Dodaj do ulubionych

Wiem juz jak rozpoznać faszystę

24.06.13, 23:30
Od wielu lat w niektórych mediach ciągle słychac o jakichś faszystach. Cały czas naiwnie, po wolacku myslałem , że to jakies straszliwe zagrożenie dla Polski, że musze sie ich bać. Nie wiedziałem tylko jak takiego faszyste rozpoznać.
Po wydarzeniach na Uniwersytecie (?) Wrocławskim gdzie na polecenia władz miasta i władz Uniwersytetu (?)wprowadzono policje (jak w 1968) na teren uczekni i uzbrojony oddział antyterrorystyczny skutecznie zwalczył myslozbrodnię , wiem juz jak takich faszystów rozpoznac.
Otóż taki faszysta popełnia myslozbrodnię polegająca na tym , ze stalinowskich katów uważa za łajdaków podczas , gdy oficjalna doktryna uważa ich za wzór do nasladowania.
A ponieważ wielu ludzi w moim otoczeniu uważą stalinowskich oprawców za łajdaków, to znaczy , ze jestem otoczony faszystami. I jakos sie ich nie boje. Ba , przyznaję im racje więc pewnie też jestem faszystą.
Obserwuj wątek
    • platf_ormo Po tym, że chce mieć wpływ na wychowywanie swoich 24.06.13, 23:37
      Po tym, że chce mieć wpływ na wychowywanie swoich dzieci albo po krzyżyku na piersi.
    • zotres Wyluzuj......... 24.06.13, 23:43
      W pewnym sensie zgoda!
      Czy uważasz jednak, że wykrzykiwanie do zdemencjałych staruchów wstydzących się swoijej przeszłości ma jakiś sens ( bo ci oprawcy stalinowscy albo już dawno nie żyją, albo mają po 90 i więcej lat)? Nie widzę wśród ludzi osób popierających stalinizm, a wręcz przeciwnie, wszyscy wskazują na jego okrucieństwa. W takiej sytuacji pokrzykiwanie na wiwat do wiatru jest bezsensowne. Ta cała działalność jest biciem piany, przelewaniem z pustego w puste.
      Lepiej tracić energię na coś bardziej pożytecznego, bo darcie gęby w uniwersyteckiej auli chlubny raczej nie przynosi. Idż do kościoła i wydrzyj mordę na katabasa pedofila albo współpracownika i donosiciela US albo SB, albo na katabasa stalinowca, bo tacy też byli. Wyobrażasz to sobie?
    • rzewuski1 Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 24.06.13, 23:45
      A teraz idź złóż kwiaty na grobach Hitlera, Hansa Franka i innych wielkich patriotów.
      Ich walka z bolszewizmem była nieprawdę wielka i wspaniała.
      • douglasmclloyd Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 00:04
        rzewuski1 napisał:

> A teraz idź złóż kwiaty na grobach Hitlera, Hansa Franka i innych wielkich patr
        > iotów.
        > Ich walka z bolszewizmem była nieprawdę wielka i wspaniała.

Nie zapominajmy, iż piekło w Polsce rozpoczęło się, gdy hitlerowcy dogadali się z bolszewikami i razem napadli na Polskę. Jedni warci drugich. Pan Bauman trzymał z tymi drugimi.
        • babaqba Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 16:55
          > Nie zapominajmy, iż piekło w Polsce rozpoczęło się, gdy hitlerowcy dogadali się
          > z bolszewikami i razem napadli na Polskę. Jedni warci drugich. Pan Bauman trzy
          > mał z tymi drugimi.

To jest tak zwana gó... prawda. Kiedyś zastanawialiśmy się ile czasu zajmie polskiej prawicy dojście do punktu, w którym socjalizm zrównają z hitleryzmem. Nie zawiedli i zrobili to w parę lat. Śmiałbym się przez łzy, gdyby nie to, że prawicowa głupota okazała się aż tak skuteczna.
          • rzewuski1 Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 26.06.13, 16:10
            Pracowali nad tym wiele lat i przynosi to owoce.
            Nie będzie już mowy o 1 września tylko o 17 września,samo powstanie warszawskie to raczej jest ukierunkowane by eksponować jak to sowieci perfidnie nie pomogli a Niemcy musieli zburzyć Warszawę bo jakby pomogli sowieci to Niemcy nie musieli by.
            I ogólnie PRL to dla Polaków gorszy czas niż okupacja , za okupacji Polacy mogli jechać do Niemiec do roboty i nawet Niemcy opłacali transport.
    • piq nie wiesz,... 24.06.13, 23:48
      ...gdyż jedynym człowiekiem w Polsce, który decyduje, kto faszysta, a kto nie, jest Seweryn Blumsztajn, gdyż takie otrzymał posłannictwo od tego, no, eee, wszystko jedno, w każdym razie tylko on..
    • dr.krisk Nie jesteś faszystą :) 24.06.13, 23:51
      remik.bz napisał:

> więc pewnie też jestem faszystą.
      Nie, jesteś tylko głuptaskiem.
      Bo tylko głuptasek może stosować wywód logiczny typu: "Faszyści czasem jeżdżą tramwajem. Ja też czasem jeżdże tramwajem. Jestem więc faszystą".
      Ci rykliwi orkowie z NOP nie są faszystami bo wleźli na wykład prof. Baumana, ale byli nimi już wcześniej. Poczytaj trochę o tych miłych młodziankach.
      • remik.bz Re: Nie jesteś faszystą :) 25.06.13, 08:33
        dr.krisk napisał:

> Ci rykliwi orkowie z NOP nie są faszystami bo wleźli na wykład prof. Baumana, a
        > le byli nimi już wcześniej. Poczytaj trochę o tych miłych młodziankach.

Ale to przeciez nie ma znaczenia. Problemem nie są ci mlodziankowie tylko dowartościowywanie ludzi typu Bauman przez uniwerek i władze Wrocławia. A gadanie o faszystach to tylko odwracanie uwagi od problemu funkcjonariuszy stalinowskich w dzisiejszym zyciu pyblicznym.
        • dr.krisk Ot, myślenie.... 25.06.13, 08:37
          remik.bz napisał:

> A gadanie o
          > faszystach to tylko odwracanie uwagi od problemu funkcjonariuszy stalinowskich
          > w dzisiejszym zyciu pyblicznym.
          Rozumiem, że według ciebie Szymborską należy wykopać z lektur, itp, itd.
          Losy Polaków (tak jak całej Europy) po wojnie były trudne - a ty wchodzisz w to wszystko różowiutki, niewinny bobasek i walisz takie teksty.
          Szkoda - bezrefleksyjność nie uchodzi inteligentowi.
          • remik.bz Re: Ot, myślenie.... 25.06.13, 08:42
            dr.krisk napisał:

> remik.bz napisał:
            >
            > > A gadanie o
            > > faszystach to tylko odwracanie uwagi od problemu funkcjonariuszy stalinow
            > skich
            > > w dzisiejszym zyciu pyblicznym.
            > Rozumiem, że według ciebie Szymborską należy wykopać z lektur, itp, itd.
            > Losy Polaków (tak jak całej Europy) po wojnie były trudne - a ty wchodzisz w to
            > wszystko różowiutki, niewinny bobasek i walisz takie teksty.
            > Szkoda - bezrefleksyjność nie uchodzi inteligentowi.

Bauman idzie w zaparte. Nie przeprosił za swe czyny, ba publicznie twierdzi, że uważa , iz wtedy tak trzeba było robic. Wielu ludzi ma wiele spraw na sumieniu, wielu załuje za te sprawy, wielu publicznie przeprosiło. Wiadomo , nikt nie jest bez grzechu. Ale wazny jesł "żal" i "postanowienie poprawy".
        • erte2 Re: Nie jesteś faszystą :) 26.06.13, 12:59
          remik.bz napisał:
          A gadanie o faszystach to tylko odwracanie uwagi od problemu funkcjonariuszy stalinowskich w dzisiejszym zyciu pyblicznym.

remisiu ptaszyno, iluż to "funkcjonariuszy stalinowskich" masz dzisiaj w życiu publicznym ( czy też, jak wolisz, "pyblicznym") ? Jarosław Marek Rymkiewicz ? Jerzy Robert Nowak ? Katarzyna Łaniewska ? To naprawdę nie jest problem, to niewiele znaczący margines, na dodatek już na wymarciu.
          Natomiast rzeczywistym problemem zaczynają być bojówki młodych, wypasionych i bezmózgich bandytów którym tak naprawdę jest wszystko jedno pod jakim sztandarem występują - byleby była okazja aby komuś spuścić wp.ier.dol. Wywodząca się ze środowiska kiboli "patriotyczna młodzież", uskrzydlona poparciem różnych kemp, kaczyńskich czy nawet Romaszewskiego (czego absolutnie nie potrafię pojąć) zaczyna pozwalać sobie na coraz więcej, nie tylko na wykładzie Baumana (co ostatecznie można by jakoś zrozumieć bo przeszłość miał rzeczywiście nieciekawą) - ale np. zakłócając spotkanie z Michnikiem, człowiekiem który całą młodość a nawet wiek dojrzały spędził na walce z komuną - prześladowany, bity, poniewierający się po aresztach i więzieniach.

Tak że remisiu - broniąc tego środowiska bronisz złej sprawy. Bronisz (być może, oby nie) zalążka czegoś, co całkiem niewiele lat temu doprowadziło do największych zbrodni w dziejach ludzkości - o czym każdy przyzwoity człowiek powinien pamiętać.
          Ja rozumiem że obecna władza - rząd, Prezydent, partia rządząca ci nie odpowiada. Rozumiem że pragnąłbyś zmiany tej władzy. Nie podzielam takiego stanowiska ale je rozumiem - parę lat temu ja pragnąłem zmiany władzy. Takie są prawa demokracji, tak to wygląda w krajach cywilizowanych.
          Ale nie zawsze cel uświęca środki, nie zawsze "wrogowie naszych nieprzyjaciół" są naszymi przyjaciółmi. Zastanów się nad tym.
    • sverir Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 24.06.13, 23:54
      > Otóż taki faszysta popełnia myslozbrodnię polegająca na tym , ze stalinowskich katów uważa
      > za łajdaków podczas , gdy oficjalna doktryna uważa ich za wzór do nasladowania.

Mylisz kolego. Faszystami zostali nazwani nie z powodu poglądów o Baumannie, ale z powodu przynależności politycznej (NOP), względnie z powodu sympatii sportowych (Śląsk Wrocław). Na sali było kilka osób, które Baumanna nie kochają i oględnie rzecz ujmując, zgodziłoby się z hasłami wyżej wymienionych, a mimo to nikt ich z sali nie wyprowadzał siłą.
      • remik.bz Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 08:50
        sverir napisał:

>
        > Mylisz kolego. Faszystami zostali nazwani nie z powodu poglądów o Baumannie, al
        > e z powodu przynależności politycznej (NOP), względnie z powodu sympatii sporto
        > wych (Śląsk Wrocław). Na sali było kilka osób, które Baumanna nie kochają i ogl
        > ędnie rzecz ujmując, zgodziłoby się z hasłami wyżej wymienionych, a mimo to nik
        > t ich z sali nie wyprowadzał siłą.

Rozumiem, wyprowadzono ich więc za przynalezność do legalnej organizaci, za poglądy polityczno-społeczne.
        No to gratuluję uniwerkowi "tolerancji"
        • sverir Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 09:03
          > Rozumiem, wyprowadzono ich więc za przynalezność do legalnej organizaci, za poglądy
          > polityczno-społeczne.

Nie. Za przynależność i poglądy nazwano ich faszystami. Wyprowadzono ich za zakłócanie porządku publicznego. Nb jeżeli dziwi Cię, że mainstream nazywa tzw. kiboli Śląska faszystami, to najwyraźniej niewiele o nich wiesz.
          • remik.bz Mentalność Kalego po "lewej" stronie? 25.06.13, 09:11
            sverir napisał:

>
            > Nie. Za przynależność i poglądy nazwano ich faszystami. Wyprowadzono ich za zak
            > łócanie porządku publicznego. Nb jeżeli dziwi Cię, że mainstream nazywa tzw. ki
            > boli Śląska faszystami, to najwyraźniej niewiele o nich wiesz.

Nie wiem czy słusznie, czy niesłusznie tak ich mainstream nazywa. Nie interesuja mnie poglądy meinstreamu od czasu jak wyczyny "człowieka motyla" w czasie procesji Bożego Ciała mainstream próbował usprawiedliwic "wolnościa demonstrowania swych poglądów".
            Dla mnie układ jest jasny: jeśli "lewa strona" zachowuje się chamsko i niezgodnie z prawem to dla meinstreamu jest to "wolność słowa". Jesli tak samo zachowuje sie "prawa strona" to jest to przestępstwo zwalczane przez antyterrorystów.
            Ot typowa mentalnoć Kalego w wykonaniu meinstreamu sympatyzującego bardzo wyraźnie z "lewą" stroną.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Mentalność Kalego po "prawej" stronie? 25.06.13, 09:13
              Nie podoba się prawej stronie występ człowieka motyla, ale za wszelką cenę usprawiedliwiają występ NOPowców.
            • sverir Re: Mentalność Kalego po "lewej" stronie? 25.06.13, 09:24
              > Ot typowa mentalnoć Kalego w wykonaniu meinstreamu sympatyzującego bardzo wyraźnie z
              > "lewą" stroną.

Dokładnie tak. Tym się róznisz od mainstreamu, że Twoja mentalność Kalego kieruję Cię wyraźnie w prawą stronę.
            • erte2 Re: Mentalność Kalego po "lewej" stronie? 26.06.13, 13:09
              remik.bz napisał:
              ...Nie interesuja mnie poglądy meinstreamu od czasu jak wyczyny "człowieka motyla" w czasie procesji Bożego Ciała mainstream próbował usprawiedliwic "wolnościa demonstrowania swych poglądów".

"Znaj proporcja Mocium Panie".
              Występ człowieka-motyla był głupawym heppeningiem, próbą zaistnienia dokonaną przez jakiegos pojedyńczego głupka. Nikogo nie skrzywdził, nie nawoływał do przemocy, nikogo nawet nie obraził (no, może z wyjatkiem paru dewotów wyjątkowo przewrażliwionych na tle swoich "uczuć religijnych" /cokolwiek by to miało znaczyć/). Zresztą nader szybko został spacyfikowany i o ile wiem nawet ukarany jakąś grzywną).
              Porównywanie niepoważnego wygłupu do całkiem powaznych gróźb (już zresztą trealizowanych) jest po prostu naduzyciem.
              • remik.bz Re: Mentalność Kalego po "lewej" stronie? 26.06.13, 13:38
                erte2 napisał:

> remik.bz napisał:
                > ...Nie interesuja mnie poglądy meinstreamu od czasu jak wyczyny "człowieka m
                > otyla" w czasie procesji Bożego Ciała mainstream próbował usprawiedliwic "wolno
                > ścia demonstrowania swych poglądów".

>
                > "Znaj proporcja Mocium Panie".
                > Występ człowieka-motyla był głupawym heppeningiem, próbą zaistnienia dokonaną p
                > rzez jakiegos pojedyńczego głupka.

Pełna zgoda. I tak to powinien opisac meinstream. A nie podpierać sie jakimiś argumentami o "wolności poglądów". Ja nie do "Motyla" ma pretensje (bo cudaki wszedzie się zdarzają) tylko do części mediów i elit .
    • behemot17-13 Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 24.06.13, 23:57
      uspokajam Twoją rozkołataną duszę, nie jesteś faszystą, jesteś tylko narzędziem, przedmiotem. czego Ci życzę, oby nigdy kibole nie stawali w Twojej obronie, się rozczarujesz, bezpodmiotowo potraktowany, ale z wdziękiem i z przytupem( znaczy, solidnym kopem w zad)
    • sclavus teraz, to i ja wiem jak rozpoznać 25.06.13, 00:32
      ociężałego* umysłowo...
      PeeS - myślozbrodnia... - piękny neologizm...
      Sam wymyśliłeś, czy Legutko ci pomógł??
      * - coś, na co nie ma lekarstwa
      • remik.bz Re: teraz, to i ja wiem jak rozpoznać 25.06.13, 08:28
        sclavus napisał:

- myślozbrodnia... - piękny neologizm...
        > Sam wymyśliłeś, czy Legutko ci pomógł??

Nie Legutko, Orwell wiele lat temu. Wpisz w google "myślozbrodnia", jeśli nie słyszałes o Orwellu.
    • remik.bz "faszyści" zawstydzili elity 25.06.13, 08:39
      A na powaznie.
      To wielki wstyd i hańba dla polskich elit intelektualnych, naukowych, kulturalnych, dziennikarskich , ze siedzą cicho , gdy uczelnia zaprasza i dowartościowuje funkcjonariusza stalinowskiego.
      Pytam , gdzie sa wykładowcy tej uczelni, gdzie rektorzy innych uczelni, gdzie ludzie kultury?
      Młodzież w sposób nieudolny i niezgodny z prawem zrobiła to , co powinny zrobić elity- przypomniała,ze człowiek o takiej przeszłości nie powinien być stawiany na piedestale.
      A poprzykiwania o "faszystach" to tylko odwracanie uwagi od głównego problemu. Bo głównym problemem w tym przypadku są czyny Baumana , przymykanie oczu na te czyny przez uczelnię i władze Wrocławia a nie poglądy młodych ludzi. Te poglądy to całkiem inny problem i nie powinny miec znaczenia przy ocenie Baumana przez obywateli.
      • obraza.uczuc.religijnych Podobnie z Kuklińskim 25.06.13, 08:45
        Nie wolno było wyrażać głosów oburzenia, gdy kilkanaście lat temu stalinowski funkcjonariusz Kukliński przyjechał do Polski i obnosił się ze swoim "patriotyzmem". A dziś jest stawiany na piedestale, ulice nazywane są jego nazwiskiem itd. To wyjątkowy skandal.
      • dr.krisk No proszę.... 25.06.13, 08:49
        Ach jaka delikatność: "Młodzież w sposób nieudolny i niezgodny z prawem". No łza się w oku kręci ze wzruszenia - oto młodziankowie polscy, chłopaki szczere, prostolinijne ale o złotych sercach, jak Rycerze śpiący pod Giewontem...
        Rozumiem, że podobnie pójdą na wieczór autorski Rymkiewicza, panią Łaniewską też przekrzyczą w teatrze, a z książek Szymborskiej zrobią gryla.
        Brzydko się remiku bawisz. Chyba że jesteś jeszcze Młodym Chłopcem, to troche cie to usprawiedliwia.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: No proszę.... 25.06.13, 08:54
          Pani Łaniewska publicznie przeprosiła i wyraziła żal za grzechy oraz postanowienie poprawy (taka chrześcijańska samokrytyka).
        • remik.bz Re: No proszę.... 25.06.13, 08:55
          dr.krisk napisał:

> Ach jaka delikatność: "Młodzież w sposób nieudolny i niezgodny z prawem". No łz
          > a się w oku kręci ze wzruszenia - oto młodziankowie polscy, chłopaki szczere, p
          > rostolinijne ale o złotych sercach, jak Rycerze śpiący pod Giewontem...

Problem w tym doktorze,ze na wykład przyszli uzbrojeni jedynie w gwizdki i dwie flagi ( o czym policja wiedziała). Nie było z ich strony żadnych aktów agresji "czynnej" czy aktów wandalizmu. A "prewencyjne" zaproszenie policji w tym antyterrorystów na uczelnię to wstyd i hańba. To z góry wyklucza mozliwość jakiejkolwiek wymiany poglądów. To wskazówka ,że istnieją jedynie słuszne poglądy popierane przez uniwerek, które trzeba wyznawać, a kto ma inne zdanie to....policja się nim zajmie.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: No proszę.... 25.06.13, 08:58
            Nie, to po prostu wynik podejścia, że jeśli zjawiają się bandyci, to warto też wezwać policję. Przeciwnicy Baumana będący na tym wykładzie nie będący bandytami mogli tam przebywać i dyskutować bez przeszkód.
            • tlss Re: No proszę.... 25.06.13, 09:31
              A skąd ty wiesz że to są bandyci ?
              Może ja też o tobie napiszę że jesteś bandytą ?
              • obraza.uczuc.religijnych Re: No proszę.... 25.06.13, 09:39
                Z doświadczenia życiowego.
                • tlss Re: No proszę.... 25.06.13, 09:57
                  Z doświadczenie życiowego ? Znaczy nosa masz i spojrzysz i wiesz że bandyta. Nadałbyś się do organów w latach 40 i 50.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: No proszę.... 25.06.13, 10:02
                    A także do wielu innych formacji policyjnych w demokratycznych państwach.
      • sverir Re: "faszyści" zawstydzili elity 25.06.13, 08:58
        > Bo głównym problemem w tym przypadku są czyny Baumana

Nie. To tylko jeden z problemów.
        Drugim problemem jest to, że pewna grupa ludzi - wszystko jedno o jakich zapatrywaniach politycznych - uważa za dopuszczalne wymuszanie działania instytucji publicznych pozaprawnymi metodami. Choćby dotyczyło to udziału w dyskusji, na którą nikt ich nie zaprosił (choć w tym przypadku dyskusja była otwarta i mógł ją podjąć każdy).
        Trzecim problemem jest to, że mimo deklaracji o gotowości do dyskusji, inne grupy ludzi żadnej dyskusji tak naprawdę nie chcą. Wolą budować stracha na wróble i stereotypy, polaryzując społeczeństwo - wbrew deklaracjom o szacunku wobec niego.
        Czwartym problemem jest sama władza i reakcja na skalę zagrożenia. Ostatni raz AT wobec kibiców we Wrocławiu użyto, gdy w centrum miasta prało się kilkuset kiboli. Tym razem chodziło o zakłócanie porządku, wykroczenie z kodeksu wykroczeń. Strzelanie z armaty do wróbli - iście pokazowe.
        • tlss Re: "faszyści" zawstydzili elity 25.06.13, 09:01
          Każdy czekista jest człowiekiem honoru. Każdy narodowiec to faszysta. To proste. AK to też faszyści, wiadomo po lasach siedzieli, władzę słuszną zwalczali po wojnie, z czerwonymi bandami w czasie wojny walczyli.
          • sverir Re: "faszyści" zawstydzili elity 25.06.13, 09:05
            Ująłbym to inaczej. O ile każdy narodowiec to faszysta, a AK to antysemicka organizacja, sprzeciwiająca się legalnym władzom, to lewica święta nie jest. Powszechnie wiadomo, że jakiekolwiek cieplejsze myśli o lewicowych ideologiach, niechybnie prowadzą do przystąpienia do NKWD i zbrodni w imieniu Stalina.
            • tlss Re: "faszyści" zawstydzili elity 25.06.13, 09:34
              Jakim legalnym władzom ? Czy za legalizację władzy rozumiesz sfałszowane wybory przez komunistów ? I jeszcze dlaczego AK było antysemickie ? Czy możesz mi nakreślić skąd u ciebie ta wiedza ?
              • sverir Re: "faszyści" zawstydzili elity 25.06.13, 09:38
                W sumie nie spodziewałem się, że zrozumiesz ironię.

Chodzi o budowanie stereotypów: "narodowiec=faszysta", "lewicowiec=czekista".
          • obraza.uczuc.religijnych Re: "faszyści" zawstydzili elity 25.06.13, 09:08
            tlss napisała:

> Każdy czekista jest człowiekiem honoru. Każdy narodowiec to faszysta. To proste
            > . AK to też faszyści, wiadomo po lasach siedzieli, władzę słuszną zwalczali po
            > wojnie, z czerwonymi bandami w czasie wojny walczyli.

Jakbym czytał o Kuklińskim i jego sposobie myślenia.
            • tlss Re: "faszyści" zawstydzili elity 25.06.13, 09:35
              Powinieneś coś jeszcze dopisać o spółce Telegraf podobnie nie będzie to miało ani sensu ani związku przyczynowego.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: "faszyści" zawstydzili elity 25.06.13, 09:40
                Przecież dziewczyno nie lubisz czekistów takich jak Kukliński.
    • allspice Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 09:40
      Kibolstwo poznać z daleka...

fakty.interia.pl/news-incydent-podczas-wykladu-baumana-zarzuty-dla-zatrzymanych,nId,985052
    • alistair-p Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 09:43
      Jak tak czytam twoje posty to jestem zdecydowanie za aborcją !!Niestety jakos sie ostałes.
      • tlss Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 09:46
        Słusznie. Już o tym pisałem kto nie znami to go ...
        Metody się tylko zmieniły. Niestety nie można strzału w potylicę i do dołu z wapnem.
        Ale gdyby co są jeszcze "ludzie honoru" którzy potrafią przekazać wiedzę z lat młodości jak to się demaskowało i zwalczało bandytów po lasach.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 09:50
          Tak właśnie postępują "narodowcy" z NOPu. Masz rację, dziewczyno.
          • tlss Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 09:56
            Ale to znaczy co - strzelali już w potylicę ?
            Czy możesz podać te fakty ?
            No i powiedź na jakiej podstawie określasz kogoś jako bandytę ?
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 10:09
              Bandytami określam m.in. tzw. kibiców na podstawie ich działalności bandyckiej, tzn. pobić, chuligaństwa, niszczenia mienia, niekiedy zabójstw.
              Narodowcy z Niemiec z lat 30. i 40. strzelali w potylicę. Nie wiedziałaś?
            • sverir Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 10:10
              > Ale to znaczy co - strzelali już w potylicę ?

Na razie tylko bili. Za mało, żeby zostać bandytą?
              • tlss Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 10:15
                Kogo bili ci co byli na wykładzie. Poproszę datę, godziny kto kogo bił.
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 10:24
                  A kto z tych, którzy popierali wejście AT i komu strzelał w potylicę?
                  • tlss Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 10:31
                    Czyli jak zwykle pomówienia. Nie wiesz czy ktoś kogoś bił i kiedy, ale już bandyta. Bandyta bo krzyczał na wykładzie czekisty.
                    A gdyby jakiś lewak krzyczał na wykładzie byłego członka gestapo to też byłby bandytą ?
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 10:52
                      Bandyta nie dlatego że krzyczał, ale dlatego, że należy do grupy posuwającej się do pobić, chuligaństwa, niszczenia mienia.
                      Ty dziewczyno piszesz o jakichś lewakach że najlepiej strzał w potylicę chociaż żaden z lewaków nie strzelał nikomu w potylicę.
                • sverir Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 11:06
                  > Kogo bili ci co byli na wykładzie. Poproszę datę, godziny kto kogo bił.

Nie da rady, ptysiu. Obraza pisał o członkach NOP, a nie o osobach obecnych na wykładzie.
    • humbak Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 09:51
      A może prościej? Czy panowie którzy przeszkodzili w wykładzie należeli do jakiejś organizacji, a jeśli tak, to do jakiej?
    • kotek.filemon Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 09:55
      www.youtube.com/watch?v=ddM7kJ9xQfA
    • wariant_b Chyba nie wiesz 25.06.13, 10:33
      W 1948 patriotyczna młodzież polska z ZMP w podobny sposób, acz skuteczniej,
      doprowadziła do usunięcia z Uniwersytetu Warszawskiego prof. Tatarkiewicza.
      Życiorys i poglądy miał niewłaściwe.

Więc może to nie faszyści, a zgraja przemalowanych na aktualnie modny kolor
      komuchów.
    • mariner4 Nie jesteś faszystą 25.06.13, 16:10
      Jesteś idiotą!
      Uważasz, że można wejść na uczelnię i zrywać wykład. A jak ja wejdę do kościoła i będę robił to samo, co ci troglodyci? Zapałasz oburzeniem!
      M.

• dori_wawa Re: Nie jesteś faszystą 25.06.13, 18:59
        Mariner, możesz podczas szkolnej akademii w szkole podstawowej słuchać pogadanki pedofila o dobrotliwym wpływie przyjacielskiego dotyku. A potem z wypiekami na twarzy bić brawo z radości i postępu.
        • kotek.filemon Re: Nie jesteś faszystą 26.06.13, 11:32
          Ciebie też proboszcz głaskał nie tylko po główce?
          • mariner4 Tylko po główce! 26.06.13, 12:44
            No bo nie po głowie.
            M.
    • allspice Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 25.06.13, 21:29
      Frasyniuk też wie i wie kto stoi za wskrzeszeniem 'faszysty' nie z tramwaju ale z sal wykładowych gdzie jest nieproszonym gościem...

'- To taki karzeł, którzy dzięki politycznej sprawności Jarosława Kaczyńskiego powstał i pewnie kiedyś uderzy też w niego - powiedział, komentując akcję prawicowych środowisk we Wrocławiu w czasie wykładu prof. Zygmunta Baumana Władysław Frasyniuk, który był gościem "Kropki nad i". Dodał, że młodzi ludzie, którzy zachowali sie "chamsko" wobec profesora "nie rozumieją" tego, co zrobili, a prawdziwi odpowiedzialni za radykalizację nastrojów w kraju nigdy w takim miejscach się nie pojawiają

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/karzel-powstal-dzieki-kaczynskiemu-pewnie-kiedys-w-niego-uderzy,335484.html
    • corastara [...] 25.06.13, 21:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • dr.krisk Gdybyś miał wątpliwości.... 26.06.13, 11:28
      Proszę uprzejmie:
      wyborcza.pl/politykaekstra/1,133047,14168524,Dawid_i_Roman_narodowi__Przywodcy_wroclawskich_faszystow.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk#Cuk
      Najwyraźniej wyszedłeś na głuptaska.
    • zarubekczka Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 26.06.13, 12:24
      Nawet jest taka akcja na facebooku "Właśnie sobie uświadomiłem, że jestem faszystą". Gdyby ktoś mnie tak nazwał to od razu bym z nim spotkał się w sądzie.

--
      www.abbiuro.pl
    • veglie Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 26.06.13, 12:52
      Wystarczy lustro.
    • indeed4 Ja też wiem! 26.06.13, 13:54
      Redaktor Michnik mówi, że PiS to faszyści, więc jeśli widzę PiS, myślę sobie od razu - faszysta!

Prawda, że jestem bystry oraz inteligentny? :-)
      • indeed4 O, przepraszam! Pomyłka. 26.06.13, 14:09
        PiS to nie faszyści, tylko komuniści z KPP - coś mi się pomerdało....

"Prawo i Sprawiedliwość przypomina Komunistyczną Partię Polski - mówi w rozmowie z Piotrem Najsztubem we "Wprost" redaktor naczelny "Gazety Wyborczej" Adam Michnik"

www.wprost.pl/ar/213808/Michnik-PiS-jest-jak-przedwojenni-komunisci/
    • 99venus Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 26.06.13, 14:20
      remik.bz napisał:

> Od wielu lat w niektórych mediach ciągle słychac o jakichś faszystach. Cały cza
      > s naiwnie, po wolacku myslałem , że to jakies straszliwe zagrożenie dla Polski,
      > że musze sie ich bać. Nie wiedziałem tylko jak takiego faszyste rozpoznać.
      > Po wydarzeniach na Uniwersytecie (?) Wrocławskim gdzie na polecenia władz miast
      > a i władz Uniwersytetu (?)wprowadzono policje (jak w 1968) na teren uczekni i u
      > zbrojony oddział antyterrorystyczny skutecznie zwalczył myslozbrodnię , wiem ju
      > z jak takich faszystów rozpoznac.
      > Otóż taki faszysta popełnia myslozbrodnię polegająca na tym , ze stalinowskich
      > katów uważa za łajdaków podczas , gdy oficjalna doktryna uważa ich za wzór do n
      > asladowania.
      > A ponieważ wielu ludzi w moim otoczeniu uważą stalinowskich oprawców za łajdakó
      > w, to znaczy , ze jestem otoczony faszystami. I jakos sie ich nie boje. Ba , pr
      > zyznaję im racje więc pewnie też jestem faszystą.

uważam,że jesteś w błędzie.we Wrocławiu pokazali swoje chamstwo narodowcy-naziści a nie faszyści.policja niestety obeszła się z nimi łagodnie i pogoniła gó...arzy nie za głoszenie poglądów tylko za chamstwo w miejscu publicznym.naziole mają kłopoty z wyartykułowaniem swoich poglądów i stąd ich niechęć do udziału w cywilizowanej dyskusji.
      narodowców łatwo poznasz po wyglądzie i tepocie umysłowej.
      • indeed4 Znaczy, ci na uniwersytecie to byli z PiSu?! 26.06.13, 15:24
        Bo Bratkowski mówi, że PiS to faszyści

wsieci.rp.pl/artykul/904702.html

A znowuż Michnik stanowczo twierdzi, że Bratkowski przegina i PiS to nie faszyści!

natemat.pl/25967,adam-michnik-pis-nie-jest-partia-faszystowska-bratkowski-przegina

Wiecie co, nic z tego nie rozumiem...
        • 99venus Re: Znaczy, ci na uniwersytecie to byli z PiSu?! 26.06.13, 15:31
          ja pisałem,że to naziole,nie faszyści.z PiS to oni nie są.Kaczyńskich ich kokietuje,wykorzystuje ale aż taki głupi zeby ich oficjalnie przygarnąć to jeszcze nie jest.
    • blackburnrock Re: Wiem juz jak rozpoznać faszystę 26.06.13, 18:13
      Usunęli ten post :
      Ubecy pod hasłem walki z "faszyzmem"-
      -dożynali po Niemcach POLSKIE elity. Dziś ich potomkowie (duchowi a zcasem i biologiczni)
      pod tym samym hasłem terroryzują Polaków perfidną
      wersją jedwabnego faszyzmu.
      W tym wątku w kosmiczny sposób powiązali mnie z ofiarą tolerancji antyfaszystów - ale to nic w porówananiu
      z uderzającym tryumfalizmem i niebywałym szczęściem jakie przyniosło im skatowanie uczestnika Marszu Niepodległości.
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,130680475,130680475,Pan_Rafal_8211_ikona_nowoczesnego_patriotyzmu_.html
      Ze strony "faszystów" - gwizdy, okrzyki etc

Ze strony "antyfaszystów" - morderstwa, okaleczenia, "blokady", cenzura, perfidia, kłamstwa etc

Ale oczywiście to wina Polaków, że "faszyzm" rośnie w siłę. Sobie rodacy baumana nie mają nic a nic do zarzucenia ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka