Dodaj do ulubionych

wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał?

15.09.11, 17:21
To, co znajduje się w artykule poniżej mi osobiście wystarczy. Mogłabym się zastanowić nad tym, czy na niego nie głosować, ale po przeczytaniu tych fragmentów nie zrobię tego na pewno. Wiele rozumiem, ale to, co pisze Palikot totalnie go dyskredytuje. I w ogóle nie chodzi o to, czy to prawda czy nie. Zapewne się nie dowiemy. Ale takiego kumpla mieć bym nie chciała, a tym bardziej już nie chcę go w sejmie

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10291038,_Komorowski_z_Grzegorzem_zalatwia_Tuska____Palikot.html
Obserwuj wątek
    • boblebowsky Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 15.09.11, 17:36
      Nie będę ukrywał, że nawet przed publikacją zbytnio w Januszka nie wierzyłem, ale rozumiem tych którzy dopiero po przeczytaniu nabrali do niego niechęci. To co w nim zrobił to najgorsze szmaciarstwo.
      • neoretronick Hmmm, wywiad wywiadem .... 15.09.11, 17:43
        ... ale po przeczytaniu jego książki czuję niesmak nie tylko do polityków,
        ale przede wszystkim do niego.
        Moim zdaniem po prostu się zeszmacił.
        PS do Palikota.
        Panie Januszu mowa jest srebrem,
        ale milczenie złotem i to pan jako filozof powinienen o tym wiedzieć najlepiej.
      • mliscie Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 15.09.11, 17:44
        dobrze to określiłeś; moja opinia była nazbyt delikatna
    • mliscie Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 15.09.11, 17:47
      w sumie zastanawiam się, na co Palikot liczy; przecież książka nie pojawia się w obojętnym czasie
    • haen2010 Pitolicie Hipolicie 15.09.11, 17:48
      Ja rozumiem, że platfusiego kołtuna prawda boli, ale nie odstawiajcie tu obłudy, że chcieliście na Palikota głosować.

Nosy zatkać i głosować na szuję Schetynę, cynicznego bubka Tuska i całą bandę dewotów, ambasadorów Watykanu w platformie z Gowinem na czele.
      • boblebowsky Postawa godna porządnego pisdzielca. 15.09.11, 17:51
        gouda, pokemon, andrzejek, zbysio to teraz twoi towarzysze broni z którymi ramię w ramię zniszczycie tuszczy reżym:))))
      • mliscie Re: Pitolicie Hipolicie 15.09.11, 17:58
        wiesz co, może masz rację i faktycznie nie zagłosowałabym; za bardzo obawiam się powrotu PiSu do władzy więc zagłosuję na PO; ale niektóre propozycje Palikota naprawdę mi odpowiadają i w innej sytuacji byłabym skłonna to rozważyć;
        niezależnie od tego bardzo nisko oceniam to, co zrobił; i nawet gdyby ta inna sytuacja miała miejsce, Palikot mojego głosu nie zdobędzie
      • czarnaab Re: Pitolicie Hipolicie 15.09.11, 21:23
        Nosy zatkać i głosować na szuję Schetynę, cynicznego bubka Tuska i całą bandę dewotów, ambasadorów Watykanu w platformie z Gowinem na czele.

Heniu, ale po wyborach i zdobyciu 10-15% (hahaha) przez Janusza Plotka, ten największy z filozofów XXI w, chce wejść w koalicję z szują Schetyną, cynicznym bubkiem Tuskiem i całą resztą.
        więc jak to jest kto jest większą szują, albo kto tu kogo robi w wała, a misiowie puszyści tacy jak ty ,łykają wszystkko jak bociek żabę
    • honeyr Palikot otworzył drzwi i okna w dusznej chalupie 15.09.11, 17:57
      I uklęcznione lemingi zobaczyły, że wielkie ryże dziwo, jakie wielbiły - to tylko pijacko-intrygancka koteria wokół niestabilnego satrapy. Lustrzane odbicie podwórka PiS.
      Lemingom nie w smak, że obnażono bóstwo - odwracają oczęta i złorzeczą rebeliantopwi, co wpuścił powiem do zatęchłej izby.

Uznanie dla Palikota za tę książkę, nawet jeśli czasem jest "pudelkowa" - ale jakoś o pozwach nic nie słychać, ciekawe :)
      • mliscie Re: Palikot otworzył drzwi i okna w dusznej chalu 15.09.11, 18:02
        uznanie dla Palikota? tego Palikota? :) już się nie mogę doczekać artykułu na niezależnej, w którym - jak i w twoim poście - Palikot stanie się na chwilę lustrzany i prawy; pewnie co po niektórzy stwierdzą, że w końcu poszedł po rozum do głowy, miał dość tej koterii, obłudy i kłamstw
        • honeyr Re: Palikot otworzył drzwi i okna w dusznej chalu 15.09.11, 18:12
          Niestety, nie czytuję niezależnej ani zależnej zresztą tez nie, wiec nie zapoznam się z jakże cennymi komentarzami ani jednej, ani drugiej - a Palikot faktycznie poszedł w końcu po rozum do głowy i mówi jasno, trzeźwo, bez platfuszenia. I za to uznanie.
          • mliscie Re: Palikot otworzył drzwi i okna w dusznej chalu 15.09.11, 18:30
            rozumiem, jasno i trzeźwo czyli przedstawia opinię, która ci odpowiada; gdy obecne PJN oderwało się od PiS, też twierdziłeś /- aś , że to było jasne i trzeźwe? wystarczy poczytać Wojciszke by to zrozumieć.
            ale nie w tym rzecz; chodzi o sam fakt; facet pracował z tymi ludźmi przez tyle czasu i nagle, w specyficznym momencie, opowiada takie historie; powtarzam, nie chodzi o to, czy są prawdziwe czy fałszywe; ale o to, że wypowiada się w taki sposób; to wizytówka jego, nie PO
            • honeyr Re: Palikot otworzył drzwi i okna w dusznej chalu 15.09.11, 21:33
              Nie ma to ładu i składu w tym, co wypisujesz. Gdy PJN się oddzielił od PiS, pisałem, że sa nadal służebni mentalnie wobec wodza - tak samo było z Palikotem. Ale ten przeszedł cenną emancypację - ksiązka nie przedstawia opinii, tylko historie nieznane ludziom, choć dobrze znane zakłamanemu światkowi medialnej warszawki. Palikot ma czelność naruszać tabu, czyli towar zastrzezony dla Olejnikow i Walterów ukazać w świetle dziennym dla ogólu.
      • czarnaab Re: Palikot otworzył drzwi i okna w dusznej chalu 15.09.11, 21:16
        co niby obnażył? poza swoją małostkowością?

wywody chama i gamonia, których tak naprawdę nie można zweryfikować.

a że o pozwach nic nie słychać - widocznie przyjęli zasadę
        "Nie rusz gó..wna, niech nie śmierdzi"

poza tym, z chamami się nie dyskutuje, należy ich zbyć milczeniem

• kzet69 Re: Palikot otworzył drzwi i okna w dusznej chalu 15.09.11, 21:31
          czarnaab napisał:
          > wywody chama i gamonia, których tak naprawdę nie można zweryfikować.
          >
          > a że o pozwach nic nie słychać - widocznie przyjęli zasadę
          > "Nie rusz gó..wna, niech nie śmierdzi"
          >
          > poza tym, z chamami się nie dyskutuje, należy ich zbyć milczeniem

A może dlatego nie ma pozwów że Palikot... napisał prawdę?

ps. podoba mi się twoja wykładnia demokracji, szkoła Kurskiego, Jacka...
          • ayran Re: Palikot otworzył drzwi i okna w dusznej chalu 15.09.11, 21:40
            A właściwie czego miałby dotyczyc pozew? Tusk miałby przed sądem przeprowadzić dowód, że nie kopał piłką w żaden kwiatek?
          • czarnaab Re: Palikot otworzył drzwi i okna w dusznej chalu 16.09.11, 06:45
            kzet69 napisał:
            "ps. podoba mi się twoja wykładnia demokracji, szkoła Kurskiego, Jacka..."

jeżeli chamstwo uważasz za przejaw demokracji, to gratuluję.

ja pozostanę przy tezie, że z chamstwem się nie dyskutuje.
        • honeyr Re: Palikot otworzył drzwi i okna w dusznej chalu 15.09.11, 21:37
          Spokojnie.
          Cham, gamoń, gów*no - styl wypowiedzi platfuszego wodza, jak widać, przejęty jest przez jego wyznawców?
      • zoil44elwer Re: Palikot otworzył drzwi i okna w dusznej chalu 15.09.11, 21:31
        Wikileaks podaje opinie o politykach PO ambasady USA zbieżne z opiniami Palijota wyrażonymi w książce Kulisy Platformy.Czyli Palikot nie kłamie i nie zmyśla.Jest tylko niedyskretny,ale czy politycy są dyskretni?
    • woda_woda Nie i nie zamierzam. 15.09.11, 18:23
      A Palikotowi życzę, aby znalazł się jeszcze większy od niego plotuch i napisał podobną książkę o nim. Na pewno wielu zwolenników Palikota ją przeczyta z wypiekami na policzkach :)
      • ex.mila Re: Nie i nie zamierzam. 15.09.11, 18:51
        woda_woda napisała:

> A Palikotowi życzę, aby znalazł się jeszcze większy od niego plotuch i napisał
        > podobną książkę o nim. Na pewno wielu zwolenników Palikota ją przeczyta z wypie
        > kami na policzkach :)

Obstawiam byłą żonę w pierwszej kolejności. Chociaż i tak do rąk bym nie wzięła bo nic co dotyczy Palikota mnie nie interesuje. Ja już mam wyrobione zdanie na jego temat i czy bił czy pił czy też połowę majątku przeznaczył na schronisku na Paluchu zdania tego nie zmieni.

Ale oczywiście życzę mu wejścia do Sejmu. Nie jest ani lepszy ani gorszy od wielu innych polityków.
      • mr.sajgon Plociuch 15.09.11, 22:32
        woda_woda napisała:

> A Palikotowi życzę, aby znalazł się jeszcze większy od niego plotuch i napisał
        > podobną książkę o nim. Na pewno wielu zwolenników Palikota ją przeczyta z wypie
        > kami na policzkach :)
        Wedlug mnie to stanowczo zbyt delikatne okreslenie na kogos kto razem z nimi pil, korzystal z przywilejow wladzy a teraz okazal sie zwyczajnym kablem.
    • adams96 Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał?a w 15.09.11, 18:40
      jakim celu ?Przeciez juz od dawna było wiadomo ze Tusk popierał wygłupy Palikota ale nie bezinteresownie.Teraz ten oszołom doadtkowo mu sie odgryzł i ośmieszył.
    • witekjs Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 15.09.11, 18:54
      Myślę, że taka książka dyskwalifikuje Palikota jako polityka.
    • stangor Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 15.09.11, 20:30
      W polityce nie ma przyjaźni. Tam jest walka o utrzymanie się przy korycie. Palikot był w komisji Przyjazne Państwo i walnął tym gdyż jego projekty ustaw lądowały w zamrażarce Sejmu. Który z posłów zrezygnował z mandatu będąc w szpicy ugrupowania. Pierwszy w Polsce najbardziej wiarygodny polityk ( nie brał kasy w Sejmie i nie prowadzi kampanii za pieniądze podatników w przeciwieństwie do wszystkich z klubu czwórki) który ma najlepszy program od 89 roku. Reszta to klakierzy którzy idą do koryta lub bronią się przed odcięciem. Marnotrawią pieniądze podatników(120mln zł w tym roku) na idiotyczne promocje - podobizna kandydata na każdej latarni. Jak gdyby wizerunek (niejednokrotnie z przed kilkunastu lat) i ilość fotek miały przekonać do oddania głosu. Przeszkadza Wam książka Palikota ale zamawiane msze przez PISowców z wygłoszeniem zamawiającego w dniu wyborów nie przeszkadzają. Widocznie odpowiada Wam coraz wyższe opodatkowanie na KK. partie, administrację dla kolesiów, prawo dla wybranych,i patologie w każdej dziedzinie. Brawo Palikot. Może będzie trochę normalności. Palikot nie ma szans na rządzenie ale może wpuści trochę świeżości.
    • remez2 Nie. "Protokołów mędrców Syjonu" też nie czytałem. 15.09.11, 20:36

--------------
      • honeyr PO: szerszenie w przebranku pracowitych pszczółek 15.09.11, 21:41
        Skąd założenie, że Palikot mówi nieprawdę i po co miałby to robić? Po prostu puścił strumień wody na gruby clownowski makijaż platfusów, i tyle. A że doszedł celu - świadczy choćby forumowe wrogie bzyczenie na Palikota :)
        • remez2 Re: PO: szerszenie w przebranku pracowitych pszcz 15.09.11, 21:48
          honeyr napisał:

> Skąd założenie, że Palikot mówi nieprawdę i po co miałby to robić? Po prostu pu
          > ścił strumień wody na gruby clownowski makijaż platfusów, i tyle. A że doszedł
          > celu - świadczy choćby forumowe wrogie bzyczenie na Palikota :)
          Nie odnoszę się do szczegółów bo ich nie znam. Chodzi o to, że pewnych rzeczy po prostu się nie robi. A opowieści, że chodzi o Dobro Ojczyzny należy między bajki włożyć.

--------------------
          • kzet69 Re: PO: szerszenie w przebranku pracowitych pszcz 15.09.11, 21:50
            remez2 napisał:
            Chodzi o to, że pewnych rzeczy p
            > o prostu się nie robi

Pamiętasz wieczór szczerości Oleksego|?
            • remez2 Re: PO: szerszenie w przebranku pracowitych pszcz 15.09.11, 21:59
              > Pamiętasz wieczór szczerości Oleksego|?
              Słyszałem o tym.
              ------------
          • honeyr Re: PO: szerszenie w przebranku pracowitych pszcz 15.09.11, 21:51
            Myślę, że ukazanie np. jaka jest stablinosć emocjonalna premiera i ministra spraw zagranicznych albo metody zarządzania partią i odnoszenia sie do wspołpracownikow - to są rzeczy, które jak najbardziej powinno się robić, i wstydem dla sitwy dziennikarskiej jest to, że nie pisali o tym nigdy. Strzelanie do posłańca złych wiadomości, bo pokazał, że nasza demokracja nie taka cudna - zły pomysł.
            • zoil44elwer Re: PO: szerszenie w przebranku pracowitych pszcz 15.09.11, 22:13
              Kulisy Platformy J Palikota to takie polskie rewelacje a la Wikileaks.Wiele opinii Palikota o politykach PO jest podobna do opinii ambasady USA wyrażonych w depeszach do WASZYNGTONU.
        • mliscie Re: PO: szerszenie w przebranku pracowitych pszcz 15.09.11, 21:57
          nie zakładam tego, ale może mieć powody by kłamać, jak i mówić prawdę; to kwestia intencji i motywów, nie mamy do tego dostępu; chodzi po prostu o zwykłą przyzwoitość; chyba, że dla niektórych normalne jest, by kumplować się i współpracować z iksem i igrekiem, a następnie obrabiać im tyłki pisząc książkę; fatalne
          • honeyr Re: PO: szerszenie w przebranku pracowitych pszcz 15.09.11, 22:04
            dla mnie nieprzyzwoite jest przyjaznić się z takim iksem i igrekiem, a dla ciebie ujawnić fakty o nich - oto fundamentalna różnica
            Książka to rehabilitacja Palikota za tę przyjaźń, wg mnie wiarygodna.
            • remez2 Re: PO: szerszenie w przebranku pracowitych pszcz 15.09.11, 22:13
              > Książka to rehabilitacja Palikota za tę przyjaźń, wg mnie wiarygodna.
              Tak jak praca R. Kuklińskiego na trzy strony.
              ----------------------------------
            • mliscie Re: PO: szerszenie w przebranku pracowitych pszcz 15.09.11, 22:13
              tak, dla mnie nieprzyzwoite jest przyjaźnić się z kimś najpierw, niezależnie od tego kim ta osoba jest, a później starać się zbijać na tej przyjaźni kapitał; według ciebie Palikot się rehabilituje, a według mnie robi sobie z ciebie celowo sprzymierzeńca; tak, by on, do tej pory "tragiczny w swojej formie" mógł urosnąć do rangi sprawiedliwego
    • m.c.hrabia Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 15.09.11, 20:38
      wolę Wisłocką.
      • arwena2010 Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 15.09.11, 21:44
        a po co czytać palikota?
        tezy znam-świński leb i wibrofon
        • kzet69 Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 15.09.11, 21:51
          Co to jest "wibrofon" ?
    • zoil44elwer Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 15.09.11, 21:51
      Przeczytajcie,są tam prawdziwe opisy składu osobowego Platformy.Np taki:o Grzegorzu Sch_Prymitywny,chamski,drugoligowy(...)To chyba kwestia odbioru wyglądu fizycznego,estetyki.Określenie Tuska "KNUR" trafiało w pewien sposób w coś istotnego o SCHETYNIE!?
      • adamsky1972 Wersal się skoczył... 15.09.11, 22:13
        Język zrozumiały w szczególności dla PO. Słynny Romeo z Wałbrzycha poza szkiełkiem też w słowach nie przebierał. A oficjalnie z "Grzesiem" do zdjęć POzował, uśmiechał się.
        Dlaczego tak trudno uwierzyć , ze ten sympatyczny Dodek to despota, furiat i prymityw , który lubi sobie "strzelić w ucho", po pijaku "żołnierzyka" ???
        Sposób ujawnienia tego może być dla niektórych odrażający, ale może warto się zastanowić ile w tym wszystkim prawdy obiektywnej( uwielbiam to określenie) ? Czy to aż tak niemożliwe ???
        • mliscie Re: Wersal się skoczył... 15.09.11, 22:24
          wątek miał dotyczyć formy i czasu publikacji, co siłą rzeczy stało się częściowo dyskutowaniem o prawdzie i fałszu; gdyby Palikot zrobił to w innym czasie, bardziej wierzyłabym w czystość jego intencji, co za tym idzie, że pisze prawdę;
          zgadzam się z tobą; oczywiście, że to może być możliwe; i co w związku z tym?
          • kzet69 Re: Wersal się skoczył... 15.09.11, 22:27
            Publikacja została przyspieszona po tym jak PO wyautowało Palikota z debat w TVN... akcja budzi reakcję...
            • remez2 Re: Wersal się skoczył... 15.09.11, 22:34
              kzet69 napisał:

> Publikacja została przyspieszona po tym jak PO wyautowało Palikota z debat w TV
              > N... akcja budzi reakcję...
              Po prostu pięknie. J. Palikot = Hammurabi :-))

---------------------
            • woda_woda Daj spokój, kzet69. 15.09.11, 22:36
              kzet69 napisał:

> Publikacja została przyspieszona po tym jak PO wyautowało Palikota z debat w TV
              > N... akcja budzi reakcję...

Jak facet rozwodzi się z żoną a potem publicznie ją oplotkowuje, wyciąga sprawy z przeszłości to marne sam sobie daje świadectwo.
              Nie broń tego.
              • honeyr Chyba sobie żartujesz 15.09.11, 22:43
                > Jak facet rozwodzi się z żoną a potem publicznie ją oplotkowuje, wyciąga sprawy
                > z przeszłości to marne sam sobie daje świadectwo.
                > Nie broń tego.

To ona, pozbawiona łatwych luksusów, pognała do Giertycha, aby wyciągnąć od Palikota co tylko się da. Dziwne, że tak długo znosił taką flądrę.
                • remez2 Re: Chyba sobie żartujesz 15.09.11, 22:46
                  Klasę albo się ma, albo nie. Tertium non datur.
                  -----------------
                • woda_woda Słownik, honeyr 15.09.11, 22:46
                  i dowiedzieć się, co to jest przenośnia. Na jutro.
                  • honeyr No widzisz, jak się wstrzeliłaś ;p 15.09.11, 23:33
                    Przenośnia w tym przypadku w pełni pokrywa się z realnością - i cielesna jedna, i metaforyczna druga żona Palikota pokazały, że do Giertycha im najbliżej i najwygodniej.
              • ex.mila Re: Daj spokój, kzet69. 15.09.11, 22:47
                woda_woda napisała:

> kzet69 napisał:
                >
                > > Publikacja została przyspieszona po tym jak PO wyautowało Palikota z deba
                > t w TV
                > > N... akcja budzi reakcję...
                >
                > Jak facet rozwodzi się z żoną a potem publicznie ją oplotkowuje, wyciąga sprawy
                > z przeszłości to marne sam sobie daje świadectwo.
                > Nie broń tego.

Uważaj Wodo, bo cię miłośnicy plotek wciągną w swoją plotkarską manieryczną pogadankę, a potem w razie czego będzie na ciebie, że sama zaczęłaś..
    • veglie Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 15.09.11, 22:33
      Dupka Palikota,Faktu,SE nie czytam.Są granice obciachu.
      • adamsky1972 Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 15.09.11, 22:46
        Musiał napisać soc pikantnego(czyt. obrzucić błotem). A uwaga o zonie i rozwodzie trafna. Teraz też, najpierw rozwód z PO a później szczere wyznanie jak było i zakłopotanie, ze dał się tak naiwnie wykorzystać tej bezdusznej machinie" władzy i pieniędzy, a przecież chciał zrobić coś dla zwykłych ludzi.
        Osobiście czas i miejsce oraz forma też budzą u mnie mieszane uczucia, ale myślę, że jego przeciwnicy nie mieliby żadnych skrupułów, aby zrobić to samo. I jakoś tego nie robią ???
        Co ich powstrzymuje ??? Chcą położyć to na karb "palikotowej natury" ??? Niewiarygodnej genetycznie ??? Słabe i naciągane, raczej boją się czegoś, o czym Palikot nie napisał. Jeszcze.
      • mr.sajgon Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 15.09.11, 23:51
        veglie napisał:

> Dupka Palikota,Faktu,SE nie czytam.Są granice obciachu.
        Nie ma co takich osiolkow nobilitowac, niech sobie swoja makulature oddadza na przemial.
    • stangor Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 15.09.11, 23:50
      Jeśli ma się do dyspozycji miliony ( 120 w tym roku dla stałej czwórki) z budżetu państwa, oraz poparcie kleru ( bo cała czwórka w jakimś stopniu przysłużyła się do tego że jesteśmy wasalem Watykanu) to nie trzeba specjalnie się starać o względy wyborców. Wystarczą obietnice te same co poprzednio. Zmanipulowane społeczeństwo i wychowane w bojaźni że nie dostąpi życia po życiu zagłosuje jak powiedzą "autorytety". Jakoś innym ( może poza Kaczyńskim) nie wypomina się potknięć czy nawet szwindli tylko Palikot tyle zła narobił że należy go zgnoić. Inni mogą wymieniać limuzyny za nasze podatki, przyznawać sobie wysokie premie ale to pikuś w stosunku do Palikota bo ten napisał książkę o zwyczajach w parlamencie. Jakoś nikt z tych opisywanych bohaterów nie protestuje. Tak często nazywają go błaznem to czego się obawiają. Widocznie Palikot jest komuś niewygodny.
      • monia.i Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 16.09.11, 00:24
        Jedno jest pewne - z Palikotem absolutnie wódki nie wypiję. Bo doniesie.
        • ex.mila Re: wywiad rzekę z Palikotem ktoś już czytał? 16.09.11, 00:32
          monia.i napisała:

> Jedno jest pewne - z Palikotem absolutnie wódki nie wypiję. Bo doniesie.

Myślisz, ze na jego dzisiejszych wpółpracowników nie padł blady strach? Aż taki głupi chyba nie są, zeby się tym nie przejmować.
    • kaczy_mozdzek Jednym słowem, dwa słowa: mały gnojek! :))) 16.09.11, 07:02
      Jeszcze go ktoś widzi w roli premiera rządu?!

Już widzę to posiedzenia Rady Ministrów z Palikotem na czele.
      :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka