kzet69 20.01.12, 11:03 Ewa Kopacz: Złożyłam wczoraj zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez Palikota. Jakiego przestępstwa? Myślozbrodni? Jak na razie przestępstwa nie popełniono. Palikot znów skutecznie obnaża absurdy III RP... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cwiercinteligentzpis Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 11:11 kzet69 napisał: > Ewa Kopacz: Złożyłam wczoraj zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez Pal > ikota. > > Jakiego przestępstwa? Myślozbrodni? Nawoływanie do popełnienia zbrodni jest zbrodnią, Panie Doktorze od Palikota. Hitler prawdopodobnie nie zabił własnoręcznie ani jednego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 11:16 cwiercinteligentzpis napisał: > kzet69 napisał: > > > Ewa Kopacz: Złożyłam wczoraj zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa prz > ez Pal > > ikota. > > > > Jakiego przestępstwa? Myślozbrodni? > > Nawoływanie do popełnienia zbrodni jest zbrodnią, Panie Doktorze od Palikota. > Hitler prawdopodobnie nie zabił własnoręcznie ani jednego człowieka. Palikot chce kogoś zamordować? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 11:23 jakiej zbrodni? Co ty bierzesz? Bo po marihuanie byś tak nie plótł? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 11:38 W RP3 nawet jazda na rowerze z 0,3 promilami alkoholu we krwi jest zbrodnią a nie występkiem i podlega karze więzienia! Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 11:51 a co bierze palikot? pieprzy niczym mały Kazio w pszenicy..... musiał zaprawić te marihuane sikaczem swojej produkcji Odpowiedz Link Zgłoś
cwiercinteligentzpis Ty nie robisz z siebie durnia, Durniu. 21.01.12, 11:17 kzet69 napisał: > jakiej zbrodni? Co ty bierzesz? Bo po marihuanie byś tak nie plótł? Ty, chłopcze, tak bredzisz po morfinie!? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Ty nie robisz z siebie durnia, Durniu. 21.01.12, 13:19 Przeprosiłeś chłystku pana profesora Jędrzejczaka? Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Donos to platfusia specjalność. 20.01.12, 11:32 Praktycznie nie sposób ich od pisowców i ziobrystów odróżnić. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Donos to platfusia specjalność. 20.01.12, 11:41 PO i PiS to 2 gałęzie z tego samego drzewa(lipy) o solidarnościowych korzeniach więc gatunkowo się nie różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 11:45 kzet69 napisał: > Ewa Kopacz: Złożyłam wczoraj zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez Pal > ikota. > wiadomosci.onet.pl/kraj/klopoty-palikota-kopacz-poinformowalam-prokuratora,1,5003723,wiadomosc.html "Zostało złożone zawiadomienie o zamiarze popełnienia przestępstwa.." Dostrzegasz różnicę ? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 11:48 Dokładnie doniesienie o nawoływaniu do popełnienia występku, a kogo Palikot nawoływał? Nie słyszałem by mówił : "chodźcie i palcie ze mną wszyscy"... Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 11:59 "Chcemy zaprosić przedstawicieli zaprzyjaźnionego z nami środowiska Wolnych Konopi, by w piątek w tym pokoju zapalić jednego jointa i zobaczymy czy ta ustawa, która dzisiaj niby już depenalizowała, rzeczywiście zdepenalizowała, czy też dopiero potrzeba naszej nowelizacji, którą właśnie w piątek przedstawimy " czy to wystarczy za podpowiedź? czy to już jest nawoływanie do popełnienia przestępstwa, czy w twoim mniemaniu jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 12:03 Oczywiście że nie ! Przecież informuje wyraźnie że chce działać zgodnie z uchwaloną już ustawą umożliwiającą odstąpienie prokuratury od karania, czyli wedle obowiązującego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 12:09 kzet69 napisał: > Oczywiście że nie ! Przecież informuje wyraźnie że chce działać zgodnie z uchwa > loną już ustawą umożliwiającą odstąpienie prokuratury od karania, czyli wedle o > bowiązującego prawa. Do tego niezbędna jest pewna kolejność zdarzeń. 1. Palenie. 2. Powzięcie wiedzy o dokonanym czynie przez prokuraturę. 3. Decyzja prokuratury. Palikot powinien podziękować Kopacz za to co zrobiła. Prokurator nie będzie mógł powiedzieć, że nie wiedział o paleniu/ jeżeli zapalą/ i będzie musiał działać. Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 12:09 prokurator może odstąpić od karania, ale jeżeli się orientuję w szczególnych przypadkach, a ten przypadek nie jest szczególny, to jest jawne nawoływanie do popełnienia przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 12:12 a czy na terenie sejmu obowiązuje zakaz palenia? bo jeżeli tak, to Januszek tak czy inaczej nawołuje do popełnienia przestępstwa, Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 12:15 Ustawa dotyczy palenia tytoniu a nie marihuany albo opon... A poza tym posłowie maja tam nielegalne, nie spełniające kryteriów ustawy palarnia, a jakoś Kopacz nie zgłasza tego występku odpowiednim organom... hipokryzja i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 12:34 kzet69 napisał: > Ustawa dotyczy palenia tytoniu a nie marihuany albo opon... to dopiero jest hipokryzja. wymyśl mądrzejsze argumenty, bo to co napisałeś to dziecinada Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 12:04 Masz prawo- udawać, że nie wiesz o co chodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 12:31 pleciesz niczym zawodowy idiota.... pewnie sie naćpałeś już pred tą imprezą penisogłowych... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 11:50 Ja złożę zawiadomienie o zamiarze popełnienia przestępstwa zburzenia PKiN w Warszawie przez R Sikorskiego.Minister wzywa do zburzenia obiektu użyteczności publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 11:52 Palikot nie obnaża absurdów, sam jest jednym wielkim absurdem. Nie ma nic więcej do zaoferowania poza ciągłym happeningiem Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 11:55 Rzuca myśl a wy ją łapcie. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 12:29 jeśli ktoś się ośmiesza,to poseł Palikot i jego żołnierze... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon pani Kopacz zrobila z siebie idiotke 20.01.12, 12:30 nie po raz pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 12:53 Buahahaha Palikot udowodnił jak beznadziejna jest Kopaczowa...... zapalił marihuanę..... A marszałkini jak rybka na haczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 12:55 kzet69 napisał: > Buahahaha Palikot udowodnił jak beznadziejna jest Kopaczowa...... zapalił marih > uanę..... > A marszałkini jak rybka na haczyku. zapalił??? raczej zadymił:-) taki odważny:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 13:16 cóż za odwaga, cóż za determinacja w dążeniu do celu, kolejny raz januszek zrobił coś na "półgwizdka" ale jego wyznawcy się cieszą Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 12:57 kzet69 napisał: > Ewa Kopacz: Złożyłam wczoraj zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez Palikota. Dlaczego manipulujesz? Zostało złożone zawiadomienie o zamiarze popełnienia przestępstwa, a dzisiaj poinformowałam o tym fakcie Prokuratora Generalnego Andrzeja Seremeta. > Palikot znów skutecznie obnaża absurdy III RP... Nie. Pokazuje własna mizerię umysłową. Odpowiedz Link Zgłoś
atak_bezecny Tchórz od palenia kadzidełka bardziej 20.01.12, 12:59 krowa która dużo ryczy mało mleka daje takie z Palikota palikadzidełko Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: czekam na kolejny happening Pana Janusza 20.01.12, 13:03 W zapowiedziach programowych chyba coś było o opodatkowaniu prosty..tucji. Liczę na pomysłowośc Pana Janusza i jego gościa. Podpowiadam: jako gadżet kasę fiskalną Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Owszem,ale ty z tą marszałkinią za to rozśmieszasz 20.01.12, 13:03 kzet69 napisał: > Ewa Kopacz: Złożyłam wczoraj zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez Pal > ikota. > > Jakiego przestępstwa? Myślozbrodni? > > Jak na razie przestępstwa nie popełniono. > > Palikot znów skutecznie obnaża absurdy III RP... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Owszem,ale ty z tą marszałkinią za to rozśmie 20.01.12, 13:04 Nie, bo ona nie jest Panią Marszałek jest tylko Marszałkinią... dopowiedz sobie dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Owszem,ale ty z tą marszałkinią za to rozśmie 20.01.12, 13:10 kzet69 napisał: > Nie, bo ona nie jest Panią Marszałek jest tylko Marszałkinią... dopowiedz sobie > dlaczego. Mam swoją hipotezę, ale mimo wszystko sam bym jej tak nie nazwał. Skoro jednak ty to zrobiłeś to może mi powiesz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Mnie się lepiej podoba określenie 20.01.12, 13:34 "Marszalica". Brzmi groźniej. M. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 13:29 Marszałek Ewa Kopacz złożyła zawiadomienie o zamiarze popełnienia przestępstwa i uczyniła bardzo słusznie. Nieistotne tu jest, czy popiera się RP w sprawie legalizacji marihuany. Wazne jest to, że poseł publicznie namawia do łamania prawa i jeszcze aktu złamania prawa zamierza dokonać na terenie parlamentu. Z takim posłem nie ma co dyskutowac. Natomiast można go spokojnie w dupę kopnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 14:00 > Natomiast można go spokojnie w dupę kopnąć. Byłaby to niezasłużona nobilitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
baabeczka Re: Marszałkini się ośmiesza 20.01.12, 14:17 Damo! czesto sie z Toba zgadzam, tak jest i tym razem, Palikot sie rozmienia, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Jedyny sukces Palikota > doprowadzenie 21.01.12, 09:56 happeningiem (nie popieram takich metod, ale w tym przypadku były skuteczne) do skazania lubelskiego policjanta-gwałciciela. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Marszałkini się ośmiesza 21.01.12, 09:42 www.pardon.pl/artykul/13059/poslowie_maja_gdzies_prawo_ktore_tworza_pala_pod_zakazem To raz. Tak było 2 latat temu np i nikt się nie zapluwał w Sejmie, ze prawo itd. Dwa, to, że palenie zioła nie podlega zadnym karom. I można to zrobić nie posiadając go fizycznie :-P. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Marszałkini się ośmiesza 21.01.12, 10:11 chilum napisał: > www.pardon.pl/artykul/13059/poslowie_maja_gdzies_prawo_ktore_tworza_pala_pod_zakazem > To raz. Jaki to ma związek z omawianą w wątku sytuacją? Raz na zawsze przyjąć, że nie należy reagować na próby łamania prawa? ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Marszałkini się ośmiesza 21.01.12, 13:22 Ano taki że palenie marihuany nie jest przestępstwem, tylko jej posiadanie, Kopaczowa ośmieszyła się w dwójnasób. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Marszałkini się ośmiesza 21.01.12, 15:23 kzet69 napisał: > Ano taki że palenie marihuany nie jest przestępstwem, tylko jej posiadanie, Kop > aczowa ośmieszyła się w dwójnasób. Żeby zapalić, trzeba posiadać. Kupujesz, dostajesz w prezencie - nie ma znaczenia. jesteś posiadaczem. Więc nie wdawaj się w pozorowane spory kazuistyczne. ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Marszałkini się ośmiesza 21.01.12, 15:42 Niekoniecznie, ale nie będę Cię wprowadzał w mrocznyświatzioła LOL Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Marszałkini się ośmiesza 21.01.12, 16:05 chilum napisał: > Niekoniecznie, ale nie będę Cię wprowadzał w mrocznyświatzioła LOL Nie mówimy o mrocznym świecie tylko o istocie posiadania. :-) PS - nie chodzi o wersję 'daj się sztachnąć". --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Marszałkini się ośmiesza 21.01.12, 14:09 taki, że była posłem, ministrem i wtedy jej nie bolało łamanie prawa, pewnie dlatego, że sama pali. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Marszałkini się ośmiesza 21.01.12, 05:25 "Możliwości" bezkarnego popełnienia przestępstwa przez polityków PO są w RP3,5 nieograniczone.Ale prokuratura w/g Pani Marszałkini powinna ścigać nawet happenerskie zapowiedzi popełnienia przestępstwa(wypalenie skręta) przez opozycyjnego polityka J Palikota.Pani Marszałkini w trosce o prewencję ogólną i szczególną powoła zespół do śledzenia wypowiedzi Janusza P. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Sądzę, że to Palikot się ośmieszył... 21.01.12, 10:25 wiadomosci.wp.pl/title,Palikot-wyciagnal-to-z-szafy-dziennikarze-go-wysmiali,wid,14184984,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A ja sądzę, że wcale się nie ośmieszył... 21.01.12, 10:47 ave.duce napisała: Re: Sądzę, że to Palikot się ośmieszył... Cała treść zalikowanego przez Ciebie artykułu mieści się w tytule - "...dziennikarze go wyśmiali." Brak wyjaśnienia, co ich tak śmieszy, ani jacy dziennikarze. A jak wiesz, wielu z nich to pampersy lub pampersopodobne prawaki, a ci z definicji wyśmiewają wszystko co robi lewica, dowolnych odcieni. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A ja sądzę, że wcale się nie ośmieszył... 21.01.12, 15:05 Nie obchodzi mnie, jak to oceniają pismaki wszelkich mediów. Wystarczy mi nagranie i to, co mówi sam Palikot. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Znaczy, warto napisać choć słowo komentarza :) 21.01.12, 21:51 ave.duce napisała: > Nie obchodzi mnie, jak to oceniają pismaki wszelkich mediów. Wystarczy mi nagranie i to, > co mówi sam Palikot. W życiu bym nie pomyślał! Dajesz link do artykułu z tytułem, że "...dziennikarze go wyśmiali" (a nie do nagrania, o którym teraz piszesz), nie dajesz słowa własnego komentarza, i weź się tu biedny internauto domyśl, co twórca miał na myśli. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Marszałkini się ośmiesza 21.01.12, 15:28 Kzet, czy wiesz może z jakich powodów Palikot milczy ws. ACTA? Mam nadzieję, że wynika to jeszcze z braku zaznajomienia z tematem i dziś zdobywa potrzebne wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Strażnicy obronili autorytet Festung Laska 21.01.12, 19:39 zablokowali co trzeba, by nie dopuścić do infiltracji przez tych, których nie trzeba. Pani Marszałkini w poczuciu dobrze spełnianego obowiązku poinformowała media, że w związku z zapowiedzianą przez Ruch Palikota akcją sztachnięcia się dymkiem z zawartością C21H30O2 (w Sejmie dopuszczalny jest jedynie C2H5OH w postaci płynnej, ze znakiem opłaconej akcyzy) złożyła zawiadomienie do Prokuratury Rejonowej Warszawa-Śródmieście o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. A także - że o tej samej sprawie rozmawiała również telefonicznie z Prokuratorem Generalnym. Kancelaria Sejmu wydala w piątek, 20 stycznia 2012 o godz.13:36 komunikat : W związku z wypowiedzią posła Janusza Palikota przekazaną 20 stycznia 2012 r. na konferencji prasowej Klubu Poselskiego Ruch Palikota, Kancelaria Sejmu informuje, że na terenie Sejmu nie przebywał dziś funkcjonariusz Policji. Zatem pytanie komu (jeśli nie Policji) Prokuratura zleciła zebranie ew. dowodów w sprawie ew. podejrzenia ew. popełnienia ew. przestępstwa pozostaje otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Strażnicy obronili autorytet Festung Laska 21.01.12, 21:09 > Zatem pytanie komu (jeśli nie Policji) Prokuratura zleciła zebranie ew. dowodów w sprawie ew. podejrzenia ew. popełnienia ew. przestępstwa pozostaje otwarte. Prokuratura jeszcze śledztwa nie wszczęła a działa Straż Marszałkowska. ----------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Re: Strażnicy obronili autorytet Festung Laska 21.01.12, 21:51 remez2 napisał: > ...Gówniarstwo i dziecinada Ano. I to tyczy nie tylko Palikota... Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Re: Marszałkini Kopacz w tym przypadku miała RACJE 21.01.12, 20:54 polikociaenia to niepowazne towarzystwo wzajemnej adoracji.Jacy głupcy w Polsce wybrali ich na posłow do Sejmu RP? Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Jak pierwsza naiwna w happeningu typu "mamy cię" 21.01.12, 21:36 dała się podpuścić i złapać na stronniczości. A pomysł, żeby złożyć donos do prokuratury właściwej terytorialnie, ale równocześnie postraszyć ją odgórnie "rozmową z Prokuratorem Generalnym" świadczy o dość niefrasobliwej interpretacji "niezależności" PT prokuratorów... zbysio45 domaga się demokratycznych praw dla opozycji, ale o swoich oponentach napisał z pogardą: > ...głupcy w Polsce wybrali ich na posłów do Sejmu... eeech Odpowiedz Link Zgłoś
ron.paulgo Marszałkini ma racje 21.01.12, 20:58 na przestepce Paliknota - lekarstwem jet pudlo. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki W przypadku autorki Ustawy Refundacyjnej 21.01.12, 21:44 unikałbym analogii i metafor przypominających jej spudłowany udział także i w tej niekończącej się drace z lekarstwami. ron.paulgo napisała: > ... lekarstwem jet pudlo. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Marszałkini nie ma racji 21.01.12, 21:57 ron.paulgo napisała: Re: Marszałkini ma racje > na przestepce Paliknota - lekarstwem jet pudlo. Marszałkini to damski rodzaj buca, jak się okazuje. Czyli wymienił Tusk buca na buca, na stanowisku Ministra Zdrowia. Zaś co do określenia "przestępca" to wypada mieć jakieś dowody przestępczej działalności gościa, którego tak określasz. Masz może jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś