Dodaj do ulubionych

Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instrukcję

06.10.11, 00:18
Sztab Wyborczy PO się podsmiechuje z instrukcji obsługi wyborów przyrządzonej dla mężów zaufania przez Solidarnych 2010.
kapitalnie czyta ją Marian Kociniak.
a także Anna Czartoryska.
skrót PiS - Psychoza i Spisek pojawia się na końcu odcinków czytanych fragmentów.
gdyby nie znać wcześniej takich ludzi, jak wielu z PiS czy wspierających PiS namiotowców, to można by sądzić, że M. Kociniak czyta tekst napisany dla kabaretu.

wyborcza.pl/wybory2011/1,115569,10417465,Psychoza_i_Spisek__Poradnik_Solidarnych_2010_materialem.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Wybory2011
Obserwuj wątek
    • rccc Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 00:21
      PO zalatwi wybory po bialorusku
      dlatego sie smieja z instrukcji
      • tacx Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 05:31
        boszesz... ta czartoryska jest tak słaba że miałem wrażenie że to czyta ktoś ze szkolnego kółka oazowego. jak ona skończyła szkołę z tak fatalną dykcją?
        • pisowinie66 Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 07.10.11, 10:48
          dzień świrów
    • porannakawa01 Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 00:33
      Piwnica Pod Baranami tekst jaruzelskiej junty wzięła też do wykonania w podobny sposób.
      Mam to samo odczucie co wtedy.
      Idiotów zabić śmiechem.
      Idiota nie poważy się na zabranianie, przeciwdziałanie w tej sytuacji bo do tego trzeba inteligencji.
      I tak ci idioci wydający takie rozporzadzenia śmiechem powoli i skutecznie są zabijani.
      Idioci!
    • 8macek Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 00:39
      taaaa...
      hašek i kafka razem jak by siedli to by nie napisali lepszej satyry na głupotę.
    • dr.krisk Dzięki :) 06.10.11, 00:41
      Prześmieszne.
      • olga_w_ogrodzie Re: Dzięki :) 06.10.11, 00:51
        dziękujemy Ci, Panie Marianie !
        :)
    • honeyr Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 00:56
      Dobre :)
    • anwad To też psychoza? 06.10.11, 00:58
      "Alarmująca analiza w sprawie wyborów samorządowych. Dlaczego w woj. mazowieckiem wyborcy stawiali masowo dwa krzyżyki?!!!": wpolityce.pl/galerie/15731-prezentujemy-wyjatkowo-ciekawe-i-jednoczesnie-alarmujace-opracowanie-danych-dotyczacych-glosow-niewaznych-w-wyborach-samorzadowych-w-roku-2010
      • honeyr Mieli krzyżyki namalowane tuszem na palcach 06.10.11, 01:00
        Przecież to oczywiste.
        • anwad Re: Mieli krzyżyki namalowane tuszem na palcach 06.10.11, 01:10
          Nie dziwi Cię tak masowa liczba głosów nieważnych poprzez stawianie dwóch krzyżyków, na dodatek w granicach administracyjnych jednego województwa (w innych województwach również, ale nie na tak gigantyczną skalę)? W niektórych miejscach sięgająca 40%?
          • dr.krisk Re: Mieli krzyżyki namalowane tuszem na palcach 06.10.11, 01:11
            To zwolennicy PiS się podpisali z imienia i nazwiska.
            • anwad Re: Mieli krzyżyki namalowane tuszem na palcach 06.10.11, 01:26
              A merytorycznie potrafisz?
              • mietowe_loczki Re: Mieli krzyżyki namalowane tuszem na palcach 06.10.11, 18:40
                Nie, najwidoczniej potrafi tylko i wyłącznie na poziomie posta, na który odpowiada. (ewent. sory, krisku, za odpowiadanie za ciebie).
            • sierzant_nowak ROTFL :) 06.10.11, 12:30

• olga_w_ogrodzie Re: Mieli krzyżyki namalowane tuszem na palcach 06.10.11, 01:22
            anwad napisała:

> Nie dziwi Cię tak masowa liczba głosów nieważnych poprzez stawianie dwóch krzyż
            > yków, na dodatek w granicach administracyjnych jednego województwa (w innych wo
            > jewództwach również, ale nie na tak gigantyczną skalę)? W niektórych miejscach
            > sięgająca 40%?

bo Ci fałszerze mieli te krzyżyki namalowane na wszystkich palcach dłoni, ale i stóp też.
            • anwad Re: Mieli krzyżyki namalowane tuszem na palcach 06.10.11, 01:30
              Umiesz tylko rechotać? W tekście Solidarnych 2010 były wskazane różne, z życia wzięte, metody fałszerstw. Taka też miała miejsce. Merytorycznie odnieść się do masowego zjawiska oddawania (?) głosów nieważnych, zwłaszcza na terenie jednego województwa, odnieść się nie potrafisz? Sprawa po tych wyborach trafi do prokuratury - zobaczymy komu będzie do śmiechu.
              • olga_w_ogrodzie Re: Mieli krzyżyki namalowane tuszem na palcach 06.10.11, 01:51
                anwad napisała:

> Umiesz tylko rechotać? W tekście Solidarnych 2010 były wskazane różne, z życia
                > wzięte, metody fałszerstw. Taka też miała miejsce. Merytorycznie odnieść się do
                > masowego zjawiska oddawania (?) głosów nieważnych, zwłaszcza na terenie jedneg
                > o województwa, odnieść się nie potrafisz? Sprawa po tych wyborach trafi do prok
                > uratury - zobaczymy komu będzie do śmiechu.

no nie tylko rechotać umiem.
                jeszcze chichrać się.

prosze nie karć mnie, o Anwad, za nieodnoszenie się merytoryczne - wszak się odniosłam.
                Ty chyba, mimo wszystko, nie doceniasz perfidii i sprytu fałszerzy tuskowych - malowali sobie krzyżyki jak nic na dłoniach i stopach czyli swoją działalność prowadzili wielopalczasto.

zobaczymy komu będzie do śmiechu ?
                a sądzisz, iż będą jeszcze śmieszniejsze paranoje PiSowskie ?
                to super.
                • anwad Re: Mieli krzyżyki namalowane tuszem na palcach 06.10.11, 01:55
                  Dla mnie rechotanie z fałszerstw wyborczych jest przejawem debilizmu.

Co powiedział Palikot o Piotrze Tylkowskim startującym z jego list:

Palikot: „Tylkowski jest niepełnosprawny umysłowo i jestem pewien, że nie wejdzie do sejmu. Wystawiliśmy go nie po to, aby wygrał, tylko żeby pokazać, że w Polsce żyje ogromna liczba osób wykluczonych, które nie funkcjonują w przestrzeni publicznej. Ich odmienność tak bardzo nas razi, że wolimy ich zamknąć w domach opieki społecznej. Musimy otworzyć się mentalnie na takich ludzi".
                  • olga_w_ogrodzie Re: Mieli krzyżyki namalowane tuszem na palcach 06.10.11, 02:01
                    anwad napisała:

> Dla mnie rechotanie z fałszerstw wyborczych jest przejawem debilizmu.
                    >
                    > Co powiedział Palikot o Piotrze Tylkowskim startującym z jego list:

mówiąc wprost uważaz mnie za debilkę ?

a jak się ma do fałszerstw i mojego debilizmu fakt niepełnosprawnego na palikocich listach ?
                    podejrzewasz, iż pan Palikot ma takich ludzi więcej na listach po to, by fałszowali lub, co najmniej, rechotali z fałszerstw ?
                    • absurdello Ja się swoją drogą zastanawiam skąd Solidarni 2010 07.10.11, 18:25
                      znają tyle metod fałszerstw, z fazy wyborów zwanej liczeniem głosów, gdzie przecież osoby postronne nie mają możliwości obserwacji tego liczenia, a jednocześnie nie przypominam sobie jakiejś głośnej afery wyborczej gdzie chociażby opisano w szczegółach metody użyte przez nieuczciwych członków komisji.

Z tego poradnika zaś wynika, że jego autorzy mieli styk z taką ilością różnie realizowanych fałszerstw, że głowa mała.

I tu się nasuwa kolejne pytanie: DLACZEGO NIE ZGŁOSZONO TYCH "JAKŻE CZĘSTYCH" PRZYPADKÓW DO PROKURATURY ?

Pamiętajcie, nie ma ludzi uczciwych, są tylko ci, których jeszcze nie złapano na przestępstwie ... chciało by się powiedzieć :(((((((
                      • wariant_b Re: Ja się swoją drogą zastanawiam skąd Solidarni 07.10.11, 18:32
                        Może któryś liczył głosy w wyborach prezesa PiS?
              • leniwa_lady metody fałszerstwa pewnej zwolenniczki jarkacza 06.10.11, 15:34
                nie wzielas, anwad pod uwagę. Bo ta pani pislamistka, w wyborach prezydenckich
                w 2010 roku poszła na całość - była, widać, bardzo niezadowolona
                po podliczeniu głosów więc to co zdobył Komorowski przypisała Kaczyńskiemu
                i wysłała takie wyniki do komisji jakie chciała a nie jakie były prawdziwe

a stawianie więcej niż jeden krzyzyk to najpopularniejszy błąd przy głosowaniu
                zawsze tak było
          • honeyr Re: Mieli krzyżyki namalowane tuszem na palcach 06.10.11, 19:03
            > Nie dziwi Cię tak masowa liczba głosów nieważnych poprzez stawianie dwóch krzyż
            > yków, na dodatek w granicach administracyjnych jednego województwa (w innych wo
            > jewództwach również, ale nie na tak gigantyczną skalę)? W niektórych miejscach
            > sięgająca 40%?

Dziwi mnie, pisałem o tym kiedyś. 16%-wy wynik PSL na tym był zbudowany.
      • mike.recz Tak się staracie, a prezio was olewa? 06.10.11, 02:21
        "Potwierdzam, że koordynacja ze strony PiS-u szwankuje. Ja odpowiedź dostałam dopiero dzisiaj. Mam nadzieję, że nie tylko dlatego, że sama się odezwałam w sprawie braku odpowiedzi. W komisjach w mojej gminie zamieszkania i zameldowania byli już mężowie zaufania, ale przecież nic nie szkodziło się zapytać, czy nie mogłabym być w komisji dalej od miejsca zamieszkania (w tym rejonie brakowało kilku mężów zaufania), na co się oczywiście zgodziłam. Tak jak przy wyborach z 2010 r. znowu trzeba się samemu wykazywać inicjatywą, wolałabym jednak, żeby entuzjazm był obustronny..."
        autor: ANWAD01878 | 05.10.2011 19:54 źródło: cogito.salon24.pl/
      • mietowe_loczki nie, to post nie na temat [n/t] 06.10.11, 18:27
    • damakier1 Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 01:15
      Przed chwilą właśnie, mąż mój po same uszy uchachany, Kociniak tego dał mi do obejrzenia. Usmiałam się i ja i na forum linka wklejać biegłam, a tu juz jest!
      Nie tylko złe, fajne rzeczy też się szybko rozchodzą.
      Ktoś tu porównał do słynnego piwnicznego odśpiewania dekretu o stanie wojennym, a mnie skojarzyło się z Opowiadaniami o Leninie Michaiła Zoszczenki, które całkiem poważnie ku czci Lenina napisane, najpierw obowiązkowo były we wszystkich bibliotekach, a potem, gdy je w Wolnej Europie dla jaj zaczęto czytać, ze wszystkich bibliotek błyskawicznie zostały wycofane specjalnym ukazem.
      • olga_w_ogrodzie Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 01:25
        a to ja nie znam, Damo, o Leninie gadek Zoszczenki tego.

ale pan Marian - no po prostu aktorstwo najwyższej próby - czyż nie ?
        • dr.krisk Ale i literatura wybitna! 06.10.11, 01:32
          Tekst żywy, porywający, ekspresyjny! Już widzę owych wszetecznych, przerażających zombie w komisji, jak otaczają niewinnego, różowego na pysiu Męża Zaufania, poczęstunkiem (pączek!) mamią, herbatka poją, pod paszki podejmują coby tylko czujność uśpić i krzyżyków natrzaskać. Zza pazuchy im karty do głosowania fałszywe się sypią, a jak sloneczko zaswieci to cienia nie dają!
          Dlatego też Mąż Zaufania musi oprócz kanapek i termosa z herbatką mieć kół osikowy naostrzony, procę ze srebrna kulą i wodę święconą w hydronetce!
          • olga_w_ogrodzie Re: Ale i literatura wybitna! 06.10.11, 01:43
            proszę Doktora Kriska, Doktor chce mię snu pozbawić na dobre zastępując ów stanem pobudzenia śmiechowego ?
            • dr.krisk Taki mam zamiar :) 06.10.11, 13:09
              Albowiem te głupoty można tylko wyśmiewać. Choć czasem chciałoby się zapłakać nad owymi ogłupiałymi poczciwcami, ale sami są sobie winni.
              • remik.bz Prostaczków najlepiej wysmiać 07.10.11, 03:46
                dr.krisk napisał:

> Albowiem te głupoty można tylko wyśmiewać. Choć czasem chciałoby się zapłakać n
                > ad owymi ogłupiałymi poczciwcami, ale sami są sobie winni.

Winni czego ?
                Że obawiają się fałszerstw wyborczych na pozimie komisji?
                A może winni tego, że w sposób nieudolny posługują się językiem polskim?
                Zamiast płakać, to lepiej im powiedz im, ze zyja w blędzie, że ludzie w komisjach sa kryształowo uczciwi i sama myśl o jakichkolwiek fałszerstwach jest herezją.
                A instrukcja jest infantylna tylko w jednym wymiarze.
                Gdyby ktoś chciał fałszować wybory to dziś robił by to poprzez "elektroniczno-informatyczną ingerencję na szczeblu centralnym" a nie poprzez jakieś kombinacje w komisji w Zagaciu Dolnym.
                Można wysmiewać "prostaczków", ze chcą uczciwych wyborówi i że chcą tego dopilnować "na dole", podczas gdzy dzisiaj takie rzeczy dużo latwiej i skuteczniej mozna zrobić "na górze"(spytaj speców od informatycznej obsługi wyborów) i pilnowanie "na dole" jest rzeczywiście tylko pustym gestem.

• kotek.jaroslawa Re: Ale i literatura wybitna! 06.10.11, 12:32
            A czosnkiem natrzeć ciało i członki należy. Bo zapach czosnku taki patriotyczny bardziej.
      • gat45 Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 18:55
        Pozwól, że nieco uściślę tego Zoszczenkę. Otóż u siebie w kraju to on bardzo szybko miał nieprzyjemności za ten zbiorek, choć na szczęście obyło się bez Gułagu. Natomiast w Polsce ktoś nadgorliwy uznał, że Dzieciątko Lenin świetnie się nada dla małych Polaków na 100-na rocznicę urodzin WIU. Przetłumaczono, wydano, z kiosków i ksiegarń zniknęło błyskawicznie, bo ludność i autora znała, i historię tego dziełka. Część nakładu wycofano ze sprzedaży jeszcze zanim Wolna Europa zaczęła historie o małym Leninku propagować.

Kreślę się z szacunkiem, jako szczęśliwa posiadaczka tego wydania - dobrzy ludzie czuwali nad banitką....
    • purchawkapuknieta Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 06:26
      To byłoby zabawne, gdyby nie jeden szczegół

''materiał sfinansowany ze środków KW Platforma Obywatelska'

A to nie jest śmieszne. To pukanie w dno od spodu.
      • bokertov1947 Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 06:42
        Jak dowiadujemy sie od rzecznika Agencji Wszechwiedzacej "Kaczuszka" - zdecydowano, iz najlepsi mezowie zaufania, zakamuflowani jako tajni kontrolerzy innych mezow zaufania - otrzymaja w nagrode bezplatny lot do Smolenska. Jako srodek transportu przewidziany jest owiany nimbem tajemniczosci samolot typu Tupolev - wyklepywany obecnie z folii aluminiowej spozywczej, w Warsztatach Remontowych Wojska Polskiego w Zimnej Wudce.
        Pozdrowienia z Tel Avivu!
        PS: W przypadku dorwania sie First-PiSuara do prezydenciego zloba, przewidywane jest takze uczestnictwo tegoz zakamuflowanego kartofelka. Czy poleci z cholota - nie jest jeszcze w pelni jasne.
      • in.cambio Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 12:00
        purchawkapuknieta napisała:

> To byłoby zabawne, gdyby nie jeden szczegół
        >
        > ''materiał sfinansowany ze środków KW Platforma Obywatelska'
        >
        > A to nie jest śmieszne. To pukanie w dno od spodu.

To nie zadne pukanie od spodu, a pieniadze PO madrze są uzyte. A przeciez akurat ty się powinnas znac na pukaniu od spodu, bo ciagle to robisz.
      • mike.recz Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 12:16
        purchawkapuknieta napisała:

> To byłoby zabawne, gdyby nie jeden szczegół
        >
        > ''materiał sfinansowany ze środków KW Platforma Obywatelska'
        >
        > A to nie jest śmieszne. To pukanie w dno od spodu.

Pukaniem w dno od spodu jest zupełnie co innego, a konkretnie wypuszczenie takiej
        instrukcji i lament, że ktoś taki smaczek wykorzysta w kampanii.
      • x2468 Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 15:17
        "''materiał sfinansowany ze środków KW Platforma Obywatelska"
        Dobrze wydane pieniądze.Brawo.
    • remik.bz Dlaczego elity popierają nieudolna władzę? 06.10.11, 14:19
      Było porównanie odczytania tego tekstu z wykonaniem pewnego tekstu przez Piwnicę Pod Baranami w stanie wojennym.
      Porównanie absolutnie błędne.
      Wtedy elity wystepowały przeciwko władzy , po stronie gnebionych przez władzę.
      Dziś wspierają nieudolna władzę przeciwko wielomilionowej rzeszy obywateli , których władza zwalcza.
      Wspierają władzę w tym zwalczaniu.
      Mówiąc wprost - dziś elity (ich część) opowiedziały się za gnębicielami przeciwko gnebionym (Panie Premierze, jak zyć? )
      Zawsze zastanawiałem się dlaczego tak jest. Skad ta obsesyjna nienawiść do PiS-u , do Kaczyńskiego, do elektoratu PiS.
      I mam tylko jedno wytłumaczenie. Lustracja. Elity są niestety umoczone "we współpracę" i teraz panicznie boja się utraty, prestiżu, stanowisk, powszechnego szacunku -za grzechy mlodości.
      Pan Kociniak powinien sie wstydzić. Swoim występem tak naprawdę zadrwił z wielu milionów ludzi, którzy dość juz maja "rządów" PO, dziadowskiej służby zdrowia, niepewnej starości, drożyzny, wysokich podatków, braku odszkodowań za odebrane domy pod drogi i krecenia lodów przez kacyków wszelkiej masci.
      • mike.recz Przecież elity - "prawdziwa polska inteligencja" 06.10.11, 14:24
        Popiera PiS. Popraw się proszę.
        • remik.bz Re: Przecież elity - "prawdziwa polska inteligenc 06.10.11, 14:30
          mike.recz napisał:

> Popiera PiS. Popraw się proszę.

Jesli nie ma sie kontrargumentów to zawsze mozna problem sprowadzić do poziomu groteski, prawda?
          • mike.recz Re: Przecież elity - "prawdziwa polska inteligenc 06.10.11, 14:34
            remik.bz napisał:

> mike.recz napisał:
            >
            > > Popiera PiS. Popraw się proszę.
            >
            > Jesli nie ma sie kontrargumentów to zawsze mozna problem sprowadzić do poziomu
            > groteski, prawda?

Protestuję! Poseł Ryszard Czarnecki nie jest groteską!
      • olga_w_ogrodzie Re: Dlaczego elity popierają nieudolna władzę? 06.10.11, 14:39
        remik.bz 06.10.11, 14:19
        > Pan Kociniak powinien sie wstydzić. Swoim występem tak naprawdę zadrwił z wielu milionów ludzi, którzy dość juz maja "rządów" PO, dziadowskiej służby zdrowia, niepewnej starości, drożyzny, wysokich podatków, braku odszkodowań za odebrane domy pod drogi i krecenia >lodów przez kacyków wszelkiej masci.

w ton patosu uderzasz i przypisujesz cel temu żartowi, którego nie było.

Marian Kociniak użył swege aktorskiego mistrzostwa, by zakpić z paranoi, z tendencji do tworzenia spiskowych teorii, budowania atmosfery w ktorej każdy każdemu ma nie ufać i podejrzewać najgorsze intencje, konstruowania sytuacji lęku, nieuzasadnionych podejrzeń, oskarżeń, pomówień.

tak bardzo dobry ten żart, bo nie jest reakcją agresywną na bzdury, ale najlepszym sposobem na takie coś - obśmianiem.
        • remik.bz Re: Dlaczego elity popierają nieudolna władzę? 06.10.11, 15:07
          olga_w_ogrodzie napisała:

> remik.bz 06.10.11, 14:19
          > > Pan Kociniak powinien sie wstydzić. Swoim występem tak naprawdę zadrwił z
          > wielu milionów ludzi, którzy dość juz maja "rządów" PO, dziadowskiej służby zd
          > rowia, niepewnej starości, drożyzny, wysokich podatków, braku odszkodowań za od
          > ebrane domy pod drogi i krecenia >lodów przez kacyków wszelkiej masci.
          >
          > w ton patosu uderzasz i przypisujesz cel temu żartowi, którego nie było.
          >
          > Marian Kociniak użył swege aktorskiego mistrzostwa, by zakpić z paranoi,

Tylko jakoś dziwnym trafrm nie przypominam sobie , aby kiedykolwiek Pan Kociniak uzywał swego talentu do zakpienia z rządu. A było wiele okazji.

Kpi z opozycji, a więc wspiera rząd.
          Pewnie olewa takie sprawy jak drozyzna , dziadostwo w słuzbie zdrowia itp. Jego te problemy widac nie dotyczą.
          No cóż, za komuny tez wielu kpiło z ówczesnej opozycji.
          Sznowałem Pana Kociniak, nie chcę więc zbyt daleko iść we wnisokach "dlaczego to robi". Mysle, ze nie jest ideologicznie przeciwko ludziom popierającym PiS tylko po prostu chce być trendy i mieć swoje pięć minut, zabłysnąć w "salonie".
          No cóż, zyskał poklask tam gdzie i tak zawsze go miał- wsród wielbicieli jego talentu ale zwolenników władzy.
          Stracił bardzo, bardzo dużo tam , gdzie do tej pory był sznowany- wśród wielbicieli jego talentu- przeciwników władzy.
          PS ciekawe kiedy zadrwi ze wzrostu Kaczyńskiego ?
          • kotek.jaroslawa Re: Dlaczego elity popierają nieudolna władzę? 06.10.11, 15:21
            Pan Kociniak kpi z przejawu czystej, nieskażonej intelektem głupoty i paranoi.
            A że przyczynek ku temu zapewnił PiS... w sumie nie ma czemu się dziwić.
          • olga_w_ogrodzie Re: Dlaczego elity popierają nieudolna władzę? 06.10.11, 15:34

remik.bz napisał:

Tylko jakoś dziwnym trafrm nie przypominam sobie , aby kiedykolwiek Pan Kocinia
            > k uzywał swego talentu do zakpienia z rządu. A było wiele okazji.
            >
            to, by mieć prawo do obśmiewania czegokolwiek najpierw trzeba wykpić wszystko inne też ?

> Kpi z opozycji, a więc wspiera rząd.

wspiera PO.
            jest jednym z wielu artystów popierających rząd.
            nie wolno mu ?

> Pewnie olewa takie sprawy jak drozyzna , dziadostwo w słuzbie zdrowia itp. Jego
            > te problemy widac nie dotyczą.

to już temat na inny wątek.
            różne są oceny czyja to wina i czy faktycznie jest gorzej czy lepiej.

> No cóż, za komuny tez wielu kpiło z ówczesnej opozycji.
            > Sznowałem Pana Kociniak, nie chcę więc zbyt daleko iść we wnisokach "dlaczego t
            > o robi". Mysle, ze nie jest ideologicznie przeciwko ludziom popierającym PiS ty
            > lko po prostu chce być trendy i mieć swoje pięć minut, zabłysnąć w "salonie".
            > No cóż, zyskał poklask tam gdzie i tak zawsze go miał- wsród wielbicieli jego t
            > alentu ale zwolenników władzy.

pan Kociniak zbyt wiele w życiu zrobił, by miał się kusić na swoje pięć minut.
            a do własnych poglądów ma prawo, jak każdy.
            być zwolennikiem PO też.

> Stracił bardzo, bardzo dużo tam , gdzie do tej pory był sznowany- wśród wielbic
            > ieli jego talentu- przeciwników władzy.

kto umie ocenić na ile ta instrukcja ośmiesza jej autorów, ten się uśmiechnie.
            nawet, jeśli jest z PiS.

> PS ciekawe kiedy zadrwi ze wzrostu Kaczyńskiego ?

myślę, że się nie doczekasz.
      • damakier1 Re: Dlaczego elity popierają nieudolna władzę? 06.10.11, 14:43
        remik.bz napisał:
        > I mam tylko jedno wytłumaczenie. Lustracja.

Wytłumaczenie jest inne: głupota. Tak niegdyś Piwnica, jak dzisiaj Marian Kociniak kpią z głupoty. Lustracja nie ma tu nic do rzeczy.

-------------
        "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
        (aut.: ToJaJurek)
        • remik.bz Piwnica nie kpiła z głupoty 06.10.11, 14:57
          damakier1 napisała:

> remik.bz napisał:
          > > I mam tylko jedno wytłumaczenie. Lustracja.
          >
          > Wytłumaczenie jest inne: głupota. Tak niegdyś Piwnica, jak dzisiaj Maria
          > n Kociniak kpią z głupoty. Lustracja nie ma tu nic do rzeczy.

Piwnica nie kpiła z głupoty.
          Odczytywano wyrok, powazny wyrok dotyczący Piotra Skrzyneckiego z kuriozalnym uzasadnieniem (swoją obecnością tak jakby zachęcał do manifestacji). Wszyscy doskonale wiedzieliśmy o co chodzi, ze Skrzynecki jest niewinny, ze "arbitrzy" ze strachu przed władzą a nie z głupoty wydają takie uzasadnienie- bo jakies musza wydać.
          A co do instrukcji.
          Problem w tym, że wybory to sprawa poważna, instytucja męża zaufania to też sprawa poważna, wewnętrzna instrukcja jednej z opcji politycznych to wewnętrzna sprawa tej opcji. Drwiny z tej instrukcji są drwinami z tej opcji - w domysle "tylko głupek moze coś takiego popierać". W praktyce jest to więc wsparcie władzy, władzy, która jest delikatnie mówiąc nieudolna.
          Dziwie sie , że elity (np Pan Kociniak) nie zadrwił z"gniewu Tuska" z powodu nie wyplaconych rekompensat dla 600 osob , którym odebrano nieruchomości pod budowę dróg.
          Przecież to takie smieszne. Ale problem braku rekompensat to pikuś w porównaniu z ta instrukcją, prawda?
          > -------------
          • olga_w_ogrodzie Re: Piwnica nie kpiła z głupoty 06.10.11, 15:26
            remik.bz napisał:

> A co do instrukcji.
            > Problem w tym, że wybory to sprawa poważna, instytucja męża zaufania to też spr
            > awa poważna, wewnętrzna instrukcja jednej z opcji politycznych to wewnętrzna sp
            > rawa tej opcji.

ho, ho.
            czyli nawet wyborcom PiS nie wolno mówić o swej ocenie tej instrukcji, bo to wewnętrza, tajna sprawa ?

Drwiny z tej instrukcji są drwinami z tej opcji - w domysle "ty
            > lko głupek moze coś takiego popierać".

nie.
            to drwiny z autorów instrukcji i jej treści.

gdyby nadinterpretować, jak Ty, to kpiny prezesa pana pt. Donald nic nie mogę Tusk, to też kpiny z wyborów.
            albo kpiny z wibratora palikotowego.
            no i czym w takim razie papanprezesowe : "oni stoją tam, gdzie ZOMO "? - bo to jednak ewidentne obrażanie części wyborców.

W praktyce jest to więc wsparcie władzy,
            > władzy, która jest delikatnie mówiąc nieudolna.

a , skoro tak uważasz, to ja mam uważać, że to obraza dla mnie, bo poprę w wyborach PO ?

> Dziwie sie , że elity (np Pan Kociniak) nie zadrwił z"gniewu Tuska" z powodu ni
            > e wyplaconych rekompensat dla 600 osob , którym odebrano nieruchomości pod budo
            > wę dróg.
            > Przecież to takie smieszne. Ale problem braku rekompensat to pikuś w porównaniu
            > z ta instrukcją, prawda?

z tego wystarczająco kpią działacze PiS, RP, SLD.
            te sprawy nie są śmieszne.
            instrukcja tak.
      • wariant_b Re: Dlaczego elity popierają nieudolna władzę? 06.10.11, 15:31
        remik.bz napisał:
        > Wtedy elity wystepowały przeciwko władzy...

A teraz mamy demokrację i partię rządzącą od opozycyjnej różni tylko to,
        że poprało ją więcej osób. I samorządy, w których opozycja może być
        władzą, a partia rządząca opozycją.

> Pan Kociniak powinien sie wstydzić.

Nie ma czego, bo wykonanie tekstu jest świetne.

I nie ma powodu, by oszołomów traktować jak święte krowy.
        Jeśli stanowią większość w społeczeństwie, to wygrają wybory,
        a z władzy, jak twierdzisz, śmiać się można.

Choć śmiesznie nie będzie, bo w razie zwycięstwa PiS to nad nim będzie
        unosił się smród fałszowania wyborów za pomocą "mężów zaufania".
      • mietowe_loczki Re: Dlaczego elity popierają nieudolna władzę? 06.10.11, 18:46
        > I mam tylko jedno wytłumaczenie. Lustracja. Elity są niestety umoczone "we wspó
        > łpracę" i teraz panicznie boja się utraty, prestiżu, stanowisk, powszechnego sz
        > acunku -za grzechy mlodości.

To podłe, co napisałeś. Wielokrotnie się z tobą nie zgadzałam, ale to, co napisałeś, to zwyczajne draństwo w dodatku najgorszego, najniższego sortu. Masz jakieś dowody, kładź je na stół, bo jak na razie jesteś na poziomie chamskich insynuacji.

> Pan Kociniak powinien sie wstydzić.

Jesteś pewien, że właśnie on?
        • remik.bz To jest moja prywatna hipoteza 06.10.11, 19:15
          mietowe_loczki napisała:

> > I mam tylko jedno wytłumaczenie. Lustracja. Elity są niestety umoczone "w
          > e wspó
          > > łpracę" i teraz panicznie boja się utraty, prestiżu, stanowisk, powszechn
          > ego sz
          > > acunku -za grzechy mlodości.
          >
          > To podłe, co napisałeś. Wielokrotnie się z tobą nie zgadzałam, ale to, co napis
          > ałeś, to zwyczajne draństwo w dodatku najgorszego, najniższego sortu. Masz jaki
          > eś dowody, kładź je na stół, bo jak na razie jesteś na poziomie chamskich insyn
          > uacji.

Mam prawo do prywatnej hipotezy.
          Hipoteza jak wiesz nie opiera się na dowodach tylko pewnym ciagu zdarzeń powiązanych ze soba w jakis logiczny sposób.
          Wprawdzie bardzo "dyskusyjnie "się zachowałaś, ale kladę to na karb emocji.
          A tyeraz ciąg zdarzeń.
          Za czasów komuny SB interesowała się ludźmi "cos znaczącymi" , "z perspektywą".
          W kregu jej zainteresowań były przede wszystkim ówczesne i przyszłe elity kulturalne, naukowe, sportowe, gospodarcze, dziennikarskie.
          Magazeniera z GS-u w Zagaciu Dolnym SB olewała. Ale nie olewała mlodego dziennikarz, mlodego pracownika nauki, mlodego artystę.
          Zdarzenie drugie. Młodzi (naukowcy, dziennikarze) jak to mlodzi popełniali błędy: prowadzili samochody po pijaku, zdradzali zony,popadali w długi, "sypiali" ze swoimi uczniami itp
          SB szantażem "zapraszała' ich do współpracy
          Zdarzenie trzecie: dzisiaj ci mlodzi są wazniakami, autorytetami, na stanowiskach. Ujawnienie faktu współpracy 30 lat temu zrujnowało by ich towarzysko, materialnie, prestizowo.
          Fakt kolejny: Gdy PiS w 2005 r doszło do władzy stało sie nagle obiektem wściekłych, nienaturalnie wsciekłych ataków. Równiez ataków ze strony częći elit. Gdyby PiS nie było osobistym zagrożeniem dla konkretnych , waznych ludzi nie byłoby tej wściekłej agresji. Byłyby kpiny, drwiny, pouczenia,złosliwości , może drobna agresja ale nie ta wściekłośc.
          Co moglo elity, ludzi kulturalnych, inteligrntnych, będących wzorem do nasladowania doprowadzić do takiej furii?
          Moim zdaniem tylko osobiste zagrozenie , zagrożenie ujawnienia faktów z przeszłości.
          To taka moja hipoteza.

• mietowe_loczki Re: To jest moja prywatna hipoteza 06.10.11, 19:19
            Kolejne chamskie insynuacje, nawet nie zamierzam z nimi dyskutować. Co za dno.
            • remik.bz Zabraklo argumentów? 06.10.11, 19:38
              mietowe_loczki napisała:

> Kolejne chamskie insynuacje, nawet nie zamierzam z nimi dyskutować. Co za dno.

No cóż, nie odróżniasz hipotezy od insynuacji.
              Wykaż błąd w mim rozumowaniu, np że nie mam racji przedstawiając jakies zdarzenie, z których zrodziła sie hipoteza.
              A jak brakuje argumentów to najlepiej napisać,ze to jest "dno" albo dyskutant "jest głupi".
              To typowy sposób "argumentacji" stosowany przez przeciwnkoów Pis-u.
              I nie martw się tak bardzo. PO wygra wybory.
              To ,ze nie bedzie lustracji to dobrze (jestem jej przeciwnikiem, na tym forum o tym pisałem)
              Ale źle,ze dalej będziemy miec kręcenie lodów , drozyzne , dziadostwo w służbuie zdrowia i pseudo-rząd walczący z opozycją a nie rządzący.
              • mietowe_loczki Re: Zabraklo argumentów? 06.10.11, 19:41
                Twój post był insynuacją. Nie wiem zatem, skąd przypuszczenie, że ktoś chciałby/powinien dyskutować z tezami, które w nim zawarłeś. Szczerze mówiąc, zdziwiłam się bardzo, bo znam twoje poglądy, ale wydawało mi się, że poniżej pewnego poziomu nie schodzisz. Cóż, moja pomyłka.
                • remik.bz Re: Zabraklo argumentów? 06.10.11, 20:19
                  mietowe_loczki napisała:

> Twój post był insynuacją.

Ja znam i pamiętam tamte czasy.
                  Znam nobliwa Panią Prof Dr, świetnego fachowca, duży autorytet, od "wieków" zaprzyjaźniona z moją rodziną, która jako mlodziutka nauczycielka w liceum "przespała" sie ze swoim 19 letnim uczniem i dostała propozycje nie do odrzucenia od SB.( dla niewtajemniczonych- wtedy jej czyn był gorszy od "kur.stwa"). Znam młodego lekarza (dziś autorytet), ktory ma orientację homoseksualna, co SB skrzetnie wykorzystała ( dla niewtwjemniczonych -za komuny lepiej było być mordercą niz "pedałem")
                  Ja jeździłem na saksy, aby zarobić na utrzymanie rodziny . Gdy pierwsze dziecko miało trzy latka a na świat przyszło drugie to SB mnie "wezwało" i dało wybór "wyjazdy albo współpraca". Nardziliśmy się z zoną i ....klepaliśmy straszliwa biedę, zyjąc z mojej pensyjki (żona zajmowała sie dziecmi)
                  Tak czy inaczej byłem i jestem przeciwnikiem lustracji, gdyż uderza ona w ofiary a nie w katów.
                  Ale PiS ma inne zdanie.
                  Trudno. Dziś mamy problem nieudolnej wladzy obsesyjnie walczącej z opozycją i problem elit , które władze w tej walce wspieraja.
                  W demokracji sytuacja włąsciwie wyjatkowa, nie spotykana w żadnym demokratycznym kraju.
                  W normalnym kraju opozycja , elity patrzą władzy na rece. jest to w interesie demokracji.
                  U nas opozycja jest zwalczana.
                  jeszcze raz pytam:dlaczego?dlaczego elity zamiast obserwować wladzę, punktoewać wpadki, złe działania, wspomagać opozycję za wszelką cenę chca wykończyć opozycje?
                  To nie jest nomalna sytuacja w demokracji. A jesli nie normalna- to dlaczego?

Jak narodem 39 milionowym może rządzić ktoś kto nie ma prawa jazdyce

Napoleon tez nie miał, a Putin to ma ze 300 szt :)

Nie wiem zatem, skąd przypuszczenie, że ktoś chciałby
                  > /powinien dyskutować z tezami, które w nim zawarłeś.

Ano stąd ,ze jest to "forum dyskusyjne". Spotykamy sie tu , aby glosic swe poglądy, hipotezy, tezy. Aby poznać poglady innych, zgodzić sie z nimi lub nie zgodzic, wykazać ich słabe strony.
                  Taki jest cel dyskusji.

Szczerze mówiąc, zdziwiłam
                  > się bardzo, bo znam twoje poglądy, ale wydawało mi się, że poniżej pewnego poz
                  > iomu nie schodzisz. Cóż, moja pomyłka.

Co złego, nagannego jest w mojej hipotezie? "Szargam świętosci" ?
                  Nie wykluczm , ze sie myle- ale włąsnie to trzeba mi wykazać a ja wtedy oczywiście uznam swą hipotezę za błedną.
                  Wielu stawiało błędne hipotezy, ale wielu równiez prawdziwe.
                  • mietowe_loczki Re: Zabraklo argumentów? 06.10.11, 20:58
                    To, co ty nazywasz "zwalczaniem" opozycji, mieści się w normalnych standardach demokratycznego państwa i w ramach wolności słowa. Jeśli politycy nie radzą sobie emocjonalnie z taką krytyką, powinni poszukać sobie innego zajęcia. Nikt z Kaczyńskim nie będzie obchodził się jak ze śmierdzącym jajem tylko dlatego, że jest przewrażliwiony na swoim punkcie i na krytykę reaguje agresją, fałszywymi oskarżeniami i insynuacjami. Przewrażliwieni na punkcie swoich przekonań są także jego zwolennicy, którzy w normalnym i zabawnym spocie wyborczym, wyśmiewającym bardzo konkretną postawę, widzą kolejny zmasowany atak mający na celu, nie bójmy się tego słowa, anihilację opozycji. To walenie na oślep (vide: "nie ma innego wytłumaczenia: brak lustracji) jest tylko i wyłącznie wyrazem bezsilności i frustracji. My i TAK będziemy się z was śmiać. Dlaczego?

Bo wolno.

GET OVER IT.
                    • remik.bz Ten sie smieje, kto się smieje ostatni 06.10.11, 21:50
                      mietowe_loczki napisała:

>> frustracji. My i TAK będziemy się z was śmiać. Dlaczego?
                      >
                      > Bo wolno.
                      >

Znasz to :ten się smieje, kto się smieje ostatni.
                      Mam nadzieję, że będziesz się tak samo smiac, gdy rząd Tuska (bo PO wygra wybory) będzie podwyższał podatki albo dla realizacji celu "Polska w budowie" zostaniesz pozbawiona swojej własności bez godziwej rekompensaty .
                      A już najbardziej będzie Ci wesolo, gdy będziesz zmuszona skorzystać z ze słuzby zdrowia w ramach NFZ.
                      • mietowe_loczki Re: Ten sie smieje, kto się smieje ostatni 06.10.11, 22:00
                        O czym ty w ogóle piszesz???

> Mam nadzieję, że będziesz się tak samo smiac, gdy rząd Tuska (bo PO wygra wybor
                        > y) będzie podwyższał podatki

Podatki będzie podwyższał ktokolwiek te wybory wygra. To chyba oczywiste.

albo dla realizacji celu "Polska w budowie" zostan
                        > iesz pozbawiona swojej własności bez godziwej rekompensaty .

A co to ma wspólnego z naszym prawem do nabijania się z przeciwników politycznych???

> A już najbardziej będzie Ci wesolo, gdy będziesz zmuszona skorzystać z ze słuzb
                        > y zdrowia w ramach NFZ.

No bo wiadomo, że teraz z niej nie korzystam.
                        • remik.bz W tej sytuacji musze Cię przeprosić 06.10.11, 22:18
                          mietowe_loczki napisała:

>
                          > Podatki będzie podwyższał ktokolwiek te wybory wygra. To chyba oczywiste.
                          >
                          > albo dla realizacji celu "Polska w budowie" zostan
                          > > iesz pozbawiona swojej własności bez godziwej rekompensaty .
                          >
                          > A co to ma wspólnego z naszym prawem do nabijania się z przeciwników polityczny
                          > ch???
                          >
                          > > A już najbardziej będzie Ci wesolo, gdy będziesz zmuszona skorzystać z ze
                          > słuzb
                          > > y zdrowia w ramach NFZ.
                          >
                          > No bo wiadomo, że teraz z niej nie korzystam.

Rozumiem,ze jesteś zwolenniczką wysokich podatków, zadowolona z usług słuzby zdrowia w ramch NFZ a sprawy pozbawienia własności bez rekompensaty uważasz za malo istotne w porównaiu np z wysmiewaniem przeciwników politycznych czyli ludzi , którzy nie są zadowoleni ze służby zdrowia i wysokich podatków.
                          W tej sytuacji muszę Cie przeprosić.
                          Skoro jesteś zadowolona z rządu PO to oczywiście powinnas zwalczać wszelkie przejawy, wszelkie checi odunięcia PO od władzy. A ja źle się zachowałem , przeciwstawiając sie Twym poczynaniom.
                          • mietowe_loczki Re: W tej sytuacji musze Cię przeprosić 06.10.11, 22:31
                            Ten wątek nie jest ani o służbie zdrowia, ani o wysokich podatkach, ani o rekompensacie. Ten wątek jest o śmianiu się z opozycji, niezbywalnym prawie każdego obywatela w wolnym i demokratycznym kraju.
                  • wariant_b Re: Zabraklo argumentów? 06.10.11, 21:47
                    remik.bz napisał:
                    > Znam nobliwa Panią Prof Dr...Znam młodego lekarza

Czy potępiasz w czambuł Panią Prof. Dr. i młodego lekarza?
                    Kiedyś przespać się z uczniem było czynem gorszym w opinii publicznej
                    od kur.stwa a być homoseksualistą - gorszym od morderstwa. Nieprawdaż?
                    Dziś czymś takim jest domniemana współpraca z bezpieką.

Czy różni się Kaczyński od dawnej SB-cji szantażując ludzi przeszłością,
                    wymuszając współpracę w zamian za nieujawnianie informacji przez opanowany
                    przez siebie i dyspozycyjny IPN czy posłuszne media. Dlaczego poseł Kowalski
                    za to, że wraz z grupką posłów opuścił Giertycha nie jest tajnym współpracownikiem,
                    a kogoś innego szantażuje się nieustannie, nawet mimo prawomocnych
                    wyroków sądowych i szczuje go bojówkami? Czemu NASZA Zyta Gilowska
                    jest czysta jak łza, choć sąd wyraźnie powiedział, że fakt, iż była źródłem
                    informacji (donosiła na innych znajomemu SB-kowi) jest bezsporny, to nie
                    ma jednoznacznych dowodów na to, że tajnie i dla korzyści. Dlaczego żaden
                    wyrok sądowy nie potwierdził insynuacji Macierewicza o współpracy agentów
                    WSI z Rosją i nikt nawet nie przyłożył się do ich weryfikacji, a zadowolono się
                    przejęciem archiwów i rozpieprzeniem naszego wywiadu i kontrwywiadu?
                    Co zyskaliśmy na tym, że w naszym wywiadzie brakuje znających j. rosyjski?

> U nas opozycja jest zwalczana.

Jaka opozycja - Kaczyński u koryta jest już od ponad 20 lat, czasem ma większą
                    władzę, czasem musi zadowolić się dzieleniem etatów w wodociągach i kanalizacji
                    w jakiś pomniejszych miejscowościach, w których wygrali jego prezydenci miast
                    czy wójtowie. Cztery lata spędził na przymusowym odstawieniu od państwowego
                    żłoba przejadając to, co zawłaszczył wcześniej. Kpisz w żywe oczy nazywając
                    kogoś takiego prześladowaną opozycją. To on jest częścią tego Układu, z którym
                    kiedyś prawdziwie nowa opozycja będzie musiała walczyć.

Jeśli czymś spośród tego całego establishmentu się wyróżnia, to wyjątkowym
                    bezwzględnością i umiejętnością gry na najniższych uczuciach. Gratuluję idola.
                    • remik.bz Bardzo Ci się dziwie 06.10.11, 22:05
                      Muszę powiedzieć , że bardzo jestem zaskoczony Twoim postem. Nie wiem na jakiej podstawie wywodzisz poniższe opinie.

wariant_b napisał:

> Czy potępiasz w czambuł Panią Prof. Dr. i młodego lekarza?
                      > Kiedyś przespać się z uczniem było czynem gorszym w opinii publicznej
                      > od kur.stwa a być homoseksualistą - gorszym od morderstwa. Nieprawdaż?
                      > Dziś czymś takim jest domniemana współpraca z bezpieką.

Przecież tu się zgadzamy. Moja opinia jest dokładnie taka sama jak Twoja. Lustrację uwazam za zło.
                      >
                      > Czy różni się Kaczyński od dawnej SB-cji szantażując ludzi przeszłością,
                      > wymuszając współpracę w zamian za nieujawnianie informacji przez opanowany
                      > przez siebie i dyspozycyjny IPN czy posłuszne media. Dlaczego poseł Kowalski
                      > za to, że wraz z grupką posłów opuścił Giertycha nie jest tajnym współpracownik
                      > iem,
                      > a kogoś innego szantażuje się nieustannie, nawet mimo prawomocnych
                      > wyroków sądowych i szczuje go bojówkami? Czemu NASZA Zyta Gilowska
                      > jest czysta jak łza, choć sąd wyraźnie powiedział, że fakt, iż była źródłem
                      > informacji (donosiła na innych znajomemu SB-kowi) jest bezsporny, to nie
                      > ma jednoznacznych dowodów na to, że tajnie i dla korzyści. Dlaczego żaden
                      > wyrok sądowy nie potwierdził insynuacji Macierewicza o współpracy agentów
                      > WSI z Rosją i nikt nawet nie przyłożył się do ich weryfikacji, a zadowolono się
                      > przejęciem archiwów i rozpieprzeniem naszego wywiadu i kontrwywiadu?
                      > Co zyskaliśmy na tym, że w naszym wywiadzie brakuje znających j. rosyjski?
                      >

Potwierdzam to co wcześniej napisałem. Lustracja była nie tylko błędem ale i złem.
                      Ale dzisiaj lustracja jest sprawą drugorzędną w obliczu gnusności rządu.
                      Uważam,ze obowiazkiem elit jest piętnowanie słabego rządu a nie wspieranie go w obawie przed lustracja.

> > U nas opozycja jest zwalczana.
                      >
                      > Jaka opozycja - Kaczyński u koryta jest już od ponad 20 lat, czasem ma większą
                      > władzę, czasem musi zadowolić się dzieleniem etatów w wodociągach i kanalizacji
                      > w jakiś pomniejszych miejscowościach, w których wygrali jego prezydenci miast
                      > czy wójtowie. Cztery lata spędził na przymusowym odstawieniu od państwowego
                      > żłoba przejadając to, co zawłaszczył wcześniej. Kpisz w żywe oczy nazywając
                      > kogoś takiego prześladowaną opozycją. To on jest częścią tego Układu, z którym
                      > kiedyś prawdziwie nowa opozycja będzie musiała walczyć.

Czy ja gdzieś pisałem , ze Kaczyński to opozycja?
                      Na wszelki wypadek uścislam: opozycja to wielomilionowa grupa obywateli chcących odsunąć nieudolny rząd od władzy.
                      Zdecydowana większośc głosuje na PiS jako jedyną formację majaca realne mozliwości odsunięcia PO od wladzy.
                      Kaczyński jest tylko liderem tej formacji a nie jednoosobową opozycja.
                      Te>
                      > Jeśli czymś spośród tego całego establishmentu się wyróżnia, to wyjątkowym
                      > bezwzględnością i umiejętnością gry na najniższych uczuciach. Gratuluję idola.

No proszę, ciekaw jestem skąd wiesz kto jest moim idolem. Może gdzies wcześniej pisałem , ze Wojtyła , potem Piłsudski a potem szyld "Bar Na Stawach" ?
                      • wariant_b Re: Bardzo Ci się dziwie 06.10.11, 23:06
                        remik.bz napisał:
                        > Lustrację uwazam za zło.

A ja lustrację uważam za skończoną. Jaruzelski, Kiszczak i spółka okazali się
                        ludźmi honoru, ustąpili sami i nikt ich już nigdy potem w polityce i gospodarce
                        nie widział. Podobnie jak nikt nie słyszał, żeby ujawniali cokolwiek z przeszłości
                        swoich byłych przeciwników politycznych, a wiedzę w tym temacie mają sporą.
                        Argument, że ludzie mogą być szantażowani przez byłe służby, trzeba zastąpić
                        szantażem przez obecnych. Z polityki trzeba eliminować tych, którzy brudne ręce
                        mają TERAZ. Nie patrząc na słowa, w których brud ten kryją.

> Uważam,ze obowiazkiem elit jest piętnowanie słabego rządu ...

Miarą jakości rządów są statystyki i porównania międzynarodowe.
                        Może i rząd Tuska mógłby być lepszy, ale jak dotychczas jest tym rządem,
                        który najbardziej zmniejszył nasz dystans do krajów starej Europy.

Miarą możliwości dobrego rządzenia jest baza fachowców, na których rząd jest
                        się w stanie oprzeć. Tusk jest w stanie korzystać zarówno z własnych ludzi,
                        jak ludzi byłej UW i LiD-u. W razie kryzysu czuję się pewniej, jeśli NBP kieruje
                        prof. Belka niż mgr Skrzypek - który jest miarą bazy kadrowej dostępnej dla prezesa
                        Kaczyńskiego i jego śp. brata Lecha. To tak jak w drużynie piłkarskiej - miarą
                        możliwości nie jest wielkość orzełka na dresie ani butność wypowiedzi trenera,
                        ale wyniki uzyskane na boisku. I to tu Tusk zdecydowanie wygrywa z Kaczyńskim.

> .... a nie wspieranie go w obawie przed lustracja

I pytasz dlaczego uważam Kaczora za twojego idola?
                        Bo insynuujesz bez sensu, powtarzając jego obłędne schematy myślowe.
                        Ci co się boją lustracji już dawno schronili się pod opiekuńcze skrzydła tych,
                        którzy będą lustrowali podle swoich potrzeb i uznania. I krzyczą najgłośniej,
                        niczym twórca "Telegrafu" o uwłaszczeniu nomenklatury.
                • ewalongoria Re: Zabraklo argumentów? 06.10.11, 23:20
                  Ha, ha, ha a cóż to za taki wysoki poziom? Czyżbyś mówiła o swoim poziomie?

mietowe_loczki napisała:

> Twój post był insynuacją. Nie wiem zatem, skąd przypuszczenie, że ktoś chciałby
                  > /powinien dyskutować z tezami, które w nim zawarłeś. Szczerze mówiąc, zdziwiłam
                  > się bardzo, bo znam twoje poglądy, ale wydawało mi się, że poniżej pewnego poz
                  > iomu nie schodzisz. Cóż, moja pomyłka.
                  • wariant_b Re: Zabraklo argumentów? 06.10.11, 23:23
                    ewalongoria napisała:
                    > Ha, ha, ha a cóż to za taki wysoki poziom?

Drogie dziecko - trzymaj się rozgrywek w swojej lidze.
                    Tu tylko śmiecisz.
                  • olga_w_ogrodzie Re: Zabraklo argumentów? 06.10.11, 23:28
                    ewalongoria napisała:

> Ha, ha, ha a cóż to za taki wysoki poziom? Czyżbyś mówiła o swoim poziomie?

zapewne chodziło o poziom taki, jak Twój : forum.gazeta.pl/forum/w,28,129168537,129177109,Re_Katolicyzm_Wybieram_taki_wlasnie.html

• mietowe_loczki Re: Zabraklo argumentów? 06.10.11, 23:35
                    Nie, mówiłam o pewnym nie za wysokim poziomie insynuacji, poniżej którego parę osób z przeciwnego obozu politycznego na tym forum jeszcze mimo wszystko nie zeszło. Rozumiem, że możesz nie wiedzieć, o czym mówię.
            • ewalongoria Re: To jest moja prywatna hipoteza 06.10.11, 23:18
              Dennie i po chamsku to Ty się zachowujesz odmawiając innym prawa do własnego zdania i dyskredytując opinie inną, niż Twoja własna.

mietowe_loczki napisała:

> Kolejne chamskie insynuacje, nawet nie zamierzam z nimi dyskutować. Co za dno.
              • olga_w_ogrodzie Re: To jest moja prywatna hipoteza 06.10.11, 23:25
                ewalongoria napisała:

> Dennie i po chamsku to Ty się zachowujesz odmawiając innym prawa do własnego zd
                > ania i dyskredytując opinie inną, niż Twoja własna.

na Twoim miejscu siedziałabym z usty na kłódkę zamkniętymi, skoro wypisujesz rzeczy takie, jak tu : forum.gazeta.pl/forum/w,28,129168537,129177109,Re_Katolicyzm_Wybieram_taki_wlasnie.html
                • ewalongoria Re: To jest moja prywatna hipoteza 06.10.11, 23:35
                  Radzę Ci Olgo, żebyś sama sobie założyła kłódkę na usta, skoro tak Ci się podobają podobne metody, chyba rodem z SB. Mnie zostaw w spokoju.

> ewalongoria napisała:
                  >
                  > > Dennie i po chamsku to Ty się zachowujesz odmawiając innym prawa do własn
                  > ego zd
                  > > ania i dyskredytując opinie inną, niż Twoja własna.
                  • olga_w_ogrodzie Re: To jest moja prywatna hipoteza 06.10.11, 23:43
                    ewalongoria napisała:

> Radzę Ci Olgo, żebyś sama sobie założyła kłódkę na usta, skoro tak Ci się podob
                    > ają podobne metody, chyba rodem z SB. Mnie zostaw w spokoju.

kompromitujesz się.
                    ale mnie to akurat kalafiorem.
                    • ewalongoria Re: To jest moja prywatna hipoteza 06.10.11, 23:53
                      Sądzę, że to raczej Ty się kompromitujesz. Miło, że Ci to kalafiorem wisi.

> kompromitujesz się.
                      > ale mnie to akurat kalafiorem.
              • mietowe_loczki Re: To jest moja prywatna hipoteza 06.10.11, 23:37
                Nikomu nie odmawiam prawa do wyrażania własnego zdania, za to ty odmawiasz mi prawa do jego oceny. Nie że mnie to jakoś szczególnie dziwi.
        • ewalongoria Re: Dlaczego elity popierają nieudolna władzę? 06.10.11, 23:16
          mietowe_loczki napisała:
          > To podłe, co napisałeś. Wielokrotnie się z tobą nie zgadzałam, ale to, co napis
          > ałeś, to zwyczajne draństwo w dodatku najgorszego, najniższego sortu. Masz jaki
          > eś dowody, kładź je na stół, bo jak na razie jesteś na poziomie chamskich insyn
          > uacji.
          ...................................................................................................................................
          A co w tym podłego? Uważam, ze to bardzo trafna i prawdopodobna hipoteza.
          • mietowe_loczki Re: Dlaczego elity popierają nieudolna władzę? 06.10.11, 23:32
            A ja te hipotezy nazywam podłą insynuacją. Naprawdę - czego tu nie zrozumiałaś?
            • remik.bz Mietowe, tak z ręka na sercu 07.10.11, 03:32
              mietowe_loczki napisała:

> A ja te hipotezy nazywam podłą insynuacją. Naprawdę - czego tu nie zrozumiałaś?

Powiedz tak uczciwie, z reka na sercu. Czy jesteś autentycznie przekonana,ze wśród elit kulturalnych, naukowych, dziennikarskich nie ma ludzi obawiających się lustracji?
              Że te elity są przeciwenikami PiS-u wyłącznie dlatego, że PiS ma słaby program (?), marne kadry (?), popiera niemodne wartości (?), ma niskiego i kłótliwego prezesa ?
              • aniechto.only Re: Mietowe, tak z ręka na sercu 07.10.11, 08:26
                remik.bz napisał:
                > Powiedz tak uczciwie, z reka na sercu. Czy jesteś autentycznie przekonana,ze wś
                > ród elit kulturalnych, naukowych, dziennikarskich nie ma ludzi obawiających się
                > lustracji?

A nie zauwazyłeś , że elity , o których piszesz, są w przeważającej części w wieku wykluczającym raczej wspólpracę z SB?
                Sądzisz ,że ci członkowie elit, ktorzy spełniają kryterium wiekowe, a są zdeklarowanymi przeciwnikami PiS, nie zostali sprawdzeni przez ludzi Kaczyńskiego kiedy był władzy?
                • wariant_b Re: Mietowe, tak z ręka na sercu 07.10.11, 08:41
                  aniechto.only napisała:
                  > Sądzisz ...

Sądzę, że nie chodzi tu o lustrację, a szantaż moralny.
                  Jesteś z NAMI czy z SB?

---
                  Od czasu PRL-u minęło ponad 20 lat. Odbudowaliśmy służby specjalne
                  do stanu przewyższającego ten zastany po komuchach. Wszystkie nowe
                  służby też mają swoje źródła informacji i swoich tajnych współpracowników.
                  Często przejętych po byłej SB i przez to całkowicie bezkarnych. Bo to NASI.
                  Problemem nie jest już lustracja - problemem jest jakość bieżącej selekcji
                  i doboru kadr. Mniej lustracji - więcej otwartych konkursów.
                • remik.bz Re: Mietowe, tak z ręka na sercu 07.10.11, 09:17
                  aniechto.only napisała:
                  >
                  > A nie zauwazyłeś , że elity , o których piszesz, są w przeważającej części w wi
                  > eku wykluczającym raczej wspólpracę z SB?
                  >
                  Dzisieszy wiek 55-70 lat wyklucza wspołpracę z SB w czasach komuny ?
                  • mietowe_loczki Re: Mietowe, tak z ręka na sercu 07.10.11, 12:14
                    Anna Czartoryska urodziła się w 1984 roku. Co znajdziesz na nią? Bo nie wątpię, że COŚ znajdziesz.
              • mietowe_loczki Re: Mietowe, tak z ręka na sercu 07.10.11, 12:12
                remik.bz napisał:

> mietowe_loczki napisała:
                >
                > > A ja te hipotezy nazywam podłą insynuacją. Naprawdę - czego tu nie zrozum
                > iałaś?
                >
                > Powiedz tak uczciwie, z reka na sercu. Czy jesteś autentycznie przekonana,ze wś
                > ród elit kulturalnych, naukowych, dziennikarskich nie ma ludzi obawiających się
                > lustracji?

Z ręką na sercu? Tak, oczywiście, wśród elit kulturalnych, naukowych, dziennikarskich są ludzie, którzy z różnych swoich powodów ciągle obawiają się lustracji, a niepojętym jest to, że w A.D. 2011 jest jeszcze ktoś, kto tę atmosferę paranoi i podejrzliwości chce jeszcze w ogóle podsycać.

Ale nie w tym rzecz. Rzecz w tym, że nie można, nie godzi się używać argumentu strachu przed lustracją przeciwko komuś, tylko dlatego, że z kimś się politycznie nie zgadzamy, a ty to właśnie zrobiłeś. Przeczytaj tamten post: ten argument o rzekomym strachu przed lustracją wali czytelnika jak obuchem w łeb. Przeciwko temu protestuję. Jakie masz twarde podstawy, że to właśnie jakiś strach przed lustracją zmusił aktora do wzięcia udziału w tym filmiku? Czy ten argument dotyczy także Anny Czartoryskiej, która, przed chwilą sprawdziłam, urodziła się w 1984 roku??? Czy w stosunku do niej wytoczysz inne działa?

> Że te elity są przeciwenikami PiS-u wyłącznie dlatego, że PiS ma słaby program
                > (?), marne kadry (?), popiera niemodne wartości (?), ma niskiego i kłótliwego p
                > rezesa ?

Zaryzykuję stwierdzeniem, że w 95 proc. przypadków jest właśnie tak.

"Elity" powtarzam z grzeczności. Nie omieszkam jednak zaznaczyć, że śmieszy mnie używanie przez was tego słowa na poważnie.
      • mariner4 Bo od tej władzy bez porównania gorsza jest 07.10.11, 18:33
        dyktatura idiotów w wykonaniu PiS i ich p...... wodza.
        M.
    • polskawbudowie Pachołki władzy n/t 06.10.11, 15:33
    • losiu4 Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 17:41

> Sztab Wyborczy PO się podsmiechuje z instrukcji obsługi wyborów

a sama pełownia już zdazyła naprodukować kilka instrukcji o tym jak jej zwolennicy mają sie zachowywać w necie, o czym pisać, czy jak na fejsbuku działac. Może podrzucisz Kociniakowi, niech przeczyta, pośmiejemy sie razem :)
      www.wiadomosci24.pl/artykul/sms_owa_instrukcja_dla_posla_mow_co_partia_kaze_70427.html
      www.youtube.com/watch?v=erNoJpfnSXQ
      a z tego:
      www.rp.pl/artykul/600128,699671-Instrukcja-w-PO--kandydatom-nie-wolno-sie-chwalic.html
      „Bardzo ważne: NIE CHWALIMY SIĘ! Ludzi to odpycha. Nie twierdzimy również, że wszystko, co się zmieniło w kraju na lepsze w ostatnich czterech latach, to zasługa PO "

wynika, że z czytaniem ze zrozumieniem w partii yntelygentufff, czyli PO, jest nietęgo, bo co rusz gdy włącze telewizor to aż uszy puchną od tego co też rząd Donalda T. nie zbudował i czego nie dokonał.... a czego nie dokonał, temu winni nie oni, tylko kaczyści.

Pozdrawiam

Losiu
      • dzidzia_bojowa Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 18:46

>Pan Kociniak powinien sie wstydzić. Swoim występem tak naprawdę zadrwił z wielu milionów >ludzi, którzy dość juz maja "rządów" PO

Dokonałam szybkich obliczeń i doszłam do wniosku, ze aż tak wielu milionów to nie ma. Zakładając, że do wyborów pójdzie ok 40% uprawnionych, to daje liczbę ok 12 milionów ludzi. Z tych 12 milionów na PiS, a więc zdecydowanych przeciwników rządów PO, zagłosuje ok 30% ( wg optymistycznych prognoz) a to jest ok 3,5 miliona ludzi. Nikt nie wie ilu naprawdę jest przeciwników rządów PO pośród zwolenników innych partii ale niech będzie, że ok 1 miliona. Nie jest to aż tak wielka liczba, moim zdaniem. nie popadajmy w przesadę.

Uważam, że większości i tak jest wszystko jedno kto będzie rządził, najważniejsze żeby interes się kręcił( jeśli kto ma jaki biznes)zdrowie dopisywało, wypłata była na czas, by samochód stał pod domem, by filmów i sportu w tv nie zabrakło a wybory są tylko ciekawym urozmaiceniem bo przy okazji można się pokłócić, pokazać jakim to patriotą się jest, trochę patosu też nie zaszkodzi.

Nie przesadzajmy bo nie jest aż tak źle. Wystarczy się rozejrzeć, sklepy, restauracje, zakłady, firmy budowlane inne- prywatna przedsiębiorczość rozwija się nieźle. Obserwuję to wszystko i widzę: nowo budowane domy rosną jak grzyby po deszczu, na parkingach brak miejsc bo prawie każda rodzina ma samochód albo i dwa, spójrzcie na galerie handlowe- tysiące klientów obładowanych zakupami codziennie. Miliony złotych na lokatach, miliony kart kredytowych w portfelach, wczasy za granicą są tak powszechne, że aż dziw bierze skąd ten biedny i uciśniony naród ma na to pieniądze?

Powiem Wam skąd: dzięki własnej pracy, zaradności, umiejętności przystosowania się, umiejętności korzystania ze środków unijnych i państwowych. I tej zadowolonej większości( tak, jestem przekonana, że większość jednak nie narzeka na biedę) wisi zwiędłym kalafiorem kto będzie siedział na Wiejskiej. A nawet jeżeli nie wisi to raczej umiarkowanie ciekawi.

Tylko tych zajadłych fanatyków widać i słychać najbardziej i ludzie odnoszą wrażenie, że toczy się jakaś niesłychana wojna polsko- polska. Nieprawda. Spór istnieje między największymi partiami, media ten spór nagłaśniają, dołączają się swoimi wypowiedziami najbardziej zajadli zwolennicy swoich ugrupowań i medialny cyrk gotowy. W poniedziałek wieczorem większość będzie zajęta swoimi sprawami a o przedwyborczej gonitwie po prostu zapomni, tak jak o innych medialnych wydarzeniach zapomina się zadziwiająco szybko.

----
        Poeci o jesieni powielają sztampy,
        Więc dlaczego przed strachem - zapalamy lampy?
        - Bo za szybą jesienna ulewa zajadła,
        Podchodzą do okien strzygi i widziadła
        JK
    • douglasmclloyd Psychoza i Spisek 06.10.11, 18:14
      Psychoza i Spisek ma darmową reklamę. Powinna się cieszyć, że jej przesłanie dotarło do całego narodu.
      • losiu4 Re: Psychoza i Spisek 06.10.11, 18:30
        czy ja wiem czy psychoza? Raczej smutne doświadczenia z przeszłości. Pierwszy z brzegu przykład:
        www.rp.pl/artykul/21,687883.html
        Pozdrawiam

Losiu
    • tw_wielgus Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 18:18
      Świetne, ubawiłem się. Życie pisze najlepsze kabarety.
    • zbigniews1934 Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 06.10.11, 19:10
      Uprzejmie informuje ze wybory w Wałbrzychu fałszowali członkowie PO.
      • remik.bz Niemożliwe, Kociniak by nie drwił 06.10.11, 20:46
        zbigniews1934 napisał:

> Uprzejmie informuje ze wybory w Wałbrzychu fałszowali członkowie PO.

Chyba się mylisz, gdyby tak było to Pan Kociniak nie drwiłby z opozycji ,ze obawia się fałszerstw.
        Przecież wiadomo wszem wobec i kazdemu z osobna, ze w komisjach wyborczych siędzą kryształowo uczciwi ludzie a wybory sa tylko fałszowane na Białorusi.
        A kto sadzi inaczej jest godzien drwiny .
        • olga_w_ogrodzie Re: Niemożliwe, Kociniak by nie drwił 06.10.11, 21:14
          remik.bz napisał:

> Chyba się mylisz, gdyby tak było to Pan Kociniak nie drwiłby z opozycji ,ze oba
          > wia się fałszerstw.

drwił ?
          on tylko czytał tekst.
          to jego autorzy sami z siebie zadrwili.

poczytałam co tu Miętowym Loczkom piszesz.
          i zgadzam się z nią, że nie ma sensu dłużej z Tobą dyskutować, bo sypiesz okropnymi insynuacjami.
          i nie masz co wmawiać, że odpowiedzi nie dostajesz, bo argumentów brak.
          nie ma co po prostu dyskutować, bo szkoda słów.

tak, jak Miętowe, inaczej jednak Cię oceniałam.
          • remik.bz Re: Niemożliwe, Kociniak by nie drwił 06.10.11, 21:36

> remik.bz napisał:
            >
            > > Chyba się mylisz, gdyby tak było to Pan Kociniak nie drwiłby z opozycji ,
            > ze oba
            > > wia się fałszerstw.
            >
            > drwił ?
            > on tylko czytał tekst.
            > to jego autorzy sami z siebie zadrwili.
            >
            No tak , troska o uczciwe wybory ( wyrazona nawet w nieskładnej formie) to rzeczywiście zadrwienie z siebie.
            Kurcze balde, na jakiej podstawie Wy , przeciwnicy Pis-u macie absolutne przekonanie , ze "zawsze macie rację"?
            A kto ma inne zdanie ten "nie jest partnerem do dyskusji".
            Może zmienić regulamin forum i stworzyć obowiazek wypowiadania się zgodnie z oficjalna linia, wykładnia , trendem , moda.
            Taka "dyskusja" gdzie wszyscy za "za" i w kazdym temacie jedyna poprawna odpowiedź brzmi :zgadzam się z Tobą, będzie intelektualnie niezwykle pasjonująca i rozwijajaca.
            A kto ma inne zdanie niż jedyne obowiązujace , ten powinien być bezwzględnie eliminowany z "dyskusji".
            • olga_w_ogrodzie Re: Niemożliwe, Kociniak by nie drwił 06.10.11, 22:30
              remik.bz napisał:

No tak , troska o uczciwe wybory ( wyrazona nawet w nieskładnej formie) to rzec> zywiście zadrwienie z siebie.
              > Kurcze balde, na jakiej podstawie Wy , przeciwnicy Pis-u macie absolutne przeko
              > nanie , ze "zawsze macie rację"?

forma nie jest nieskładna tylko treść paranoiczna.
              czemu pozytywne jest jej obśmianie, to ja już wyżej, odpowiadając Ci, napisałam.

co do racji - a PiSowcy, Ty też, nie mają przekonania, że są w posiadaniu racji ?

na tym forum powinno raczej się skupić na przedstawianiu swoich opinii i nie liczyć na to, że oponent je podzieli.
              tu każdy prawie jest przekonany, iż jego racja jest najracniejsza i jedynie słuszna, zatem nie ma co szarpać się z wciskaniem swych ocen rozmówcy.
              za to tępić można kłamstwa i ewidentne pomówienia nie mające nic wspólnego z faktami.
              • remik.bz Re: Niemożliwe, Kociniak by nie drwił 07.10.11, 04:01

> remik.bz napisał:
                >
                > No tak , troska o uczciwe wybory ( wyrazona nawet w nieskładnej formie) to rzec
                > > zywiście zadrwienie z siebie.
                > > Kurcze balde, na jakiej podstawie Wy , przeciwnicy Pis-u macie absolutne
                > przeko
                > > nanie , ze "zawsze macie rację"?
                >
                > forma nie jest nieskładna tylko treść paranoiczna.

Treść nie jest paranoiczna tylko infantylna.
                Ci ludzie infatylnie wierzą, że ich działalnośc w komisjach jest gwarantem uczciwych wyborów.
                Można się z takiej postawy śmiać, bo przecież doskonale wiemy,ze przy dzisiejszym "stopniu informatyzacji" obsługi wyborczej teoretycznie (nie piszę ,że tak będzie, tylko że można) można robić "cuda".
                A "prostaczki" wierzą w to,że ich działalnośc będzie gwarantem uczciwości wyborów.
                To faktycznie "śmieszne".
                >
                czemu pozytywne jest jej obśmianie, to ja już wyżej, odpowiadając Ci, napisałam

Tu się z Toba zgadzam. Tyle,że zamiast "obsmiać" raczej dał bym im radę, aby postarali się o wspacie dobrych informatyków pracujących przy obsłudze wyborów.
                > .
                >
                > co do racji - a PiSowcy, Ty też, nie mają przekonania, że są w posiadaniu racji
                > ?

No tak , zgoda. Ale ja przynajmniej staram się zrozumieć argumenty drugiej strony , nie uzywam wulgaryzmów gdy zabraknie mi argumentów, nie drwię z innych gdy działaja z pobudek ideologicznych a nie niskich.

> na tym forum powinno raczej się skupić na przedstawianiu swoich opinii i nie li
                > czyć na to, że oponent je podzieli.
                > tu każdy prawie jest przekonany, iż jego racja jest najracniejsza i jedynie słu
                > szna, zatem nie ma co szarpać się z wciskaniem swych ocen rozmówcy.
                > za to tępić można kłamstwa i ewidentne pomówienia nie mające nic wspólnego z fa
                > ktami.

Kłamstwa i pomówienia nalezy zwalczać, zgoda.
                Ale nie wolno nikomu zabraniać przedstawiania własnych hipotez opartych na ciągu faktów i nazywać stawianie hipotez (być moze błędnych) podłościa.
          • ewalongoria Re: Niemożliwe, Kociniak by nie drwił 06.10.11, 23:42
            Gdy brak argumentów Olgo, zawsze kończysz w podobnym tonie, że nie ma o czym i z kim dyskutowac. Stara i ograna śpiewka.

> poczytałam co tu Miętowym Loczkom piszesz.
            > i zgadzam się z nią, że nie ma sensu dłużej z Tobą dyskutować, bo sypiesz okrop
            > nymi insynuacjami.
            > i nie masz co wmawiać, że odpowiedzi nie dostajesz, bo argumentów brak.
            > nie ma co po prostu dyskutować, bo szkoda słów.
            >
            > tak, jak Miętowe, inaczej jednak Cię oceniałam.
            • olga_w_ogrodzie Re: Niemożliwe, Kociniak by nie drwił 06.10.11, 23:45
              ewalongoria napisała:

> Gdy brak argumentów Olgo, zawsze kończysz w podobnym tonie, że nie ma o czym i
              > z kim dyskutowac. Stara i ograna śpiewka.

kłamiesz.
              i projektujesz.
              ale i to też mi kalafiorem.
              EOT
              • ewalongoria Re: Niemożliwe, Kociniak by nie drwił 06.10.11, 23:55
                Widac żeś z ogrodu. Wszystko sprowadzasz do tego kalafiora.

> kłamiesz.
                > i projektujesz.
                > ale i to też mi kalafiorem.
                > EOT
    • 3alfa.alfa Właściwie całe jego życie to role zaprzańców 06.10.11, 23:22

> Sztab Wyborczy PO się podsmiechuje z instrukcji obsługi wyborów przyrządzonej d
      > la mężów zaufania przez Solidarnych 2010.
      > kapitalnie czyta ją Marian Kociniak.
      > a także Anna Czartoryska.
      > skrót PiS - Psychoza i Spisek pojawia się na końcu odcinków czytanych fragmentó
      > w.
      > gdyby nie znać wcześniej takich ludzi, jak wielu z PiS czy wspierających PiS na
      > miotowców, to można by sądzić, że M. Kociniak czyta tekst napisany dla kabaretu
      > .
      >
      > wyborcza.pl/wybory2011/1,115569,10417465,Psychoza_i_Spisek__Poradnik_Solidarnych_2010_materialem.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Wybory2011
    • again-marouder In maj epinin na psychoze, wiec wietrzacych sila.. 07.10.11, 04:39
      ..rzeczy spisek cierpi ta czesc tutejszej i szerszej publicznosci, ktora od lat czterech a szczegolnie po smolenskiej tragedii daje wiare PO, partii wladzy pokrewnej w istocie dawnej PZPR:)

Czy Marian Kociniak czyta leweracyjnie, co czyta? Pewnie tak:/ Jest na tyle sprawny, ze tresc kabaretowa wywiodlby z ksiazki telefonicznej..a ktoz to jest ksiezna Diabloskazska, ktora takze wedle ciebie potrafi czytac?
      ..nie, bo nie bede zagladal do glupich klipow, stad pytanie powyzej..
      • pisowinie66 Re: In maj epinin na psychoze, wiec wietrzacych s 07.10.11, 12:14
        bzdury na resorach
    • pisowinie66 Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 07.10.11, 08:30
      i dlatego chrońmy Polskę przed paranoją
    • mike.recz Już się obrazili. 07.10.11, 13:30

intuicja.salon24.pl/351130,jest-oszolom-jest-zaba-czyli-panie-kociniak-jak-pan-mogl
      "Jest taka cienka granica, po przekroczeniu której Nienawiść przemienia się w dość pospolitej urody Głupotę.

I wtedy, nie można już nawet traktować poważnie tego, co wyczynia, opętany nią, mężczyzna…"
    • zbigniews1934 Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 07.10.11, 13:50
      Ilosc mezow zaufania PO w obecnych wyborach jest identyczna jak PIS-u i tez maja chyba instrukcje swojej parti.
      • mike.recz Re: Rewelacyjny M.Kociniak czytający słynną instr 07.10.11, 13:52
        zbigniews1934 napisał:

> Ilosc mezow zaufania PO w obecnych wyborach jest identyczna jak PIS-u i tez maj
        > a chyba instrukcje swojej parti.

Ale wiesz, jest instrukcja i instrukcja. W tym wypadku liczą się szczegóły.
    • anwad Odpowiedź Siary 07.10.11, 20:08
      www.youtube.com/watch?v=tQG_7b7J-Rw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka