pirx44 07.07.01, 17:10 W 1992r. podczas "Kabaretonu" w Opolu artysta Paweł Dłużewski powiedział: " ciekawe jak my wylądujemy na tym "Szeremietiewna tym "Szeremietiewie?"ie?"na tym "Szeremietiewie?" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gomez Re: Szeremietiew. IP: *.solutions.net.pl 07.07.01, 18:37 krotko i na temat do pierdla z nim i przepadek mienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumBum Re: Szeremietiew. IP: *.chello.pl 07.07.01, 20:58 Gość portalu: gomez napisał(a): > krotko i na temat do pierdla z nim i przepadek mienia Zdecydowanie popieram! Dołączyć do niego całe towarzystwo z obecnego rządu. Inni wcale nie są gorsi. I pytanie, jak długo złodziejstwo na szczeblach władzy będzie jeszcze trwało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Szeremietiew. IP: *.solutions.net.pl 07.07.01, 21:19 tak dlugo jak dlugo bedzie tolerowane.pozdrowka cze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojsko Re: Szeremietiew. IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.01, 23:06 Od tej pory w samochodzie zawsze będę woził śmierdzące jajko ,aby przejeżdżając obok okazałej willi (Olmonty k.Białegostoku w kierunku Juchnowca)wrzucić je na posesję tego drania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Jest mi glupio, ze tak latwom oblac kogos blotem IP: 193.59.192.* 09.07.01, 17:10 Wykorzystuje to UOP, ktory jak czytalem na www.dyskusje.pl, ma swoich ludzi w Rzeczypospolitej np. pani porucznik Marszalek, ktora napisala ten artykul. Ja uwazam, ze do pierdla to raczej ja lub jej przelozonych za opluwanie. Czy w tym artykule byly konkrety. Gdy gadalem z ludzmi na konwencji platformy w warszawie kazdy smial sie z tego artykulu, jest napisany tak by trudno bylo oskarzyc autorow tryb przypuszczajacy zero konkretow !!! Tak wyglada brudna polityka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niua Re: Jest mi glupio, ze tak latwom oblac kogos blotem IP: *.ipartners.pl 10.07.01, 08:40 W całości popieram tą wypowiedź. W całej tej sprawie bardzo źle wygląda postawa Premiera Buzka, który w tym przypadku jest taki szybki a w innych podobnych (np: minister Janiszewski)bardzo długo zwlekał z podjęciem decyzji. Umiłowanie Pana Premiera Buzka dla służb specjalnycjalnych i bezkrytycyzm w ocenie ich działalności jest mocno podejrzane. Cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas Re: Jest mi glupio, ze tak latwom oblac kogos blotem IP: *.bellglobal.com 11.07.01, 05:40 Co obroncy pana ministra powiedza o jego dziwnych oswiadczeniach gdzie jest Farmus? Czy to tez spisek UOP? Czy platforma nadal sie smieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: Szeremietiew. IP: *.coh.org 08.07.01, 00:43 do pierdla ???...owszem, ale najpierw trzeba mu udowodnic. Mi sie wydaje ze bardziej ciemna postacia jest ten jedo doradca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barski Re: Szeremietiew. IP: *.proxy.aol.com 08.07.01, 02:17 do pierdla ???...owszem, ale najpierw trzeba mu udowodnic. Prosze panstwa cos mi sie wydaje ze to jeszcze jedna prowokacja, 1- Kaczynski 2- Szeremietiew.Wybory bardzo blisko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: Szeremietiew. IP: *.coh.org 08.07.01, 02:56 Panie Barski, no w zasadzie to wszystko mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Szeremietiew. IP: 192.168.1.* / *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 08.07.01, 07:06 Coś w tym musi być.Żądza pieniądza przesłania wszystko.Jak można,za kilka srebrników spaprać swoje nazwisko.Tak zrobił Goryszewski i żyje śmiejąc się nam w oczy.Hańba pozostanie Panowie na kilka pokoleń.Krzaklewski zalał się benzyną,Szkaradek też ma nieczyste sumienie.Czym się Panowie różnicie od tych z Pruszkowa.Dębski dołączył do Pruszkowa dopiero po śmierci ale oficjalnie.Możemy powiedzieć że był gangsterem,Kaczyński też tropił i nagle spostrzeżono go wśród tropionych.Zachęcają nas do wyborów-ja nie biorę udziału w tej farsie-mam wybierać między złodziejem a bandytą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Re: Szeremietiew. IP: 192.168.1.* / *.atol.com.pl 08.07.01, 07:32 Panie Barski- jaka prowokacja. Szary Mietek od czterech lat nic innego nie robił tylko "organizował", oczywiście wykorzystując swoje stanowisko- zabezpieczenie na przyszłość. Zbyszek Farmus cokolwiek zrobił- wykonywał po konsultacji i za zgodą Szarego. W tym celu byłych swoich współpracowników dobierał wg. "dyspozycyjności". Jeżeli nie to ... "jesteś współpracownikiem służb" i won na zieloną trawkę. Teraz chłopcy ze słuzb jego załatwili, lub nie mogli już dłużej ukrywać jego (ich) machlojek.. Ale w tym przypadku to mu się należało. To co podała "Rzeczpospolita" jest tylko wierzchołkiem góry lodowej. Popieram do pierdla. Więcej po "rozbujaniu się tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi Re: Szeremietiew. IP: *.ipartners.pl 09.07.01, 09:20 Gość portalu: Barski napisał(a): > do pierdla ???...owszem, ale najpierw trzeba mu udowodnic. Prosze panstwa cos > mi sie wydaje ze to jeszcze jedna prowokacja, 1- Kaczynski 2- > Szeremietiew.Wybory bardzo blisko!!! Jaka prowokacja ??? jak ktoś stawia dom za milion a zarabia TYLKO 10 tyś to to jest głupota a nie prowokacja . A swoją drogą ile takich domów stoi a my o nich nie wiemy ???? do pierdla to mżonki KOLEDZY nie dadzą zginąć w końcu jeszcze mają władzę no nie !! inna sprawa że prawomocny wyrok może zniechęcić kolejnego skur.....na i MOŻE pomyśli zanim wyciągnie plugawe łapki swe po następną kopertę ?!?!? oby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tok'Ra Re: Szeremietiew. IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 08.07.01, 10:36 W naszym kraju można dostać przepadek mnienia za kradzież śrubek w fabryce, a za wszystko inne - "zakaz pełnienia stanowisk publicznych". Politycy nasi nie przejmują się spapraniem swojego nazwiska. Po takich aferach mają już pieniądze i smród wokół ich osoby bardzo jest im na rękę - mają spokój i czas na korzystanie z wcześniej zdobytej mamony. Każdy z nas (przeciętnie) za całe swoje życie zawodowe (40 lat) zarobi około 200.000 USD, a tu się oskarża pana Sz. o jedną łapówkę w wysokości 20 letniej pensji. Dopóki nie zaczną odbierać im majątków dopóty będą kraść i brać łapówki. Inną sprawą jest oczywiście to wszystko udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Szeremietiew. IP: 10.0.201.* / 212.191.188.* 09.07.01, 06:12 POPIERAM.JEZELI KTOS TRACI TYLKO PRACE ZA TO ZE UKRADL.TO TEN KTORY GO SKAZUJE JEST ROWNIEZ WINNY,BO SIE BOI ZE TEN SKAZANY MOZE GO WYDAC.(DOTYCZY TO TYLKO KRADZIEZY UDOWODNIONEJ, A NIE POMOWIENIA,BO TAK TO WSZYSCY POJDA SIEDZIEC WKROTCE) Gość portalu: Tok'Ra napisał(a): > W naszym kraju można dostać przepadek mnienia za kradzież śrubek w fabryce, a > za wszystko inne - "zakaz pełnienia stanowisk publicznych". Politycy nasi nie > przejmują się spapraniem swojego nazwiska. Po takich aferach mają już pieniądze > > i smród wokół ich osoby bardzo jest im na rękę - mają spokój i czas na > korzystanie z wcześniej zdobytej mamony. > Każdy z nas (przeciętnie) za całe swoje życie zawodowe (40 lat) zarobi około > 200.000 USD, a tu się oskarża pana Sz. o jedną łapówkę w wysokości 20 letniej > pensji. > Dopóki nie zaczną odbierać im majątków dopóty będą kraść i brać łapówki. > Inną sprawą jest oczywiście to wszystko udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JMT Re: Szeremietiew. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.01, 12:20 Obserwowałem przez kilka lat, zarówno Zbyszka Farmusa - nauczyciela z wykształcenia, a fircyka i dziwoląga z natury, jak również Min. Szeremietiewa i nigdy nie mogłem zrozumieć jak te dwie tak daleko różniące się postacie mogą razem w symbiozie funkcjonować???. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Re: Szeremietiew. IP: 192.168.1.* / *.atol.com.pl 08.07.01, 20:47 SzP JMT skoro obserwowałeś ich przez kilka lat- uzupełniam Zbyszek jest socjologiem społecznym, Szary doktorat plagiat swego kolegi( pisał o tym swego czasu Urban). Habilitacja -?????? reszta jest milczeniem. Jedno jest pewne Szary Mietek już się nie podniesie. Należy go wdeptać w błoto ktore sam stworzył. Najwyższy czas na rozliczenie następnych "prawdziwych polaków" [czyt. malwersantów z AWS i innych kanap] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Szeremietiew. IP: *.osi.gda.pl 09.07.01, 10:49 To proste jak drut chłopie. K A S A kumasz? K A S A a jezeli chodzi o to że przed kilkunastu laty nikt nie miał majątku.... Pokaz człowieka uczciwego ,niepowiazanego układami z PRL-u albo TKM-u ,który dorobił się .Ilu ich znajdziesz?? ILU? Rozejrzyj się wkoło. Majetni nieudacznicy ,prymitywy które nie potrafia prosto wbić gwoździa.....ale majętni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Szeremietiew. IP: *.chello.pl 08.07.01, 14:46 Szeremietiew nie pojdzie do pudla: KTO mialby go tam poslac? Przeciez WSZYSCY wysoko postawieni dysponuja majatkami, ktorych nie mieli kilka(nascie) lat temu, a ktorych nie mogli zarobic "na pensji". Poslanie pierwszego zlodzieja do pudla byloby wiec oznaka "prucia sie swetra wzajemnych powiazan" i oznaczaloby niebezpieczenstwo dla wszystkich. Stad takie skwapliwe chowanie tych spraw pod dywan. Nie piluje sie galezi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JMT Re: Szeremietiew. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.01, 17:23 Gość portalu: Leszek napisał(a): > Szeremietiew nie pojdzie do pudla: KTO mialby go tam poslac? Przeciez WSZYSCY > wysoko postawieni dysponuja majatkami, ktorych nie mieli kilka(nascie) lat > temu, a ktorych nie mogli zarobic "na pensji". Poslanie pierwszego zlodzieja do > > pudla byloby wiec oznaka "prucia sie swetra wzajemnych powiazan" i oznaczaloby > niebezpieczenstwo dla wszystkich. Stad takie skwapliwe chowanie tych spraw pod > dywan. Nie piluje sie galezi... Panie Leszku wypisujesz Pan dyrdymały pt. "masło maślane". To oczywiste że wszyscy którzy mają majątki nie "dysponowali nimi jeszcze kilkanaście lat temu". To co pan pisze zaprzecza wogóle sensowi pracy. Zachecam Pana do myślenia przy pisaniu. Pozdrawiam. JMT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryhu Re: Szeremietiew. IP: 192.168.229.* / 195.136.48.* 09.07.01, 11:30 Gość portalu: JMT napisał(a): > Panie Leszku wypisujesz Pan dyrdymały pt. "masło > maślane". To oczywiste że > wszyscy którzy mają majątki nie "dysponowali nimi > jeszcze kilkanaście lat temu". > To co pan pisze zaprzecza wogóle sensowi pracy. > Zachecam Pana do myślenia przy pisaniu. > Pozdrawiam. > JMT No wreszcie jakas pozytywna konkluzja. Zlodzieje, przewalacze, imbecyle z ukladami - to fakt, ostatnimi czasy mieli wyjatkowo sprzyjajace warunki do rozwoju. System, ktory nastal po 1989 (tzw demokracja) funkcjonuje na zasadzie dynamicznej rownowagi: duzo mozna, takze w sferze przekretow i machlojek, ale z drugiej strony - system ten daje "zwyklym ludziom" szanse sprawowania autentycznej kontroli. Instrumentami tej kontroli winny byc wolne media, niezawisle sady oraz prawo wyborcze. To sa instrumenty; wola, ktora nimi porusza ma pochodzic od nas samych. Wynaturzenia i chore uklady pojawiaja sie, bo tej woli brakuje, bo jest biernosc i nieograniczone zaufanie do reprezentatow "jedynie slusznej" ideologii. Jezeli teraz Buzek wykazuje niespotykana do tej pory szybkosc i zdecydowanie w odwolywaniu ministrow, to dlatego, ze go zimny pot oblewa na mysl o zblizajacym sie nieuchronnie zderzeniu z wola wyborcow. On wie, ze pojazd ktorym sie porusza nie ma poduszek powietrznych ani stref zgniotu, nie ma juz nawet zderzakow, a wola wyborcow moze sie okazac twarda niczym zbrojony beton. Reasumujac: mamy tu do czynienia z normalnym mechanizmem, ktory w dluzszym okresie doprowadza do poprawy jakosci rzadzenia i - powtarzam: w dluzszym okresie - gwarantuje adekwatna cene za uczciwa prace. Nie jest to jednak system doskonaly, bo z reguly potrzebuje troche czasu, zeby zadzialac. Czasu, w ktorym jeden czy drugi minister chapnie jeden czy drugi milionik, a tych, ktorzy na to patrza zalewa krew... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Szeremietiew. IP: *.chello.pl 11.07.01, 20:07 Gość portalu: JMT napisał(a): > Panie Leszku wypisujesz Pan dyrdymały pt. "masło maślane". To oczywiste że > wszyscy którzy mają majątki nie "dysponowali nimi jeszcze kilkanaście lat temu" > . > To co pan pisze zaprzecza wogóle sensowi pracy. > Zachecam Pana do myślenia przy pisaniu. > Pozdrawiam. Dosc typowy sposob dyskusji - lekcewazace i obrazliwe ustosunkowywanie sie do pobocznego skrotu myslowego, bez tykania sedna sprawy - taki myslowy pivot. Tylko czy przemyslany? Zachecam do myslenia przy pisaniu panie JMT. pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
pirx44 Re: Szeremietiew. 08.07.01, 17:57 Cieszę się, że wywołałem dyskusję o "lądowaniu na Szeremietiewie". Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, ale ja naprawdę współczuję tym którzy wierzą w uczciwość Pana Ministra. Pamiętajcie bez solidnach materiałów Buzek nie zawiesiłby członka swojego gabinetu w czasie gdy sufit sypie mu się na głowę. Ponadto dzisiaj czytałem, że Szeremietiew pomówiony jest przez kilkanaście osób (!!!!!) i niepotrafi wykazać skąd wziął 1 mln zł na kupno i adaptację swojej willi ( to też jest mocnym dowodem ). A swoją drogą oficerowie do spraw Przestępstw Gospodarczych pracujący jak to się dzsiaj mówi "za komuny" i później "za demokracji" dość jednoznacznie twierdzą, że mimo wszystko rządzący przed 1989 r. kradli mniej i łatwiej można było ich wsadzić. Kończąc składam wyrazy podziwu dla Pawła Dłużewskiego za pytanie dziesięciolecia : I jak my wylądujemy na tym Szeremietiewie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Do pirxa Kradzieże się nazywały talonam i przydziałami w komunie IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 08.07.01, 18:27 pirx44 napisał(a): > A swoją drogą oficerowie do spraw Przestępstw Gospodarczych pracujący > jak to się dzsiaj mówi "za komuny" i później "za demokracji" dość jednoznacznie > twierdzą, że mimo wszystko rządzący przed 1989 r. kradli mniej i łatwiej > można było ich wsadzić. 1. Twoi ukochani komuniści wspólnie z kolegami obecnymi unitami zlikwidowali wydziały do przestępstw gospodarczych i zmodyfikowali prawo. 2. Zablokowali ustawę antykorupcyjną. 3. Zablokowali ustawę o ujawnianiu majątku. 4. Nie musieli kraść gdyż wszystko otrzymywali na talony i przydziały. Mieszkania, samochody, telewizory, lodówki .... 5. Kogo wtedy wsadzono??? Pokazowe procesy były za Gomułki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryhu Re: Do pirxa Kradzieże się nazywały talonam i przydziałami w komunie IP: 192.168.229.* / 195.136.48.* 11.07.01, 15:03 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > 1. Twoi ukochani komuniści wspólnie z kolegami obecnymi > unitami zlikwidowali wydziały do przestępstw > gospodarczych i zmodyfikowali prawo. > 2. Zablokowali ustawę antykorupcyjną. > 3. Zablokowali ustawę o ujawnianiu majątku. > 4. Nie musieli kraść gdyż wszystko otrzymywali na talony > i przydziały. Mieszkania, samochody, telewizory, lodówki > .... > 5. Kogo wtedy wsadzono??? Pokazowe procesy były za > Gomułki. Reasumujac: komuchy kradna, blokuja/wypaczaja wazne inicjatywy ustawodawcze oraz rozbijaja sie talonowymi Syrenkami jak Polska dluga i szeroka... Dlaczego argumenty oparte na faktach nie sa tak dobre jak te oparte na osobistych przekonaniach ? Bo ciagle sa jakies nowe fakty, a przekonania ma sie niezmienne i w dodatku zawsze sluszne. To raczej fakty powinny do nich pasowac, a nie na odwrot ... I jeszcze jedna uwaga natury porzadkowej: Niestety, dywagacje o tym, czy przed 1989 kradlo sie mniej, czy wiecej (oraz w jakiej formie) nie interesuja ani mnie, ani - jak sadze - wiekszosc dyskutantow. Uprasza sie o zachowanie pewnego minimalnego stopnia "dorzecznosci" wypowiedzi w ramach niniejszego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Szeremietiew. IP: *.ilot.edu.pl 09.07.01, 09:55 Jestem innego zdania od większosci uczestników forum. Okazuje się że łatwo człowiekowi złamać nie tylko karierę , ale i życie. W większosci wypowiedzi - poszlaki przyjmuje jako fakty udowodnione. Tak nie można. Proszę się wczuć w sytuację jak byscie sie Wy czuil, będąc politykami lub działaczami gospodarczymi, gdyby na was napisano paszkwil podobnej tresci w mediach. Nie wszyscy ludzie są złodziejami lub mordercami. Trzeba poczekac na roztrzygnięcia w sądzie. Ale i po wyroku uniewinniającym osoba tak poniżona już do siebie nie dojdzie. Wstrzymajmy się z wyrokami. Odpowiedz Link Zgłoś
pirx44 Re: Szeremietiew. 08.07.01, 20:11 Do Hiacynta ! Popełniasz błąd. Skąd Ci przyszlo do głowy,że jestem fanem komunistów ? Oczywiście masz rację, że przydziały na talony to czyste skurwysyństwo, ale chyba jest różnica pomiędzy przydziałem "Syrenki" za którą zresztą partyjny bonza musiał zapłacić, a skręcaniem przetargów za milionowe łapówki przez co Skarb Państwa traci miliardy. A na SLD takbym nie pluł. W porównaniu z innymi partiami jest tam najmniej głupków i najwięcej ludzi uczciwych. Porównajmy chociażby Millera i Borowskiego z Buzkiem, Cwetrem czy też Szeremietiewem z AWS i Olechowskim ( "Bogdan mówi Bankowy", czy przymus zwrotu nienależnie pobranych z Sejmu pieniędzy. A propos. Bankowy reklamowany przez tego ulubieńca tłumów ma najgorszy wskaźnik jako fundusz emerytalny - gratulacje.) z Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciemniak Re: Szeremietiew. IP: *.ny.us.prserv.net 08.07.01, 21:01 Nie wiem czy to ma zwiazek ze sprawa i nie jestem fachowcem,ale tak przy okazji. Zawsze mnie ciekawila sprawa tych samolotow.Maja cos zadecydowac jeszcze chyba przed wyborami.To miliardy.Nie pojmuje po co rozpatatruja F16 wersje A iB,skoro to stare?.Nie mozna pomyslec o F16 wersji C i D.Lepiej chyba mniej a nowoczesniej?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Re: Szeremietiew. IP: 192.168.1.* / *.atol.com.pl 08.07.01, 21:12 Gość portalu: Ciemniak napisał(a): > Nie wiem czy to ma zwiazek ze sprawa i nie jestem fachowcem,ale tak przy > okazji. Zawsze mnie ciekawila sprawa tych samolotow.Maja cos zadecydowac > jeszcze chyba przed wyborami.To miliardy. Oczywiście, a z tego są pewne prowizje, nagrody, dowody wdzięczności itp np. zatrudnienie w fundacjach, odczyty, prelekcje w renomowanych uczelniach[ np. po 50 000] Nie pojmuje po co rozpatatruja F16 > wersje A iB,skoro to stare?.Nie mozna pomyslec o F16 wersji C i D.Lepiej chyba > mniej a nowoczesniej?Pozdrawiam. Oczywiście, ale to są "prawdziwi polacy i patrioci" i z imieniem Boga na ustach kupią najgorszy złom, aby tylko przypodobać Wielkiemu Bratu.{ poprzednicy za PRL- u byli bardziej ruscy niż sami Rosjanie). A ponadto za dobry wyrób trzeba samemu słono płacić i jeszcze stać w kolejce, a za pozbycie się"badziewia" trzeba jeszcze samemu dopłacić. Stąd łapóweczki na nowe wille, pałace działeczki w górach itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pirx44 Re: Szeremietiew. 08.07.01, 21:24 Do kolegi "Ciemniaka". Nie chcę się mądrzyć, ale kolega nie powinien używać ksywki "Ciemniak", tylko "Jaśniak". Gratuluję wniosków. Z tym F-16 to smród jak stąd do San Francisco. Ale tak naprawdę dzisiaj najbardziej przeraża mnie fakt, że AWS z UW przez niecałe 4 lata rozpieprzyło dokładnie gospodarkę i finanse publiczne, a teraz część polityków z tych partii udaje, że to nie oni i chroni się pod skrzydła Bogdana Bankowego - pirwszą ofiarę akcji "czyste ręce" zapoczątkowanej przez Włodzimierza Cimoszewicza - i niestety zamierza głosować na nich ok. 18% Polaków. Dziwnym jesteśmy Narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
pirx44 Re: Szeremietiew. 08.07.01, 21:28 WN - dziękuję za podtrzymanie mnie na duchu. Na szczęście są jeszcze myślący ludzie w tym Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: of Re: Szeremietiew. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 08.07.01, 22:39 Może w końcu armia będzie wolna od Panów polityków. Spytajcie Szeremietiewa co robił w 1998 roku w Słupsku w zakładzie Zasta wraz z posłem Janiakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Szeremietiew. IP: *.qnet.com.pl 09.07.01, 06:07 W głowie się nie mieści,żeby minister prawicowego rządu tak sie "umoczył" a jednak. Swoją drogą nie tak dawno, bo 91r w audycji telewizyjnej z udziałem gen. Jaruzelskiego mienił sie Aniołem Sprawiedliwości i chciał Generała wieszać. A teraz co nam Pan powie Panie Ministrze? Dobytek jakim się Pan otoczył pochodzi z cudownego rozmnożenia ministerialnej pensji? a może z publikacji naukowych ? , Wstyd Panie Poruczniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Re: Szeremietiew. IP: 192.168.1.* / *.atol.com.pl 09.07.01, 06:41 > A teraz co nam Pan powie Panie Ministrze? > Dobytek jakim się Pan otoczył pochodzi z cudownego rozmnożenia ministerialnej > pensji? a może z publikacji naukowych ? , Wstyd Panie Poruczniku. nic nie odpowie, będzie wrzeszczał prowokacja, pomowienie, akcja słuzb specjalnych i wiele innych dyrdymałów. Zapominając jednocześnie, że podobne oskarżenia rzucał na innych wykorzystując te same słuzby. Jest juz chyba kpt. rez. i to jest nie tylko wstyd ale hańba dla korposu oficerskiego. Degradacja i do pierdla. To jest przecież złodziej i degenerat społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brader Re: Szeremietiew. IP: 217.153.108.* 09.07.01, 07:58 Nie zgadzam sie z kilkoma pogladami ministra, jest dla mnie trochę kontrowersyjny.Po aferze nawet sie ucieszylem, bo minister jest zwolennikiem nieznaszczalnego F16, ale po przeczytaniu zarzutów i repliki Szeremietewa, chętnie poczekam na wynik śledztwa!!!! SPRAWA SMIERDZI spec. służbami! udupili Kaczyńskiego i jemu podobnych zaczęli mieszać tam gdzie jest ciężka kasa! radziłbym wszystkim wstrzymac sie z oceną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podofice Re: Szeremietiew. IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 09.07.01, 11:03 Niedlugo w gmachu rzadu "czyste" beda sprzataczki(tez z UOP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Szeremietiew. IP: *.qnet.com.pl 10.07.01, 07:33 Poczułem się lepiej, bo już myślałem, że tylko ja mam takie "nieprawe" poglady. Rzeczywiscie jest to hańba dla korpusu oficerskiego, ciekawe co sądzą o tym szerogowi, liniowi oficerowie z tzw. "zielonych garnizonów"(jeżeli jeszcze takie są) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Szeremietiew. IP: *.army.mil.pl 09.07.01, 09:11 Najgorsze jest to, że nikt nie pociągnie do odpowiedzialności takich Alotów, Balazsów, Krzaklewskich. Tylko TY, który zarabiasz 1500 zł (to i tak dużo!) i nie zapłacisz 30 gr fiskusowi zostaniesz stłamszony. Niestety w wojsku panuje bieda, aż piszczy a nadal panuje tam zasada: "Zastaw się a postaw się". Wystarczy spojrzeć na różne wizyty oficjeli w Jednostkach Wojskowych - części nieoficjalne tych wizyt. Kadra dwoi się i troi aby na stołach było wszystko. Nadal awans zależy od podjęcia gości. Moim zdaniem odnosi to odwrotny skutek, gdyż nie znający specyfiki wojska "goście" widząc przepych i bogactwo wnioskują, że jeszcze jest co temu wojsku uszczknąć. Poczekamy, aż padnie budżet i nie dostaniemy pensji po 1-szym - może my wtedy zorganizujemy przetarg na katów dla rządu? Odpowiedz Link Zgłoś
pirx44 Re: Szeremietiew. 09.07.01, 11:02 Kolega WN pisze: "Szeremietiew będzie wrzeszczał". Masz świętą rację on już wrzeszczy na cały kraj o kolejnej operacji służb specjalnych. Służby specjalne pod kierownictwem Cwetra są oczywiście kurewsko ugównione, no ale nie wszystkie afery kryminalne sprowokowali ( ilość afer przypadająca na jednego agenta jest zbyt duża ). Koledze Broderowi ( z którym generalnie się zgadzm ) chciałbym odpowiedzieć, że przed wyrokiem oczywiście nie należy nikogo wieszać ale nie mogę pozbyć się przekornej satysfakcji, iż ci którzy cieszyli się z prowokacji UOP-u która tak naprawdę wstrząsnęła Państwem ( w końcu padł rząd Oleksego i czy się to komuś podoba czy nie - był to Rząd RP) dzsij znajdują się w podobnej sytuacji. Podobnej, lecz nie takiej samej, ponieważ o ile w stosunku do Oleksego nie było cienia sensownych dowodów to dzisiaj np. w stosunku do Szeremietiewa wydają się one być poważne. Najważniejsze jednak, że ten "wspaniały rząd reformatorów" dzięki ostatniej aferze chyba już nie zdąży utopić góry pieniędzy za przestarzały F - 16. Przy okazji przypominam, że pierwszą decyzją obecnego rządu w zakresie zakupów wojskowych było zerwanie kontraktu z Izraelem na dostawy nowoczesnych i sprawnych rakiet przeciwpancernych (może dlatego, że nie było haraczu, albo dlatego, że Żydzi ich brzydzą - przecież kupującymi są ortodoksyjni katolicy). Przy okazji pamiętajcie koledzy, że Ci którzy zmienili szld chroniąc się pod skrzydłami Bogdana Bankowego (piękna reklama Olechowskiego, funduszy emerytalnych o najgorszych aktualnie wynikach ekonomicznych) są z tej samej paczki co Buzek, Krzaklewski, Szeremietiew, Pałubicki, Niesiołowski, Grześkowiak itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Szeremietiew. IP: 212.87.24.* 09.07.01, 14:53 pirx44 napisał(a): > Jeśli oglądaliście Państwo film o "FOZZ" to już tam pojawił się wątek Szeremietiewa - przypisujący mu pobieranie pieniędzy na PC, zarzut oczywiście absurdalny bo z PC Szeremietiew nie miał nic wspólnego. Nie wyszło, więc kolejna próba ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Re: Szeremietiew. IP: 192.168.1.* / *.atol.com.pl 09.07.01, 18:21 Jednak linia obrony, że jest to kolejna prowokacja specsłużb, odnosi skutek. Znajduja sie tacy ktorzy wierza. No coz!!? Jakie to proste ukraść prawie 2 mln, wybudowac chatke za przeszło mln, kupic Lancie itd. przy narobkach netto około 8000{ w tym kredyt rata przeszło 7000 zł miesięcznie). Cudowne rozmnożenie. Chyba czytał Pinokia i jako rolnik z Olmont k/Białegostoku sieje i zbiera plony (wysyłając do pubow Zbyszka F. aby odgrywał kasjera). Kochani to wszystko bajeczki. Jest złodziejem! Poderzewam, że w tych przetargach umoczonych jest wiecej osob z "uczciwej i praworządnej" prawicy. Nie litujcie sie nad draniem, który przez cztery lata praktycznie nic nie zrobil dla dobra kraju nie mowiąc o MON-ie. Praktycznie czego sie nie dotknal to spieprzyl[ podobnie jak z partiami do jakich wczesniej nalezal-wszystkie rozłozyl lub zlikwidowal]. Buzek nie spotkal sie z nim , poniewaz powinien go natychmiast odwolac. Spotkanie z Szarego z Komorowskim i Steinhofem- farsa-przeciez oni odpoiadaja za nadzor w przetargach. Czyzby sie dzielili wczesniej. A Bucek dal im szanse zatuszowania sprawy? Dla mnie zlodziej i szkoda ze nie mozna mu urypac tych brudnych rączek [przynajmniej do lokci] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astilbe Re: Szeremietiew. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 19:18 A mi to wszystko przypomina przygotowania komunistow do wyborow w 1947 roku, kiedy to eliminowano wszystkich powazniejszych kandydatow PSL do Sejmu... A teraz ? Widocznie przyszla kolej na Kaczynskiego i Szeremietiewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barski Re: Szeremietiew. IP: *.proxy.aol.com 09.07.01, 22:38 Gość portalu: astilbe napisał(a): > A mi to wszystko przypomina przygotowania komunistow do wyborow w 1947 roku, > kiedy to eliminowano wszystkich powazniejszych kandydatow PSL do Sejmu... A > teraz ? Widocznie przyszla kolej na Kaczynskiego i Szeremietiewa... Bardzo dziekuje za pamiec! Bardzo to jest dziwne ze udane przejscie od komunizmu do demokracji i gospodarki wolnorynkowej wlasciwie zrobili to ci sami ludzie ktorym to Moskwa dala wladze. A gdy ktos taki jak 1 - Kaczynski czy 2 - Szeremietiew oczywiscie oni nie pasoja do ukladu. I jeszcz jedno prosze Panstwa niebrac za prawde to co jest napisane w prasie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pirx44 Re: Szeremietiew. IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 22:56 Do Barskiego. Złodzieje nie mogą pasować do układu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barski Re: Szeremietiew. IP: *.proxy.aol.com 10.07.01, 09:27 Gość portalu: Pirx44 napisał(a): > Do Barskiego. > Złodzieje nie mogą pasować do układu. do Pirx44 to jest naprawde zabawne gdy sie czyta "Złodzieje nie mogą pasować do układu" Czy Pan Szeremietiew zostal przez organa sprawiedliwosci? /Trzeba poczekac na roztrzygnięcia w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryhu Re: Szeremietiew - 8 uwag za a nawet przeciw. IP: 192.168.229.* / 195.136.48.* 11.07.01, 16:30 1. Bez wyroku nie wolno publicznie nazywac czyjejs profesji, bo to jest pomowienie. Nie po to wymyslono Internet, zeby w nim jacys chlapali co im slina na jezyk przyniesie. Jedyny wyjatek robimy dla Oleksego - platnego pacholka Moskwy. 2. "Rzepa" to nieoficjalny organ UOP, wiec wszystkie afery w niej opisywane to prowokacja wiadomych sluzb. 3. Wg Pani v-ce dyrektor z Izby Skarbowej, Sz. ma na wszystkie swoje wydatki pokrycie => nie kradnie, tylko uczciwie placi ciezko zarobionymi pieniazkami. 4. Sz. w liscie do premiera w sposob konkretny obala zarzuty. Na wszystko ma kwity, wszystkie jego decyzje sa merytorycznie zasadne. Wiec po co fatygowac przeciazona prokurature i zapchane sady ? Moze gdyby Sz. przyznal sie do przekretow, to jakies sledztwo mialoby sens, ale tak - jest to marnowanie pieniedzy podatnikow. 5. P. Faramus jechal w odwiedziny do corki, kiedy porwano go przemoca na miedzynarodowych wodach. 6. Haubica jest dobra a korupcja zla => przy haubicy korupcji nie bylo. 7. Nawet jezeli przy przetargu byly pewne sugestie co do wysokosci dodatkowych oplat skarbowych, to zamiast ciagle marudzic powinnismy sie cieszyc, bo wiadoma cyfra miala tylko 5 zer, a moglaby miec ich 7. 8. A na koniec zastanowcie sie ludzie, komu to wszystko sluzy ? Na mlyn ktorego mlynarza to jest woda ? Lep jakiej propagandy za tym stoi ? Kaczynski, Szeremietiew, ... kto nastepny ? 10 malych murzynkow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf Re: Szeremietiew. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 23:39 Korupcji "na górze" można się domyślać, a wszelkie przetargi to znakomita ku temu okazja. Jako miłośnik militariów skłonny jestem jednak zgodzić się z opinią, że w trakcie przetargu na haubicę 155 mm wybrano rzeczywiście najlepszą ofertę (zainteresowanym polecam artykuł w "Nowej Technice Wojskowej" nr 07/2001). Co więcej jest to chyba jedyny duży przetarg zbrojeniowy, który rozstrzygnięto w Polsce w ostatniej dekadzie. Wiele innych zakończyło się kompromitacją naszych decydentów (choćby ten dotyczący izraelskich pocisków NT- D). Projekt haubicy 155 mm jest obecnie bardzo pomyślnie wdrażany przez polski przemysł, który opracowuje podwozie i osprzęt tego systemu. Byłoby bardzo źle, gdyby afera ministra Szeremietiewa spowodowała fiasko kolejnego programu nowoczesnego uzbrojenia dla polskiej armii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Re: Szeremietiew. IP: 192.168.1.* / *.atol.com.pl 10.07.01, 12:21 Zgoda mogło byc gorzej, ale czy oferta z RPA była gorsza. Przecież byłaby chociaz juz sprawdzona i przetestowana amunicja. Podobnie z korwetami bez uzbrojenia. NTD- uwazam, że pocisk jets przyszłościowy, najnowszej generacji. Mozna było nawiazac scislejsza wspołprace np. amunicja czolgowa{ Pionki}, inne wyposażenie; śmigłowiec szturmowy- zbojkotowna przez Szarego i Farmusa modernizacja i rozwoj,tylko po po to by przeforsowc sprowadzemie strych smiglowcow "Cobra"[ planowali chyba okolo 200 szt]. Szczescie, ze sie nie udało; bron strzelecka -przeciez nasz MAG nie ustepuje broni krotkiej z renomowanych firm zachodnich. I co nie było czarnej kasy dla Szarego. A jako "prawdziwy Polak i patriotA"[ nazwisko wskazuje na pochodzenie z nacji bardziej na wschód, a pazernosc na szmal to potwierdza]POWINIEN WIEDZIEC, ŻE WIĄŻE SIE TO UTRZYMANIE KILKU TYSIECY MIEJSC PRACY W rADOMIU , MIELCU I INNYCH MIEJSCOWOŚCIACH. Kochani on ma w dupie noermalnych szarych ludzi. On niedawno goloduoiec tera uwaza sie za wielkiego Pana. Przypomina mi sie "Nie ma wiekszego tyrana zrobic z chama pana". Sluzbe spoleczenstwu przedlozyl na wykorzystanie tego spoleczenstwa i spolecznosci wojska dla swoich niecnych, plytkich ambicji. Jest zlodziejem bez wzgledu na to co wykaze dochodzenie. Panie Szary wstyd mi ze jestes oficerem rez.- mam nadzieje, ze juz niedlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maroch Re: Szeremietiew. IP: 212.14.1.* 10.07.01, 13:01 Wydawanie wyroków przed wyjaśnieniem czego kolwiek jako żywo przypomina mi poprzednią epokę.Metody wówczas stosowane ( wystarczyło przecież powiedzieć - wróg ludu i po sprawie ) nie podobają mi się . Czytając poprzednie wypowiedzi jak zwykle odnosi się wrażenie , że Polacy znają się na wszystkim i w każdym temacie są ekspertami. Ja nie wiem , czy jakiś pistolet jest lepszy od innego.Mnie natomiast niezwykle interesuje tylko jedna kwestia - czy Pan Szeremietiew potrafi w sposób rzetelny udokumentować żródła finansowania swoich wydatków w czasie trwania swojej kadencji . Nie zadowoli mnie też odpowiedż w stylu Kłosowskiego z " Wielkiej majówki " " - oszczędzałem od dziecka " Jeżeli potrafi niech go przeproszą za określanie złodziejem i co najwyżej ocenią merytoryczną wartość decyzji które podejmował. Odpowiedz Link Zgłoś
pirx44 Re: Szeremietiew. 10.07.01, 13:27 Do wszystkich! Racja bez wyroków nie należy wieszać, ale : Czy wiecie dlaczego nad Kubą ukazała się Wielka Dupa ? Odpowiedź. Bo jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Mam oczywiście sprawę Oleksego, pomawianego przez wszystkich prawicowców mimo braku cienia sensownych dowodów. Sceptycy wczytajcie się dokładnie we wszystkie wypowiedzi, a szczególnie w to copisze WN to może otworzą Wam się oczy. Ponadto za sam fakt zatrudnienia obcokrajowca w MON powinien beknąć nie tylko Szeremietiew ale i Komorowski, Onyszkiewicz, a za całokształt Buzek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: Szeremietiew. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 21:46 Polecam wszystkim dyskutantom przeczytanie listu publicznego szeremietiewa do premiera, który jest na stronie gazety . Rzeczypospolita, co charakterystyczne, podała tylko jego omówienie, mimo że objętościowo było większe od listu. W sposób konkretny obala tam Sz. wszystkie zarzuty. Ponadto wczoraj < chyba TVN, podała wypowiedź v-ce dyr. Izby Skarbowej w W-wie, który powiedział, że Izba skarb. sprawdzała wydatki Sz. i stwierdza, że ma na wszystko pokrycie. I na końcu uwaga cyniczna. Żądane rzekomo 100 tys$ to tylko 0,2 % wartości kontraktu na haubice.. Z moich obserwacji załatwiania kontraktów wojskowych ( wprawdzie za poprzedniej epoki) to co najmniej kilkanaście razy za mało. Naprawdę, na całym świecie tzw. prowizja wynosi ok 5-10 % Odpowiedz Link Zgłoś
pirx44 Re: Szeremietiew. 10.07.01, 21:40 Życie jest jak w dowcipie. No prawie. Znacie. Gówno przyczepiając się do okrętu wołało: "chłopaki płynę z wami". Na szczęście to gówno tym razem nie dopłynęło gdzie chciało. Powyższe zmartwiło Szeremieta bo gdyby klient uciekł to można by było na niego wszystko zwalić, a tak klient dobrze przyciśnięty może zdrowo naszczekać. Przy tak wielu aferach musi być wreszcie kozioł rzucony na pożarcie ludowi. No i padło na Szeremieta. Czarno widzę tego typa, ponieważ nagle dziś wszyscy zaczęli się od niego odsuwać, a Cweter pryncypialnie niczym Dzierżyński stwierdził, że nie będzie litości nawet dla przestępców w rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Re: Szeremietiew. IP: 192.168.1.* / *.atol.com.pl 10.07.01, 23:40 P. Maroch gdy zabierales glos na forum, na lotnisku i w prokuraturze juz trwaly przygotowania do zdjecia Zbyszka F. z "Radlina". I jak Ci teraz!. Od Zyszka odsuneli sie koledzy z AWS-P[bylo ich troszku Janiak, Palubicki gdzie jestescie]. Razem rozbijali komunę, razem kradli[lub co najmniej przyczyniali sie do kradziezy i rozdawnictwa mienia Polakow dla swoich mocodawcow zza zelaznej kurtyny]i co???. Ciekawe jak zachowaja sie drudzy "przyjaciele " z agencji od Wielkiego Brata. Chyba zgodnie z ksiazkowa zasada "oleja" przegrańca. Ciekawe czy ujawnia faktyczna role Zbyszka w MON i kto byl jego faktycznym mocodawca i przelozonym-czyha nie Szary on byl jego kumplem i przyjacielem. I tu Romek zostal z nim do konca. Szkoda chloppow - tak im dobrze zarło. I po Szary manifestowales chec odejscia z AWS. Masz na co zasluzyles. Kiedys mowilo sie"Moskwa źlezom nie wierit". Twoi kumple niczym nie roznia sie od tych z NKWD. Wystawili na pozarcie liczac na uratowanie wlasnych tylko. Palubicki - rozlicz sie z kradziezy pradu na swojej budowie, Janiak - jak to z tym "malutkim" domkiem, itd. itp. etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła Re: Szeremietiew. IP: *.IOd.krakow.pl 11.07.01, 08:18 kochani, trzeba było oglądac targi zbrojeniowe w kielcach i jak sie tam zachowywali premierzy, ministrowie i inni, jak zamykano ulice dla świetych krów i jechali pod prąd bo im tak spieszno! za nasze pieniądze posłowie, rząd i pare jeszcze innych osób ma "imunitet świetej hinduskiej krowy", jak sie ich z niego nie zwolni to policja, uop, wsi i inni ne sa w stanie nic im zrobic oprócz opisania w prasie przez dziennikarzy i chwala im za to, jak to jest że do pracy ważnych polskich urzędach panstwowych przyjmuje sie obywateli innych panstw -których jedyna kwalifikacja jest "jezyk angielski i uklady" czyli doradcy polityczni ministra - do czego ? i jeszcze go nie mozna zwolnic z pracy ! izba skarbowa mnie wzywała rok temu trzy razy w sprawie liczenia pitu i jeszcze wyplacila zwrot pieniedzy po awanturach wedlug mojego wyliczenia, a tutaj kto sprawdza ich pity ? kto zaplaci za przelot smiglowca, postoj promu itp i za to że nad zlapaniem jednego goscia biedzilo sie az trzech ministrów, tak jaby z granicy nie mozna go bylo cofnąc, to po co nam straz graniczna i celnicy, przypomnij sobie obywatelu jak jezdziles po flaszke za miedze i jak kopano ci w bagazu na granicy szukajac butelek z wodka i winem, liczac ci ile ich masz a tir jechal obok, te wszystkie zabawy sa za nasze pieniadze i trzeba z tym walczyc ! bo bez nacisku prasowego i pisania dalej bedziemy mieli dalej duzu bagno Odpowiedz Link Zgłoś
pirx44 Re: Szeremietiew. 26.07.01, 10:32 Wróciłem z wakacji na których nie czytałem gazet. Napiszcie co nowego w sprawie mojego ulubieńca Szeremieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokis Re: Szeremietiew. IP: *.pl 26.07.01, 15:40 Strasznie dawno to było, ze trzy afery temu... Media się już nie interesują, najwyżej jakaś drobna notatka obok notowań z giełdy owocowo-warzywnej. Z tych skrawków i ochłapków wynika, że WSI zdobyło informacje o korupcji w MON (bądź co bądź są to służby INFORMACYJNE), ale podobno te informacje nie nadają się do sądu. Prawie cały swój dobytek RSz okazał się zawdzięczać temu, że umie wzbudzać zaufanie rozmaitych pożyczkodawców - eh, ta siwa grzywa... Słowem - czysty jest jak świeżo uprane gacie. Sprawy z tego nie będzie, bo min. Biernacki zapowiedział, że jest jeszcze ze 100 afer do rozwikłania, a wybory tuż, tuż... Odpowiedz Link Zgłoś