wiosnaludzikow 17.02.13, 17:50 .... za Ziemiė Obiecaną. To genialne ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiosnaludzikow Re: Za co kocham Wajdę 17.02.13, 17:57 Reymont ma tytularny pozytyw. Wajda zrobił to GENIALNIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Za co kocham Wajdę 17.02.13, 17:54 wiosnaludzikow napisał: > .... za Ziemiė Obiecaną. To genialne ! Ja za to samo kocham wszystkich naszych premierów po 1989 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow nie przenoś to na forum film 17.02.13, 18:05 Ziemia Obiecana to dzieło godne np Ojca Chrzestnego Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow przeprAszam PISoidów, że kocham Wajdę 17.02.13, 18:18 wybaczcie . to miłość do kina ! Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: przeprAszam PISoidów, że kocham Wajdę 17.02.13, 19:04 W szabas syn Jakuba mam nadzieje , ze nie jakda szynki. Tylko koszerny kawior Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok No tu wiosenko muszę się zgdodzić :) 17.02.13, 19:19 Niewątpliwie najwspanialszy film Wajdy. Przypuszczalnie najlepszy polski film ostatniego półwiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: No tu wiosenko muszę się zgdodzić :) 17.02.13, 19:26 To zdaje się Reymont napisał A Wajda tylko przeczytał i za pieniądze komunistycznej PRL jako jej największy pieszczoch zfilmowal. Tak, tak towarzysze. Odpowiedz Link Zgłoś
piq a ja bym go skopał za "Lotną",... 17.02.13, 19:42 ...w której - oprócz że film mierny - powielił na cały świat wymysł dwóch propagand: komunistycznej i hitlerowskiej o szarżach z szablami na czołgi w 1939 roku, co jest wierutną brednią. I za promowanie tego beztalencia Mitoraja. Ale "Ziemia Obiecana" to genialny faktycznie film. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok no:) 17.02.13, 19:51 I jeszcze w "Popiołach" ośmieszył szwoleżerów bo w szczerym polu na wprost na te hiszpańskie armaty szarżowali bez sensu. Tyle, że ani w "Lotnej" ani w "Popiołach" o wierne odwzorowanie batalstyki nie chodziło. Trochę Załuskim lecisz choć to on a nie Wajda chodził na pasku komuszej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś