Dodaj do ulubionych

Wrogowie Polski znów będą wyć na Powązkach ?

31.07.13, 07:37
Jak pięknie wczoraj napisał anwad
>Zbliża się rocznica Powstania Warszawskiego - jedna z tych rocznic, która szczególnie >atakowana jest przez wrogów Polski. Dlaczego? Dlatego, że przypomina Polakom, że żyją w >swoim kraju dzięki bohaterstwu, niezłomności, determinacji w walce o wolność swoich >przodków. Którzy zawsze z wiarą walczyli, niezależnie od szans na wygraną. Ludzie honoru. >Możemy być dumni z tego, że jesteśmy Polakami i ze spokojem obserwować godne >politowania obszczekiwania tych, którzy woleliby, aby Polacy byli obezwładnionym narodem >niewolników. Próżne wysiłki - Polacy wolność mają we krwi.

Czy po raz kolejny usłyszymy nienawistne wycie, gdy powstańcy będą składać kwiaty pod pomnikiem ?
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Wrogowie Polski znów będą wyć na Powązkach ? 31.07.13, 08:03
      ... Pod pomnik chodziłem co roku Dzisiaj, w przeddzień uroczystości, zastanawiam się,
      czy po raz pierwszy w życiu od roku 1945, będąc w Warszawie, zdrowy, nie zrezygnować z pójścia pod pomnik Gloria Victis. (...) Teraz, zamiast czuć się uprawnionym moralnie współgospodarzem obchodów - nie obiektem czci, ale współgospodarzem -
      zastanawiam się: czy ja tam jestem na miejscu?
      Czy to jest miejsce zawłaszczone przez motłoch?
      ...

Bez komentarza...
      • zapijaczony_ryj Bydło będzie buczeć 31.07.13, 08:16
        Bo tak ma
      • widz102 Dlaczego PiS pluje na mogiły Powstańców? To proste 31.07.13, 09:13
        Tak, Powązki 1 sierpnia to jest miejsce zawłaszczane przez narodowych socjalistów PiS-u. Kaczyński wie bowiem doskonale, że jedynie panując nad przeszłością, będzie mógł w ogóle myśleć o zdobyciu władzy w teraźniejszości. Jak siedział pod kołdrą, pętał się bez sensu po mieście 13 grudnia, albo łakomie pochłaniał pączki którymi częstowali do esbecy, gdy inni w tym czasie naprawdę coś dla Polski robili, a nawet dla Niej gineli, np. w "Wujku", miał wystarczająco wolnego czasu na przestudiowanie Orwella, nasz domorosły kandydat na dyktatorka.
        Stąd wściekłe ataki jego trolli na coraz powszechniejszą w Polsce dzisiejszej trzeźwą ocenę niekompetentnego, żeby nie powiedzieć - zbrodniczo kretyńskiego dowództwa AK, które wszczęło Powstanie Warszawskie i skazało tym samym ćwierć miliona ludzi - przysięgających wierność Polsce i swemu dowództwu heroicznych Powstańców i jeszcze bardziej heroicznych mieszkańców stolicy - na śmierć i totalną klęskę. Podobnie jak na klęskę i całkowitą samomarginalizację to durnowate krajowe i londyńskie dowództwo skazało tym samym, ogłaszając Godzinę W, CAŁY projekt Państwa Podziemnego (Państwo Podziemne po Powstaniu praktycznie w Polsce przestało być realną siłą, co tylko ułatwiło Stalinowi sowietyzację naszego kraju. A przecież to wszystko - już w 1944 roku - gdyby u władzy tego Państwa Podziemnego byli ludzie odpowiedzialni i mądrzy, a nie intelektualne i profesjonalne spady i liczne - politykujące z myślą nie o Polsce, a o powojennych stanowiskach sukinsyny - było to do przewidzenia. Ale to jest bardzo niewygodna prawda dla kaczystów, bo ona obnaża natychmiast i ich profesjonalną miernotę i obłudne kłamstwa. A co dla tych narodowych socjalistów najgorsze - ich ideowy absolutny BRAK PRAWDZIWEJ OFERTY DLA DZISIEJSZEJ POLSKI! Dlatego - gdyby dziś żył (uważający wodzów AK wywołujących Powstanie za zbrodniarzy) śp. gen. Anders, pewnie PiS równie ochoczo co na Powstańców wyłby na Powązkach i na Andersa.
        Stąd także kłamstwa pisowców na tym forum, insynuujące w sposób wręcz sturmerowski (czyli także klasycznie narodowo-socjalistyczny), że dzisiejsi Polacy trzeźwo oceniający nicość kompetencyjną dowództwa Powstania - tym samym plują na jego Żołnierzy. Klasyczna parszywka (propagandowa zagrywka) mentalnych mordodzierżców, będących w istocie klonami modelowego homo sovieticus: "Wam się Powstanie, wicie, nie podoba. Polska też wam się na pewno nie podoba". Skąd właśnie to odgórne wzmożenie "patriotyczne" wśród etatowych propagandystów Wodza przy okazji kolejnej rocznicy PW.
        To bardzo proste: Oceniający trzeźwo przeszłość Polacy - równie trzeźwo oceniają teraźniejszość. Zatem - trzeźwo i realnie porównują także niekompetentnych idiotów - dowódców AK, przeznaczających z powodów czysto politycznych na śmierć ćwierć miliona Polaków w Warszawie 1944 r. - i tym samym marnujących najcenniejszy polski kapitał ludzki - z podobnym w sposób wręcz lustrzany do tych zbrodniczych dyletantów (mentalnie, programowo i intelektualnie) Jarosławem Kaczyńskim. I tym samym - Powstańcy Warszawscy - i ci, którzy zginęli, i ci, którzy przeżyli, uniemożliwiają mu obecnie zdobycie władzy - z tym jego czysto narodowo-socjalistycznym, tromtadrackim programem zakładającym z góry dyktaturę i rzucanie mas w piekło obłąkańczych wewnętrznych i zewnętrznych konfliktów, z jego pazernym na władzę nieuctwem i nieudolnością.
        Dokładnie to ma zamaskować obecne obłudne i pałkarskie w duchu i treści okołopowstaniowe polskozbawcze wzmożenie "patriotyczne" (rozumiane przez PiS wyłącznie jako KONIECZNOŚĆ usprawiedliwiania przez Polaków współczesnych każdego draństwa lub głupoty popełnionych przez naszych przodków w przeszłości, rozumianych przez kaczystów jako konieczność ponoszenia OBECNIE przez Polaków wyrzeczeń i rezygnacji z praw człowieka, z demokratycznej Konstytucji RP - na rzecz postulowanego przez PiS państwa w którym dyktatorem i władcą dusz będzie wyłącznie nieomylny Wódz. To stąd to jutrzejsze wycie hord polskozbawczych na Powązkach.
        Bez zaplucia i zawłaszczenia i tej rocznicy wódz narodowo-socjalistycznych wolaków nie ma bowiem szans na jakikolwiek trwały sukces polityczny obecnie.

Jedno jest w tym wszystkim pocieszające... Na tym tle jeszcze jaśniej lśnią polskie ofiary kretynizmu Polskozbawów z roku 1944. Przecież Powstańcy doskonale wiedzieli, dlaczego i DLA KOGO giną i idą na śmierć. Doskonale znali miernotę swych Wodzów. Świetnie wiedzieli już po kilku dniach Powstania, już po pierwszych kilku dniach nadziei i radości - że nie ma żadnej nadziei, że Powstanie jest czystym bezsensem militarnym i politycznym, że nie mają ŻADNYCH szans. A mimo to walczyli aż dwa miesiące.
        Z miłości do Wodzów? Na pewno nie. Z miłości do Polski? Na pewno tak. Ale sugerowanie nam dziś przez PiS, że warszawiacy ginęli setkami tysięcy WYŁĄCZNIE z samej miłości do Polski i WYŁĄCZNIE z troski o przyszłe samopoczucie narodowe Polaków - jest kolejną skrajną podłością narodowych socjalistów. Bo Powstańcy bynajmniej nie byli idiotami. Oni byli po prostu do końca odpowiedzialni ZA LUDZI, swoich rodaków, w przeciwieństwie do dzisiejszych polskozbawczych oddziałów szturmowych Wodza.
        Dzisiejsze sugerowanie przez pisowskich propagandystów, w ramach tromtadracko pojmowanego i narzucanego przez nich Polakom "patriotyzmu" - że Powstańcy ginęli z głupoty - jest obrzydliwym pluciem PiS-u i na ich mogiły.
        Powstańcy ginęli broniąc pół miliona warszawiaków przed wyrżnięciem na które skazali stolicę zbrodniczy idioci, dla których Polska, jej dobro, była czymś ODRĘBNYM od Polaków. Czyli politycy o mentalności Kaczyńskiego. I dopóki Polakom nie zostanie narzucony pisowski obraz tych półgłówków-woltyżerów mających władzę nad milionami i nie poczuwających się do ŻADNEJ za te miliony odpowiedzialności - dopóty narodowi socjaliści Kaczyńskiego będą na Powązkach wyłącznie wyć!

--
        forum
        Kraj wkurzonych lemingów
        • ave.duce Re: Dlaczego PiS pluje na mogiły Powstańców? To p 31.07.13, 13:39
          www.youtube.com/watch?v=pso9vp3ZFH8
          Jeno wyjmij mi z tych oczu
          szkło bolesne - obraz dni,
          które czaszki białe toczy
          przez płonące łąki krwi.

frag. wiersza napisanego przez Krzysztofa Kamila Baczyńskiego 15. VI. 1943 r.
    • screening No nie wiem czy Komorowski, HGW to Powstańcy Warsz 31.07.13, 08:19
      No nie wiem czy Komorowski i HGW to Powstańcy Warszawscy?
      A gdzieś to wyczytał?
      • 1tobi Re: No nie wiem czy Komorowski, HGW to Powstańcy 31.07.13, 08:44
        screening napisał:

> No nie wiem czy Komorowski i HGW to Powstańcy Warszawscy?
        > A gdzieś to wyczytał?

Nikt tak nie napisał z czym polemizujesz? Słyszysz jakieś głosy?
        • screening Ponoć na powstańców gwizdali i buczeli. 31.07.13, 09:16
          Ale przecież buczeli i gwizdali gdy Komorowski i HGW składali kwiaty.
          Z tego wynika w bardzo prosty sposób, że Komorowski i HGW są powstańcami warszawskimi.
          Oczywiście byłymi.
          • alistair-p Re: Ponoć na powstańców gwizdali i buczeli. 31.07.13, 09:34
            Jak to każdemu chamowi myslenie ci szkodzi.Nie bierz nic na rozum,będzie szwankował.
      • alistair-p Re: No nie wiem czy Komorowski, HGW to Powstańcy 31.07.13, 08:46
        Jako człowiek,którego przodkowie zgineli w Powstaniu Warszawskim,nie życzę sobie żeby takie coś jak ty zabierało głos w tej sprawie.Wystarczy szargania symboli i posępnego wycia skretyniałego bydła na cmentarzach.Nie ma zgody na zawłaszczanie przez politycznych debili z obozu "patrioty" Jarkacza symboli i tragicznych wydarzen naszej historii.
        • screening A skąd twoi przodkowie się w SS znaleźli? 31.07.13, 08:54
          • alistair-p Re: A skąd twoi przodkowie się w SS znaleźli? 31.07.13, 09:03
            Nawet jakbys był obok,nie dostałbys po ryju.Nie masz dolności honorowej,tak jak i chamy z których sie wywodzisz.Są pewne granice nawet u takiego bydła jak to które reprezentujesz.
            Ty je przekroczyłeś,ale czego wymagac od chama.Należałoby cie zwyczjnie wybatożyć i w koncu ktoś to zrobi,równy tobie bydlak.
            • screening Przecież ty nie masz pojęcia co to znaczy. 31.07.13, 09:13
              Ale ci się dowcip wyostrzył.
              Zdolność honorowa u leminga?! :::::))))))))))
              Nie rób sobie jaj.
              • alistair-p Re: Przecież ty nie masz pojęcia co to znaczy. 31.07.13, 09:15
                Cham !!! I bydle jesteś,nic się nie zmieniło.
                • screening Dla byłych UBeków i ciebie chamem jestem. 31.07.13, 09:23
                  To bardzo miłe.
                  Kocham być znienawidzonym przez przez prawdziwych chamów.
                  • alistair-p Re: Dla byłych UBeków i ciebie chamem jestem. 31.07.13, 09:29
                    Przykro mi,nie chciałbym życ jak ty w rodzinie która mnie nienawidzi.Ale każdy lubi to na co zasłużył.A takie pomysły jak twoje mogą sie zrodzić tylko we łbie chama z chamów i to od pokoleń.
                    • screening Dzięki. ::::::)))))))))))) 31.07.13, 09:41
                      To było cudowne.
                      Całe szczęście, że nie jesteśmy rodziną.
                      Ja z AKowskiej rodziny pochodzę i to mnie cieszy.
                      Gdybym pochodził z UBeckiej, to już bardzo dawno temu własną pięścią bym się zabił.
                      • alistair-p Re: Dzięki. ::::::)))))))))))) 31.07.13, 10:00
                        Jesteś pierwszy z Afrika Korps który tu pisze.A swoją drogą po tym co napisałes dziwię się
                        że ci się nie udało z tą pięścią.Ale próbuj.
                        • entering Popatrz na kontekst. 31.07.13, 10:20
                          Afrika Korpus miała coś do czynienia z UB.
                          Może jakiegoś linka podrzucisz?
                          • alistair-p Re: Popatrz na kontekst. 31.07.13, 10:32
                            Poszukaj w rodzinnym archiwum,ja sie w tym babrac nie będę.Jeżeli chamy mają archiwum oczywiście.
            • man_sapiens Re: A skąd twoi przodkowie się w SS znaleźli? 31.07.13, 09:48
              > Nawet jakbys był obok,nie dostałbys po ryju

Słusznie. Nie wal screeninga po ryju, bo sobie ręce gównem ubrudzisz.
            • humbak Re: A skąd twoi przodkowie się w SS znaleźli? 31.07.13, 09:54
              Alistair, nie bluzgaj. Ludzi którzy w ten sposób dyskutują najlepiej po prostu omijać.
              • alistair-p Re: A skąd twoi przodkowie się w SS znaleźli? 31.07.13, 10:02
                Jak to się mówi w Warszawie,z nerw wyszedłem troszke :-)Ale chyba nie bluzgałem?
                • humbak Re: A skąd twoi przodkowie się w SS znaleźli? 31.07.13, 10:08
                  Wczoraj miałem podobnie jak coś o potomkach ubeków napisał na krytykujących to powstanie. Tyle że jak napisałem- mija się to z celem. Po prostu dajesz się sprowokować.
                  Nazwanie kogoś bydlakiem jest bluzgiem, nawet jeśli jest słuszne.
                • entering Ty Warszawę widziałeś jak świnia niebo. 31.07.13, 10:21
                • kotek.filemon Re: A skąd twoi przodkowie się w SS znaleźli? 31.07.13, 10:23
                  Dajesz się podpuszczać PiSdackiemu trollowi po czy pińdziesiont od posta.
                  • alistair-p Re: A skąd twoi przodkowie się w SS znaleźli? 31.07.13, 10:34
                    Na razie on mnie bawi :-) Fajnie się natęża. Ale masz rację niech pluje sobie.
                • entering Ja też nie bluzgałem. 31.07.13, 10:26
                  Tylko sama prawda z ust mi płynęła.
                  Fajnie czytać wypociny oszalałych lemingów.
          • zapijaczony_ryj Re: A skąd twoi przodkowie się w SS znaleźli? 31.07.13, 09:04
            Ano z namaszczenia Naczelnego Idioty, bo to on stworzył SS (Sekta Smoleńska)
            • alistair-p Re: A skąd twoi przodkowie się w SS znaleźli? 31.07.13, 09:18
              Przynajmniej ty mnie nie wkurzaj.W tym gó...e tez nikt ode mnie nie bierze udziału.Chyba że trzeba będzie głosowac w referendum za usunięciem chamstwa z wawelskiej krypty.I od razu piszę,że nie chodzi tu o Piłsudskiego.
              • screening Aha. O Tadeusza Kościuszkę ci chodzi. 31.07.13, 09:35
                Fakt. Ruskich to on nie lubił.
                Twoja sprawa.
                Usuwaj.
                Może ci się uda.
                Putin będzie klaskał.
            • screening To Tusk stworzył sektę smoleńską? 31.07.13, 09:29
              Chyba z Putinem razem.
              Ale w TVN24 o tym nie mówili.
          • mariner4 A powiedziałbys mu to w oczy? 31.07.13, 19:32
            Tchórzliwa gnido?
            M.
    • cookies9 Re: Wrogowie Polski znów będą wyć na Powązkach ? 31.07.13, 08:53
      Na Powązkach buczą prawdziwi patrioci - mohery,kibolstwo - najlepsi z najlepszych pisfanów.
    • 1zzarda Re: Wrogowie Polski znów będą wyć na Powązkach ? 31.07.13, 09:19
      A najbardziej śmieszne jest to, że wyją ci co niegdyś odpowiadali: pomożemy!
      • alistair-p Re: Wrogowie Polski znów będą wyć na Powązkach ? 31.07.13, 09:32
        Wyją sieroty po PZPR,czyli sekta torunska,ci którym sie "należy" !!!
      • screening Chodzi i o Millera i Kiszczaka? 31.07.13, 09:36
        • wujaszek_joe Re: Chodzi i o Millera i Kiszczaka? 31.07.13, 09:44
          raczej o ich ówczesną klakę, obecni klienci Rydzyka
          • entering To lemingi klaskały wtedy. 31.07.13, 10:28
            Dzisiaj jeszcze jakiś czas Tuskowi będą klaskać.
        • cookies9 Re: Chodzi i o Millera i Kiszczaka? 31.07.13, 09:59
          Nie,chodzi o pisowski motłoch,który zawłaszcza w chuligański sposób kolejne miejsca pamięci.

"Obchody wybuchu powstania tradycyjnie odbywają się pod pomnikiem Gloria Victis 1 sierpnia o godz. 17.00 na Wojskowych Powązkach. - Pod pomnik chodziłem co roku. Dzisiaj, w przeddzień uroczystości, zastanawiam się, czy po raz pierwszy w życiu od roku 1945, będąc w Warszawie, zdrowy, nie zrezygnować z pójścia pod pomnik Gloria Victis - powiedział Bartoszewski. - Teraz, zamiast czuć się uprawnionym moralnie współgospodarzem obchodów - nie obiektem czci, ale współgospodarzem - zastanawiam się: czy ja tam jestem na miejscu? Czy to jest miejsce zawłaszczone przez motłoch? Bo tak nazywam tych ludzi "- dodał rozmówca "Gazety Wyborczej".

• mietowe_loczki Re: Wrogowie Polski znów będą wyć na Powązkach ? 31.07.13, 10:09
      No niestety. Potem w kilku ważniejszych, liczących się mediach pojawią się po raz kolejny słuszne głosy oburzenia na zachowanie swołoczy, a potem pod koniec lipca w przyszłym roku znowu ktoś zada to samo pytanie.
    • kotek.filemon Re: Wrogowie Polski znów będą wyć na Powązkach ? 31.07.13, 10:14
      v.t.s napisał:

> Czy po raz kolejny usłyszymy nienawistne wycie, gdy powstańcy będą składać kwia
      > ty pod pomnikiem ?

I tupanie też...
    • warszawiakkk To robią ci od KL Warschau 31.07.13, 11:14
      Grupa obłąkańców którzy ubzdurali sobie, że tunel z 1973 roku pod Dworcem Warszawa Zachodnia tak naprawdę był wojenną komorą gazową i chcą wymusić zbudowanie tam pomnika.

Popierani przez PiS.

• alistair-p Re: To robią ci od KL Warschau 31.07.13, 13:17
        Oni sami są na gazie.Widocznie za mało trupów znalezli.
    • tornson A nie jest tak? 31.07.13, 13:51
      v.t.s napisał:

> kiwania tych, którzy woleliby, aby Polacy byli obezwładnionym narodem >niew
      > olników. Próżne wysiłki - Polacy wolność mają we krwi.
      Polska jest na każde skinienie Waszyngtonu czy lokalnych watykańskich urzędników, gospodarka kraju jest całkowicie zależna od łaski i niełaski zagranicznych koncernów od których kraj nawet nie jest w stanie podatków ściągnąć. Polska to kraj w żadnym stopniu niesuwerenny.
      • alistair-p Re: A nie jest tak? 31.07.13, 17:36
        Słyszałem,że teraz amerykanie maja nam zrzucić stonkę ziemniaczano-pomidorową w kratkę szkocką.Twoja wiedza pochodzi z okresu zrzucania tej zwykłej pasiastej stonki.Pewnie materiały w komitecie wojewódzkim zagineły.Poproś o nowe.
    • bufetowa_za_5zloty Re: Wrogowie Polski znów będą wyć na Powązkach ? 31.07.13, 16:02
      tzn. Redakcja wyborczej z premierem będą jutro wyć ?
      • corastara [...] 31.07.13, 16:05
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mariner4 Bydło już tak ma 31.07.13, 17:16
      A jaka inna możliwość ekspresji mu pozostaje?
      M.
      • alistair-p Re: Bydło już tak ma 31.07.13, 17:39
        Podejrzewam,że ci wyjący będą jeszcze znaczyć teren.Zużytymi pampersami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka