Dodaj do ulubionych

Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/

23.03.12, 21:01
Słyszeliście o manualnej kontroli naszej byłej Minister Spraw Zagranicznych (Anny Fotygi) na lotnisku w Gdańsku? Ponoć to rutyna - losowo się typuje osoby do takiej kontroli. No to teraz sobie wyobraźcie, że losowo wybrano byłego prezydenta Bronisława Komorowskiego (jak już przestanie być prezydentem). Widzicie jakąś różnicę, bo ja nie? Znaczy, że jest to zwykła małostkowa szykana chłystków z PO...
Obserwuj wątek
    • woda_woda Tak! 23.03.12, 21:04
      Tusk osobiście obmacywał Fotygę, nareszcie spełnił swoje marzenie!
      • taziuta Re: Tak! 23.03.12, 22:08
        woda_woda napisała:

> Tusk osobiście obmacywał Fotygę, nareszcie spełnił swoje marzenie!

Rządzi Tusk. Tak więc jemu chcą się przypodobać różne lokalne durnie. To chyba oczywiste?
        Woda tego nie rozumie? :/
        • cwiercinteligentzpis Czy przeszukano pasażerów Tu-154- 001 25.03.12, 08:38
          resztę sobie dopowiedz.
      • zapijaczony_ryj No to mu serdecznie współczuję! 24.03.12, 09:09
        woda_woda napisała:

> Tusk osobiście obmacywał Fotygę, nareszcie spełnił swoje marzenie!

Ja bym po takim obmacywaniu dalej rzygał niz widzę!

pu.i.wp.pl/k,NTg0ODcxOTcsODY0ODM0,f,anna_fotyga_posiedzenie_450_1_.jpg
    • m.c.hrabia Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 23.03.12, 21:05
      a ty myślisz że wszyscy maja na ścianie obrazek ani i do niego się modlą?
    • mike.recz Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 23.03.12, 21:11
      taziuta napisał:
      Słyszeliście o manualnej kontroli naszej byłej Minister Spraw Zagranicznych (Anny Fotygi) na lotnisku w Gdańsku?

Tak, nie chciałbym być w skórze osoby wykonującej tę czynność.
      • m.c.hrabia Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 23.03.12, 21:14
        mike.recz napisał:

> taziuta napisał:
        > Słyszeliście o manualnej kontroli naszej byłej Minister Spraw Zagranicznych (An
        > ny Fotygi) na lotnisku w Gdańsku?
        >
        >
        > Tak, nie chciałbym być w skórze osoby wykonującej tę czynność.

taki zawód ,obrzydzenie trzeba na "półce' zostawić.
        • mike.recz Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 23.03.12, 21:19
          Cóż, niech dziękuje jakiemuś nadgorliwcowi, który podjął decyzję o bardziej szczegółowej kontroli.
          • mietowe_loczki Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 11:53
            A ja myślę, że gdybyśmy poznali sympatie polityczne tego nadgorliwca, to byśmy się bardzo zdziwili.
            • mike.recz Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 12:24
              mietowe_loczki napisała:

> A ja myślę, że gdybyśmy poznali sympatie polityczne tego nadgorliwca, to byśmy
              > się bardzo zdziwili.

O ile jakieś w ogóle posiada co wcale nie jest takie pewne.
      • douglasmclloyd Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 23.03.12, 21:28
        mike.recz napisał:

> Tak, nie chciałbym być w skórze osoby wykonującej tę czynność.

O ile osoba ta nie wykazała się zdolnością manualną nóg ;)
    • douglasmclloyd Fortel się udał 23.03.12, 21:23
      I Fotyga skutecznie odwróciła uwagę od spraw istotnych.
    • 8macek Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 23.03.12, 21:42
      Widzicie jak
      > ąś różnicę, bo ja nie? Znaczy, że jest to zwykła małostkowa szykana chłystków z
      > PO...

józek, widzę, że coraz gorzej jest z tobą, miażdżyca posuwa się w tempie geometrycznym.
      no chyba, że to był taki wyrafinowany żart a ja go nie zrozumiałem.
      • taziuta Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 23.03.12, 22:11
        8macek napisał:

> józek, widzę, że coraz gorzej jest z tobą, miażdżyca posuwa się w tempie geometrycznym.
        > no chyba, że to był taki wyrafinowany żart a ja go nie zrozumiałem.

Macek, i Ty durniem?!
        Niezależnie od tego za kogo byśmy byłej Fotygi nie mieli, to uważam że byłym ministrom, prezydentom i tym podobnym naszym reprezentantom (niezależnie od ich opcji politycznej, bo ktoś na tę opcję w danej chwili głosował) należy się odrobina szacunku. Bo jeśli będziemy ich traktowali jak mierzwę, to tak jakbyśmy i siebie tak traktowali. Takie to trudne do zrozumienia?
        • etta2 Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 23.03.12, 22:41
          A co ty rozumiesz przez "szacunek'???? Omijanie prawa do kontroli celnej, obowiązującej wszystkich śmiertelników???? Dlaczego FAtyga ma mieć inne prawa niż inni śmiertelnicy? Bo ongiś była ministrem PiS???? To za mało, by mieć przywileje.
          • taziuta Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 23.03.12, 22:46
            etta2 napisała:

> A co ty rozumiesz przez "szacunek'???? Omijanie prawa do kontroli celnej, ob
            > owiązującej wszystkich śmiertelników????
            Dlaczego FAtyga ma mieć inne prawa
            > niż inni śmiertelnicy? Bo ongiś była ministrem PiS???? To za mało, by mieć przywileje.

Fotyga była ministrem spraw zagranicznych Polski. Teraz sobie wyobraź, że za lat kilka, gdy PO przestanie już rządzić (jeśli oczywiście jesteś w stanie sobie to wyobrazić) na lotnisku w Gdańsku analogicznej rutynowej kontroli poddają ministra Radka Sikorskiego.
            W końcu dlaczego nie, skoro jak piszesz, że bycie byłym ministrem to za mało by mieć przywileje...
            • mietowe_loczki Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 11:55
              > Fotyga była ministrem spraw zagranicznych Polski. Teraz sobie wyobraź, że za la
              > t kilka, gdy PO przestanie już rządzić (jeśli oczywiście jesteś w stanie sobie
              > to wyobrazić) na lotnisku w Gdańsku analogicznej rutynowej kontroli poddają min
              > istra Radka Sikorskiego.

Nnnnnnnno i?
        • 8macek Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 23.03.12, 22:42

szkoda józek, że doszczętnie zgłupiałeś na starość...
          nie chce mi się tłumaczyć, że tu nie chodzi o szacunek tylko o procedury, których nie wymyślili na pewno ci ochroniarze.
          ale mniejsza o to, że tego nie jesteś w stanie zrozumieć, martwi mnie bardziej fakt, że ujrzałeś "spisek uknuty przez reżim PO przeciwko fotydze", jak widać "zespół macierewicza" to groźna choroba, która nie oszczędza nikogo.
          no cóż józuś, bardzo ci współczuję i życzę jak najmniej cierpienia w tej strasznej chorobie.
          • taziuta Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 23.03.12, 22:48
            8macek napisał:

> nie chce mi się tłumaczyć, że tu nie chodzi o szacunek tylko o procedury, których nie wymyślili
            > na pewno ci ochroniarze.

Patrz moja odpowiedź Ettcie, powyżej.
            • 8macek Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 23.03.12, 23:06

nie dogadamy się bo ci coś się odkleiło jak widzę.
              na koniec przypomnę ci sprawę tej mendy michalika, zwanego biskupem katolickim.
              jego obraziło to, że policjant miał czelność zatrzymać limuzynę arcyważnego michalika i nałożyć mandat za przekroczenie prędkości i dlatego zniszczył życie jemu i całej jego rodzinie...
              ...a wspomniany przez ciebie urzędujący prezydent komorowski musiał poddać się procedurze dot. wizy amerykańskiej gdzie pytano go m.in. o to czy był karany za przestępstwa seksualne, wyobrażasz sobie???!!! k u r w a !!! s k a n d a l !!! co nie?!
              żegnam!
              • taziuta Kogo bronisz, Macek?! Tych żłobów od Tuska?! :/ 23.03.12, 23:10
                8macek napisał:

> na koniec przypomnę ci sprawę tej mendy michalika, zwanego biskupem katolickim.
                /.../

A nie pamiętasz Tuskowego ministra Arabskiego, który odmawiał samolotu LechKaczowi?
                Toż to towarzystwo z piaskownicy, tak po stronie PiS, jak i PO, i bronić ich to ciut nie teges...
                • 8macek Re: Kogo bronisz, Macek?! Tych żłobów od Tuska?! 23.03.12, 23:30
                  józek, dobrze wiesz, że sympatia do PO nie jest moim atutem, tak najdelikatniej ujmując.
                  nie bronię żłobów tylko ubolewam nad tobą, nad tym, że ci się na starość we łbie zwoje wyprostowały i zaczynasz zachowywać się jak chory na "zespół macierewicza".
                  doszukiwanie się spisku w zgodnej z procedurą kontroli lotniskowej jest objawem tej choroby.
                  nie brnij dalej bo się ośmieszasz.
                  i przyjmij do wiadomości, że piszę to z dobrego serca bo nie mam powodów aby traktować cię jak wroga.
                  jeśli jesteś jeszcze w stanie myśleć normalnie to przemyśl to sobie.
                  pozdrawiam :-)
                  • taziuta Re: Kogo bronisz, Macek?! Tych żłobów od Tuska?! 23.03.12, 23:38
                    8macek napisał:

/.../
                    > jeśli jesteś jeszcze w stanie myśleć normalnie to przemyśl to sobie.
                    > pozdrawiam :-)

Macek, Ty się tak nie podlizuj, bo i tak już masz przechlapane! :/
                    Jeśli dotąd nie zrozumiałeś o co mnie idzie, to dalsze tłumaczenie było by zwykłą stratą czasu, takie perły przed wieprze... Dobrej nocy Ci życzę, więc. :)
                    • 8macek Re: Kogo bronisz, Macek?! Tych żłobów od Tuska?! 23.03.12, 23:44
                      jeśli odebrałeś to jako podlizywanie się to cię muszę rozczarować, a żebyś już nie mał żadnych wątpliwości to pożegnam cię cytatem z wujka zdzicha, mistrza ciętej riposty:
                      ".........."!
                      :-P
        • mietowe_loczki Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 11:54
          Halo, halo. Sugerujesz, że kontrolowanie pasażerów na lotniskach jest z definicji nieokazywaniem im szacunku?
          • taziuta Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 14:28
            mietowe_loczki napisała:

> Halo, halo. Sugerujesz, że kontrolowanie pasażerów na lotniskach jest z definicji
            > nieokazywaniem im szacunku?

Z definicji? Nie.
            Natomiast od czasu odmawiania przez Arabskiego samolotu prezydentowi Kaczyńskiemu, a potem burdelowi rządowemu w tle przygotowania wylotu LechKacza do Smoleńska, nie mam wątpliwości, że chłystków z PO stać na każdą małostkową represję skierowaną przeciw prominentom z PiS. I o tych chłystkach piszę. Oni mają nas wszystkich w doopie.
            Dla nich liczy się tylko zemsta...
            • mietowe_loczki Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 16:04
              A moja teoria jest taka, że nadgorliwością w przestrzeganiu procedur wykazał się ktoś, kto wiedział, że w razie czego wina za to spadnie na władze. Teraz udowodnij, że moja teoria jest gorsza od twojej.

Tak jak uważam, że nadgorliwością przeciwko "antykomorowi" wykazał się ktoś, kto jest przeciwnikiem ideolo Platformy. Policjanci, komendanci, prokuratorzy też mają swoje sympatie i antypatie polityczne.

Jeżeli ktoś się z tym nie zgadza, niech udowodni, że nie mam racji :]
              • taziuta Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 16:10
                mietowe_loczki napisała:

/.../
                > Jeżeli ktoś się z tym nie zgadza, niech udowodni, że nie mam racji :]

Racji jak psów. ;)
                Ja odebrałem tę specjalną kontrolę, której poddano Fotygę jako szykanę. Być może jednak był to przypadek i zwykłe durnie, które nie rozpoznają twarzy. Tyż możliwe. Ale jakoś mi trudno w to uwierzyć...
                • woda_woda Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 16:15
                  taziuta napisał:

> Ja odebrałem tę specjalną kontrolę, której poddano Fotygę jako szykanę.

Fotygi nie można kontrolowac tak, jak innych pasażerów? Dlaczego?
                  • taziuta Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 16:19
                    woda_woda napisała:

> Fotygi nie można kontrolowac tak, jak innych pasażerów? Dlaczego?

Fotyga, z racji bycia byłym Ministrem Spraw Zagranicznych zasługuje na traktowanie jak VIP.
                    A VIP-ów nie traktuje się jak innych pasażerów. Nie wiesz o tym? :)
                    • woda_woda Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 16:21
                      taziuta napisał:

> Fotyga, z racji bycia byłym Ministrem Spraw Zagranicznych zasługuje na traktowa
                      > nie jak VIP.

Bynajmniej. Była VIP-em, gdy była ministrem. ale to już przeszłość.
                      • taziuta Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 19:18
                        woda_woda napisała:

> Bynajmniej. Była VIP-em, gdy była ministrem. ale to już przeszłość.

I tu jest kontrowersja, jak widzę. :)
                        Dla mnie byłe VIP-y to ciągle VIP-y, niezależnie od opcji politycznej. Ktoś na nich głosował, w końcu, i ci głosujący zasługują na szacunek, właśnie, a nie VIP właściwy...
                  • mietowe_loczki Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 16:21
                    Ja też tego nie rozumiem. I pomijam tu Fotygę, której nie lubię, ale to jest szczegół. Jaką mamy gwarancję, że osoba, która kiedyś była premierem/ministrem/innym urzędnikiem nie wniesie na pokład bomby? Pytam całkiem poważnie, bo jesteśmy tylko ludźmi. Nie rozumiem, że istnieje niepisana zasada, że takich ludzi się nie sprawdza, i nie rozumiem też czyjegoś oburzenia, kiedy raz na jakiś czas taka kontrola się zdarzy.
                    • woda_woda Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 16:24
                      mietowe_loczki napisała:

> Ja też tego nie rozumiem. I pomijam tu Fotygę, której nie lubię, ale to jest sz
                      > czegół. Jaką mamy gwarancję, że osoba, która kiedyś była premierem/ministrem/in
                      > nym urzędnikiem nie wniesie na pokład bomby? Pytam całkiem poważnie, bo jesteśm
                      > y tylko ludźmi. Nie rozumiem, że istnieje niepisana zasada, że takich ludzi się
                      > nie sprawdza, i nie rozumiem też czyjegoś oburzenia, kiedy raz na jakiś czas t
                      > aka kontrola się zdarzy.

Oczywiście. Ministrem bywa sie przez chwilę i nie widzę żadnego powodu, aby być do końca życia z tego powodu świętą krową.
                • mietowe_loczki Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 16:18
                  No to teraz udowodnij, że to była szykana ze strony PO, a nie kogoś o poglądach pisowskich, komu zależało na tym, żeby wywołać tę awanturę. Teoria dobra jak każda inna.
                  • taziuta Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 16:23
                    mietowe_loczki napisała:

> No to teraz udowodnij, że to była szykana ze strony PO, a nie kogoś o poglądach
                    > pisowskich, komu zależało na tym, żeby wywołać tę awanturę. Teoria dobra jak każda inna.

Niczego nie zamierzam udowadniać, zresztą nie miałbym jak. To jedynie moje podejrzenie. Śledzę polską politykę od wielu lat, i uważam że mam do niego solidne podstawy. Parę wymieniłem powyżej. Więcej mi się nie chce. :)

P.S.
                    Do kłótni trzeba dwojga, i od lat widać, że to nie sam PiS judzi...
                    • mietowe_loczki Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 16:33
                      Powiedz, kto inny - oprócz tych z PiS-u - robi takie durne awantury. Zauważ, że gdyby Fotyga tego nie nagłośniła, nikt by o tej jej "hańbie" nie wiedział. Nie rozumiem, że po 11/09 ktoś może mieć jakiekolwiek wąty dotyczące sprawdzania podróżnych na lotniskach, no serio. Mnie nie obchodzą kompleksy Fotygi, tylko moje własne bezpieczeństwo, i kiedy wchodzę na pokład samolotu, mam prawo oczekiwać, że pracownicy lotniska, opłacani z moich podatków, wszystkich sprawdzają tak samo, niezależnie od tego, jak przerośniętym ego dany pasażer dysponuje.
                      • ayran nie tylko pisiactwo 24.03.12, 16:44
                        Parę lat temu niejaki Łongin Pastusjak, wówczas marszałek Senatu, był bardzo niezadowolony, że na jakimś lotnisku, bodaj w Kanadzie, nakazano mu podczas kontroli zdjąć buty. On - marszałek Senatu, musiał przejść przez bramkę na bosaka, a przecież mógł mieć dziurawe skarpety. Dla kontrastu - na lotnisku w Szczecinie (za rządów PiS) poddano kontroli Józefa Glempa. Niejaki Jojo Brudziński, który też wtedy był na lotnisku, był bardzo oburzony i interweniował u służb lotniska, natomiast sam Glemp podszedł do tego z pełnym zrozumieniem.
                        • mietowe_loczki Re: nie tylko pisiactwo 24.03.12, 16:46
                          Święte krowy ich mać.
              • cookies9 Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 16:29
                mietowe_loczki napisała:

> A moja teoria jest taka, że nadgorliwością w przestrzeganiu procedur wykazał si
                > ę ktoś, kto wiedział, że w razie czego wina za to spadnie na władze. Teraz udow
                > odnij, że moja teoria jest gorsza od twojej.
                >
                > Tak jak uważam, że nadgorliwością przeciwko "antykomorowi" wykazał się ktoś, kt
                > o jest przeciwnikiem ideolo Platformy. Policjanci, komendanci, prokuratorzy też
                > mają swoje sympatie i antypatie polityczne.
                >
                >
                > Jeżeli ktoś się z tym nie zgadza, niech udowodni, że nie mam racji :]

Uważam,że masz rację.To nie chodziło o ośmieszenie Fotygi,ale znowu wina Tuska:-)
    • indeed4 Prowokowała, to ma... 23.03.12, 22:10
      wiesz jak mówią na wsi? Jak (...) nie da, to pies nie weźmie

;-)

Przepraszam, to nie byłem ja! Proszę wezwać ochronę i mnie natychmiastowo z tego lokalu wyrzucić...

PS. Nie znasz Gdańska, chłopaki musiały mieć niezłą zabawę, Trójmiasto jest platformerskie, ale głowy bym nie dał, czy to nie byli Palikotowcy :-O
      • taziuta Re: Prowokowała, to ma... 23.03.12, 22:18
        indeed4 napisał:

> Przepraszam, to nie byłem ja! Proszę wezwać ochronę i mnie natychmiastowo z tego lokalu
        > wyrzucić...

Wiesz, ja wiem, że to idiotka, ale dla niektórych Kwach to skończona swołocz, i teraz sobie wyobraź, że to Kwacha 'losowo' wytypowano do drobiazgowej kontroli...
        • chateau Re: Prowokowała, to ma... 23.03.12, 22:29
          Matka siedzi z tyłu.
        • indeed4 Re: Prowokowała, to ma... 23.03.12, 22:35
          Prawda może być bardzo banalna, jeśli trafiła na jakichś młodziaków, to mogli jej nawet nie skojarzyć ( WTF is Fotyga?! )

Nawet sobie nie wyobrażacie, jak mizerna bywa wiedza o polityce ( i nie tylko ) w narodzie, wiecie ile ludzi w Warszawie nie potrafi wskazać np. Belwederu, albo Muzeum Narodowego? Mówię "aha, to pani też spoza Warszawy! ", a ona na to "nie! ja warszawianka"... :-O
          • taziuta Re: Prowokowała, to ma... 23.03.12, 22:40
            indeed4 napisał:

> Nawet sobie nie wyobrażacie, jak mizerna bywa wiedza o polityce ( i nie tylko )
            > w narodzie, /.../

Jasne, i to mogłoby tłumaczyć tych, którzy zajmują się 'losową kontrolą', ale już nie rzecznika, który tłumaczy ich postępowanie...
            • indeed4 Re: Prowokowała, to ma... 23.03.12, 23:08
              Jestem na 99% pewny, że kontrola się nie skapnęła, bramka zapiszczała i dalej poszli automatem. A rzecznik co miał powiedzieć " nasi pracownicy nie rozpoznali byłej pani minister"? Wyobrażasz sobie publicznie jej zrobić taki afront?

Machała im pewnie legitymacją poselską przed nosem, ale jak znam życie, to ich tym jeszcze bardziej rozjuszyła i po czymś takim z satysfakcją przemacali ją już na maksa :-D
              • taziuta Re: Prowokowała, to ma... 23.03.12, 23:12
                indeed4 napisał:

> /.../
                > Machała im pewnie legitymacją poselską przed nosem, ale jak znam życie, to ich
                > tym jeszcze bardziej rozjuszyła i po czymś takim z satysfakcją przemacali ją już na maksa :-
                > D

Wiecie, rozumiecie, to i owszem, ale czy z pewnością nas to cieszy? :/
                • indeed4 Re: Prowokowała, to ma... 23.03.12, 23:34
                  Dyplomatycznie odpowiem tak: boleję nad tym co się stało i jak najbardziej macanie byłej minister SZ mi się nie podoba, tym niemniej ( moim zdaniem ) posła prewencyjnie od czasu do czasu ustawić do pionu nie zaszkodzi.

Wstań z klęczek, T., płacimy na nich, to nie są święte krowy... ;-)

• taziuta Re: Prowokowała, to ma... 23.03.12, 23:42
                    indeed4 napisał:

> /.../
                    > Wstań z klęczek, T., płacimy na nich, to nie są święte krowy... ;-)

Jasne, że to nie są święte krowy, i jeśli są jakieś uzasadnione podejrzenia, to oczywiście winni być traktowani jak każdy inny Kowalski. Ale jeśli ich nie ma (podstaw do podejrzeń), to traktowanie ich 'losowo' ubliża nam wszystkim, wg mnie.
                    • indeed4 Re: Prowokowała, to ma... 23.03.12, 23:58
                      Wiesz, to pewnie zależy od charakteru, jeden poseł się uśmiechnie i podda takiej kontroli traktując to faktycznie jako przypadkowe zdarzenie losowe ( bramka przecież nie rozróżnia szaraków i wybrańców narodu ), a inny nie ;-)

• mietowe_loczki Re: Prowokowała, to ma... 24.03.12, 17:03
            indeed4 napisał:

> Prawda może być bardzo banalna, jeśli trafiła na jakichś młodziaków, to mogli
            > jej nawet nie skojarzyć ( WTF is Fotyga?! )

Dokładnie tak!
            >
            > Nawet sobie nie wyobrażacie, jak mizerna bywa wiedza o polityce ( i nie tylko )
            > w narodzie, wiecie ile ludzi w Warszawie nie potrafi wskazać np. Belwederu, al
            > bo Muzeum Narodowego? Mówię "aha, to pani też spoza Warszawy! ", a ona na to "n
            > ie! ja warszawianka"... :-O

Ja sobie wyobrażam. Znam jedną superwykształconą (mówię to bez ironii) osobę, lat ok. 30, która do tej pory myli Jarosława Kaczyńskiego z Lechem (lub odwrotnie). Nie byłabym pewna, czy kojarzy takich ludzi jak Cimoszewicz, Dorn, czy Belka. Autentyk.
    • yost25 Nie zdziwiłbym się gdyby to sam 23.03.12, 23:05
      platfusiany wodzunio na taki pomysł wpadł. Od czasu gdy bohatersko zglanował Streżyńską w sejmie i próbował na nią zwalić winę za ACTA, wiedząc, że się nie obroni, bo jej tam po prostu nie zaproszono, można już po tym gościu spodziewać się każdego świństwa i świnstewka.
    • taziuta Dobranoc, moi mili :) 23.03.12, 23:44
      Nie wiem jak Wy, ale ja idę spać. Dobranoc. :)
      • indeed4 Re: Dobranoc, moi mili :) 23.03.12, 23:48
        Wzajemnie :-)
    • zoil44elwer Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 23.03.12, 23:48
      W Supermarkecie(nie dla idiotów) Kulczyka Stary Browar w Poznaniu,ślepy los wybrał byłą v-minister finansów Kornasiewicz,2-milionową klientką i w nagrodę dostała futro z norek(circa 10 tys Euro) VIPom pomaga nawet ślepy los!Właściwej v(ery) i(mportant) p(erson)
    • indeed4 No i jest. 24.03.12, 08:45
      wyjaśnia chor. Agnieszka Golias, rzecznik prasowy komendanta Nadwiślańskiego Oddziału Straży Granicznej, który odpowiada za kontrole na lotnisku im. Fryderyka Chopina w Warszawie

"jest szczególna grupa osób, której nie poddaje się kontroli bezpieczeństwa. - Jest to prezydent RP, marszałek i wicemarszałkowie Sejmu i Senatu, prezes i członkowie Rady Ministrów, a także członkowie oficjalnych delegacji, wymienionych na potwierdzonych listach gości, a zaproszonych przez prezydenta RP, marszałka Senatu i Sejmu oraz prezesa lub członków Rady Ministrów – wylicza Agnieszka Golias. - Jeśli więc poseł nie jest ministrem podlega standardowym procedurom i przechodzi taką samą kontrolę, jak inni podróżni – dodaje."

wiadomosci.onet.pl/regionalne/trojmiasto/anna-fotyga-oburzona-na-gdanskie-lotnisko,1,5068973,region-wiadomosc.html

Znalazłem - czyli gdyby miało być tak jak chcesz, to trzeba by było zmienić przepisy,.

Swoją drogą, co Warszawka, to Warszawka.... ;-)
      • mietowe_loczki Re: No i jest. 24.03.12, 12:00
        > "jest szczególna grupa osób, której nie poddaje się kontroli bezpieczeństwa. -
        > Jest to prezydent RP, marszałek i wicemarszałkowie Sejmu i Senatu, prezes i czł
        > onkowie Rady Ministrów, a także członkowie oficjalnych delegacji, wymienionych
        > na potwierdzonych listach gości, a zaproszonych przez prezydenta RP, marszałka
        > Senatu i Sejmu oraz prezesa lub członków Rady Ministrów – wylicza Agniesz
        > ka Golias. -

JAKIM PRAWEM?!?!? Świętokrówstwo w Rzeczpospolitej kwitnie na potęgę. Brak słów.

Czy wśród tej czcigodnej grupy osób nie może się znaleźć ktoś, komu nagle coś odbije i postanowi zrobić coś głupiego? Czy to naprawdę takie nieprawdopodobne?
        • zoil44elwer Re: No i jest. 24.03.12, 14:41
          JMR bez problemu przeszedł przez bramkę lotniska w München,a mimo to w samolocie była draka.
    • zapijaczony_ryj To fotyga była prezydentem? 24.03.12, 09:06
      taziuta napisał:

> Słyszeliście o manualnej kontroli naszej byłej Minister Spraw Zagranicznych (An
      > ny Fotygi) na lotnisku w Gdańsku? Ponoć to rutyna - losowo się typuje osoby do
      > takiej kontroli. No to teraz sobie wyobraźcie, że losowo wybrano byłego prezyde
      > nta Bronisława Komorowskiego (jak już przestanie być prezydentem). Widzicie jak
      > ąś różnicę, bo ja nie? Znaczy, że jest to zwykła małostkowa szykana chłystków z
      > PO...

A żenua to była jak brat naczelnego idioty zasłonił na tym lotnisku tablicę z imieniem Lecha Wałęsy!!!
    • ayran dokładnie tak było 24.03.12, 09:27
      Tusk wydał polecenie Arabskiemu, a Arabski przekazał dalej.
      Arabski nakazał nawet, żeby aparatura piknęła, kiedy Fotyga będzie przechodzić przez bramkę w butach.
    • damakier1 Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 09:50
      Tak sobie wyobrażasz, Taziuto, że zawsze musi być jakiś premier, car, król lub pierwszy sekretarz, który , który naciśnie guziczek i wszystko będzie, jak każą: stanie sie katastrofa, zaaresztują, kogo trzeba, nie pozwolą grzebać w trupach jakiemuś staruszkowi z Ameryki, zrewidują Fotygę - aby tylko władcy ukochanemu zrobić dobrze?
      Nie martw się, nie Ty jeden masz taka uproszczoną wizję świata.

K.I. Gałczyński:
      Zima z wypisów szkolnych:

„Któż to tak śnieżkiem prószy z niebiosów?

Dyć oczywiście pan wojewoda;

módl się, dziecino, z całą krainą –

niech Bóg mu siły doda;

śnieżku naprószył, śnieżek poruszył

dobry pan wojewoda.

A któż na szybach maluje kwiaty,

czy mróz, czy mróz, dziecino?

Nie, to rączuchną dla siebie, żabuchno,

starosta ze starościną;

srebrzyste prążki, listki, gałązki

dla ciebie, dziwna dziecino.

A któż te śliczne zawiesił sople

za oknem u okapu?

Czy może także mróz niedobry

swą fantastyczną łapą?

Nie, moje złoto, to referenci,

podkierownicy, nadasystenci

nocą nie spali, hurra! wołali,

sople poprzyklejali.

Hej, tam w Warszawie jest pan minister

siwy i taki miły,

przez okno rzuca spojrzenia bystre,

bo chce, by dla ciebie były

zimą sopelki, śniegi i lody:

wszystkie zimowe wygody.

Jeżeli tedy sanki usłyszysz i dzwonki ich tajemnicze,

wiedz: to minister w skupionej ciszy

nacisnął taki guziczek,

że gwiazdki dzwonią i gwiazdki lśnią

nad miastem i nad wsią.”
      • indeed4 Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 11:54
        Bardzo ładne... mnie mój ojciec jak byłem mały wkręcał, że mróz na szybach rysuje Pan Kupść, jak coś mi zginęło, to "wziął to" Pan Kupść, jak miał wenę to potrafił mnie nawet na ulicy napuścić na jakiegoś obcego faceta, że to Kupść, uciec i ze starszymi braćmi śmiać się ze mnie za rogiem... taaak, miałem ciężkie dzieciństwo i ojca psychopatę, niestety...

Co gorsza, wyrosłem i widzę, że jestem taka sama podła świnia...

• taziuta Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 14:35
          indeed4 napisał:

> /.../
          >
          > Co gorsza, wyrosłem i widzę, że jestem taka sama podła świnia...

Dobrze, że Cię nie bił (jak rozumiem), bo teraz Ty biłbyś swoje dzieci...
    • man_sapiens Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 10:15
      > Słyszeliście o manualnej kontroli naszej byłej

Drogie dziecko, do bramki wpuszczającej ludzi podłączony jest komputer. W tym komputerze jest generator liczb losowych (a dokładniej pseudolosowych). I ten generator co którąś osobę przeznacza do dokładniejszej kontroli (to jeszcze nie "kontrola osobista"). Starsze panie bywają przeczulone na punkcie swojej seksualności i za każdym rogiem widzą jakiegoś prześladowcę, ale trzeba to traktować z pobłażliwością. Ja latam rzadko - tak 4-6 podróży w tę i nazad, ale mnie też w zeszłym roku dwa razy tak kontrolowany.
      • poinsencja Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 15:55
        Nie , no oczywiście to był zupełny przypadek:)
        • mietowe_loczki Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 16:43
          To nie ma znaczenia tak naprawdę. Nie miałabym życzenia podróżować tym samym samolotem co paru niesprawdzonych na bramce Byłych Superważnych Oficjeli, a jeżeli kiedykolwiek zdarzy się sytuacja, że będę świadkiem przepuszczenia na bramce Superważnej Persony bez jej dokładnego sprawdzenia, złożę oficjalną skargę, gdzie się da. Dla zasady.
    • zoro_wieczorowo_poro Słyszałeś że zadzwoniło na bramce wykrywającej 24.03.12, 10:19
      metal bo miała chyba obcasy podkute? I dopiero na manuala ją zabrali wtedy?
      • ayran Re: Słyszałeś że zadzwoniło na bramce wykrywające 24.03.12, 10:20
        To Arabski kazał dzwonić. Albo nawet sam Wałęsa, bo to na lotnisku Wałęsy było.
        • m.c.hrabia Re: Słyszałeś że zadzwoniło na bramce wykrywające 24.03.12, 11:01
          a może spiralę jeszcze z czasów socjalizmu miała?
          • ave.duce Re: Słyszałeś że zadzwoniło na bramce wykrywające 24.03.12, 16:54
            m.c.hrabia napisał:

> a może spiralę jeszcze z czasów socjalizmu miała?

Zamiast zwojów mózgowych?
    • remez2 Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 10:24
      Szczerze mówiąc - nie rozumiem w czym sprawa?
      -----------------------
      • ave.duce Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 13:24
        remez2 napisał:

> Szczerze mówiąc - nie rozumiem w czym sprawa?

Och, jak przyjemnie :)
    • silesiusmonachijski6 Przeciez PO-lszewicy tu "coltora ruska" 24.03.12, 10:54
      pod wodza hersszta Tuska. Dobrze, ze o tym napisales tazziuta: wiadomo, debile i tak zaaglosujaa naa swojego ryzego chama i jego swolocz, ale warto uswiadamiac ludziom, w jakim panstwie zyjemy. Przypominam tez sprawe red. Sumlinskiego, i udzial w tej spraawie czlowieka ze WSI, Komorowskiego. Wczoraj wrocilem z Polski, napatrzylem sie i nasluchalem, i....czarno przyszlosc widze.

taziuta napisał:

> ny Fotygi) na lotnisku w Gdańsku? Ponoć to rutyna - losowo się typuje osoby do
      > takiej kontroli. No to teraz sobie wyobraźcie, że losowo wybrano byłego prezyde
      > nta Bronisława Komorowskiego (jak już przestanie być prezydentem). Widzicie jak
      > PO...
    • mao111 Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 12:04
      Niewdzięczną pracę mają ci tuskowi siepacze.
      • zoil44elwer Re: Tuskowej żenui ciąg dalszy... :/ 24.03.12, 13:01
        Gdy Jan Maria Rokita pojawiał się na lotnisku(polskim) to Ochrona zmykała gdzie Pfeffer rośnie!
    • zaz22 re: dzieci jak nie poznałem waszej matki 24.03.12, 16:27
      Żenua to to, że mlodzi ludzie jak my, stanowiązcy rząd dusz, nie mamy pracy na to, aby założyc rodzinę. Paradoks prawda? Moje dzieci, których nie ma, nie poznają historii o tym, jak nie poznałem ich matki. Oto nasza Polska właśnie.
      • ave.duce Re: re: dzieci jak nie poznałem waszej matki 24.03.12, 16:46
        Miała fart.
    • calun_torunski a ciekawe kto wtedy byl premier III RP 24.03.12, 16:41
      uuups IV RP

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,4580008.html
      dla ulatwienia - dymisje zlozyl 5.11.2007

to jak sie nazywal odpowiedzialny za te ZENUA ???
      • mietowe_loczki Re: a ciekawe kto wtedy byl premier III RP 24.03.12, 16:45
        "Dyrekcja portu lotniczego już wysłała do prymasa przeprosiny za kontrolę, której został poddany na lotnisku w Goleniowie, p"

To jest, kuźwa, NIE DO WIARY.
        • ave.duce Re: a ciekawe kto wtedy byl premier III RP 24.03.12, 16:48
          ... "bezmyślną gorliwością i bezkrytycznym podejściem do uregulowań prawnych" ...

No i o to chodzi! Uregulowania prawne do kosza! Hulaj dusza, piekła nie ma!
          • mietowe_loczki Re: a ciekawe kto wtedy byl premier III RP 24.03.12, 16:53
            Czekam na przeprosiny za to, że w zeszłym roku musiałam kilka razy boso przejść przez bramkę. I to już. W tym roku jeszcze nigdzie nie leciałam, ale mam nadzieję, że nikt się już nie odważy na takie jawne okazywanie chamstwa mi i innym pasażerom.
            • ave.duce Re: a ciekawe kto wtedy byl premier III RP 24.03.12, 16:55
              Mam nadzieję, że Tusk nie ukradł Ci butów?! Przecież wiadomo, że to złodziej ;)
              • mietowe_loczki Re: a ciekawe kto wtedy byl premier III RP 24.03.12, 16:56
                Nie, ale to tylko dlatego, że noszę za mały rozmiar.
                • mietowe_loczki Re: a ciekawe kto wtedy byl premier III RP 24.03.12, 16:58
                  Poza tym, w glanach nie można grać w piłkę.
                  • ave.duce Re: a ciekawe kto wtedy byl premier III RP 24.03.12, 17:02
                    Ale mógł je wystawić na allegro albo dać pod choinkę.
                    • mietowe_loczki Re: a ciekawe kto wtedy byl premier III RP 24.03.12, 17:05
                      Gdybym zobaczyła je na którejś ze stylizacji na blogu Kasi Tusk, podniosłabym ogólnonarodowy rejwach. Tak że spoko.
                      • ave.duce Re: a ciekawe kto wtedy byl premier III RP 24.03.12, 17:27
                        Lepiej z Tobą nie zaczynać -
                        ciskasz wy-wy-wyzwiskami!
                        I wszystko to Tuska wina,
                        bo nie przegrał z wolakami!
              • calun_torunski ja to sie lubie podroczyc z nimi, zawsze udajac gl 24.03.12, 17:02
                glupiego

raz zapomnialem wyjac narzedzi rowerowych z plecaka - ale ze mialem w tym plecaku latarke, sluchawki, 3 telefony i dwa ipody to mi nie kazali otwierac wszystkich kieszeni - wiec klucze i srubokrety przylecialy bez koniecznosci wyrzucania

ale najbardziej sie usmialem, kiedy przy wchodzeniu do gmachu sadu w Warszawie pan straznik kazal mi wyjac widelec i oddac do depozytu - czyli, ze ten widelec latal ze mna tak z 15 razy i nigdy go nie znalezli

mam tez wielki zegarek z tytanu - jak mam t-shirta to go nigdy nie widza - bramka tez ...

fajne tez jest, ze na niektorych lotniskach nie dadza wam polozyc niczego na tacy - a na innych mozna pod kurtke wlozyc co sie chce
                • mietowe_loczki Re: ja to sie lubie podroczyc z nimi, zawsze udaj 24.03.12, 17:07
                  A ja z rozbawieniem wspominam sytuację, kiedy na bramce, ale nie na lotnisku, liczono mi gumy do żucia, a zignorowano pilnik do paznokci i zmywacz. HA HA HA. Losers.
    • mariner4 Wybitny mysliciel Napieralski, to 24.03.12, 16:52
      potęga umysłowa. No nie?
      M.
      • remez2 Jesteś pewien 24.03.12, 18:33
        że nie znasz bajki o Agapicie?

-------------
    • silesiusmonachijski46 Ciekawe, jakby ktos obmacal tlusta Komoruska 24.03.12, 17:32
      Toby sie porobilo!

taziuta napisał:

> PO...
      • x2468 Re: Ciekawe, jakby ktos obmacal tlusta Komoruska 24.03.12, 20:27
        Ciekawe to by było co by się działo gdyby komputer wybrał Drewnioka do pomacania.Znalazłby się chętny do tej operacji? Chyba jedynie inseminator.
    • hummer A w czym obywatel Fotyga lepsza od Kowalskiego czy 25.03.12, 19:48
      obywatela Komorowskiego?

Skoro mogą kontrolować Kowalskiego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka