Dodaj do ulubionych

Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków?

05.04.13, 18:37
Pytanie to nasuwa się w związku z awanturą rozpętaną przez dziennikarzy "GW" - i generalnie mainstreamu - z powodu planowanej emisji przez TVP1 filmu Anity Gargas pt. "Anatomia upadku" (8 kwietnia, 21:30). Do ostatniej chwili próbowali i wciąż próbują zablokować wyświetlenie tego filmu.

Dlaczego panikują, skoro TVP1 ma tego samego dnia pokazać dwa dokumenty: film Anity Gargas i film "National Geographic" oparty na wersji MAK i Millera? Czy nie powinni raczej być zadowoleni z tego zestawienia - ich zdaniem - wersji oszołomskiej z wersją rzetelnie relacjonującą wydarzenia? Czyżby nie wierzyli w to, że Polacy będą potrafili mądrze i samodzielnie ocenić, który film jest bardziej wiarygodny?

Co Wy sądzicie o histerycznych reakcjach dziennikarzy "GW", "Polityki" itd.?
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 18:41
      A posel Bonikowski usilowal wyludzic pieniadze z kasy sejmu.
      I co o tym sadzisz?
    • giwi Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 18:42
      To próbowali do ostatniej chwili czy dalej próbują? Zdecyduj się na coś, żeby było logicznie i zrozumiale dla prostego cżłowieka.
      • anwad Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 19:22
        Nie wstydzisz się za koleżankę z redakcji?
        www.youtube.com/watch?v=rUVze9AP8H8
        • giwi Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 20:03
          1. To nie moja koleżanka
          2. U mnie w szkole na takie pytanie odpowiadało się: dlaczego mam sie wstydzić? Nago nie chodzę.
    • szwampuch58 Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 18:45
      Widac tylko twoja histerie.....no przepraszam moze jeszcze ze dwoch swirow ci pomaga,histeryzowac z okazji kolejnej zadymy o nazwie "Polecieli i Spadli"
    • erte2 Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 18:57
      anwad napisała:
      ...Co Wy sądzicie o...
      Sądzimy wądziu że jestes tak głupia że chyba już nie ma na to skali....
    • cookies9 Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 18:57
      Film Gargas wyemitować ,a prof. Żylicza poprosić o komentarz i podkreślenie,że film jest
      jedną wielką manipulacją...Wazne są dochody z reklam:-)
      • anwad Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 19:04
        Oglądałaś czy ufasz autorytetowi na słowo?
        • cookies9 Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 06.04.13, 09:40
          anwad napisała:

> Oglądałaś czy ufasz autorytetowi na słowo?

Prof.Żylicz jest dla mnie większym autorytetem niż Macierewicz i Gargas razem wzięci.
          • anwad Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 06.04.13, 09:45
            Dobrze, potrafisz przedstawić argumenty prof. Żylicza i je zanalizować?
          • anwad Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 06.04.13, 21:02
            A wiesz, że ten prof. Żylicz był członkiem komisji Millera, która zafundowała nam kłamliwy raport oparty na raporcie MAK?

I dlaczego tych profesorów broniących oficjalnej wersji przyczyn katastrofy smoleńskiej nie ma więcej (oprócz jeszcze prof. Artymowicza)?
    • grande.toscano Pamietam audycje za komuny w tv 05.04.13, 19:00
      Gdzie objasniano ludowi tubylczemu "kłamstwa Wolnej Europy" uprzednio zagluszane przez władze. To było dokładnie to samo co robi dziś spadkobierca Trybuny Ludu - GW.
      • anwad Re: Pamietam audycje za komuny w tv 05.04.13, 19:02
        > Gdzie objasniano ludowi tubylczemu "kłamstwa Wolnej Europy" uprzednio zagluszan
        > e przez władze.

To zrobi też TVP1. Co do tego nie można mieć złudzeń.
        • szwampuch58 Re: Pamietam audycje za komuny w tv 05.04.13, 19:11
          Przeciez los TVP jest przesadzony ,Bronek" robiacy" historie , wyswietlajac Anitke 4x dziennie ku twojemu zadowoleniu , wykonczy TVP co do tego nie można mieć złudzeń.
    • tw_wielgus Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 19:11
      Z ogromną niecierpliwością czekam na film Anity Gargas. Dużo na jego temat słyszałem, przed wszystkim pozytwynych opinii. Jestem ogromnie zainteresowany tym jak autorka podeszła do tematu. Zekranizowanie dramatu jest zdecydowanie arcytrudnym zajęciem, ale wiem, że p. Gargas nie jest nowicjuszką i wniosła do filmu ogromny bagaż doświadczeń jaki pociągneły za sobą jej poprzednie dzieła.
      Bardzo ekscytuje mnie obsada głównych ról, jak również to czy aktorzy sprawdzili się na planie.
      Mam nadzieję, że po filmie zaproszona do studia Anita Gargas zdradzi parę sekretów swojego reżyserskiego kunsztu a przede wszystkim opowie o tym jak na planie uzyskano sztuczną mgłę.
      • tw_wielgus Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 19:17
        Dodatkowo pragnę nadmienić, iż moja fascynacja kunsztem filmowym nie oklapła pomimo zmasowanych ataków ze strony niechętnego tej wybijającej się artystce młodego pokolenia ze strony środowiska GW.
        Wydaje mi się, że przemawia przez nich zwykła zawiść, /w konkurencyjnym obrazie zrealiz. przez NGC zagrała jedna z gwiazd Czerskiej - pan Konstanty Gebert/.
      • anwad Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 19:19
        Szydzisz z "GW" czy piszesz pod nieuświadamianym wpływem jej propagandy? Obawiam się, że to drugie:)
        • tw_wielgus Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 19:27
          Ależ jestem skąd! Jestem nieustannie pod Twoim magnetycznym urokiem, a co za tym idzie wpływem.
          Chrzanić propagandę GW, film możemy obejrzeć u mnie, zrobię kawę i kupię w Biedronce solone paluszki.
          • tw_wielgus Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 19:29
            Zaraz... bo się pośpieszyłem. Może wolisz chipsy paprykowe ( z Kerfura) albo prażoną kukurydzę?
          • anwad Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 19:32
            Język Ci się już plącze, i to o tej porze...:)
            • tw_wielgus Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 19:38
              ....?! Skąd! Jestem trzeźwy, zresztą jak zwykle(o tej porze). Bez obawy mogę chuchnąć w monitor.
    • anwad Mam nadzieję, że we wtorek rano 05.04.13, 20:01
      Mam nadzieję, że we wtorek rano nie zastanę tutaj nikogo, kto nie oglądał filmu i nie wyrobił sobie samodzielnej opinii.
      • giwi Re: Mam nadzieję, że we wtorek rano 05.04.13, 20:08
        Przecież ten film juz był rozpowszechniany przez inne stacje, można go kupic na płycie i jesli ktoś chciał obejrzec to dawno juz zobaczył. I każdy juz swoje przemyślenia ma i ta emisja nic nie zmieni.
        • szwampuch58 Re: Mam nadzieję, że we wtorek rano 05.04.13, 20:13
          ona zmieni,oczywista oczywistosc i prosze nie przeszkadzac w krzewieniu nowej religii
        • anwad Re: Mam nadzieję, że we wtorek rano 05.04.13, 20:20
          To skąd ta panika?
          • anwad Re: Mam nadzieję, że we wtorek rano 05.04.13, 20:28
            Podpowiem: nie chodzi o lemingi, ale o tych MWzWM, którzy są zapracowani, mają mało czasu na zajmowanie się polityką, słyszą o tym, co się dzieje pobieżnie. Po obejrzeniu filmu mogą być w szoku (tak zareagowała jedna osoba, której poleciłam obejrzenie filmu w TV Puls: od razu po filmie wysłała mi sms-a, cytuję: "Jestem w szoku").
            • szwampuch58 Re: Mam nadzieję, że we wtorek rano 05.04.13, 21:09
              Jaka panika ,kobieto?
              Widzialem te"biblie" religi smolenskiej nakrecona przez Anitke i bylem w "szoku" fakt, na czym ludzie potrafia "kase" trzepac
      • tw_wielgus Re: Mam nadzieję, że we wtorek rano 05.04.13, 20:10
        To jasne, jak butelka piwa "Poter".
    • behemot17-13 Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 20:41
      a ogólnie można? pierwszy film obejrzałem i oceniłem - knot, co do drugiego filmu nie mam zdania, nie widziałem. się zapytam, co myślisz o recenzjach w GP, ND ?
      • anwad Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 05.04.13, 20:48
        Dzisiaj w ogóle Was nie rozumiem. Nie wiem, o co pytasz. I o którym filmie mówisz.
    • anwad Czy ktoś wie 05.04.13, 21:04
      Czy ktoś wie, dlaczego "nie" dałam w nawiasie?
      • anwad Re: Czy ktoś wie 06.04.13, 09:39
        Skoro nie wiecie: tak "GW" wierzy w inteligencję części Polaków i stąd jej energiczne, ale zarazem paniczne działania na rzecz blokady emisji filmu.
    • anwad Poniedziałek, TVP1, 20:30 - pamiętajcie 06.04.13, 09:37
      Pamiętajcie, żeby tego dnia ściągnąć przed telewizory całą rodzinę, wszystkich znajomych. Przynajmniej w ten sposób przyczyńcie się do szerzenia prawdy o tragedii smoleńskiej. Lepiej późno niż wcale.
      • anwad Przepraszam, 21:30 06.04.13, 09:47
        Oczywiście w najlepszym czasie antenowym będzie film pokazujący wersję MAK i Millera. Tym bardziej obejrzyjcie. Na przekór propagandzistom, którzy chcą Was do tego zniechęcić, m.in. porą emisji.
        • cookies9 Re: Przepraszam, 21:30 06.04.13, 10:15
          Zanim obejrzymy film Gargas nalezy przeczytać artykuł Artymowicza.który jest w Polityce

"Powinny zostać odtajnione możliwie wszystkie dane, na których opierała się komisja Millera, takie jak zdjęcia, dane cyfrowe i nieoczyszczona ścieżka dźwiękowa z kokpitu. Rzecz jasna, po zaopiniowaniu przez odpowiednie agencje, jakich informacji nie można ujawnić, także przez wzgląd na uczucia rodzin zmarłych. W pozostałych sprawach powinna panować jednak jak największa jawność"

www.polityka.pl/kraj/analizy/1539841,4,analiza-dzwiekowa-smolenskiej-katastrofy.read
    • 2steryd2 GW utrzymuje rząd to co się dziwić? 06.04.13, 10:04
      nt
      • anwad Re: GW utrzymuje rząd to co się dziwić? 06.04.13, 10:40
        Czy to jest wystarczające uzasadnienie dla tak klamliwej propagandy?
    • obraza.uczuc.religijnych Wszystkie ręce na pokład! 08.04.13, 09:46
      Ruska agentura rzuca wszystkie ochłapy w obronie filmu swojej ekspozytury w osobie Gargas! Ochłapy takie jak anwad i jej wątki...
    • mariner4 W Twoja inteligencję chyba nikt nie wierzy... 08.04.13, 09:58
      I nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich Polaków. Nie masz listów uwierzytelniających.
      M.
    • erte2 Re: Czy "GW" (nie) wierzy w inteligencję Polaków? 08.04.13, 13:29
      Oto jedynie prawdziwa wersja wydarzeń z 10. 04.2010. r.
      www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=t-klYON-rKY#t=5s
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka