Dodaj do ulubionych

Oto Polska 2011 - zmieńmy ją!

26.09.11, 11:29
W czasie niedawnego Kongresu Kultury we Wrocławiu grupa neofaszystów otoczyła honorowego gościa Kongresu – Zygmunta Baumana. Napastnicy mieli kamerę i nagrywali reakcje profesora na taki tekst jednego z nich; „Ty czerwona ku... żydowska ilu zabiłeś prawdziwych Polaków?”. Przez półtorej godziny chodzili za nim po całym Kongresie. Nikt nie reagował. Żadna policja, straż miejska, organizatorzy, wreszcie zwykli ludzie. To prawdziwy koszmar, który pokazuje, że mamy ogromny problem z kapitałem społecznym i jesteśmy społeczeństwem ogromnie zatomizowanym ale też, że wzbiera „brunatna fala”. Zbeszczeszczenie pomnika w Jedwabnem, zapisywanie nazw litewskich na Suwalszczyźnie, faszystowskie znaki na masce historyka holokaustu – to tylko niektóre przykłady z ostatnich dni. Szczucie ludzi na siebie, fobie antyniemieckie, pomówienia - całe lata obecności Jarosława Kaczyńskiego przyniosły takie właśnie opłakane efekty. Było jednak kilka okazji aby temu przeciwdziałać. Można było postawić liderów PIS-u przed Trybunałem. Można było ostro reagować na oszczerstwa, ale Tusk i PO nie chciały tego. Cyniczna gra na utrzymywanie Kaczyńskiego w polityce, aby na tym tle wygrywać, przyniosła taki straszny efekt. Gdy myśli się tylko o grze politycznej to niszczy się wiarygodność polityki ale także hoduje takie jajo węża jak na kongresie Kultury.

palikot.blog.onet.pl/Brunatna-fala,2,ID436459216,RS1,n
Prawda i szczera prawda, PO i PiS żyją w symbiozie, PO bez wroga w postaci PiS-u nie wygra wyborów, PiS bez wroga w postaci PO straci sens istnienia.... Palikot ma 100% racji.
Obserwuj wątek
    • remez2 Re: Oto Polska 2011 - zmieńmy ją! 26.09.11, 11:43
      > Szczucie ludzi na siebie,
      To właśnie od dłuższego czasu robi JP 0,2 %.
      -------------------------
      • kzet69 Re: Oto Polska 2011 - zmieńmy ją! 26.09.11, 11:49
        Oj Remez...
        • remez2 Re: Oto Polska 2011 - zmieńmy ją! 26.09.11, 12:02
          kzet69 napisał:

> Oj Remez...
          Ja będąc na Twoim miejscu jednak bym się zastanowił. Twój guru to połączenie najbardziej negatywnych cech JKM i A. Leppera. Kampania non stop negatywna. Wszyscy wokół są głupi, nieuczciwi, kombinują jak by tu działać na szkodę społeczeństwa. I On, mający jedynie słuszne poglądy na wszystko - JP 0,2 %.

--------------
          • kzet69 Re: Oto Polska 2011 - zmieńmy ją! 26.09.11, 12:35
            Oj Remez, zachowujesz się jak koń z klapkami na oczach i uszach...
            • remez2 Re: Oto Polska 2011 - zmieńmy ją! 26.09.11, 12:49
              kzet69 napisał:

> Oj Remez, zachowujesz się jak koń z klapkami na oczach i uszach...
              Z umiarkowaną satysfakcją stwierdzam, że rzeczowość Twojej argumentacji zbliża się asymptotycznie do zera.
              PS - szczerze mówiąc, bez satysfakcji.

-------------------
              • kzet69 Re: Oto Polska 2011 - zmieńmy ją! 26.09.11, 12:55
                Ja nie argumentuję, ja lituję się nad Twoją biedą...
                • remez2 Re: Oto Polska 2011 - zmieńmy ją! 26.09.11, 13:01
                  kzet69 napisał:

> Ja nie argumentuję, ja lituję się nad Twoją biedą...
                  Jednak z satysfakcją. :-)

---------------
    • stanczyk-5 zanim zaglosujecie ... 26.09.11, 11:52

video.google.pl/videoplay?docid=-3933870709331196363#
      .. obejzyjcie film
      • gucio60 Re: zanim zaglosujecie ... 26.09.11, 12:44
        to są próbki IV Rzeczpospolitej pod przywódctwem jegomościa zwanego prezesem a niekiedy premierem
    • woda_woda Oj, kzet... 26.09.11, 13:23
      > Można było postawić liderów PIS-u przed Trybunałem.

Na podstawie jakich dowodów?

> Można było ostro reagować na oszczerstwa

Ostro - to znaczy jak konkretnie ?

• grek.grek Re: Oto Polska 2011 - zmieńmy ją! 26.09.11, 13:23
      litości, sam Palikot pompował Kaczora. jedyną metodą niepompowania byłoby po prostu milczenie na jego temat albo jakieś zdawkowe monosylabowe komentarze.

Palikot caly swój dzisiejszy kapitał rozpoznawalności ufundował na dowalaniu Kaczorowi/om. jakby ich nie było, to by jego nie było.

dziecko nawet rozumie także i to, ze atakując agresywnie Kaczyńskiego/ich Palikot mobilizował jego/ich polityczny elektorat i posługując się napastliwą retoryką uprawmocniał takie same metody działania przeciwnej strony.

odbija się to zresztą na poziomie zaufania społecznego jakim się Palikot cieszy - wyższy wskaźnik niechęci ma tylko Jarosław.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka