Dodaj do ulubionych

I drugi plotkarski wątek dziś

24.10.11, 13:21
Sorry. Ale tym razem problem jest serio. Nagłówek PAP jest taki:

Sąd: Pudelek ma przeprosić Czarneckiego i Pieńkowską

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10524518.html
Dobra, kliknałem. Czytam, i wcale nie jestem pewien czy tego typu publikacje powinny się kończyć w sądzie. Ale ok. Jeśli jednak PAP podaje prawdziwie słowa sędziny, to coś jest nie tak. Brzmią one:

Im wyższy prestiż osób pomówionych, tym wyższa powinna być sankcja ekonomiczna

Nie wiem co myśleć.
Obserwuj wątek
    • vladexpat Re: I drugi plotkarski wątek dziś 24.10.11, 13:56
      fractale napisał:

> Sorry. Ale tym razem problem jest serio. Nagłówek PAP jest taki:
      >
      > Sąd: Pudelek ma przeprosić Czarneckiego i Pieńkowską
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10524518.html
      > Dobra, kliknałem. Czytam, i wcale nie jestem pewien czy tego typu publikacje po
      > winny się kończyć w sądzie. Ale ok. Jeśli jednak PAP podaje prawdziwie słowa sę
      > dziny, to coś jest nie tak. Brzmią one:
      >
      > Im wyższy prestiż osób pomówionych, tym wyższa powinna być sankcja ekonomicz
      > na

>
      > Nie wiem co myśleć.

Chyba powinno być odwrotnie. Im wyższy prestiż osoby pomawiającej tym wyższa sankcja ekonomiczna. Co innego znaczy grzywna 500 zł dla przeciętnego emeryta a co innego dla wziętego celebryty.
      • chateau Re: I drugi plotkarski wątek dziś 24.10.11, 14:01
        A dokładniej - im większa siła rażenia pomawiającego.

Co innego nawiedzony pieniacz kolportujący odbite na ksero ulotki, a co innego choćby Pudelek.
    • damakier1 Re: I drugi plotkarski wątek dziś 24.10.11, 15:02
      Jeśli jednak PAP podaje prawdziwie słowa sę
      > dziny, to coś jest nie tak. Brzmią one:
      > Im wyższy prestiż osób pomówionych, tym wyższa powinna być sankcja ekonomicz
      > na

> Nie wiem co myśleć.

Ja myślę, że sędzina powiedziała całkiem niegłupio: dlatego wszelkie pudelki i dupelki nie piszą o zwykłych Kowalskich, tylko o osobach znanych, cieszących sie pewnym prestiżem. Im bardziej opisana osoba znana, lubiana albo powszechnie szanowana, tym większe budzi zainteresowane i tym więcej ludzi wyda parę złotych, żeby te bzdury. Jednym słowem, skoro plotkarzom opłaca się pomawianie osób jak najbardziej znanych i szanowanych to i sankcje za to powinny stosownie wzrastać.
      Nie mówiąc juz o tym, że dobry wizerunek ma duży wpływ na pozycję zawodową tych osób i jego burzenie ma konkretny wpływ na ich zarobki.
      Mnie dla naprzykładu mogliby oplotkowywać do woli - wybrzydzać na moje obrzydliwe pałace, wyśmiewać ciagłe latanie odrzutowcem, a ani by mnie to ziębiło, ani grzało, bo i tak moja emerytura by z tego powodu nie zmniejszyła się ani nie zwiększyła.
      • fractale Re: I drugi plotkarski wątek dziś 24.10.11, 16:09
        Tyle ze to działa też w drugą stronę. To że o Pieńkowskiej pisze taki plotek, to się także przekłada na dodatkowe zero w najbliższym kontrakcie. Przypuszczam, że nawet "bywanie" wielkiego biznesu w takich miejscach jest wkalkulowane w koszta/zyski działalności.

Jest jeszcze kwestia "ciężaru" pomówienia. Za bełkot o sali balowej ma być większa kasa (ok, na cele dobroczynne) od np. pomyłkowego umieszczenia zdjęcia domniemanego pedofila?
        • zoil44elwer Re: I drugi plotkarski wątek dziś 24.10.11, 16:13
          Niektórych pedofilów,np znanych,bogatych czy kościelnych to nawet uniewinniają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka