Dodaj do ulubionych

ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza!

13.09.12, 12:39

Czytajcie i cieszcie się:-))

"Gazeta Polska Codziennie" nagle zniknęła z kiosków. Czytelnicy: czy to sprawka służb specjalnych?

Na facebookowym profilu "Gazety Polskiej Codziennie" czytelnicy skarżą się, że od kilku dni w wielu miastach Polski nie mogą kupić dziennika. Niektórzy sugerują nawet, że to służby specjalne próbują zamknąć usta niepokornej gazecie.

"Koniec 'Gazety Polskiej Codziennie'?" – pyta jeden z blogerów Salonu24 cytując liczne komentarze z Facebooka "GPC". Czytelnicy pytają tam, co się dzieje, że – w niektórych przypadkach od minionego poniedziałku – z kiosków zniknęły egzemplarze dziennika. Wymieniają miasta: Łódź, Kraków, Poznań, Rzeszów, Gdańsk, Kędzierzyn-Koźle, Toruń, Bydgoszcz, Świnoujście, Warszawa (dzielnica Ochota) i Lublin.

Co się stało z "Codzienną"? Czytelnicy raczej nie przychylają się do tezy, że po prostu upada. Niektórzy z nich wolą wytłumaczenie, że "GPC" płaci cenę za swoją niezależność i niepokorność.

Czytaj także: Prowokacja "Gazety Polskiej Codziennie". Prezes Sądu uzgadnia z Kancelarią Premiera sprawę Marcina P.

Przemysław: "Po raz pierwszy nie udało mi się przeczytać. Ciekawy jestem, na ile to przypadek, a na ile działalność 'służbowych krasnoludków. Może redakcja coś więcej wie na ten temat?".

Kinga, komentarz z Facebooka

Kinga: GP codziennie... no nie jest codziennie... od wczoraj nie ma w Krakowie. Dlaczego?

Monika: "Wyszedł prikaz od Władzia 'żurawia' Putina, że gazeta ma nie docierać to i nie dociera".

Barbara: "Pewnie służby specjalne przejęły cały nakład lub nie dopuściły, by cokolwiek wyszło. Za dużo prawdy piszą".

Czytaj także: "Macierewicz szefem działu śledczego Gazety Polskiej Codziennie". Inwestycja PiS w "GPC" w komentarzach internautów

Kolejna Barbara napisała zaś, że zniknięcie dziennika ma związek z ujawnionymi dziś wynikami prowokacji "GPC", które dowodzą, że prezes sądu uzgadniał z Kancelarią Premiera sprawę Marcina P., szefa Amber Gold.

Redakcja gazety nie odpowiedziała czytelnikom. Izabela Cicha-Berenda, rzeczniczka Ruchu, który kolportuje "Codzienną", potwierdza, że w niektórych kioskach Ruchu nie można kupić dziennika. Wyjaśnia, że chodzi o "problemy techniczne z dostawą, które występują po stronie wydawcy".
Obserwuj wątek
    • don.kichote Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 12:47
      Ale z drugiej strony, jakiś "postęp" jest(!) - w żadnym komentarzu nic o sztucznej mgle, ani helu nie było!
    • obraza.uczuc.religijnych Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 12:52
      Wcześniej reżim Tuska zmusił red. Sakiewicza do zbycia udziałów w spółce Rejtan!
      • axyzaa Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 13:00
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Wcześniej reżim Tuska zmusił red. Sakiewicza do zbycia udziałów w spółce Rejtan
        > !

Wielkie brawa dla Wywczasa. To był majstersztyk!
        • obraza.uczuc.religijnych Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 13:03
          trzeba wywczasowi podsunąć kwestię zdjęć zawartych w raporcie Macierewicza: wszystkie są z Archiwum Gazety Polskiej. Dlaczego zdjęcia są tylko z tego źródła i czy zespół Macierewicza zapłacił Gazecie Polskiej za prawa do tych zdjęć (jeśli tak to ile)?
          • ex.mila Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 13:08
            obraza.uczuc.religijnych napisał:

> trzeba wywczasowi podsunąć kwestię zdjęć zawartych w raporcie Macierewicza: wsz
            > ystkie są z Archiwum Gazety Polskiej. Dlaczego zdjęcia są tylko z tego źródła i
            > czy zespół Macierewicza zapłacił Gazecie Polskiej za prawa do tych zdjęć (jeś
            > li tak to ile)?

Nie mam konta w psychiatryku, kzet ma (!) i nawet prężnie tam działa, może niech on mu podsunie:-)

--
            • mietowe_loczki Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 14:41
              No wiesz, kzet pewnie tam przebywa w celach zawodowych.
              • ex.mila Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 14:47
                mietowe_loczki napisała:

> No wiesz, kzet pewnie tam przebywa w celach zawodowych.

czyli dokładnie tak jak tutaj. Dziwuję się, nie pochwalił się tym swoim prężnym kontem tam tu. Mógłby się rozreklamować w dwie strony.
                Może się wstydzi? eee.... nie wierzę
                • mietowe_loczki Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 14:48
                  Mnie chodziło o jego przebywanie na Psychiatryku z racji tego, że jest lekarzem.
                  • ex.mila Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 14:52
                    mietowe_loczki napisała:

> Mnie chodziło o jego przebywanie na Psychiatryku z racji tego, że jest lekarzem
                    > .

Od małoletnich jest lekarzem tu, od Palikota promocji jest lekarzem na salonie24.

Oczywiście tu i tam wkleja to samo. Kupony promocyjne na Palikota.
                    • mietowe_loczki Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 14:59
                      Większość autorów Salonu mentalnie zatrzymała się na etapie gimnazjum, więc wszystko się zgadza.
                    • l_zaraza_l Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 20:13
                      ex.mila napisała:

> Oczywiście tu i tam wkleja to samo. Kupony promocyjne na Palikota.

Na FK aż roi się od kuponów promocyjnych na Tuska czy Kaczyńskiego. To wydaje się naturalne, skoro FK jest miejscem, w którym odbywają się pogaduchy na temat krajowej polityki. Dlatego nie bardzo rozumiem, co złego jest w tym, że pojawią się tutaj kupony na Palikota, Millera czy innych.
                      • ex.mila Brodanocka nt 13.09.12, 20:44

• szwampuch58 Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 12:55
      to ze wieczne nieudaczniki zwala swoj"geniusz" na Tuska bylo pewne:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,138858559,138858559,GPC_bankrutem_.html
      • ex.mila Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 13:16
        szwampuch58 napisał:

> to ze wieczne nieudaczniki zwala swoj"geniusz" na Tuska bylo pewne:
        > forum.gazeta.pl/forum/w,28,138858559,138858559,GPC_bankrutem_.html

Zawsze z wielką uwagą śledzę na stronie wirtualnej polski jak kształtuje się sprzedaż dzienników i tygodników.

Byłam naprawdę zaniepokojona jak się GP i GPC wywindowały, tym bardziej, ze już nikt nie zaprzecza, że GW ma zniknąc w wersji papierowej, a ja chociaż mam internet, kupuję papierowe gazety, i książki - jakieś 10 sztuk miesięcznie.

I teraz odczuwam wielką ulgę, bo myslałam, ze ten wzrost na oszołomskie treści to tendencja wzrostowa, że mamy coraz więcej przygłupów w społeczeństwie, a okazało się, ze to był jedynie dmuchany marketing

Uf, uf
    • wujaszek_joe papier się zniecierpliwił 13.09.12, 13:00
      > "problemy techniczne z dostawą, które występują po stronie wydawcy".
      • ex.mila Re: papier się zniecierpliwił 13.09.12, 13:12
        wujaszek_joe napisał:

> > "problemy techniczne z dostawą, które występują po stronie wydawcy".

Może niech ich Hajdarowicz i zarżnie, tak jak zarżnął Przekrój stawiając na mobilność.
      • snajper55 Papier z napisem Narodowy Bank Polski /nt 13.09.12, 13:32
        S.
        • ex.mila Re: Papier z napisem Narodowy Bank Polski /nt 13.09.12, 14:20
          Obawiam się, że dożyjemy - zwykły pajacyki i zrezygnowanie z czerwonego mięsa wystarczą.
          .
    • tornson A ja znam osobiście jednego PiSowca. :o) 13.09.12, 13:16
      No i nawet zabawna jest ta jego panika związana z GPC! :D
      Od dwóch dni biega po mieście w poszukiwaniu swojej ulubionej gazetki i panikuje wymyślając niestworzone historie na ten temat! :D
      • ex.mila Jak przeprowadziłam się na nowe osiedle 13.09.12, 13:20

w małym miasteczku to tak za wyborczą ganiałam. Juz teraz wiem, ze Sakiewicz mi je zaaresztował.

Mam wszystkie papierowe wydania Tygodnika Forum od 2002 roku. Za każdym razem jak się przeprowadzałam, a było tego sporo, musiałam składac solenną obietnicę, ze jak specjalnie dla mnie będa sprowadzać to będę przy okazji musiała kupić bułki i mleko. Ciekawe, jaki reżim zaaresztował moje Forum, że nie mogę kupić go w żadnym kiosku.
        • mietowe_loczki Re: Jak przeprowadziłam się na nowe osiedle 13.09.12, 14:48
          Bułek i masła też nie kupisz w kiosku.

PRZYPADEK? NIE SĄDZĘ.
    • mietowe_loczki Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 14:43
      axyzaa napisała:

> Czytelnicy: czy to sprawka
      > służb specjalnych?

HAHAHAHAHAHHHHHHHHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAH.

Turlam się ze śmiechu po podłodze. Czy jest na to jakiś emotikon?
    • mietowe_loczki Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 14:44
      > Barbara: "Pewnie służby specjalne przejęły cały nakład lub nie dopuściły, by cokolwiek wyszło. > Za dużo prawdy piszą".

RAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHA HIHIHIHIAHAHAHHHHAHHHEHEHEHEHEHHRRRRRR
      • ex.mila Przestań, bo sama zaczęłam się turlać 13.09.12, 14:55

a mam nierówna podłogę i jeszcze w jakiś dołek wpadnę
    • mietowe_loczki Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 14:51
      A płacą kolporterom? Czy może służby zablokowały im też możliwość robienia przekazów?
      • amen13 ReżimTuska kradnie pieniądze kolporterów !!! 13.09.12, 15:24
        Komisja Śledcza Ministra Antoniego Macierewicza ustaliła, że Donald nie tylko morduje i gwałci swoje ofiary, ale po dokonaniu tych okropnych czynów wysysa z nich krew.

Krew małych dzieci Donald POwinien był wysysać i oddawać Żydom na macę (brał za to pieniądze!), ale kradł i oszukiwał nawet tu. Nie POtrafił się opanować i wypijał ją sam, a oddawał POdróbkę POchodzącą od osób starszych. W końcu kiedy się to wydało, zwraca wyłudzone pieniądze i kradnie więcej, niż zazwyczaj. Stąd trudności w dystrybucji GPC.

KomPrOmitacja !!!
        • mietowe_loczki Re: ReżimTuska kradnie pieniądze kolporterów !!! 13.09.12, 19:04
          Brzmi bardzo sensownie.
    • zbigniews1934 Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 14:57
      Istotnie w dniu 11.09.br w Szczecinie nie mozna było kupic Gazety Polskiej Codziennej bo podobno Firma RUCH( bardzo dobrze znana w sprawie IPN) nie dostarczyła do kioskow tej gazety.Dlaczego to jednak nikt nie wyjasnił bo mamy władze absolutna PO ?Jednak obecnie nawet w panstwach TOTALITARNYCH PRAWDY NIE UDA SIE UKRYC.
      • mietowe_loczki Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 15:00
        zbigniews1934 napisał:

> Istotnie w dniu 11.09.br w Szczecinie nie mozna było kupic Gazety Polskiej Codz
        > iennej bo podobno Firma RUCH( bardzo dobrze znana w sprawie IPN) nie dostarczy
        > ła do kioskow tej gazety.Dlaczego to jednak nikt nie wyjasnił bo mamy władze ab
        > solutna PO ?Jednak obecnie nawet w panstwach TOTALITARNYCH PRAWDY NIE UDA SIE
        > UKRYC.

hahahahahahahahhah :))))))
      • ex.mila Mogę cię uściskac?:-)) nt 13.09.12, 15:01
        zbigniews1934 napisał:

> Istotnie w dniu 11.09.br w Szczecinie nie mozna było kupic Gazety Polskiej Codz
        > iennej bo podobno Firma RUCH( bardzo dobrze znana w sprawie IPN) nie dostarczy
        > ła do kioskow tej gazety.Dlaczego to jednak nikt nie wyjasnił bo mamy władze ab
        > solutna PO ?Jednak obecnie nawet w panstwach TOTALITARNYCH PRAWDY NIE UDA SIE
        > UKRYC.
      • szwampuch58 Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 15:31
        internetowo szmatlawiec tez ledwo zipi, na dniach wykituja w tym"arescie" finansowym
        gpcodziennie.pl/cennik.html
        • ex.mila Jak to możliwe, że jeszcze miesiąc temu 13.09.12, 16:10
          w zestawieniach prasowych było GP, i jakis katolicki niedzielnik były jedynkami w rankingu tygodników, a potem długo, długo nic?
          • szwampuch58 Re: Jak to możliwe, że jeszcze miesiąc temu 13.09.12, 16:33
            nie interesuja mnie "szemrane" interesy przemyslu smolenskiego
            • ex.mila Re: Jak to możliwe, że jeszcze miesiąc temu 13.09.12, 16:38
              szwampuch58 napisał:

> nie interesuja mnie "szemrane" interesy przemyslu smolenskiego

To było w zestawieniu wirtualnej polski nie wirtualnej polonii.
              • snajper55 Re: Jak to możliwe, że jeszcze miesiąc temu 13.09.12, 16:39
                ex.mila napisała:

> szwampuch58 napisał:
                >
                > > nie interesuja mnie "szemrane" interesy przemyslu smolenskiego
                >
                > To było w zestawieniu wirtualnej polski nie wirtualnej polonii.

Daj link.

S.
                • ex.mila Szukam 13.09.12, 16:46
                  tu

www.wirtualnemedia.pl/archiwum/prasa
                  trochę potrwa, ale nie wiem skąd to zdziwienie

oczywiście chodziło mi o wirtualne media - moją ulubioną stronę internetową, sztambuch giwi jest na drugim miejscu

Teraz muszę zjeżdżać w dół po wiadomościach, no ale mus to mus
                  • ex.mila Re: Szukam 13.09.12, 16:55
                    Najmocniej przepraszam - Uważam Rze pomerdało mi się z Gazetą Polską

chociaż jestem pewna, że przez jakiś czas GP sprzedawała się lepiej niż Wyborcza

znajdę

www.wirtualnemedia.pl/artykul/tygodniki-opinii-w-i-plr-2012-najwiecej-zyskal-newsweek
                    Wirtualnemedia.pl I półrocze
                    ZKDP 2012 2011
                    Tytuł Średni nakład jednorazowy Rozpow. płatne razem Sprzedaż ogółem Średni nakład jednorazowy Rozpow. płatne razem Sprzedaż ogółem
                    Gość Niedzielny 205 072 146 638 145 650 203 359 145 426 145 063
                    Uważam Rze 224 635 133 074 132 603 288 521 129 531 129 476
                    Polityka 185 956 125 119 125 096 190 655 134 653 134 653
                    Newsweek Polska 176 471 134 735 112 549 174 649 109 392 101 926
                    Wprost 174 869 127 492 79 383 179 064 113 867 92 970
                    Gazeta Polska 137 570 65 892 65 171 137 052 74 031 72 787
                    Przekrój 56 564 27 261 21 451 78 206 40 918 35 108
                    Przegląd 60 908 20 723 20 723 61 042 21 797 21 797
                    Tygodnik Powszechny 37 418 22 815 16 770 39 747 22 551 17 622
                    Przewodnik Katolicki 35 327 24 973 3 069 40 066 27 695 3 381
                    • snajper55 Nie znajdziesz 13.09.12, 20:17
                      ex.mila napisała:

> Najmocniej przepraszam - Uważam Rze pomerdało mi się z Gazetą Polską

Takie też miałem wrażeniem, że coś ci się pomerdało. :)

> chociaż jestem pewna, że przez jakiś czas GP sprzedawała się lepiej niż Wyborcza

Nie żartuj. Weźmy sobie na przykład czerwiec 2012 (rozpowszechnianie płatne):
                      GW   258.974
                      GPC   28.211

> znajdę

Nie znajdziesz.

S.
                      • ex.mila Re: Nie znajdziesz 13.09.12, 20:24
                        Rozsierdziłeś mnie. Znajdę.
          • amen13 PO prostu tak: 13.09.12, 16:57
            Skandaliczny skandal z pozycji patriotycznych i w sposób słuszny rozświetliła Min. Anna Fotyga:

Zdradziecka część Kościoła Katolickiego wespół z wysłannikiem Putina patriarchą Rusi Kiryłłem i Zdrajcą Narodu Polskiego Tuskiem po zamachu smoleńskim dokonała kolejnej napaści na światłe, patriotyczne i jedynie prawdziwe i wolne media, wśród których na pierwszym miejscu jest GPC. To kolejny akt zdrady tajnego agenta Michalika, - powiedziała Fotyga.
            • ex.mila Piszesz to jako dystans, buldog 13.09.12, 17:00
              ?
              • amen13 Re: Piszesz to jako dystans, buldog 13.09.12, 17:36
                Teraz piszę jako amen, nr 13 - ku większej chwale Pana Prezesa.
                Trochę mi się pomieszało (zmieniła się początkowa koncepcja), mimo wszystko wydaje mi się, że podobna apologia Pana Prezesa najbardziej pasuje do amen13. :D
                Pozdrowienia
                bul.
    • snajper55 Przemysł Smoleński robi bokami /nt 13.09.12, 16:39
      S.
      • ex.mila Re: Przemysł Smoleński robi bokami /nt 13.09.12, 17:08
        Przemysł Smoleński miałby się doskonale, gdyby jeden z blogerów nie wpadł na trop, że Sakiewicz sprzedaje Raport Macierewicza po 65 złotych od sztuki. Za 80 stron!

No ale bloger wpadł na trop i przemysł się posypał, bo na sejmowym, publicznym nie wolno zarabiać.
        • dystans4 Re: Przemysł Smoleński robi bokami /nt 13.09.12, 17:43
          Wracam na swoje ścieżki.
          Poważnie, 65 zł. za 80 stron? O sumie słyszałem, o objętości nie.
          I, najważniejsze, czy on te pieniądze, w pocie czoła i znoju wypracowane przez Zespół Macierewicza, no... uznał za własne? Byłożby to możliwe do pomyślenia i wykonania?
          --
          Miłego wieczoru, Milu
          bul.
          • ex.mila Re: Przemysł Smoleński robi bokami /nt 13.09.12, 17:46
            Ja tobie również milego wieczoru

miłej lektury

wywczas.salon24.pl/443718,28-miesiecy-po-smolensku-cena-gratis
            • dystans4 Re: Przemysł Smoleński robi bokami /nt 13.09.12, 19:49
              Przekartkowałem toto. Rety, ależ to bełkot !!!
              --
              bul.
              • ex.mila Re: Przemysł Smoleński robi bokami /nt 13.09.12, 20:30
                no właśnie...
    • rzewuski1 Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 16:50
      mgła,hel, ruskie fałszują wybory, teraz aresztują gazetę Sakiewicza
      naprawdę koniec świata
      • ex.mila Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 16:58
        rzewuski1 napisał:

> mgła,hel, ruskie fałszują wybory, teraz aresztują gazetę Sakiewicza
        > naprawdę koniec świata

Najpierw zaaresztowali jego teścia, własciciela drukarni Rejtan, która wykupiła od Sakiewicza prawa do druku Raportu Macierewicza. Nie wolno o tym zapominać.
        .
    • piq Jaro po prostu ukróca sakiewkiewicza,... 13.09.12, 17:12
      ...skoro Janina Goss, człowiek Srebrnej od kontroli spółek PiSu, została skierowana przez centralę biznesową PiSu na prezesa Forum SA, wydawcy GPC, której średnia sprzedaż spadła do 26 tysięcy w maju. Zdaje się, że przemarnował sporo kasy pisowskiej i Kostrzewski, szef od pisowskich pieniędzy, powiedział "stop". A tu za druk trzeba płacić, a tu kluby gapola kosztowały - no i zespół Antka kosztował sporo kaski, bo GPC i zespół Antka to spółka biznesowa z niesłychanie ograniczoną odpowiedzialnością.

Przy okazji: udziałowcami i akcjonariuszami są m.in. redaktorka od wyciągania niusa z gaci ipeenu i zięciu naczelnego oraz jeden ojroposeł - tu cytuję KRS - Czarnecki Richard Henry Francis.

Zdaje się, że Jaro ukróca też Antka, bo chodzą wieści, że jego zespół ds. Smoleńska został nagle rozwiązany.

Cikawe, gdzie podziała się kasa PiSu na GPC? Czyżby wylądowała w AmberGold?
      • ex.mila J.K. wstaje, otwiera owinięty 13.09.12, 17:21
        wychodzi po pocztę, otwiera drzwi i mówi do Sakiewicza- Hofmana już wysłałem do Konina, przestań zajmować miejsce mojego kota na wycieraczce bo ciebie też tam wyślę.
      • tw_wielgus Re: Jaro po prostu ukróca sakiewkiewicza,... 13.09.12, 17:25
        Pewnie poszła na zapłatę zaległych rachunków.
        GP i krąg jej miłośników to awangarda pisowszczyzny. Nie, Jarek nie dopuści żeby taka perła w koronie doznała przykrości bankructwa. Gdzie by powciskał to stado propagandystów, które preparuje tak doskonałe paszkwile.
        • piq to już jest kwestia biznesowa,... 13.09.12, 17:42
          ...nie polityczna (nakład ponad 100 tys., sprzedaż 26 tys., do tego utrzymanie klubów GaPola, finansowanie wyjazdów na marsze itd.). Wygląda na to, że koszty finansowe znacznie przekroczyły korzyści polityczne. A podejrzewam, że jest drugie dno, czyli za pisowskie pieniądze Antek z sakiewkiewiczem umacniali pozycję, czego Jaro nie zniósł. No i trzecie: całość madiów pisowskich wpada jak sądzę pod mieformalną kontrolę Czabańskich (Srebrna-Media), a sakiewkiewicz zostaje uwiązany na zdecydowanie krótszej smyczy.
          • tw_wielgus Re: to już jest kwestia biznesowa,... 13.09.12, 18:16
            OK ale PiS ma dosyć obszerne zaplecze finansowe. Biernadzki już się o to postara żeby się znalazły pieniądze na partyjny biuletyn. Zwróć uwagę na to, że żołnierze z RP już nie tak chętnie krytykują PO i Tuska a Gapa ma zdyscyplinowane zaplecze i wprost kipi nienawiscią do rządu.
            Jarek ma na kupno domów na Żoliborzu żeby rozlokować swoich goryli a nie znajdzie paru milionów dla wiernych psów z Gapy?
            • piq no nie,... 13.09.12, 21:24
              ...zaplecze finansowe nie jest aż tak wielkie, żeby móc olać te 100 milionów rocznie wtopione w GPC, a SKOKi straciły moc kreowania kasy bo wpadają pod nadzór bankowy, a poza tym mają 25% złych długów i żeby uniknąć losu AmberGold muszą się zabrać za siebie. RP jest prywatne i jest przedsięwzięciem czysto biznesowym, a GaPa ma sprzedaż 25 tys. egzemplarzy i więcej nie będzie mieć. Wydawanie takiej gazety to ogromne pieniądze, nie wyobrażasz sobie jakie. To nie jest parę milionów, tylko kilkadziesiąt-kilkaset. Jeśli PiS nawet oddał władzę dla 30-35 mln rocznie, to nie stać go na dokładanie do gapola dwa-trzy-cztery razy tyle też rocznie. Próba zbudowania drugiej Agory z biznesu smoleńskiego zwyczajnie padła.
    • tw_wielgus Niezłomna, niezależna, niepokorna, niezłomna. 13.09.12, 17:20
      Patrioto!
      Nie pytaj się co Polska może zrobić dla Ciebie zapytaj co Ty możesz zrobić dla Polski!
      Już teraz Wesprzyj Gazetę Polską. Sięgnij SMS-em po newsletter. Bądź na bieżąco! Wyślij do nas SMS o treści GPA na numer 7955 (11,07PLN brutto), a otrzymasz zwrotnie newsletter z prawdziwymi, aktualnymi i najciekawszymi informacjami z kraju i ze świata.

Pierwszych 100 SMS zostanie nagrodzone audiobookiem z najlepszymi przemówieniami Jarosława Kaczyńskiego.
      • ex.mila A gdzie apel, żeby kupować po dwa egzemplarze? 13.09.12, 17:23
        Był do niedawna.
        • tw_wielgus Re: A gdzie apel, żeby kupować po dwa egzemplarze 13.09.12, 17:29
          Jeden rozumiem ale dwa..?!
          Przecież to nielogiczne. Brać jeden, ale płacić podwójnie (prawda jest warta każdej ceny) to by pozwoliło zaoszczędzić na papierze i zmniejszyć koszty codziennego wydania.
          No chyba, że Sakiewicz proponuje swoją gazetę zamiast tyaлетнaя бyмaгa.
          • ex.mila Boję się pisać 13.09.12, 17:41
            bo znowu jakiś snajper każe mi wkleić link. I słusznie!

Przez kilka miesięcy Sakiewicz żebrał o podwójne kupowanie tego czegoś, bo mu Michnik utrudnia.
            • tw_wielgus Re: Boję się pisać 13.09.12, 17:44
              Na szczęście ONI się nie boją. Są jedyni na rynku tych, którzy nie boją się władzy, znaczy się reżimu...
          • dystans4 Re: A gdzie apel, żeby kupować po dwa egzemplarze 13.09.12, 18:02
            Na każdym szczebli dystrybucji byłby kłopot pozyskaniem podwójnej należności, nawet (a może, szczególnie) jeśli dystrybucją zajmowaliby się wyłącznie prawdziwi Polacy. Ale codzienny SMS za podwójną cenę wydania papierowego to dobry pomysł. Oczekuję, że w razie podjęcia go red. Sakiewicz zachowa się jak prawdziwy.... - nie! zdecydowanie inaczej! - jak uczciwy człowiek.
            Pozdrowienia
            bul.
            • tw_wielgus Re: A gdzie apel, żeby kupować po dwa egzemplarze 13.09.12, 18:10
              Poddałeś pod wątpliwość uczciwość pana Sakiewicza, który to pracuje w skrajnych, zagraqżających zdrowiu, warunkach?

"Tomasz Sakiewicz wystosował dramatyczny apel do czytelników „Gazety Polskiej Codziennie”. Napisał w nim m.in.: „Redagujemy gazetę w warunkach skrajnych (...). Kto może, niech kupi drugi egzemplarz i da go sąsiadowi albo koledze”."
              • dystans4 Re: A gdzie apel, żeby kupować po dwa egzemplarze 13.09.12, 18:29
                Wprost przeciwnie. Dodałem mu otuchy, wezwałem do wzmożenia moralnego, potrzebnego Narodowi, jak kani dżdż.
                Pozdrowienia
                bul.
                • tw_wielgus Re: A gdzie apel, żeby kupować po dwa egzemplarze 13.09.12, 19:02
                  Jako element antynarodowy nazwany przez Ziemkiewicza polactwem, źle odczytałem Twoje intencje, za co ze skruchą przepraszam.
    • kiemlicz88 Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 17:40
      U mnie na wsi nie ma, ale nigdy nie było.
      • ex.mila To niedopuszczalne! 13.09.12, 17:42
        każdy obywatel powinien dostawać egzemplarz za darmo, i powinno być to finansowane ze środków unijnych!
      • tw_wielgus Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 17:49
        Ale przecież możesz zaprenumerować wersję elektroniczną. Kiedy naród się obudzi będziesz "kryty".
        Kryty w sensie posiadania właściwego światopoglądu, tłumaczę się za słowa "kryty" ponieważ nie chcę wywołać paniki wśród heteroseksualnej cześci społeczeństwa...
        • ex.mila Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 17:58
          tw_wielgus napisał:

> Ale przecież możesz zaprenumerować wersję elektroniczną. Kiedy naród się obudzi
          > będziesz "kryty".
          >
          Ale kiemlicz nie oburza się w swoim imieniu, ale w imieniu narodu, któremu rezim Tuska uniemozliwia obcowanie z teściem Sakiewicza oups Raportem Macierewicza.
          Czytałam osttanio na gazeta.pl, że raport się ukaże n dniach, chociaż już miesiąc temu się ukazał za 65 złotych od egzemplarza.
          • tw_wielgus Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 18:08
            Cóż jak każdy reżim tak i reżim Tuska dozuje społeczeństwu przyjemności. Obcowanie z raportem Macierewica może wywołać wielokrotny orgazm posmoleński, co przy słabym sercu obcującego może skończyć się wyzytą w obciążonym długami szpitalu.
            • axyzaa I kto zapłaci za leczenie 13.09.12, 18:16
              tych sercowych? Przecież ani Macierewicz, ani jego teść.

My, agorowi zapłacimy
              • tw_wielgus Re: I kto zapłaci za leczenie 13.09.12, 18:20
                Otóż to...
                Nowoczesne miny przeciwpiechotne są skonstruowane w ten sposób żeby ranić a nie zabijać. To element wojny ekonomicznej z przeciwniekiem. Sądzę, a mam ku temu podstawy, że Macierewicz, człowiek o błyskotliwej inteligencji, wykombinował jak rozłożyć opiekę medyczną w państwie Tuska przy pomocy jednego raportu.
                Poprzednim rozłożył służby kontrwywiadowcze.
                • axyzaa Re: I kto zapłaci za leczenie 13.09.12, 18:39
                  Brak mi słów. Błądziłam myślami, próbowałam się dystansować, próbowałam ironią odganiać od siebie myśli o nieuniknionym kataklizmie, o rzece agorowych łgarstw, o brudnej rzece, która niczym ropa z gaspromu wlewa się w nasze ....(nie mam samochodu)...pojemniki na ropę..no i zapomniałam do czego dążyłam:-)

• tw_wielgus Re: I kto zapłaci za leczenie 13.09.12, 19:03
                    To niedobrze... bardzo niedobrze bo ja mam i to w dodatku na ropę.
                    • ex.mila Re: I kto zapłaci za leczenie 13.09.12, 19:58
                      tw_wielgus napisał:

> To niedobrze... bardzo niedobrze bo ja mam i to w dodatku na ropę.

A ja mam zakitrane cztery żarówki 100 watowe, i nie wiem ile mi za to grozi.
    • aniechto.only Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 18:24
      Reżim Tuska zakopał tysiące szkieletow na budowie metra, sprzedał wybory ruskim , a teraz jeszcze to.
      Koniec świata!
      • axyzaa Te szkielety to juz się 13.09.12, 18:31
        do innych zdradzieckich europejskich reżimów przebiły. Cała Europa ma bekę - oczywiście nie znając reżimowych realiów. Gdyby wiedzieli jakim gestapowcem jest Tusk, to by się nie śmiali.

• szwampuch58 Re: Te szkielety to juz się 13.09.12, 18:42
          przebijaj sie z glebokosci 7 m do tego w tlumie koscianym,wymaga czasu
      • dystans4 Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 18:50
        Powtórzę jeszcze raz:

Poseł PiS Maks Kraczkowski powiedział, że rosyjskie służby manipulowały wynikami wyborów w Polsce.

Romuald Drapiński z Krajowego Biura Wyborczego POmylił się i odsłonił szczegóły mechanizmu zdrady. Z jego wypowiedzi wynika, że wyniki wyborów wprowadzone do systemu elektronicznego zostały SFAŁSZOWANE na poziomie gminnym, okręgowym i centralnym.

POrażające dowody zdrady, masowych morderstw wyborczych POpełnionych na patriotycznie nastawionych członkach komisji wyborczych na wszystkich szczeblach administracji są w posiadaniu Komisji Ministra Macierewicza.

Wysoka Komisja ustaliła, że ofiary morderstw wyborczych siepaczy Tuska (największych patriotów mordował osobiście Tusk) zastąpiono POdróbkami z tajnych laboratoriów Putina. Lista pomordowanych przez oprawców Tuska będzie publikowana w kolejnych numerach GPC i Naszego Dz., oraz rozsyłana w SMSach z prawdziwymi i wiadomościami z Polski i ze świata.
        --
        bul.
        • mietowe_loczki Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 13.09.12, 19:20
          A lemingi znowu nie uwierzą, wyśmieją, wykpią i dalej będą żyć w tym swoim Matrixie. Niedobrze się robi. :/
    • bryt.bryt to kolejna prowokacja GPC 13.09.12, 20:46
      Chodzi o to, ze GPC postanowila sie nie ukazywac, zeby nie zarabiac i nie podwyzszac polskiego PKB. W ten sposob zalamie sie budzet Rostowskiego i wyzwoli sie gniew spoleczny, ktory obali rzad Tuska. Cel uswieca straty.
      • ex.mila Re: to kolejna prowokacja GPC 13.09.12, 20:49
        bryt.bryt napisał:

> Chodzi o to, ze GPC postanowila sie nie ukazywac, zeby nie zarabiac i nie podwy
        > zszac polskiego PKB. W ten sposob zalamie sie budzet Rostowskiego i wyzwoli sie
        > gniew spoleczny, ktory obali rzad Tuska. Cel uswieca straty.
        >

przecież to całkiem rozsądne..
        • buldog2 Re: to kolejna prowokacja GPC 13.09.12, 22:31
          Oczywiście, rozsądne. Zgodne z zasadą wzmożenia moralnego, logiką rewolucji moralnej. Całkiem możliwe...
          --
          bul.
    • szwampuch58 Re: ReżimTuska zaaresztował bibułę Sakiewicza! 14.09.12, 18:45
      wyborcza.pl/1,76842,12487632,Samoznikanie__Gazety_Polskiej_Codziennie___Czytelnicy_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka