Dodaj do ulubionych

MAK zablokował dostęp do dokumentów...

16.01.12, 04:03
...na własnej stronie internetowej...

Międzynarodowy Komitet Lotniczy zablokował na swoich stronach internetowych dostęp do dokumentów w sprawie katastrofy z 10 kwietnia 2010 roku. "Nasz Dziennik" pisze, że stało się to tuż przed zaplanowaną konferencją polskich prokuratorów wojskowych w sprawie nowych odczytów z czarnej skrzynki TU154M.

Gazeta zwraca uwagę, że wśród tych dokumentów są materiały dotyczące sekcji zwłok generała Andrzeja Błasika, sugerujące, że przebywał on w kabinie pilotów w ostatniej fazie lotu. Dziennik podkreśla, że w serwisie dostępne są tylko lakoniczne komunikaty MAK związane z 10 kwietnia 20120 roku.

"Nie znaleziono obiektu" - taki komunikat ukazuje się na stronach MAK, gdy próbuje się otworzyć jakiś dokument dotyczący katastrofy smoleńskiej - informuje dziennik. Bez większych problemów otwierają się załączniki dotyczące innych zdarzeń lotniczych.

wiadomosci.wp.pl/title,MAK-blokuje-dostep-do-dokumentow-z-katastrofy-smolenskiej,wid,14168293,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • mietowe_loczki Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 10:27
      No i kij im w oko. Przecież i tak nasi mają te dokumenty pościągane i zarchiwizowane.
      • wachmistrz_soroka Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 10:34
        mietowe_loczki napisała:

> No i kij im w oko. Przecież i tak nasi mają te dokumenty pościągane i zarchiwiz
        > owane.

Właśnie.Kij im w oko to właściwe określenie.
        Tych dokumentów o które prosiła Komisja i Prokuratura a które mają duże znaczenie nigdy nie zobaczymy.
    • ayran Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 10:38
      A na któreż to dokumenty "Nasz Dziennik" nie może wejść?

mak.ru/

U mnie się wszystko otwiera: trzeba wejść na "Рaccледoвaния", następnie na "2010 гoд", potem na "10 aпреля Тy-154М № 101"

Wszystko działa bez zarzutu, ale autor wątku, jako przykłądny pelikan łyka wszystko, co w "Nowym Dzienniku".
      • mietowe_loczki Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 10:47
        To taki ich żarcik. Najpierw zablokowali, ND o tym napisał, a następnie odblokowali, żeby im zagrać na nosie.
        • zgred-zisko Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 10:53
          A może pan redaktor wreszcie wytrzeźwiał?
          • mietowe_loczki Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:04
            Nie można tego wykluczyć, jak mawia(ł) klasyk.
            www.facebook.com/nie.mozna.tego.wykluczyc
        • ayran Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 10:54
          Ciekawe, na czyje polecenie działa nick "dirloff": Naszego Dziennika, czy MAK? (Нy Дирлoв, нaпишите cледyющие....)
          • wachmistrz_soroka Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:01
            ayran napisał:

> Ciekawe, na czyje polecenie działa nick "dirloff": Naszego Dziennika, czy MAK?
            > (Нy Дирлoв, нaпиш&#
            > 1080;те cледyющие....)

Na stronie Naszego Dziennika nie ma takiej informacji.
            Ta informacja jest tutaj....wiadomosci.wp.pl/title,MAK-blokuje-dostep-do-dokumentow-z-katastrofy-smolenskiej,wid,14168293,wiadomosc.html?ticaid=1dbfb&_ticrsn=5
            • ayran Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:04
              Przeczytaj dokłądnie to, co podlinkowałeś i policz ile razy w tym krótkim tekście pojawia się tytuł "Nasz Dziennik".
              • wachmistrz_soroka Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:08
                ayran napisał:

> Przeczytaj dokłądnie to, co podlinkowałeś i policz ile razy w tym krótkim tekśc
                > ie pojawia się tytuł "Nasz Dziennik".

Policz......

MAK blokuje dostęp do dokumentów smoleńskich
                Nasz Dziennik IAR/Nasz Dziennik | dodane (03:18)
                drukuj

Międzynarodowy Komitet Lotniczy zablokował na swoich stronach internetowych dostęp do dokumentów w sprawie katastrofy z 10 kwietnia 2010 roku. "Nasz Dziennik" pisze, że stało się to tuż przed zaplanowaną konferencją polskich prokuratorów wojskowych w sprawie nowych odczytów z czarnej skrzynki TU154M.
                • ayran Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:16
                  No i? Zrozumiałeś, że to relacja z artykułu w (drukowanym) "Naszym Dzienniku"?
                  • wachmistrz_soroka Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:20
                    ayran napisał:

> No i? Zrozumiałeś, że to relacja z artykułu w (drukowanym) "Naszym Dzienniku"?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,132418842,132418842,MAK_zablokowal_dostep_do_dokumentow_.html
                    • ayran Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:21
                      Przez podlinkowanie wpisu inaugurującego wątek odpowiadasz na moje pytanie twierdząco, czy przecząco? Innymi słowy - zrozumiałeś czy nie?
                      • wachmistrz_soroka Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:29
                        ayran napisał:

> Przez podlinkowanie wpisu inaugurującego wątek odpowiadasz na moje pytanie twie
                        > rdząco, czy przecząco? Innymi słowy - zrozumiałeś czy nie?

Założyciel wątku pisze,że informacja o zablokowaniu raportu MAK pochodzi z Naszego Dziennika.
                        • ayran Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:33
                          Co pisze założyciel wątku, to z grubsza wiadomo. Ja pytam, co ty chciałeś wyrazić - czy zrozumiałeś, że cytowana informacja pochodzi z drukowanej wersji gazety, czy nie? Bo twoje uporzywe powtarzanie, że na stronach (internetowych) ND tej informacji nie ma, nie przesądza tego ani w jedną, ani w drugą stronę.
                          • wachmistrz_soroka Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:46
                            ayran napisał:

> Co pisze założyciel wątku, to z grubsza wiadomo. Ja pytam, co ty chciałeś wyraz
                            > ić - czy zrozumiałeś, że cytowana informacja pochodzi z drukowanej wersji gazet
                            > y, czy nie? Bo twoje uporzywe powtarzanie, że na stronach (internetowych) ND te
                            > j informacji nie ma, nie przesądza tego ani w jedną, ani w drugą stronę

Nie czytałem drukowanej wersji Naszego Dziennika.Nie jestem czytelnikiem tej gazet.
                            Sprawdzałem internetowe wydanie ND.
                            • ayran Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:50
                              Innymi słowy - na pytanie, czy zrozumiałeś, że to, co przywołał autor wątku było zaczerpnięte z wersji drukowanej ND - twoja odpowiedź brzmi - nie czytałem. Dobrze rozumiem?
                              • wachmistrz_soroka Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:58
                                ayran napisał:

> Innymi słowy - na pytanie, czy zrozumiałeś, że to, co przywołał autor wątku był
                                > o zaczerpnięte z wersji drukowanej ND - twoja odpowiedź brzmi - nie czytałem. D
                                > obrze rozumiem?

Myślę,że wyraziłem się w sposób wyczerpujący.Teraz pozwól,że opuszczę miejsce przesłuchania.
                                • ayran Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:59
                                  Sam się prosisz, wyskakując ze swoimi "odkryciami", żeby cię przepytać, czego tak naprawde chciałbyś dowieść.
      • wariant_b Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:27
        ayran napisał:
        > A na któreż to dokumenty "Nasz Dziennik" nie może wejść?

Zapewne chodzi o dokumenty dotyczące wyników sekcji zwłok gen. Błasika,
        które na wniosek adwokata rodziny zostały wycofane z zasobów publicznych.
        Było to jakiś rok temu. Widocznie "Nasz Dziennik" znalazł i odświeżył niusa.
        • ayran chyba nie... 16.01.12, 11:30
          "Nie znaleziono obiektu" - taki komunikat ukazuje się na stronach MAK, gdy próbuje się otworzyć jakiś dokument dotyczący katastrofy smoleńskiej - informuje dziennik.

Linku do sekcji Błasika po prostu na stronie MAK nie ma.
          • mietowe_loczki Re: chyba nie... 16.01.12, 11:33
            Ale chyba był. Z naciskiem na "chyba". I na prośbę rodziny został usunięty.
            • ayran Re: chyba nie... 16.01.12, 11:37
              Był - czytałem go. Został usunięty, razem z innymi zapisami sekcyjnymi. Osobiście uważam, że słusznie.
    • zgred-zisko Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 10:50
      A to, to co to jest?

www.mak.ru/english/english.html
      • srul Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 11:01
        U mnie działa.
        najpierw klikamy na zakładke "Information" a potem
        "Tu-154M aircraft tail number 101 of the Republic of Poland"

Moze nie klepneli zdrowaśki przed odpaleniem kompa to sie zbiesił.
    • zoro_wieczorowo_poro znowu przypał kolego kiloff :D 16.01.12, 11:10

• wachmistrz_soroka Re: Nie ma takiej informacji 16.01.12, 11:13
        Na stronie Naszego Dziennika z dnia dzisiejszego.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie ma takiej informacji 16.01.12, 11:21
          Już usunęli?
        • x2468 Re: Nie ma takiej informacji 16.01.12, 12:00
          Oj Soroka,Soroka.Kto was zrobił wachmistrzem?
          • wachmistrz_soroka Re: Nie ma takiej informacji 16.01.12, 12:08
            x2468 napisał:

> Oj Soroka,Soroka.Kto was zrobił wachmistrzem?

Sienkiewicz.
            • x2468 Re: Nie ma takiej informacji 16.01.12, 12:42
              Kapral Sienkiewicz?
    • mietowe_loczki Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 13:59
      Pytanie, pod jakim nickiem dirloff wróci na forum.
      • ayran Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 14:11
        Na forum pod tym samym. Po prostu nie odezwie się więcej w niniejszym wątku.
    • dirloff Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 15:38
      Po pierwsze, ja w przeciwieństwie do wielu tutejszych lemingów nie zmieniam nicku od kilku lat i nie ukrywam się pod innymi nickami. Natomiast ze 2 czy 3 tutejsze "leminże" nicki nie dość, że występują pod kilkoma nickami, to jeszcze na innych forach deklarują inną płeć...

Po drugie, informacja była zaczerpnięta przez mnie nocą, natomiast miała opisywać stan na niedzielę czy weekend. Możliwe, że dziś to się zmieniło.
      • ayran Re: MAK zablokował dostęp do dokumentów... 16.01.12, 15:47
        To znaczy dziś już te dokumenty na stronie MAK otwierają się autorom notatki w "Naszym Dzienniku"? Zamieścili jakieś sprostowanie w tej sprawie? Czy ty próbowałeś sprawdzić, czy informacja podana przez ND jest prawdziwa? Wszak nie założyłeś wątku "Według ND MAK zablokował dostęp do dokumentów", tylko "MAK zablokował dostęp do doklumentów". Może trochę mniej pelikaniej wiary w to co czytasz, nawet na stronach tak katolickiej gazety jak ND?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka