steph13 21.05.13, 22:33 Pomocy drogie panie. Musze nabyc prezent dla 3letniej dziewczynki, mowiacej tylko po niemiecku stad problem z zakupem ksiazeczek w UK. Przypomnijcie prosze czym bawia sie zenskie trzylatki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabelski Re: Prezent dla 3latki 21.05.13, 22:36 zalezy co ja interesuje :) niektore klockami lego a inne lalkami czy puzzlami ale nic nei jest gwarantowane,ze na pewno sie spodoba sa rozne figurynki i zabawki, ktore sa zwiazane z serialami filmowymi - moze spytaj jakie oglada bajki? Odpowiedz Link
steph13 Re: Prezent dla 3latki 21.05.13, 22:41 Dzieki izabelski. Myslalam o czyms z lekka edukacyjnym, cos z nauka alfabetu lub liczenia? Zupelnie wypadlam z obiegu w tej kategorii wiekowej i nawet w Hamleys bylam dzisiaj calkowicie zagubiona. Puzzles to dobry pomysl, z ilu kawalkow na ten wiek? Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Prezent dla 3latki 21.05.13, 23:23 Nie kazde dziecko lubi puzzle, ale jesli lubi, to zwykle tematyczne sa lepsze niz takie z przypadku, warto wiedziec, kto jest jej ulubionym bohaterem. Moj syn w tym wieku ukladal od 20 do 30-40 kawalkow. Ma takie zestawy z czterema obrazkami, kazdy kolejny ma wiecej elementow. Moze cos tego typu: www.houseoffraser.co.uk/Ravensburger+Minnie+mouse+4+in+a+box+puzzle+07255/168658460,default,pd.html Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Prezent dla 3latki 21.05.13, 22:43 lubia sie przebierac takze 'dressing box', albo mozesz kupic tylko jedna sukienke ksiezniczki i pretending play - sklep, kuchnia itp. Jeszcze art Odpowiedz Link
izabelski Re: Prezent dla 3latki 21.05.13, 22:48 o tak - up cos do przebrania - to na pewno sie przyda :) Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: Prezent dla 3latki 22.05.13, 00:24 www.houseoffraser.co.uk/Learning+Resources+Smart+Snacks+Gingerbread+Sort+Snap/182743407,default,pd.html Odpowiedz Link
lucasa Re: Prezent dla 3latki 22.05.13, 00:40 jak ma byc edukacyjnie to moze cos takiego? www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/9249044.htm my kupowalismy rozne tego rodzaju, w zaleznosci od wieku jako prezenty dla dzieci polskich nie mowiacych po ang i dzieci byly zadowolone. Jezeli chodzi o same ksiazeczki to na etapie 3 latki to trudno doradzic - bo trzylatka sobie (przewaznie) sama nie przeczyta, tym bardziej niemiecka trzylatka po angielsku. Wiec moze rozgladnij sie za ksiazeczkami-wyklejankami, gdzie np. jest malo albo w ogole tekstu nie ma ale na koncu sa naklejki, ktore wkleja sie na poszczegolne strony (czesto polaczone to jest z kolorowanka). ewentualnie jak ma byc super edukacyjnie to kup ksiazeczki English dla pre-school czy cos w tym stylu :) jezeli chodzi o normalne zabawki to dziewczynki w tym wieku lubia sie bawic konikami pony Odpowiedz Link
izabelski Re: Prezent dla 3latki 22.05.13, 09:11 przypomniala mi sie super ksiazka, ktora miala jako naklejki takie cienkie plastikowe figurki, wiec na koniec "czytania" odklejalo sie je i wracaly na ostatnia strone (ksiazka byla w twardych okladkach) wlasnie mi sie przypomnialo, ze nie wyrzucilam nawet (wysle szistrzncowi) - mamy kilka takich zabawek (rozne historyjki mozna ukladac) www.elc.co.uk/on/demandware.store/Sites-ELCENGB-Site/default/Search-Show?q=fuzzy%20felt moje dzieci potrafily spedzic godziny ukladajac rozne sceny i opowiadajac nam swoje historie Odpowiedz Link
podkocem Re: Prezent dla 3latki 22.05.13, 09:43 teraz jest szał na hello kitty i peppa pig. Moją młoda ucieszyłby zestaw kosmetyczny dla ksiezniczek, mnie juz mniej :P Odpowiedz Link
izabelski Re: Prezent dla 3latki 22.05.13, 12:04 zestaw kosmetyczny dla 3 latek - mam nadzieje, ze nikt tego nie kupuje dzieciom w tym wieku Odpowiedz Link
yskyerka Re: Prezent dla 3latki 22.05.13, 12:37 Tu masz kilka pomysłów: www.amazon.co.uk/s/ref=sr_nr_p_n_age_range_1?rh=i%3Aaps%2Ck%3Agalt%2Cp_n_age_range%3A391968011&keywords=galt&ie=UTF8&qid=1369218915&rnid=391457011 Galt to akurat jedna z moich ulubionych firm, tobie nie musi przypaść do gustu, ale może zasugerujesz się jakimś typem zabawki. Odpowiedz Link
szprotka6 Re: Prezent dla 3latki 22.05.13, 13:08 Aquadrow jakas bardziej wypasiona, hulajnoga, kuchenka lub mikser imitujący prawdziwe, a moze lub to: www.amazon.co.uk/Smart-Games-Castle-Wooden-Brainteaser/dp/B004NSUMOY/ref=sr_1_1?s=kids&ie=UTF8&qid=1369220642&sr=1-1&keywords=castle+logix U nas to re-we-la-cja. Dla kazdego wieku od 3 lat począwszy (stopien trudnosci rózny-mozna wybrac) Odpowiedz Link
karolina_zet Re: Prezent dla 3latki 22.05.13, 13:28 idz do sklepu Disneya i kup wyspasiona rozowa sukienke ksiezniczki. Bedziesz ukochana ciocia. O! i jeszcze buty do tego. Zabawki edykacyjne kupuja rodzice a dzieci nikoniecznie o takim czyms marza.... Ja dzieciom kupuje ksiazeczki i gry a moje dzieci wolalyby pierdolki ze sklepu za funta... Odpowiedz Link
carmelaxxx Re: Prezent dla 3latki 22.05.13, 15:50 sukienka - przebranie, pilka do skakania , puzzle Odpowiedz Link
steph13 Re: DZIEKUJE 22.05.13, 19:19 Serdecznie dziekuje wszystkim mlodym mamom za pomysy! Wybralam przebieranki i naklejanki - o tych ostatnich nie wiedzialam, ze istnieja. Jutro ruszam na Oxford Street. Dziekuje za pomoc. Odpowiedz Link