Dodaj do ulubionych

Wizjoner Palikot

10.10.11, 09:54
Słucham powtarzanych głosów (w tej chwili Wanda Nowicka) o wizjonerstwie Palikota, patrzę na pokazywaną wczorajszą przysięgę w sztabie Palikota, myślę o różnych nikomu dotąd nieznanych, a nieraz dziwnych ludziach, którzy kandydowali z list RP i mam nieodparte wrażenie, że do Sejmu wszedł jakis Amway, czy Zepter
Obserwuj wątek
    • bezpocztyonline Re: Wizjoner Palikot 10.10.11, 10:03
      damakier1 napisała:

> Słucham powtarzanych głosów (w tej chwili Wanda Nowicka) o wizjonerstwie Paliko
      > ta, patrzę na pokazywaną wczorajszą przysięgę w sztabie Palikota, myślę o różny
      > ch nikomu dotąd nieznanych, a nieraz dziwnych ludziach, którzy kandydowali z li
      > st RP i mam nieodparte wrażenie, że do Sejmu wszedł jakis Amway, czy
      > Zepter

O tej przysiędze mówisz?

www.youtube.com/watch?v=kxJ3IJFlw5Y
      Obywatele dostali się do Sejmu. Nie zawodowi politycy, tylko obywatele tego kraju, zmęczeni kłamstwami polityków.

I obiecali innym obywatelom - tym, którzy ich wybrali, że będą dotrzymywali obietnic, które składali w kampanii wyborczej.

Rozumiem, ze to zaskakujące, bo do tej pory kampanie wyborcze to było opowiadanie bajek, nie mające nic wspólnego z przyszłymi działaniami. Coś z gatunku "obiecanki-cacanki, a wyborcom radość".
      • des4 Re: Wizjoner Palikot 10.10.11, 10:06
        po początkowym tryumfie i uniesieniu cześc zrejteruje do PO, reszta dotrwa do końca kadencji, a RP skończy jak Samoobrona
        • olo-35 Re: Wizjoner Palikot a moja wizja ...... 10.10.11, 10:15
          Oj będzie się działo ,oj będzie bo historia lubi się powtarzać a koniec będzie podobny do Samoobrony gdzie były tylko same kruki i wrony .
        • kontestatorbg Re: Wizjoner Palikot 10.10.11, 10:16
          Jeśli nie nałożą cenzury medialnej na Leszczyńskiego i Biedronia to rpzewiduję szybkie pikowanie w dół, bo nagle się okaże kogo przyciągnął za soba Palikot do sejmu
          • kzet69 Re: Wizjoner Palikot 10.10.11, 11:39
            Leszczyński najprawdopodobniej nie weźmie mandatu, pokonał go ekonomista Tomasz Makowski...
    • cwiercinteligentzpis Re: Wizjoner Palikot 10.10.11, 10:14
      damakier1 napisała:

> Słucham powtarzanych głosów (w tej chwili Wanda Nowicka) o wizjonerstwie Paliko
      > ta, patrzę na pokazywaną wczorajszą przysięgę w sztabie Palikota, myślę o różny
      > ch nikomu dotąd nieznanych, a nieraz dziwnych ludziach, którzy kandydowali z li
      > st RP i mam nieodparte wrażenie, że do Sejmu wszedł jakis Amway, czy
      > Zepter

- W Katowicach Rozenek z NIE
    • taziuta Re: Wizjoner Palikot 10.10.11, 11:15
      damakier1 napisała:

> /.../ mam nieodparte wrażenie, że do Sejmu wszedł jakis Amway, czy Zepter

Mi się tam podobała ta przysięga. Do tej pory mieliśmy jedynie osamotnionych harcowników typu Senyszyn, od której SLD lekko się dystansowała (i wczoraj ich wyborcy z tego rozliczyli), teraz będziemy mieli ich 40-stu! Oj, będzie się działo. Będą walić w klerykałów jak w kaczy kuper, non stop. I tak im dopomóż Bóg! :)
    • lump-1 Re: Wizjoner Palikot 10.10.11, 11:49
      > myślę o różnych nikomu dotąd nieznanych, a nieraz dziwnych ludziach, którzy kandydowali z list RP

Wśród dotychczasowych posłów było też sporo "dziwnych" osób.
      Ludzie Palikota nie są gorsi - czas pokaże.

>i mam nieodparte wrażenie, że do Sejmu wszedł jakis Amway, czy
      > Zepter

Tymochowicz triumfuje.
    • adams96 Re: Wizjoner Palikot a do jakiego miesiaca bedzie 10.10.11, 11:54
      wizjonerem ?moze Pan odpowie bo Ja juz wiem ze w nastepnym kwartale bedzie po cichutku w PO.Moje stwierdzenie jest oparte na faktach bo przeciez sponsorował ksiazki Pana Tuska oraz pijał z nim czesto wino.Pozniej opluwał sp.prezydenta L.Kaczynskiego aby pomóc wygrać jemu wybory prezydenckie ale nie przewidział ze Pan Tusk sie wycofa z kandydowania .Nastepnie w swojej wodzowskiej kampani wyborczej opluwał znowu Pana Tuska aby zaistniec na scenie politycznej a co bedzie w nastepnym kwartale to zobaczymy.Szanowni obywatele wyborcy Pana Palikota na kogo własciwie głosowaliscie -odpowiedzcie publicznie na tym Forum.
      • zomozadwa Re: Wizjoner Palikot a do jakiego miesiaca bedzie 10.10.11, 12:01
        odpowiadam.
        chcialem glosowac na goscia, ktory bedzie kopal w tluste dupy czarnych mafiosow.
        • taziuta Re: Wizjoner Palikot a do jakiego miesiaca bedzie 10.10.11, 12:14
          zomozadwa napisał:

> odpowiadam.
          > chcialem glosowac na goscia, ktory bedzie kopal w tluste dupy czarnych mafiosow.

Ja podobnie, choć wyraziłbym to innymi słowy.
      • mietowe_loczki Re: Wizjoner Palikot a do jakiego miesiaca bedzie 10.10.11, 12:15
        No jeżeli jedynym "przestępstwem" Palikota jest to, że "opluwał" Lecha Kaczyńskiego, to nie jest z nim tak źle.

Który z wyborców z PiS przyzna otwarcie, że nienawidzi go właśnie za to i za krytykowanie PiS-u? Znajdzie się taki?
        • only_the_godfather Re: Wizjoner Palikot a do jakiego miesiaca bedzie 10.10.11, 12:24
          Kto to jest Palikot? Zwykły populista który mówi to co ludzie chcą słyszeć. Część społeczeństwa chciała walki z kościołem to Palikot tak mówi. Młodzi chcą legalizacji marihuany to Palikot mówi tak zalegalizujemy.
          RP to druga Samoobrona dużo krzyku o nic. Palikot skończy się po tej kadencji. Koalicja rządząca (w której Palikota nie będzie na 100%) będzie zwalać wszelkie nie powodzenia na niego, a opozycja zacznie popierać rząd byle nie być kojarzoną z RP.
          Do jakich doktryn odwołuje się Palikot i jego ludzie? Do liberalizmu?a co ma wspólnego z jego poglądami to co pisali Nozick, Rothbard czy Friedman?chyba nic...
          • adams96 Re: Wizjoner Palikot a do jakiego miesiaca bedzie 10.10.11, 12:35
            Teraz Juz wiem ze przeciwnicy koscioła katolickego oraz homosesualisci sa przewodnia siła tego Polimłota.Teraz nakład gazety tłustego UBBANA chyba wzrośnie?Widziałem jego osobe w sztabie wyborczym Polimłota w TVN w czasie fety wyborczej.Chyba wyborcy Pana Tuska tez sie cieszą z takiego towarzystwa?
            • mietowe_loczki Re: Wizjoner Palikot a do jakiego miesiaca bedzie 10.10.11, 12:38
              Nieźleście się go wystraszyli. Pierwszy wielki plus po wczorajszych wyborach.

> odnia siła tego Polimłota.Te

Przekręcanie czyichś nazwisk to zwykłe buractwo.
          • mietowe_loczki Re: Wizjoner Palikot a do jakiego miesiaca bedzie 10.10.11, 12:36
            only_the_godfather napisał:

> Kto to jest Palikot? Zwykły populista który mówi to co ludzie chcą słyszeć. Czę
            > ść społeczeństwa chciała walki z kościołem to Palikot tak mówi. Młodzi chcą leg
            > alizacji marihuany to Palikot mówi tak zalegalizujemy.

No tak się już jakoś dziwnie składa, że w systemie wielopartyjnym - upraszczając - poszczególne grupy światopoglądowe poszukują kogoś, kto będzie reprezentował ich poglądy, i odwrotnie - politycy szukają grup wyborców, których interesy będą mogli reprezentować. To jest najbardziej normalna rzecz na świecie. Podejrzewam, że nigdy nie napisałbyś: Kaczyński to zwykły populista - ludzie krzyczą: "żądamy kary śmierci", więc Kaczyński mówi: "przywrócimy karę śmierci".

Moje zdanie jest takie, że nieźle się niektórzy wystraszyli tego, że Palikot dostał, ile tam było?, 10 proc. poparcia. Przecież wiadomo doskonale, że ludzie głosowali na niego, bo wielu wyborców Platformy i SLD przez ostatnie 4 lata zrozumiało, że praktycznie nie ma co liczyć na te partie, jeśli chodzi o walkę o neutralność światopoglądową kraju, czyli to, co teoretycznie mamy zagwarantowane w Konstytucji. Nazywanie Palikota błaznem i populistą jest tylko próbą przykrycia strachu przed nim, tak to widzę.

> RP to druga Samoobrona dużo krzyku o nic. Palikot skończy się po tej kadencji.

Zobaczymy. Moim zdaniem, Palikot ze swoim programem zasługuje na szansę. Czy ją wykorzysta, to już inna sprawa. Zresztą porównywanie partii, którą założyła SB, i której liderem był człowiek skazany prawomocnymi wyrokami, z partią Palikota jest co najmniej niestosowne, ale też pewnie wynika z chęci umniejszenia jego roli.

> Koalicja rządząca (w której Palikota nie będzie na 100%) będzie zwalać wszelkie
            > nie powodzenia na niego, a opozycja zacznie popierać rząd byle nie być kojarzo
            > ną z RP.
            > Do jakich doktryn odwołuje się Palikot i jego ludzie? Do liberalizmu?a co ma ws
            > pólnego z jego poglądami to co pisali Nozick, Rothbard czy Friedman?chyba nic..
            > .
    • lepkie.lapki Re: Wizjoner Palikot 10.10.11, 12:36
      Jeżeli Palikot będzie pracował w tej kadencji tak jak w kampanii, a Platforma dalej będzie działała nie na rzecz swoich wyborców a w interesie swoich przeciwników, to ten "Amway" za 4 lata będzie rządził Polską.
      • adams96 Re: Wizjoner Palikot 10.10.11, 12:47
        Czekam na WASZ program oraz wodza Palimłota ?jednak mnie chodzi o jakis sensowny program a nie bełkot roznych głupich hasełek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka