Dodaj do ulubionych

Kim jest Kleiber ???

27.08.12, 13:01
Nie znam tego Pana,jego osiągnięć ani jego pochodzenia.Czy jest mi ktoś w stanie przybliżyć tą postać? I dlaczego on,a nie ktoś inny??? I kto wpadł na tak genialny pomysł aby został on ewentualnym premierem????
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 13:10
      Binieda od spraw rzadzenia panstwem
    • humbak Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 13:26
      www.google.pl
    • ayran Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 13:49
      Michał Kleiber jest mężem Teresy Sukniewicz.
      • wandaja Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 14:02
        Ok - zapytam inaczej.Czy w/w wyróżnił się czymś szczególny? Czy zrobił coś wyjątkowego,ponadprzeciętnego dla naszego kraju,Polaków? Jakoś nic w tym temacie nie doczytałam .... Czy może jego nazwisko /Polskie?/ zostało wymienione,bo komuś tam na górze pasuje?
        • ayran Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 14:10
          Tak, coś tam zrobił oraz tym i owym się wyróżnił.
          Szczegóły znajdziesz bez trudu w internecie, choćby korzystając ze strony:

pl.wikipedia.org/wiki/Micha%C5%82_Kleiber

Są w Polsce naukowcy o większym dorobku niż p. Kleiber, natomiast - o ile mi wiadomo - żaden z nich nie ma ambicji objęcia szołowych funkcji w polityce, a profesor Kleiber ma.
          Dlatego był ministrem u Marka Belki, oraz doradcą w kancelarii Lecha Kaczyńskiego.

To czy jego nazwisko wydaje ci się polskie, czy nie - jest bez znaczenia.

• volupte Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 14:18
            I niby zdziwiony ,ze go namaszczaja na premiera , odpowiedzial w stylu ,,, jak Ojczyzna wezwie to nie mozna sie uchylać" - moja interpretacja jego słów.
          • wandaja Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 14:20
            Dziękuję za odp. która utwierdziła mnie,że od 20 lat te same twarze w polityce. Polityce,która jest wymierzona przeciw narodowi Polskiemu. :(
            • ayran Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 14:30
              Przymiotnik "polski" piszemy z małej litery. Powinien to wiedzieć każdy Polak, a już pewnością taka patriotka jak ty.
              • szwampuch58 Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 14:36
                sieM zmieni zasady ortografi ,jak sieM rozprawi z politykami antypolskimi
              • wandaja Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 14:40
                Wybacz, pochodzę z plebsu / niedokształcona/ a moim głównym zadaniem jest oddawanie daniny 83% państwu aby im się dobrze żyło /waty,akcyzy,cło,dochodowy,ostatnio nowy od deszczu i w zamyśle katastralny ZUS NFZ/ i tak se pomyślałam,ze jak może zniknie Tusk /razem z tworem PO/ to może ktoś go zastąpi,kto będzie reprezentował interesy moje i mnie podobnym.Tych na dole, tych co to z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.j.a za 1200zł Przepraszam,że żywiłam przez chwilkę nadzieję na coś lepszego w MOIM kraju.
                Niech żyje "Nowy" Król .................................
                • volupte Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 14:44
                  Narzekac to wszyscy potrafimy. Masz coś ożywczego , dla gospodarki , dla Polski ? Nie tylko ty placisz te daniny, inni placa wiecej , a tak nie jeczą.
                  • wandaja Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 14:47
                    Tak mam pomysł - na początek odsunięcie od władzy wszystkich tych,którzy każą mi płacić tą daninę! To,że Ty płacisz i nie robisz z tego problemu - nie znaczy,że ja muszę!
                    • volupte Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 15:52
                      Utopijne pomysly są bez sensu. To cały sejm proponujesz pogonić. Anarchistka?
                      • wandaja Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 16:09
                        A czy podatek 50% by nie starczył / w tym wojsko,rząd NFZ,szkolnictwo,pomoc biednym/ weź mi wytłumacz jak to możliwe,że Tusk nakręca społeczeństwo do oszczędzania,a sam se kupuje auta za 5,5 mil zł podróżuje niby monarcha a nam dociska pasa - każde doginać za 1200zł - uważasz,że to jest dobre /i dla kogo?/
                        • wandaja Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 16:14
                          I nagle pojawia się postać pana Kleiber - czy ten pan pracował za 1200zł czy jest "nasz" czy następna postać z nocnej zmiany,której będzie zależeć tylko na własnym interesie? Bo,że obecna polityka "polskiego"??? rządu jest polityką anty-polską to by nawet Stevie Wonder dojrzał !
                          • ayran Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 16:16
                            Przybliż mi, zacna patriotko, choćby na własnym przykładzie, w jaki sposób wyliczyłaś, że twoje dochody są obciążone w 83%? To znaczy, że zostaje ci z nich 17%?
                            • volupte Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 16:25
                              JKM wyliczal kiedys i cos tak chyba mu wyszło. PITy , CITy, ZUZy, VATy, mnóstwo róznych posrednich skladek i podatkow np.od nieruchomosci itd. i mu tak wyszlo i moze miec rację.
                              • humbak Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 16:49
                                To nie JKM. Centrum Adama Smitha kiedyś obliczało obciążenie podatkami. Ale aż tyle to im nie wyszło. Poszukam wieczorem.
                                • ayran Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 19:11
                                  Możesz nie szukać. Centrum AS określa w każdym roku datę Dnia Wolności Podatkowej, który w Polsce wypada z reguły pod koniec czerwca.

pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84_Wolno%C5%9Bci_Podatkowej
                                  • humbak Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 19:37
                                    To wiadomo, ale zdaje mi się że coś bardziej rozbudowanego kiedyś zaliczyli. Dzień Wolności Podatkowej odnosi się do poziomu transferów publicznych.
                                    • humbak Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 19:38
                                      Tyle że wątpię bym tamto znalazł. Już kiedyś próbowałem i g z tego wyszło.
                        • volupte Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 16:19
                          Ja jestem zwolennikiem zniesienia podatkow w ogóle , ale trzeba byc realistą. Piszesz 50% starczy , no niestety nie bo mimo tych jak piszesz 83% mamy co rok deficyt budzetowy , tzn. wiecej Państwo wydaje niz ma dochodu. A do politykow nie ma co miec pretensji że jezzdza państwowymi autami , podrózuja jak monarchowie , bo po to ida do polityki , aby przy smiesznych ( jak na takie stanowiska) miec inne ,,konfitury".
                          • wandaja Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 16:24
                            www.youtube.com/watch?v=NWzdgHYPiIw

Deficyt budżetowy? I to jest ten argument gdzie każde się żyć Polakom za 1200zł? Obarczając daniną jakiej nie ma w żadnym kraju UE? No weź przestań !
                            • volupte Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 16:28
                              Nikt ci nie kaze zyc za 1200zl. Profesor Kleber na pewno tyle nie zarabia. Okresl sie bo troche sie miotasz , z jednej stronie skrajna liberalka ( ten link) , z drugiej roszczeniowiec ( bo 1200). Jak ktos chce pracowac i umie zarabia wiecej. poza tym rynkiem pracy , rzadzi rowniez prawo popytu i podazy co jako liberalka powinnaś uznać.
                              • wandaja Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 16:36
                                Nie zrozumiałeś - ja z plebsu,motłoch,leming /czy jak ich tam zwiecie/ który za uczciwą pracę /bo przecież ktoś MUSI posprzątać urzędy czy w szpitalu politykowi dupsko podetrzeć jak się sfajda w trakcie choroby/ chcę wynagrodzenia aby stać mnie /i mi podobnych/ było na podstawowe - zaznaczam PODSTAWOWE potrzeby / jedzenie,czynsz/ a z pensji 1200zł - nie da rady :(
                                • volupte Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 17:10
                                  Kumam i wiem ze bardzo ciezko , ale skoro zyjesz to jednak dajesz radę. ja sobie za 1200 to nawet nie wyobrazam. Jestes przykladem ze jednak warto sie uczyc i troche jak trzeba lokciami popracowac , aby chociaz poziom zycia miec przyzwoity. I wlasciwie jesli lata nie to to nic nie poradzisz na swoj status.
                                  • wandaja Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 17:24
                                    Ja i mi podobni - nie żyję - ja wegetuję.Nie stać mnie na nic mimo ciężkiej,uczciwej pracy ! Dlatego nawołuję wszystkich,którzy mi podobni aby nie dali się wciągnąć w gierki PO-PIS Oni tylko "grają" jak w teatrze - podzieli społeczeństwo aby kłóciło się ze sobą kto lepszy PO czy PIS - profitują na tym, śmiejąc się z nas po za plecami !
                                    • woda_woda Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 17:30
                                      wandaja napisał(a):

> Ja i mi podobni - nie żyję - ja wegetuję.

A co umiesz robić? Na czym się znasz?
                                      • wandaja Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 17:48
                                        Na taśmie w fabryce,potem sprzątałam - umowy śmieciowe i pensja 1200zł z nadgodzinami /kosztem domu dzieci,męża/ 1500zł Mąż stracił pracę,a że umowa śmieciowa to i nic sie nie należy - Tusku,Kaczyński jak żyć pytam jak żyć? Czy mimo ciężkiej pracy w naszym kraju nie mam prawa do godnego wynagrodzenia?
                                        Nie chcę willi czy auta chcę z mojej pensji mieć na opłaty,jedzenie i leki !! Za dużo żądam?? Dlaczego zabieracie mi lwią część mojego rzeczywistego dochodu ja pytam - z jakiej to racji w zamian nie dając NIC - likwidacja szkół,limity w NFZ składki ZUS / przecież przy obecnej polityce służby zdrowia nie dotrwam do 67 roku życia - na głupie wycięcie kamieni w woreczku czeka się miesiącami,na wizytę u kardiologa miesiącami - jak mam w zdrowiu dotrwać do 67 roku życia?/ Co zrobiliście z MOIM krajem - dlaczego co zaradniejsi muszą wyjeżdżać za granicę ? aby ich życie nie było wegetacją - dlaczego doprowadziliście do niżu demograficznego? Wielu obawia się mieć dzieci,bo nie wie czy da radę je utrzymać.Gdzie polityka pro-rodzinna jak w innych krajach UE? Dlaczego nie reagujecie jak byle dziennikareczka obwinia nas Polaków za mordowanie Żydów? Pytam ja Was politycy czy potraficie coś zrobić dobrego dla naszego kraju,dla Polaków? Czy tylko pasa nam będziecie dociskać - kim my jesteśmy dla Was - tania siłą roboczą niby niewolnicy? Pytam ja WAS?
                                        Dziękuję za uwagę !
                                        • woda_woda Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 17:58
                                          wandaja napisał(a):

> Na taśmie w fabryce,potem sprzątałam

No to masz oferty pracy z Wałbrzycha - bo chyba stamtąd jesteś.
                                          Od pracownika produkcyjnego po sprzedwaczynię.
                                          praca.money.pl/praca-walbrzych-m1.html
                                        • wandaja Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 18:00
                                          Pracy jest dużo za 1200zł plus umowy śmieciowe a to nie starcza na podstawowe potrzeby ! A ja chcę za uczciwą,ciężką pracę mieć na jedzenie leki i czynsz !
    • zoil44elwer Re: Kim jest Kleiber ??? 27.08.12, 17:05
      Kleiber to homo nulli coloris,może być ministrem w każdym rządzie.Od SLD przez PiS poprzez PSL do PO.A nawet może być ministrem w rządzie JKM czy Marka Jurka.
    • hummer To widać :) /nt 27.08.12, 19:33
      wandaja napisał(a):

> Nie znam tego Pana,jego osiągnięć ani jego pochodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka