volupte 12.06.13, 11:21 To jest sposób na oszczerców. Rokita i Ziobro długo to będą pamiętać.wiadomosci.onet.pl/kraj/jan-rokita-ma-powazne-klopoty-zastanawia-sie-czy-w,1,5538722,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bardzolysapala Re: Rokita 12.06.13, 11:43 Panie Rokita zostań pan poza krajem skoro tam jest cudniej. Bedziemy mieli w Polsce więcej tlenu. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rokita 12.06.13, 11:57 najfajniejsze jest to, że pan Rokita czuje się pokrzywdzony przez kraj, w którym zmusza się go do przestrzegania prawa Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 12:05 Za atak na pisowskiego komendanta , tylko PiS moze mu załatwic umorzeie egzekucji. Trzea bedzie lizać dupsko pisowi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: Trzea bedzie lizać dupsko pisowi:-) 12.06.13, 12:07 Liże od niepamiętnych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Trzea bedzie lizać dupsko pisowi:-) 12.06.13, 12:19 Ale powierzchownie , czas na dogłębne lizanie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Rokita 12.06.13, 14:38 scoutek napisała: > najfajniejsze jest to, że pan Rokita czuje się pokrzywdzony przez kraj, w który > m zmusza się go do przestrzegania prawa Będąc w mumii wolności sam to prawo tworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rokita 12.06.13, 15:26 2005 JMR:Trzeba ściągnąć obywatelom cugle!Dura lex sed lex o na ciemny lud.JMR(kombatant walki z KOMUNOM,poseł,minister,premier in spe.....) był postrachem personelu polskich lotnisk i samolótów.A na niemieckim lotnisku go pobili,wysadzili z samolotu i wsadzili na dołek.Acha,dali mu jeszcze 3 tys EURO.Grzywny! Ach gdyby tak od razu każdy zrozumieć mógł,że lepsza droga bez drogowskazów niż drogowskazy bez dróg(SJ Lec) Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Rokita 12.06.13, 17:23 douglasmclloyd napisał: > scoutek napisała: > > > najfajniejsze jest to, że pan Rokita czuje się pokrzywdzony przez kraj, w > który > > m zmusza się go do przestrzegania prawa > > Będąc w mumii wolności sam to prawo tworzył. Akurat jeśłi chodzi o egzekucję wyroków cywilnych to mumia wolności niewiele zmieniła. Pretensje raczej do przedwojennego ustawodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: Ten krzywousty przemądrzalec przegrał proces? 12.06.13, 12:04 No proszę, proszę. A dzisiaj rano słyszałem paru kretynów ubolewających nad tym, że tę irytującą mendę z partii wywalili za niepłacenie składek. Oto polska mentalność - nieważne, że - inaczej NiedoszłypremierzKrakowa - to menda ale głośno o niej to może nie płacić - jakąś cichą myszkę nie płacącą wyp.....lić można bez skrupułów. Panie Rokita-Sprechen w dechenidź pan wreszcie w PiSdu. Za cierpienia doznane od Tuska kurdupel cię uwolni od składek. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Ten krzywousty przemądrzalec przegrał proces? 12.06.13, 15:42 Jaś Maria Rokita:Diabeł,chłop czy kobita?/Nel Rokita w pół roku po małżeństwie z JMR została szefową i delegatką polskich kobiet w EUK(europejska unia kobiet) Odpowiedz Link Zgłoś
spite_pit Re: Rokita 12.06.13, 12:21 Rozstrzeliwanie byłoby jeszcze skuteczniejsze, tylko co to ma wspólnego ze sprawiedliwością? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rokita 12.06.13, 12:24 spite_pit napisał: > Rozstrzeliwanie byłoby jeszcze skuteczniejsze, tylko co to ma wspólnego ze spra > wiedliwością? Więcej niż Twój wpis z tematem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
spite_pit Re: Rokita 12.06.13, 12:30 OK, jesteś oszczercą, to płac, ale proporcjonalnie do winy. Pijany kierowca narażający czyjeś życie i zdrowie na drodze dostaje kilkaset złotych mandatu, a za obrazę ma być 350 tys.? Naprawdę uważasz, że nazwanie jakiegoś prokuratorskiego ważniaka podlecem jest większą zbrodnią niż narażanie ludzi na śmierć czy kalectwo? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 12:34 Nie nazwanie tylko zarzucenie mu ukrywanie zabójstwa , a to wspoludział. A kierowca jak spowoduje wypadek po pijaku to siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
spite_pit Re: Rokita 12.06.13, 12:36 Przecież wyraźnie napisałem, że nie chodzi o sam wyrok skazujący, tylko o wysokość grzywny. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 12:38 To nie jest grzywna, tylko zadosćuczynienie. W ogólnopolskich mediach oskarżył o przestepstwo to i w takich musiał przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Rokita 12.06.13, 15:12 spite_pit napisał: > Przecież wyraźnie napisałem, że nie chodzi o sam wyrok skazujący, tylko o wysok > ość grzywny. > To jeszcze dowiedz się, czy to grzywna, czy koszt przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Rokita 12.06.13, 12:27 spite_pit napisał: > Rozstrzeliwanie byłoby jeszcze skuteczniejsze, tylko co to ma wspólnego ze > sprawiedliwością? Wg Ciebie sprawiedliwy jest brak odpowiedzialności za słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
spite_pit Re: Rokita 12.06.13, 12:32 Sprawiedliwa byłaby grzywna w wysokości kilkuset złotych, najwyżej kilku tysięcy (w zależności od zarobków). Pozbawienie kogoś całego majątku za słowa jest oznaką zdziczenia polskiego wymiaru sprwiedliwości. Ludzie, którzy wydają takie wyroki, są barbarzyńcami, a nie sędziami. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 12:37 Duza krzywda , mała kara? Mógł sie bronić , wykazac skruche , przeprosic to by sie inaczej skończyło. To ukarane kłamstwo , buta i cynizm . Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rokita 12.06.13, 13:33 spite_pit napisał: > Sprawiedliwa byłaby grzywna w wysokości kilkuset złotych, najwyżej kilku tysięc > y (w zależności od zarobków). Pozbawienie kogoś całego majątku za słowa jest oz > naką zdziczenia polskiego wymiaru sprwiedliwości. Ludzie, którzy wydają takie w > yroki, są barbarzyńcami, a nie sędziami. Minister Nowak z mecenasem Giertychem chcieli od S Latkowskiego równy MILION pln! Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 13:37 Chyba 30mln a nie milion i nie kary tylko zbezpieczenia roszczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Rokita 12.06.13, 14:02 zoil44elwer napisał: > Minister Nowak z mecenasem Giertychem chcieli od S Latkowskiego równy MILION pl > n! Skoro maja dowody to nie ma znaczenia czy to milion czy 10 mln. Pokaza i nie zaplaca nic. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Rokita 12.06.13, 12:29 volupte napisał: > To jest sposób na oszczerców. Rokita i Ziobro długo to będą pamiętać. Tak, ci dwaj będą pamiętać, ale nie uważam aby to był jakiś sposób na zasadzie przestrogi, dla innych. Oszczercy z charakteru są nimi bez zastanawiania się nad skutkami. Poza tym, oni są wyjątkowi (we własnych oczach) więc... Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 12:40 Tym razem zapamietaja:-) Czy od tamtego czasu Ziobro podobie sie zachował? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Rokita 12.06.13, 12:41 volupte napisał: > To jest sposób na oszczerców. Podobnie konsekwentnie powinno sie postepowac z wszystkimi oszczercami to moze zastanowiliby sie zanim zaczna chrzanic. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 12:45 Ta uważam i to obojetne z tórej strony politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Rokita 12.06.13, 12:54 volupte napisał: > Ta uważam i to obojetne z tórej strony politycznej. Zgoda. Nie pomoze to jednak w wypadkach kiedy ktos sugeruje "wiem ale nie powiem" a to tez wyjatkowe swinstwo a sa tacy, ktorzy sie nim posluguja czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 13:18 ,,Wiem ale nie powiem" oszczerstwem nie jest , tylko insynuacja . Za to kary sadowej nie ma, to zwykłe świństwo,a to wywołuje pogardę , co jst tez rodzajem kary :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rokita 12.06.13, 14:21 volupte napisał: > Ta uważam i to obojetne z tórej strony politycznej. Potkomunista,Milioner Urban za swój primaaprilisowy żart o Panu Tusku POwinien wyBULić 100mln PLN! Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 14:26 Dlaczego ? Nie pomówił Tuska o przestepstwo , a tylko o knajacka rozmowę. To odszkodowanie a nie kara. A ile to od sadu zalezy . Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Chybaście zwariowali 12.06.13, 13:10 Kara za pyskówkę powinna być dotkliwa, a nie niszczyć człowieka i jego rodziny. Że mnie żaden sympatyk Jasia, ale polskie sądy wpadły korkociąg karania bez umiaru. Statystyki napawają przerażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re:hjeniek bredzisz 12.06.13, 14:30 m.c.hrabia napisał: > jak zwykle od jakiegoś czasu. Do0brze mówi, dziwi mnie,że Ty platfusek tak się znęcasz na "trupem" Jasia. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Chybaście zwariowali 12.06.13, 13:21 A gdzie tu kara? Powiedziales w mediach , odszczekaj w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Chybaście zwariowali 12.06.13, 13:30 i do tego jak na sąd to więcej niż na pijaka bo potem kończy się ciepaniem tortami Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Chybaście zwariowali 12.06.13, 14:11 haen2010 napisał: > Kara za pyskówkę powinna być dotkliwa, a nie niszczyć człowieka i jego rodziny. > Że mnie żaden sympatyk Jasia, ale polskie sądy wpadły korkociąg karania bez um > iaru. Statystyki napawają przerażeniem. > Mam podobne zdanie na ten temat,mimo iż Jasiu, nigdy nie był bohaterem z mojej bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Chybaście zwariowali 12.06.13, 14:34 Co tam JMR-Oszczerca,grunt że zarobią media i komornicy. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Chybaście zwariowali 12.06.13, 14:37 zoil44elwer napisał: > Co tam JMR-Oszczerca,grunt że zarobią media i komornicy. Jasiu przegiął, ale to natura POPiSowa. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Chybaście zwariowali 12.06.13, 16:01 haen2010 napisał: > Kara za pyskówkę powinna być dotkliwa, a nie niszczyć człowieka i jego rodziny. > Że mnie żaden sympatyk Jasia, ale polskie sądy wpadły korkociąg karania bez um > iaru. Statystyki napawają przerażeniem. > Niech się cieszy, ze nie pod jankeską jurysdykcję się dostał.... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Chybaście zwariowali 12.06.13, 17:38 POnoć JMariaR to prawnik po UJ.Widocznie uczył się prawa tak jak BMariaKomorowski historii na UW.Byli w podziemiu walcząc o Niepodległość więc nie mieli głowy,czasu,woli i ochoty na naukę! Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Rokita 12.06.13, 13:14 Ziobro już dawno zapomniał a w wypadku Rokity nie widac ani śladu jakiejkolwiek refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
spite_pit Mam jeszcze lepszy pomysł!!!! 12.06.13, 14:08 Mój pomysł na uciszanie krytyków jest wręcz rewelacyjny. Jeżeli ktoś powie coś obraźliwego o jakimś ustawionym politycznie ważniaku, to wszystkie główne media powinny o tym poinformować w głownych wydaniach wiaodmości oraz na pierwszych stronach gazetet i portali. Potem sądy mogłyby już tylko skazywać na wyroki prowadzące do konfiskaty setek tysięcy złotych. Np. ja teraz mówię: sędzia Tuleja to wyjątkowo podły synalek kagiebistki. Gdybym był z PiSu, to szczujnia z Czerskiej już by mnie pewnie wytropiła i nagłośniła moją wypowiedź, a potem synowie i córy KGB-istów by mnie skazali. Prawda, że proste? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Mam jeszcze lepszy pomysł!!!! 12.06.13, 14:16 Próba odwracania kot ogonem nic ci nie da. Tu nikt tego nie kupi. Ośmieszasz się. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Mam jeszcze lepszy pomysł!!!! 12.06.13, 16:05 volupte napisał: > Próba odwracania kot ogonem nic ci nie da. Tu nikt tego nie kupi. Ośmieszasz si > ę. > Nikt by tego ciołka nie skazał.... Wobec niego ma zastosowanie art. 31. § 1 kk..... Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Forumowe platfusy 12.06.13, 14:32 pokazały swoje prawdziwe nienawistne oblicze. Przecież Rokita był również platfusem. Przecież obraził komendanta z pisowskiego nadania.... Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Forumowe platfusy 12.06.13, 14:37 Nie obraził a pomówil o przestepstwo. To różnica. Nie ma znaczenia kto kogo i z jakiej politycznej opcji . Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Forumowe platfusy 12.06.13, 14:39 godz-0800 napisał: > pokazały swoje prawdziwe nienawistne oblicze. > Przecież Rokita był również platfusem. Rozumiem, ze gdyby nie chodzilo o R lecz o przedstawiciela SLD bronilbys go do ostatniej kropli krwi Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Forumowe platfusy 12.06.13, 14:43 pis_da_deby napisał: > godz-0800 napisał: > > > pokazały swoje prawdziwe nienawistne oblicze. > > Przecież Rokita był również platfusem. > > Rozumiem, ze gdyby nie chodzilo o R lecz o przedstawiciela SLD bronilbys go do > ostatniej kropli krwi To tylko Twoje domysły. Jasiu,który walczył jak lew z komuną doczekał się pewnej wyrozumiałości od lewicowca, a szeregowi żołnierze PO go opluwają. O tempora, o mores. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Forumowe platfusy 12.06.13, 17:05 wróć i prześledź swoje wpisy o Kwaśniewskim, Siwcu, Kaliszu. może przejdzie ci ochota na moralizatorstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Forumowe platfusy 12.06.13, 17:27 behemot17-13 napisał: > wróć i prześledź swoje wpisy o Kwaśniewskim, Siwcu, Kaliszu. może przejdzie ci > ochota na moralizatorstwo. Olek ma u mnie przechlapane od czasów jego prezydentury, kiedy to dziennikarzom,którzy go znudzili pytaniami powiedział....biskupi czekają. Oraz ma przechlapane za to,że go bolała goleń na cmentarzu w Charkowie i za wiele innych spraw. Siwiec i Kalisz to ludzie,którzy podobno nie zmieniając poglądów zmienili partie. Dla takich nie mam szacunku. Żaden z nich nie jest w sytuacji Jasia Rokity. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Forumowe platfusy 12.06.13, 17:55 z twojego wpisu wnioskuję, że można mieć krytyczny stosunek(delikatnie mówiąc) do ludzi z partii, której kibicujesz. jestem platfusem, głosuję na tę partię od początku jej bytu na scenie politycznej, akurat o Rokicie nie wypowiadam się( przed laty pewnie coś skreśliłem w temacie jego osoby), a gdybym zechciał napisać krytyczną uwagę, pewnikiem byłbym zaliczony do wrednych typków, plujących w swoje gniazdo. co do Kalisza, został wyrzucony z szeregów SLD, gwoli ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Forumowe platfusy 12.06.13, 18:03 behemot17-13 napisał: > z twojego wpisu wnioskuję, że można mieć krytyczny stosunek(delikatnie mówiąc) > do ludzi z partii, której kibicujesz. jestem platfusem, głosuję na tę partię od > początku jej bytu na scenie politycznej, akurat o Rokicie nie wypowiadam się( > przed laty pewnie coś skreśliłem w temacie jego osoby), a gdybym zechciał napis > ać krytyczną uwagę, pewnikiem byłbym zaliczony do wrednych typków, plujących w > swoje gniazdo. co do Kalisza, został wyrzucony z szeregów SLD, gwoli ścisłości. > Kalisza usunął Sąd Partyjny nikt go nie wyrzucał. Krytykowałem u Kalisza jego hamletyzowanie oraz prowadzenie podwójnej gry. Został usunięty słusznie z szeregów SLD, zresztą on sam tego chciał. Nie zaliczyłem Cię do wrednych typków, poniewaz nie miałem do tego podstaw. Nie wypowiadałeś się na temat Rokity. Mówiąc o forumowych platfusach pewnie trochę przesadziłem, bo faktycznie nie wszyscy się wypowiadali w sprawie Jana. Przepraszam i proszę się nie czuć się urażonym. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Forumowe platfusy 12.06.13, 18:16 nie masz za co przepraszać, czasami potrzeba wyjaśnić sobie pewne sprawy. lepiej pogadać niż się naparzać. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Forumowe platfusy 12.06.13, 18:17 behemot17-13 napisał: > nie masz za co przepraszać, czasami potrzeba wyjaśnić sobie pewne sprawy. lepie > j pogadać niż się naparzać. Oczywiście. Dlatego przeprosiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Forumowe platfusy 12.06.13, 14:41 godz-0800 napisał: > pokazały swoje prawdziwe nienawistne oblicze. > Przecież Rokita był również platfusem. > Przecież obraził komendanta z pisowskiego nadania... zara zara sam se poszedł nikt go nie wyrzucał a poza tym to chyba nie jest tak, że jak ktoś był kiedykolwiek w jakiejś partii to się go juz kocha do grobowej deski przyjrzyj się jak to fajnie robi PiS: jak tylko ktoś przekroczy drzwi wyjściowe z partii to natychmiast oblewają go pomyjami i mówią, że to pomyłka była a tak w ogóle to szpieg z przeciwka Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Forumowe platfusy 12.06.13, 14:45 scoutek napisała: > godz-0800 napisał: > > > pokazały swoje prawdziwe nienawistne oblicze. > > Przecież Rokita był również platfusem. > > Przecież obraził komendanta z pisowskiego nadania... > > zara zara > sam se poszedł > nikt go nie wyrzucał > a poza tym to chyba nie jest tak, że jak ktoś był kiedykolwiek w jakiejś partii > to się go juz kocha do grobowej deski > przyjrzyj się jak to fajnie robi PiS: > jak tylko ktoś przekroczy drzwi wyjściowe z partii to natychmiast oblewają go p > omyjami i mówią, że to pomyłka była a tak w ogóle to szpieg z przeciwka Mnie nie chodzi o to,że nie płacił składek i musiał został wyrzucony z PO. To normalne, chodzi mi o ten wyrok. > Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 14:59 Pan Jan będzie dziś gościem "Faktów po Faktach", w których prosto z Perugi porozmawia z Kamilem Durczokiem o wykluczeniu z Platformy Obywatelskiej, egzekucji komorniczej, ocenie rządu Donalda Tuska oraz polskiej scenie politycznej. tnij.org/v0qa Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 16:10 godz-0800 napisał: > Pan Jan będzie dziś gościem "Faktów po Faktach", w których prosto z Perugi por > ozmawia z Kamilem Durczokiem o wykluczeniu z Platformy Obywatelskiej, egzekucji > komorniczej, ocenie rządu Donalda Tuska oraz polskiej scenie politycznej. > > "Pan Jan", to bubek jakich mało... Jego arogancję miałem okazję poznać przy kilku jego wystąpieniach, gdzie chodził w glorii najmądrzejszego... Bufon z niego do potęgi. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 16:29 A również palant co pokazał w Lufthansie . Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 17:24 Ja miałam okazje bliżej się zapoznac z jego bufoństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 17:26 mn7 napisała: > Ja miałam okazje bliżej się zapoznac z jego bufoństwem. > Współczuję...Byłem tylko widzem jego popisów, ale to i tak dość. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 17:28 simera16 napisał: > godz-0800 napisał: > > > Pan Jan będzie dziś gościem "Faktów po Faktach", w których prosto z Peru > gi por > > ozmawia z Kamilem Durczokiem o wykluczeniu z Platformy Obywatelskiej, egz > ekucji > > komorniczej, ocenie rządu Donalda Tuska oraz polskiej scenie politycznej > . > > > > > "Pan Jan", to bubek jakich mało... Jego arogancję miałem okazję poznać przy kil > ku jego wystąpieniach, gdzie chodził w glorii najmądrzejszego... Bufon z niego > do potęgi. Masz rację, ale chciałbym posłuchać co ma do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 17:41 godz-0800 napisał: > > > Masz rację, ale chciałbym posłuchać co ma do powiedzenia. > > Znając go, to będzie polska wersja 'Niemcy mnie biją"... Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 17:50 simera16 napisał: > godz-0800 napisał: > > > > > > > Masz rację, ale chciałbym posłuchać co ma do powiedzenia. > > > > > Znając go, to będzie polska wersja 'Niemcy mnie biją"... Ja naprawdę nie jestem fanem pana Janka,ciekaw jestem jednak co powie na temat tego wyroku,który jest dla mnie osobiście kuriozalny. Nie znam żadnych szczegółów, o wszystkim dowiedziałem się dopiero wczoraj po doniesieniu medialnym,że Jan został wydalony z platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 17:55 godz-0800 napisał: > Ja naprawdę nie jestem fanem pana Janka,ciekaw jestem jednak co powie na temat > tego wyroku,który jest dla mnie osobiście kuriozalny. > Nie znam żadnych szczegółów, o wszystkim dowiedziałem się dopiero wczoraj Nie znasz żadnych szczegółów, ale "wiesz", że wyrok jest kuriozalny? Jak Ty to robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 18:06 mn7 napisała: > godz-0800 napisał: > > > Ja naprawdę nie jestem fanem pana Janka,ciekaw jestem jednak co powie na > temat > > tego wyroku,który jest dla mnie osobiście kuriozalny. > > Nie znam żadnych szczegółów, o wszystkim dowiedziałem się dopiero wczoraj > > > Nie znasz żadnych szczegółów, ale "wiesz", że wyrok jest kuriozalny? > Jak Ty to robisz? No daj spokój....nie znam szczegółów, ale kwota jaką zasądzili Janowi jest przeogromna. Dla tego ten wyrok jest dla mnie osobliwy,zadziwiający i właśnie dlatego chciałbym poznać szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 18:15 godz-0800 napisał: > > No daj spokój....nie znam szczegółów, ale kwota jaką zasądzili Janowi jest prze > ogromna. > Dla tego ten wyrok jest dla mnie osobliwy,zadziwiający i właśnie dlatego chciał > bym poznać szczegóły. > > A nic tu osobliwego i zadziwiającego...takie są koszty zamieszczania ogłoszeń w TV czy prasie, no i stąd taka horrendalna kwota. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 19:44 Zasądził nie Janowi, lecz Krzysztofowi. Tyle tylko, że skoro nie znasz szczegółów to siłą rzeczy nie możesz znać tej kwoty. Słuszne jest więc pytanie o źródło przekonania o kuriozalności wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 19:52 spokojny.zenek napisał: > Zasądził nie Janowi, lecz Krzysztofowi. Oczywiście, powinienem napisać zasądził na rzecz Kornatowskiego. Mój błąd. > Tyle tylko, że skoro nie znasz szczegółów to siłą rzeczy nie możesz znać tej kwoty. Wysokość kwoty została podana przez media. Chodziło mi o inne szczegóły, mówił o tym Rokita w Faktach. Ale musiałbym jeszcze wysłuchać drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 19:58 godz-0800 napisał: > spokojny.zenek napisał: > > > Zasądził nie Janowi, lecz Krzysztofowi. > > Oczywiście, powinienem napisać zasądził na rzecz Kornatowskiego. Mój błąd. > > > Tyle tylko, że skoro nie znasz szczegółów to siłą rzeczy nie możesz znać > tej kwoty. > > Wysokość kwoty została podana przez media. A to nie wiedziałem. Byłem na etapie kwoty podanej przez Rokitę która jednak - jak to ustaliliście w tym wątku - odnosi się do kosztów przeprosin. Nie znalazłem nigdzie żadnej kwoty zasądzonej Kornatowskiemu. To ile w takim razie zasądził? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 20:33 Kornatowski nie chciał "odszkodowania" tylko przeprosin w mediach(wielu) Więc sąd nie miał powodu rozstrzygać sprawy odszkodowania dla powoda od pozwanego JMR. -- Ach gdyby tak od razu każdy zrozumieć mógł,że lepsza droga bez drogowskazów niż drogowskazy bez dróg(SJ Lec) Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 20:38 Tak też się domyślałem. Nie ma więc sensu pisać o kwocie komuś zasądzonej a tym bardziej dziwić się, że była taka wysoka, skoro jej nie było w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 21:11 Dlaczego aż 350tys(+ 1oo tys którekomornik już zajął)? Bo tekst przeprosin ma być opublikowany w mediach które powtórzyły słowa JMR.TUSK,Nowak i Giertych zapowiadają to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Dzisiaj o 19.26 13.06.13, 08:37 zoil44elwer napisał: > Kornatowski nie chciał "odszkodowania" tylko przeprosin w mediach(wielu) Więc s > ąd nie miał powodu rozstrzygać sprawy odszkodowania dla powoda od pozwanego JMR Racja, racja,źle to zrozumiałem i źle ująłem. Ty i spokojny macie rację. Kajam się słowami....mea culpa,mea culpa, mea maxima culpa. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Dzisiaj o 19.26 13.06.13, 08:44 Nie ma sprawy. Raczej należy mieć pretensje do dziennikarzy że tak relacjonują tego rodzaju sprawy, że nie bardzo wiadomo co co w ogóle chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 18:00 godz-0800 napisał: >ciekaw jestem jednak co powie na temat > tego wyroku,który jest dla mnie osobiście kuriozalny. > . > > A co tam kuriozalnego? Wargował Jasiu w przekaziorach, to w przekaziorach ma przeprosić...a że drogo, to kogo to? ps Jasiu Marysia jest prawnikiem z wykształcenia. Mógł mniej "działać w podziemiu", a więcej się uczyć, to może przewidziałby skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 18:01 simera16 napisał: > godz-0800 napisał: > > >ciekaw jestem jednak co powie na temat > > tego wyroku,który jest dla mnie osobiście kuriozalny. > > . > > > > > A co tam kuriozalnego? Wargował Jasiu w przekaziorach, to w przekaziorach ma pr > zeprosić...a że drogo, to kogo to? > ps > Jasiu Marysia jest prawnikiem z wykształcenia. Mógł mniej "działać w podziemiu" > , a więcej się uczyć, to może przewidziałby skutki. To ten sam problem, co przy Ziobrze. Przeprosiny musza nastąpić zasadniczo w tym samym "kanale przekazu" co naruszenie dóbr. Jeśli ktoś wykorzystal środki masowego przekazu to ma pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 20:56 Kur..ozalny to był wyrok pewnego Sądu "nakazujący" pozwanemu przeproszenie powoda w głównych stacjach TV zaraz po wyemitowaniu Głównych Dzienników.Sąd nakazuje TVN i Polsatowi co mają umieścić w swoim programie w najlepszym czasie antenowym-1 minuta/100 tys! Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 21:19 Nie był kuriozalny a cudzysłów jest zupełnie nie na miejscu. Oczywiście sąd może coś takiego nakazać i nie raz to czynił. Wynika to ze starej zasady, że przeprosiny muszą być mniej więcej na tym samym "nośniku" co wypowiedź naruszająca dobra. Jeśli wypowiedź ta była upowszechniona przez TV (jak w wypadku Ziobry), w najlepszym czasie antenowym, także tam muszą się znaleźć przeprosiny. To logiczne. Podobnie przeprosiny za kłamstwa na pierwszej stronie tabloidu nie mogą się znaleźć małym druczkiem na przedostatniej stronie w rogu lecz w miejscu podobnym do tego, gdzie naruszono dobra. Kuriozalne jest co najwyżej nierozumienie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 18:16 Dzisiaj JMR może sobie walnąć maksymę:Mowa jest srebrem a milczenie złotem!Ale to okazuje się potem. JMWR-Jan Maria Władysław ROKITA:Chłop-erudyta-diabeł-kobita-banita!? Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Dzisiaj o 19.26 12.06.13, 18:19 zoil44elwer napisał: > Dzisiaj JMR może sobie walnąć maksymę:Mowa jest srebrem a milczenie złotem!Ale > to okazuje się potem. > JMWR-Jan Maria Władysław ROKITA:Chłop-erudyta-diabeł-kobita-banita!? > Jasiu zawsze nadmiernie mlał jęzorem. Ale wiesz jak to jest, z kim się zadajesz (Nelly) takim się stajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Forumowe platfusy 12.06.13, 15:04 Tuskowi "uciekli" z PO niektórzy ojcowie założyciele bo nie chcieli płacić składek.POzostało tylko2 ale Schetyna już na exicie. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: O take Polskę walczył Rokita nt 12.06.13, 15:08 To fakt. Doczekał się szarpnięcia cugli. Nie przewidział, że będzie mułem. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Rokita 12.06.13, 15:15 Kornatowski dostał za niesłuszne aresztowanie w sprawie prowokacji z Lepperem i publiczne wałkowanie tej sprawy - 10 tys. zł odszkodowania. To skutek postępowania w jego sprawie urzędników - prokuratury, policji, ministra sprawiedliwości i pośrednio premiera. Rokita nie pełnił zadnej funkcji funkcji publicznej, trudno go nawet nazwać celebrytą - ot, prawie zapomniany były polityk. Jeżeli za parę głupich słów Rokity Kornatowski ma dostać 350tys. zł to coś tu nie gra. chyba, że to 350 tys. wzięło się z innych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rokita 12.06.13, 15:53 Ile milionów dostanie TUSK od Urbana,Nowak od Newsweeka,Fibak od Latkowskiego..... Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 16:34 Piszecie pierdoły bez zadnej znajomości sprawy. Ja wyczytałem ze to koszy sprostowań i przeprosin , podobnie jak było u Ziobry. Czy tam w ogóle jest odszkodowanie to nawet nie wiem. Znacie ten wyrok? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rokita 12.06.13, 17:09 volupte napisał: > Piszecie pierdoły bez zadnej znajomości sprawy. Ja wyczytałem ze to koszy spros > towań i przeprosin , podobnie jak było u Ziobry. Czy tam w ogóle jest odszkodow > anie to nawet nie wiem. Znacie ten wyrok? To sądowe zabezpieczenie kosztów przeprosin we wszystkich mediach które powtórzyły słowa JMR o nikczemnym Kornatowskim.A że przegrał sprawę to musi płacić za adwokatów komendanta też. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 17:16 No właśnie , kosztów odszkodowana tu nie widzę. Sa takie rówież? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rokita 12.06.13, 17:46 volupte napisał: > No właśnie , kosztów odszkodowana tu nie widzę. Sa takie rówież? Z biedą można zwrot Kornatowskiemu kosztów adwokackich uznać jako odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Rokita 12.06.13, 17:48 Można, tylko po co? Odszkodowanie to odszkodowanie a zwrot kosztow to zwrot kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 17:58 Nie wygłupiaj się :-) Jakie to odszkodowanie? Przeciez i tak mniej zwracaja niz te koszty są. Te hieny adwokackie ,,bokiem" biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Rokita 12.06.13, 18:00 I bokiem i tyłem i przodem. Na ukos też. Takie z nich hieny. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Rokita 12.06.13, 17:57 Tu chyba chodzi o koszt przeprosin. A więc wszystko się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 16:46 W sumie to mimo tego ze bufon i arogant , to nalezy mu wspólczuć , bo ten cały Konratowski czy jak mu tam , kopniecia w dupę nie wart i Jasio mal sporo racji wyzywajac go od najgorszych. Błędem było ze go oskarzył o jakieś manipulacje w sprawie smierci goscia na komendzie w stanie wojennym, bez dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Rokita 12.06.13, 17:02 volupte napisał: > W sumie to mimo tego ze bufon i arogant , to nalezy mu wspólczuć , bo ten cały > Konratowski czy jak mu tam , kopniecia w dupę nie wart i Jasio mal sporo racji > wyzywajac go od najgorszych. Błędem było ze go oskarzył o jakieś manipulacje w > sprawie smierci goscia na komendzie w stanie wojennym, bez dowodów. > Pieter Bruegl starszy popełnił taki rysunek "Wielkie ryby jedzą małe ryby"... wizjoner? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 17:19 Prawo natury , a zakresie tego samego gatunku - prawo doboru naturalnego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rokita 12.06.13, 17:25 KomisjaRokity "naliczyła" grubo ponad100 stano-wojennych śmierci.Do dziś(przez 24 lata)sądy "zajęły się" ok 40 przypadkami zkomsji Rokity.Udowodniono winę LWP,MO/SB w 20. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Rokita 12.06.13, 17:28 Zawsze coś. Zauwaz że udowodniono. Jak mawiał Ziobro , nie ma dowodów - zostały zniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Rokita 12.06.13, 17:30 volupte napisał: > W sumie to mimo tego ze bufon i arogant , to nalezy mu wspólczuć , bo ten cały > Konratowski czy jak mu tam , kopniecia w dupę nie wart i Jasio mal sporo racji > wyzywajac go od najgorszych. Błędem było ze go oskarzył o jakieś manipulacje w > sprawie smierci goscia na komendzie w stanie wojennym, bez dowodów. No.... i tu się z Tobą całkowicie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Rokita 12.06.13, 17:49 Błędem było ze go oskarzył o jakieś manipulacje w sprawie smierci goscia na komendzie w stanie wojennym, bez dowodów. za błędy się płaci :) amber gold. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Rokita 12.06.13, 17:52 Na szczęscie musi się z nim calować do zdjecia cudna dama w rękawiczkach. To jej pokuta Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Rokita 12.06.13, 17:56 m.c.hrabia napisał: > Błędem było ze go oskarzył o jakieś manipulacje w > sprawie smierci goscia na komendzie w stanie wojennym, bez dowodów. > > > za błędy się płaci :) > amber gold. To prawda, ale Kornatowski brzydko mi zalatywał smrodem podczas tych pamiętnych dni za rządów Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Rokita 12.06.13, 17:58 Zalatywał nie zalatywał - przysługuje mu taka sama ochrona prawna. To juz przerabialiśmy przy Ziobrze i Garlickim. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Rokita 12.06.13, 18:13 mn7 napisała: > Zalatywał nie zalatywał - przysługuje mu taka sama ochrona prawna. To juz przer > abialiśmy przy Ziobrze i Garlickim. Nazwisko Kornatowskiego jest umieszczone w sławnym raporcie JMR. Sprawa więc nie jest nowa. Raport został sporządzony w 1991 roku. Kornatowski Kornatowski był wśród osób prowadzących śledztwo w sprawie tajemniczej śmierci na posterunku Milicji w Gdyni Tadeusza Wądołowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Rokita 12.06.13, 19:46 No ale to wiedzieliśmy już kilkanaście lat temu. Potem jednak ustalono, że nie można mu niczego w tej sprawie zarzucić. O czym wiemy dziś i wiedzieliśmy kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rokita 12.06.13, 21:32 godz-0800 napisał: > mn7 napisała: > > > Zalatywał nie zalatywał - przysługuje mu taka sama ochrona prawna. To juz > przer > > abialiśmy przy Ziobrze i Garlickim. > > Nazwisko Kornatowskiego jest umieszczone w sławnym raporcie JMR. > Sprawa więc nie jest nowa. Raport został sporządzony w 1991 roku. > Kornatowski Kornatowski był wśród osób prowadzących śledztwo w sprawie tajemni > czej śmierci na posterunku Milicji w Gdyni Tadeusza Wądołowskiego. > > Na liście Rokity nie było Z Grudnia.Isekr KW PZPR w Katowicach został internowany w barakach poligonu drawskiego razem z Gierkiem(kapral Wałęsa w Arłamowie) Z Grudniowi przydarzył się zawał serca a że na poligonie nie było lekarza tylko wojskowi strażnicy więc zmarł. e Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rokita 12.06.13, 17:55 Takie "cuś" to nie zwykła pyskówka a poważny zarzut.Gadki JMR były srebrne.A potem okazało się że milczenie było by złotem! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rokita 12.06.13, 18:44 volupte napisał: > To jest sposób na oszczerców. Rokita i Ziobro długo to będą pamiętać.wiadomosci.onet.pl/kraj/jan-rokita-ma-powazne-klopoty-zastanawia-sie-czy-w,1,5538722,wiadomosc.html Rokita-banita,z ziemi(tej ziemi) polskiej do......włoskiej!Ma już dom w Peruggi. Odpowiedz Link Zgłoś