Dodaj do ulubionych

Lech Kaczyński obrzucony tortem

• Gość: antytort Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.fbx.proxad.net 03.06.04, 00:36
      Nie popieram takich metod ale przyznam, że jestem pod wrażeniem jaki to Kaczy
      Ryjek jest delikatny... Do teraz czuje uderzenie, biedactwo.
      • Gość: Helena You're my sort of antytort, boy! :-) IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 00:42
    • Gość: r. KACZORY NIE W...AJĄ JAGÓD TYLKO ROBAKI IP: *.rezist.com 03.06.04, 00:40
      Trzeba było pomyśleć i zamias tortem, przy-yebać mu kilogramem torfu z
      gąsienicami
    • Gość: duduś kaczor centralnie w morde tortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 00:46
    • wpia przesadzili. Sorry. 03.06.04, 00:47
      Tak sie nie walczy. To jest szczeniactwo.
      • Gość: Punia Nie czuj sie odpowoiedzialna, WPIA. IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 00:53
        Przykladanie politykowi artykulami spozywczymi (torty, jaja, pomidory) sa
        uprawniona forma politycznego protestu, jak kiedys czytalam w sw.p. gazetce
        Wolka (tyle, ze wtedy chodzilo o Kwasniewskiego).
        Pani Helena, niezrownana, ma racje. Nalezalo mu sie.
        • wpia Re: Nie czuj sie odpowoiedzialna, WPIA. 03.06.04, 00:54
          nie czuje sie odpowiedzialny, dla mnie jest to szczeniactwo i tyle.
          • Gość: Z Zachodu Re: Nie czuj sie odpowoiedzialna, WPIA. IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:06
            "Szczeniactwo!" poszerz swoje slownictwo ! Jeszcze moze powiesz, ze sa
            zniewiesciali ! This type of stupid thoughts is obviously underlying your
            vocabulary my friend ! Sa po prostu tolerancyjnymi mlodymi ludzmi, ktorzy
            probuja znalesc sposob, by zapobiec klesce Polskiej demokracji !
            • andzela1 Re: Nie czuj sie odpowoiedzialna, WPIA. 03.06.04, 01:15
              Gość portalu: Z Zachodu napisał(a):

> "Szczeniactwo!" poszerz swoje slownictwo ! Jeszcze moze powiesz, ze sa
              > zniewiesciali ! This type of stupid thoughts is obviously underlying your
              > vocabulary my friend ! Sa po prostu tolerancyjnymi mlodymi ludzmi, ktorzy
              > probuja znalesc sposob, by zapobiec klesce Polskiej demokracji !

Po pierwsze: w Polsce mówimy i piszemy po polsku. Jeszcze. Więc może zastosuj
              się do tego faktu.
              Po drugie: bełkoczesz kolego (a może koleżanko?). Na nic znajomość dwudziestu
              języków, kiedy się w żadnym z nich nie ma nic do powiedzenia.

Ciskanie tortem w twarz jako instytucja demokratyczna? Ciekawe, naprawdę ciekawe...
              • Gość: Brukselczyk Re: Nie czuj sie odpowoiedzialna, WPIA. IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:25
                Otoz, wiedz, ze jest to wlasnie BELGIJSKA tradycja. Nie powiesz mi, ze Belgia
                jest tak samo znana za korupcje jak Twoja Polska. Jedna z ofiar byl sam Pan
                Bill Gates. I od tego czasu, Komisja Europejska zainteresowala sie jego sprawa.
                Czy lanie w Smingusa Dyngusa (oj ! Tradycja Polska... i wegierska.) tez jest
                przestepstwem ?
                • andzela1 Re: Nie czuj sie odpowoiedzialna, WPIA. 03.06.04, 01:29
                  Nie bełkocz, Belgijczyku z brytyjskim adresem i kurzym móżdżkiem...

A zresztą - twoja sprawa. Ja jestem tolerancyjna - szczególnie, kiedy chodzi o
                  osoby upośledzone...przepraszam - z handicapem...
                  • Gość: Brukselczyk Re: Nie czuj sie odpowoiedzialna, WPIA. IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:32
                    No to siedz u siebie, i umieraj z glodu (niewiedzy) i wiec z glupoty ! Pa Pa.
                    Na shledanou.
                  • Gość: Brukselczyk Re: Nie czuj sie odpowoiedzialna, WPIA. IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:33
                    BELGUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU! Naucz sie polskiego !
                    • wpia Re: Nie czuj sie odpowoiedzialna, WPIA. 03.06.04, 13:52
                      tylko czy tradycja Belgijska nie może byc szczeniacka?
                • Gość: yanec Re: To było brutalne wsadzenie tortu w twarz ... IP: *.acn.waw.pl 03.06.04, 09:45
                  a nie rzucenie z tego co przeczytałem, tak ze Kaczynski jak sam mówi odczuł to
                  boleśnie. Gdybym ja tam był to bym spuścił manto tej hołocie ktora to zrobiła
                  bo szanuję Kaczyńskiego i głosowałem na niego. Nikt nie ma prawa go w ten
                  sposób traktować bo to poważny i mądry człowiek wybrany przez większości
                  obywateli tego miasta a już szczególnie żałosna banda zboczeńców. Doigracie sie
                  w końcu. Tylko nie płaczcie poźniej ze wam źle.
            • wpia Re: Nie czuj sie odpowoiedzialna, WPIA. 03.06.04, 13:50
              >Sa po prostu tolerancyjnymi mlodymi ludzmi, ktorzy
              > probuja znalesc sposob, by zapobiec klesce Polskiej demokracji !
              no juz wiekszej bzdury nie mozna bylo wymyslec
          • arcykr Cytaty biblijne 03.06.04, 09:46
            (12) Zróbmy zasadzkę na sprawiedliwego, bo nam niewygodny: sprzeciwia się
            naszym sprawom, zarzuca nam łamanie prawa, wypomina nam błędy naszych
            obyczajów. (13) Chełpi się, że zna Boga, zwie siebie dzieckiem Pańskim. (14)
            Jest potępieniem naszych zamysłów, sam widok jego jest dla nas przykry, (15) bo
            życie jego niepodobne do innych i drogi jego odmienne. (16) Uznał nas za coś
            fałszywego i stroni od dróg naszych jak od nieczystości. Kres sprawiedliwych
            ogłasza za szczęśliwy i chełpi się Bogiem jako ojcem. (17) Zobaczmyż, czy
            prawdziwe są jego słowa, wybadajmy, co będzie przy jego zejściu. (18) Bo jeśli
            sprawiedliwy jest synem Bożym, Bóg ujmie się za nim i wyrwie go z ręki
            przeciwników. (19) Dotknijmy go obelgą i katuszą, by poznać jego łagodność i
            doświadczyć jego cierpliwości.
            (Ks.Mądrości (w) 2:12-19)
            (10) Błogosławieni, którzy cierpią prześladowanie dla sprawiedliwości, albowiem
            do nich należy królestwo niebieskie. (11) Błogosławieni jesteście, gdy /ludzie/
            wam urągają i prześladują was, i gdy z mego powodu mówią kłamliwie wszystko złe
            na was. (12) Cieszcie się i radujcie, albowiem wasza nagroda wielka jest w
            niebie. Tak bowiem prześladowali proroków, którzy byli przed wami.
            (Ew.Mateusza 5:10-12)
          • arcykr Z katechizmu 03.06.04, 09:47
            DZIEWIĘĆ GRZECHÓW CUDZYCH

1. Do grzechu namawiać.
            2. Innym grzeszyć kazać.
            3. Na grzechy cudze zezwalać.
            4. Innych do grzechu pobudzać.
            5. Grzechy innych chwalić.
            6. Milczeć, widząc cudze grzechy.
            7. Mogąc nie zapobiegać cudzym grzechom.
            8. Pomagać do grzechu.
            9. Grzechu cudzego bronić.

www.credo.alleluja.pl/tekst.php?numer=11625
    • Gość: Mlody z Brukseli Wolnosc w Polsce IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 00:52
      Rzut tortem, to w miare pacyficzny czyn. Jesli (P)an (K)aczynski wygra sprawe,
      w razie skargi, to bedzie swiadczylo o poziomie demokracji w Warszawie
      (wielkiej metropolii polskiej). Z reszta, ten wyczyn (lub wybryk/przestepstwo
      dla niektorych starcow ze wsi) byl calkiem uzasadniony wobec nietolerancji
      administracji warszawskiej. Chociaz mozna byc krytycznym wobec zachowania
      publicznego niektorych gejow, potepianie mlodziezy i gejow z powodow nieznanych
      (i przypuszczen, skoro nie bylo zadnej manifestacji) jest po prostu znakiem
      niewyksztalcenia i koltunstwa. Jako mlody Polak z zachody, mieszkajacy w
      Bruskeli i studijacy w Londynie i Paryzu (W WASZYM WYMAZONYM ZACHODZIE, DRODZY
      WSPOLOBYWATELE) (i niektorzy ekstremisci nazwa mnie UNpolish, because you're
      fucking American conservatives from the Bible Belt in fact, my dear polish
      people) iwec jako mlody polak, nigdy nie wrocy do mojej Ojczyzny, bo w takiej
      KULTURZE politycznej (czy to jeszcze jest to?), w takiej prowincjonalnej
      (Warszawskiej ?) kulturze polityczne nie chce zyc. POWODZENIA Z WYBORAMI drodzy
      politycy. Niech zyje ....ER ! (Az wstyd to mowic!)
      • andzela1 Re: Wolnosc w Polsce 03.06.04, 00:57
        Gość portalu: Mlody z Brukseli napisał(a):

nigdy nie wrocy do mojej Ojczyzny, bo w takiej
        > KULTURZE politycznej (czy to jeszcze jest to?), w takiej prowincjonalnej
        > (Warszawskiej ?) kulturze polityczne nie chce zyc.

I całe szczęście. I krzyżyk na drogę. I słownik ortograficzny...
        Więcej takich decyzji.
        Będzie można wreszcie w Polsce odetchnąć...
        • Gość: Mlody z Brukseli Re: Wolnosc w Polsce IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:01
          Jestes typowa osoba o ktorej mowie. Wiedz, ze jak sie ma 20 lat i sie pisze na
          komputerze o tej godzinie, to sie popelnia bledy przy wybijaniu na klawiaturze.
          Po durgiej, potwierdzasz swoje Nietolerancje, skoro, jak sie zylo cale zycie za
          granica, nie ma sie prawa popelniac bledow "ortograficznych" ! Jest
          sie "Unpolish" Co o Obcokrajowcach w POlsce ? Nie powinno ich byc ? Geje tez sa
          obcokrajowcami ?
          • Gość: Mlody z Brukseli Re: Wolnosc w Polsce IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:03
            I przepraszam za kolejne bledy. Za szybko pisze. Sorry... (najwazniejasze, ze
            je widze)
            • Gość: Ten sam BXL Re: Wolnosc w Polsce IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:07
              Na prawde wstyd. Shame on me !
              • Gość: Julka Re: Wolnosc w Polsce IP: *.wbp.wroc.pl 03.06.04, 07:53
                Proponuję dać zgodę homo na tę ich durną paradę, a następnie przygotować na
                nich ludzi z tortami!
            • Gość: Obcy Brukselczyk IP: *.daxnet.no 03.06.04, 07:58
              A co z bledami w mysleniu. Czy tez je widzisz?
              A moze okulista?
            • Gość: hi Re: Wolnosc w Polsce IP: 5.5R* / *.nokia.com 03.06.04, 08:20
              politycy w Polsce nie sa warci, zeby im nawet zegarek na kiju... a tutaj dostal
              tort! powinien bardzo ladnie podziekowac stary komuch. a jakby mial troche
              godnosci, to by odszedl ze stanowiska.
          • andzela1 Re: Wolnosc w Polsce 03.06.04, 01:11
            Wybacz
            ale w Polsce mówimy i piszemy po polsku. A prawidłowa pisownia (i wymowa) jest
            także wyrazem szacunku dla interlokutora.
            A skoro, jak twierdzisz, całe życie spędziłeś za granicą, to jakie masz podstawy
            do wypowiadania się o sprawach polskich? Więc chyba lepiej zamilknij, boroczku...
            • Gość: Mlody z Brukseli Re: Wolnosc w Polsce IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:17
              Jakie prawo ? To, ze sa SPOSOBY, by sie informowac w sposob dokladny i
              inteligentny poza granicami NASZEGO (Pani ?) kraju. Internet, telewizja, gazeta
              (m.in. wyborcza), radio,... Tak zwana globalizacja. A gdybys sie troche
              interesowala lingwstyka wspolczesna, wiedzialabys, ze otrografia sie przejmowac
              az tak bardzo NIE WARTO. Jest to tylko konwencja ktora sie zmienia z latami i
              wiekami. ALE rzeczywiscie jest to znak szacunku, i jak juz wczesniej to
              robilem, powtarzam : PRZEPRASZAM ! A mozna MOWIC dobrze po polsku, PISZAC zle
              po polsku. I przyznaj, ze nie jestem najgorszym z najgorzych.
              • andzela1 Re: Wolnosc w Polsce 03.06.04, 01:26
                Zbałwanienie do kwadratu - jakby to powiedział Józef Szwejk.
                A może tak trochę odwagi? Raz Młody z Brukseli, raz Brukselczyk, raz Z Zachodu...
                Jakieś roztrojenie jaźni czy po prostu brak odwagi, żeby się chociaż zalogować?

I tylko dodam, co już wiesz: "Na nic znajomość dwudziestu języków, kiedy się w
                żadnym z nich nie ma nic do powiedzenia."

Żegnam. Na stałe, mam nadzieję

Aha, odkąd to Bruksela leży w Zjednoczonym Królestwie? Geografii też nie
                nauczono? Brukselczyku...
                • Gość: Brukselczyk Re: Wolnosc w Polsce IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:30
                  Kto mowil o Zjednoczonym Krolestwie ? Mieszkam w Brukseli : studiuje W Londynie
                  i w Paryzu. Ty naucz sie geografii. Sam jestes szczeniakiem. Mam prawo uzywac
                  inne "pseudo". A i tak wiesz, ze to ja, ten duren z Zachodu... Wiec w czym
                  problem, nazisto ?
                  • andzela1 Re: Wolnosc w Polsce 03.06.04, 01:36
                    Gość portalu: Brukselczyk napisał(a):

> Kto mowil o Zjednoczonym Krolestwie ? Mieszkam w Brukseli : studiuje W Londynie
                    >
                    > i w Paryzu. Ty naucz sie geografii. Sam jestes szczeniakiem. Mam prawo uzywac
                    > inne "pseudo". A i tak wiesz, ze to ja, ten duren z Zachodu... Wiec w czym
                    > problem, nazisto ?

ROTFL ROTFL Jeżeli już to "nazistko". Czyżby płci ci się myliły? A może - płeć,
                    nie płeć - uczucie ważne?

A w czym problem? W braku odwagi za własne słowa...
                    • Gość: Brukselczyk Re: Wolnosc w Polsce IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:39
                      Sorry. Jestem kaleka jezykowym (i umyslowym ?) i nie zwracam uwagi na twoja
                      nieosobowosc.
                      • Gość: Trylobit Re: Wolnosc w Polsce IP: *.menta.net 03.06.04, 03:52
                        Wiesz co? Jestes typowym pOLSKIM hipokryta! Nie chcialbym cie spotkac,
                        polaczyno.
                    • Gość: Werter Andzela do Kruchty!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 08:35
                      Tam jest twoje miejsce, nie belkocz bo rzygac sie chce!!!!
                  • Gość: Trylobit Re: Wolnosc w Polsce IP: *.menta.net 03.06.04, 03:50
                    A ja studiuje w ...Madrycie i sie nie chwale palo. Zachowaj to dla siebie.
                • agrrest Re: Wolnosc w Polsce 03.06.04, 02:08

>
                  > I tylko dodam, co już wiesz: "Na nic znajomość dwudziestu języków, kiedy się w
                  > żadnym z nich nie ma nic do powiedzenia."
                  kolega w kazdym pseudonimie wyraznie daje do zrozumienia ze jest jedna i ta
                  sama osoba, nie rozumiem wiec dlaczego oskarzasz go o tchorzostwo.
                  przy czym kolega, nawet jesli masz racje, i tak jest 19 jezykow do przodu pzed
                  toba, bo ty nawet w jednym nie masz nic zbyt ciekawego do zaoferowania, poza
                  latwym lupem argumentayjnym. dziekuje - jutro mam egzamin - poprawilo mi to
                  humor.
            • agrrest Re: Wolnosc w Polsce 03.06.04, 02:03
              andzela1 napisała:

> Wybacz
              > ale w Polsce mówimy i piszemy po polsku. A prawidłowa pisownia (i wymowa) jest
              > także wyrazem szacunku dla interlokutora.
              > A skoro, jak twierdzisz, całe życie spędziłeś za granicą, to jakie masz
              podstaw
              > y
              > do wypowiadania się o sprawach polskich? Więc chyba lepiej zamilknij,
              boroczku.
              > ..
              ano takie ma nasz kolega podstawy, ze nietolerancja, glupota i ksenofobia to
              probemy uniwersalne, polska nie ma na nie wylacznosci (choc czasami sie tak
              wydaje). twoja wyrazna niechec dla naszych zagranicznych dyskutantow tlumacze
              strachem przed wymagajaca argumenatcja. wykrecanie sie jezykiem i wymaganie
              poprawnosci od kogos kto nie mieszka w polsce jest nietaktowne i niegrzeczne,
              szczegolnie ze nasz jezyk do najprostszych nie nalezy. a jezeli chcesz odsylac
              wysoko wyksztalconych za granica obywateli jak najdalej, sama na sobie nie
              pozostawiasz suchej nitki, kolezanko.
            • Gość: telewidzka Re: Wolnosc w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 06:45
              andzia nie masz racji. Mozesz sie nie zgadzac z interlokutorem ale dopoki nie
              staje sie chamski, agresywny ma prawo sie wypowiadac czy mieszka w Polsce czy
              gdzie indziej. Wszyscy robimy na forum bledy i literowki nawet polonisci wiec
              nie ma czego sie czepiac. Nie mniej jednak kilka slow do Ciebie Brukselczyk.
              Dopoki wypowiadasz sie o nietolerancji jako zachowaniu pewnych postaw jest
              wszystko w porzadku. Jesli jednak wypowiadasz sie o na Polakach, jako o
              ludziach, w sposob negatywny nie masz prawa tego robic/ nawet gdybys przez
              przypadek mial racje/ bo nie mieszkasz tu i tak wlasciwie ani my ani kraj nie
              obchodzimy Cie. Mamy miliony strasznych wad ale wiekszosc z nas ma jedna,
              niepodwazalna zalete. Krytykujemy w zasadzie tylko swoj kraj, swoich
              wspolobywateli powstrzymujac sie od krytyki innych nacji. I tego powinienes sie
              od nas uczyc! Nie traktuje Cie jak Polaka poniewaz sam sie od nas odciales
              swoim tekstem. Masz oczywiscie prawo tu pisac ale prosze nie pouczaj nas. Bo to
              co wiesz to czysta teoria. A my chociaz krytykujemy, w koncu przeciez samych
              siebie, chociaz nie nazywamy sie szumnie patriotami jestesmy nimi i nie
              pozwolimy pluc na nasz kraj chocby byl w nim najwiekszy nawet balagan:))
              • Gość: Brukselczyk Re: Wolnosc w Polsce IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 13:18
                Dziekuje za wypowiedz "telewidzki". Przyznaje, ze troche latwo
                krytykowalem "wszystkich Polakow". Ale to byla czysta, mlodziencza prowokacja
                wobec ludzi ktorzy nie szanuja innych ("pedalow", "szczeniakow", itd., itp.)
                Ale prosze mnie nie odrzucac jako "Niepolaka", skoro jak Pani przyznaje, Polacy
                krytykuja samych siebie, i wlasnie to robie.
          • Gość: BK Re: Wolnosc w Polsce IP: *.resnet.uconn.edu 03.06.04, 03:41
            Mlody z Brukseli,
            Nie przejmuj sie oszolomami. Tak to juz jakos jest, ze na tym forum tych widac
            najwiecej. Trudno znalezc wywazona opinie. Czasami wydaje mi sie, ze czesc
            forumowiczow w ogole nie czyta wypowiedzi innych.
            Byle sobie tylko "kurwami" porzucac i juz mozna spac spokojnie.

Pozdrowienia dla wszystkich mlodych Polakow za granica!
      • Gość: pacal nie interesuje mnie twoja opinia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 01:10
        nie umiesz jej nawet przedstawić w dobrym polskim.
        Stek bzdur połączony z samochwalstwem - kogo to obchodzi gdzie studiujesz łosiu?
        Swoją drogą to języka nie znasz za dobrze (tak polskiego jak i angielskiego) :-)
        Nieźle - dałeś próbkę możliwości w dwóch zdaniach.
        Z taką znajomością ortografii (zarówno polskiej jak i angielskiej) daleko nie
        zajedziesz w administracji

PS. "pacyficzny czyn" - uśmiałem się przednio - dzięki za to.
        A może atlantycki? albo północnoatlantycki?

PPS. Ad rem - dlaczego miałby Kaczor nie wygrać sprawy? Jakkolwiek by nie
        oceniać motywów rzucającego (a raczej wciskającego w twarz), jest to naruszenie
        nietykalności cielesnej, spowodowane niezgodnością poglądów.

To by dopiero świadczyło dobrze o demokracji gdyby można takie rzeczy robić
        bezkarnie. Może to było śmieszne, ale na pewno nie dla wszystkich. Myślę że np.
        Szymon Niemiec po podaniu tortu w sposób równie bezpośredni także skierowałby
        sprawę do sądu. Więc w czym problem? Jednemu wolno a drugiemu nie?
        Ma to swoją ładną nazwę: dyskryminacja. Coś z czym podobno walczymy we wszelkich
        objawach.

Myślę że najlepszym wyrokiem byłaby wysoka grzywna z przeznaczeniem np. na dom
        dziecka albo PAH itp.
        • Gość: Brukselczyk Re: nie interesuje mnie twoja opinia. IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:20
          Espece de con. Si tu veuz, je te parle anglais, hongrois, allemand,
          neerlandais, polonais ou FRANCAIS. Sais-tu que je suis en train d'utiliser un
          clavier anglais ? Qu'il est permis de faire des erreurs ? Que tu n'es qu'une
          poule mouillee venue de nulle part. Que ta langue est belle, mais que si
          vraiment tu l'aimais, tu ne me condamnerais pas, mais tu ferais des efforts
          pour que je m'ameliore...
          Va au diable, idiot !
          • Gość: Inna z Zachodu Re: nie interesuje mnie twoja opinia. IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:27
            W imieniu wszystkich Niepolakow, przepraszamy za to, ze nie mamy klawiatury
            polskiej.
            • andzela1 Re: nie interesuje mnie twoja opinia. 03.06.04, 01:30
              Czwarta osobowość? Piąta? Niezmierzone to bogactwo twych osobowości...

A klawiatura polska to jedna sprawa, zaś ortografia i gramatyka zupełnie inna...
              • Gość: Inna z Zachodu Re: nie interesuje mnie twoja opinia. IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:36
                No to badz sama soba, i nie dokluczaj nam !
                • Gość: Brukselczyk Re: nie interesuje mnie twoja opinia. IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:37
                  Potwierdzam ! Lepiej miec za duzo osobowosci, niz za malo !
                  • andzela1 Re: nie interesuje mnie twoja opinia. 03.06.04, 01:40
                    Wiesz, jak to się nazywa?

Schizofrenia... Co zresztą można było wyczuć od razu... :)

Całuski, chłoptasiu
                    • Gość: Brukselczyk Re: nie interesuje mnie twoja opinia. IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:42
                      Dziekuje, Panienko ! (staropolski)
                      • Gość: Brukselczyk Re: nie interesuje mnie twoja opinia. IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:42
                        I nic nie masz od Aniola. ANDZELO !
                        • Gość: Jędrzej Re: nie interesuje mnie twoja opinia. IP: *.chello.pl 03.06.04, 03:30
                          Gość portalu: Brukselczyk napisał(a):

> I nic nie masz od Aniola. ANDZELO

---------------------

Rzeczywiście widać, że kontakt z polszczyzną masz sporadyczny. Chciałeś zapewne
                          napisać "nie masz w sobie nic z anioła, Andżelo":-)
                          • Gość: Brukselczyk Re: nie interesuje mnie twoja opinia. IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 13:37
                            Dziekuje. Rzeczywiscie mam kontakt sporadyczny. Przynajmniej czegos sie
                            nauczylem.
                      • Gość: Brukselczyk Re: nie interesuje mnie twoja opinia. IP: *.uclusers.ucl.ac.uk 03.06.04, 01:43
                        Podoba mi sie twoja walecznosc.
                    • Gość: EU Re: nie interesuje mnie twoja opinia.- A Anzela IP: *.securenet.net / *.securenet.net 03.06.04, 02:00
                      Et a mon avis, tu n'es qu'une sainte nitouche polonaise qui pretend d'etre une
                      fille pure mais en realite, elle reve d'une grande bite dans sa bouche!
                      Tu es jalouse de Bruxellois qu'il connaisse plusieurs langues europeennes parce
                      qu'il habite a Bruxelles - le capitale d'Europe, et toi, tu habites nulle part
                      dans le "ciemnogrod polonais".
                      J'embrasse tous les Polonais tolerants envers l'autrui et je dis "fiche le
                      camp" a tous les idiots remplis de haine contre ceux qui sont differents d'eux.
                      • Gość: Jędrzej A EU. IP: *.chello.pl 03.06.04, 03:03
                        Co ty chcesz osiągnąć, "EU"? Do prowadzonej po polsku rozmowy wtrącasz się po
                        francusku, po to tylko, by w tym zapomnianym przez świat języku obdarować
                        Andżelę, a także całą Polskę, ordynarnymi docinkami. Kim chcesz sie zdać?
                        Światowcem? Po cóż więc to chamstwo? Prostackim "twardzielem"? To na co w takim
                        razie cała ta lingwistyczna maskarada?

I jeszcze jedno. "J'embrasse tous les Polonais tolerants..." piszesz.
                        Spokojnie, dziecię! Ja jestem tolerancyjnym Polakiem, ale za twoimi uściskami
                        bynajmniej nie tęsknię. Nie narzucaj mi się więc, mój ty ami-cochon, bo cię
                        oskarżę o "seksualne molestowanie".
                        • Gość: EU Re: Do Jedrzeja IP: *.securenet.net / *.securenet.net 03.06.04, 04:30
                          Zaatakowalem Anzele, bo w bardzo niemily sposob dyskutowala z Brukselczykiem,
                          wiec dostala to,co sie jej nalezalo.
                          A co do usciskow, to nie mam ochoty cie usciskiwac, bo w tonu twojej wypowiedzi
                          mozna wywnioskowac, ze jestes czerwonym intelygentem, ze swoimi smiesznym
                          poczuciem wyzszosci, za ktorym kryja sie kompleksy typowe dla ludzi z epoki
                          komuny.
                          Pozdrowienia zaadresowalem do Polakow wychowanych przed 1939 rokiem i mlodego
                          pokolenia wychowanego w wolnej Polsce po roku 1989-tym, do prawdziwych Polakow,
                          ktorzy znaja swoja tozszamosc narodowa i nie maja nic wspolnego z czerwona
                          zaraza, zrodlem nietolerancji i zgnilizny w obecnej Polsce. A Ty do tej
                          kategorii sie nie zaliczasz, wiec byles od samego poczatku wyeliminowany.
                          • Gość: Jędrzej Po francusku ordynarnie... IP: *.chello.pl 03.06.04, 08:07
                            Po francusku piszesz ordynarnie, po polsku od rzeczy. Ale jako neo-Kanadyjczyk
                            władasz zapewne i angielskim. Ciekawe, jakie też przywary ujawniasz w tym
                            języku, domyślam się, że obie naraz.
                            • Gość: EU Re: Po francusku ordynarnie... IP: *.securenet.net / *.securenet.net 03.06.04, 15:26
                              O dziwo, ze nie przeszkadza ci ordynarnosc ludzi na tym forum w stosunku do
                              gejow. Hipokryta! Typowe dla czerwonej burzuazji! A przeszkadza ci to,ze
                              niektorzy tutaj wladaja obcymi jezykami ( napisalem swoj post po francusku, bo
                              watek byl w jezyku francusku, wiec nie chcialem zlamac regul), bo sa to jezyki
                              zachodnie,krajow imperialistycznych,z drugiej strony muru. A w swoim mysleniu
                              masz typowy tok myslenia dla ludzi zdoktrynowanych przez totalitaryzm - nie
                              podoba mi sie twoj sposob myslenia, wiec potepiam cie i ostracyzuje. Ani krzty
                              tolerancji dla pogladow innych niz twoje, bo wszyscy musza byc tacy sami,
                              wszyscy musza sie wyrazac w ten sam sposob, nosic te same mundurki. Jaki z
                              ciebie typowy czerwony!
                              Na twoim miejscu zastanowilbym sie nad terapia, bo nie zdazyles oczyscic
                              swojego umyslu od totalitarnych bredni! Chyba znajdujesz sie po niewlasciwej
                              stronie granicy, bo kraje totalitarne zaczynaja sie za wschodnia strona
                              granicy, to znaczy Bialorusi!
                              • Gość: EU Re: Po francusku ordynarnie...c.d. IP: *.securenet.net / *.securenet.net 03.06.04, 17:01
                                A poza tym smieszny jestes, wypowiadasz sie jak autorytet,ktorego ja mam
                                rzekomo sluchac, bo jasnie pan wszystko wie. Wypchaj sie! Ja jestem sam dla
                                siebie autorytetem. I jest to jeszcze jeden objaw typowy dla zniewolonego
                                umyslu - uznajesz autorytety, myslisz bardzo szablonowo. A gdzie w tym
                                wszystkim twoje ja? Nie masz nawet wlasnej osobowosci, a w dotatku jestes
                                naiwny, bo pozwoliles im, aby zabrali ci twoja wlasna osobowosc!
                                Gwizdze na to, co myslisz o moim sposobie wypowiadania sie - mowie tak, jak mi
                                sie podoba, bo mam swoje wlasne ja, i mam to gdzies, czy ci moje ja odpowiada,
                                czy nie! A tak w ogole, to nie mam doczynienia z jednostka, lecz z masa, bo
                                przeciez nie masz wlasnego ja!
                                • Gość: Jędrzej czekam na więcej.... IP: *.chello.pl 03.06.04, 18:25
                                  To bardzo ciekawe, co piszesz. Nigdy jeszcze tyle się o sobie nie dowiedziałem.
                                  I wszystko sie zgadza: faktycznie jestem typowym jaśnie panem z czerwonej
                                  burżuazji, który jest nie jednostką, lecz masą, bowiem przez naiwność pozwolił,
                                  by mu zabrano jego własną osobowość. Jesteś piekielnie przenikliwy, EU! Z
                                  zainteresowaniem oczekuję, jeśli łaska, dalszych twych przemyśleń na mój temat.
                                  • Gość: EU Re: czekam na więcej.... IP: *.securenet.net / *.securenet.net 03.06.04, 18:49
                                    Wiesz co, tak naprawde to nie lubie atakowac, lecz skoro zaatakowano mnie za
                                    to, ze stanalem w obronie kogos (Brukselczyka)zbluzganego nieslusznie na tym
                                    forum, poczulem sie upowazniony do nastroszenia moich pior!
                                    A co do totalitaryzmu, to uwazam, ze bardzo zniewolil nasze umysly. Zabrano nam
                                    poczucie narodowej wartosci,godnosc, zabrano nam nasza historie, karmiono nas
                                    klamstwami, i czuwano, oby tylko ktos nie wychylil sie poza dozwolone przez
                                    wladze ramy, zniszczono jednostke, i kazdy stal sie masa. A atak na te Parade
                                    Rownosci jest wlasnie proba zagluszenia innosci, bo wyrazane tam poglady sa
                                    niedozwolone i narazaja obecny "status quo".
                                    Bardzo prorocze okazaly sie slowa Tadeusza Peipera (ktorego a propos odkrylem w
                                    Quebecu), ktory juz w latach 20-tych na lamach "Zwrotnicy" mowil o wzrastajacym
                                    znaczeniu masy, zwlaszcza w manifescie z 1923 roku "Miasto,masa,maszyna".
                                    Systemy totalitarne dazyly systematycznie do zagluszenia jednostki, chociaz w
                                    dzisiejszym spoleczenstwie amerykanskim zniewolonym przez media i dziki
                                    kapitalizm widac identyczne tendencje.
                                    A co do panny Andzeli, to wyczuwam w niej zaklamana moralnosc,oblude,
                                    dulszczyzne i falszywa cnotliwosc, a za tym wszystkim kryje sie diabel pod
                                    spodnica!
                                    Co do moich umiejetnosci jezykowych, to jestem w pewnym sensie kosmopolita, bo
                                    wychowalem sie na dwoch kontynentach, ciagle bylem i nadal jestem zmuszany do
                                    przystosowywania sie do nowych warunkow i nowych dla mnie norm kulturowych, co
                                    byc moze przejawia sie czasem w mojej skladni, ktora nie zawsze jest doskonala.
                                    Nie jestem wcale dumny z kosmopolityzmu, bo tak naprawde to chcialbym gdzies
                                    nalezec. Trudno jest to zrozumiec ludziom, ktorzy wychowali sie w jednej
                                    kulturze i nigdy nie kwestionowano ich tozsamosci.
                                    Nie wiem jak ty, ale ja zawieszam szable i podaje ci reke na zgode!
                                    Pozdrowienia z Montrealu :)
      • Gość: a psik Re: Wolnosc w Polsce IP: 69.156.104.* 03.06.04, 04:19
        - komu chcesz zaimponowac swoimi studiami i prowincjonalna
        wielkoeuropejskoscia ? - sloma z twojego tekstu wylazi....
      • wpia Re: Wolnosc w Polsce 03.06.04, 13:57
        nie wszystkie obce tradycje trzeba akceptować. Poziom ich beznadziejności,
        czasem jest zbyt duży.
    • Gość: słodzik Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 00:53
      Tort z jagodami? Mniam!!! :)
    • Gość: mee... Re: A FEEE...CHLOPAKI... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 00:56
      ...gdzie wasza tolerancja dla myslacych i czujacych inaczej...wy odbywajacy
      stosunek sexualny inaczej...a feee...juz w ramach tolerancji chcialem was
      poprzec ...a tu taki incydent w waszym wykonaniu...a feee chlopaki...
    • Gość: jan halo leninowcy !! Gdzie wasza tolerancja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 01:13
      Jak ktos ma inne poglady, ktore trzeba szanowac to bic nie wolno. Przeciez to
      wasze cytaty. Oj snia sie wam mistrzowie tolerancji: Wolter, Dzierzynski,
      Berman, Lenin,Gierek, smok wawelski.
    • agrrest Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem 03.06.04, 01:22
      mysle, ze dzis pan prezydent przygotowuje projekt nowej ustawy do prawa
      karnego, a imie jej: "przemoc tortem". o powadze wykroczenia decydowac beda:
      odleglosci rzutu; czolowa powierznia udechenia: od spodu czy wierzch. ilosc
      kremu (krem jako substancja miekka lagodzi brutalnosc uderzenia), reka wyrzutu
      (ta lepiej rozwinieta i bardziej sprawna zdolna jest do silniejszego wyrzutu),
      zawartosc jagod w trocie- dla zachowania tradycji, pochodzenie tortu (wypiek
      domowy tudziez pochozacy z Neptuna: zlagodzenie kary, ze wzgledu na wspieranie
      przemyslu narodowego/chalupnictwa). teraz nasz kraj odetchnie wkoncu z ulga,
      dotacje z unii zaczna plynac rwacym strumieniem, a matka polka zazna dlugo
      wyczekiwanego spoczynku. ksiezyca prozno wypatrywac...
      • Gość: EU Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.securenet.net / *.securenet.net 03.06.04, 01:33
        Brawo!!! Tortem w ciemnogrod!!!
        • Gość: mee... Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 02:05
          ... w unii e...spedzilem kilka lat...ale nie widzialem prostowanych
          bananow...czyzby unia e...wycofala sie z tego projektu...a ta bawaria to jest
          dopiero ...tolerancyjna...a wezmy taki grenoble...tam gdzies we francji...tam
          dopiero ciemmmm...jak to ty piszesz tym letkKim ...piorem EU...
          • Gość: EU Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.securenet.net / *.securenet.net 03.06.04, 02:15
            A New Jersey stad wysylasz e-mail, to dopiero oaza tolerancji! Spedzilem w USA
            wiele lat, ale z tolerancja w stosunku do innych, zwlaszcza Polakow (
            wielokrotnie spotkalo mnie wiele przykrosci z powodu polskiego pochodzenia w
            USA) to chyba na bakier. Jankesi zawsze byli dla mnie symbolem zacofania
            obyczajowego, co zreszta widac dzisiaj w poczynaniach Busha w Iraku.
            Wstyd, zeby stolica Polski byla reprezentowana przez takiego nietolerancyjnego
            prezydenta, jak Jaroslaw Kaczynski! Jestem niezwykle dumny z tych mlodych
            chlopakow, ze mowia "nie" nietolerancji, ciemnocie, glupocie w bardzo zabawny
            sposob - rzutem tortem. I wiem, ze Polska niedlugo stanie sie bardzo
            atrakcyjnym i progresywnym krajem, bo mlodzi ludzie w Polsce mysla inaczej, niz
            cala reszta zgnilego spoleczenstwa, wychowanego za kratkami w komunie!
            Pozdrowienia z Quebecu (spoleczenstwa tolerancyjnego).
            • Gość: mee... Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 02:20
              ...jestes w tyle...bo pedofile z calej unii e...juz wyzywaja sie dumnie... na
              dzieciach biednych polskich...dworzec centralny w w-wie...moze dlatego prof.
              kaczynski mowi nie...
              • Gość: EU Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.securenet.net / *.securenet.net 03.06.04, 04:08
                Zgnila komunistyczna inteligencja, ktora odrzuca wszystko co zachodnie!
                • Gość: mee... Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 04:15
                  ...wyjasnij ...to prosze...zboko...
      • Gość: BK O Rany! Tortu sie nie piecze! IP: *.resnet.uconn.edu 03.06.04, 03:52
    • Gość: Cukiernik [...] IP: 61.68.219.* 03.06.04, 02:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Lukasz TOLERANCJA Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: 209.214.15.* 03.06.04, 03:00
      No coz, Prezydent Kaczynski obrzucony tortem, smieszny jest ten Pan, skoro mowi, moze jakby tort
      zostal rzucony, to nie skladal by zazalenia, ale jak to okreslil Pan to byla przemoc. Panie Prezydecie,
      prosze o wybaczenie, ale to co Pan mowie jest smieszne i nie godzi sie czlowieka, ktory uwaza sie za
      wyksztalconego i inteligentnego. Czlowiek z klasa ponosi konsekwencje swoich postepowan, nawet
      jesli troche bola, z godnoscia, a nie sklada zazalenia. To moga rbic dzieciaki, ktore do dzisiejszego
      dnia ogladaja filmy np.:O dwoch takich co ukradli ksiezyc, ale nie dorosly polityk.
      Swoja decyzja o zakazie Parady Rownosci ujawnil Pan swa nietolerancje i wrecz jakis lek, ale przed
      czym, hm? Mam nadzieje na szybkie wylizanie sie z totu, sle wyrazy szacunku.
      Lukasz, obserwatot
    • Gość: dzietek powinni mu przylozyc z otwartej reki IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 03.06.04, 04:10
      I bardzo dobrze zrobili . Ten ktory walczyl o demokracje i rownosc
      wprowadza segregacje .Juz raz bylo getto w Warszawie KACZORZE , wstydz sie
      czsami myslalem ze PiS to moze dobra partia - mylilem sie a jestem
      heterykiem tylko ze szanujacym innych ludzi - nie tak jak Ty.
    • Gość: mee... Re: TE TORTY TO BYLY W LATACH TRZYDZIESTYCH... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 04:11
      ...ale jak widac ...chlopaki katuja filmy ...amerykanskie...snia o usa...tak-
      macie racje chlopaki ...szarik i czterej pancerni wam tego nie zalatwia...oni
      was-robiacych sex inaczej... wezma za mieso ...armatnie...czytaj:elektorat...
    • Gość: a psik Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: 69.156.104.* 03.06.04, 04:12
      jak bedzie parada to prop[onuje obrzucic uczestnikow tortami - jak oni moga to
      inni tez moga
      • Gość: dzietek Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 03.06.04, 04:15
        sam siebie obrzuc albo swoje dziecko moze jest gej hehe
        • Gość: a psik Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: 69.156.104.* 03.06.04, 04:23
          moze chcialbys zeby bylo ? - zabawilbys sie w pedofila ?
    • Gość: orad i bardzo dobrze IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 03.06.04, 04:20
      Nalezalo ci sie panie co ksiezyc kradles.Na marsa faszysto a nie
      Warszawa zadzic.
      • Gość: mee... Re: i bardzo dobrze...to jak ci wsadza w odbyt... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 04:25
        ...chyba...jak mowil mickiewicz...
    • Gość: keran SZKODA ZE TO BYL TYLKO TORT IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 03.06.04, 04:33
      STOP DYSKRYMINACJI PANIE KACZYNSKI NIE JESTES MOIM PREZYDENTEM JUZ NIE DO
      KURNIKA . PiS =FASZYZM =GIERTYCH =LPR
    • Gość: mee... Re: ZAMIAST SIE STAWIAC...TRZEBA SIE USMIECHAC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 04:43
      ...musicie wiedziec...,ze jeszcze nie cioty rzadza swiatem...bo jak zacznicie
      rzadzic ta ja uciekne biegiem...do usa...
    • Gość: stacha konewa Re: calosciowe podsumowanie IP: *.cg.shawcable.net 03.06.04, 04:47
      Ludzie z ruchu homo pedalus analus i polaczeni z nimi ideologicznie
      osobniki lesbus cipus moga pisac tu co chca, uczenie tlumaczyc, obrazac
      innych, dorabiac ideologie do zboczen i rzucac tortami.

A parady nie bedzie.
      No, nie bedzie. Nie moja wina.
    • Gość: IZKA KACZOR A MASZ ZONE A MOZE TWOJ BRAT MA IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 03.06.04, 04:49
      NAJGORSZE CO MOZE BYC KLER I BRACIA KACZYNSCY MOWIACY NIE GEJOM W POLSCE HEHE
      • Gość: buuu Re: KACZOR A MASZ ZONE A MOZE TWOJ BRAT MA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 09:18
        heheheh żona? przecież to nie jest możliwe!!! a jak myslisz dlaczego taki
        protest przeciw paradzie w wawie? to jasne jak 2x2. Niestety tak zachowują się
        ci rzekomi " 100% faceci " , powodzenia kaczorki dwa buhahahaah
    • Gość: polonus Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.proxy.aol.com 03.06.04, 05:08
      Kaczor! nie popusc temu gowniarzowi zaskarz go do sadu o odszkodowanie
      za garnitur jak nie zaplaci to naslij na niego komornika obciaz go kosztami
      twojego adwokata oraz kosztami przewodu sadowego cywilnego.
      Zloz skarge na policje niech sprawa pojdzie do sadu niech znowu placi
      koszta sadowe i niech dostanie wyrok. I do parady absolutnie nie
      dopusc.
      • Gość: aci Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: 195.68.129.* 03.06.04, 06:19
        LUDZIE !!! POPIERAJCIE MALE CUKIERNIE - WALCIE W POLITYKOW TORTAMI !!!
        I NIE ZAPOMNIJCIE O "POLONUSIE" - JEMU SIE TEZ NALEZY (CHOCBY ZA ORTOGRAFIE,
        NIE MOWIAC JUZ O POGLADACH!!)
    • Gość: mee... Re: GDY BYLEM DZIECKIEM CHCIALEM BYC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 05:10
      ...strazakiem...czy ktos powiedzial w dziecinstwie w przeczkolu czy szkole...ja
      chce byc gejem-nie...wiec skad...sie to bierze-geje...nie, nie z
      wykopalisk...to armia bolszewicka...,ktora chce zawladnac swiatem... regan im
      zawalil ostatni bolszewicki bastion...tak mee...sie wydawalo ,ze teraz nastanie
      pokuj...ale nie walka nas czeka ciagle...ktos madry powiedzial...,ze o
      demokracje sie walczy codziennie...wyobrascie sobie teraz...gdyby ta garstka
      odbywajacych stosunek sexualny inaczej...li -tylko z wyuzdania...w 99 proc.
      przypadkow...zaczela rzadzic polska...co ja tu wale...gdyby zaczela rzadzic
      ameryka...ha, ha ...ja to musze byc jakis katolik...lub tradycjonalista...lecz
      pracuje nad swa tolerancja...inaczej...lecz w tylek nigdy nie dam sobie
      wsadzic...a feee...tu juz zachaczylem letkko ...o witkacego...
    • Gość: Ena Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 05:17
      Jestem głęboko oburzona takim czynem młodego człowieka, być może geja. Niestety
      czyn jego, paradoksalnie może być "samobójem". Mlodzi ludzie, bez doświadczenia
      są w swoich poczynaniach bardzo emocjonalni. Na pewno we mnie, a mam nadzieję,
      żę w innych Polakach wywołał reakcję oburzenia i protestu. Wchodzimy do Unii
      Europejskiej i mądrośc zaleca, aby czerpać z tego faktu wszystko co dobre.
      Niestety Polak jest przekorny. Skoro do tej pory czegoś u nas nie było to
      należy za wszelką cenę to sprowadzić i nie ważne, czy przyniesie to nam
      jakąkolwiek korzyść, czy same straty. Polak, jednocześnie przez swoją naturę
      spontanicznośći daje się bardzo łatwo manipulować. Niestey Polak również ma w
      naturze nie narażać się. Dlatego też ci, którzy są przeciwni takim paradom, a
      wierzę, że tacy są i to w większości, siedzą cicho i liczą, że ktoś za nich ten
      problem załatwi, ajeżeli ktoś taki się znajdzie, to i tak nie otrzyma poparcia.
      Otwierają się dopiero wtedy i to gromkim krzykiem i biadoleniem, jak okazuje
      się, że ten ktoś na kogo liczyli nie dopełnił swoich obowiązków. Zatem, chcę to
      milczenie przełamać i liczę, że zrobi to więcej Polaków. Nie ma zgody na tego
      typu działania osób innej orientacji seksualnej. Nie chcemy, aby wywnętrzniali
      się na ulicy. Nie jestem przeciw nim, ale chcę, aby zachowywali się intymnie.
      Co stałoby się, gdyby na wzór gejów i lesbijek inni, preferujący inny typ seksu
      również wychodziliby na ulice chcąc zaprezentować swe predyspozycje. Zatem, mój
      wielki szacunek i poparcie dla działań Pana Prezydenta Kaczyńsakiego. Mam
      nadzieję, że tym co robi (nie tylko chodzi o zakaz parad gejów) w Warszawie i
      tym co chce zrobić "zarazi" innych prezydentów, burmistrzów i wójtów dla
      dobra "umęczonej" Polski i nas Polaków. Serdecznie pozdrawiam.
      • Gość: EU Re: Zawiesic rok Gombrowiczowski !!! IP: *.securenet.net / *.securenet.net 03.06.04, 05:37
        Skoro jest tyle pogardy i nienawisci do innosci w Polsce, to powinno sie
        zawiesic rok Gombrowiczowski, bo Gombrowicz mial sklonnosci homoseksualne, o
        czym mowia znawcy jego tworczosci.
        Powinno sie rowniez zakazac czytania utworow Jaroslawa Iwaszkiewicza, bo byl
        homoseksualista, kochankiem samego Andre Gide'a , z ktorym spotykal sie po
        kryjomu w Danii. A najlepiej to by bylo poscic z dymem jego muzeum w
        Stawiskach, zgromadzic wszystkie jego ksiazki pod siedziba prezydenta Warszawy
        i puscic z dymem, jak to uczyniono w Berlinie w latach 30-tych.
        Precz z Gombrowiczem, precz z Iwaszkiewiczem! Umiescic ksiazki tych pisarzy na
        liscie dziel zakazanych!
        Skad tyle nienawisci w Polsce do homoseksualistow? Czemu sa kojarzeni z czyms
        wstretnym, godnym pogardy? Czemu to zjawisko kojarzy sie z moda przybyla z
        Zachodu, skoro takie zachowanie seksualne istnialo w polskim spoleczenstwie od
        wiekow? Nie wspomne juz o Henryku Walezym, bo byl Francuzem.
        Ludzie, nauczcie sie tolerancji, dajcie zyc innym w spokoju, dajcie im prawo do
        bycia soba! Oni nie staraja sie zmienic waszych upodoban, to wy chcecie ich
        odsylac na jakies odwykowe leczenie, chcecie ich izolowac od reszty
        spoleczenstwa. A w swojej obludzie nie wiecie, ilu swiatlych Polakow mialo
        takie sklonnosci? Zakazcie wiec czytania polskiej literatury i puscijcie z
        dymem caly dorobek kultury polskiej, bo w jej gronie bylo wielu "zboczencow".
        • Gość: mee... Re: NIENAWISC TO RACZEJ W TWEJ GLOWIE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 05:46
          ...gdzie tym ulicznikom do iwaszkiewicza...gabrowicz nie wychodzil na
          ulice...bo i po co...jak ktos doznal ...doskonalosci...to nie idzie z tym na
          ulice sie chwalic...na ulice wychodza desperaci...
          • Gość: EU Re: NIENAWISC TO RACZEJ W TWEJ GLOWIE... IP: *.securenet.net / *.securenet.net 03.06.04, 06:01
            Moze wychodza na ulice, bo maja dosc zgnilizny, marazmu, stagnacji jaki panuje
            w spoleczenstwie polskim. Moze pragna zmian, takich samych praw, jak ich
            koledzy i kolezanki w krajach Unii Europejskiej, ktorej obywatelami sa od 1
            maja biezacego roku. Maja dosc zaklamanania obyczajowego, dulszczyzny i obludy,
            nietolerancji, agresji wobec wszystkich, ktorzy sa inni. Moze chca wniesc
            troche swobody, prawa do wyrazania wlasnych pogladow, prawa do bycia soba. Maja
            dosc narzucania im wzorcow przez polskie spoleczenstwo,ktore przez lata
            komunizmu nie uleglo przeobrazeniom, jakie mialy miejsce w krajach zachodnich,
            przez co spoleczenstwo polskie stalo sie anachronizmem w wieku 21-wszym, bo
            swoja mentalnoscia pasuje raczej do wieku XIX-stego albo okresu totalitaryzmu,
            ktore zniszczylo jednostke ludzka i zakazalo wyrazania samego siebie.
            Wolnosc i demokracja pozwala ludziom o innych pogladach, innym wyznaniu, innej
            tozsamosci kulturowej na wyrazanie samego siebie.
            I oto wlasnie chodzi tym mlodym ludziom.
            • Gość: mee... Re: NIENAWISC TO RACZEJ W TWEJ GLOWIE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 06:10
              ...morze jest glebokie...i szerokie...filozofia...nie zna pojecia moze...
            • Gość: BK Re: NIENAWISC TO RACZEJ W TWEJ GLOWIE... IP: *.resnet.uconn.edu 03.06.04, 06:30
              I tu sie z Toba mocium Panie nie zgodze. Nigdy nie rozumialem i nie rozumiem
              potrzeby homoseksualistow do demonstracyjnego okazywania swojej innosci.
              Co to mnie i innych wlasciwie obchodzi czy facet sypia z innym facetem, psem
              czy kanarkiem. Nic. I powiadam Ci, ze gdyby nie to obnazanie sie
              homoseksualistow spoleczenstwo byloby wiele bardziej przychylne dla nich niz
              jest obecnie
              Piszesz, ze maja oni dosc "narzucania im wzorcow przez polskie spoleczenstwo"
              A jakiez to wzorce im to polskie spoleczenstwo narzuca??? Czy ktos ich zmusza
              do heteroseksualnego seksu???
              Piszesz, "Wolnosc i demokracja pozwala ludziom o innych pogladach, innym
              wyznaniu, innej tozsamosci kulturowej na wyrazanie samego siebie". No a kto im
              tego zabrania? Nikt. Bo tez homoseksualistom nie chodzi o
              wyrazanie, "wyznania", czy "torzsamosci kulturowej" lecz raczej o obnazanie
              swoich preferencji seksualnych. A przecietni ludzie nie chca o tym sluchac, ani
              tego ogladac. Raz, ze to ich nie interesuje, dwa, ze ich to brzydzi. Nie ma (w
              kazdym razie nie musi miec) to nic wspolnego z brakiem tolerancji.
    • Gość: CX [...] IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 03.06.04, 05:55
      • Gość: sam sobie wsadz [...] IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 03.06.04, 07:18
    • Gość: mee... Re: NA ZAKONCZENIE CHCIALEM DODAC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.06.04, 06:08
      ...,ze to nie byl sympatyk...a gej wyrafinowany nigdy nie usatysfakcjonowany-
      ...ten student 22 letni bezplociowy- a gdzie on studjuje czy policji da sie to
      od niego wyciagnac...siema jak mawia owsiak...a- propo gdzie jest
      owsiak...wiele mam pytan- zadnej odpowiedzi...lecz zamykam mee okno...obowiazki
      wzywaja...
    • Gość: Wysmiewaczek Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 03.06.04, 06:24
      Dlaczego dziennikarze ciagle uzywaja tej glupiej kalki jezykowej - "gej"?
      Dlaczego nie piszecie poprawnie - PEDERASTA, co? Padlo Wam na mozg? A
      te "dredy" - tez Wam padlo na mozg? Zacznijcie wreszcie pisac poprawnie po
      POLSKU, dobrze? Piszecie dla Polakow, czy Anglojezycznych, bo jesli dla tych
      ostatnich, to nauczcie wreszcie poprawnej angielszczyzny, co? A Pana
      Kaczynskiego popieram w 100%!!! Nie znosze wykolejencow i tyle. O jakiej
      demokaracji mowa? Brakuje tylko Pilsdudskiego, ten wzialby sie za tych
      wszystkich degeneratow! Demokracja? Dla kogo? Dla nas Polakow? Ha!Ha!Ha! Na nas
      potrzeba tegiego, oswieconego SATRAPY, bo zonglujac ta pileczka, czyli niby-to
      demokracja idziemy wprost do rynsztoka...A co to jest demokracja? Czyzby rzady
      tzw. wiekszosci? Przeciez wiekszosc w Polsce stanowia poldebile z zasadniczych
      szkolek zaodowoych!Cytuje za Lysiakiem - "demokracja? no to jedzmy gowno,
      przeciez miliony much nie moga sie mylic"! I to by bylo na tyle...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka