Dodaj do ulubionych

Oblężona twierdza feministek - celebrytek.

11.03.13, 13:25
Ten tekst jest tendencyjny. Anna Wittenberg przytacza chore opinie skrajnej prawicy i ekstrapoluje je na całość populacji, tak nie wolno, to manipulacja! Ponadto próbuje tworzyć obraz kolejnej "oblężonej twierdzy", tylko po co? Odnoszę wrażenie że nasze czołowe feministki zaczęły uprawiać sztukę dla sztuki, sensem ich działań stają się same działania a nie ich efekty. Skutkiem takich działań będzie to że w tej "twierdzy" pozostaną feministki - celebrytki (jak pp. Środa, Nowicka, Szczuka, Nowicka, Wittenberg) dyskutujące zaciekle na kanapie pomiędzy sobą jak bardzo ich nie lubią, a świat pójdzie zupełnie inną drogą. Bo prawdziwy feminizm to, jak napisała jedna z komentatorek na fb, ta wiejska kobieta , która z podniesionym czołem egzekwuje swoje prawa i przełamuje stereotypy a nie warszawska celebrytka rozbiegana od telewizji do telewizji. Każdy fanatyzm kończy się w swojej "oblężonej twierdzy", żaden fanatyzm nie zyska społecznego poklasku wręcz przeciwnie, fanatyzm nawet najsłuszniejszą ideę potrafi sprowadzić do absurdu i ośmieszyć. W ten sposób słuszne i cenne idee kobiet są sprowadzane do absurdów "obelżywej feministki" czy "gościni", a to im pożytku i społecznego poklasku nie przyniesie, nie tędy droga, nie przypadkiem Partia Kobiet ma poparcie w granicach błędu statystycznego. Więc moje drogie Panie apeluję o umiar i naprawdę urażony honor i zubożone konto marszałkini Nowickiej nie są warte zaprzepaszczenia tego wszystkiego o co kobiety walczyły i walczą...

natemat.pl/31767,nowa-polska-obelga-feministka-zastapila-zyda-pedala-i-komuniste
Obserwuj wątek
    • ponte_aronte sprostowanie 11.03.13, 13:36
      Anna Wittenberg nie jest i nigdy nie była feministką, jest żarliwą katoliczką z odpowiednim światopoglądem
      wczytaj się dobrze w ten tekst ;)
    • losiu4 Re: Oblężona twierdza feministek - celebrytek. 11.03.13, 14:17
      " a przecież jesteśmy szalenie sympatyczne – śmieje się.'

nie ma to jak dobre samopoczucie :)

Pozdrawiam

Losiu
    • haen2010 Jeżeli chodzi o interesowne feministki 11.03.13, 14:26
      To zwyczajnie uważam, że umieszczenie tego dziadostwa na listach Europy Plus spowoduje ich zdołowanie.
      Po prostu, pazerność, chamstwo i bezczelność tych damulek przekroczyła wszelkie granice.
      • life.form Re: Jeżeli chodzi o interesowne feministki 11.03.13, 14:35
        haen2010 napisał:

> To zwyczajnie uważam, że umieszczenie tego dziadostwa na listach Europy Plus sp
        > owoduje ich zdołowanie.
        > Po prostu, pazerność, chamstwo i bezczelność tych damulek przekroczyła wszelkie
        > granice.

Zgadzam się. One by nie były pociągami list tylko kamieniami młyńskimi u szyi.
    • life.form Re: Oblężona twierdza feministek - celebrytek. 11.03.13, 14:33
      Ten tekst jest tendencyjny. Anna Wittenberg przytacza chore opinie skrajnej prawicy i ekstrapoluje je na całość populacji, tak nie wolno, to manipulacja! Ponadto próbuje tworzyć obraz kolejnej "oblężonej twierdzy", tylko po co?
      -----------
      - Bo to wygodny argument etyczny - obojętnie co dana dama zrobi, to jak o niej mówią, że "zła", to ona odpowiada z podniesionym czołem "my feministki jeseśmy do tego przyzwyczajone, że tak o nas mówią!" Z powodzeniem ten manewr stosowały Nowicka, Środa i Szczuka. Raptem okazało się, że najskrajniej prawicowe samce znajdują się w RP, czego rzekomym dowodem było, że mówili, że z tą premijką Wandzia postąpiła źle.
      • ponte_aronte oczywiście, że jest tendencyjny :) 11.03.13, 14:47
        już zwracałem kzetowi na to uwagę
        pani Wittenberg jest wierną córą kościoła KK i zdeklarowaną konserwatystką, której "obiektywizm" jest bardzo widoczny, choć się stara
        nie znosi feministek
        • kzet69 Re: oczywiście, że jest tendencyjny :) 11.03.13, 16:06
          Wiesz, ale akurat z tego testu wcale to nie wynika.... czytałem parokrotnie, ona broni "twierdzy" przytaczając absurdalne krytyki...
          • ave.duce KTO broni? 11.03.13, 16:12
            kzet69 napisał:

> Wiesz, ale akurat z tego testu wcale to nie wynika.... czytałem parokrotnie, on
            > a broni "twierdzy" przytaczając absurdalne krytyki...
            >
            • life.form Raczej czego broni? 11.03.13, 16:26
              Ona twierdzi, że przeciętny Polak jest antysemitą oraz zawziętym homofobem. Od tego się jej tekst zaczyna.
              Jeśli jeszcze nie rozumiesz, ona twierdzi, że blisko 100 proc polskich mężczyzn marzy o wytarganiu Zydów za pejsy i połamaniu kończyn homoeksualistom.
              Dalej twierdzi, że feminizm - dla całej populacji polskich mężczyzn jest połączeniem tych negatywnych stereotypów, a jako dowód na ten stan rzeczy przytacza cytat z... Gońca Niedzielnego.

Ja też tak potrafię. Znajdę przeurocze cytaty antysemickie i homofobiczne np. u Michałkiewicza czy Rydzyka. Ale czy uprawniony jest z tego wniosek, że Polak = antysemita i homofob?
              • ave.duce Pozostanę przy swoim pytaniu. 11.03.13, 16:49
                life.form napisał(a):

> Ona twierdzi

Która "ona"?
                • life.form Re: Pozostanę przy swoim pytaniu. 11.03.13, 19:49
                  ave.duce napisała:

> life.form napisał(a):
                  >
                  > > Ona twierdzi
                  >
                  > Która "ona"?

Nie żartujesz!? Naprawdę nie umiesz przeczytać, kto napisał omawiany tekst!????
                  • ave.duce Re: Pozostanę przy swoim pytaniu. 12.03.13, 09:28
                    life.form napisał(a):

> ave.duce napisała:
                    >
                    > > life.form napisał(a):
                    > >
                    > > > Ona twierdzi
                    > >
                    > > Która "ona"?
                    >
                    > Nie żartujesz!? Naprawdę nie umiesz przeczytać, kto napisał omawiany tekst!????
                    >

Napisała ten tekst Anna Wittenberg.
                    Ale słowa, od których się on zaczyna -
                    "Feministka zastąpiła Żyda, pedała i komunistę" -
                    nie są jej autorstwa.
        • life.form Re: oczywiście, że jest tendencyjny :) 11.03.13, 16:09
          ponte_aronte napisał:

> już zwracałem kzetowi na to uwagę
          > pani Wittenberg jest wierną córą kościoła KK i zdeklarowaną konserwatystką, któ
          > rej "obiektywizm" jest bardzo widoczny, choć się stara
          > nie znosi feministek

Myślę, że dla celebrytek religijność ma znikome znaczenie. Chyba poglądy też niewiele znaczą. Jak zresztą dla Nowickiej nie miał żadnego znaczenia los Anny Grodzkiej, którą wpuściła w ostre maliny.
          Chodzi o celebrycizm, oglądalność, wierszówki i uniewinnienie z gory za każdy czyn.
    • woda_woda Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 14:37
      gdy facet ex cathedra decyduje o tym, czym jest a czym nie jest prawdziwy feminizm :)

kzet69 napisał:

> Bo prawdziwy feminizm to [...]

• ave.duce Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 14:58
        I to zatroskanie ... wzruszające wprost.
        • gat45 Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:01
          A ja zupełnie nie widzę sprzeczności w byciu i mężczyzną, i feministą
          • ave.duce Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:10
            gat45 napisała:

> A ja zupełnie nie widzę sprzeczności w byciu i mężczyzną, i feministą

A z czego wnioskujesz, że ja widzę?
            • gat45 Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:11
              a zgadnij
              • ave.duce Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:14
                Poddaję się.
                • ave.duce Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:34
                  Doczekam się?
            • zalamanydokonca Re: Mnie bardzo się podoba, 16.03.13, 15:16
              .
        • woda_woda Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:07
          ave.duce napisała:

> I to zatroskanie ... wzruszające wprost.

Na tym to właśnie polega u Palikota. On wie lepiej od kobiet, czego one potrzebują :)
          • gat45 Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:13
            woda_woda napisała:

>
            > Na tym to właśnie polega u Palikota. On wie lepiej od kobiet, czego one potrzeb
            > ują :)

Ale zgodzisz się, że tacy mężczyźni bywają ?
            • woda_woda Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:21
              gat45 napisała:

> Ale zgodzisz się, że tacy mężczyźni bywają ?

Nie sądzę, aby człowiek A wiedział lepiej od człowieka B, czego człowiek B potrzebuje.
              • gat45 Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:26
                woda_woda napisała:

>
                > Nie sądzę, aby człowiek A wiedział lepiej od człowieka B, czego człowiek B potr
                > zebuje.

Chyba jednak może tak być, pod warunkiem, że dobrze zakreśli się dziedzinę. Bywasz u lekarza ?
                Poza tym chodziło mi o zbiorowość, a nie o konkretną panią Zosię.
                • woda_woda Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:27
                  gat45 napisała:

> Chyba jednak może tak być, pod warunkiem, że dobrze zakreśli się dziedzinę. Byw
                  > asz u lekarza ?

Lekarz, prawnik, nauczyciel - to całkowicie poza obszarem płci jest i nie ma nic wspólnego z tym, o czym tu rozmawiamy.

> Poza tym chodziło mi o zbiorowość, a nie o konkretną panią Zosię.

Znaczy, że co?
                  • gat45 Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:33
                    woda_woda napisała:

>
                    > Znaczy, że co?

znaczy, że "czego potrzebują kobietY", to nie to samo co "czego potrzebuje kobietA"
                    i że ja uważam za całkiem możliwe, że ogólną wizję na temat tego, czego w danym społeczeństwie hic et nunc potrzebują kobiety jako zbiorowość może mieć tak samo dobrze mężczyzna jak kobieta
                    • woda_woda Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:34
                      gat45 napisała:

> znaczy, że "czego potrzebują kobietY", to nie to samo co "czego potrzebuje kobi
                      > etA"

I chcesz powiedzieć, że mężczyźni lepiej od kobiet wiedzą czego one potrzebują?
                      • yoma Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:36
                        Khem, a czy kobiety same wiedzą, czego potrzebują? ;)
                        • woda_woda Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:38
                          yoma napisała:

> Khem, a czy kobiety same wiedzą, czego potrzebują? ;)

Ja wiem, a ty? :)
                      • gat45 Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:41
                        woda_woda napisała:

>
                        > I chcesz powiedzieć, że mężczyźni lepiej od kobiet wiedzą czego one potrzebują?

Uparłaś się, że nie zrozumiesz, co ja piszę - trudno. Daję sobie spokój, jako i ja sobie daję.

W każdym razie ja (kobieta) nie lubię takiego odpytywania - specjalizuje się w tym kilka osób na tym forum, w tym jedna - niedościgniona. Też kobieta.
                        • woda_woda Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:42
                          gat45 napisała:

> Uparłaś się, że nie zrozumiesz, co ja piszę

I wzajemnie.
                      • taziuta Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 19:59
                        woda_woda napisała:

> gat45 napisała:
                        > /mężczyzna/ może mieć tak samo dobrze mężczyzna jak kobieta.

> I chcesz powiedzieć, że mężczyźni lepiej od kobiet wiedzą czego one potrzebują?

Czy sformułowanie "tak samo dobrze" wg Ciebie znaczy "lepiej"? :/
                  • kzet69 Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 16:15
                    woda_woda napisała:
                    > Lekarz, prawnik, nauczyciel - to całkowicie poza obszarem płci jest"

Widzisz Wodo już jesteś nie na czasie, fanatyczki ten temat już zawłaszczyły, żądają prawa do lekarza tej samej płci...

forum.gazeta.pl/forum/w,305,141372272,141372272,Prawo_pacjenta_do_wyboru_lekarza_tej_samej_plci_.html
          • ave.duce Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:13
            Bo od dawna wiadomo, że

„Kobieta z natury jest podległa mężowi, gdyż z natury mężczyzna ma większe rozeznanie rozumu”
            • ave.duce Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:19
              ps. był nawet taki film "What Women Want" ;)
              • woda_woda Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:22
                ave.duce napisała:

> ps. był nawet taki film "What Women Want" ;)

Sorry za skojarzenie, ale słyszy sie czasem w męskim wydaniu takie credo: jeśli kobieta mówi "nie" to znaczy, że myśłi "tak" :)
                • ave.duce Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:34
                  To "mądrość narodu" - tyle samo warta co: jak się baby nie bije, to jej wątroba gnije" ;)
        • haen2010 Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:32
          Mogłabyś określić swoją opinie: Palikot i klub panów od torebek w kratkę czy Wandzia?
          • woda_woda Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:35
            haen2010 napisał:

> Mogłabyś określić swoją opinie: Palikot i klub panów od torebek w kratkę czy Wa
            > ndzia?

Mogłabym, gdybym zrozumiała o co pytasz.
            • haen2010 Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 15:49
              Żle mi się wpisało. To do ave i pań - czy popierają postępowanie Wandzi Nowickiej i feministek, które twierdzą że Palikot i jego klub to drobni biznesmeni od podróbek torebek sprowadzanych z Chin pomalowanych w zastrzeżoną kilt-kratkę?

Prokuratura w tej sprawie prowadzi poważne dochodzenie.
              • ave.duce Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 16:01
                Co do Wandy Nowickiej - nie popierałam, nie popieram i nie sądzę, żebym kiedykolwiek poparła.
                Nt. drugiej sprawy - nic mi nie wiadomo. Możesz dać jakiś link?
      • kzet69 Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 16:08
        |Jakbyś nie zauważyła to powołałem się na kobietę komentującą ten tekst na tablicy Niny Jaśnikowskiej na fb
      • dystans4 Re: Mnie bardzo się podoba, 11.03.13, 19:51
        Pisze o skutkach i społecznej percepcji działań. Wchodziłby w nie swoje buty, gdyby wypowiadał się w imieniu kobiet. I nie zmieniło by tego nic, w tym - operacja plastyczna + farmaceutyki.
        --
        Pozdrowienia
        buldog.
    • dystans4 Re: Oblężona twierdza feministek - celebrytek. 11.03.13, 19:43
      Nie czytałem artykułu w natemat, ale zgadzam się z powyższym.
      Dodam, że podobną fatalną funkcję pełnią wspomniane tu neologizmy w rodzaju gościni, członkini, polityczka, i podobne. Nowomowa odrzuca.
      --
      Pozdrowienia
      buldog.
      • ponte_aronte tu się nie zgodzę 11.03.13, 19:46
        język się rozwija, dawniej słowa "nauczycielka", "artystka" itd. też były neologizmami
    • life.form Dokladnie ten sam trip Magdaleny Srody 13.03.13, 13:00
      Cytuję:
      "Jakie inne normy dotyczące obyczajowości wyznaje większość? Na przykład takie, że geje są zboczeńcami i Wałęsa ma rację, że trzeba ich sadzać "za murem"; że Żydzi rządzą; że jak się "kobiety nie bije, to jej wątroba gnije"; że łapówki jeszcze nikomu nie zaszkodziły; że należy przywrócić karę śmierci; że ludzi można torturować; że należy zamykać usta ateistom, wyrzucić z kraju feministki, nie dawać praw cudzoziemcom; że Murzyn to małpa (zwłaszcza na stadionie), a muzułmanin to bezbożne zwierzę; że nowoczesna sztuka jest szkodliwa i państwo nie powinno jej dotować; że czytanie książek jest bezsensowne; że mężczyzna (biały) powinien panować nad światem, a kobieta mu służyć; że tylko ksiądz ma rację; no i że tradycja świętą jest!"

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,13550747,Rewolucji_nie_bedzie.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk#ixzz2NQ8DlWfF
      • zalamanydokonca Re: Dokladnie ten sam trip Magdaleny Srody 13.03.13, 13:04
        Można tylko załamać ręce nad doktor środą, niestety jest przykładem tego,że idiota także może zostac naukowcem. Wyrażenie takiej opinii, wrzucając do jednego worka kilkanaście kontrowersyjnych tematów i łączenie takich podłych i absurdalnych jak "małpa-murzyn" z powaznymi problemami typu "kara śmierci" świadczy tylko o tym,że jest to funkcjonariusz partyjny z umysłowością godną marcowych docentów a nie powaznego naukowca. Szkoda czasu na to coś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka