Dodaj do ulubionych

Przyrost naturalny w PRLu i w RP

IP: 203.214.63.* 15.06.04, 16:41
O ile pamietam dane statystyczne, przyrost naturalny w PRLu mimo calkowitej
legalizacji aborcji wynosil ok. 9 - 10 prom.Aborcje w tamtych czasach byly
liczne, nawet bardzo liczne. Obecnie,mimo prawie calkowitego ich zakazu
przyrost nat. wynosi troche miedzy O - 1 prom,chyba i biskupi krzycza o
grazacym Polsce wyludnieniu. Czy ktos ktos bylby w stanie podac przyczyny
tego dziwacznego zjawiska ? Zgoda, ze tabletki antykoncepcyje maja tu
ogroomny wplyw. Wtedy stosowalo sie powszechnie prezerwatywy, no i aborcje w
razie koniecznosci.
Obserwuj wątek
    • grarza Re: Przyrost naturalny w PRLu i w RP 15.06.04, 16:45
      no wlasnie, antykoncepcja i swiadomosc ma tu bardzo duze znaczenie.
      a ja mam pytanie, po co ty zaczynasz te watki?
      badanie robisz, czy co?...
      • hydy Re: Przyrost naturalny w PRLu i w RP 15.06.04, 16:46
        grarza napisała:

> no wlasnie, antykoncepcja i swiadomosc ma tu bardzo duze znaczenie.
        > a ja mam pytanie, po co ty zaczynasz te watki?
        > badanie robisz, czy co?...

a moze czegos mu brakuje?
        • grarza Re: Przyrost naturalny w PRLu i w RP 15.06.04, 16:51
          nie, on jest podobno socjolog-amator...
          • Gość: Ciekawy Re: Przyrost naturalny w PRLu i w RP IP: 200.56.233.* 15.06.04, 16:56
            Nie calkiem, no ale .. Lubie w miare inteligentne wypowiedzi na temat lub
            inteligentne milczenie i przyznanie sie, ze sie nie ma niczego w temacie do
            powiedzenia.
      • Gość: Ciekawy Re: Przyrost naturalny w PRLu i w RP IP: *.com.co / 200.13.199.* 15.06.04, 16:52
        Tematyka spoleczna w okresie przemian strukturalnych w Polsce fasynuje mnie.
        Robie tego typu wywiady, bo uwielbiam.Byc moze przydadza mi sie nie tylko dla
        czystej przyjemnosci.
        • grarza Re: Przyrost naturalny w PRLu i w RP 15.06.04, 16:53
          no dobrze, uwielbiasz, ale jakas korzysc z tego powinienes miec, oprocz
          przyjemnosci, prawda? mnie intryguje jaka???
          • Gość: Ciekawy Re: Przyrost naturalny w PRLu i w RP IP: 5.5R3D* / *.inter.net.il 15.06.04, 17:15
            Chcialabys zebym to przeliczyl na zlotowki czy na inna walute ?
        • hydy Re: Przyrost naturalny w PRLu i w RP 15.06.04, 16:54
          Gość portalu: Ciekawy napisał(a):

> Tematyka spoleczna w okresie przemian strukturalnych w Polsce fasynuje mnie.
          > Robie tego typu wywiady, bo uwielbiam.Byc moze przydadza mi sie nie tylko dla
          > czystej przyjemnosci.

to zerknij sobie do roczników GUSowskich - a nie pytaj forumowiczów.
          • flipflap Re: Przyrost naturalny w PRLu i w RP 15.06.04, 17:00
            Za PRL-u ciężej było wyjechać. A teraz to każdy kto ma jakąś szanse to
            wypiernicza z tego chorego kraju.
          • Gość: Ciekawy Re: Przyrost naturalny w PRLu i w RP IP: *.marketscore.com / 66.119.33.* 15.06.04, 17:17
            Roczniki GUSowkie to suche liczby. Chodzi mi o ich oprawe dzieki m.inn.
            wypowiedziom forumowiczow. Jezeli nie chcesz zabierac glosu w tej sprawie,nie
            zabieraj. Ja nie zmuszam.
            • Gość: Jan Zmienily sie sposoby uprawiania tych rzeczy IP: *.filtercube.com / 66.250.68.* 16.06.04, 01:32
              Wszedzie byle nie tam gdzie Pan Bog przykazal, a jezeli juz - to sprytnie.
              Polacy Narod nieglupi i jakas ustawa antyaborcyjna nie przeszkaza im w
              fikolkach.
    • Gość: axx Re: Przyrost naturalny w PRLu i w RP IP: 207.191.243.* 15.06.04, 23:06
      Przyczyna jest totalne bezrobocie ponad 20% (Irak 28%) Bezrobotni zreszta powinni dobrze kopulowac bo maja duzo czasu ale niestety nie maja pieniedzy.
      Dlatego sperma tryska na prawo i lewo ale nie w macice. O stan ludnosci Polski nie nalezy sie martwic. Polska istnieje juz tylko jako czesc Europy
      i tylko patrzec jak zostanie zaludniana innymi nacjami o innej karnacji skory i bardzo dobrej i silnej spermie trafiajacej w macice minimum z 10 razy.
      Wychowanie bedzie oczywiscie na koszt spoleczenstwa polskiego.
    • Gość: vinicja JASNE- lib-KAPITALZIM JEST LUDOBOJSTWEM! IP: *.dc.dc.cox.net 16.06.04, 01:01
      i przyczyni sie do zaglady naszego gatunku. Kiedys jacys kosmici odkryja, ze
      byla na tej planecie "inteligentna" cywilizacja, ktora zniszczyla sama siebie
      wlasna pazernoscia.
      • Gość: Jan Re: JASNE- lib-KAPITALZIM JEST LUDOBOJSTWEM! IP: *.psib.org / *.in-addr.btopenworld.com 16.06.04, 01:28
        Skad pisze, ze tak bredzi ? Z sowieckowo sojuza moze ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka