Dodaj do ulubionych

"Solidarność" płaci za obecność na strajku

06.08.13, 11:44
100 - 150 złotych dostanie każdy, który weźmie udział w tych jarmarcznych wystepach, powinni, jeszcze żeby jakoś sie rozpoznawać, przykleić na nosie czerwone piłeczki.
Zawiozą, nakarmią, tylko jeszcze nie wiem jak to wygląda z napitkami, chyba to zapewnia organizator, bo jak nie, to mogą sobie sami maszerować na Warszawę, o suchym pysku nie da się śpiewać, machać flagą, i obsikiwać bram.
Cieńko musi Duda piszczeć, skoro "kupuje" sobie protestujących, a co z bratnią partią PiS?
Nie dorzuci się do tego jakże potrzebnego protestu?

wyborcza.pl/1,75478,14393779,Protestuja_i_zarabiaja___ile_zwiazki_placa_za_udzial.html
Obserwuj wątek
    • volupte Re: "Solidarność" płaci za obecność na strajku 06.08.13, 11:50
      Gdzie sie zgłosić? Za 150 zł od głowy to zorganizuje z tysiac protestujących. Tylko jak ich wyglad odmłodzić? Ubrac w dresy?
      • remez2 Re: "Solidarność" płaci za obecność na strajku 06.08.13, 12:10
        W Polsce trudno o spontaniczne akcje i dlatego wytworzył się zwyczaj, że coś się daje uczestnikom - na przykład suchy prowiant. Tak jest od wielu lat i innego sposobu nie ma. Oczywiście to niejedyny czynnik, jest też sporo sentymentu, wspomnienia przeszłości, są znajomi. Ale generalnie to nie jest tak silne, żeby poświęcać swój czas na manifestacje.
        Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,14393779,Protestuja_i_zarabiaja___ile_zwiazki_placa_za_udzial.html#ixzz2bBIayVTK
    • zbysio45 Moze napiszesz dlaczego Solidarnosc chce strajkow 06.08.13, 12:10
      Mnie interesuja powody ktore sa przyczyna strajku.
      • volupte Re: Moze napiszesz dlaczego Solidarnosc chce str 06.08.13, 12:18
        Kasa misiu , kasa.
        • zbysio45 Re: Moze napiszesz dlaczego Solidarnosc chce str 06.08.13, 12:21
          Moze jednak propagandzisto przyczyna jest arogancja WŁADZY Z PO ?
          • remez2 Re: Moze napiszesz dlaczego Solidarnosc chce str 06.08.13, 12:27
            zbysio45 napisał:

> Moze jednak propagandzisto przyczyna jest arogancja WŁADZY Z PO ?
            Komisja Trójstronna, elastyczny czas pracy.
          • volupte Re: Moze napiszesz dlaczego Solidarnosc chce str 06.08.13, 12:45
            A może arogancja i chamstwo Dudy i kolesiów. Jak to on ostatno wyzywal Tuska?
      • wiosnaludzikow Re: Moze napiszesz dlaczego Solidarnosc chce str 06.08.13, 12:32
        Daj mi budzet po 150 zł na głowę a zorganizuję strajk z powodu ..... zbyt niebieskiego koloru nieba. Bajdurzysz bzdury tylko z przeciwnej strony niż trolle leminże.
        Odpowiadasz na:
        zbysio45 napisał:

> Mnie interesuja powody ktore sa przyczyna strajku.
      • pis_da_deby Re: Moze napiszesz dlaczego Solidarnosc chce str 06.08.13, 12:51
        zbysio45 napisał:

> Mnie interesuja powody ktore sa przyczyna strajku.

To nie pytaj o nie przypadkiem strajkujacych. Oni sami nie wiedza.
        • pis_da_deby Re: Moze napiszesz dlaczego Solidarnosc chce str 06.08.13, 12:55
          pis_da_deby napisał:

> To nie pytaj o nie przypadkiem strajkujacych. Oni sami nie wiedza.

"– Postulatów nie znam – przyznaje. – A strajk popieram, bo chodzi mi o zarobki. Teraz dostaję 2,5-3 tys. zł na rękę. Może jak będzie strajk, to nam też coś skapnie"
          natemat.pl/55591,strajkuja-na-slasku-postulaty-nie-znaja-po-prostu-chca-podwyzek
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Moze napiszesz dlaczego Solidarnosc chce str 06.08.13, 13:00
            Trzy tysiące na rękę? Uczciwi Polacy mogą tylko pomarzyć o takiej pensji.
      • mietowe_loczki Re: Moze napiszesz dlaczego Solidarnosc chce str 06.08.13, 13:06
        A nie interesuje cię, że strajk nie jest spontaniczny, tylko ustawiony, a uczestnicy opłaceni? Ciekawe, z czyich pieniędzy.
      • alistair-p Re: Moze napiszesz dlaczego Solidarnosc chce str 06.08.13, 13:27
        Polityczne ambicje tzw.związkowca Dudy. O tym że pójdzie w odstawkę on jeszcze nie wie.Jak wiekszośc podpuszczonych przez Jarkacza dostanie kopa i tyle.A wszystko będzie wina Premiera Tuska.
    • pis_da_deby Re: "Solidarność" płaci za obecność na strajku 06.08.13, 12:50
      czan-dra napisał:

> 100 - 150 złotych dostanie każdy, który weźmie udział w tych jarmarcznych wyste
      > pach, ...

I to z pewnoscia ze skladek zwiazkowcow.
    • cookies9 Re: "Solidarność" płaci za obecność na strajku 06.08.13, 13:05
      ...i nie tylko za udział,za palenie opon,za wznoszenie niecenzuralnych okrzyków itp wolny rynek i cennik za usługi obowiązuje w NSZZ Solidarność...
    • tornson Zawsze mnie zastanawiało jak można być takim 06.08.13, 13:16
      tępakiem by będąc pracownikiem pluć na związki zawodowe. To się chyba nazywa "pożyteczny idiota".
      Rozumiem propagandzistów z GW którym wielki biznes płaci za szkalowanie związkowców, ale jaki interes ma zwykły gołodupiec na etacie w pluciu na reprezentujące jego interesy związki zawodowe?
      • mietowe_loczki Re: Zawsze mnie zastanawiało jak można być takim 06.08.13, 13:28
        Wiem o wielu zakładach pracy, w których działają związki zawodowe, ale reprezentują interesy wyłącznie tych, którzy i tak już bardzo dobrze zarabiają. Pewne grupy pracowników, zwykle ci najmniej zarabiający, są lekceważone i pomijane. Nie słyszałam też o zbytniej popularności ZZ w prywatnych zakładach pracy, zwłaszcza w tych mniejszych, gdzie notorycznie łamie się prawa pracownicze, np. zabrania się pracownikom przynoszenia do zakładu L-4, mogą chorować, owszem, ale dni spędzone w domu pobierane są z urlopu. Słyszałeś kiedykolwiek, żeby którykolwiek ZZ upomniał się o ich prawa?
        • tornson Re: Zawsze mnie zastanawiało jak można być takim 06.08.13, 14:16
          mietowe_loczki napisała:

> Nie słyszałam też o zbytniej popularności ZZ w prywatnych zakładach pracy, zwłasz
          > cza w tych mniejszych, gdzie notorycznie łamie się prawa pracownicze, np. zabra
          > nia się pracownikom przynoszenia do zakładu L-4, mogą chorować, owszem, ale dni
          > spędzone w domu pobierane są z urlopu. Słyszałeś kiedykolwiek, żeby którykolwi
          > ek ZZ upomniał się o ich prawa?
          I co związki zawodowe są winne temu że prywatni wyzyskiwacze nie pozwalają na zakładanie związków z swoich firmach i wywalają z miejsca każdego kto próbuje tam założyć związek? Weź się puknij w tą łepetynę!
          Poza tym co to za argument! Niema związków zawodowych w firmach prywatnych to zniszczmy je też w firmach państwowych? To chciałeś powiedzieć? Ty naprawdę jesteś niespełna rozumu.
          • samantha.1 Nie ma ZZ 06.08.13, 14:49
            To lemingi niczym niewolnicy zapier...ją po 12 /h siedem dni w tygodniu na śmieciówkach!
            Czyli cofamy się w osiemnasty wiek?
      • samantha.1 Re: Zawsze mnie zastanawiało jak można być takim 06.08.13, 13:35
        A gdzie Ty tu widzisz pracowników?
        Toż tu skoro świt zaczynają dyżur emeryci,
        oni maja pracujących w dupie!!
        • tornson Re: Zawsze mnie zastanawiało jak można być takim 06.08.13, 14:18
          samantha.1 napisała:

> A gdzie Ty tu widzisz pracowników?
          > Toż tu skoro świt zaczynają dyżur emeryci,
          > oni maja pracujących w dupie!!
          Tak tylko zgaduję. ;)
          Ale możliwe że masz rację. Dupki którzy mieli za PRLu jak pączek w maśle, teraz chcą by dzisiejsi pracownicy zasuwali jak niewolnicy.
      • kosel_maruwi Re: Zawsze mnie zastanawiało jak można być takim 06.08.13, 13:43
        tornson napisał:

> jaki interes ma zwykły gołodupiec na etacie w pluciu na reprezentując
        > e jego interesy związki zawodowe?

Jakbys sie zastanowil to moze doszedlbys do wniosku ze ci "golodupcy" zorientowali sie juz, ze tzw ZZ nie reprezentuja wcale ich interesow lecz dbaja glownie o swoje.
        Przykladow w ostatnim czasie bylo mnostwo.
        • kosel_maruwi Re: Zawsze mnie zastanawiało jak można być takim 06.08.13, 13:58
          kosel_maruwi napisał:

> Przykladow w ostatnim czasie bylo mnostwo.

Tu masz pierwsze z brzegu

Kolej płaci co roku 25 mln złotych na utrzymanie związków zawodowych

maszynista z Solidarności, Józef Wilk, zarabia więcej niż prezes. Miesięcznie brał od 33 do 39 tys. zł i... nie musiał nawet wsiadać do lokomotywy.

wiadomosci.onet.pl/kraj/drogie-zwiazki-zawodowe-pkp-co-rok-kosztuja-25-mln-zlotych/elvjn

Nie od dziś górnictwo uchodzi za El Dorado dla związkowych działaczy. Jeden z nich tak przywiązał się do przywilejów, że znalazł sposób jak związkowcem pozostać, mimo że już nie powinien nim być. Macierzysta organizacja już go nie chciała, więc założył swój - mały bo mały - ale jednak związek. W dalszym ciągu korzysta jednak z logo poprzedniej organizacji, a zamiast zjeżdżać pod ziemię, melduje się codziennie w kopalnianym biurze.
          www.tvs.pl/12568,zwiazkowiec_zawodowy.html

W Jastrzębskiej Spółce Węglowej (JSW) etatowych związkowców jest 75, a w miedziowej spółce KGHM - 43. Żadnego z nich nie można zwolnić. Na utrzymanie związków KGHM płaci ponad 10 mln zł rocznie; Kompania Węglowa - niemal 30 mln

Read more: wyborcza.biz/biznes/1,100896,14314861,Ile_placimy_na_zwiazki.html?t=1374481486508#ixzz2bBnk0I7O
          • tornson Czyli to związki zawodowe są temu winne 06.08.13, 14:13
            że korporacje zamykają im usta forsą? Jak mu dupek-wyzyskiwacz daje kasę to głupi by nie wziął. Pewnie oczekuje potem że ten będzie pacyfikował nastroje społeczne w swoim związku, ale jak widać zamykanie ust kasą nie skutkuje i mimo tego związkowcy i tak strajkują i bronią interesów ludzi pracy.
          • remez2 Re: Zawsze mnie zastanawiało jak można być takim 06.08.13, 14:22
            To wszystko prawda. Ale czy zwróciłeś uwagę na fakt, że ZZ/demonstracje były cacy, kiedy za rządów SLD usiłowano zniszczyć budynek URM? Były cacy za rządów PiS - sama pani HG-W przynosiła strajkującym pielęgniarkom jedzenie. Stały się be, okropnie be, kiedy wystąpiły przeciwko arogancji rządu PO. Więc nie próbuj wylewać dziecka razem z kąpielą.
        • kosel_maruwi Re: Zawsze mnie zastanawiało jak można być takim 06.08.13, 14:11
          kosel_maruwi napisał:

> Przykladow w ostatnim czasie bylo mnostwo.

No i Duda.
          Niezle jak na tokarza

"11 tys zł. Do tego samochód z kierowcą do dyspozycji, dwa służbowe mieszkania - w Gdańsku i Warszawie, fundusz reprezentacyjny........ "

www.rmf24.pl/fakty/polska/news-wprost-ile-zarabia-szef-solidarnosci-piotr-duda,nId,968677

www.rmf24.pl/fakty/polska/news-wprost-ile-zarabia-szef-solidarnosci-piotr-duda,nId,968677
          • tornson Re: Zawsze mnie zastanawiało jak można być takim 06.08.13, 14:19
            kosel_maruwi napisał:

> "11 tys zł. Do tego samochód z kierowcą do dyspozycji, dwa służbowe mieszkania
            > - w Gdańsku i Warszawie, fundusz reprezentacyjny........ "
            No i?? Co to za argument? Co chcesz tym wyrazić? Każdy kto broni praw pracowniczych ma mieszkań na ulicy i żebrać o chleb, to chcesz powiedzieć?
            Gdzie sieją takich deblili?
            • kosel_maruwi Re: Zawsze mnie zastanawiało jak można być takim 06.08.13, 14:30
              tornson napisał:

> Gdzie sieją takich deblili?

I tu konczy sie nasz rozmowa.
              Tak to mozesz rozmawiac ze swoja mama
              • gloriette Re: Zawsze mnie zastanawiało jak można być takim 06.08.13, 14:43
                kosel_maruwi napisał:

> Tak to mozesz rozmawiac ze swoja mama

Daj spokoj kobiecinie.
                Pewnie do dzisiaj zaluje, ze nie wyskrobala.
    • tornson A GW oczywiście łże jak bura suka. 06.08.13, 13:20
      Znam ludzi z Energy którzy jakiś czas temu strajkowali. Nikt nikomu za strajk nie płacił, to są jak zwykle wyssane z palca neoliberalnych propagandzistów. Mam nadzieję że związkowcy podejdą też Czerską.
      • wiosnaludzikow Re: A GW oczywiście łże jak bura suka. 06.08.13, 13:34
        tornson napisał:

> Znam ludzi z Energy którzy jakiś czas temu strajkowali. Nikt nikomu za strajk n
        > ie płacił, to są jak zwykle wyssane z palca neoliberalnych propagandzistów. Mam
        > nadzieję że związkowcy podejdą też Czerską.
        Czy GW twierdzi, że zawsze i wszędzie tak było ?
        • tornson Re: A GW oczywiście łże jak bura suka. 06.08.13, 14:21
          wiosnaludzikow napisał:

> tornson napisał:
          >
          > > Znam ludzi z Energy którzy jakiś czas temu strajkowali. Nikt nikomu za st
          > rajk n
          > > ie płacił, to są jak zwykle wyssane z palca neoliberalnych propagandzistó
          > w. Mam
          > > nadzieję że związkowcy podejdą też Czerską.
          > Czy GW twierdzi, że zawsze i wszędzie tak było ?
          Podaje wyssane z palca brednie, którym przeczą związkowcy. I prędzej uwierzę związkowcom niż załganym sługusom neoliberalnej ideologii.
    • zayka [...] 07.08.13, 15:03
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • remez2 Kosz! ntx 07.08.13, 15:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka