Dodaj do ulubionych

Palikot down up!

26.05.12, 06:32
Co z tego, że widziałem, jak się musi skończyć obecna polityka Ruchu Palikota. Żeby im wyjaśnić co się stało, to wymienię dwie przyczyny fatalnych jego notowań:

1. Bucostwo samego wodza, które nigdy u Polaków nie znajdzie akceptacji,

2. Poparcie tzw reformy emerytalnej.

W takiej kolejności.

Do tego doszła oczywiście propaganda wszechpotężnej mafii watykańskiej, która opanowała całkowicie politykę polską na wszystkich szczeblach władzy i zamieniła umysły ludzi w jajecznicę.

Ale pretensje powinno się mieć wyłącznie do siebie, bez względu na czynniki zewnętrzna.
Obserwuj wątek
    • zzarda32 Re: Palikot down up! 26.05.12, 07:46
      To nie 67 jest przyczyną - bo jeśli tak to dlaczego PO zyskuje? Przyczyna jest inna, prawdopodobnie może być nią ten akt apostazji, któy mógł zostać odczytany jako ingerencja w sferą sacrum prywatnego człowieka ( dot może to tego starszego wiekowo elektoratu Palikota ).
      • haen2010 Re: Palikot down up! 26.05.12, 08:22
        Ja sądzę, że Palikot osiągnął dno sondażowe i stąd up w tytule. On największe sukcesy w przekonywaniu ludzi miał, kiedy rozmawiał z nimi ich językiem i omawiał największe bolączki państwa i społeczeństwa. Po sukcesie zaczął mówić językiem "Ja, Palikot" i to natychmiast przestało się podobać. Czy to plakat, czy wystąpienia publiczne, głupota.

Dla mnie jest oczywiste również, że gdyby przedstawił kontrplan dla "emerytalnej", np zwiększenie i sukcesywne zrównanie kobiet z mężczyznami bez poparcia tego drastycznego idiotyzmu 67, to dzisiaj byłby równy PiS i platfusom.

Apostazja jest potrzebna, ale bez tej szopy a'la Marcin Luter. Równie dobrze mógł to przybić na swej parafii w Biłgoraju, gdy mu cham proboszcz odmówił wydania aktu chrztu i umieścić stosowne wytlumaczenie w sieci bez tego cyrku.

Jak palikotowa inteligencja nie pozwoli mu na przemyślenie swoich błędów, to skończy jak Wałęsa. Okaże się, że na bucostwo wykształcenie nie żadnego wpływu.
        • zzarda32 Re: Palikot down up! 26.05.12, 09:04
          Mimo wszystko upieram się że 67 nie ma wpływu na notowania w takiej skali. To nie to. Palikot z sensem mówił 1 maja i tego winien się trzymać - likwidacja krus (poprzez połączenie z ZUS ) obniżka składek zus, wycofanie z Afganistanu, kurs na jedno państwo europejskie, równouprawnienie kościoła i państwa ( czyli de fakto mniej kościoła w państwie - ale decyzja o wyznaniu to indywidualna sprawa ) opodatkowanie kk, wycofanie religii z kościołą na obecnych zasadach. ( mogłąby być np nauczana w szkołąch ale jako dobrowolny przedmiot i nie powiązany ze szkołą ) itp.
          • haen2010 Re: Palikot down up! 26.05.12, 09:32
            Oczywiście, ale najprostsza prawda staje się niewiarygodna, kiedy wyglasza ją bufon ocierający się o śmieszność. Bezlitośnie wykorzystuje to wróg polityczny czy to w rodzaju politycznej, cynicznej kreatury jak Miller, czy o wiele bardziej skuteczne kościelne, dyspozycyjne q...y.

Palikot i jego Ruch sami siebie dość skutecznie zablokowali. Ciężka robota teraz przed nimi na skutek popełnionych błędów. Ja bym zaczął od zmiany nazwy, to jest coś, co od razu na wstępie budzi podejrzenie, że mamy do czynienia z prywatą. Uzasadnione zresztą.
          • wlodzimierz.ilicz Ustawa 67+ ma poważny wpływ na notowania RP. 26.05.12, 09:36
            W odróżnieniu od RP, PO jest traktowanie jako jedyna poważna alternatywa PiS i szalonego Kaczora.
            Dlatego z braku lepszego pomysłu ludzie wskazują na PO pomimo ustawy 67+.
            A Palikot skompromitował się z 67+ zupelnie za darmo, na ochotnika.
            • platfusy.do.paki Re: Ustawa 67+ ma poważny wpływ na notowania RP. 26.05.12, 15:27
              Szaleńcem bez wątpienia jest ten, za którego rządówdług publiczny Polski niebawem sięgnie 1000 mld PLN.

Nie mam żadnych złudzeń, że za 10 lat DT będzie pamiętany wyłącznie jako bardzo groźny wariat, który swoimi głupimi rządami zadołował dwa pokolenia.
    • agnostic5 Re: Palikot down up! 26.05.12, 09:22
      Palikot to buc bez własnych poglądów. Taki staruch i cynik jak Killer Miller potrzebował tylko kilku miesięcy, żeby go zmarginalizować. To koniec Palikota. Palikot down.
      • domis086 Re: Palikot down up! 26.05.12, 09:24
        kk, wracamy do popisu
      • zzarda32 Re: Palikot down up! 26.05.12, 09:25
        Może, ale może to tylko Twoje marzenia?
    • a74-7 Re: Palikot down up! 26.05.12, 09:24
      Palikot jest malo stabilny , zmienia zdania co chwile ,nie mozna na nim polegac , a cyrk daje juz za frico !Jak mozna wierzyc faciowi ktory mowi ze wypali jointa i tego nie robi , jak mozna wierzyc w jego durny akt apostazji , jak mozna wogole wierzyc ze bedzie z niego jakikolwiek przywodca polityk ??? No i jeszcze zonke w to wplatuje ubierajac ja na wiec jak Julie Tymoszenko ... litosci ...
      Szkoda mi Rozenka w tym towarzystwie bo zmarnuje swoje mozliwosci , a ma zadatki .
      • wlodzimierz.ilicz Rozenek nie tylko ma zadatki ale już 26.05.12, 09:30
        od dawna jest kompletnym cynikiem.
        To człowiek Urbana na jego wzór i podobieństwo.
        Bez żenady podłączył się do pedałow i narkomanów Palikota wyłącznie po to aby z "NIE" Urbana znaleźć się w sejmie.
    • wlodzimierz.ilicz A ty Hieniu nie panikuj. 26.05.12, 09:33
      PO z Tuskiem i PiS z Kaczyńskim narobią jeszcze nowych, większych głupot i Palikot znów wypłynie jako mniejsze zło.
      Ale lepiej Palikotowi nie wierzyć nawet za grosz.
      Daj sobie spokój z nowym idolem bo cię skompromituje.
      • haen2010 Re: A ty Hieniu nie panikuj. 26.05.12, 09:41
        Mnie już nic bardziej nie skompromituje od platfusów i Tuska, którym kiedyś zaufałem i uwierzyłem w ich dobre chęci, a nawet bezinteresowność.

Chyba tylko ślepy nie widzi, że popieram tezy Palikota, ale do faceta mam spory dystans.
        • wlodzimierz.ilicz Palikot nie ma żadnych przekonań i żadnych 26.05.12, 09:46
          "tez".
          To wszystko reklama i hucpa.
          • cubo Re: Palikot nie ma żadnych przekonań i żadnych 26.05.12, 10:12
            wlodzimierz.ilicz napisał:

> "tez".
            > To wszystko reklama i hucpa.

To Cię powinno Heniek zasmucić również,łowił Palikot,teraz łowy urzadza SLD.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Duza-grupa-dzialaczy-Ruchu-Palikota-przejdzie-do-SLD,wid,14520162,wiadomosc.html?ticaid=1e842&_ticrsn=3
          • haen2010 Re: Palikot nie ma żadnych przekonań i żadnych 26.05.12, 10:15
            Polityk nie jest od przekonań. Zwłaszcza funkcjonujący w demokracji. Polityk jest od tego, żeby diagnozować na bieżąco stan państwa i status jego obywateli i stosować środki zaradcze w celu jego poprawy.

W Polsce polityk jest przede wszystkim łajdakiem dbającym o swoje własne i kolesiów interesy. Na tym tle Palikot jest chlubnym wyjątkiem. Większość nienawiści z tej zawiści się wywodzi.
            • cubo Re:Duża grupa działaczy Ruchu Palikota przejdzie 26.05.12, 10:19
              do SLD...łowił Palikot,teraz łowi Miller.
              Warto przeczytać jednak uzasadnienia,dlaczego odchodzą.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Duza-grupa-dzialaczy-Ruchu-Palikota-przejdzie-
              do-SLD,wid,14520162,wiadomosc.html?ticaid=1e842&_ticrsn=3
              • cubo Re:Duża grupa działaczy Ruchu Palikota przejdzie 26.05.12, 10:24
                Portal tvp.info dotarł do treści wystąpienia, które mają zamiar wygłosić: "Przekonaliśmy się, że polityka Janusza Palikota nie opiera się na żadnym konkretnym programie, a szyld Nowoczesnego Państwa jest pustym hasłem. Nie chcemy dalej marnować naszego zaangażowania i pieniędzy na wspieranie pustosłowia liderów ugrupowania. Po prostu wykorzystano nasz entuzjazm i lewicowe przekonania”.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Duza-grupa-dzialaczy-Ruchu-Palikota-przejdzie-do-SLD,wid,14520162,wiadomosc.html
                • haen2010 Re:Duża grupa działaczy Ruchu Palikota przejdzie 26.05.12, 10:59
                  To akurat zdrowy objaw, bo do spontanicznego na początku Ruchu sporo bezideowego śmiecia nawiało. Pasują do Millera i SLD jak ulał.

Ja zresztą wierzę, że Palikot i jego ludzie przemyślą swoje głupoty i znajdą panaceum. Tyle tylko, że znów muszą startować praktycznie od początku. Ale mają czas.
    • zapijaczony_ryj Nie aż tak jak PJN i SP 26.05.12, 09:47
      sOM poza progiem!
    • lionold Re: Ad.1 26.05.12, 10:25
      1. Bucostwo samego wodza, które nigdy u Polaków nie znajdzie akceptacji,

1'. HAEN ty durniu - wynika z tego, że ty nie jesteś Polak - ty byłeś nim zauroczony! I nadal
      nie wyglądasz na gruntownie spolonizowanego.

2". Co za kretyn.
    • grek.grek Re: Palikot down up! 26.05.12, 10:26
      imo,

RPP jest potrzebny żeby grozić palcem, dyscyplinować i dawac ostrogę SLD. Bez realnej konkurencji, Sojuszowi grozić będzie samozadowolenie przekładające się na niemrawość i
      asekuranctwo.

kaman, RPP to grupa wolnych elektronów i rozczarowanych odsunięciem od pierwszych miejsc na listach wyborczych eks-SLDowców. taka Nowicka, póki się nie dowiedziała, ze ma 4 a nie "1" - nie miała żadnych zastrzeżeń do ideowości SLD. Dzień później - miała tego pełną walizke. Jak można poważnie traktować jej marudzenie... Ci ludzie poszli do koryta, wykorzystując falę nastrojów posmoleńskich, i tyle. Nie ma w tym żadnej wyższej racji. Normalny, polityczny zaciąg. PO co było ściemniać, ze jest inaczej..?

SLD miał zostać "zniszczony" - nie wiem, czy JP mówił to trzeźwo, ale nawet jeśli wtedy był przytomny, to teraz powinien się już napić. Za swoje błędy.

dopóki nad RPP ciązy daleko posunięte w swej wiarygodności podejrzenie o bycie wytworem maszynerii politycznej Platformy - dopóty współpraca nie jest możliwa.
      • lionold Re: Palikot down up! czy JP mówił ? 26.05.12, 10:44
        Jaki nasz nowy JP do stanie numerek?
      • haen2010 Kwestia współpracy 26.05.12, 11:42
        Millera z Palikotem została definitywnie zamknięta. Z prostego powodu - RP przystępuje do liberałów ALDE w Brukseli. Są po słowie.

Żadnych wspólnych list nie będzie. A o to głównie waszym europosłom chodziło.
      • remez2 Re: Palikot down up! 26.05.12, 11:59
        Celnie. :-)
        PS - SLD miał zostać "zniszczony" - dokładnie "zmiażdżony'
        -----------------
        • cubo Re: Ja Ci Heniek współczuję 26.05.12, 14:53
          Rozumiem Cię,że zawiodłeś się na PO-rozumiem,że nie popierasz PiS i PSL czyli gumofilców.
          Nie rozumiem,dlaczego wzorując się na Palikocie odciąłeś się również od SLD,choć oczywiście miałeś prawo tak postąpić.

No i co Ci teraz zostało? PO-nie,PiS-nie,PSL-nie,SLD-nie ....pozostał Ci tylko Palikot,który raczej na pewno będzie stale szedł w dół.

Pierwsza euforia już minęła,działacze jego partii wracają do SLD,gdyż czują się oszukani przez Palikota.
          Ten proces będzie trwał,gdyż Palikot,starał się tylko koniunkturalnie przechwycić tradycyjny SLD-owski elektorat.

Z niego jest taki antyklerykał jak ze mnie szach perski.
          • platfusy.do.paki Murzyn zrobił swoje, Murzyn może odejść 26.05.12, 15:17
            Poparł tzw. reformę emerytalną czyt. dał Tuskowi rok, dwa dobrego fartu. Po prostu dał Tuskowi możliwość pożyczenia pieniędzy, żeby jeszcze trochę porządził. Pieniądze, które teraz Tusk pożyczy trzeba będzie oddawać za 20 lat. Dzięki tej "reformie" za 20 lat w kolejce po kasę nie będą stali emeryci tylko pierwsi w kolejce będą wierzyciele. I to jest cały filozofia tej zmiany.

A teraz niezadowolenie społeczne będzie dyskontował Miller czyli "swój".

To jest tak proste do zrozumienia, ale hjeniek potrzebuje na to minimum dwóch lat.
            • cubo Re: Murzyn zrobił swoje, Murzyn może odejść 26.05.12, 15:24
              platfusy.do.paki napisał:

> Poparł tzw. reformę emerytalną czyt. dał Tuskowi rok, dwa dobrego fartu

W tej konkretnej sprawie,Palikotowi odbiła szajba...on już widział się premierem przyszłego rządu i poparł tę ustawę,tylko dlatego żeby sam nie musiał wprowadzać te niepopularnej ustawy.
              Na pewno przelicytował,na co pokazują sondaże.
              Reasumując,od kiedy zabrakło Palikotowi speca od Public relations,popełnia błędy,które przekładają się na preferencje wyborcze.
              • platfusy.do.paki Re: Murzyn zrobił swoje, Murzyn może odejść 26.05.12, 15:40
                To nie Palikotowi odbiła szajba tylko mu kazali. Przecież to nie jest nikt samodzielny. To figurant, któremu co chwila jego mocodawcy przypominają jak zarobił swoje pierwsze duże pieniądze. I ma za to okazywać dozgonną wdzięczność.

Dotacja do FUS, w tej chwili, to jest ok 40 mld PLN. Obsługa długu publicznego też 40 mld PLN. Tusk musi dostać finansowy zastrzyk a władza musi pozostać w rękach PO, RP, PSL i SLD. Nieważne w jakiej konfiguracji. To wszystko partie postkomuny zarządzane przez oficerów prowadzących a ten Tusk, Komorowski czy Palikot to tylko pionki na szachownicy.
          • ultrabezstronny Re: Ja Ci Heniek współczuję 26.05.12, 15:22

Oczom nie wierzę.
            W pewnych momentach myślałem ,że HN,to sam p.P.
            Tyle bywało tych niusów z pierwszej ręki z kuchni Ruchu p.P.
            A tu dzisiaj taka wolta?
            Czymże on(p.P) HN-a tak w....ł.
            To wygląda wrecz na zawód miłosny.
            Kiedy sobie popatrzyłem w archiwum i porównałem niektóre posty z dzisiejszym wątkiem,to naprawdę pomyślałem sobie,że może powinniśmy tutaj tak ad hoc załozyć szybko komitet dbałości o HN.Co by nam ostał i nie zdarzyło się coś ...dramatycznego!
            Szczerze współczuję.
            P.S.:
            czy wywiad p. Nowińskiej też dołożył swoją cieżką cegiełkę-?
            • cubo Re: Ja Ci Heniek współczuję 26.05.12, 15:27
              Bez przesady,pogłoski o śmierci Palikota as przedwczesne...ale,no właśnie Palikot chyba znalazł się na niewłaściwej ścieżce i kursie do lądowania na najważniejsze stanowiska w państwie.
              • haen2010 Re: Ja Ci Heniek współczuję 26.05.12, 15:51
                Jak pamiętam, kościelni już sporo forsy na wieńce dla Palikota zmarnowali i jakoś zmartwychwstawał. Do wyborów jeszcze trzy i pół roku.

Zawsze należy brać pod uwagę, że facet jest niesamowicie bogaty i o grubo ponadprzeciętnej inteligencji.
                • platfusy.do.paki Re: Ja Ci Heniek współczuję 26.05.12, 15:56
                  >> o grubo ponad
                  > przeciętnej inteligencji.

Dla ciebie na pewno.
                  Dla innych rozgarniętych to zwykły hochsztapler z targowiska. W gruncie rzeczy prymitywny i nudny.
                • cubo Re: Ja Ci Heniek współczuję 26.05.12, 16:06
                  haen2010 napisał:

> Jak pamiętam, kościelni już sporo forsy na wieńce dla Palikota zmarnowali i jak
                  > oś zmartwychwstawał. Do wyborów jeszcze trzy i pół roku.
                  >
                  > Zawsze należy brać pod uwagę, że facet jest niesamowicie bogaty i o grubo ponad
                  > przeciętnej inteligencji.

Nawet nie wierzysz już w to,co piszesz. Wspomniałem Ci już niedawno,kiedy ja odstąpiłem od kościoła,Palikot go popierał.
                  Mnie i moim przyjaciołom taki błazen nie jest potrzebny.
                  Marek Jurek tez na swój sposób jest inteligentny...
                  • haen2010 Re: Ja Ci Heniek współczuję 26.05.12, 17:05
                    Ja też kiedyś myślałem, że Kościół niesie maluczkim pociechę w ich ciężkim życiu i był mi obojętny. Księdza po kolędzie przyjmowałem jak wszyscy prawie. Więc też go na swój sposób popierałem, dopóki całe pokłady łajdactwa i mafijna struktura nieśmiało uległy odkrywce.

Nie mam pretensji do Palikota, że podobnie jak moje, jego poglądy ewoluowały.
    • dzi1a Re: Palikot down up! 26.05.12, 19:18
      "haena" w tym wątku zaczęli chwalić ludzie z "Frondy" ,miły jest dla nich ten wątek i "haenowe" rozterki

--
      www.racjonalista.pl/kk.php/s,8065
      • haen2010 Re: Palikot down up! 26.05.12, 19:48
        Tak? To przekaż im, że mam ich serdecznie gdzieś i w życiu nie zajrzałem na ten portalik. Nudzi mnie też salon24 i wymiociny Karnowskich.
    • a74-7 Re: Palikot down up! 26.05.12, 20:51
      widzisz hieniu , powinno byc" Palikot down or up " to start with ;-)
    • hordol palikot-zalosny klown skonczy na smietniku 26.05.12, 21:13
      amen
    • mariner4 Palikot to efemeryda. 26.05.12, 21:52
      Zniknie tak jak się pojawił.
      A jego wielbiciele to głupki.
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka