Dodaj do ulubionych

Ale was platformersi Michaś przecenił

13.08.12, 01:40
"Wprost" zapytał też syna premiera, czy wchodząc we współpracę z Plichtą, zdawał sobie sprawę z kontrowersji?

"Nie będą robił z siebie kretyna. Debil nie uwierzy, że nie wiedziałem. Wiedziałem o jednym wyroku karnym Plichty i zastrzeżeniach KNF wobec Amber Gold. Co mam powiedzieć? Głupota i tyle" - odpowiedział Michał Tusk.

Więcej... wyborcza.pl/1,75248,12296581,Amber_Gold__syn_premiera_zdradzal_nam_tajemnice_Portu.html#ixzz23NVxQfmK

Obserwuj wątek
    • yost87 Debil nie uwierzy, red. Nowakowska uwierzyła 13.08.12, 04:00
      - Syn premiera współpracował z oszustem - sugeruje ''Gazeta Polska Codziennie''. Tytuł sugeruje, jakoby Michał Tusk osobiście nabijał w butelkę ciułaczy, którzy powierzyli swoje oszczędności AG. A przecież nie miał nic wspólnego z samym Amber Gold. Czy pracując dla OLT Express, młody Tusk wiedział, że współpracuje z ''oszustem''? (W sprawie OLT Express nie ma żadnego wyroku sądu).

wyborcza.pl/1,75968,12270955,Michal_Tusk_i_Amber_Gold__Polowanie_na_syna_premiera.html#ixzz23O4t0Jvh
    • wiosnaludzikow Czym skorupka za młodu nasiąknie ...... 13.08.12, 06:11
      yost87 napisał:
      > Wiedziałem o jednym wyroku karnym Plichty i zastrzeżeniach KNF wobec Amber Gold
      > . Co mam powiedzieć? Głupota i tyle" - odpowiedział Michał Tusk.
      Teraz tylko mały sponsoring przez Palikota jakiejś książki młodego Tuska i jak znalazł kandydat na szefa PO i Premiera.
      Moze przykryjmy to jakimś całunem milczenia.
    • humbak Re: Ale was platformersi Michaś przecenił 13.08.12, 07:16
      Yyyy... no jeśli cytat jest dokładny to zrobił z siebie kretyna. Debil NIE uwierzy że NIE wiedziałem?
    • sowietolog Re: Ale was platformersi Michaś przecenił 13.08.12, 17:00
      Bingo!
      Wychodzi na to, że sam dżunior obluzgał forumowiczów-sympatyków PO, którzy jeszcze wczoraj zajadle go bronili.
    • kecawa uzgodnił ten myk z tatusiem ? 13.08.12, 17:03
      wiadomosci.onet.pl/kraj/syn-tuska-oszukal-wszystkich-jestem-debilem,1,5215724,wiadomosc.html
      zbyt łatwo chce uciec od swojej współodpowiedzialności- uzgodnił ten myk z tatusiem?
      • life.form A co, powinien iść w zaparte jak Miller? 13.08.12, 17:43
        Osobiście widzę spory postęp. Wolę takiego, co się przyznaje, że głupio zrobił, niż takiego, co idzie w zaparte, jak Miller z Siwcem ze Starymi Kiejkutami. Poza tym Miller też ma potomstwo. I co? Krzywda im się jakaś stała? Problem potomstwa to zresztą problem ponadpartyjny. A tej sytuacji jesteśmy wszyscy trochę winni, wieszanie Michasia tu nic nie zmieni. Za 500 tys zł każdego można zrobić posłem lub senatorem. Czasem trzeba mniej, jeśli już jest jakiś image, ale i tak kwoty są przeważnie wyższe niż indywidualne możliwości kandydatów. I tu się pojawia biznes. Ten największy, każdy z nich miał jakieś konflikty z prawem, bo inaczej by nie miał swoich milionów. Politycy biorą. Od oprawa, do lewa. Jeśli ktoś pobiera dziś pensję parlamentarną, to brał. A to trochę wina nas wszystkich. Obama wygrał, bo zebrał najwięcej pieniędzy. Ale nie musiał brać od wielkiego biznesu, bo zorganizował zbiórki 5dolarowe, na które każdego stać. Ale ilu Polaków wpłaciło choć 2 złote na swoją ulubioną partię czy fundusz wyborczy polityka? Niemal nikt.... Sami tworzymy ten korupcyjny system. Jak powiesimy Michasia, nic się nie zmieni.
    • life.form A nie sądzicie że to trochę wariant kozioł ofiarny 13.08.12, 17:19
      Michaś raptem znalazł się na widelcu, w mediach sabat. Ale czy Michaś jest jedynym dzieckiem, które "monetaryzuje japę" (cyt. Orliński) swego rodzica? Odnoszę wrażenie, że to wariant "kozioł ofiarny", polegający na tym, że się Michasia poświęci i spali na stosie, a świat się oczyści i będzie piękniejszy. A to nieprawda. Co do biznesu.... A który z tych największych nie popadł w konflikt z prawem? Nie mieliby swoich milionów, gdyby byli grzeczni. Politycy z tym biznesem współpracują od lat, bo potrzebują pieniędzy na kampanię. Kościół bierze od nich darowizny i bynajmniej nie zwraca, choć wie. A teraz całopalimy Michasia. Niby za co. Że robił to co reszta, tylko komuś w mediach zabrakło ogórków na kanikułę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka