IP: *.houston-12rh15rt.tx.dial-access.att.net 15.03.02, 03:12
Amerykanin pojechal do Polski, zachwycony historia, tym co mu opowiadalem
przed wyjazdem
postanowil dwa lata spedzic w Polsce za darmo uczyc jezyka angielskiego.

Po powrocie zadzwonil do mnie i mowi troche jest inaczej niz mowiles. Uczniowie
otwarcie zrzynaja w szkole, nie maja wstydu nawet gdy przylapami w USA wydala
sie za nieuczciwosc ze szkoly. Wiekszosc nie chciala tego zaakceptowac gdy im
to powiedzialem. Wiekszosc patrzyla na mnie jak na przyglupa gdy na ich pytania
dlaczego przyjechalem do Polski odpowiadalem im "Chcialem poznac wasza kulture."

Prawie kazdy marzy aby prysnac do Ameryki i gdy im mowilem o etyce pracy ,
nauki w USA nie chcieli wierzyc. Widze ten kraj zdemoralizowany socjalizmem
powiedzial. Co wy sadzicie? Nie bylem tam dwa lata.Oczywiscie bedac na
wakacjach nie zajmujesz sie polityka tylko zwiedzaniem i jakosc nie moge zniesc
ciaglego narzekania, prawie wszedzie..............
Obserwuj wątek
    • Gość: eres Re: Znajomy totalnie nie obiektywny IP: 213.76.59.* 17.03.02, 22:04
      Gość portalu: Mysteric napisał(a):

> Amerykanin pojechal do Polski, zachwycony historia, tym co mu opowiadalem
      > przed wyjazdem
      > postanowil dwa lata spedzic w Polsce za darmo uczyc jezyka angielskiego.
      >
      > Po powrocie zadzwonil do mnie i mowi troche jest inaczej niz mowiles. Uczniowie
      >
      > otwarcie zrzynaja w szkole, nie maja wstydu nawet gdy przylapami w USA wydala
      > sie za nieuczciwosc ze szkoly. Wiekszosc nie chciala tego zaakceptowac gdy im
      > to powiedzialem. Wiekszosc patrzyla na mnie jak na przyglupa gdy na ich pytania
      >
      > dlaczego przyjechalem do Polski odpowiadalem im "Chcialem poznac wasza kulture.
      > "
      >
      > Prawie kazdy marzy aby prysnac do Ameryki i gdy im mowilem o etyce pracy ,
      > nauki w USA nie chcieli wierzyc. Widze ten kraj zdemoralizowany socjalizmem
      > powiedzial. Co wy sadzicie? Nie bylem tam dwa lata.Oczywiscie bedac na
      > wakacjach nie zajmujesz sie polityka tylko zwiedzaniem i jakosc nie moge zniesc
      >
      > ciaglego narzekania, prawie wszedzie..............

Twój cnotliwy Amerykanin trafil zapewne do szkoly nie najwyzczych lotow. A Ty
      przeciez nie zdazyles sie az tak wyobcowac z Twojego ojczystego kraju, abys nie
      mogl Twojemu Amerykaninowi sam rzecz wylozyc. Swoja droga dziwi mnie zdziwienie
      polska szkola Twojego „misjonarza”, bo to przeciez wlasnie my Polacy bulwersowani
      jestesmy przypadkami skrajnych wynaturzen w szkolach amerykanskich; od
      niepamietnych czasow nie slyszano w naszym kraju o przypadkach zbrodni
      dokonywanych przez uczniow w polskich szkolach, a przeciez co pare miesiecy
      dowiadujemy sie o jatkach urzadzanych w szkolach amerykanskich. A moze Twoj
      zbulwersowany szkolami polskimi Amerykanin może nam wytlumaczyc, dlaczego te
      makabryczne fakty ze szkol amerykanskich nie budza w nim zgorszenia?

• mariusz1212 Re: Znajomy totalnie nie obiektywny 17.03.02, 22:09
        Eres, nie wiem czy czytales poprzednie zwierzenia Mysterica. Gdybs je sobie poczytal, domyslilbys sie jakich
        dokladnie rzeczy naopowiadal Mysteric swojemu znajomemu o Polsce. Wszystkie brudy i nic wiecej. Tego wiec
        biedny Amerykanin sierota w naszym kraju szukal i znalazl. Bo jak sie szuka nieuczciwosci, cwaniactwa itd, to
        znajdzie sie je wszedzie. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka