robocop13 10.06.13, 13:32 "Stanowimy około 4 milionowy elektorat. To tyle wyborców ile dało np. PiS-owi 34% posłów w Sejmie." Zemsta będzie słodka. Już niebawem znacjonalizujemy majątek PO hołoty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: Działkowcy szykują się do parlamentu. 10.06.13, 13:34 buraki już spodlałe buraku. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Działkowcy szykują się do parlamentu. 10.06.13, 14:16 Widziales kiedys prezesa z 35 letnim stazem przy korycie z grabiami czy konewka w reku? Nie po to uwili sobie cieple "gniazdka" na resztkach PRL-u zeby teraz oddawac swoje smierdzace El-Dorado. Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: Działkowcy szykują się do parlamentu. 10.06.13, 14:18 Nie napisałem PZD. Napisałem działkowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: Działkowcy szykują się do parlamentu. 10.06.13, 14:37 By nie było niedomówień: Nie żałuję że m.in. z moich składek powstały El-dorada PZD. Dzięki nim mam działkę. PO-nieroby nie są pierwszą partyjką która wyciąga rękę po nasze działki. Minie parę lat,... po PO słuch zaginie a działki pozostaną. Działkowcy nie pchają się do parlamentu. Nie chcą brudzić się PO-błotem. Nie mają po prostu wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Działkowcy szykują się do parlamentu. 10.06.13, 15:32 > By nie było niedomówień: Nie żałuję że m.in. z moich składek powstały El-dorada > PZD. Dzięki nim mam działkę. PO-nieroby nie są pierwszą partyjką która wyciąga > rękę po nasze działki. Żeby nie było niedomówień: to nie Ty masz działkę, bo ją tylko użytkujesz. Działkę ma PZD, ale nie do końca, bo grunt jest samorządowy lub państwowy. Twoje el-dorado powstało tyleż z Twoich składek, co z ustawowego przymusu przekazania prywatnemu stowarzyszeniu gruntów na cele ogrodowe. Żeby nie było dalszych niedomówień: lubię ogródki działkowe i nie przeszkadzają mi, że są, nawet w centrum. Żeby jednak nie było kolejnych niedomówień: przeszkadza mi, że z powodu leśnych dziadków, uświęconych olewatorstwem lub nieświadomością innych dziadków (stan umysłu, nie wiek), nie da się niczego zrobić z absurdalną sytuacją: grunt należy do jednego podmiotu, użytkuje (prawnie) drugi, trzeci użytkuje fizycznie, nikt nikomu nie płaci, nikt nie może samodzielnie tego gruntu zmienić, etc. Propozycja PO, zmierzająca do zmiany tej sytuacji, spotkała się m.in. z kontrpropozycją, żeby grunty zmieniły właściciela, owszem, ale na PZD. Bez żadnych odszkodowań i rekompensat, z zachowaniem dotychczasowych struktur. Ciekaw jestem czy działkowcy wpadliby na podobny pomysł, gdyby PO chciało zabrać grunty przemysłowe zadłużonym posiadaczom (użytkownikom, najemcom i dzierżawcom, nie właścicielom) i oddać je samorządom lub państwu? Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Developerze nieudaczniku ... 10.06.13, 15:57 4 miliony działkowców to tyle ile było wyborców którzy oddali głos na PiS w 2011 dając mu ponad 34% mandatów w Sejmie. Nie mają oni swojej reprezentacji ani w parlamencie ani w gminie. Dlatego są wyszydzani i okradani. Może czas by to zmienić. Wszystko co jest na działkach powstało ze składek i ciężkiej pracy działkowców na nieużytkach których nikt nie chciał. Nikt nam niczego nie zafundował. To że miasto się rozwija to rzecz normalna. Cmentarze także usuniecie z miast PO-cwaniaczki? Wokół jest najczęściej wiele innych niezagospodarowanych terenów. Teren uzbrojony przez działkowców to jednak smakowity kąsek. Jedźcie na Madagaskar. Tam was jeszcze nie znają to może trochę głosów dostaniecie. Do parlamentu pójdziemy by takie jak Ty nieroby nie rozkradały dorobku innych ludzi. Co byście jeszcze chcieli rozgrabić? Dorobrk PZŁowickiego, PZWędkarskiego, jeszcze raz PZPN. A jakie Ty masz prawa do tych gruntów. Umyj się bo umysł zalewa Ci szambo-mamona. A co działkowiczom do "zadłużonych posiadaczy"? Masz długi? My mamy kasy w brud. Znasz te historie o PZD Eldorado. Co,... chciałbyś się do nich dobrać? Jeśli na prawdę nie masz nic do ogrodów działkowych to spadaj stad i już nigdy się nie pokazuj. Ręce będziemy ucinać złodziejom jak to biblia nakazuje ... oko za oko ... Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Developerze nieudaczniku ... 11.06.13, 08:46 Wiem, wiem, doświadczenia w grabieniu majątku przejąłeś od rodziny, która wzbogaciła się za komuny. Nie potępiam cie, że inaczej nie potrafisz funkcjonować. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
najemnik44 Re: Developerze nieudaczniku ... 11.06.13, 09:02 sverir napisał: > Wiem, wiem, doświadczenia w grabieniu majątku przejąłeś od rodziny, która wzbog > aciła się za komuny. Nie potępiam cie, że inaczej nie potrafisz funkcjonować. S > erio. Tera to betonek developerski chce grabic tylko grabie maja przykrotkie. A zagrabta se swoje ogrodecki i domecki. Mata tam teren uzbrojony. Cemu? Bo moj ogrodecek je pikniejsy. hej. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Developerze nieudaczniku ... 11.06.13, 11:27 > Tera to betonek developerski chce grabic tylko grabie maja przykrotkie. Różnica pomiędzy leśnymi dziadkami a betonkiem deweloperskim polega na tym, że betonek chce za to zapłacić. Leśne dziadki chcą dostać działki na mocy ustawy. Leśnym dziadkom to się nawet nie dziwię, bo wychowane w PRL są przyzwyczajone do tej formy grabienia. Ale młodzi, którzy sarkają na nacjonalizację i uwłaszczenie za czasów komuny? Odpowiedz Link Zgłoś
najemnik44 Re: Developerze nieudaczniku ... 11.06.13, 11:55 sverir napisał: > > Tera to betonek developerski chce grabic tylko grabie maja przykrotkie. > > Różnica pomiędzy leśnymi dziadkami a betonkiem deweloperskim polega na tym, że > betonek chce za to zapłacić. Leśne dziadki chcą dostać działki na mocy ustawy. > Leśnym dziadkom to się nawet nie dziwię, bo wychowane w PRL są przyzwyczajone d > o tej formy grabienia. Ale młodzi, którzy sarkają na nacjonalizację i uwłaszcze > nie za czasów komuny? ty se nie plac betonku tylko wez i zbuduj. po co ty za nomi chdzis. to nie my wchdzimy z buciorami do twego ogrodka. tylko ty chcesz zlodzieju naszych ogrodeckow. i jesce ustawy co by cie do pierdla nie wzieli. a polityk co by ci to dol to juz nigdy by nie byl w parlamencie. hej Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Developerze nieudaczniku ... 11.06.13, 12:21 > ty se nie plac betonku tylko wez i zbuduj. po co ty za nomi chdzis. to nie my wchdzimy z > buciorami do twego ogrodka. tylko ty chcesz zlodzieju naszych ogrodeckow. i jesce ustawy co > by cie do pierdla nie wzieli. a polityk co by ci to dolto juz nigdy by nie byl w parlamencie. O, widzę, że dorobiłeś się na nacjonalizacji i na uwłaszczeniu. Aparatczyk czy agent? Odpowiedz Link Zgłoś
najemnik44 Re: Developerze nieudaczniku ... 11.06.13, 12:50 sverir napisał: > > ty se nie plac betonku tylko wez i zbuduj. po co ty za nomi chdzis. to ni > e my wchdzimy z > > buciorami do twego ogrodka. tylko ty chcesz zlodzieju naszych ogrodeckow. > i jesce ustawy co > > by cie do pierdla nie wzieli. a polityk co by ci to dolto juz nigdy by ni > e byl w parlamencie. > > O, widzę, że dorobiłeś się na nacjonalizacji i na uwłaszczeniu. Aparatczyk czy > agent? A ty betonku mozes se szambo u mnie na dzialecce wyrychtowac. hej Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Developerze nieudaczniku ... 11.06.13, 18:55 > A ty betonku mozes se szambo u mnie na dzialecce wyrychtowac. hej Znaczy się dom ci postawić? Nie zrozumiesz tego, ale cudzego nie tykam. Odpowiedz Link Zgłoś
skarbekzgor3 Re: Developerze nieudaczniku ... 11.06.13, 19:26 sverir napisał: > > A ty betonku mozes se szambo u mnie na dzialecce wyrychtowac. hej > > Znaczy się dom ci postawić? Nie zrozumiesz tego, ale cudzego nie tykam. Podły złodziej jesteś. Okradać ludzi którzy nic nie mają. Na krzywdzie ludzkiej majątku nie zbudujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Developerze nieudaczniku ... 12.06.13, 16:44 > Podły złodziej jesteś. Okradać ludzi którzy nic nie mają. Na krzywdzie ludzkiej majątku nie > zbudujesz. Okradać można z własności. Ogródki nie są własnością działkowców, więc nie można ich z tego okraść. Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: Developerze nieudaczniku ... 13.06.13, 08:38 sverir napisał: > > Podły złodziej jesteś. Okradać ludzi którzy nic nie mają. Na krzywdzie lu > dzkiej majątku nie > > zbudujesz. > > Okradać można z własności. Ogródki nie są własnością działkowców, więc nie możn > a ich z tego okraść. Bo w PRL-u to była jedyna forma własności. Popierasz PRL-owskie formy własności? Ponieważ ta forma po przekształceniach ustrojowych budzi wiele kontrowersji, 29 lipca 2005 r. została wprowadzona ustawa o przekształceniu prawa użytkowania wieczystego w prawo własności. I co? Jak ktoś skorzystał z tej ustawy to też mu będziesz odbierał? Do kościoła to Ty pewnie nie chodzisz. Nie może być wierzącym ktoś pełen nienawiści, zachłanny, chcący odebrać działkowcowi, najczęściej emerytowi, który pracował całe życie by dać darmowe wykształcenie takim wszom jak Ty. On nie wybierał systemu. Zawsze znajdzie się w społeczeństwie grupa malkontentów którzy potrafią tylko narzekać. Na szczęście nikt nie będzie takich oszołomów jak Ty pytał. To jeszcze mi wyjaśnij. Ty jesteś taki społeczny malkontent czy masz w tym swój interes deweloperski? Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: Działkowcy szykują się do parlamentu. 10.06.13, 15:33 Dla PO-nieudaczników (bo nic im się nie udało) uczciwy i pracowity działkowicz to burak. Mamy w kraju 4 miliony takich buraków. Popatrz trochę na sondaże. Pierwszym pytaniem buraków w wyborach będzie: czy należałeś kiedykolwiek do PO? Byście już nigdy nie mieli możliwości okradać uczciwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Działkowcy szykują się do parlamentu. 10.06.13, 14:23 To chyba cos z Feliksa Edmundowicza Dzierżyńskiego? I to forma :-) Znacjonalizujemy.Chyba myslisz o tej jedynej na swiecie partii chrzescijańsko-komunistycznej jaka jest PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: Działkowcy szykują się do parlamentu. 10.06.13, 14:47 Jeśli PO znacjonalizuje działki to faktycznie najbliższy nam będzie Dzierżyński. Chcecie powtórki z Solidarności? Wywieziemy was na taczkach na kupie gnoju. O ile uwierzymy w to co mówią politycy dziś to najbliżej nam będzie do RP: prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/ogrodki;dzialkowe;w;polsce;ruch;palikota;broni;emerytow;i;rencistow,127,0,1301887.html Popatrz zresztą na sondaże. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Działkowcy szykują się do parlamentu. 10.06.13, 15:09 A tak konkretnie, to co chcesz nacjonalizować? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrko777 Re: Działkowcy szykują się do parlamentu. 10.06.13, 18:16 A Wy podaliście do powszechnej wiadomości jak chcecie nas znacjonalizować. Gdzie jest wasz projekt? Także Was przed faktem dokonanym postawimy. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Będzieci siać marchewkę w sejmie? 10.06.13, 14:47 "TK zakwestionował m.in. rozwiązania określające przywileje PZD, w tym monopol Związku na przydział działek czy obowiązkową przynależność do niego" stare ale jare;-) www.fakt.pl/Dzialkowcy-Wasz-prezes-zyje-jak-krol-,artykuly,47516,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: Będzieci siać marchewkę w sejmie? 10.06.13, 14:56 Niektórzy niestety mają problemy ze zrozumieniem tego co czytają. Jednym z powodów może być anty-ekologiczna gospodarka PO-kolesi. Może nie od razu zrozumiesz. Dlatego dam Tobie trochę czasu na przemyślenia. No chyba że już jesteś zupełnym PO-betonem. Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: Będzieci siać marchewkę w sejmie? 10.06.13, 14:51 Tak. A pierwszym dekretem będzie nacjonalizacja majątku PO. W odróżnieniu od majątku działkowców, majątek PO powstał z podatków całego narodu i w całości powinien do niego powrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Będzieci siać marchewkę w sejmie? 10.06.13, 14:57 jaki "majątek działkowców"? te szopki z dykty i papy, nierzadko w centrach miast? 20 km za miasto i tam uprawiać szczypior, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: Będzieci siać marchewkę w sejmie? 10.06.13, 15:17 To o co tyle hałasu. Niech PO-złodzieje zapomną o rozkradaniu naszego majątku i będzie po sprawie. Z PZPN się nie udało PO-nierobom. FIFA Wam nie pozwoliła. Chcecie drugiej Grecji czy Turcji to igrajcie z ogniem. A ty PO-nieudaczniku developerze jak odgaduję, wylej sobie trochę betonu na łepetynę to cię trochę ostudzi. Chcesz się czegoś dorobić to pracuj ciężko dziesiątki lat jak miliony działkowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Będzieci siać marchewkę w sejmie? 10.06.13, 15:35 > To o co tyle hałasu. Niech PO-złodzieje zapomną o rozkradaniu naszego majątku i będzie po > sprawie. Trzymając się twojego słownictwa, to na razie nasz majątek rozkrada PZD, a wy bierzecie w tym czynny udział i jesteście najważniejszymi beneficjentami kradzieży. Dla lepszego zrozumienia: wystaw sobie nową ustawę, że grunt z działką przechodzi na własność PZD, Ty nabywasz - ustawowe prawo - do użytkowania tego gruntu, ale jednocześnie masz ustawowy obowiązek przekazania go dalej, choćby i mnie. Ciekawe, kto w tej sytuacji by kradł, a kto byłby okradany? Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Tak ... metoda kija i marchewki ... 10.06.13, 16:21 Nie rozumiesz tematów o których mówisz. Ruch działkowy nie opiera się na własności prywatnej. Jest to raczej m.in. ciężka praca na rzecz ekologii i wychowania młodego pokolenia w tym duchu. Jeśli chciałbym własności prywatnej to kupiłbym sobie działkę letniskową lub willę w centrum miasta. Chociaż nie wiadomo czy kiedyś jacyś oszołomi parlamentarni przekupieni przez lobby developerskie nie zabraliby mi tego. Najlepiej gdyby ziemia działek należała do stowarzyszenia lokalnych działkowców. Nie wyobrażam sobie by była to własność prywatna. Bo co np. jeśli sąsiad wybuduje sobie spalarnie śmieci itp. Może przesadzam (w końcu ogrodnik jestem to mogę) ale tego rodzaju zagrożenia są realne znając współczesne przekupne realia. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Tak ... metoda kija i marchewki ... 11.06.13, 08:54 > Nie rozumiesz tematów o których mówisz. Ruch działkowy nie opiera się na własno > ści prywatnej. Ależ mylisz się. Jak najbardziej opiera się na własności prywatnej. Świadczą o tym choćby krzyki, że nasadzenia, że zabudowa, że składki, że ziemia, etc. To powinno być uregulowane w normalny, zdroworozsądkowy sposób, a nie tak, jak jest obecnie, kiedy aż trzy różne osoby (fizyczne i prawne) mają prawo do działki, ale żadna z nich nie może nic zrobić bez czyjejś zgody. > Najlepiej gdyby ziemia działek należała do stowarzyszenia lokalnych działkowców. Nie > wyobrażam sobie by była to własność prywatna. Ależ własność prywatna nie jest jednoznaczna z własnością osoby fizycznej. Stowarzyszenie czy inna osoba prawna też może posiadać działkę, łaj not? > Bo co np. jeśli sąsiad wybuduje sobie spalarnie śmieci itp. Przecież ruch działkowy to praca na rzecz ekologii? Przecież działkowcy to ludzie, którym zależy tylko na uprawianiu ogródka, wychowywaniu młodego pokolenia, odpoczynku wśród zieleni, a zarabiać na gruncie chcą tylko deweloperzy? Skąd obawa, że sąsiad będzie chciał budować spalarnię śmieci? > Może przesadzam (w końcu ogrodnik jestem to mogę) ale tego rodzaju zagrożenia są > realne znając współczesne przekupne realia. Władze stowarzyszenia też będzie można przekupić, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
najemnik44 Re: Tak ... metoda kija i marchewki ... 11.06.13, 10:37 > Władze stowarzyszenia też będzie można przekupić, nie? Chopie nijak ci pomoc nie moga. Bzdury jakowes wypisujes se. hej. Odpowiedz Link Zgłoś
skarbekzgor3 Re: Tak ... metoda kija i marchewki ... 11.06.13, 22:02 sverir napisał: > Ależ mylisz się. Jak najbardziej opiera się na własności prywatnej. Świadczą o > tym choćby krzyki, że nasadzenia, że zabudowa, że składki, że ziemia, etc. To p > owinno być uregulowane w normalny, zdroworozsądkowy sposób, a nie tak, jak jest > obecnie, kiedy aż trzy różne osoby (fizyczne i prawne) mają prawo do działki, > ale żadna z nich nie może nic zrobić bez czyjejś zgody. > Ależ własność prywatna nie jest jednoznaczna z własnością osoby fizycznej. Stow > arzyszenie czy inna osoba prawna też może posiadać działkę, łaj not? > Przecież ruch działkowy to praca na rzecz ekologii? Przecież działkowcy to ludz > ie, którym zależy tylko na uprawianiu ogródka, wychowywaniu młodego pokolenia, > odpoczynku wśród zieleni, a zarabiać na gruncie chcą tylko deweloperzy? > Władze stowarzyszenia też będzie można przekupić, nie? I co nienawiść ci mózg zalewa? Emeryta nie stać na wille z ogródkiem. A za czyje pieniądze się wykształciłeś podły złodzieju. Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 PO-nieroby ... 10.06.13, 15:24 My tyko naśladujemy PO-komuchów. To PO-Bierutowcy przygotowali ustawę nacjonalizującą. My snujemy na razie plany. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PO-nieroby ... 10.06.13, 15:42 Ale pytam: co konkretnie chcesz znacjonalizować? Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: PO-nieroby ... 10.06.13, 16:01 Gdybyś nie miał problemów ze zrozumieniem tego co czytasz to pewnie byś wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PO-nieroby ... 10.06.13, 16:06 A mógłbyś wprost odpowiedzieć na grzecznie zadane pytanie? Co, konkretnie, chcesz znacjonalizować? Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: PO-nieroby ... 10.06.13, 16:24 A co mało grzecznie odpowiadam? W końcu to mnie okradają a nie ciebie. Staram się jak najgrzeczniej. Przepraszam jeśli kogoś uraziłem. Nie było to moim zamiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: PO-nieroby ... 10.06.13, 16:26 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Majatki-partii-Tak-sie-na-nas-dorobili,wid,15195303,wiadomosc.html?ticaid=110be8&_ticrsn=3 Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Działki przy Odyńca w Wawie.. 10.06.13, 16:42 Działki przy Odyńca w Warszawie ufundowała rodzinom ubogich robotników Pani Piłsudska, żona Komendanta, żeby mogły sobie hodować na nich warzywa i owoce. Sądzicie, że nielegalnie? I kto miałby to dziś przejąć i na jakie cele? Podobnie się rzecz miała z ogródkami Jordanowskimi, co z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PO-nieroby ... 10.06.13, 17:47 Tekst jest zilustrowany gmachem Sejmu. Chcesz nacjonalizować gmach Sejmu? Pytanie jest proste. Chcesz nacjonalizować majątek PO, więc niewątpliwie wiesz, co na ten majątek się składa. Ja nie wiem, więc pytam. Co, konkretnie, będziesz nacjonalizować. U źródła pytam, bo przecież nikt nie wie lepiej niż ty. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrko777 Re: PO-nieroby ... 10.06.13, 18:19 Pod włos mnie nie bierz. A gdzie projekt waszej ustawy? Jak już będzie uchwalona to się dowiesz. Opublikujemy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PO-nieroby ... 10.06.13, 18:41 A co ty, Piotruś, chcesz ode mnie właściwie...? Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: PO-nieroby ... 10.06.13, 22:17 yoma napisała: > A co ty, Piotruś, chcesz ode mnie właściwie...? Co Ty taki niekumaty. Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: PO-nieroby ... 11.06.13, 01:32 yoma napisała: > Tekst jest zilustrowany gmachem Sejmu. Chcesz nacjonalizować gmach Sejmu? > > Pytanie jest proste. Chcesz nacjonalizować majątek PO, więc niewątpliwie wiesz, > co na ten majątek się składa. Ja nie wiem, więc pytam. Co, konkretnie, będzies > z nacjonalizować. U źródła pytam, bo przecież nikt nie wie lepiej niż ty. A Ty tak tylko obrazki czy czytanie tekstu także? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PO-nieroby ... 11.06.13, 10:43 No, a w tekście jest napisane, że Tusk jeździ partyjnym samochodem. Znacjonalizować samochód, bardzo chlubny program, ale daleko to ty na nim kolego nie zajedziesz :) I oczywiście powstaje pytanie, KTO będzie jeździł tym znacjonalizowanym samochodem. Czy może będzie stał na policyjnym parkingu, a działkowcy będą się zrzucać na jego utrzymanie? :) Nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie, zamiast się wić? Chcę znacjonalizować to, to a to. Ten budynek, tę działkę, to konto w banku, ten zakład produkcyjny. Ze wskazaniem palcem poproszę. Bo tak to wiesz, możemy dyskutować do defecatam śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
najemnik44 Re: PO-nieroby ... 11.06.13, 13:14 yoma napisała: > No, a w tekście jest napisane, że Tusk jeździ partyjnym samochodem. Znacjonaliz > ować samochód, bardzo chlubny program, ale daleko to ty na nim kolego nie zajed > ziesz :) I oczywiście powstaje pytanie, KTO będzie jeździł tym znacjonalizowany > m samochodem. Czy może będzie stał na policyjnym parkingu, a działkowcy będą si > ę zrzucać na jego utrzymanie? :) > > Nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie, zamiast się wić? Chcę znacjonalizowa > ć to, to a to. Ten budynek, tę działkę, to konto w banku, ten zakład produkcyjn > y. Ze wskazaniem palcem poproszę. Bo tak to wiesz, możemy dyskutować do defecat > am śmierci. A do domu dziecka damy. niech sie dzieciska ciesa. pojada se na wakacje i do kina. hej a tobie mamona jus wogole w glowie pomisala. kup se dzialecke i patsaj jak wsysko se rosnie. a moze i ty zrozumis ze pieniadze to nie wsycko. hej Odpowiedz Link Zgłoś
najemnik44 Re: PO-nieroby ... 11.06.13, 08:56 > Tekst jest zilustrowany gmachem Sejmu. Chcesz nacjonalizować gmach Sejmu? > > Pytanie jest proste. Chcesz nacjonalizować majątek PO, więc niewątpliwie wiesz, > co na ten majątek się składa. Ja nie wiem, więc pytam. Co, konkretnie, będzies > z nacjonalizować. U źródła pytam, bo przecież nikt nie wie lepiej niż ty. Ja bym zaczal od gazeta.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrko777 [...] 10.06.13, 17:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Działkowcy do parlamentu po 33% mandatów. 10.06.13, 17:48 Super, a program jaki? Wodzu, na Kijów, bo tam gleby żyzne? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Działkowcy do parlamentu po 33% mandatów. 10.06.13, 18:19 piotrko777 napisał: > Patrząc na statystyki to jeżeli działkowicze się skrzykną razem to mogą mieć po > nad 33% mandatów. mogą co najwyżej się ....., no nawieźć naturalnie swe działki. Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 Re: Działkowcy do parlamentu po 33% mandatów. 11.06.13, 01:35 m.c.hrabia napisał: > piotrko777 napisał: > > > Patrząc na statystyki to jeżeli działkowicze się skrzykną razem to mogą m > ieć po > > nad 33% mandatów. > > mogą co najwyżej się ....., no nawieźć naturalnie swe działki. A Ty tak wogóle to piszesz ze zrozumieniem treści tego co piszesz? Czy tylko z czytaniem masz problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
robocop13 A może nawet 50% mandatów ... 11.06.13, 00:13 To możliwe przy spodziewanym spadku frekwencji. A wiadomo że działkowcy to najrzetelniejsi wyborcy. Będą glosowali wszyscy. Może któraś z partii politycznych obieca nam w końcu jakieś udogodnienia ... np. lekarz rodzinny raz w tygodniu przyjmuje na działkach ... itp. Można to zrobić beznakładowo. Wymaga tylko zorganizowania ... Ogrodzone parkingi pod działkami ... sami zapłacimy za wszystko. ... W końcu należy się nam seniorom odrobina pomocy od państwa. A można zrobić wiele bez żadnych lub bardzo znikomych nakładach. Odpowiedz Link Zgłoś
najemnik44 A powiedzta ... 11.06.13, 12:54 ... kochane ludziska z platformy gdziesik znalezc mozna was projekt ustawy dla nasych ogrudeckow Odpowiedz Link Zgłoś
najemnik44 Re: A powiedzta ... 11.06.13, 12:56 bo pzd znalazlek sites.google.com/site/projektustawyorod/ a innych projektow nijak znalezc nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
polska_tuska_na_sprzedaz Re: Działkowcy szykują się do parlamentu. 11.06.13, 13:57 Działkowcy nie mają nic więcej do stracenia; spółdzielców komuchy okradły z oszczędności na mieszkaniach, tylko niewielu otrzymało część swojego wlasnego majątku. Teraz czas na działkowców. Ciekawe ile komuchy - przepraszam, liberałowie z Partii Obywatelskiej - zabiorą działkowcom, wszystko - czy zostawią jakieś ochłapy, by ludzie mogli się pokłócić przy podziale owych resztek ? Zwykle ludzie starsi dają za wygraną. A gra idzie o wielkie pieniądze, spekulanci nieruchomości już oblizują sobie łapy. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Działkowcy szykują się do parlamentu. 11.06.13, 14:17 Jak można zabrać komuś cos co nie jest jego własnością?Chyba mówimy o odzyskaniu przez Państwo swojej własności? Podstawowym prawem, które na dzień dzisiejszy określa sytuację działkowców jest Ustawa z 8 lipca 2005 roku o rodzinnych ogrodach działkowych. Wynika z niej, że ogrody działkowe zakładane mogą być na gruntach należących do państwa, samorządu lub Polskiego Związku Działkowców (PZD). Te tereny, dla których uchwalony został miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego przewidujący istnienie działek mogą być przekazywane w nieodpłatne użytkowanie (użytkowanie, a nie użytkowanie wieczyste) Polskiemu Związkowi Działkowców. Na podstawie aktualnie obowiązującej ustawy, dopiero kiedy spełniony zostanie ten warunek (uchwalony plan zagospodarowania przestrzennego z funkcją ogrodów) właściciel gruntu może przekazać go nieodpłatnie w wieczyste użytkowanie. Ale tylko Polskiemu Związkowi Działkowców, a nie poszczególnym jego członkom. Odpowiedz Link Zgłoś
najemnik44 Re: Działkowcy szykują się do parlamentu. 11.06.13, 14:37 alistair-p napisał: > Jak można zabrać komuś cos co nie jest jego własnością?Chyba mówimy o odzyskani > u przez Państwo swojej własności? > Podstawowym prawem, które na dzień dzisiejszy określa sytuację działkowców jest > Ustawa z 8 lipca 2005 roku o rodzinnych ogrodach działkowych. Wynika z niej, ż > e ogrody działkowe zakładane mogą być na gruntach należących do państwa, samorz > ądu lub Polskiego Związku Działkowców (PZD). > Te tereny, dla których uchwalony został miejscowy plan zagospodarowania przestr > zennego przewidujący istnienie działek mogą być przekazywane w nieodpłatne użyt > kowanie (użytkowanie, a nie użytkowanie wieczyste) Polskiemu Związkowi Działkow > ców. > Na podstawie aktualnie obowiązującej ustawy, dopiero kiedy spełniony zostanie t > en warunek (uchwalony plan zagospodarowania przestrzennego z funkcją ogrodów) w > łaściciel gruntu może przekazać go nieodpłatnie w wieczyste użytkowanie. Ale ty > lko Polskiemu Związkowi Działkowców, a nie poszczególnym jego członkom. Tak tak cipulko. A kosmici to cie czasem nie uprowadzili? Odpowiedz Link Zgłoś
najemnik44 A nas prezesiunio ... 11.06.13, 16:30 ... kochanienki na prezydenta. hej Odpowiedz Link Zgłoś