Dodaj do ulubionych

Konsekwencje będą

11.10.12, 06:56
Mało kto wie, że platformie wygrane wybory zawsze zapewniały głosy kobiet. W przeciwieństwie do PiS i RP - tam przeważały głosy tych od plemnika. Wczoraj stabilny układ pozorów rozbił się z wielkim hukiem.

Będzie duży ruch w politycznym interesie tej zimy i jesieni. Oczekuję dalszego spadku notowań platfusów, wzrostu Ruchu Palikota i SLD. Autentycznie kościelni, czyli PiS, PSL i SPZZ bez zmian w liczbach bezwzględnych, oni tylko relatywnie zyskiwali na stratach platfusów.

Ja wczorajsze głosowanie gowinowców rozumiem jako dalszy ciąg zabiegów, intryg i knowań tych z Opus Dei mających dwa zasadnicze cele - pozbycie się Tuska i przejęcie wladzy w platformie. Główny cel strategiczny to utworzenie Wielkiej Chadecji na bazie POPIS, PSL i tych mniejszych z SP oraz PJN. Główna przeszkoda nazywa się Kaczor Donald.

Nie wiem co zrobi ekipa Tuska, praktycznie wyalienowana z własnej partii. Prawdopodobnie nic, co będzie najgorszym dla platfusów wariantem. Już pisałem o powolnej gangrenie koalicji i można liczyć na jej dalsze postępy.
Obserwuj wątek
    • life.form Tusk może wystąpić z PO 11.10.12, 07:31
      To się nazywa ucieczka do przodu. Skoro sytuacja zmierza na system 2partyjny, to nie ma się co obrażać na rzeczywistość. Obóz liberalno - demokratyczny też by mógł zacząć się jednoczyć.
    • wiosnaludzikow Re: Konsekwencje będą 11.10.12, 07:39
      Prawie zgoda. Bardzo interesujący podląd/ analiza.
      Jednak Tusk nie jest tu przeszkodą ale przyczyną tego stanu rzeczy.
      • wiosnaludzikow Re: Konsekwencje będą 11.10.12, 07:48
        Właśnie Tusk olewając wszystkie związki zawodowe, stosując systematyczną arogancję np : podpisanie Acta mimo protestów i dziesiatki innych.....owszem cieszył się opinią twardziela, przedłużał męskość polityczną, był chwalony przez staruszków w np TOK FM itp Uruchamiał całą machinę propagandową w celu totalnej walki z wszelką opozycją, był ostro wymagający wobec innych w tym koalicjanta PSL tymczasem będąc wybitnie tolerancyjnym wobec aktywistów z PO.
        Taka jednak arogancka postawa ZAWSZE powoduje jednoczenie się " pokrzywdzonych" i buduje wszelkie skrzydła ekstremalne w polityce.
        Wielokrotniemp tummpisałem, że takie postępowanie przyczyniło się wielokrotnie w historii do powstawania tadykalnych i ekstremalnych w poglądach rządów np Austria, a teraz Węgry.
        • haen2010 Re: Konsekwencje będą 11.10.12, 08:34
          Pisząc, że główną przeszkodą jest Kaczor Donald mam na myśli wyłącznie wzajemną nienawiść jaka opanowała tych osobników. Ci z Kościoła i Opus Dei już dawno zdiagnozowali tę relację tak właśnie. I wiedzą, że pozbycie się jednego to gwarancja politycznego uśmiercenia drugiego.

Nie mają innych powodów oprócz chęci łupienia Polski wyłącznie na własne konto i te w Banco Ambrosiano. Tusk dba o ich interesy nie gorzej od Millera.
    • krytyk88 Re: Konsekwencje będą 11.10.12, 07:58
      Zobaczymy w piątek co powie w piątek premier w swoim expose, pewnie bez rewelacji ale jego plany z tego co wszędzie piszą nie będą rewelacyjne
      • wiosnaludzikow Re: Konsekwencje będą 11.10.12, 08:01
        krytyk88 napisał(a):

> Zobaczymy w piątek co powie w piątek premier w swoim expose, pewnie bez rewelac
        > ji ale jego plany z tego co wszędzie piszą nie będą rewelacyjne
        Planami, obietnicami, koncepcjami Tuska już całe nasze polityczne piekło jest wybrukowane.
        • haen2010 Re: Konsekwencje będą 11.10.12, 12:53
          Też mi się wydaje, że krótki będzie żywot jednego z ostatnich bajerów tuskowych. Zbyt wiele reality show otacza ludzi żeby kolejny kupili.
      • mania333 Re: Konsekwencje będą 11.10.12, 12:57
        krytyk88 napisał(a):

> Zobaczymy w piątek co powie w piątek premier w swoim expose,

A kogo to jeszcze obchodzi?
        Same najzatwardzialsze lemingi powtarzają, że te Tuskowe brednie przed czy powyborcze są tylko dla naiwnych.
    • zoil44elwer Re: Konsekwencje będą 11.10.12, 13:10
      DonalT skaperował lewusów z SDLP(Borowski),UP(Arłukowicz),SLD(Cimoszka),PiS(Kluzik) więc musiał dostać zgagi.A mając skrzydło Gowinowe a zwłaszcza harcownika z ZChN(NIESIOŁ)padnie jak kawka.Tak jak AWS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka