Dodaj do ulubionych

Miller, Oleksy i Senyszyn

28.04.12, 20:18
Nawet nie warto tego komentować.

Na sobotnim kongresie wybrano też wiceprzewodniczących partii. Zostali nimi: były premier Józef Oleksy, europosłanka Joanna Senyszyn i szefowa partyjnej młodzieżówki Paulina Piechna-Więckiewicz. Wiceszefową partii została także działaczka ze Szczecina Joanna Agatowska.

Sekretarzem generalnym został Krzysztof Gawkowski, pełniący do tej pory funkcję sekretarza mazowieckich struktur Sojuszu. Był jedynym kandydatem na funkcję sekretarza generalnego zgłoszonym przez lidera SLD Leszka Millera.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 20:22
      Dlaczego nie warto?
      Gdzie ten od darmowych jabluszek np,ciekawe jest.
      • haen2010 Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 20:46
        szwampuch58 napisał:

> Dlaczego nie warto?
        > Gdzie ten od darmowych jabluszek np,ciekawe jest.

Od razu widać, że łapanka była. Tylko Miller jest posłem, Bruksela w kraju się nie liczy. Nikt z resztek tzw poważnych polityków nie chce stać na czele konduktu.

Zaraz zaczną zwiewać do Palikota, po jego kongresie.
        • rzewuski1 Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 20:55
          Palikot lewica?
          były kapitalista będzie twarzą lewicy w Polsce?
          kabaret
          • l_zaraza_l Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 22:01
            rzewuski1 napisał:

> Palikot lewica?
            > były kapitalista będzie twarzą lewicy w Polsce?
            > kabaret

No wiesz... Marks i Engels też chłopami pańszczyźnianymi nie byli.
          • ultimate.strike Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 22:43
            > Palikot lewica?

Nie bój się, Palikot nie jest lewicą, i nigdy nie będzie. Nawet nie chce być, to dosć klasyczny liberał, tylke że mało poważny i przez to zdolny jest jedynie pełnić funkcję straszaka na wyborców PO.
            • l_zaraza_l Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 23:37
              ultimate.strike napisał:

> > Palikot lewica?
              >
              > Nie bój się, Palikot nie jest lewicą, i nigdy nie będzie. Nawet nie chce być, t
              > o dosć klasyczny liberał, tylke że mało poważny i przez to zdolny jest jedynie
              > pełnić funkcję straszaka na wyborców PO.

Obawiam się, że wszyscy myślą jak za króla ćwieczka: prawica zamęcza pracujących ku chwale bożej a lewica wywiesza na latarniach bogaczy i pali kościoły.

Czy nie jest możliwe, by w wyniku wiedzy i doświadczeń jakie ma za sobą ludzkość, tworzyć rozwiązania opierające się na dobrych elementach pochodzących z różnych systemów? Przecież nie możemy pozostać przy XIX-wiecznych doktrynach bo już nawet KK pogodził się z tym, że Ziemia nie jest płaska.
              Większość psów rasowych cierpi na choroby typowe dla danej rasy. Kundle żyją dłużej i są zdrowsze. Wielu uważa, że są także mądrzejsze.
              Palikot jest takim kundlem. Ja jestem takim kundlem i wielu ludzi, którzy w dorosłość wchodzil / wchodzą już po zmianach. To są dwa pokolenia. Dwa pokolenia ludzi czynnych zawodowo - rodziców i ich dzieci.
              Palikot ma bardzo interesujący elektorat. Co ważne, nie jest to betonowy elektorat negatywny (przeciwko "ryżemu" czy przeciwko "kaczce") ale ludzie, którzy wiedzą czego chcą (lub chociaż, czego nie chcą). Jeśli zobaczysz, że w większości są to wyborcy PO to zrozumiesz, że nam nawet nie bardzo przeszkadza, jak nazywacie nas przybudówką PO. Spodziewaliśmy się czegoś innego po Tusku niż pauperyzacja społeczeństwa, zrujnowanie małej przedsiębiorczości i kato-terroryzm zaburzonego Gowina-Żałka.
              Takie kundle jak ja rozumieją, że lewicowiec od Palikota może być wierzący a jednocześnie może uważać, że miliony przeznaczone na świątynię opatrzności czy przekręty z komisją majątkową to zbrodnia bo przeznaczone na budowę mieszkań czynszowych kilka lat temu spowodowałby, że już dzisiaj młodzi byliby w o wiele lepszej sytuacji (i może mogli mieć chociaż jedno dziecko). Taki kundel może pojąć, że dobre, czytelne prawo stanowione raz a porządnie, a nie kłody pod nogi, pomagają przedsiębiorcom a Ci nie boją się inwestować (zamiast przepie...ć kasę tu i teraz, nim pójdą siedzieć, prewencyjnie bo coś tam z ZUSem-srusem).

Jest tego więcej ale i tak za bardzo się rozpisałam. I chociaż to pod Twoim wpisem to przecież nie konkretnie i tylko do Ciebie, strike. Bardzo drażni mnie to zacietrzewienie wobec Palikota bo przez te 22 lata żadne z ugrupowań nie mogło / nie umiało, zrobić nic sensownego a na dodatek, gdy do władzy dochodziło nowe, na wszelki wypadek puszczało z dymem to, co już było. 22 lata totalnego chaosu i rozpierduchy, kręcenia lodów i i obsadzania swoimi co bardziej intratnych synekur.
              Dowalanie się do Palikota o to, że nie ściągnął krzyża w sytuacji, gdy samemu się popiera ugrupowanie, które w 100% głosowało i przeciwko zdjęciu krzyża i przeciwko usunięciu zapisu o ochronie uczuć religijnych, jest co najmniej, nietaktowne.
      • kzet69 Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 20:54
        szwampuch58 napisał:

> Dlaczego nie warto?
        > Gdzie ten od darmowych jabluszek np,ciekawe jest.

tutaj:

"Wiceszefową partii została także działaczka ze Szczecina Joanna Agatowska."

Grzesia schowano za plecami Joasi....
        • szwampuch58 Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 21:39
          ladne chociaz te plecy?
          • kzet69 Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 21:49
            Nie mam pojęcia.
    • agnostic5 Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 21:24
      Dopóki istnieje SLD i grupa Palikota nie ma szans na normalną lewicę w PL.
      Tylko na gruzach tych potworków można coś sensownego zbudować.
      Jak na razie p..., nie chodzę na wybory.
      • tornson Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 21:43
        agnostic5 napisał:

> Dopóki istnieje SLD i grupa Palikota nie ma szans na normalną lewicę w PL.
        > Tylko na gruzach tych potworków można coś sensownego zbudować.
        > Jak na razie p..., nie chodzę na wybory.
        Na gruzach nie powstanie nic w tym durnym kraju, gdy zabraknie w parlamencie partii lewicowych to już pismaki wogóle nie będą zapraszać na dyskusje w TV nikogo poza PiSdami POpaprańcami. Wpierw trzeba zniszczyć POPiS, a potem budować opozycję na lewo od SLD i RP.
      • tornson Już nie pamietasz tych kretyńskich rozmówek, 28.04.12, 21:46
        w czasach gdy SLD miało 5% poparcia i pismaki z nieskrywaną podnietą wykładali "ciemnemu ludowi" dlaczego w Polsce lewica już jest niepotrzebna? Gdy lewica, nawet w tym ułomnym składzie, straci ławy sejmowe, to straci wszelki dostęp do mass-mediów, bo pismaki arbitralnie stwierdzą że lewica w Polsce nie jest potrzebna.
        • szwampuch58 Re: Już nie pamietasz tych kretyńskich rozmówek, 28.04.12, 21:55
          Sproboj mnie przekonac ze jest potrzebna.... o kwestiach ludu pracy nawet nie zaczynaj,prosze
          • pi.r2 Re: Już nie pamietasz tych kretyńskich rozmówek, 28.04.12, 21:59
            szwampuch58 napisał:

> Sproboj mnie przekonac ze jest potrzebna.... o kwestiach ludu pracy nawet nie z
            > aczynaj,prosze

Nie ma szans,rozbijać betonu,nie ma potrzeby kopać się z koniem,nie ma możliwości przekonywać ludzi,których napędza jedynie nienawiść.
          • l_zaraza_l Re: Już nie pamietasz tych kretyńskich rozmówek, 28.04.12, 22:40
            szwampuch58 napisał:

> Sproboj mnie przekonac ze jest potrzebna.... o kwestiach ludu pracy nawet nie z
            > aczynaj,prosze

Może być bardzo ciężko rozmawiać o lewicy jeśli ma się w całości pominąć kwestię ludzi pracujących (bądź pozostających bez zatrudnienia). Jeśli chcesz się skupić na kwestiach typu problemy ze służbą domową lub jak trudno jest zdobyć dobrego kapitana dla swojego jachtu za 700 zł brutto miesięcznie to może jednak wybierz inny temat, niż "czy lewica jest potrzebna".
      • l_zaraza_l Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 22:33
        agnostic5 napisał:

> Dopóki istnieje SLD i grupa Palikota nie ma szans na normalną lewicę w PL.
        > Tylko na gruzach tych potworków można coś sensownego zbudować.
        > Jak na razie p..., nie chodzę na wybory.
        >

Ale na co Ty liczysz? 22 lata i wciąż te same twarze. Miller jest najlepszym dowodem na to, że nie odpuszczą. Wstaną z grobu a nie dopuszczą ludzi spoza swojego grona. Wszyscy grali w tej samej kolekturze totka, co Wałęsa, nie po to, by teraz martwić się o to, czy ich dzieci i wnuki będą miały pracę i dach nad głową. I to czy chodzisz na wybory czy nie, jest bez znaczenia bo chodzą inny zaangażowani w wojnę smoleńską.

Te liczby nie budzą niczyich wątpliwości, podają je GUS, NIK, resort pracy i polityki społecznej – 1,5 mln polskich rodzin nie ma samodzielnych mieszkań. Prawie 6 mln ludzi mieszka zaś w lokalach niespełniających standardów budowlanych, czyli, jak konkretyzuje rozporządzenie ministra budownictwa o warunkach technicznych mieszkań, bez „kuchni lub wnęki kuchennej, ustępu wydzielonego lub miski ustępowej w łazience”.
    • hummer To Twoi nowi idole? 28.04.12, 21:27
      Bo miotasz się od PO poprzez Palikota, pewnie do SLD - jak Cię wezmą.
    • tornson A co masz przeciw do Senyszyn? 28.04.12, 21:41
    • pi.r2 Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 21:56
      haen2010 napisał:

> Nawet nie warto tego komentować.

To może skomentuj list Palikota do Millera.
    • l_zaraza_l Re: Miller, Oleksy i Senyszyn 28.04.12, 22:17
      I bardzo dobrze. Jest dokładnie tak jak zakładałam - będą podbierali Kaczyńskiemu. Wszyscy powinni być zadowoleni z takiej sytuacji. I Miller i Oleksy wielu wyborcom Kaczyńskiego kojarzą się z czasami ich młodości i lepszego życia. Pan Oleksy ma dodatkowo tę zaletę, że bardzo łatwo przyjmuje pozycję klęczącą czym z pewnością ujmie tych, którzy przez smoleńskie hece uzależnili się od krzyża. Jest duża grupa ludzi, która nie ogarnia dzisiejszej rzeczywistości potrzebuje czegoś znanego i bezpiecznego. Ja wolę, żeby byli przy Millerze bo ten, w przeciwieństwie do Kaczyńskiego, jest normalny i otaczają go normalni ludzie (z których nie wszystkimi poglądami musimy się zgadzać).
      PO się rozpada. Idą ciekawe czasy. I to bardzo dobrze, że powstaje wybór dla pogorzelców. Lepiej by mogli wybierać pomiędzy Palikotem, SLD i PiS, niż tylko pomiędzy Palikotem i PiS. Dla wielu starszych Miller będzie dobrą opcją a bez niego musieliby iść do PiS.

Ani ja ani Ty, nie jesteśmy wyborcami SLD więc nic nam do nich. Pozwólmy im układać swoje sprawy, tak jak sobie życzą.
    • douglasmclloyd Zombie, zombie, zombie 28.04.12, 23:29
      Ja pierdziolę, ale zbieraniana. urban na co czekasz? Czas na obwoźnie sado-maso II !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka