Dodaj do ulubionych

Uff. Dużo się działo

22.01.12, 17:31
Poniżej moja nieudolna próba podsumowania ostatnich dwóch dni.

Co się stało.
Awatary władz zostały lekko opaskudzone. Strony sejmu i niektórych instytucji rządowych zostały zaatakowane i poległy. Proszę nie wieszać psów na kompetencjach administratorów czy technologii - atak DDOS jest ciężko odeprzeć, a najlepszym sposobem jest po prostu przeczekanie.
Jednak fakt, że kilka stron z domeny gov.pl przestała działać w wyniku ataku niezidentyfikowanej grupy może budzić niepokój. IMHO niepotrzebnie. Naturą tego typu ataku jest jego gwałtowność (natychmiastowy i spektakularny efekt) oraz krótkotrwałość (góra kilkanaście godzin.)
I najważniejsze. Przestały działać awatary, a nie same instytucje. Bez paniki.

Dlaczego tak się stało?
Bo nasz polski rząd i nasi polscy parlamentarzyści dali dupy.
Bo olano obywateli, a niektórzy z nich poczuli się wkurzeni.
Bo okazało się, że nasi reprezentanci zaczęli się kierować swoimi interesami, a nie interesami tych, którzy ich wybrali.
Bo nasi reprezentanci nie ogarniają współczesnej rzeczywistości, a nie mają kogo poprosić, żeby im ją przybliżył.

Jak temu zaradzić na przyszłość
Primo - nie wybierać dupków do parlamentu.
Secundo - patrzeć władzy na ręce. Każdej i zawsze. Jak coś wygląda podejrzanie - drzeć mordę. To nasze niezbywalne prawo.
Tertio - dawać robotę fachowcom. Nie wierzyć, że ktoś poprowadzi stronę z forum za pińcet złotych. Gonić matołów, którzy zapewniają, że można zatrudnić administratora z tysiąc pińcet.
Bo nie ma darmowych obiadków.
Obserwuj wątek
    • taziuta Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 18:00
      chateau napisał:

> /.../
      > Jak temu zaradzić na przyszłość
      > Primo - nie wybierać dupków do parlamentu.

A są wśród kandydatów nie dupki? :/

> Secundo - patrzeć władzy na ręce. Każdej i zawsze. Jak coś wygląda podejrzanie
      > - drzeć mordę. To nasze niezbywalne prawo.
      /.../

Ten naród jest na to zbyt głupi. Patrz na naszą napaść na Irak, "ramię w ramię, pedał przy padele" z USA. Wszyscy politycy, z wyjątkiem Leppera i Giertycha byli za, i praktycznie wszystkie media. No i durny naród też był za, w związku z tym, bo własnego zdania nie ma...
      • chateau Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 19:01
        > A są wśród kandydatów nie dupki? :/
        Statystycznie przy takiej pl.wikipedia.org/wiki/Wybory_parlamentarne_w_Polsce_w_2011_roku#Statystyki_kandydat.C3.B3w_do_Sejmu
        liczbie kandydatów musi się trafić więcej niż jeden nie-dupek.
    • yost7 Znaczy już na dupków platfusianych 22.01.12, 18:07
      nie zagłosujesz? I przestaniesz popierać premiera-dupka i jego dupkowatą świtę? Jakoś w to nie wierzę. Przecież już wałki ze stronu dupków platfusianych podobne szły, łącznie z ciągotami do cenzury neta, a mimo to nań zagłosowałeś.

> Primo - nie wybierać dupków do parlamentu.
      • chateau Re: Znaczy już na dupków platfusianych 22.01.12, 18:13
        Masz jakąś obsesję?
        Spośród wszystkich ugrupowań parlamentarnych żadne nie podniosło tematu.
        Więc się teraz nie doklejaj do okrętu, OK?
        • yost7 Oczywiście, to wina opozycji. I na platfusianego 22.01.12, 18:23
          dupka zagłosujesz i premiera-dupka popierać będziesz, bo Kaczor/Palikot, niezależnie od faktu, że platfusiany dupek przegiął pałę po tysiąckroć. O tym właśnie umysłowym zboczeniu piszę, więc o co się właściwie burzy?
          • chateau Re: Oczywiście, to wina opozycji. I na platfusian 22.01.12, 18:29
            Nie rozumiesz po polsku?

Żebyś się nie doklejał do okrętu. Bo nie jesteś wiarygodny, do wczoraj nic nie wiedziałeś o ACTA.
            Tak jak cała opozycja - z poprzedniej i obecnej kadencji. Choć niektórzy z obecnej będą musieli się nauczyć. I to szybko.
            • yost7 Ale po co kręcisz i mulisz? 22.01.12, 18:45
              > Bo nie jesteś wiarygodny, do wczoraj nic nie
              > wiedziałeś o ACTA.

I oceniasz według siebie?

> Tak jak cała opozycja - z poprzedniej i obecnej kadencji.

No jak piszę - winna opozycja. Dlatego zagłosujesz na platfusianego dupka, który ci ACTA zafunduje. Na tym polega witz, i właśnie ów ciekawy przypadek medyczny mnie interesuje. Nie jestem specjalistą, ale to być może jakaś pochodna syndromu sztokholmskiego? I czy są jakieś granice? Jak ci platfusiany dupek postawi milicjanta przy kompie całodobowo, to dalej będziesz winił kaczkopalikota, czy jednak przemożesz się i powiesz finito, pacjencie Okrencie?
              • chateau Re: Ale po co kręcisz i mulisz? 22.01.12, 18:52
                > > Bo nie jesteś wiarygodny, do wczoraj nic nie
                > > wiedziałeś o ACTA.
                >
                > I oceniasz według siebie?
                Pomóż niedowiarkowi i przytocz jakiś swój tekst a propos ACTA sprzed wczorajszego dnia.

A wic polega na tym, że nie wiesz na kogo głosowałem.
                • yost7 LOL, to ja mam to udowadniać? Siedzę 22.01.12, 19:11
                  w szeroko pojętym IT, w njusleterze FSFE info o ACTA widziałem gdzieś tak na przełomie 2008/09, u Vagli na pewno było w pierwszej połowie 2009. Teraz ty się Okrent pochwal.

> A wic polega na tym, że nie wiesz na kogo głosowałem.

Sorry, innych możesz próbować w wała robić, czasem pewnie z powodzeniem, ale przynajmniej siebie nie oszukuj. Głosowałeś na dupka platfusianego i wedle wszelkiego prawdopodobieństwa na niego znowu zagłosujesz. Żadne ACTA, ciągoty do cenzury neta, podsłuchy, nowe uprawnienia dla bezpiek i inne platfusiane akcje tego nie zmienią.
                  • chateau Re: LOL, to ja mam to udowadniać? Siedzę 22.01.12, 19:21
                    A co mnie obchodzi w czym szeroko pojętym siedzisz?
                    Pyskowałeś w sprawie ACTA czy nie? Tak albo nie, opcji 'nie wiem' nie ma.
                    Jak nie pyskowałeś to się nie doklejaj i nie krzycz "płyniemy", bo to nic nie zmienia.

> Sorry, innych możesz próbować w wała robić, czasem pewnie z powodzeniem, ale pr
                    > zynajmniej siebie nie oszukuj. Głosowałeś na dupka platfusianego i wedle wszelk
                    > iego prawdopodobieństwa na niego znowu zagłosujesz.
                    Jesteś wyjątkowo tępym osobnikiem. Nic o mnie nie wiesz, usiłujesz zapewne wyrobić sobie opinię o moich preferencjach wyborczych na podstawie moich postów, ale nie jesteś w stanie wykazać, na kogo realnie głosowałem. Jeśli w ogóle.
                    Wnioskuję, że siedząc "w szeroko pojętym IT" pracujesz w marketingu. Papatki.
                    • yost7 Pyskowałem, niemniej co to ma 22.01.12, 19:34
                      do rzeczy, Okrent, i dlaczego tak się nadymasz, że niby jakiś miszcz informatyczny jesteś czy cóś? Ma znaczenie w czym siedzę, bo takie rzeczy docierają łatwiej. Choć o ACTA bywało od czasu do czasu głośno generalnie, szczególnie przy okazji wycieków. Ty pyskowałeś czy ino pozujesz?

> Jesteś wyjątkowo tępym osobnikiem. Nic o mnie nie wiesz, usiłujesz zapewne wyro
                      > bić sobie opinię o moich preferencjach wyborczych na podstawie moich postów, al
                      > e nie jesteś w stanie wykazać, na kogo realnie głosowałem. Jeśli w ogóle.
                      > Wnioskuję, że siedząc "w szeroko pojętym IT" pracujesz w marketingu. Papatki.

Po prostu pasujesz do modelu typowego schizofrenicznego platfusa, który to model hobbistycznie mnie interesuje. Jakbym poszperał, na 99.99% znalazłbym jakiś post w którym deklaruejsz wprost poparcie dla platfusianego dupka, ale po co? Przecież ty wiesz jaka jest prawda.

• chateau Re: Pyskowałem, niemniej co to ma 22.01.12, 19:38
                        Głupia sprawa. Mały, maluteńki przykładzik na pyskowanie. Jak mały, cienki miętowy wafelek.

> Po prostu pasujesz do modelu
                        To pracuj dalej na modelach. Marketoid, bez dwóch zdań.
                        • yost7 Mały przykładzik, że nie pyskowałem 22.01.12, 19:48
                          W końcu to twoja teza. Mały, malutki. Jako bonus dołącz obrazujący jak ty pyskowałeś, najlepiej w 2008, boś przecież boss jesteś lepszy ode mnie.

> To pracuj dalej na modelach. Marketoid, bez dwóch zdań.

OK, 10 sek. w wyszukiwarce i:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,130841303,130841303,Dlaczego_PO_wygrala.html
                          No i po co w wała z samym sobą lecisz? Przecież w nieskończoność na takim ambiwalentnym stosunku do platfusianego dupka ciągnąć nie pociągniesz.
                          • chateau Re: Mały przykładzik, że nie pyskowałem 22.01.12, 20:15
                            Jasne, napisałeś patykiem na śniegu "generał Franco wam pokaże." Jak Lucuś.
                            I co, śnieg stopniał?

> OK, 10 sek. w wyszukiwarce i:
                            No i? Uważam, że diagnoza jest niestety nadal trafna. Atoli interpretacja słowa pisanego nie jest twoją najmocniejszą stroną. Z mojego tekstu w żaden sposób nie wynika kiedy i w jakich okolicznościach głosowałem na PO. Wynika, że głosowałem raz i wg. mojej ówczesnej oceny zrobiłbym to ponownie. Nawet nie możesz wnioskować, czy w wyborach parlamentarnych czy lokalnych.
                            Nie jestem wyznawcą, jestem wyborcą. Kalkuluję, jak Elementarianin ;-)
                            I na dziś niestety nie mam innego wyboru, bo inni oferują albo mniej, albo gorszy produkt, albo większe ryzyko. To mój wybór, moja kalkulacja. Dlatego krytykuję polityków partii, na którą raz oddałem głos, i która na dziś nadal jest moim nr 1 w rankingu.
                            Szkoda, że tego nie rozumiesz.

A ty próbujesz mi z uporem założyć cudze buty fanatyka. Bez sensu. I bez odbioru.
                            • yost7 Ale tak serio, nie za wielkie masz o sobie 22.01.12, 22:05
                              mniemanie z tym ACTA? Serio, już nawet nie trza było na tego Vaglę czy inne serwisy tematyczne wchodzić, a wystarczyło na wykop czy reddit, co najmniej w zeszłym roku, żeby wiedzieć w czym rzecz. Innymi słowy nie była to jakaś wiedza supertajemna. Trochę rozumiem te twoje poczucie wyższości nad gawiedzią, która dopiero w ostatnich 24h zaczęła się interesować, no ale ile się można nadymać, skoro najważniejsze jest to, że jest burza?

> No i? Uważam, że diagnoza jest niestety nadal trafna. Atoli interpretacja słowa
                              > pisanego nie jest twoją najmocniejszą stroną. Z mojego tekstu w żaden sposób n
                              > ie wynika kiedy i w jakich okolicznościach głosowałem na PO. Wynika, że głosowa
                              > łem raz i wg. mojej ówczesnej oceny zrobiłbym to ponownie. Nawet nie możesz wni
                              > oskować, czy w wyborach parlamentarnych czy lokalnych.
                              > Nie jestem wyznawcą, jestem wyborcą. Kalkuluję, jak Elementarianin ;-)
                              > I na dziś niestety nie mam innego wyboru, bo inni oferują albo mniej, albo gors
                              > zy produkt, albo większe ryzyko. To mój wybór, moja kalkulacja. Dlatego krytyku
                              > ję polityków partii, na którą raz oddałem głos, i która na dziś nadal jest moim
                              > nr 1 w rankingu.

No i po kiego była ta wymiana zdań, jak tylko powtarzasz co napisałem tj. to, że nawet jak dupek platfusiany urządzi cię ACTĄ, to i tak na niego zagłosujesz? Po co było to wypieranie się? Na grzyba piszesz, żeby inni nie wybierali dupków, choć sam dupka wybierzesz?

> Szkoda, że tego nie rozumiesz.

Dlatego się hobbistycznie interesuję, żeby zrozumieć. Bo nawet u znajomych pisiaków (teraz już eks-pisiaków) nie widziałem takiej ambiwalencji. Gdzie ta granica, po której przekroczeniu powiesz platfuśnemu dupkowi dość? Skoro nie jest nią ACTA, to co nią mogłoby być?
                          • kzet69 Re: Mały przykładzik, że nie pyskowałem 22.01.12, 20:54
                            Yost nie pojmujesz że są sprawy, takie jak np. ACTA, które są ponad podziałami partyjnymi? Piszesz jak oczadziały pisowska propagandą...
                            • yost7 Siwiec dziś zjechał platfusiarnię aż miło 22.01.12, 22:18
                              Kurski też. Palikot również cośtamcośtam, choć przyznaję, że mógł bardziej. Z drugiej strony są idące w zaparte i na bezczela platfusy. Ergo: sprawa nie jest ponad podziałami.
                              Oczadziały czym? Sorry, to przecież autor wątku namawia przy okazji ACTY do niegłosowania na dupków, choć za takich dupków nie uważa winowajców czyli platfusów, na których zagłosuje. Ja to nie jest przykład oczadzenia i pokićkania, to co nim jest?
        • 8macek Re: Znaczy już na dupków platfusianych 22.01.12, 18:27
          ale ustawę podpisze tusk więc teraz nie "odwracaj kota ogonem na drugom strone".
          • chateau Re: Znaczy już na dupków platfusianych 22.01.12, 18:32
            I to mam mu za złe. Bardzo.

Tylko powiedz mi dlaczego dopiero akcja z uwaleniem stron gov.pl zainteresowała media?
            Dlaczego żaden z parlamentarzystów nie zaszczycił żadnego z ministrów interpelacją w tej sprawie? Z żadnej partii.
            • 8macek Re: Znaczy już na dupków platfusianych 22.01.12, 18:37
              chateau napisał:

> I to mam mu za złe. Bardzo.
              >
              > Tylko powiedz mi dlaczego dopiero akcja z uwaleniem stron gov.pl zainteresowała
              > media?
              > Dlaczego żaden z parlamentarzystów nie zaszczycił żadnego z ministrów interpela
              > cją w tej sprawie? Z żadnej partii.

bo było to robione w ścisłej tajemnicy przed mediami i innymi ugrupowaniami???
              pytanie jest oczywiście retoryczne.
              • chateau Re: Znaczy już na dupków platfusianych 22.01.12, 18:42
                Nie było.
                Gorzej. Były pozory konsultacji i pozory dialogu.
                Informacje na temat ACTA są przynajmniej od połowy 2010 roku. I co? I nic. Smoleńsk Jest Najważniejszy.
                • 8macek Re: Znaczy już na dupków platfusianych 22.01.12, 19:00
                  tak czy siak decyzja należy do tuska i jeśli po tym co już wiadomo o PIPA i SOPA tusk podpisze ACTA to w zasadzie każdego kto zagłosuje w przyszłości na tuska i jego świtę będzie można z czystym sumieniem nazywać kretynem.
                  • chateau Re: Znaczy już na dupków platfusianych 22.01.12, 19:04
                    Obawiam się, że problem jest bardziej złożony.
                    Kuriozalny sposób wprowadzania ACTA na poziomie europejskim pokazuje, że nasi reprezentanci albo sprzeniewierzają się swoim wyborcom, albo nie wiedzą o czym mowa.

Przynależność partyjna nie ma tu wiele do rzeczy.
    • kzet69 Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 18:08
      I nadal się dzieje, tak wygląda strona Kasi Tusk

www.makelifeeasier.pl.

• chateau Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 18:12
        Konkretnie www.makelifeasier.pl
        ;-)
        • kzet69 Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 18:20
          No właśnie nie hihihihi, przez jakiś czas net przekierowywał na stronę z odpowiednim tekstem ("Kasiu powiedz tacie...) z tym jednym e więcej... Teraz w ogóle stronka Kasi Tusk została wyłączona...
        • x2468 Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 18:30
          Piszesz ze dupek a sam nawet adresu nie potrafisz wkleić.Jak traktować ciebie i twoje słowa poważnie?
          • chateau Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 18:33
            :-)))

Umiesz coś oprócz trafienia w niebieskie literki?

To nie jest forum wymiany linków.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 18:35
      przyznaję, że dużo:
      - ile generałów w kokpicie?
      - zapali czy nie zapali pan Janusz-Kadzidełko?
      - mocny finał tygodnia: czyli gorączka sobotniej nocy - harcownicy w sieci
      • chateau Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 18:50
        > przyznaję, że dużo:
        > - ile generałów w kokpicie?
        Pierdoły.

> - zapali czy nie zapali pan Janusz-Kadzidełko?
        Niedopracowany happening, chociaż temat ważny.

> - mocny finał tygodnia: czyli gorączka sobotniej nocy - harcownicy w sieci
        Gdyby nie ci "harcownicy" to mało kto wiedziałby o próbie powrotu do feudalizmu.
        To w czasach feudalnych lokalni władcy mogli ubiegać się o przywileje karania swoich poddanych, najwyższym przywilejem było prawo wykonywania kary głównej (śmierci.)
        Każdy polityk stawiający prawo grupy (korporacji) nad prawem państwowym (obywateli) jest u mnie skreślony.
        • fiu-bzdziu2010 Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 19:05
          a co ważniejsze: prawo własności czy prawo swobodnego dostępu do własności innych??
          Wypowiedzieli się twórcy???, czy tylko harcownicy???
          • chateau Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 19:14
            Zła antynomia.

Problem w tym, że w świetle ACTA prawo własności do znaków towarowych i prawo własności intelektualnej (czytaj - prawo do treści) ma pierwszeństwo przed prawem karnym.
            Bo np. żeby uwalić prawnie serwis redwatch to nie ma mocnych, ale żeby uwalić gościa dającego linki do treści chronionych prawem autorskim - to chwila.
            Bo jeśli korporacja uzna, że jej interesy są naruszane istnieniem serwisu xyz.pl, to bez wyroku sądu może zarządać od operatorów sieci odcięcia dostępu do tego serwisu.
            Oczywiście operator ma to zrobić w ramach swoich obowiązków czyli za darmo.

Mało?
            • fiu-bzdziu2010 Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 21:14
              a ja mam takie proste chłopskie pytanie:
              jak amatorzy słodkich gruszek wchodzą mi do sadu przez dziurę, którą sami zrobili, i ciągle mi podbierają te gruszki,
              to ja prosty chłop - nie mogę zatkać dziury, odwiązać psa, tylko muszę do sądu i czekać tatka latka na wyrok z sentencją "mała społeczna szkodliwość czynu"
              Wytłumacz mi .
              • chateau Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 21:49
                Analogie zgodnie z nazwą ;-) z reguły są do dupy.

Twój sąsiad posadził gruszę, która daje identyczne owoce, tak samo słodkie jak twoja. Przestałeś być jedynym we wsi dostawcą tak wspaniałych gruszek. W związku z podejrzeniem kradzieży własności intelektualnej, jaką jest słodycz twoich gruszek powołałeś się na ACTA i wójt na podstawie twojej dobrze udokumentowanej skargi nakazał ściąć gruszę sąsiada, a zebrane owoce komisyjnie zmielić.

BTW. Twój sąsiad złożył na ciebie doniesienie, że trzymasz psa na uwięzi, co jest sprzeczne z dyrektywą o humanitarnym traktowaniu zwierząt domowych. Przy okazji wyszło na jaw, że pies nie ma aktualnego szczepienia, a ty nie dopełniłeś obowiązku zgłoszenia faktu posiadania psa stróżującego, bo chciałeś zaoszczędzić na opłatach związanych ze zgłoszeniem (dyrektywa o rejestrze psów stróżujących) :p
                • fiu-bzdziu2010 Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 22:04
                  dzięki za cierpliwość i odpowiedź, ale w dalszym ciągu czuję bezradność:

bo mnie faktycznie ktoś podbiera te gruszki i co ja mogę?? a amatorzy słodkich darmowych gruszek pokazują mi gest kozakiwicza
                • fractale Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 22:07
                  Masz rację z... z analogiami.

Bo sąsiad może i zasadził, ale wyrosło drzewko dające bezsmakowe owoce. Wiec nocą sąsiad podbiera twoje owoce i sprzedaje na wsi jako swoje. Jak przychodzi kontrol, to wystawia skrzynkę ze swoimi owocami i nawet zdjęcie swego drzewka w komórce pokaże i na prochy matki gotów przysięgać, że handluje tylko tymi owocami i ta willa to stąd.

Z pieskiem musiałbym się zastanowić.

A, do du... z tymi analogiami.

Media późno zareagowały. Internet wcześniej. Jak im (nam!) megauploada odcięli;)

A zupełnie serio - w "realnym" prawie z pewnością istnieją podobne zapisy. Trzeba by poszukać. Mające wielowiekową tradycję najpewniej;)
    • mr.sajgon Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 18:49
      Arogancka wladza dostala po lapskach.
      Jednak to nic nie da, zrobia jakies konsultacje przychylnych gremiow i kolo sie zamknie.
    • remik.bz Najważniejsze, że PiS nie rządzi 22.01.12, 18:51
      chateau napisał:

> Poniżej moja nieudolna próba podsumowania ostatnich dwóch dni.
      >
      Piszesz za przeproszeniem o pierdo.ach.
      Najwazniejsze (dla elektoratu PO)jest to , ze PiS nie rzadzi.
      • wachmistrz_soroka Re: Strona Sejmu też nie działa 22.01.12, 18:54
        Sprawdzałem,nie działa.www.sejm.gov.pl/
        • chateau Re: Strona Sejmu też nie działa 22.01.12, 18:55
          Ale isip.sejm.gov.pl tak. A to zdecydowanie ważniejsze :-)
          • wachmistrz_soroka Re: Strona Sejmu też nie działa 22.01.12, 19:06
            chateau napisał:

> Ale isip.sejm.gov.pl tak. A to zdecydowanie ważniejsze :-)
            >

Otwarła się po dłuższym czasie,ale się otwarła.
            • chateau Re: Strona Sejmu też nie działa 22.01.12, 19:09
              Faktycznie. Wcześniej, nawet jak sejm leżał to isip otwierał się z miejsca.
              Chyba coś admini kombinują.
              • remik.bz Działa strona "zmówień publicznych" 22.01.12, 19:20
                chateau napisał:

> Faktycznie. Wcześniej, nawet jak sejm leżał to isip otwierał się z miejsca.
                > Chyba coś admini kombinują.

Ja na "wsiaki słuczaj" zajrzałem tam gdzie jest "kasiora" czyli na strone Urzędu Zamówień publicznych.
                Działa.
      • sclavus Re: Najważniejsze, że PiS nie rządzi 22.01.12, 19:20
        No!
        PiS podpisałby już pięć ACTA'ów... i to z szybkością błyskawicy...
        • wachmistrz_soroka Re: Najważniejsze, że PiS nie rządzi 22.01.12, 19:25
          sclavus napisał:

> No!
          > PiS podpisałby już pięć ACTA'ów... i to z szybkością błyskawicy...

Ale rządzi Platforma Obywatelska.
          Gdyby babcia miała wąsy,to by była dziadkiem.
        • remik.bz Bez kozery powim dziesińć 22.01.12, 19:51
          sclavus napisał:

> No!
          > PiS podpisałby już pięć ACTA'ów... i to z szybkością błyskawicy...

Jakie pińć???? Gdyby rządziło PiS to bez kozery powim , że dziesińć ACTA-ów by podpisoło. Albo i jedynoscie.
          Cieszmy się , że ACTA podpisuje europejska PO a nie ciemnogrodzki PiS.
      • mietowe_loczki Re: Najważniejsze, że PiS nie rządzi 22.01.12, 22:01
        remik.bz napisał:

> chateau napisał:
        >
        > > Poniżej moja nieudolna próba podsumowania ostatnich dwóch dni.
        > >
        > Piszesz za przeproszeniem o pierdo.ach.
        > Najwazniejsze (dla elektoratu PO)jest to , ze PiS nie rzadzi.

Tak, to oczywiste, że najważniejsze. Oczywiście, że tak.
    • mike.recz Re: Uff. Dużo się działo 22.01.12, 19:23
      Mocne, świeża myśl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka