Dodaj do ulubionych

Ewa Hołuszko

01.02.13, 11:59
ciekawe, czy ujadające na Grodzką prawactwo, uznające się za spadkobierców Solidarności, styropianu i Bóg wie czego, zna to nazwisko,
czy im się jakoś kojarzy?
może już zapomnieli o swoim kumplu Marku i teraz ujadaniem chcą zagłuszyć wyrzuty sumienia?
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Ewa Hołuszko 01.02.13, 15:17
      Maja pamięc wybiórczą... Sama Ewa Hołuszko powiedziała podobnie,jak Anna Grodzka...

"Chcę żyć jako kobieta, choć urodziłam się w ciele mężczyzny - mówi Ewa Hołuszko, która kilkanascie lat temu była jeszcze Markiem Hołuszko..."

kultura.gazeta.pl/kultura/1,114532,11890530,Ewa_Holuszko__co_wieczor_umieram_na_scenie_w_Sopocie.html
      • piotr7777 o to samo można zapytać Pacewicza i GW? 01.02.13, 17:48
        Jak to jest, że na ikonę transseksualizmu wybrali ex-członka PZPR, który np. w sprawie zabójstwa ks. Popiełuszki "nie ma zdania" a nie działacza opozycji antykomunistycznej, z której się przecież wywodzą. Poruszyłem ten temat zresztą przed rokiem.

Co zaś się tyczy Ewy Hołuszko to polecam artykuł Jacka Hugo - Badera z 2009 roku. Pomijając wątki stricte osobiste warto zauważyć, że za działalność opozycyjną odznaczył ją Lech Kaczyński a wcześniej dość nie w porządku wobec niej (Czy wtedy jeszcze niego) zachował się prof. Geremek właśnie z powodu problemów z identyfikacją płciową. Trochę to psuje czarno - biały obraz, prawda?
        wyborcza.pl/duzyformat/1,127291,6707971,Podziemne_zycie_Ewy_H_.html
        A sam artykuł niestety płatny, bo GW woli ukrywać dawne treści. Ale to temat na inną opowieść.
        • white_lake Re: o to samo można zapytać Pacewicza i GW? 01.02.13, 18:11
          myślę, że ikona sama się wybrała, pójście w politykę było jej decyzją, nie wiem, czy potrzebowała namaszczenia Pacewicza
          no i nie zszkował mnie ten Geremek, nie sądzę, żeby akurat obyczajowo był taki hop do przodu (zwłaszcza te 20 lat temu, kiedy słowa tolerancja i LGBT figurowały tylko słownikach wyrazów obcych), chyba zresztą żaden z nich, Solidarność to była generalnie chłopacka zabawa
    • kiemlicz88 Re: Ewa Hołuszko 01.02.13, 17:58
      13 grudnia 2006 prezydent Lech Kaczyński odznaczył ją Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski.
      • white_lake Re: Ewa Hołuszko 01.02.13, 18:02
        więc tym bardziej niezrozumiały jest cały ten raban i te epitety, którymi czciciele Lecha santo subito K. obdarzają Grodzką
        to są przecież lustrzane przypadki
        • l_zaraza_l Re: Ewa Hołuszko 01.02.13, 18:04
          white_lake napisała:

> to są przecież lustrzane przypadki

Tylko pozornie. Jeden z przypadków został namaszczony.
        • kiemlicz88 Re: Ewa Hołuszko 01.02.13, 18:09
          Grodzka twierdzi, że homosy lepiej wychowują dzieci, poza tym to działacz PZPR i Ordynackiej. Widać różnicę?
          • man_sapiens Re: Ewa Hołuszko 01.02.13, 19:20
            > Widać różnicę?

Nie.
        • douglasmclloyd Re: Ewa Hołuszko 11.02.13, 23:47
          white_lake napisała:

> to są przecież lustrzane przypadki

Czy Marek miał żonę i wnuki?
          • l_zaraza_l Re: Ewa Hołuszko 12.02.13, 09:30
            douglasmclloyd napisał:

> Czy Marek miał żonę i wnuki?
            >

Ma trzech synów.
            • douglasmclloyd Re: Ewa Hołuszko 12.02.13, 19:30
              l_zaraza_l napisała:

> douglasmclloyd napisał:
              >
              > > Czy Marek miał żonę i wnuki?
              > >
              >
              > Ma trzech synów.

Nie wstyd mu było, tak żonę oszukiwać?
              • l_zaraza_l Re: Ewa Hołuszko 12.02.13, 22:49
                douglasmclloyd napisał:

> l_zaraza_l napisała:
                >
                > > douglasmclloyd napisał:
                > >
                > > > Czy Marek miał żonę i wnuki?
                > > >
                > >
                > > Ma trzech synów.
                >
                > Nie wstyd mu było, tak żonę oszukiwać?
                >
                Nie tylko Panie Hołuszko czy Grodzka. Nie tylko trans muszą żyć w kłamstwie. Jakże wielu ludzi homoseksualnych, musi w tym ciemnym, rojącym się od niedouczonych, pełnych fobii kołtunów kraju, żyć w kłamstwie. Kochać kogoś bliskiego (żonę) można ponad swoją seksualnością. To jest uczucie o wiele bardziej cenne od tego opartego na fascynacji seksualnej - przyjaźń.
    • wiosnaludzikow Re: Ewa Hołuszko i Lech Kaczyński 01.02.13, 19:09
      white_lake napisała:

> ciekawe, czy ujadające na Grodzką prawactwo, uznające się za spadkobierców Soli
      > darności, styropianu i Bóg wie czego, zna to nazwisko,
      > czy im się jakoś kojarzy?
      > może już zapomnieli o swoim kumplu Marku i teraz ujadaniem chcą zagłuszyć wyrzu
      > ty sumienia?
      Lch Kaczyński z tego prawactwa miał odwagę odznaczyć Ewę Krzyzem Kawalerskim czego nie uczyniło wcześniej lewactwo w osobie prezydenta Kwaśniewskiego.
      • wanda43 Re: Ewa Hołuszko i Lech Kaczyński 01.02.13, 19:29
        No to nieboszczyk Smolenski ma u mnie choc jednego plusa!
        Nie wiedzialam, nie pomyslala bym nawet, ze odznaczy.
        • zgred-zisko Re: Ewa Hołuszko i Lech Kaczyński 01.02.13, 19:59
          No ale Pamiętaj, że wtedy w Pałacu nie było perfumerii tylko szambo. Tak przynajmniej orzekł biznesmen Rydzyk.
    • l_zaraza_l Re: Ewa Hołuszko 08.02.13, 16:41
      Ewa Hołuszko, która w czasach opozycji antykomunistycznej przewodziła warszawskiej "Solidarności", następnie robiła karierę naukową, opowiedziała o wykluczeniu społecznym, którego doznają osoby transseksualne: "Zabrano mi działalność naukową (...), przeszłość społeczną, przeszłość polityczną. Zabrano mi wszystko. Takie osoby, choćby nie wiem jak zasłużone, wdeptuje się po prostu w ziemię".

Od 6. minuty

• white_lake Re: Ewa Hołuszko 08.02.13, 18:06
        zastanawiałam się nad tym, jak różnie obie te panie, Hołuszko i Grodzka, teraz żyją, po przemianie
        Hołuszko wegetuje w jakiejś ruderze, prawie bez środków do życia, jak słyszałam,
        a Grodzka pretenduje do najwyższych urzędów w państwie, to wszystko jednak bardzo źle świadczy o postsolidarnościowych chłopakach, nie tylko, że najpierw odgoniły od koryta "koleżankę", ale nawet nie próbowały jej pomóc, żeby mogła godnie żyć,
        człowiek tak wartościowy i wykształcony mógłby robić różne rzeczy, w biurach poselskich jest masa różnych posad, gdzie mogłaby być przydatna, ale cóż, "wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły"
        myślę, że Hołuszko od medalu czy krzyża, co to wręczyl jej kaczor smoleński, wolałaby inne traktowanie albo po prostu pracę
        ale pechowo trwa przy prawicowych poglądach

l_zaraza_l napisała:

> Ewa Hołuszko, która w czasach opozycji antykomunistycznej przewodziła warszawsk
        > iej "Solidarności", następnie robiła karierę naukową, opowiedziała o wykluczeni
        > u społecznym, którego doznają osoby transseksualne: "Zabrano mi działalność
        > naukową (...), przeszłość społeczną, przeszłość polityczną. Zabrano mi wszystko
        > . Takie osoby, choćby nie wiem jak zasłużone, wdeptuje się po prostu w ziemię".
        >

>
        > Od 6. minuty
        >
        • l_zaraza_l Re: Ewa Hołuszko 08.02.13, 20:25
          Słuchałam także innej wypowiedzi pani Hołuszko (chyba w jakimś TAK Jest na TVN24) i wtedy także był filmik z jej domku. Bardzo, delikatnie rzecz ujmując, skromne warunki.
          Masz rację, że to chyba kwestia środowisk jakie otaczają obie panie, Grodzką i Hołuszko. Grodzka nie została sama. Pani Ewa nie miała tyle szczęścia bo trafiła na beton bez rozumu, bez serca i pamięci.
          Oby los się odwrócił bo chociaż zrealizowała największe swoje pragnienie i osiągnęła kompletną, spójną siebie to płaci za to straszliwą cenę odtrącenia i niezrozumienia ze strony ludzi, którym ufała, na których liczyła.
          • tadeusz542 ludzie pomyślcie trochę dalej 11.02.13, 23:32
            Uczucie ,że jest się kobietą zamkniętą w męskim ciele lub odwrotnie pewnie dotknęło niejednego człowieka ale spojrzał w lustro i pomyślał : "Jak ja kur.wa bede wyglądał kiedy już mnie zmienią w laskę"? mam metr dziewięćdziesiąt wzrostu i sylwetkę potężną ,nie bedę filigranową dziewuszką lecz potężnym babiszonem . Kto mnie pokocha ,kto przytuli , kto pocałuje itd. Nikt bo wszyscy będą zwiewali na sam mój uśmiech . Nie chce być upierdliwy ani zostać uznanym za zacofańca ale "panie" Grodzka i Hołuszko naprawdę jako kobiety wyglądają .... Dziwnie . Na dodatek kolega Hołuszko cała kasę jaką miał na dom wypultał na swoją przemianę która jest co tu ukrywać mało udana .
            Niech ten który mnie teraz zacznie opluwać za to co napisałem poderwie którąś z nich i się z nią prześpi a jeszcze lepiej niech ją przeleci.
        • bmw1-953 Re: Ewa Hołuszko 11.02.13, 23:42
          Grodzka nie ma podobnych problemów , bo wywodzi się z kręgów PRL-u, nigdy nie była w opozycji. Hołuszko jest jak zaznaczasz prawicowa. To nie jest problem jej transseksualizmu. Podobnych losów doświadczyło wielu jej kolegów - opozycjonistów z solidarności. To nie dziwi i nie jest rzadkością w PRL-bis , jakim jest IIIRP , która przejęła dawne esbeckie i prl-owskie elity.
          white_lake napisała:

> zastanawiałam się nad tym, jak różnie obie te panie, Hołuszko i Grodzka, teraz
          > żyją, po przemianie
          > Hołuszko wegetuje w jakiejś ruderze, prawie bez środków do życia, jak słyszałam
          > ,
          > a Grodzka pretenduje do najwyższych urzędów w państwie
          • tadeusz542 Wytłumaczenie jest proste 12.02.13, 09:00
            Losy pokomunistycznej Grodzkiej która opływa w dostatki zaszczyty i urzędy oraz posolidarnościowej Hołuszko która mieszka w ruinach pod folią PCV są proste: Ci którzy naprawdę walczyli nie mieli ani czasu ani możliwości robienia kariery . Co którzy ściemniali walkę tak naprawdę działali w klice z tamtymi i teraz wolą się od takich "Hołuszków" trzymać z daleka .
            Ale skoro telewizja naświetliła trochę losy "Ewy" to pewnie ktoś ze strachu o własną dupę da jej jakąś niewielką fuchę .
            • piotr7777 kończąc wątek 12.02.13, 18:22
              ... to przeciętny PRL-owski aparatczyk ma się o niebo lepiej niż przeciętny opozycjonista z tamtych czasów. Przy czym dla jednych jest to krzywdząca niesprawiedliwość, dla innych naturalna kolej rzeczy.
    • losiu4 Re: Ewa Hołuszko 12.02.13, 23:02
      cóż, choroba nie wybiera...

Pozdrawiam

losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka