Dodaj do ulubionych

"psychiatryk, psychiatryk, tak na mnie wołają

23.06.12, 07:54
ludzie z mego miasta, pewnie oni rację mają"
freeyourmind.salon24.pl/428684,here-is-the-breaking-news-for-gru
buhahahahahahahahahahahahhahahahahahaaaaaa...... Przepraszam zabrakło mi tchu. Jeśli to troller to geniusz, gratuluję mu. W przeciwnym wypadku mogę tylko współczuć.
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: "psychiatryk, psychiatryk, tak na mnie wołają 23.06.12, 08:01
      Nie wypowiadam się na temat treści. Świetnie napisane i prowadzone. Nie jeden współczesny, polski prozaik by pozazdrościł.
      • adam111115 Re: "psychiatryk, psychiatryk, tak na mnie wołają 23.06.12, 08:09
        taa jasne, Twój psychiatra cię szuka.
        • indeed4 Link do ostatnich wpisów FYM-a 23.06.12, 15:11
          odsyłacz w poście głównym już nie działa, bo Janke blog ukrył ze względu na "bardzo dziwne treści" :->

centralaantykomunizmu.blogspot.com/2012/06/here-is-news-for-gru.html
          • cwiercinteligentzpis He! he! Pan Redaktor Igor Janke ukrył FYM-a!!! 24.06.12, 09:47

A jak pisałem Leskiemu że gdy Pan Redaktor Igor Janke, wytnie ostatecznie z Psychiatryka24
            takich jak ja, to potem przyjdzie kolej na takich jak Leski czy FYM, biedak nie chciał wierzyć.

Czyżby tam tylko Wszołek sie ostał z dawniejszych czasów?

indeed4 napisał:

> odsyłacz w poście głównym już nie działa, bo Janke blog ukrył ze względu na "ba
            > rdzo dziwne treści" :->
            >
            > centralaantykomunizmu.blogspot.com/2012/06/here-is-news-for-gru.html
      • mietowe_loczki Re: "psychiatryk, psychiatryk, tak na mnie wołają 23.06.12, 11:00
        wiosnaludzikow napisał:

> Nie wypowiadam się na temat treści. Świetnie napisane i prowadzone. Nie jeden w
        > spółczesny, polski prozaik by pozazdrościł.

Ale tak doskonałe, jak "Dolina nicości", czy lepsze?
        • indeed4 Lepsze - dużo lepsze. 23.06.12, 11:17
          wsiz.rzeszow.pl/kadra/pprzywara/default.aspx
          • indeed4 A to chyba wyjaśnia wszystko 23.06.12, 11:31
            Zainteresowania: filozofia klasyczna, filozofia współczesna, fenomenologia Husserla (www.husserlpage.com/), teoria literatury, teoria przestrzeni, teoria informacji, lingwistyka, media elektroniczne, muzyka rockowa i techno, współczesna historia Polski, samizdat, filmy science fiction i horrory.

Niestety, facet nie rozumie, że mnóstwo prostych naiwnych ludzi z s24 wzięło ten fantasmagoryczny, surrealistyczny i w sumie udany literacki odjazd - na serio.
      • cwiercinteligentzpis W Polsce takie nieuki jak ty, którzy nie potrafią 24.06.12, 09:40
        napisać poprawnie jednego zdania, usiłują robić z siebie autorytety.

Skąd ty możesz wiedzieć czy to było napisanie poprawnie czy nie, skoro
        robisz proste błędy:
        " Nie jeden współczesny"

wiosnaludzikow napisał:

> Nie wypowiadam się na temat treści. Świetnie napisane i prowadzone. Nie jeden w
        > spółczesny, polski prozaik by pozazdrościł.
    • jozef.moneta wczoraj się śmiałem 23.06.12, 08:14
      Dzisiejsza jego notka to już odlot totalny i temat dla psychiatrów.
    • indeed4 Inteligentny facet. 23.06.12, 10:34
      Muzyk, dr filozofii, medioznawca - z jajami i nawet sympatyczny

kultura.rze.pl/content/artykuly/34e1d73c694fee102c7bd3d2d2b1b31f/przyw1.jpg

lh4.ggpht.com/-8J35ualiL-U/R1sKq5dFjpI/AAAAAAAAA3s/4VYjct9UOws/PC070211.JPG

Wyczuł swoje 5 minut, umiejętnie to rozegrał i wykorzystał - okiem fachowca ocenił, że nadszedł optymalny moment, żeby zamienić zdobytą popularność na brzęczącą monetę, dlatego wyszedł z cienia ;-) Podejrzewam, że żaden z wydawców pod pseudonimem zwyczajnie nie chciał mu tego wydać.

No cóż... wygląda pan sympatycznie, panie P. Przywara i zapewne jest pan sympatyczny. Mniej sympatyczne natomiast jest to, że promuje się Pan i robi biznes na ludzkiej tragedii - co prawda nie jest pan tutaj żadnym wyjątkiem, bo dzieł literackich i filmowych, które ukazały się na fali popularności smoleńskiej tematyki jest mnóstwo, jednak o stworzeniu na tej bazie utworu sci-fi chyba bym nie pomyślał. Może za 10-15 lat, ale ze względu na uczucia rodzin ofiar na pewno nie teraz...

• indeed4 Chodzi oczywiście o to 23.06.12, 11:06
        "Czerwona strona księżyca" - artystyczny dorobek ostatnich kilkunastu miesięcy.

www.youtube.com/watch?v=IU82fNXr2WM

Popularność w sieci już ma, najwyższy czas to wydać drukiem i sprawić nową brykę rodzinie ;-)
      • iq-ok Może i tak. Może i tak. 23.06.12, 11:44
        Co nie zmienia faktu, że lektura komentarzy pod jego blogiem jest raczej przygnebiająca.
        To rozhisteryzowane a wzdęte "prawdziwą polskością" towarzycho to jednak psychiatria kliniczna w większości.
        Tam już nie wiadomo kto wariat, kto gra wariata, kto cyniczny politruk a kto po prostu idiota.
        PS. Czy mi się dobrze wydaję , że swego czasu nasza nieoceniona anwad raczyła nas w stopkach linkami do wpisów P.Przywary
        • volupte Re: Może i tak. Może i tak. 23.06.12, 12:38
          A anwad pod jakim teraz nickiem?
          • iq-ok Re: Może i tak. Może i tak. 23.06.12, 12:42
            Sądzę, że na razie zniknęła z FK.
            Ma chyba blog na blox'ie gdzie wkleja tą swoją dydaktykę dla lemingów , ale dawno nie zaglądałem.
      • lionold Re: Muzyk, dr filozofii, medioznawca ale 24.06.12, 08:58
        PRZYWARA nomen omen.
      • cwiercinteligentzpis Inteligentny, jak cenzorzy z Mysiej. 24.06.12, 09:54
        indeed4 napisał:

> Muzyk, dr filozofii, medioznawca - z jajami i nawet sympatyczny

Facet nie dopuszczal żadnej krytyki na swoim blogu.
        Taką inteligencję mieli tez Żdanow i Gomułka.
    • brysio76 "To już jest koniec nie ma już nic 23.06.12, 12:29
      jesteśmy wolni możemy iść" strona fyma się zlikwidowała!
      • indeed4 Przeciwnie, to się dopiero zaczyna 23.06.12, 12:49
        jeśli ktoś nie wie, to informuję, że ten udany utwór Przywary z gatunku "fantasy" został zgłoszony na pażdziernikową konferencję naukową o Smoleńsku w W-wie.

A ja się zastanawiam nad tym, jakie są prawdziwe poglądy polityczne autora, bo (jeśli przyjąć, że nie jest to kolejna kreacja literacka) widać, że nie znosi Macierewicza - ale by była zabawa, gdyby się okazało, że Przywara to sympatyk PO, który dla jaj wpuścił w kanał smoleński ludek z Salonu24 :-)
      • iq-ok Znamienne jest milczenie 'prominentnych" z S24 23.06.12, 12:51
        Jeszcze żaden rolex, seeman, ufka czy paczula zawsze wyrywni z komentarzem nie dali głosu w jakby nie było dziwnej nawet jak na standardy s24 sprawie.
      • brysio76 poprawka została zawieszona przez administrację 23.06.12, 12:55

hehehe
    • iq-ok No isa ipierwsze reakcje :)))) 23.06.12, 13:11
      niezalezna.pl/30277-free-your-mind-gdzie-jestes-odezwij-sie-i-potwierdz-ze-zyjesz
      • indeed4 Został porwany i uprowadzony 23.06.12, 14:05
        na Kamczatkę, jak Tu-154.

Czekamy teraz na wstrząsającą narrację o uprowadzeniu z Salonu24 FYM-a, w wykonaniu Joanny Lichockiej i Doroty Kani.
        • iq-ok Re: Został porwany i uprowadzony 23.06.12, 14:18
          Rzuć okiem na to:
          pawelprzywara.wordpress.com/
          Piszę o tym parę postów niżej. Kompromitacja na całego.
    • losiu4 Re: "psychiatryk, psychiatryk, tak na mnie wołają 23.06.12, 13:43
      nie ma FYMa? To niedobrze.

Pozdrawiam

Losiu
      • chateau Re: "psychiatryk, psychiatryk, tak na mnie wołają 23.06.12, 13:48
        Był na krótkiej liście.
        • indeed4 hehe... 23.06.12, 14:02
          administracja.salon24.pl/428942,informacja

Znaczy, dla Jankego wcześniej nie były dziwne :-)))

• chateau Re: hehe... 23.06.12, 14:11
            Widocznie pielęgniarze przeoczyli.

Swoją drogą algorytm obliczania odlotu na s24 jest chyba równie skomplikowany jak pagerank w google :-)
    • iq-ok Sprawa staje się coraz zabawniejsza:)))). 23.06.12, 14:16
      Tu ciekawy link:
      pawelprzywara.wordpress.com/
      Jeśli FYM a wszystko na to wskazuje to 24salonowa kreacja Pawła Przywary to wszelkie próby poszukiwania umęczonego przez tuszczych siepaczy FYM'a są chyba jednak skazane na niepowodzenie :))).
      A łykające wszelkie brednie jak świeże bułczki pelikany z ludku smoleńskiego, traktujący go latami z nabozną powagą a dziś snujący teorie o tajemniczym zniknięciu FYM'a i jego przyczynach ośmieszyły się po raz kolejny okrutnie.
      To chyba zaboli. A przynajmniej powinno przy minimalnej choćby zdolności do autorefleksji.
      • indeed4 Re: Sprawa staje się coraz zabawniejsza:)))). 23.06.12, 14:50
        pisałem już, że jest medioznawcą, tak samo jak żona ;-)

wsiz.rzeszow.pl/kadra/bprzywara/default.aspx

Jemu chyba bardziej zależy na ośmieszeniu Macierewicza, na moje oko to peowiec, albo inteligentny pisowiec, który nie może patrzeć jak Macierewicz i Rydzyk szkodzą PiS. Jeśli tak to chapeau bas - zrobił to z polotem i klasą, tylko pogratulować.

• iq-ok Re: Sprawa staje się coraz zabawniejsza:)))). 23.06.12, 15:19
          No nie wiem czy do końca o Antka chodziło.
          FYM objawił się na S24 jeszcze grubo przed katastrofą smoleńską jeśli się nie mylę i przez lata wzbudzał spazmy patriotycznego uniesienia o różnych PiSpensjonarek.
          I wtedy z pewnością nie miało to związku z Macierewiczem
          Spór z Antkiem to sprawa późniejsza.
          Wcześniej mnie to nie interesowało, ale teraz odnalazłem jakieś listy które panowie do siebie pisali.
          Antek traktował go jednak z powagą by nie rzec z pewną atencją a i salonowe tuzy uważały za stosowne zabierać głos w dyskusji.
          PiS-profesory ochoczo wywiadów mu udzielały (Trznadel, Dakowski).
          No i te rozemocjonowane towarzycho co to nie jedną klawiaturę zajechało klepiąc te swoje pełne uniesienia komentarze na jego blogu.
          Jaja niewyjęte. I niewątpliwie bolesna dla oszołomów sprawa.
      • mietowe_loczki Re: Sprawa staje się coraz zabawniejsza:)))). 23.06.12, 17:05
        > To chyba zaboli. A przynajmniej powinno przy minimalnej choćby zdolności do aut
        > orefleksji.

Oj naiwny naiwny...
        piko.salon24.pl/428903,klucz-do-fyma-bis
        • chateau Re: Sprawa staje się coraz zabawniejsza:)))). 23.06.12, 22:06
          A niech mnie, takie frykasy przeoczyłem :/
          Ukoronowaniem tego suspensu będzie zapewne notka na niezależnej.pl, że prawdziwy FYM udzielił właśnie ekskluzywnego wywiadu dla dziennikarza portalu w swojej zanonimizowanej bacówce gdzieś na południowym wschodzie Polski. Wywiad będzie w trosce o bezpieczeństwo FYM-a publikowany w odcinkach.
        • cwiercinteligentzpis ha! ha! ha! :D:D:D 24.06.12, 10:04
          to jest dobre...!!!

mietowe_loczki napisała:

> > To chyba zaboli. A przynajmniej powinno przy minimalnej choćby zdolności
          > do aut
          > > orefleksji.
          >
          > Oj naiwny naiwny...
          > piko.salon24.pl/428903,klucz-do-fyma-bis
          • mietowe_loczki TEGO nic nie przebije 25.06.12, 14:16
            Ale TEGO nic nie przebije:

@ciekawski2010

Blogerzy badający maskirowkę z FYMem powinni jak najszybciej nagłośnić sprawę SYSTEMATYCZNIE wklejając odpowiednie komentarze pod każdym artykułem na forum wp.pl, niezalezna.pl, onet.pl interia.pl salon24.pl odnośnie zniknięcia Fyma, opisu tego co udowodnił, przejęcia Jego blogów i podejrzenia, że mógł być S.P Gen. Petelickim.

Zauważyłem, że kilku najaktywniejszych blogerów badających sprawę również nie daje znaku życia. Mam nadzieje, że tylko nie wiedzą, że pod tą notką tutaj jest dyskusja o tym co się stało?
            MYCRACOW04 | 25.06.2012 13:14
            piko.salon24.pl/428903,klucz-do-fyma-bis#comment_6288469
            Fascynuje mnie, jak trzeba mieć skonstruowany mózg, żeby wymyślać takie bzdety.
    • brysio76 Niestety chyba najcelniejszy komentarz 23.06.12, 16:51
      tekstykanoniczne.salon24.pl/429001,dlaczego-nikt-nie-zadzwonil
      Pojawia się pytanie czemu rodzina nic nie robiła? Facet był ekstrawagancki, działał w kontrkulturze lat 80. Ciekawe jak szybko by ktoś zauważył że Major Fydrych NAPRAWDĘ uważa się za krasnoludka.....
    • ta Re: "psychiatryk, psychiatryk, tak na mnie wołają 24.06.12, 00:48
      FYM?

Toż to lepsze od "Misia" . Nikt nigdy nie zauważył nawiązania? [TYM :)?]
      Salonik na łopatkach 24/24 .Pycha!
    • ex.mila Janke w Loży Prasowej 24.06.12, 12:08
      Doskonała okazja, żeby poruszyć temat podmiany FYM-a! Dlaczego nie ma nic o FYM-ie tylko Prezes i Prezes. Dlaczego Janke pozwala na na przykrywanie FYM-a Prezesem?!

Niepojęte!
      • ta Re: Janke w Loży Prasowej 24.06.12, 12:51
        Janke ma publicznie się przyznać, że ktoś go (mocno prawdopodobne) kilka lat wodził za nos i robił sobie kosmiczne jaja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka