztki honoru, 26.08.11, 16:19
        bo zaczynasz się staczać się do poziomu pisowskich klęczników.
        :((
        • richard51 Re: Haen, spróbuj zachować choć resztki honoru, 26.08.11, 16:28
          boblebowsky napisał:

> bo zaczynasz się staczać się do poziomu pisowskich klęczników.
          > :((

To jego problem...nie Twój.Starasz się wszystkich uświadamiać o wyższości płynu na pchły.
          • boblebowsky Re: Haen, spróbuj zachować choć resztki honoru, 26.08.11, 17:18
            richard51 napisał:

> boblebowsky napisał:
            >
            > > bo zaczynasz się staczać się do poziomu pisowskich klęczników.
            > > :((
            >
            > To jego problem...nie Twój.Starasz się wszystkich uświadamiać o wyższości płyn
            > u na pchły.

A ciebie co to...? Dla sowich dzieci zostaw sobie te wychowawcze uwagi.
            • richard51 Re: Haen, spróbuj zachować choć resztki honoru, 26.08.11, 18:14
              boblebowsky napisał:

> richard51 napisał:
              >
              > > boblebowsky napisał:
              > >
              > > > bo zaczynasz się staczać się do poziomu pisowskich klęczników.
              > > > :((
              > >
              > > To jego problem...nie Twój.Starasz się wszystkich uświadamiać o wyższości
              > płyn
              > > u na pchły.
              >
              > A ciebie co to...? Dla sowich dzieci zostaw sobie te wychowawcze uwagi.

Tak jak ty, twoje uwagi.Na tym samym wózku jedziemy.
    • hordol palikot to wulgarny chamski 26.08.11, 21:14
      i podly osobnik.
      • m.c.hrabia Re: palikot to wulgarny chamski 26.08.11, 21:23
        hordol napisała:

> i podly osobnik.
        dokładnie
        www.tok.fm/TOKFM/0,88711.html
        • ex.mila Żeby wkleić prawidłowy link 26.08.11, 21:30
          Trzeba kliknąć prawym klawiszem na konkretny który chcesz wkleić, i jak się otworzy w nowym oknie dopiero skopiować link

Rozmowa Wielowieyskiej z Palikotem

bi.gazeta.pl/im/0/10176/m10176470.mp3
          Ja tego nie słuchałam i nie zamierzam. Ja już mam swoje zdanie i na temat Wielowieyskiej i Palikota wyrobione. Co nie znaczy, ze nie życzę jego ludziom wejścia do Sejmu.

pzdr

"Palikotówki" - seksistowskie określenie. Ale to nie pierwszy raz Palikot dał ciała w tej materii. Zresztą zjebki dostał od Środy i Gretkowskie na swoim pierwszym kongresie. Nie wierzę w jego "kobiecą stronę natury" ani trochę.
    • ex.mila Jak zwykle 26.08.11, 22:57
      Ciesz się, ze giwi wcześniej usunęła twój post na temat kzeta, zanim zdążył go przeczytać (coś o dupolizie było, dupowłazie? zgadza się?) i jemu nadal mu się wydaje, że jesteście w jednej drużynie. Skoro we dwóch nie możecie się dogadać marnie wróżę Palikotowi.
      • ex.mila dodałam do ulubionych ten wątek 26.08.11, 23:29
        nie pytajcie dlaczego
      • haen2010 Re: Jak zwykle 27.08.11, 05:10
        Kzet to naiwniak. który jeszcze uważa, że arystotelesowska definicja obowiązuje w polskiej polityce. Pełno takich na politycznym cmentarzu. Utrupili ich typy w rodzaju Kaczora Donalda, Schetyny, Gowina, Kurskiego... prawie całą obecną menażerię mozna wymienić.

Im szybciej zrozumie, w jakim środowisku przyjdzie mu działać, tym szybciej się uzbroi i będzie skuteczniejszy w naprawie złajdaczonego przez polityków państwa Polaków.
        • zoil44elwer Re: Jak zwykle 27.08.11, 06:12
          W każdej polskiej partii ideowcy to naiwniacy ale potrzebni partyjnym cwaniakom.Drańsformacja ustrojowa!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka