Dodaj do ulubionych

Imam opuścił Polskę

IP: *.27.203.62.cust.bluewin.ch 25.05.04, 07:56
Takie decyzje winien podejmowac Sad a nie ABW czy inny organ admknistracji wg
arbitralnych decyzji, bez przedstawienia jakichkolwiek dowodow.. Przypomne,ze
z Francji wydalono ostatnio imama do Algerii - po odwolaniu do Sadu we
Francji Sad uznal ze bylo to wydalenie bezprawne i imam wrocil do Francji.. W
okresie rozpowszechniania sie w swiecie prawa buszu, nalezy takie praktyki
eliminowac - przypomne ze Kwasniewski wyslal zolnierzy do Iraku rowniez z
naruszeniem prawa i konstytucji, za plecami Sejmu...
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Imam opuścił Polskę IP: *.client.comcast.net 25.05.04, 07:57
      Bezpieczniej byłoby odesłać Go statkiem.
      • bonobo44 I w ten sposob nabito czlowieka w balona 25.05.04, 13:30
        a przy okazji te nasza topniejaca w oczach pod rzadami anty-humanitarnej
        oligarchii politycznej 40-milionowa spolecznosc, ktora ludzila sie dotad,
        ze trafilo sie jej po raz pierwszy od pol wieku zyc w demokracji..
        • bonobo44 z wsparciem gazowym MICHNIPULATOROW GW (n/txt) 25.05.04, 13:53
          • bonobo44 Czy moze MICHNIPULACJA = DEMOKRACJA polska ? n/txt 25.05.04, 13:57
        • Gość: KP I KTO TO MOWI O DEMOKRACJI! IP: *.physik.uni-giessen.de 25.05.04, 17:56
          Stoisz na strazy najbardziej bezwzglednego podejscia do procedur
          demokracji, kiedy chodzi o obrone Ammara. Kiedy zas grupie
          homoseksualistow zakazuje sie demonstracji, odmawiasz ruszenia palcem.
          Bonobo, Ty masz w dupie demokracje. Ty jej uzywasz, gdy jest
          ci ona po drodze.

z wyrazami szacunku
          KP
          • bonobo44 Demokracja to nie dewiatokracja 26.05.04, 11:07
            Gość portalu: KP napisał(a):

> Stoisz na strazy najbardziej bezwzglednego podejscia do procedur
            > demokracji, kiedy chodzi o obrone Ammara. Kiedy zas grupie
            > homoseksualistow zakazuje sie demonstracji, odmawiasz ruszenia palcem.

Wlasnie demokracja gwarantuje mi prawo do zajmowania sie tym, co uwazam za
            wazne - takze dla demokracji.
            A nie sluzy jej michnipulacja faktami w sprawie polskiego imama.
            Sam Ammar jest mi obojetny, jak wszyscy imamowie arabscy - jednak kulture
            arabska szanuje za ogromny wklad do mysli Homo Sapiens Sapien.

Dewianci sa mi doskonale obojetni - jako bonobo nie potrafie zrozumiec
            abnormalnych zachowan seksualnych waszego wynaturzonego gatunku HomoSS.
            Wywoluja one we mnie jedynie odraze - chcesz to bron ich sam - wolna droga.

Akceptujac wynaturzenia w tej sferze, akceptujecie je bezbolesnie dla wlasnej
            mentalnosci i w innych. W efekcie nie dziwi was nawet wasz wynaturzony stosunek
            do reszty przyrody zywej:
            • Gość: KP jeszcze bedziesz plakal ze CiKtosDemokracjeZabiera IP: *.physik.uni-giessen.de 26.05.04, 15:26
              Nie wnikam z Toba w dyskusje o homoseksualistach, choc Twoje
              poglady uwazam za prymitywne i ponizajace tych ludzi.

To wydarzenie z demonstracja homoseksualistow, ktore nastapilo, ma dokladnie
              te same znamiona, co Twoja obrona Ahmeda, a nawet silniejsze. W kazdym
              przypadku rozmowa dotyczy obrony zasad demokratycznego panstwa. A nawet
              po prostu obrony prawa w Polsce.

Nie wiem, czy znasz sprawe. Homoseksualisci chcieli miec demonstracje
              i wniesli do urzedu o dany dzien i trase. Byli pierwsi. Pewien czas potem
              na ten sam dzien i krzyzujaca sie trase wniesli akces LPR i Mlodziez
              Wszechpolska. W zwiazku z tym homoseksualisci zmienili trase i podali
              to do Urzedu Miasta jako NIEJAWNA wiadomosc. Nastepnego dnia MW zmienia
              trase na DOKLADNIE TAKA SAMA, co homoseksualisci.

Wydarzenia poboczne:

1) Rada Miasta wnosila 2 tygodnie temu do prezydenta Warszawy o zastopowanie
              demonstracji.

2) Prezydent Kaczynski wypowiada sie, ze Warszawa to nie jest miejsce
              dla demostrowania homoseksualistow.

Jednoczesnie prawo nie zezwala nikomu na zabronienie demonstracji:
              odbylo sie kilka procesow w Strasbourgu dotyczacych tego typu rzeczy
              i za kazdym razem demonstranci wygrywali.

Bonobo. W swietle tych faktow, podejrzenie o NADUZYCIE WLADZY jest JASNE!
              Jest to zamach na demokracje. Chocby homoseksualisci byli dla Ciebie nie
              wiem, jakimi swirami, nie mozesz im zakazywac pokojowej demonstracji,
              poniewaz MAJA DO TEGO PRAWO.

Dlatego twierdze, ze albo nie przemyslales zasad panstwa prawa, albo
              masz po prostu demokracje w dupie i broniac swojego, uzywasz demokracji
              instrumentalnie.

-----

>W efekcie nie dziwi was nawet wasz wynaturzony stosunek
              > do reszty przyrody zywej:
              aha. Slowo wynaturzony. Uzywaj prosze innego, bo akurat jedzenie
              miesa przez czlowieka jest zgodne z natura. To IDEE WYZSZE sprawiaja,
              ze sie mozna naturze przeciwstawic, gdy krzywdzi.
              • bonobo44 Demokracja to nie dewiantokracja 26.05.04, 16:34
                Wybacz, ale wykazalem minimum dobrej woli, przezwyciezylem sie i wskazalem
                przynajmniej zartobliwie, ze jest to
                "najmniej grozna z dewiacji zwrocona w strone samych podstaw
                zachowania gatunku HomoSS i jako taka nad wyraz pozadana z punktu widzenia
                przyrody zywej;" - dodajac - "obok aids, choroby wscieklych krow i eboli jedno
                z najskuteczniejszych narzedzi, jakimi Gea radzi sobie z usuwaniem tego
                wynaturzonego nalotu ze swego udreczonego oblicza" (gdzie w czytelny sposob
                nalot=caly gatunek HomoSS)

(umiescilem znacznie wyzej instrumentalny stosunek do zwierzat - dla Ciebie bez
                znaczenia - w tym nie tyle zjadanie miesa zwierzat wyzszych, co raczej niczym
                nieuzasadniona poza zadza zysku hekatombe hekatomb - setki tysiecy dzikich
                zwierzat mordowanych w jednym porywie dzikiego zboczenia zbiorowego umyslu
                kanadyjskich HomoSS w ciagu zaledwie kilka dni; to wszystko umiescilem znacznie
                wyzej niz dewiacje seksualne HomoSS, ktore - co bys nie mowil - sa dewiacjami,
                a ich reklamowanie i propagowanie uwazam po prostu za niegodne; demokracja ma
                tu niewiele do rzeczy; bo to demokracja wlasnie daje prawo wiekszosci do
                zanegowania prawa mniejszosci do obnoszenia sie z zachowaniami nie
                akceptowanymi spolecznie)

Zdobeda poparcie wiekszosci (jak w Holandii) - prosze bardzo... moga mi wtedy
                nawet wejsc na glowe... tylko, ze chyba nie tedy droga (mam na mysli obstawanie
                przy demonstracjach nielegalnych, a nie swoja glowe 8); w tym kraju, obstajac
                przy tym na sile, jedynie zwieksza negatywny do nich stosunek wiekszosci; bo to
                nie jest tak, ze to Panstwo rzuca im klody pod nogi; nie chce tego po prostu >
                spol., a ona stanowi prawo w demokracji; dlatego wlasnie pisze, ze "demokracja
                to nie dewiantokracja"; w demokracji nie moga stawiac swojej woli ponad wola
                ogolu...

Gość portalu: KP napisał(a):

> Nie wnikam z Toba w dyskusje o homoseksualistach, choc Twoje
                > poglady uwazam za prymitywne i ponizajace tych ludzi.
                >
                > To wydarzenie z demonstracja homoseksualistow, ktore nastapilo, ma dokladnie
                > te same znamiona, co Twoja obrona Ahmeda, a nawet silniejsze. W kazdym
                > przypadku rozmowa dotyczy obrony zasad demokratycznego panstwa. A nawet
                > po prostu obrony prawa w Polsce.

Ja atakowalem forme ataku mediow, ktora nazwalem "MICHNIPULACJA". Mniejszosc
                islamska jest mniejszoscia i musi podporzadkowac sie wiekszosci z marginesem
                pozostawionych jej i zaakceptowanych przez te wiekszosc praw. Co tez zrobila.
                Problem polega na tym, zeby ta wiekszosc nie przekraczala uzgodnionych granic
                tych ograniczen, czyli obowiazujacego, ustalonego przez siebie prawa.
                Mniejszosc musi wiedziec, ze wywalczone przez nia prawa beda respektowane.
                Wszyscy stanowimy jakas mniejszosc i jest to naturalne w demokracji, ze kazda z
                nich funkcjonuje w sferze pewnych ustalonych ograniczen.

> Nie wiem, czy znasz sprawe. Homoseksualisci chcieli miec demonstracje
                > i wniesli do urzedu o dany dzien i trase. Byli pierwsi. Pewien czas potem
                > na ten sam dzien i krzyzujaca sie trase wniesli akces LPR i Mlodziez
                > Wszechpolska. W zwiazku z tym homoseksualisci zmienili trase i podali
                > to do Urzedu Miasta jako NIEJAWNA wiadomosc. Nastepnego dnia MW zmienia
                > trase na DOKLADNIE TAKA SAMA, co homoseksualisci.

Zgadzam sie - jesli tak sie to odbylo, to bylo to naduzycie wladzy i naruszenie
                prawa. Nalezy dochodzic swego przed sadem, zeby winni zostali pociagnieci do
                odpowiedzialnosci, a podobna sytuacja nie mogla miec wiecej miejsca.

> Wydarzenia poboczne:

> 1) Rada Miasta wnosila 2 tygodnie temu do prezydenta Warszawy o zastopowanie
                > demonstracji.

Zakladam, ze miala do tego prawo?

> 2) Prezydent Kaczynski wypowiada sie, ze Warszawa to nie jest miejsce
                > dla demostrowania homoseksualistow.

Ma prawo (swoboda wypowiedzi), jesli tylko nie propaguje tresci faszystowskich
                lub odslaniajacych tajemnice panstwowe czy tez obrazajacych obowiazujace w
                spolecznosci normy moralne w tym uczucia religijne oraz nie godzi w dobra
                osobiste konkretnych osob trzecich (imiennie) ... - chyba tak jakos to musi byc
                sformulowane? Jakis prawnik zaraz mi tu pewnie przylozy 8)

> Jednoczesnie prawo nie zezwala nikomu na zabronienie demonstracji:
                > odbylo sie kilka procesow w Strasbourgu dotyczacych tego typu rzeczy
                > i za kazdym razem demonstranci wygrywali.

Nie widze zadnych przeszkod, zeby na koncu zlozyc apelacje do Strasburga...
                imam tez to ma zamiar w ostatecznosci zrobic. Wiekszosc spoleczna zaakceptowala
                takie wlasnie prawo w ostatnim referendum.

> Bonobo. W swietle tych faktow, podejrzenie o NADUZYCIE WLADZY jest JASNE!
                > Jest to zamach na demokracje. Chocby homoseksualisci byli dla Ciebie nie
                > wiem, jakimi swirami, nie mozesz im zakazywac pokojowej demonstracji,
                > poniewaz MAJA DO TEGO PRAWO.

Ja im tego nie zakazuje... ja niemal nikomu niczego nie moge zakazac...

> Dlatego twierdze, ze albo nie przemyslales zasad panstwa prawa, albo
                > masz po prostu demokracje w dupie i broniac swojego, uzywasz demokracji
                > instrumentalnie.

Wiesz, juz drugi raz usilujesz mnie zaagitowac w sposob, ktory odstrecza mnie
                jeszcze bardziej, gdyz dosc jednoznacznie przywodzi mi na mysl moze nie samo
                sedno naszego sporu, ale jego... clue... ze tak to okresle...
                Radz sobie sam... ja mam ich tam [w przenosni rzecz jasna... tfuuu... a mialem
                juz tego nie pisac].

> To IDEE WYZSZE sprawiaja, ze sie mozna naturze przeciwstawic, gdy krzywdzi.

Widzisz, akurat te sprawe postrzegamy zupelnie na odwrot. Wg mnie:
                To IDEE NIZSZE sprawiaja, ze HomoSS staje w opozycji do calej Natury, a ta
                slusznie, gdzie tylko moze wali go pala po jego durnym nie uzywanym przydomku.
                Jedna z tych pal jest homoseksualizm, ktory chyba praktycznie nie wystepuje
                poza HomoSS w naturze (?).

Lista wynaturzen HomoSS
                =======================

0) pedofilia - dewiacja zwrocona w strone swojego wlasnego niedojrzalego
                jeszcze potomstwa

1) faszyzm - nie liczac pedofilii, jak dotad najwieksze wynaturzenie HomoSS -
                jako jedyne mialo, o dziwo, pozytywny stosunek do zwierzat i negatywny do
                calych grup Homo spoza wlasnego klanu

2) komunizm - negatywny stosunek do calych grup Homo w ramach wlasnego klanu

3) maoizm - negatywny stosunek do jednego (Kambodza, Tybet) i drugiego
                (rewolucja kulturalna przeciwko najbardziej myslacym HomoSS)

4) bushyzm - negatywny stosunek do tych grup HomoSS, ktore mialy nieszczescie
                posiadac na swym terenie zloza oleum (z jego braku bushysci zmuszeni sa ich
                poszukiwac drenujac do imam-entu inne nacje)

5) uprzedmiotowienie swiata zwierzat (i nie mam tu bynajmniej na mysli
                dewiacji, z ktorych slyneli ponoc Irlandczycy - oby mi darowali powtarzanie
                tych insynuacji yankesow 8)

6) pederastia - najmniej grozna z dewiacji zwrocona w strone samych podstaw
                zachowania gatunku HomoSS i jako taka nad wyraz pozadana z punktu widzenia
                przyrody zywej; obok aids, choroby wscieklych krow i eboli jedno z
                najskuteczniejszych narzedzi, jakimi Gea radzi sobie z usuwaniem tego
                wynaturzonego nalotu ze swego udreczonego oblicza.
                • Gość: KP odp IP: *.physik.uni-giessen.de 26.05.04, 16:56
                  > Wybacz, ale wykazalem minimum dobrej woli, przezwyciezylem sie i wskazalem
                  > przynajmniej zartobliwie (...)
                  tak. Tylko ze w mojej argumentacji staram sie w ogole nie wnikac w fakt,
                  czy sa "normalni", czy "nienormalni". Czy chodza na rekach, czy na szczudlach.
                  Chodzi mi o fakt, ze ktos (jak mocno podejrzewam) naduzyl wladzy i wykonal
                  ruch przeciwko zasadom panstwa prawa.

>instrumentalny stosunek do zwierzat - dla Ciebie bez znaczenia
                  Nie masz zielonego pojecia, czy ma to dla mnie znaczenie, czy nie,
                  poniewaz nie rozmawialismy na ten temat.Nie chodzi mi o to, zeby
                  o tym rozmawiac, tylko o Twoje zakladanie sprawy. Foki dawno
                  juz podpisalem. Nie boj zaby

> ktore - co bys nie mowil - sa dewiacjami
                  to dotyczy dyskusji, czym jest dewiacja. Jak zaznaczylem, nie musimy
                  w to teraz wnikac.

> a ich reklamowanie i propagowanie uwazam po prostu za niegodne
                  To jest twoja opinia, ktora zaklada bardzo konkretny kodeks moralny.
                  Ja staram sie nie wnikac w kodeks moralny danej osoby, tylko w kwestie
                  prawa.

> demokracja ma tu niewiele do rzeczy; bo to demokracja wlasnie daje prawo
                  > wiekszosci do zanegowania prawa mniejszosci do obnoszenia sie z
                  > zachowaniami nie akceptowanymi spolecznie)
                  Przeciwnie. Mozesz sobie negowac w myslach, mozesz sobie urzadzic
                  demonstracje, w ktorej bedziesz to negowal. Mozesz zebrac sie w grupe
                  i zastartowac w wyborach. Ale nie wolno ci zakazywac ludziom
                  pokojowej demonstracji, poniewaz oni maja to tego PRAWO.

> (mam na mysli obstawanie przy demonstracjach nielegalnych,
                  > a nie swoja glowe 8);
                  Jest odwrotnie. Doszlo do nielegalnego naduzycia wladzy przez urzad miasta.
                  Trybunal w Strasbourgu, ktory rozstrzyga nadrzednie, stanowil juz
                  (wg Rzeplinskiego, ale wierze, ze nie klamie) kilka precedensow w takich
                  sprawach.

> nie chce tego po prostu spol.
                  a) spoleczenstwo i jego przedstawiciele musza sie kierowac prawem w kraju
                  b) nie chce? to spojrz na wyniki ankiety w GW. Jak dotad 77% wlasnie
                  sprzeciwia sie zakazowi Kaczynskiego.

> a ona stanowi prawo w demokracji
                  prawo jest spisane i kropka. Jesli spoleczenstwo zechce zmienic to prawo,
                  to je zmieni. Ale na dzien dzisiejszy jest dane prawo i jako organ
                  wladzy musisz sie jego trzymac. Reszta decyzji to sa twoje prywatne
                  decyzje i sa naduzyciem wladzy prywatnej osoby z fotela wladzy.

> w demokracji nie moga stawiac swojej woli ponad wola ogolu...
                  TAAK? To nie masz czego w Polsce szukac z idea niejedzenia miesa.
                  Przemysl to sobie. Wskazowka: ustroj oparty tylko na woli ogolu nazywa
                  sie prawem silniejszego. Demokracja ma na celu bronienie praw mniejszosci,
                  m.in. takich jak Twoja: wegetarian (jesli jestes wegetarianem, jak mniemam)
                • Gość: KP aha, odpisywales rowniez dalej IP: *.physik.uni-giessen.de 26.05.04, 17:25
                  > Ja atakowalem forme ataku mediow, ktora nazwalem "MICHNIPULACJA". Mniejszosc
                  > islamska jest mniejszoscia i musi podporzadkowac sie wiekszosci z marginesem
                  > pozostawionych jej i zaakceptowanych przez te wiekszosc praw. Co tez zrobila.
                  Wzgledem prawa mniejszosc islamska jest rownouprawniona z dowolnie inna
                  grupa ludzi. Bede wsciekly, gdy ktos zabroni demonstracji muzulmanom.

> Problem polega na tym, zeby ta wiekszosc nie przekraczala uzgodnionych granic
                  > tych ograniczen, czyli obowiazujacego, ustalonego przez siebie prawa.
                  i homoseksualisci maja prawo do legalnej demonstracji, w granicach zachowan
                  dopuszczonych przez prawo. Homoseksualisci sa bowiem obywatelami, tak jak Ty
                  i ja, a ulica jest miejscem PUBLICZNYM. Czyli tak, jak inni, maja prawo
                  do pokojowej (wiesz o co mi chodzi) demonstracji.

> Mniejszosc musi wiedziec, ze wywalczone przez nia prawa beda respektowane.
                  Dokladnie. O to chodzi - PRAWA, ktore juz Ci parlament dal.

> Wszyscy stanowimy jakas mniejszosc i jest to naturalne w demokracji, ze
                  > kazda z nich funkcjonuje w sferze pewnych ustalonych ograniczen.
                  DOKLADNIE! Wszyscy stanowimy jakas mniejszosc. Ergo - nie zabierajmy
                  praw ludziom, ktorzy te prawa maja juz dane, tylko dlatego, ze w NASZYCH
                  kodeksach robia zle. To jest po prostu zasada szanowania siebie.
                  Nie lubie Twoich pogladow, ale szanuje Ciebie i nie odbieram Ci praw.

> Zgadzam sie - jesli tak sie to odbylo, to bylo to naduzycie wladzy i
                  > naruszenie prawa. Nalezy dochodzic swego przed sadem, zeby winni zostali
                  > pociagnieci do odpowiedzialnosci, a podobna sytuacja nie mogla miec wiecej
                  > miejsca.
                  Chce Ci podziekowac i podac Ci reke. Wedlug GW tak to bylo.

ad: wydarzenia poboczne. Oczywiscie ze Rada miala do tego prawo, acz nie
                  czytalem tego dokumentu. Kto wie, co tam bylo? . Natomiast czy Kaczynski mial
                  prawo? Nie jestem pewien. Nie jest osoba prywatna, tylko wchodzac na stolek
                  staje sie osoba publiczna i nie moze sie wypowiadac _publicznie_ wbrew
                  prawu. Jak to tak widze.

> Nie widze zadnych przeszkod, zeby na koncu zlozyc apelacje do Strasburga...
                  > imam tez to ma zamiar w ostatecznosci zrobic. Wiekszosc spoleczna
                  > zaakceptowala takie wlasnie prawo w ostatnim referendum.
                  tak, tylko nie chodzi o to. Chodzi o atmosfere prawa, albo atmosfere naduzy-
                  wania prawa. Oprocz tego, ze oni moga sie tam odwolac, to jeszcze my jako
                  obywatele powinnismy sie sprzeciwiac naduzywaniu prawa. Taka jest np. rola
                  mediow publicznych. To jest bardzo wazne, bo wielu ludzi aktywnie chce
                  zniszczyc porzadek demokratyczny - i beda torpedowac dowolna demonstracje.
                  A decyzja trybunalu dot. kazdego takiego aktu przyjdzie za 2-5 lat (opieszalosc
                  sadow w Polsce). Nie mowiac, ze gdyby tak sie nasmiewac z prawa, to zatkalby
                  sie sam trybunal, a i ktos w koncu podlozylby pod trybunal bombe i skonczylaby
                  sie demokracja.

> Ja im tego nie zakazuje... ja niemal nikomu niczego nie moge zakazac...
                  Dobrze, tylko chcialem Ci pokazac, co sie dzieje. To jest tak, ze gdy jestes
                  moim przeciwnikiem w dyskusji o Ahmedzie, a gdy ktos Cie ponizy, to ja sie
                  doczepiam i bronie Twojej godnosci. Pamietasz? O to mi chodzi.

> Wiesz, juz drugi raz usilujesz mnie zaagitowac w sposob, ktory odstrecza
                  > mnie jeszcze bardziej,
                  jesli czujesz sie ponizony, to przepraszam. Cofne sie do mojego podejrzenia:
                  "nie masz przemyslanej idei panstwa prawa w sposob konsekwentny"

> To IDEE NIZSZE sprawiaja, ze HomoSS staje w opozycji do calej Natury, a ta
                  > slusznie, gdzie tylko moze wali go pala po jego durnym nie uzywanym przydomku.
                  Nie jest tak. Jestesmy czescia natury i gdyby nie nasza psyche, wtopilibysmy
                  sie w nia kompletnie. Cala natura zjada siebie nawzajem, to jest fakt.
                  Gdy nie mielismy psyche, tez urzadzalismy polowania na mamuty i inne bawoly.
                  Taka byla natura: czulismy glod, byl obiekt, wiec polowalismy na niego.
                  To istnienie naszej psyche pozwala nam dostrzegac bol drugiej istoty
                  i zastanowic sie, czy nasze naturalne odruchy sa moralnie dobre.

> Jedna z tych pal jest homoseksualizm, ktory chyba praktycznie nie wystepuje
                  > poza HomoSS w naturze (?).
                  Jesli sprowadzic zycie homoseksualistow do stosunkow seksualnych, to oczywiscie
                  ze wystepuje. Wyjdz przed blok i poobserwuj, co zdarza sie robia psom :D
                  • bonobo44 O Demokracji i IDEACH od niej WYZSZYCH 26.05.04, 21:12
                    zbesztales mnie slusznie, chociaz w 1-ej czesci na wyrywki,
                    to 2-ga juz byla wzorowa - bure przyjmuje z pokora

1) przepraszam za zupelnie ad hoc posadzenia i dzieki w imieniu fok

2) przyznaje (acz niechetnie 8) ze masz racje - nie mozemy posilkowac
                    sie naszymi uprzedzeniami odmawiajac innym praw, ktorych w konsekwencji
                    ktos inny moze nam rownie latwo odmowic przy kolejnej nadarzajacej sie okazji;
                    prawo obywateli do pokojowych demonstracji to nieodlaczne prawo demokracji
                    - bez tego pierwszego nie ma tej ostatniej,
                    gdyz jest ono jedna z najwazniejszych skladowych wolnosci demokratycznych
                    - pozwala spoleczenstwu na natychmiastowa reakcje (tu akurat ta okolicznosc nie
                    ma miejsca 8)
                    wobec alternatywy obarczonych duza inercja innych form wyrazania woli
                    spolecznej;

3) wyniki sondy, ktora mi przedstawiles stanowia dla mnie spore zaskoczenie;
                    tzn. nasze spol. jest znacznie bardziej tolerancyjne, niz mogloby sie zdawac,
                    obserwujac np. Forum GW (chociaz i tu wiele sie zmienilo in+);
                    oznacza to, ze inni potrafia sie wzniesc ponad podzialy wynikajace z uprzedzen
                    latwiej niz ja sam, co mi osobiscie daje wiele do myslenia n/t slusznosci lub
                    nie wielu moich wlasnych racji; relatywizm etyczny(?) - ludze sie, ze moze
                    niezupelny 8)

4) the last but not least - co do idei "WYZSZYCH":

KP > To IDEE WYZSZE sprawiaja, ze sie mozna naturze przeciwstawic, gdy krzywdzi.

8)44: Widzisz, akurat te sprawe postrzegamy zupelnie na odwrot. Wg mnie:
                    To IDEE NIZSZE sprawiaja, ze HomoSS staje w opozycji do calej Natury, a ta
                    slusznie, gdzie tylko moze wali go pala po jego durnym nie uzywanym przydomku.

KP > Nie jest tak. Jestesmy czescia natury i gdyby nie nasza psyche,
                    wtopilibysmy sie w nia kompletnie.

8)44: A na jakiej podstawie uwazasz, ze tylko HomoSS posiadaja psyche i
                    poczucie morolanosci? Czy moze dlatego, ze duzo o tym pisza i gadaja,
                    z rzadko sie nawet stosujac do swych deklaracji?
                    Dlaczego uwazasz, ze to akurat psyche uniemozliwia HomoSS stopienie sie w jedno
                    z Natura?

KP > Cala natura zjada siebie nawzajem, to jest fakt.

8)44: Tak, a na koncu zezre sie cala sama w wielkiej implozji stanowiacej
                    odwrocenie Big Bangu.
                    Za duzo nasluchales sie piosenek typu "rdza zżera stare żelastwo".
                    Drapiezniki zjadaja roslinozercow, ktore juz jednak zwierzat na ogol nie jedza.
                    Jedza rosliny... te zas jedynie sporadycznie karmia sie zwierzetami.
                    Zatem, daruj, ale... generalizujesz bez zastanowienia.

KP > Gdy nie mielismy psyche, tez urzadzalismy polowania na mamuty i inne
                    bawoly.

8)44: A teraz mamy, wiec urzadzamy na foki, wilki, zubry, bonobo i siebie
                    nawzajem?

KP > Taka byla natura: czulismy glod, byl obiekt, wiec polowalismy na niego.

8)44: Rozumiem teraz jest kultura: nie czujemy glodu, ale pozostaly jakies
                    obiekty, wiec polujemy na nie.

KP > To istnienie naszej psyche pozwala nam dostrzegac bol drugiej istoty
                    i zastanowic sie, czy nasze naturalne odruchy sa moralnie dobre.

8)44: Stwierdzilismy, ze nie najgorsze i dalej swoje: huuziaaa na Jozia!

Otoz zwierzeta nie zastanowiajac sie tyle, co Homo 2xSapiens, doskonale wiedza,
                    kiedy ich wybory moralne sa dobre, patrz na te foke:

"A mother seal threw herself protectively across the body of her pup. When the
                    man who had clubbed it returned to skin the pup, the mother stood fast. A
                    second hunter, then a third, came up to within a foot or two of the mother. It
                    maintained its protective position, resting on its front flippers, its head
                    thrust up and forward, facing the danger. Finally, a man approached from the
                    side. With a quick, darting motion, he waved his club within inches of the
                    mother's head, then jerked it back. The seal turned on the man. He backed away.
                    The seal, using its flippers in a pull-push motion, moved slowly and awkwardly
                    over the ice in pursuit. Meanwhile, two hunters had dragged the pup away. The
                    mother turned and tried to give chase but again could not catch up. It stopped
                    and watched the lost pup for a moment. Then it turned, crept to the edge of the
                    ice, and dived into the water."
                    "The mother seals that are driven off bounce up and down in the water holes as
                    in a macabre ballet, watching helplessly the murder of their nursing babies. At
                    the end of the day as the killers disappear from the scene, the mothers crawl
                    back on the ice, each to nuzzle the bloody, lifeless carcass of her own pup."
                    www.friendsofanimals.org/seals/
                    • Gość: KP Sorry, ze Ci nie moge teraz odpisac IP: *.physik.uni-giessen.de 26.05.04, 23:54
                      ale trzymam to forum caly czas wlaczone. Prawdopodobnie dzis w nocy
                      albo dopiero jutro bede mogl Ci odpisac. W kazdym razie i tak
                      sciskam Cie po bratersku!
                    • Gość: KP spozniona odp. IP: *.physik.uni-giessen.de 28.05.04, 08:54
                      > KP > To IDEE WYZSZE sprawiaja, ze sie mozna naturze przeciwstawic, gdy krzyw
                      > dzi.
                      >
                      > 8)44: Widzisz, akurat te sprawe postrzegamy zupelnie na odwrot. Wg mnie:
                      > To IDEE NIZSZE sprawiaja, ze HomoSS staje w opozycji do calej Natury, a ta
                      > slusznie, gdzie tylko moze wali go pala po jego durnym nie uzywanym przydomku.

a ja mysle ze nie jest tak. Zabijactwo dla zabijactwa nie jest tylko cecha
                      ludzi. Nie pamietam tytulow, ale ogladalem kilka filmow przyrodniczych, w
                      ktorych byly pokazane zaleznosci w stadzie malp czlekoksztaltnych i lwow. Malpy
                      knuly miedzy soba intrygi w wyniku ktorych byly w stanie normalnie sie
                      pociac do zywca. Chodzilo oczywiscie o przywodztwo nad stadem - walke o jego
                      utrzymanie. I zapewne podtekstem byly sprawy seksu. Natomiast w przypadku
                      lwow, to byla kompletna tragedia. Film pokazywal, jak w swoich intrygach
                      lwy urzadzaly na siebie normalne polowania (kilku na jednego) i zabijaly
                      tegoz jednego. Takze czlowiek wcale nie staje w opozycji do calej natury,
                      bo i natura ma te cechy nizsze.

> KP > Nie jest tak. Jestesmy czescia natury i gdyby nie nasza psyche,
                      > wtopilibysmy sie w nia kompletnie.
                      >
                      > 8)44: A na jakiej podstawie uwazasz, ze tylko HomoSS posiadaja psyche i
                      > poczucie morolanosci? Czy moze dlatego, ze duzo o tym pisza i gadaja,
                      > z rzadko sie nawet stosujac do swych deklaracji?

Ja myslalem o umiejetnosci rozumowania abstrakcyjnego, ktorego niemal
                      wszystkie gatunki (oprocz oczywiscie malp i psow) nie maja rozwinietego.
                      Z tejze umiejetnosci wynikaja rozne nienaturalne wnioskowania, typu:
                      podaj slabszemu reke, lecz chorego nawet gdy jest umierajacy, nie linczuj
                      itd.

> Dlaczego uwazasz, ze to akurat psyche uniemozliwia HomoSS stopienie sie w
                      > jedno z Natura?
                      no to zeby bylo jasniej, uwazam ze to owa umiejetnosc abstrahowania.
                      Nie chodzi o to, ze nie mozemy sie stopic w sensie harmonii, tylko ze
                      jestesmy kluczowo inni od natury poprzez ta wlasnie ceche.

> KP > Cala natura zjada siebie nawzajem, to jest fakt.
                      >
                      > 8)44: Tak, a na koncu zezre sie cala sama w wielkiej implozji stanowiacej
                      > odwrocenie Big Bangu.
                      > Za duzo nasluchales sie piosenek typu "rdza zżera stare żelastwo".
                      > Drapiezniki zjadaja roslinozercow, ktore juz jednak zwierzat na ogol nie
                      > jedza. Jedza rosliny... te zas jedynie sporadycznie karmia sie zwierzetami.
                      To nic nie jest sprzeczne z moim zdaniem. Jesli drapieznik zjada roslinozerce,
                      to zjada. Po prostu. Tak samo, gdy roslinozerca otwiera paszcze, zeby
                      strzaskac jakas roslinke, to tez ja zjada: element natury zjada element natury.
                      Mozna oczywiscie myslec w strone tego, ze roslinka mniej czuje, a zwierze
                      wiecej, a przynajmniej zwierze ma jakas pamiec i bardziej rozbudowany
                      uklad nerwowy. Tjaaa. Co to znaczy "jestem roslinka i wlasnie mnie boli" -
                      co to znaczy "ja roslinka"?.....

> KP > Gdy nie mielismy psyche, tez urzadzalismy polowania na mamuty i inne
                      > bawoly.
                      > 8)44: A teraz mamy, wiec urzadzamy na foki, wilki, zubry, bonobo i siebie
                      > nawzajem?
                      nie przecze, ale mowilem w druga strone.

> KP > Taka byla natura: czulismy glod, byl obiekt, wiec polowalismy na niego.
                      > 8)44: Rozumiem teraz jest kultura: nie czujemy glodu, ale pozostaly jakies
                      > obiekty, wiec polujemy na nie.
                      to kultura pozwala ci poczuc wrazliwosc i zlamac wlasne naturalne upodobania:)

> Otoz zwierzeta nie zastanowiajac sie tyle, co Homo 2xSapiens, doskonale
                      > wiedza, kiedy ich wybory moralne sa dobre
                      achh szkoda, ze nie pamietam tytulu tego filmu z lwami. Odpadlbys, jakbys
                      zobaczyl jak sie zarzynaja. Jak ludzie.

pozdr!
                      • bonobo44 Czy HomoSS to zwierzeta moralne czy moronalne ? 28.05.04, 10:18
                        [KP > Cala natura zjada siebie nawzajem, to jest fakt.

8)44: Tak, a na koncu zezre sie cala sama w wielkiej implozji stanowiacej
                        odwrocenie Big Bangu.
                        Za duzo nasluchales sie piosenek typu "rdza zżera stare żelastwo".
                        Drapiezniki zjadaja roslinozercow, ktore juz jednak zwierzat na ogol nie
                        jedza. Jedza rosliny... te zas jedynie sporadycznie karmia sie zwierzetami.]

KP > To nic nie jest sprzeczne z moim zdaniem. Jesli drapieznik zjada
                        roslinozerce,to zjada. Po prostu. Tak samo, gdy roslinozerca otwiera paszcze,
                        zeby strzaskac jakas roslinke, to tez ja zjada: element natury zjada element
                        natury.Mozna oczywiscie myslec w strone tego, ze roslinka mniej czuje, a zwierze
                        wiecej, a przynajmniej zwierze ma jakas pamiec i bardziej rozbudowany
                        uklad nerwowy. Tjaaa. Co to znaczy "jestem roslinka i wlasnie mnie boli" -
                        co to znaczy "ja roslinka"?.....

8)44: widze ze dobrowolnie poddales ten argument, tylko nie staje Ci odwagi
                        cywilnej by sie do tego publicznie przyznac (o co Ci chodzi? przeciez
                        wystepujesz tu incognito - nikt Cie za to nie zje ;).
                        gdybys mial watpliwosci, to od strony logicznej wyglada to mnie wiecej tak:

Zdanie A: Zwierzeta cos tam czuja, ale nie maja uczuc wyzszych wynikajacych ze
                        zdolnosci do abstrakcyjnego myslenia. /mpim zdaniem Value(A)=0 a Twoim 1 - nie
                        ma to znaczenia dla dalszych rozwazan/
                        Zdanie C: Zwierzeta POWINNY byc traktowane przedmiotowo przez HomoSS.
                        Zdanie B: Mamy nad nimi wladze nadana nam przez Boga i nature.

(A => B) => C Value(A=>B)=1 (zawsze jak by na to nie patrzec, jesli przyjac
                        bez utraty powszechnie panujacych przekonan Value(B)=1)
                        Value (A => B) => C)=0 gdy Value(C)=0 /Twoim zdaniem Value(C)=1/

Zdanie E: Rosliny tym bardziej powinny byc traktowane przedmiotowo przez HomoSS.
                        Zdanie D: Rosliny nic nie czuja.
                        Value[(D => B) => E]=1 gdy Value(E)=1 /Twoim i moim zdaniem, gdy na chwile
                        abstrahuje od Amazonii/
                        Value{[(D => B) => E] => [(A => B) => C]}=0 gdy Value(C)=0 /ibid./

(wyzej - dla uproszczenia - posluzylem sie tylko jedna relacja (logicznego
                        wynikania));

[8)44: Otoz zwierzeta nie zastanowiajac sie tyle, co Homo 2xSapiens, doskonale
                        wiedza, kiedy ich wybory moralne sa dobre]

KP > ach szkoda, ze nie pamietam tytulu tego filmu z lwami. Odpadlbys, jakbys
                        zobaczyl jak sie zarzynaja. Jak ludzie.

8)44: czlowieku, czy ty myslisz, ze bonobo to z filmow przyrodniczych ogladaja
                        tylko pornosy? w naturze to NIGDY nie wykracza poza dobor naturalny...

8)44: homoSS zaledwie w ciagu 2 dni eksterminuje (dokonuje rzezi niewuiniatek)
                        120,000 dzieci zwierzat (1/3 wlasnie narodzonego pokolenia wykresla z natury
                        nie ogladajac sie nawet na ich stopien przystosowania do swojej niszy
                        ekologicznej; to prowadzi w prostej linii do degeneracji gatunku, gdy juz
                        stanie sie ponownie zagrozonym, a na pewno nie ma nic wspolnego z doborem
                        naturalnym w relacji ofiara-drapieznik).
    • Gość: Astra Imam opuścił Polskę. IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 25.05.04, 07:57
      Czyli jednak sie ugial. Gdyby nie dal tego wywiadu dla Dziennika Baltyckiego
      pewnie mialby wiecej wspolczucia. Tak czy inaczej mowil to co mysli i to bylo
      otrzezwiajace.
      • Gość: Boom Re: Imam opuścił Polskę i niech juz nie wraca... IP: 202.129.78.* 25.05.04, 08:06
      • Gość: Piotr Imam Re: Imam opuścił Polskę. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.05.04, 08:14
        czy gdzies mozna przeczytac ten wywiad na necie?
        • Gość: jjerzy Re: Imam opuścił Polskę. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.04, 12:10
          Spełniam prośbę o tekst, troszke przestawiony ale orginalny.

"Atak na WTC miał dobre i złe skutki" - powiedział w piątkowym wywiadzie
          dla "Dziennika Bałtyckiego" Ahmed Ammar, którego wydalenia z Polski chce
          Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego.

- Dobre to takie, że świat podzielił się na dwie części i większość
          muzułmanów poznała, gdzie stoi. Złe skutki 11 września to duży nacisk, jakiemu
          zostali poddani muzułmanie w świecie Zachodu

Dariusz Szreter: Czy sądzi Pan, że konflikt między USA i Europą Zachodnią a
          światem islamu jest nie do uniknięcia?

- To w dużej mierze zależy od tego, czy Zachód zrozumie świat islamski. Bo to
          Zachód ma potęgę. Zachód chce decydować o innych. W świecie islamskim to rodzi
          opór i ten opór nigdy nie ustanie. To część tej religii - nie dać się
          skrzywdzić, bronić się. To nie tylko obowiązek świecki, ale religijny, a za
          jego wypełnienie czeka nagroda u Boga.

Czy kiedy 11 września 2001 r. porwane przez islamskich terrorystów samoloty
          uderzały w wieże WTC, to też była to obrona?

- Mentalność, kultura i religia islamu nie pozwala i nigdy nie będzie
          pozwalała, żeby obce niemuzułmańskie wojska znajdowały się na terenach
          muzułmańskich. Ma to mocne podstawy w przepisach Koranu.

Al Kaida chciała skierować wszystkich muzułmanów do walki z tymi wojskami.
          Ogłosiła stan wojny ze Stanami Zjednoczonymi. Wróg był więc zawiadomiony
          zgodnie z zasadami prowadzenia walki zbrojnej - dżihad. Natomiast to, czy
          punkty, które wybrano do ataku, były właściwe czy nie, to już kwestia oceny
          sytuacji przez przywódców.

No więc wybrano dobrze czy źle?

- Przede wszystkim proszę pamiętać, że ja się wypowiadam jako politolog, ja
          interpretuję, przedstawiam to, jak druga strona myśli. Moja osobista opinia nie
          jest tu ważna. Ten atak - w duchu tych, którzy za nim stali - był słuszny. Ale
          to nie znaczy, że jest taki w duchu wszystkich muzułmanów. Nawet jeśli
          posiadasz taką moc, to nie zawsze masz jej używać, bo konsekwencje tego mogą
          być złe dla wszystkich muzułmanów.

W tym wypadku były dobre i złe skutki. Dobre to takie, że większość muzułmanów
          poznała, gdzie stoi. Wcześniej nie mieli takiej świadomości. Świat podzielił
          się na dwie części. I jest jeszcze trzecia część pośrodku, bo Europa w całości
          nie jest zamieszana w ten konflikt. Tak jak nie wszystkie kraje akceptują
          amerykańskie bezprawie w Iraku. Złe skutki 11 września to duży nacisk, jakiemu
          zostali poddani muzułmanie, szczególnie ci mieszkający na Zachodzie. Sam tego
          doświadczyłem jako imam w Poznaniu. Kilka razy nachodziła mnie Agencja
          Bezpieczeństwa Wewnętrznego.

Czyli o ile dobrze zrozumiałem ten tok myślenia, al Kaida zaatakowała USA
          zgodnie z prawem, a USA Irak - nie?

- Stany Zjednoczone bezpodstawnie zaatakowały państwo, które jest podmiotem
          prawa międzynarodowego. Któremu nie można odjąć suwerenności na podstawie Karty
          Narodów Zjednoczonych. Nie ma uzasadnienia dla ataku USA na Irak. Były
          pretensje, że Irak ma broń masowego rażenia. A gdzie to jest? Chcieli
          zlikwidować tamtejsze władze, żeby położyć ręce na ropie naftowej. To tylko
          prowadzi do nasilenia konfliktu. Al Kaida to jest ugrupowanie, które nie ma
          państwa, to nie jest siła wojskowa w liczbie iluś tam tysięcy żołnierzy
          nowoczesnego sprzętu, bez możliwości bombardowania, przeprowadzania zmasowanych
          ataków okupacji. Poza tym al Kaida a Irak to nie to samo. Oni wzgardzili
          Saddamem za jego niewiarę. Jednym z ich celów była walka przeciwko niemu.

Czy islamski punkt widzenia w ogóle nie uwzględnia tego, że w atakach 11
          września świadomie wybranym celem byli niewinni cywile? To samo dotyczy zabicia
          przed kamerą, z zimną krwią i w okrutny sposób Amerykanina, który przyjechał do
          Iraku nie po to, by walczyć, ale robić interesy. Czy takie postępowanie nie
          podlega ocenie moralnej w zachodnim rozumieniu tego słowa bez zastanawiania
          się, jakie to ma skutki dla muzułmanów?

- Podstawową zasadą dżihadu jest to, że w czasie konfliktu zbrojnego można
          prowadzić wszystkie działania militarne zgodnie z prawem, dopóki będą one
          niezbędne dla stłumienia oporu przeciwnika. Rodzaj tych działań uzależniony
          jest od stopnia niebezpieczeństwa, jakie grozi muzułmanom i państwu islamskiemu
          ze strony nieprzyjaciela. Ogólnie w okresie wojennym dopuszczalne jest zwalczać
          każdego, kto bezpośrednio bierze udział w walce zbrojnej lub pośrednio jest z
          nią związany (np. poprzez planowanie, tworzenie pomysłów na potrzeby wojny).
          Specjalny status ochronny przysługuje tej części ludności nieprzyjaciela, która
          nie jest w stanie walczyć przeciwko muzułmanom. Wynika to z nauki islamskiej
          posiadającej moc norm prawnych, która nie dopuszcza do zabijania ludności
          cywilnej nieuczestniczącej w walce zbrojnej. Według znawców islamu status
          ochrony przysługuje: kobietom i dzieciom, starcom i kalekom, ludziom religii
          (księżom, zakonnikom), handlarzom, robotnikom, rolnikom, niewolnikom itp.
          Wszystkie wymienione grupy ludności mają zagwarantowaną nietykalność i ochronę
          przez szarijat islamski, ale pod warunkiem że nie będą one uczestniczyć
          bezpośrednio (udział w walce zbrojnej) lub pośrednio (np. planowanie,
          udzielanie rad) w wojnie. Niespełnienie tego warunku powoduje, że grupy te
          traktowane są jak siły zbrojne i nie przysługuje im status ochronny.

Konflikt między Zachodem a światem islamu powoduje nie tylko obecność US Army
          na Bliskim Wschodzie. Odcinający się od amerykańskiej polityki w Iraku rząd
          francuski uważa, że mieszkający nad Sekwaną wyznawcy islamu zagrażają
          wartościom republikańskim. W związku z tym wprowadzono niedawno zakaz noszenia
          muzułmańskich chust w szkołach.

- Francja jest krajem laickim, świeckim, który nie ma nic wspólnego z religią,
          ale jednocześnie zezwala na wyznawanie różnych religii. A tu naraz chusta jest
          zakazana. To znaczy, że demokracja jest dla wszystkich, tylko nie dla
          muzułmanów. Zaczynają od chusty, a kto wie, gdzie skończą? Tę drogę naśladują
          już inne państwa. Dzięki bogu w prawie polskim noszenie chustki jest dozwolone,
          ale boję się, że teraz, kiedy Polska jest krajem unijnym, będzie nacisk ze
          strony innych państw, żeby pójść w ślady Francji.

Co szkodzi rządowi francuskiemu, jeśli kobieta nosi chustę? Jeśli ona chodzi
          goła - to wszystko jest dobrze. A przecież to jest wbrew moralności. To kusi,
          przeszkadza skoncentrować się w nauce, prowadzi do degradacji społeczeństwa.
          Przy okazji warto przypomnieć, że chustka jest też nakazana w religii
          chrześcijańskiej na podstawie listu św. Pawła. Pisał on, że jeśli kobieta nie
          nosi chustki, to lepiej dla niej byłoby golić włosy, bo to wielki wstyd. I do
          dzisiaj zakrywanie włosów jest praktykowane przez siostry zakonne.

A co w takim razie myśleć o Turcji, która jest krajem w 99 proc. zamieszkanym
          przez wyznawców islamu, a chust tam też nie wolno nosić i stoją tam wojska
          amerykańskie?

- Nie tylko w Turcji, ale tak samo jest w Tunezji. Mimo że społeczeństwo jest
          tam muzułmańskie, to nie są to państwa islamskie. Ich władze nie wykonują
          przepisów prawnych szarijatu - islamskiego prawa boskiego. I to jest złe.

Złe? Dlaczego?

- Dla niemuzułmanina to dobrze, natomiast jeśli ktoś jest muzułmaninem, ale nie
          stosuje prawa islamskiego, to jest to wielki grzech i może prowadzić do
          niewiary.

(Wywiad, który ukazał się 21 maja w "Dzienniku Bałtyckim",
          • bonobo44 I ciag dalszy w Rzeczpospolitej - dzien pozniej: 25.05.04, 13:41
            <<Rz: Czy wyjedzie pan z Polski do niedzieli?

AHMED AMMAR: Ja wolę wyjechać z Polski, ale nie w taki sposób i nie w tym
            czasie.

Czyli wybiera pan areszt ekstradycyjny?

Jeśli oni tak uważają, to trudno. Nie mam innego wyjścia.

Miał pan kontakty z terrorystami?

Nie miałem żadnych kontaktów z terrorystami, chyba że moja matka jest
            terrorystką. W 1996 r. byłem przez miesiąc na pielgrzymce z matką w Arabii
            Saudyjskiej. Ostatni raz byłem w Jemenie w 2000 r. i to w celu zawarcia ślubu.
            Wcześniej byłem w Jemenie w latach 1996 i 1998.

A tutaj, w Polsce, odwiedzali pana ludzie, których służby specjalne mogą
            podejrzewać o powiązania z terrorystami?

Nie wiem. Tutaj przychodzą różni ludzie, muzułmanie z różnych krajów. Z
            Niemiec, z Anglii. I oni wszyscy, kiedy wchodzą do meczetu, to znaczy pokoju
            modlitw, są legitymowani. Pokazują dokumenty, zostają spisani i te listy
            trafiają chyba do Agencji Bezpieczeństwa. Niech agencja pokaże, co ja takiego
            niebezpiecznego robiłem z tymi ludźmi.

Jest pan zwolennikiem dżihadu i samobójczych aktów terrorystycznych?

Nie. Nie jestem. Mówiłem tylko, że jestem przeciwko obecności polskich wojsk w
            Iraku. Ale nie jestem zwolennikiem terroryzmu.

Czy uważa pan, że dżihad albo owe akty terrorystyczne są dopuszczalne?

Dżihad to nie tylko walka zbrojna. Jest także dżihad przeciwko szatanowi. To
            wysiłek, a nie tylko wojna.

Ale nas najbardziej niepokoi ta skrajna forma dżihadu, która jest niebezpieczna
            dla przypadkowych ludzi.

Prowadzę dla Polaków wykłady i tłumaczę, na czym polega dżihad. To jest moja
            rola tutaj.

I uważa pan, że Polacy nie muszą się go obawiać?

Nie wiem. Tłumaczę, jak to wygląda według źródła, według prawa islamskiego.

Czy według pana Polsce grożą zamachy terrorystyczne ze strony muzułmanów
            opowiadających się za taką skrajną formą dżihadu?

Ja gwarantuję, że nie. Znam tu muzułmanów i żaden z nich nie zagraża
            bezpieczeństwu Polski.

Jak może pan dawać gwarancję za innych ludzi, o których nie wiadomo, co tak
            naprawdę myślą?

No tak, przepraszam, nie mogę za nich gwarantować. Bo gdy jeden z muzułmanów
            zrobi bombę, to... Ale znam ich poglądy i one nie są skrajne.

Ma pan na myśli ludzi, którzy się wokół pana skupiają?

Tak. Tych, którzy modlą się razem, chodzą tutaj na lekcje.

Ale nie może pan zagwarantować, że ci muzułmanie, którzy przyjeżdżają do
            Poznania z Niemiec czy Anglii, nie są niebezpieczni.

Tym musi się zajmować państwo, a nie ja. Ja mówię o muzułmanach z Poznania.

A gdyby muzułmanie z zagranicy zwrócili się do pana o pomoc np. przy jakichś
            zakupach czy wynajęciu mieszkania lub hotelu, to by im pan jej udzielił?

Nie. To znaczy, to, co ja robiłem i kto do mnie przychodził, to ja ujawnię.
            Chcę np. organizować tutaj centrum kultury islamskiej i kupić dom. Będzie w nim
            sala modlitw, szkoła języka arabskiego i nauki arabskiej. Organizujemy to jako
            wspólnota muzułmańska i zwróciliśmy się do wszystkich organizacji, które mogą
            nam pomóc.

Ale czemu pan to łączy z podejrzeniem o terroryzm?

Nie wiem, ale może to potraktowano jako zagrożenie dla bezpieczeństwa Polski.
            Rozmawiałem o wsparciu finansowym m.in. w ambasadzie Arabii Saudyjskiej i z
            inną osobą w Arabii. Byłem też w ambasadzie jemeńskiej i u różnych bogatych
            ludzi.

Kto założył konto?

Stowarzyszenie Studentów Muzułmańskich w Polsce. A ja sam wpłacałem tam
            wszystko, co zebrałem.

Może na to konto wpłynęły także pieniądze od terrorystów lub podejrzanych
            organizacji?

Nie wiem. Kontrolę nad kontem ma nie Poznań, ale centrala stowarzyszenia w
            Białymstoku.>>
        • Gość: Mad Re: Imam opuścił Polskę. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 13:10
          Powinni wszystkich saracenów wyrzucic bo nic dobrego z tego nie wyjdzie tylko jedno wojna pomiedzy dwoma skrajnie odmiennymi kulturami, my co innego oni co innego, ostatnio w rzeczpospolitej czytałem ze chcą siłą nawracac na swoja wiare tatarów, nam tu wojny religijne nie są potrzebne
    • Gość: ewa WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.isp.pl 25.05.04, 08:12
      Wasz doktorant, "politolog" miał czelność publicznie oświadczyć, że hekatomba
      niczemu nie winnych cywilów w WTC "miała jednak jakąś zaletę" dla Muzułmanów.
      Nawet najbardziej lewicowe poglądy panów profesorów, nie upoważniają ich do
      tolerowania bandyckich deklaracji u "doktoranta" europejskiej bądx co bądź
      uczelni. Powinna się tym wreszcie zająć odpowiednia uczelniana komisja
      dyscyplinarna. Pol Pota już wychowano ba Sorbonie, i wystarczy.
      • Gość: Łysy Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 08:19
        dla mnie to on może wyp....alać nawet balonem, oby tylko nie wrócił, bo
        normalny Polak przez takich popaprańców boi się wyjść z dzieckiem na ulicę
        • Gość: GB Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: 151.156.10.* 25.05.04, 09:14
          BRAWO!To prawda,ze przez takich jak on nie tylko boimy sie wyjsc na ulice,
          ale tez tacy jak on paralizuja caly swiat.Nie rozumie,jak on ma czelnosc
          grozic,ze wystapi do Strassburga.Nie jest obwatelem naszego kraju /i na
          szczescie/ i na pewno skuzby bezpieczenstwa wiedza co robia. Oby tak wiecej
          ludzi myslalo w Polsce.
          • reichman Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! 25.05.04, 09:39
            Moze sie poskarzyc do Trybunalu Praw Czlowieka w Genewie! I kiedy wladze usuna
            z Polski rabinow, ktorzy popieraja zbrodnicza okupacje Palestyny, ktora to
            zydowska, nielegalna okupacja jest zrodlem 99% wspolczesnego terroryzmu?
            • Gość: ewa Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.isp.pl 25.05.04, 10:24
              "zbrodnicza okupacja Palestyny" trwa dodąd dlatego, ,ze oszalały Arafat po
              zgodzie Izraela na utworzenie Autonomii (i gdy do utworzenia państwa
              palestyńskiego było już blisko), rozpoczął 2 lata temu nowy Dzihad, masakrując
              cywilów izraelskich w autobusach, dyskotekach i w marketach przy pomocy
              samobójców. Ale przeliczył się, bo Żydzi nie przestraszyli się ani Arafata, ani
              obłudnej lewackiej opinii publicznej i zaczęli czynnie zwalczać organizacje
              terrorystyczne, posuwając się równiez do morderstw, czego do nie dawna jeszcze
              nie robili.
              • Gość: OT_CO Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:08
                Tak,tak Ewko, Arafat powinien oddać Żydom ziemię, domy i pieniądze oraz
                czyścić buty Israelitom.
              • Gość: http://pamietamy.t Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.gazeta.pl / 142.163.196.* 25.05.04, 19:19
                ewka belkocze i klamie
                >czego do nie dawna jeszcze
                > nie robili.
                robili to zawsze poczynajac od powstania pomyslu
                odbudowy panstwa izrael na terenie palestyny
                lamiac brytyjskie okupacyjno-kolonialne prawo
                uprawiali od poczatku teroryzm przy pomocy bojowek zydowskich
                (na wzor hitlerowskich i przez pewien czas przy pelnej wspolpracy hitlerowskiej machiny panstwowej)
                wysadzano domy arabskiej ludnosci cywilnej
                aby zmusic ludnosc do ucieczki i przucenia ziemi rodzinnej
                po wojnie sprowadzano do palestyny nielegalnie, czesto niezorientowanych
                zydow z europejskich powojennych obozow przejsciowych
                i ludzie trafiali z jednej co dopiero zakonczonej wojny do drugiej
                w imie osiagniecia celow syjonizmu i wielkiego izraela

kto majetniejszy zwiewal do usa
                biedota nie miala wyjscia zostawala

pamietamy.tripod.com
                • Gość: KP Masakra Zydow w Hebronie, 1929 IP: *.physik.uni-giessen.de 25.05.04, 19:47
                  www.us-israel.org/jsource/History/hebron29.html
                  a przyznasz, ze zaistnial taki fakt?
                  • Gość: http://pamietamy.t Re: 1920 i wczesniej IP: *.gazeta.pl / 142.163.196.* 26.05.04, 00:29
                    cyber.cs.net.pl/~bednarszok/lobelio/peace.htm
                    Niektórzy wskazują, że Arabowie zaczęli się czuć zagrożeni wraz z napływem uchodźców uciekających przed pogromami prowadzonymi przez Białych Rosjan na Ukrainie, stąd w marcu 1920 roku miała miejsce seria ataków arabskich na żydowskie osady w Galilei. Po tych atakach nastąpił zresztą bunt arabski w Jerozolimie. Po raz pierwszy wystąpiła zbrojnie Hagana Żabotyńskiego, którego aresztowano i skazano na piętnaście lat ciężkich robót. Również powstańcy arabscy zostali uwięzieni, a na ich przywódcę Hadża Amina al-Husainiego wydano in absentia wyrok dziesięciu lat.

pamietamy.tripod.com
                    • Gość: KP okej IP: *.physik.uni-giessen.de 26.05.04, 00:49
                      Zle zrozumialem Twoja linie. Ewka pisala, ze Zydzi tego nie robili,
                      a Ty odpisales, ze to nieprawda. Tak? Oczywiscie masz racje. Robili.

Myslalem, ze chodzi Ci o samo jednostronne przedstawienie sprawy
                      i dlatego wkleilem "wyrownujacy" link.
                      pzdr.
            • Gość: OT_CO Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 10:57
              Na razie Żydzi górą. Na razie!
            • Gość: Mad Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 13:14
              Najlepiej jedz to arabów zeby głosc tam swoje poglady a z Polski wynocha!!!!!
            • Gość: Mad Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 13:16
              Wstyd mówic takie słowa w kraju który nigdy nie popiera i nie popierał teroryzmy
        • Gość: anka Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: 213.199.193.* 25.05.04, 09:17
          a ja myślałam, że normalny Polak boi się wyjść na ulicę z dzieckiem przez popaprańców z ogolonymi główkami
          • Gość: ewa Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.isp.pl 25.05.04, 09:46
            Też się boimy popaprańców, ale względnie luksusowo. Ale niech paru Immamów
            popracuje jakiś czas w Polsce, przy poparciu różnych zidiociałych od
            nienawiści amerykanofobów z uniwersyteckimi tytułami, (Jak w Hamburgu czy na
            Sorbonie)), wtedy nasze ogolone "słoiki" okażą się miłym wspomnieniem, gdy
            zaczną wylatywać w powietrze tamwaje, autobusy markety i dyskoteki pełne
            gruntownie "niewiernych" Polaków, obrażających cały muzułmański świat na
            przykład piciem piwa..
            • Gość: http://pamietamy.t Re: zmien sobie nazwisko na england lub usnavy IP: *.gazeta.pl / 142.163.196.* 25.05.04, 19:26
              a najlepiej na abrahamowicz
              bedzie uniwersalnie

>zaczną wylatywać w powietrze tamwaje, autobusy markety i dyskoteki

kobieto pomylily ci sie kraje
              tu na razie jescze nie izrael
              chociaz zdesperowani ludzie zaczynaja brac karabin
              aby dojsc zwyklej ludzkiej sprawiedliwosci w tej sodomie i gomorze
              stworzonej na zasadach judenratow z II wojny swiatowej

pamietamy.tripod.com
              • Gość: KP A zamachow w Hiszpanii nie bylo? IP: *.physik.uni-giessen.de 25.05.04, 19:48
        • Gość: OT_CO Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 10:56
          Przesadzasz stary,"Łysy".
      • Gość: OT_CO Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 10:54
        Ahmed Ammar miał prawo i wolność w Polsce do mówienia co myśli.
        Zakaz wolnego słowa to spadek po dogorywajacym systemie komuchów.
        System komuszy dogorywa, ale jak widać oni sami jeszcze działaja.
        • Gość: ZZ Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.top.net.pl 25.05.04, 12:29
          Nigdzie i w żadnym kraju wolność słowa nie uprawnia do pochwalania ludobójstwa,
          jakim był zamach na WTC i Pentagon.
          No, Pentagon to w zasadzie obiekt wojskowy. Ale jeśli ktoś atakuje obiekt
          wojskowy, to chyba powinien przewidzieć reakcję. Zwłaszcza że jest to obiekt
          wojskowy globalnego mocarstwa, które nie boi się podejmować walki.
        • Gość: jjerzy Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.04, 12:41
          Dzisiejsza "Rzeczpospolita" drukuje co następuje:

"Zaczynamy się bać, że przylgnie do nas opinia ludzi zagrażających
          bezpieczeństwu państwa. A przecież nasi dziadowie od pokoleń walczyli za ten
          kraj. Czujemy się też Polakami - mówią przedstawiciele społeczności tatarskiej
          mieszkającej głównie na Podlasiu i w Gdańsku. Coraz wyraźniej rysuje się
          konflikt między spolonizowanymi Tatarami, wyznającymi islam, a muzułmanami z
          krajów arabskich. Tych drugich jest już w Polsce cztery razy więcej niż
          pierwszych.
          W Polsce jest siedem muzułmańskich gmin wyznaniowych - w Bohonikach,
          Kruszynianach, Białymstoku, Warszawie, Gdańsku, Gorzowie Wielkopolskim i
          Poznaniu. W Poznaniu została powołana w lutym tego roku. Jej imam, czyli
          duchowny muzułmański, Ahmed Ammar, z pochodzenia Jemeńczyk, musi opuścić
          Polskę, służby specjalne podejrzewają bowiem, że mógł mieć kontakty z
          terrorystami.
          Imamowie arabskiego pochodzenia pracują też w Warszawie i Gdańsku. Z funkcji
          gdańskiego imama zrezygnował w ubiegłym roku w niejasnych okolicznościach znany
          polski Tatar Selim Chazbijewicz - politolog, pracownik naukowy i pisarz.
          Nieoficjalnie mówi się, że musiał odejść z powodu różnicy poglądów - nie tyle
          religijnych, ile politycznych - jaka ujawniła się między nim a arabską
          społecznością muzułmańską w tym mieście.
          Zwierzchnik religijny polskich muzułmanów mufti Tomasz Miśkiewicz nie chce
          komentować sytuacji z Gdańska. Nie widzi jednak nic złego w tym, że imamami
          zostają Arabowie. - Świat jest taki, że wszyscy się jednoczą. Jednoczy się
          Europa, to muzułmanie też powinni się jednoczyć - mówi.

Więcej Arabów, mniej Tatarów.
          Jeszcze w tym roku mają powstać nowe muzułmańskie gminy wyznaniowe: w
          Bydgoszczy, Szczecinie, Wrocławiu i Krakowie. Jest duże prawdopodobieństwo, że
          funkcję imamów obejmą tam Arabowie. Szacuje się, że społeczność muzułmańska w
          Polsce liczy 25 tysięcy wyznawców. Z tego tylko pięć tysięcy ma korzenie
          tatarskie. Pozostali to głównie Arabowie, którzy ożenili się w Polsce i tu
          osiedli lub niedawno przyjechali na studia.

Większość polskich wyznawców islamu jest związana z Muzułmańskim Związkiem
          Religijnym RP. To organizacja religijna powołana w 1925 roku w Wilnie przez
          polskich Tatarów, reaktywowana w 1946 roku w Warszawie.

- Tatarów jest coraz mniej. W ostatnich latach otworzyliśmy się na inne
          środowiska. To konieczne, aby przetrwać - mówi Józef Jusuf Konopacki,
          wiceprzewodniczący Muzułmańskiego Związku Religijnego i Związku Tatarów
          Polskich. Do Związku Religijnego przyjmowani są tylko obywatele polscy bądź
          mający kartę stałego pobytu.

Polacy nie utrzymują raczej kontaktów z zarejestrowaną w styczniu 2004 roku
          Ligą Muzułmańską, w której działają głównie mieszkający w Polsce obcokrajowcy. -
          Im jest trudno akceptować nasze otwarcie na polskie otoczenie. Nam nie zawsze
          odpowiada ich konserwatyzm. Rozmawiamy tylko o wspólnym potępieniu terroryzmu -
          mówi jeden z polskich Tatarów.

Z chustami czy bez
          Tatarzy coraz częściej przyznają, że nie odpowiada im bliskowschodni, arabski
          model islamu. - Tatarskie kobiety nigdy nie nosiły chust na co dzień. Co innego
          podczas modlitwy. U Tatarów nie było wielożeństwa. Nie można bliskowschodnich
          tradycji przenosić na cały islam - mówią.

- Nasz islam jest rodzimy - dodaje Dżenetta Bogdanowicz. Jest sekretarzem
          Najwyższego Kolegium Muzułmańskiego Związku Religijnego RP. - Czujemy się
          Polakami. Nasi dziadowie walczyli za ten kraj. Nie mamy powodów, by wstydzić
          się swojej religii i pochodzenia, a islam znaczy pokój - mówi. - Ci, którzy pod
          jego przykrywką wywołują wojny czy praktykują terroryzm, nie są prawdziwymi
          wyznawcami islamu - dodaje. Czasem denerwuje ją, że nowi wyznawcy islamu,
          najczęściej polskie żony arabskich studentów, chciałyby "nawracać" Tatarki.
          Podczas jednej z dyskusji o roli kobiety w islamie skrytykowały tatarskie
          kobiety za nienoszenie chust na co dzień.

- Jesteśmy Europejkami. Tak jak nasze babki, nigdy nie nosiłyśmy chust. Nasze
          dziewczyny by się buntowały. Zresztą Koran tego nie nakazuje. Nasz islam
          przetrwał tyle wieków, a teraz przyjeżdża jeden z drugim i uczą swoje żony, że
          my nie jesteśmy dobrymi muzułmankami. Trzeba się modlić i wiarę nosić w sercu -
          mówi Dżenneta Bogdanowicz.

Zwierzchnik religijny polskich muzułmanów mufti Tomasz Miśkiewicz uważa, że nie
          ma konfliktu między polskimi Tatarami a muzułmanami z krajów arabskich. Choć
          przyznaje, że istnieje określenie "tatarski islam", które oznacza islam
          spolonizowany, przesiąknięty kulturą europejską. Jego zdaniem Tatarzy powinni
          wracać do islamskich korzeni. Podobnego zdania są młodzi Polacy, którzy
          niedawno stali się muzułmanami. Uważają, że Tatarów trzeba nawrócić na
          prawdziwy islam.

Mufti Tomasz Miśkiewicz dla ludzi mieszkających w okolicach Suchowoli czy
          Sokółki to po prostu Tomek. Wielu Polaków pamięta go ze szkoły. Niektórzy
          mówią, że zmienił się po wieloletnim pobycie na studiach koranicznych w Arabii
          Saudyjskiej. - Tomek jest teraz muftim. Musi dbać o wszystkich muzułmanów nie
          tylko o Tatarów. Ale mamy nadzieję, że będzie bardziej z nami - mówią podlascy
          Tatarzy."

Jak czytam niektóre posty to mam wrażenie że piszą je, te wspomniane wyżej,
          żony arabskich studdentów. Wyłania się z tego wszystkiego obraz dość dużej
          aktywności tego środowiska. Tatarzy wyznający islam nie skarżą się na
          ksenofobię Polaków, skarżą się na fundamentalizm muzułmański. Bo to na nich, na
          razie, skoncentrowała się presja "nowych".

• Gość: ESMeralda Re: WSTYD, PANOWIE PROFESOROWIE Z POZNANIA ! IP: *.onlink.net 25.05.04, 18:42
            Nowonawroceni sa zawsze bardziej papiescy niz sam papiez. W Ameryce tez
            najbardziej amerykanscy sa ci ktorzy nakjrocej tam zyja. Ale pomijajac to wole
            1000 polskich Turkow niz 1 Araba. Polscy Turcy to w 99,999% wspaniali ludzie.
        • Gość: KP Mial prawo mowic ale nie mial prawa dzialac IP: *.physik.uni-giessen.de 25.05.04, 19:52
          a takie dane operacyjne zebrala ABW i potwierdzila sejmowa
          komisja d/s sluzb specjalnych. Teraz ma prawo sie odwolac
          i nikt mu tego prawa nie zabiera.
          Ale Ahmed jest mocno smierdzacy. O to chodzi.
    • Gość: homofob i rasista Re: Imam opuścił Polskę IP: *.ath.cx / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 08:14
      co ty mowisz jaki sad znajac nasze sady toby to rozpatrywal 5 lat a ten brudas
      by sie 20 razy odwolywal , swoja droga trzeba zwrocic na zenujaca postawe tych
      profesorow co go bronili jestescie dnem, chetnie bym wam splunal w twarz.
      • Gość: OT_CO Re: Imam opuścił Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:02
        "homofob i rasista" - 100% Żyda.
        • Gość: KP Sam jestes rasista IP: *.physik.uni-giessen.de 25.05.04, 19:53
          100% czlowieka uprzedzonego rasowo.
      • Gość: KP Nie mow brudas. Nie ponizaj. IP: *.physik.uni-giessen.de 25.05.04, 19:54
    • Gość: rzymianin Imam opuścił Polskę... IP: *.chello.pl 25.05.04, 08:15
      no i dobrze!
      • Gość: ZZ To przestępca! IP: *.top.net.pl 25.05.04, 08:35
        Publicznie pochwalił zbrodnię ludobójstwa! Należało zamknąć go razem z
        dresiarzami. Przydałyby mu się intymne kontakty z kijem do szczotki albo
        jeszcze lepiej ze szczotką do kibla.
    • Gość: patriota Re: Imam opuścił Polskę IP: 168.143.113.* 25.05.04, 08:16

jebal go pies,ktory dla niego jest symbolem szatana.
      • Gość: Piotr Re: Imam opuścił Polskę IP: 150.254.85.* 25.05.04, 08:26
        Masz świętą rację !!!!
      • Gość: OT_CO Re: Imam opuścił Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:00
        Do "patriota"(Israelski): Jad nienawiści w twoich słowach i nic więcej.
        • Gość: Mad Re: Imam opuścił Polskę IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 13:22
          Saraceni by ci włozyli kołek osinowy do dupy a ty bys ich chwalił
      • Gość: OT_CO Re: Imam opuścił Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:05
        "patriota"(israelski) w akcji. Używa hebrajskiego i dlatego przykro czytać jego
        wypowiedzi.
        • Gość: Mad Re: Imam opuścił Polskę IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 13:24
          Spadaj OT_CO
      • Gość: Nel Re: Imam opuścił Polskę IP: *.siec2000.pl 26.05.04, 00:30
        wiecie co,wstydzilibyście sie tak pisac o czlowieku,ktorego nawet nie
        znacie..ale już mnie w sumie nic nie zdziwi,w końcu mieszkam w Polsce..:/
    • Gość: Anty-pacyfista Spadaj imam! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.05.04, 08:51
      Krzyż na drogę. I nie wracaj tu więcej muzułmański śmieciu. Do obrońców imama: Możecie wyjechać za nim.
      • Gość: OT_CO Re: Spadaj imam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:14
        Jaką trzeba mieć kulturę, aby pisac "muzułmański śmieciu", to znaczy, że
        do ciebie można się zwracać per "głupi parchu".
        • Gość: Mad Re: Spadaj imam! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 13:25
          Dla mnie jestes parchem i śmieciem
    • Gość: dana Re: Imam opuścił Polskę IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 08:55
      Proponuję aby przyjrzeć się mojemu sąsiadowi - dla mnie to podejrzany gość...
      Potem przyjrzeć należy się chemikom, bo mogże im przyjść do
      głowy "skonstruować" broń chemiczną; genetykom - bo kto wie, co mogą wymyśleć;
      fizykom ( szczególnie tym jądrowym ); piegowatym - bo bunt może wisieć w
      powietrzu; no i oczywiście zrobić polowanie na czarownice, a jakże !
      Ludzie, zwariowaliśmy...
      • Gość: Piotr Re: Imam opuścił Polskę IP: 150.254.85.* 25.05.04, 09:07
        Czy zwariowalismy? Prosze zapytaj rodziny ofiar z Madrytu, Nowego Jorku,
        Berlina Zachodniego, Monachium itp.
        Podaj mi przyklady zbrodni piegowatych chemikow, natomiast
        przykladami "beżowych" chetnie sluze!!! Jest ich az nadto, dlatego swoje prawa
        czlowieka dla bandytow wsadz sobie gdzies!
        • Gość: dana Re: Imam opuścił Polskę IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 09:11
          A jak spojrzeć w oczy ofiarom w Iraku ? Jak wytłumaczyć tym ludziom to, co tam
          zgotowali Amerykanie - ludzie demokracji i poszanowania praw człowieka ?
          Nie mów, aby wsadzić sobie gdzieś teksty o poszanowaniu praw człowieka - nie
          patrz tylko na jedną strone medalu, bo nic nie zobaczysz ...
        • Gość: OT_CO Re: Imam opuścił Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:11
          Dam "Piotrowi" przykład zbrodni piegowatego chemika: Ariel Sharon.
        • Gość: http://pamietamy.t Re: rodziny ofiar z Madrytu, juz wybraly. pewnie IP: *.gazeta.pl / 142.163.196.* 25.05.04, 19:36
          lepiej pamietaja z histori walke swoich przodkow
          z wrogiem wewnetrznym ktorego wieki temu skutecznie
          wyekspediowali ze swojego kraju

pamietamy.tripod.com
      • Gość: rr dana: weź ślub z imamem a poznasz tolerancję IP: *.toya.net.pl 25.05.04, 09:26
        Przy okazji udowodnisz szczerość swojej wypowiedzi oraz zapewnisz temu
        "doktorantowi" prawo do pobytu w Polsce. Nikt go wówczas nie deportuje, gdyż
        jako pełnoprawny obywatel będzie miał prawo do głoszenia dowolnych głupot. O ile
        posunie się wówczas do propagowania "świętej wojny w imię religii" co najwyżej
        trafi do naszego więzienia.
    • Gość: Muhamed Ali Re: Imam opuścił Polskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 08:55
      Niech wyjedzie i nigdy tutaj nie wraca. Chce się modlić do Allaha to niech to
      robi nawet na rynku krakowskim. Dywanik. Parę pokłonów itp. Polska to wolny
      kraj i nie prześladuje innowierców. Ale terrorystów należy bezwzględnie tępić,
      tak jak złodziei i morderców. W czym im przeszkadzają niewinni ludzie: dzieci,
      kobiety, starcy, których w swoich zamachach zabijają? Z Jemenu dajmy na to taki
      jego polski odpowiednik wyjechałby w trumnie. On wyjedzie żywy. I to jest ta
      różnica pomiędzy cywilizowanym światem, a dziczą.
    • Gość: piko Śmimam opuścił Polskę... i dobrze... IP: *.tele2.pl 25.05.04, 09:04
    • Gość: rr Ten francuski nawoływał do bicia żon IP: *.toya.net.pl 25.05.04, 09:12
      Nasz jest zdania, że oprócz bicia własnych żon wyznawcy jego religii posiadają
      prawo do świętych wojen i zabijania niewiernych (w tym pacyfistów). Jest pewna
      różnica. Dziwię się jednak francuskiemu sądowi, że chce tolerować na terytorium
      swojego kraju przybyszów głoszących takie poglądy - niewykluczone, że sam
      "wysoki sąd" jest tego wyznania i bez obicia żony miałby zepsuty dzień.
    • Gość: Krzysztof BOGU DZIĘKI IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.05.04, 09:25
      Bogu dzięki; jeden barbarzyńca mniej.
    • Gość: Xavery Re: Imam opuścił Polskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 09:30
      A kiedy wydalą Polaków z Iraku? Oby jak najszybciej bo mają kontakty (i to
      jawne) z organizacją przestępczą zwaną U.S.A.
      • Gość: ZZ Ty bałwanie IP: *.top.net.pl 25.05.04, 09:37
        Gdyby nie USA, to żarłbyś brukiew w sowieckim łagrze i budował na Syberii
        kopalnie. O komputerze, telefonie, paszporcie, karcie bankomatowej, samochodzie
        itp. w ogóle byś nawet nie wiedział.
        • reichman Re: Ty bałwanie 25.05.04, 09:43
          Gość portalu: ZZ napisał(a):
          Gdyby nie USA, to żarłbyś brukiew w sowieckim łagrze i budował na Syberii
          kopalnie. O komputerze, telefonie, paszporcie, karcie bankomatowej, samochodzie
          itp. w ogóle byś nawet nie wiedział.
          K: Ciekawe? Amerykanie wymyslili banki i komputery oraz samochody... Pierwsze
          slysze, ze Benz byl Amerykaninem i ze pierwsze banki powstaly w USA...
          • Gość: ZZ Re: Ty bałwanie IP: *.top.net.pl 25.05.04, 12:16
            Nie napisałem, że Amerykanie to wymyślili.
            Zrozum, że sowieci chcieli ludzi tego wszystkiego pozbawić. Na szczęście
            Amerykanie starali się ich powstrzymać.
            I nie przeceniaj roli Papieża-Polaka. Gdyby nie NATO pod kierownictwem USA, to
            kardynałom w ogóle nie dawaliby paszportów. A może w ogóle nie byłoby kościołów
            w Polsce.
            • Gość: http://pamietamy.t Re: Ty bałwanie IP: *.gazeta.pl / 142.163.196.* 25.05.04, 19:46
              pamietamy.tripod.com
              > Nie napisałem, że Amerykanie to wymyślili.
              > Zrozum, że sowieci chcieli ludzi tego wszystkiego pozbawić. Na szczęście
              > Amerykanie starali się ich powstrzymać.
              troche lektury innej niz g...w... pomoze , naprawde sprobuj

> I nie przeceniaj roli Papieża-Polaka. Gdyby nie NATO pod kierownictwem USA, to
              > kardynałom w ogóle nie dawaliby paszportów. A może w ogóle nie byłoby kościołów
              >
              > w Polsce.

niewatpliwie mnostwo katolickich kosciolow mamy w usa
              hahaha w angli , hha , w niemczech ihaha

masz niezle wszczepy mozgowe :-P

• Gość: Mad Re: Ty bałwanie IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 13:32
            Jak nie masz nic do powiedzenia to nie mów!!!
        • reichman Re: Ty bałwanie 25.05.04, 09:44
          Balwan to ten, kto zapomina kto nas zdradzil w Jalcie... :(
          • Gość: jjerzy Re: Ty bałwanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.04, 12:06
            A jak tam twoja logika kolego?
            Wstrętni amerykanie zdradzili nas w Jałcie. Sednem tej zdrady było ustalenie
            strefy wpływów w Europie Środkowej. Rezultat to było energiczne powstrzymywanie
            natarcia gen.Patona, a nawet zmuszanie go do wycofywania się z już zajętych
            terenów w Czechach i Rzeszy. To wg Ciebie było oczywiście złe, dobre jest
            natomiast wycofywanie się z Iraku i zostawienie ich na pastwę Sadra i jemu
            podobnych?
            • Gość: ZZ Re: Ty bałwanie IP: *.top.net.pl 25.05.04, 12:25
              To nie Amerykanie zdradzili w Jałcie. To pacyfistyczna opinia publiczna nie
              pozwoliła na kontynuowanie wojny ze Stalinem. Istotnie, sojusznicy zachodni
              zajęli Lipsk, Magdeburg i Pilzno i cofnęli się. Właśnie pod naporem
              pacyfistycznej opinii publicznej. Krew ofiar komunistycznego reżimu między
              innymi w Polsce na rękach pacyfistów.
              W pewnych sytuacjach pacyfizm to zbrodnia. Podobnie jak bezczynność wobec zła.
              • Gość: http://pamietamy.t Re: pacyfizmu ? czy decyzji ze stalin to mniejsze IP: *.gazeta.pl / 142.163.196.* 25.05.04, 19:52
                zlo tak jak chiny dzisiaj
                duza czesc afryki
                czy jak we wrzesniu 1939r kleska polski

myslenie nie boli
                zwlaszcza tych co sa bezczynni wobec zla

wiesz co to jest spirala przemocy?

wlasnie sie kreci dzieki buszmenom takim jak ty

pamietamy.tripod.com
        • Gość: OT_CO Re: Ty bałwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:18
          Gdyby nie USA z Roosveltem na czele (Żydem zresztą) to Lwów i okolice byłby
          w granicach polski, jak to było od 600 lat przedtem.
          • Gość: ZZ Lwów byłby polski gdyby nie Roosevelt IP: *.top.net.pl 25.05.04, 12:31
            Gdyby nie USA, to Polski w ogóle nie byłoby. Nie znasz historii 14 punktów
            Wilsona. Nie wiesz też, kim był Stalin.
            • Gość: http://pamietamy.t Re: bzdury opowiadasz, gdyby nie fakty dokonane IP: *.gazeta.pl / 142.163.196.* 25.05.04, 19:55
              polakom nie pomoglyby zadni amerykanscy przyjaciele

pamietamy.tripod.com
          • Gość: ESmeralda Re: Ty bałwanie IP: *.onlink.net 25.05.04, 19:00
            Panowie blagam, przestancie wyzywac sie od balwanow.Przeciez to 25maja a ciagle
            zimno. Szkoda ze znowu snieg nie pada. Wam moze goraco ale ja "jezdem" zmeczona
            zima. Chce slonca, chce ciepla, ciepelka a wy to dalej zima straszycie
            wypowiadajac swoje zaklecie pt. balwan. A kysz silo nieczysta.
      • Gość: Piotr Re: Imam opuścił Polskę IP: 150.254.85.* 25.05.04, 10:37
        Spadaj do Korei Polnocnej lub Libii, tam jest pelna demokracja, nie tak jak w
        tych pieprzonych Stanach.
        • Gość: OT_CO Re: Imam opuścił Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:21
          Piotrze, ciebie widziałbym w Israelu. Dostałbyś do łapy karabin i mógłbyś robić
          to co lubisz najbardziej - strzelac do Arabów.
          • Gość: Piotr Re: Imam opuścił Polskę IP: 150.254.80.* 25.05.04, 14:40
            Mylisz sie, strzelanie do Arabow czy Zydow nie jest moim marzeniem.
            Nie lubie Arabow jako odwiecznych wrogow cywilizacji bialego czlowieka.
            Przyznaje ze wplywy zydowskie na polityke polska sa bardzo duze i majace bardzo
            negatywne implikacje dla naszego kraju. Jednakze niechec do zyda nie przeslania
            mi trzezwego myslenia w kategoriach bezpieczenstwa polskich kobiet, dzieci i
            mezczyzn. Nigdy nic dobrego nie wyszlo z leczenia syfu rzerzaczka tzn z
            antyzydowskiego aliansu Polski z arabami (dla ktorych jestesmy tylko poganskimi
            psami). Ot co !
            I to by bylo na tyle
      • Gość: Mad Re: Imam opuścił Polskę IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 13:29
        Wynocha do Arabów tam jest twoje miejsce
    • reichman Re: Imam opuścił Polskę 25.05.04, 09:32
      A kiedy opuszcza Polske zydowscy rabini, agenci Mossadu i zbrodniczego,
      rasistowskiego rezymu izraelskiego, stousjacego terror panstwowy i inne
      faszystowskie metody typu odpowiedzialnosci zbiorowej?
      • Gość: ZZ Co takiego??? IP: *.top.net.pl 25.05.04, 09:39
        Żyję w Polsce od urodzenia, będzie ponad 40 lat.
        W moim życiu spotkałem osobiście tylko 4 Żydów, z czego 3 byli obywatelami
        innych państw.
        • reichman Re: Co takiego??? 25.05.04, 09:52
          Gość portalu: ZZ napisał(a): Żyję w Polsce od urodzenia, będzie ponad 40 lat.
          W moim życiu spotkałem osobiście tylko 4 Żydów, z czego 3 byli obywatelami
          innych państw.
          K: Zyje od ponad 50 lat, w tym w Polsce ok. 30 lat, i nigdzie nie spotakalem
          tylu zydow (poza ghettami w Melbourne czy NY), co w Polsce, ale ja sie obracam
          w kregach akademickich, rzadowych itp...
          • Gość: Adam Re: Co takiego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:03
            Od razu mi sie wydawalo ze masz bratku jakies takie dziwne poglady... No i
            prosze gosciu jest "nie nasz". Co robiles przez pierwsze 20 lat swego zycia?
            Pasle s kozy na pustyni? Bo takie masz poglady - dzikiego i tepego pasterza z
            pustyni
          • Gość: ZZ Re: Co takiego??? IP: *.top.net.pl 25.05.04, 12:19
            Ja obracam się w kręgach biznesu. Dla mnie Żydem jest ten, kto się oficjalnie
            do tego przyznaje, a nie ten, komu taką łatkę przypiętą. Na podstawie moich
            relacji z Żydami mam do nich pozytywny stosunek. Po prostu, normalni ludzie,
            chcący żyć normalnie.
        • Gość: OT_CO Re: Co takiego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:26
          Spotkałeś 4 Żydów? Kłamiesz, oficjalnie mówi się że ich w Polsce niema.
          Chyba,ze uwzględnić tych, którzy schowali się pod polskie nazwiska.
          Wtedy szacuję na kilkaset tysięcy. V kolumna!
      • Gość: RP Re: Imam opuścił Polskę IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 25.05.04, 10:49
        Pomylil sie Pan co do pseudonimu. Powinien nazywac sie Pan Eichmann.
    • Gość: nowy tolerancja IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 09:37
      ja do Arabów nic nie mam, ale jak widzę co od lat wyprawiają w Ziemi Świętej,
      Iraku, Egipcie ..... i próbują to na całym Świecie, to wolę aby byli jak
      najdalej stąd, choćby na księżycu !!!!
      • reichman Re: tolerancja 25.05.04, 09:49
        Cos ci sie pomylilo? Kto okupuje Palestyne ("ziemie Swieta")? Wydaje mi sie ze
        syjonisci, popierani przez rzady USA i (niestety) Polski... :(
        Gość portalu: nowy napisał(a): ja do Arabów nic nie mam, ale jak widzę co od
        lat wyprawiają w Ziemi Świętej,
        > Iraku, Egipcie ..... i próbują to na całym Świecie, to wolę aby byli jak
        > najdalej stąd, choćby na księżycu !!!!
    • Gość: ANNA Re: RASISCI IP: *.136-200-80.adsl.skynet.be 25.05.04, 09:39
      Nie badzcie takimi rasistami!Czy ktos z was zna tych ludzi? Jezeli nie to nie
      wypowiadajcie sie na ten temat!Sa i zli i dobrzy Arabi tak samo jak i Polacy
      czy inne narodowosci. To nie oni rozpetali to co sie dzieje... Gdyby ludzie nie
      nawidzili calego narodu dlatego ze ktos(danej narodowosci) zrobil im cos zlego
      to polowa swiata nienawidzilaby Amerykanow , my Niemcow i Rosjan itd.A WIEC JUZ
      WSZYSCY POWINNI NIENAWIDZIEC SIE!!! Nie badzcie takimi rasistami!!!
      • Gość: anka Re: RASISCI IP: 213.199.193.* 25.05.04, 09:43
        w rzeczy samej. zdaje się, że nienawiść to wszechogarniające uczucie
        • Gość: Mad Re: RASISCI IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 13:38
          Jak oni nienawiścią to my też
          • Gość: ANNA Re: RASISCI IP: *.139-200-80.adsl.skynet.be 25.05.04, 13:49
            CO ONI ZROBILI NAM ZLEGO? KOGO MIALES NA MYSLI PISZAC MY?
      • Gość: Kot Behemot Krótko: czytałaś wywiad z gościem? IP: *.client.comcast.net 25.05.04, 09:43
        Jak nie, to przeczytaj.
        • reichman Re: Krótko: czytałaś wywiad z gościem? 25.05.04, 09:46
          Gość portalu: Kot Behemot napisał(a): Jak nie, to przeczytaj.
          K: A czytalas wywiad z Szaronem, przestepca wojennym, ktory usprawiedliwia
          terror panstwowy stosowany przez zydow w Palestynie, a ktorego przedstawiciele
          sa wciaz tolerowani w Polsce?
          • Gość: Adam Re: Krótko: czytałaś wywiad z gościem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 10:59
            Tak Szarona tez nie lubie, ale to nie znaczy ze Jemenczyka nie uznaje za
            dzikiego
          • Gość: http://pamietamy.t Re: czytales wywiad z edelmanem w przekroju IP: *.gazeta.pl / 142.163.196.* 26.05.04, 00:47
            wystarczy?

pamietamy.tripod.com
        • Gość: anka Re: Krótko: czytałaś wywiad z gościem? IP: 213.199.193.* 25.05.04, 09:46
          czytałam, czytałam. przynajmniej to, co napisali.
      • Gość: JAZ Re: RASISCI - baby do garów i dzieci! IP: *.zapora / 212.160.172.* 25.05.04, 11:32
        Do garów i tyłki dzieciom podcierać!
        Marzy ci się Arab na białym koniu jak książę!
        To juz nie te czasu, dolar nie kosztuje 120zł, a nsze pensje są powyżej 20$.
        Pamiętasz czasy komunizmu, gdzie brudas był szczytem mażeń.
        Tęsknisz za piosenkami Perfekty, Combi itp.

Oni teraz przynoszą śmierć - po cichu, jak wampir wysysaja krew i siłe z narodu!
        Sentymentalne idiotki do garów, dzieci - bo inczej zginiemy jak w Hiszpoani,
        Nowym Jorku czy nawet w Arabi Saudyjskiej.
        JAZ
        • Gość: ANNA Re: RASISCI - baby do garów i dzieci! IP: *.139-200-80.adsl.skynet.be 25.05.04, 13:44
          WIECEJ LUDZI GINIE W IRAKU ,PALESTYNIE, MACEDONI... DLACZEGO WIDZICIE TYLKO
          NOWY JORK I HISZPANIE- JEST WIELE INNYCH MIEJSC GDZIE GINA NIEWINNI LUDZIE!!!
          ZNAM LUDZI POCHODZACYCH Z KRAJOW ARABSKICH, SA TO DOBRE RODZINY , ALE
          OCZYWISCIE ZDARZAJA SIE I MNIJ LUBIANI TAK JAK I U NAS. NIE MOZEMY POWIEDZIEC
          ZE POLACY SA IDEALNI A ARABI ZLI!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Tomasz Re: RASISCI - baby do garów i dzieci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 00:48
            Znajdź przykład kraju arabskiego, w którym z premedytacją wysadził się w
            powietrze chrześcijański bojownik z zamiarem przerobienia na tatar Bogu ducha
            winnych, arabskich cywilów.
            Jeśli znajdziesz taki kraj, pocałuję Cię wirtualnie w duppę.

• Gość: ANNA Re: RASISCI - baby do garów i dzieci! IP: *.192-200-80.adsl.skynet.be 26.05.04, 10:34
              CHYBA NIE MA BO W NASZEJ KULTORZE LUDZIE CHCA ZYC JAK NAJDLUZEJ I SADZE ZE ZA
              NIC NIE ODDALIBY SWOJEGO ZYCIA(moze tylko za kogos z rodziny)!!! ALE WSZEDZIE,
              WSZEDZIE GINA NIEWINNI LUDZIE I MALE DZIECI NP.TERAZ W IRAKU.I NIE ZAPOMINAI ZE
              AL KAIDA TO GRUPA TERRORYSTYCZNA KTORA WALCZY O SWOJE CELE I NIE ZABIJA TYLKO
              CHRZESCIJAN(napewno w Nowym Jorku czy Hiszpani zgineli rowniez niewinni arabi)
              NIGDY NIE ZNISZCZYLI KOSCIOLA. ONI SZANUJA NASZA RELIGIE. WIERZA ZE BYL JEZUS I
              MARYJA JEST DLA NICH WAZNA KOBIETA...NIE PRZEKRESLAJ ICH WSZYSTKICH TYLKO
              DLATEGO ZE PEWNA GRUPA ARABOW ZABIJA. CZY NIENAWIDZISZ WSZYSTKICH NIEMCOW -
              PRZECIESZ HITLER ZAMORDOWAL(nie zabil ale zamordowal)BARDZO WIELU NIEWINNYCH
              LUDZI? A STALIN?... A WIEC MIMO ZE CHYBA NIE MA EUROPEJCZYKOW KTORZY WYSADZAJA
              SIE W POWIETRZE JEST WIELU KTORZY MORDOWALI NIEWINNYCH LUDZI ,MORDUJA I ... A
              WIEC JEZELI CHCESZ TO MOZESZ MNIE POCALOWAC W MOJA WIRTUALNA DUPE BO SADZE ZE
              MAM RACJE!!! POZDRAWIAM
    • Gość: loco I NIE WRACAJ!!! IP: 195.94.211.* 25.05.04, 10:41
    • Gość: leo niedługo przyjedzie na zaproszenie od Leppera IP: *.kosnet.pl / 195.136.50.* 25.05.04, 11:14
      na zlot SAMOOBRONY, jednym pociągiem z Żyrinowskim
    • Gość: Atlantyk Do ewy, Łysego i ZZ IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 25.05.04, 11:17
      Nawet nie przypuszczałem, że w tym kraju istnieje chlew, mogący wydać z siebie
      tak tępe, bandyckie bydło jak wy. Wasze chamstwo i głupota wystarczą do
      usprawiedliwienia każdego terroryzmu. Imam jest wcale niepotrzebny. ZZ
      twierdzi, ze spotkał w życiu osobiście czterech Zydów. Nawet nie wiesz durniu
      jaką masę ich spotkałeś. Oni nie mają na czole pieczątek z gwiazdą i nie mają
      obowiązku informowania takiego śmiecia jak ty o swoim pochodzeniu. Wystarczy,
      że rozpoznają się nawzajem. Możecie do upojenia bryzgać rasistowskimi
      ekskrementami rodem ze szkółki talmudycznej. Odsetek w społeczeństwie czegoś
      takiego jak wy jest na szczęście wielokrotnie mniejszy niż na tym forum. HWD.
      • Gość: Adam Re: Do ewy, Łysego i ZZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:25
        Wypraszam sobie takie obelzywe slowa na forum publicznym. Jesli sie do niego
        nie doroslo to lepiej sie nie odzywac... Poza tym argumentacja jest doprawdy
        zadna, w ten sposob "udowadnia sie niewidzialne"
        • Gość: Atlantyk Re: Do ewy, Łysego i ZZ IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 25.05.04, 11:38
          To sobie wypraszaj. Jak poczytasz inne moje posty to się przekonasz, że
          potrafię inaczej. Z niektórymi ludźmi(?) inaczej nie można. Mam po uszy
          czytania o "kozojebcach nie podcierających dupy" (cytat z wczorajszego postu)
          jako określeń pod adresem muzułmanów. Jak się poucza profesorów UAM, to trzeba
          samemu reprezentować choćby minimalny poziom.
          • Gość: Mad Re: Do ewy, Łysego i ZZ IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 13:42
            Dla mnie to są ręczniki
      • Gość: OT_CO Re: Do ewy, Łysego i ZZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:36
        Ja wolałbym, aby przywrócić Żydom w Polsce ich rodowe nazwiska, a jeśli
        to niemożliwe, to przywrócić zwyczaj publikowania zyciorysów osób
        publicznych do czwartego pokolenia. (Tak jak kandydatów na prezydenta w USA.)
        Tymczasem Kwasniewski mnie oszukał, nie głosowałbym na niego, gdybym
        wiedział, że nie jest polskiego pochodzenia.
        To nieuczciwość, która od lat wlecze sie za Żydami. Może dlatego Arabowie
        ich nie kochają.
        • Gość: Czarny ;-) Do OT_CO IP: *.kabel.telenet.be 25.05.04, 11:42
          Idz dac sie zarznac, to jedyne wyjscie na ukrucenie twoich mek.
          Tutaj znajdziesz przyklad jak to sie robi z zachowaniem wszelkich zasad twoich
          przyjaciol.

www.ogrish.com/index2.htm
      • Gość: ZZ Do Atlantyka IP: *.top.net.pl 25.05.04, 12:21
        To ty reprezentujesz poglądy spod znaku dresa, bejsbola i kłonicy!
    • Gość: JAZ Re: Imam opuścił Polskę - I dobrze, pozamiatać po IP: *.zapora / 212.160.172.* 25.05.04, 11:20
      I dobrze, jescze tylko pozamiatac po nim! :-)
      • Gość: OT_CO Re: Imam opuścił Polskę - I dobrze, pozamiatać po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:42
        Tak jest, wywalić V kolumnę-żydokomunę z Polski, i pozamiatać.
    • Gość: QWAS Re: Imam opuścił Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 12:28
      Tak. I najlepiej, że by tajne służby ujawniły, wszystki informacje,
      kanały informacyjne, zasady współpracy z wywiadów, nazwiska wywiadowców itp.

Byle dziennikarzyna z byle jakiego brukowca ma prawo do ochrony swoich
      informatorów, a tu wrzawa, że tajne służby nic nie chcą powiedzieć.

Pop.....ło wszystkich czy co?
      • Gość: I_tyle Re: Imam opuścił Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 12:39
        Drogi QWASie, nie chcemy wszystkich informacji. My chcemy wiedziec co takiego
        zrobił Ahmed Ammar. Co powiedział to już wiemy z "wiarygodnego" inaczej żródła
        jakim jest Gazeta Wybiórcza. To co zrobił nie jest tajemnicą i nie odsłania
        tajemnic ABW.
        Ja myślę, że nic takiego nie zrobił, dlatego jest mowa o tajemnicy.
        Wygląda na to, że został zmuszony do wyjazdu, bo:
        1) jest Arabem
        2) krytykował Żydów, i tyle.
        • Gość: http://pamietamy.t Re: wlasnie chodzi o konkrety, bo w sprawie lodzi IP: *.gazeta.pl / 142.163.196.* 26.05.04, 01:01
          juz znamy
          wladza strzela do wszystkich
          bo wszyscy sa potencjalnie
          grozni dla wladzy

pamietamy.tripod.com
    • Gość: Spy Wiem czemu Ahmed Ammar musiał opuścić kraj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 12:34
      HAHAHA ale Was nabrałem! :-)))
      • Gość: I_tyle Re: Wiem czemu Ahmed Ammar musiał opuścić kraj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 12:41
        Jawnie krytykował Żydów. I tyle.
        • Gość: i_tyle-arabska_qrw A ja lubie Zydów bo jebia Arabów IP: 192.109.150.* 25.05.04, 13:05
          i oby tak dalej

Gość portalu: I_tyle napisał(a):

> Jawnie krytykował Żydów. I tyle.
          • Gość: http://pamietamy.t Re: arabowie tez ich lubili do czasu IP: *.gazeta.pl / 142.163.196.* 26.05.04, 01:04
            cyber.cs.net.pl/~bednarszok/lobelio/peace.htm
            pamietamy.tripod.com
    • Gość: Brawo ABW Re: Imam do owiec IP: 192.109.150.* 25.05.04, 13:07
      • Gość: Czarny ;-) Re: Imam do owiec IP: *.kabel.telenet.be 25.05.04, 13:29
        No patrz, a oni go od owieczek przegnali ;-)
        • bonobo44 odpowiedzial czarny baran ;) 25.05.04, 13:46
          Gość portalu: Czarny ;-) napisał(a):

> No patrz, a oni go od owieczek przegnali ;-)

odpowiedzial czarny baran 8)
          (bez urazy, to tylko taka gra slow na nicku ;)
    • Gość: DK Re: Imam opuścił Polskę IP: *.se.put.poznan.pl 25.05.04, 13:45
      Nie mam na tyle rozeznania, czy Imam jest winien czy nie. Ale terez dopiero
      może okazać się, że jego wydalenie z Polski wywoła takie reperkusje, że
      terroryści znajdą sobie kolejne miejscą i obiekty do ataku, a będą nimi np.
      Poznań. Należało zastanowić się czy konsekwencje tej decyzji nie będą
      groźniejsze niż pozostanie Imama w Polsce.
      • Gość: Mlot_na_Czarownice DK (donkey kong?) - jestes kretynem... IP: *.dyn.optonline.net 25.05.04, 16:12
        zastraszonym, "tolerancyjnym" kretynem!!! chcialoby sie powiedziec, ze
        hamletyzujesz, ale nie zaslugujesz na tzw. duze slowa. durniu! wyrzucajac
        goscia (objetnie czy slusznie, czy nie) tym, ktorzy nam zle zycza
        sygnalizujemy, ze mamy na nich oko. jakiekolwiek ataki po wydaleniu delikwenta
        potwierdzilyby tylko slusznosc decyzji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka