Dodaj do ulubionych

Error 404 dla Grasia

22.01.12, 19:11
wpolityce.pl/wydarzenia/21921-panstwo-polskie-w-internecie-nie-istnieje-zablokowane-min-strony-sejmu-kprm-prezydenta-mon-mkidn-i-abw

Poza oficjalnymi serwisami rządowymi, parlamentarnym i prezydenckim, nie dział również oficjalna prywatna strona Pawła Grasia. Została zablokowana tuz po jego absurdalnych porannych wypowiedziach.
Obserwuj wątek
    • taziuta Ale o so chodzi? 22.01.12, 19:17
      iksxyigrek napisała:
      Re: Error 404 dla Grasia

> /.../
      > Poza oficjalnymi serwisami rządowymi, parlamentarnym i prezydenckim, nie działa
      > również oficjalna prywatna strona Pawła Grasia. Została zablokowana tuz po jego
      > absurdalnych porannych wypowiedziach.

Ktoś rozpuścił plotkę, że strony rządowe padły ofiarą ataku hackerów, to się wszyscy rzucili by to zobaczyć, i słowo stało się ciałem. Czyli Graś miał rację - strony cieszyły się tak dużym zainteresowaniem, że padły. ;)
      • iksxyigrek Re: Ale o so chodzi? 22.01.12, 19:19
        Została zablokowana tuz po jego absurdalnych porannych wypowiedziach.
      • wachmistrz_soroka Re: Ale o so chodzi? 22.01.12, 19:21
        Ktoś rozpuścił plotkę, że strony rządowe padły ofiarą ataku hackerów, to się wszyscy rzucili by to zobaczyć, i słowo stało się ciałem. Czyli Graś miał rację - strony cieszyły się tak dużym zainteresowaniem, że padły. ;

To nie była plotka.Sprawdzałem w nocy,nie działały.
        Ponieważ Graś sobie zakpił tłumacząc to rzekomym zainteresowaniem,to mu zablokowali stronę.
        • sclavus Re: Ale o so chodzi? 22.01.12, 19:23
          ... bo też się zaczęła cieszyć dużym zainteresowaniem...
          :D:D:D
        • iksxyigrek lud w Polsce wstał w nocy (!!) z miłości do rządu 22.01.12, 19:24
          .....i zażyczył sobie w godzinach nocnych poserwować akurat po rządowych stronach jakby innych ciekawszych nie było!!!!!!!!!Komu wciskacie ten kit??????
      • chateau Re: Ale o so chodzi? 22.01.12, 19:36
        Socjotechniczny DDOS. W sumie miał rację ;-)

1. Plotka o skutecznym deface strony rządowej.
        2. Reakcja administratorów "odpinamy stronę i sprawdzamy"
        3. Leci info, że "strona xyz.gov.pl nie działa"
        4. Wszyscy przy kompach sprawdzają, czy faktycznie nie działa.
        5. Skoro "wszyscy" sprawdzają, to nie ma bata, żeby działała.
        I żaden zeus ani armia zombie niepotrzebna, wystarczy "a wiecie, że abc.def.xy padła?" i wszyscy lecą sprawdzać, czy tak jest w istocie. I nawet gdyby wcześniej działała, to teraz by padła. Potęga tłumu :/
        • iksxyigrek Re: Ale o so chodzi? 22.01.12, 19:38
          uwierzyliśmy hakerom bez sprawdzania rządowych stron! więcej zaufania dla ich "działalności" :))))))))))))))))))))
    • green_feldkurat_katz Znaczy cały naród chciał do Trybunału 22.01.12, 20:00
      Konstytucyjnego wczoraj wieczorem? Bo, qrwa, ja chciałem coś sprawdzić i nie dało się...
      • iksxyigrek Znaczy cały naród chciał do Trybunału 22.01.12, 20:02
        green_feldkurat_katz napisał:

> Konstytucyjnego wczoraj wieczorem? Bo, qrwa, ja chciałem coś sprawdzić i nie da
        > ło się...

he he he na to wychodzi!!!! :) Polacy specjalnie nastawili swoje zegary by wstac w nocy (!!!!!!) by sobie .......POserwować PO rządowych stronach jakby nie było ciekawszych stron !!!!!!Ale ONI traktują nas za durni!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka