Dodaj do ulubionych

Sprawa Kory vs sprawa Amber Gold

26.08.12, 12:10
W sprawie Kory - natychmiastowa interwencja służb, komandosi w domu Kory. Wszystko z powodu 10 gram marychy.
Amber Gold - siedmiokrotnie karany koleś buduje piramidę, zawodzą wszystkie służby - policja (CBŚ), ABW, prokuratura. Aż głupio nie sądzić, że Marcin Plichta był "pod ochroną"
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Sprawa Kory vs sprawa Amber Gold 26.08.12, 12:22
      agnostic5 napisał:

> W sprawie Kory - natychmiastowa interwencja służb, komandosi w domu Kory. Wszys
      > tko z powodu 10 gram marychy.
      > Amber Gold - siedmiokrotnie karany koleś buduje piramidę, zawodzą wszystkie słu
      > żby - policja (CBŚ), ABW, prokuratura. Aż głupio nie sądzić, że Marcin Plichta
      > był "pod ochroną"
      Kora nie zatrudniała Michała Bąka !
      Udział w POlityce PO stronie PO to zbyt mało.
      • agnostic5 Re: Sprawa Kory vs sprawa Amber Gold 26.08.12, 12:25
        Ja tylko boleję nad upadkiem dziennikarstwa śledczego w Polsce.
        Już dawno ktoś powinien opisać sprawy POmorskie.
        • calun_torunski sprawy pomorskie, sprawy radomskie, sprawy wolomin 26.08.12, 12:29
          wolominskie

czy Jacek Kurski jest tez czescia spraw PO-morskich (lesniczowka za 20 K PLN ...) ??

i co sprawy PO-morskie maja wspolnego z Marcinem P. ????
          • agnostic5 Re: sprawy pomorskie, sprawy radomskie, sprawy wo 26.08.12, 12:32
            Nie wiem w czym tkwi Kurski. Może wie coś jego brat - Jarosław?
            • calun_torunski sprawy pomorskie, sprawy radomskie, sprawy wo 26.08.12, 13:11
              > Nie wiem w czym tkwi Kurski. Może wie coś jego brat - Jarosław?

moze wiec najpierw sie czegos dowiedz - a potem pisz
              • agnostic5 Re: sprawy pomorskie, sprawy radomskie, sprawy wo 26.08.12, 13:14
                calun_torunski napisał:

> > Nie wiem w czym tkwi Kurski. Może wie coś jego brat - Jarosław?
                >
                > moze wiec najpierw sie czegos dowiedz - a potem pisz

Sorry, ale załóż sobie osobny wątek o Kurskim. Ten jest o Amber Gold i maryśce Kory. Dziękuję za uwagę.
                • calun_torunski sprawy pomorskie, sprawy radomskie, sprawy wo 26.08.12, 13:20
                  > Sorry, ale załóż sobie osobny wątek o Kurskim. Ten jest o Amber Gold i maryśce
                  > Kory. Dziękuję za uwagę.

a to ja napisalem o ukladzie PO-morskim ???

• wiosnaludzikow Re: Sprawa Kory vs sprawa Amber Gold 26.08.12, 14:00
          Taki dziennikarz musiałby zaraz po zrobieniu materiału opulikować go na You Tube i zejść do istniejącego już ponownie drugiego obiegu dziennikarskiego.
          • kiemlicz88 Re: Sprawa Kory vs sprawa Amber Gold 26.08.12, 22:55
            Marek Czyż mnie zaskoczył. Rozwałkował wczoraj Gowina za Amber Gold. Wszystko na TVP3. Może dlatego, że TVP3 to stacja PSL.
      • calun_torunski widac niezrozumienie jak dziala wymiar sprawiedliw 26.08.12, 12:26
        sprawiedliwosci

10g marychy zapewnia szybki sukces (podobnie jak pijany - 0.25 promila - rowerzysta)

zadne klamstwa wiosnyludzikow nie zmienia faktu, ze dopoki AG mial zadowolonych klientow zaden prokurator nie odwazylby sie rozpoczynac sledztwa

i tak sie dzieje w kazdym kraju - i w USA i w Rosji i w Polsce
        • agnostic5 Re: widac niezrozumienie jak dziala wymiar sprawi 26.08.12, 12:36
          Czy piramidy finansowe są w Polsce legalne?
          Czy możliwe jest aby prezesem firmy zarejestrowanej w sądzie była osoba skazana za oszustwa finansowe?
          Czy możliwe jest 6-krotny wyrok w zawiasach za podobne przestępstwa?
          Czy możliwe jest, aby do firmy oszusta zgłaszał się prezydent dużego miasta z prośbą o dofinansowanie filmu o byłym prezydencie?

Odpowiedz sobie na te pytania.
          • calun_torunski widac niezrozumienie jak dziala wymiar sprawi 26.08.12, 13:20
            > Czy piramidy finansowe są w Polsce legalne?

czy Amber Gold reklamowal sie jako piramida finansowa ??? znasz jaki kraj, w ktorym nie pojawila sie PF ??? znasz jaki kraj, ktory radzi sobie z takim zjawiskiem - przed pojawieniem sie pierwszej skargi osoby "poszkodowanej" ???

> Czy możliwe jest aby prezesem firmy zarejestrowanej w sądzie była osoba skazana
            > za oszustwa finansowe?

oczywiscie, ze jest mozliwe, natomiast w kazdym kraju mozna znalezc przyklad PF zalozonej przez osobe niekarana, wiekszoc obecnie aktywnych PF w Polsce nie ma tez takiego problemu

> Czy możliwe jest 6-krotny wyrok w zawiasach za podobne przestępstwa?

oczywiscie, nawet mozna powiedziec, ze 95% oszustow (np. pracownikow bankow w USA i krajach EU i w szczegolnosci w Szwajcarii) pozostaje calkowicie bezkarna

> Czy możliwe jest, aby do firmy oszusta zgłaszał się prezydent dużego miasta z p
            > rośbą o dofinansowanie filmu o byłym prezydencie?

po pieniadze do Lehman Brothers i Artura Andersena zglaszali sie senatorowie i gubernatorzy oraz setki kandydatow na ww. stanowiska
            >
            > Odpowiedz sobie na te pytania.

a moze ty sobie odpowiedz, dlaczego np. Zlote Tarasy w Warszawie zostaly zbudowane za ok. 30 mln EUR lapowek - w centrali banku kilaknascie osob stracilo prace z tego powodu - ale ING bardzo sie cieszyl ze sprzedazy ZT ze sporym zyskiem
            lapowki w Polsce placily - Mercedes, Philips, Siemens i setki innych - w zasadzie w Polsce nikt za te lapowki nie poszedl siedziec
        • wiosnaludzikow Re: widac niezrozumienie jak dziala wymiar sprawi 26.08.12, 14:03

> ze dopoki AG mial zadowolonych
          > klientow zaden prokurator nie odwazylby sie rozpoczynac sledztwa
          >
          > i tak sie dzieje w kazdym kraju - i w USA i w Rosji i w Polsce
          Kompletnie nie znasz realiów cywilizowanej częsci świata.
          Samo zestawienie tutaj USA z Rosją jeżeli chodzi o standardy śledztw gospodarczych to rewelacja, trollu!
          :)
          • calun_torunski widac niezrozumienie jak dziala wymiar sprawi 26.08.12, 14:13
            > > i tak sie dzieje w kazdym kraju - i w USA i w Rosji i w Polsce
            > Kompletnie nie znasz realiów cywilizowanej częsci świata.

realiow ??? ty nawet nie znasz faktow - co ci oczywiscie pozwala posiadac tak radykalne poglady

> Samo zestawienie tutaj USA z Rosją jeżeli chodzi o standardy śledztw gospodarcz
            > ych to rewelacja, trollu!

nawet nie rozumiesz co to znaczy "zestawienie" i co ma sledztwa gospodarcze do PF ???

ale oczywiscie jak juz sie czegos dowiesz na ten temat to z ciekawoscia przeczytam

jak na razie klepiesz wyjatkowo prymitywnie nawet jak na pisoidalnego trolla
            • wiosnaludzikow Re: widac niezrozumienie jak dziala wymiar sprawi 26.08.12, 14:28
              O czym mam rozmawiać z kimś kto napisał :
              "> i tak sie dzieje w kazdym kraju - i w USA i w Rosji i w Polsce "
              Nie ma możliwości porozumienia z uwagi na Twój stan wiedzy i świadomości wyżej zacytowany.
              • calun_torunski widac niezrozumienie jak dziala wymiar sprawiedliw 26.08.12, 18:14
                > O czym mam rozmawiać z kimś kto napisał :
                > "> i tak sie dzieje w kazdym kraju - i w USA i w Rosji i w Polsce "
                > Nie ma możliwości porozumienia z uwagi na Twój stan wiedzy i świadomości wyżej
                > zacytowany.

fakty cie przerazaja ????
                • wiosnaludzikow Re: widac niezrozumienie jak dziala wymiar sprawi 27.08.12, 08:40
                  calun_torunski napisał:

> > O czym mam rozmawiać z kimś kto napisał :
                  > > "> i tak sie dzieje w kazdym kraju - i w USA i w Rosji i w Polsce "
                  > > Nie ma możliwości porozumienia z uwagi na Twój stan wiedzy i świadomości
                  > wyżej
                  > > zacytowany.
                  >
                  > fakty cie przerazaja ????
                  Nie ma takich faktów niedokształcony trollu.
                  System ścigania przestępstw gospodarczych w USA jest kompletnie inny i bardzo skuteczny w przeciwieństwie do Rosji czy Polski.
                  Byłem świadkiem aresztowania handlarzy krzesełowych koszulkami z nadrukami modnych filmów, natychmiast na ulicy, ponieważ nie posiadali wykupionej licencji do znaku towarowego, który był wydrukowany na koszulce.
                  Daj spokój bo Tobie się wydaje,że masz rację a wynika to tylko z Twojej niewiedzy i głupoty.
                  • calun_torunski widac niezrozumienie jak dziala wymiar sprawi 27.08.12, 10:28
                    > Nie ma takich faktów niedokształcony trollu.

ktore bys znal

> System ścigania przestępstw gospodarczych w USA jest kompletnie inny

a w ktorym miejscu ja napisalem, ze sa takie same ??? zreszta w USA nie ma cos takiego ja jednolity system

> i bardzo skuteczny w przeciwieństwie do Rosji czy Polski.

ciekawe, ze przez 17 lat dawal wolna reke Madoffowi, kilka lat Milkenowi i kazdemu z podobnych
                    nie istnieje skuteczny system likwidowania PF na etapie "zadowolonych klientow" - skutecznosci w USA pojawia sie na etapie "sprzeniewierzenia" - dokladnie jak i w Rosji i w Polsce i taki jest sens mojej wypowiedzi - niedostepny dla pisoidalnych tworow

> Byłem świadkiem aresztowania handlarzy krzesełowych koszulkami z nadrukami modn
                    > ych filmów, natychmiast na ulicy, ponieważ nie posiadali wykupionej licencji d
                    > o znaku towarowego, który był wydrukowany na koszulce.

a co to ma do PF ??? wlasnie tu widac ilustracje - wymiar sprawiedliwosci w USA daje pelna pare w gwizdek (polowanie na plotki), podczas gdy 95% przekretow i oszustw bialych kolnierzykow uchodzi bezkarnie

> Daj spokój bo Tobie się wydaje,że masz rację a wynika to tylko z Twojej niewied
                    > zy i głupoty.

to ze ty czegos nie pojmujesz nie oznacza ze jest to "niewiedza lub głupota"

• volupte Re: widac niezrozumienie jak dziala wymiar sprawi 27.08.12, 10:40
            Co udowodniła sprawa piramidy Madoffa , który bez przeszkód 20 lat ja budował.
    • oczy_za_oko.2 Coś mi się wydaje, że ma POzamiatać co się tylko d 26.08.12, 13:43
      Coś mi się wydaje, że ma POzamiatać co się tylko da a POtem ma się mu przydarzyć samobójstwo, być może.
      Dwa razy w tygodniu ma się zgłaszać na POlicję.
      Termin minął w piątek.
      Ale cisza w mediach.
      Ciekawe.
      • kiemlicz88 Re: Coś mi się wydaje, że ma POzamiatać co się ty 26.08.12, 19:32
        Mendia na gwałt szukają tematów zastępczych. O Plichcie ma być cicho, aż do samobója?
    • kiemlicz88 Re: Sprawa Kory vs sprawa Amber Gold 26.08.12, 19:38
      Być może moment wybuchu skandalu nadszedł przypadkowo – w sektorze bankowym na temat Amber Gold huczało od plotek już zbyt głośno, irytacja wśród ludzi instytucji finansowych narosła na tyle, że postanowiono niejako wymierzyć sprawiedliwość na własną rękę – pomimo bierności prokuratury i służb specjalnych. Tak jakby ktoś chciał ominąć wpływy układu gdańskiego. W lipcu na skutek listu skierowanego do banków przez Komisję Nadzoru Finansowego ostrzegającego przed współpracą m.in z Amber Gold, firma faktycznie utraciła możliwość działania. Te placówki, w których Amber Gold miało konta, wypowiedziały jej umowy. Żaden bank, do którego w związku z tym firmy Marcina P. chciały przenieść rachunki, nie zgodził się na to. Los podejrzanego biznesu został przypieczętowany, gospodarczy i społeczny skandal z upadkiem parabanku stał się kwestią godzin. Zupełnie niespodziewanie dla opinii publicznej przyszło jednak także polityczne przyspieszenie. W słynnym wywiadzie dla „Gazety Wyborczej”, jakim w oczywisty sposób próbowano rozbroić polityczną bombę rychle mającego wybuchnąć skandalu, syn premiera – jak dobrze pamiętamy – ogłosił, że jest debilem...

niezalezna.pl
      • wtcz5 Re: Sprawa Kory vs sprawa Amber Gold 26.08.12, 23:10
        W-ce Przew. Regionu Pomorskiego Platformy Obywatelskiej pełniący jednocześnie funkcję prezydenta Gdańska Paweł Adamowicz z wizytą w centrali Amber Gold :

cyt.
        Katarzyna Plichta dodała: „Adamowicz wszedł do biura w czarnym płaszczu i kopertę ze swoją prośbą zostawił w sekretariacie. Wyszedł bez słowa”.
    • haen2010 Re: Sprawa Kory vs sprawa Amber Gold 27.08.12, 05:51
      Nie wierzę, żeby nie wiedzieli. Służby, sędziowie, prokuratorzy. Ale wiedzieli też, że facet jest mocno umocowany i ma możnych protektorów. Było wg mnie fifty-fifty - łapówy i strach przed narażeniem się gdańskiemu układowi, mafii krótko pisząc.
      • kiemlicz88 Re: Sprawa Kory vs sprawa Amber Gold 27.08.12, 07:14
        POmorze - od wielu lat w rękach jednej ekipy pod patronatem Bola.
    • beatka2977 Re: Sprawa Kory vs sprawa Amber Gold 27.08.12, 08:36
      www.youtube.com/watch?v=CleDSL-Z-w0 - znakomity utwor na temat Amber Gold napisal niejaki zespol Ustronsky!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka