Dodaj do ulubionych

Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-)

19.08.13, 19:15
Marcin Meller, publicysta Newsweeka, postuluje leminżą absencję wyborczą w celu świadomego, dobrowolnego oddania PiS-owi władzy. Do tego większościowej (jednopartyjnej), hehe... ;-)

Meller dobrze gada; nalać mu wódki, piwa, wina (gruzińskiego), whisky/whiskey, brandy, cognac'u, armagnac'u, czegokolwiek! Co tylko lubi... ;-)

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,14461796,Meller___Niech_biora_wladze_i_stanowiska__niech_przejmuja.html
Obserwuj wątek
    • sowietolog1 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 19:25
      PS. Szukałem, ale nie mogłem znależć tekstu żródłowego Mellera na www.newsweek.pl. Widocznie jeszcze go nie zamieszczono w sieci.
      • sowietolog1 Poręba zgadza się z Mellerem... ;-) 19.08.13, 20:00
        Poseł PiS-u, Poręba, zgadza się z Mellerem; także postuluje samodzielne, większościowe rządy Jarosława Kaczyńskiego... ;-)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,14457782,Stanislaw_Pieta__PiS_moze_dostac_55_proc__glosow_w.html
        www.rp.pl/artykul/107684,1039808-Kaczynski-na-prezydenta--Kaminski-na-szefa-PiS.html
    • remez2 A Franz Mauer powiedział do Ola Żwirskiego ... ntx 19.08.13, 20:05
      • sowietolog1 znasz pojęcie "zgrana płyta"...? ;-) 19.08.13, 20:26
        Kiedyś już Ci (chyba...?) pisałem, iż przynudzasz/powtarzasz się z tym Franzem i Olem, wrzucając to w co drugi, co trzeci wątek. Z kultowego tekstu robisz... styropian... ;-) Remeziku, nie obrzydzaj mi Psów... ;-)
        • remez2 Re: znasz pojęcie "zgrana płyta"...? ;-) 19.08.13, 20:34
          sowietolog1 napisał(a):

> Kiedyś już Ci (chyba...?) pisałem, iż przynudzasz/powtarzasz się z tym Franzem
          > i Olem, wrzucając to w co drugi, co trzeci wątek. Z kultowego tekstu robisz...
          > styropian... ;-) Remeziku, nie obrzydzaj mi Psów... ;-)
          Widzisz, nie jest moją winą, że co drugi, co trzeci wątek zasługuje wyłącznie na taką odpowiedź.
          > nie obrzydzaj mi Psów... ;-)
          Dobrze, nie będę.
    • czan-dra Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 20:06
      A dlaczego Ty, Dirloff, sam z sobą rozmawiasz?
      Zaaplikowałeś już sobie coś?
      • sowietolog1 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 20:24
        Właśnie aplikuję;-) Finlandię z mieszanką soków, cytryny i cukru trzcinowego;-) Twoje, leminże zdrowie, Czandrusiu;-) Bądzże grzeczne leminże, i słuchaj się wujcia Mellera;-)
        • fiu-bzdziu2010 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 20:31
          nie zapomnij lustra postawić- żebyś miał rozmówcę
          • sowietolog1 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 21:43
            Nie Twoja rozczochrana... ;-)
            Mam, i rzeczywistego, i wirtualnych, was, leminżąta moje... ;-)
            • fiu-bzdziu2010 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 22:16
              ale w lustrze rozmówca zgodzi się z Tobą z pewnością ...

a tu- tylko wyśmieją
        • czan-dra Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 20:31
          Zdrówko!
          Nie przesadź, bo jutro głowa Ci pęknie.
          Meller nie jest moim wujciem, więc nie bbęde go słuchał.
          • sowietolog1 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 21:43
            Nie pęknie; przez witaminę C. Ale dzięki za dobre słowo ;-)
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 20:33
          Znów chlejesz? Potem nie dziwota że tracisz rachubę czasu.
        • erte2 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 21:16
          sowietolog1 napisał(a):

Właśnie aplikuję;-) Finlandię z mieszanką soków, cytryny i cukru trzcinowego;-)
          Fuj ! Obrzydliwość !!! To chyba gorsze niz whisky z colą i żubrówka z sokiem jabłkowym.
          • erte2 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 21:22
            A swoją droga ciekawostka: każdy kmiot co to "arizonę" w bramie albo "vistulę" pod "sporta" z kaszanką - dziś "fynladiję" albo wręcz "apsolóta"....
            Fiołki przekwitły gó.w.no zakwitło......
          • mietowe_loczki Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 21:31
            Za picie Finlandii z sokiem powinno być 5 lat kamieniołomów. Alternatywnie, można również wysłać kogoś za karę do pisania postów na Forum Kraj ku wielkiej rozpaczy innych jego użytkowników.
            • remez2 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 21:38
              Na forum powodzenia za grosz
              biez wodki nie razbieriosz.
            • sowietolog1 Erte & Lokówka 19.08.13, 21:48
              Erte; czy ja coś pisałem o poPGRowskich "mózgojebach" lub wódce z colą...?
              Lokówka; zdajesz sobie sprawę z faktu, iż nie wszyscy lubią (tolerują), choćby i najlepszą, czystą wódkę? W większych ilościach, niż dwa, trzy kieliszki "na lepsze trawienie"? Ja jestem taką osobą. Choć, przyznaję, Starki nie wypiłbym w formie drinków...
              • mietowe_loczki Re: Erte & Lokówka 19.08.13, 22:57
                Jak można nie tolerować czystej wódki, ale tolerować ją z sokiem? No chyba że "nie toleruję" równa się "nie lubię", a nie "nie toleruje tego mój żołądek". No mniejsza. Wódka z sokiem, piwo to murowany kac.
                • sowietolog1 Re: Erte & Lokówka 19.08.13, 23:16
                  Ano, jak widać, można... ;-)
                  I nie lubię, i nie toleruję więcej nić trzy kieliszki.
                  Aby nie mieć kaca; masa kwasowości (witaminy C).
                  I tyle na temat.
                  Piwa z wódką nie łączę i nigdy o tym nie pisałem. Tym bardziej OHYDNEGO, burackiego topienia w kuflu piwa kieliszka z wódką. Fuj.
                  Konkludując, trzymaj się, Lokówko;-)
    • mietowe_loczki Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 21:28
      Meller ma baaardzo krótką pamięć. Jego ojca Macierewicz oskarżył o współpracę z wywiadem radzieckim i rosyjskim. Ze strony Jarosława Kaczyńskiego nie było wtedy żadnej reakcji. Żadnej. Nie pamięta również, kiedy nie przypominam sobie już, z jakiego powodu, PiS-owcy lżyli jego żonę na jego własnym profilu na Facebooku. Zresztą samego Mellera też.

Cóż, najwyraźniej upał szkodzi.
      • sowietolog1 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 22:37
        1. Raczej dłuugą; często przytacza sprawy, wydarzenia sprzed lat.
        2. O perturbacjach z jego ojcem pamiętam.
        3. O rzekomych, pisowskich atakach na żonę Mellera nic nie wiem; nie śledzę twittera. Wiem tylko, że podjęła pracę dla ITI/tvn24 jako komentatorka/sprawozdawca ds. literatury, książek, rynku księgarskiego (ot, polecała dane książki).
        4. Mellerowie, pewnie trochę na przekór sobie, prywatnie darzą sympatią śp. prezydenta Kaczyńskiego, ponieważ są... wielkimi gruzinofilami (dzięki Kaczyńskiemu, hehe). Podobnież Pakosińska ze znanego kabaretu, a od jakiegoś czasu reklam i konferansjerki.
        • fiu-bzdziu2010 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 22:41
          czy ktoś kto kocha Gruzję, musi kochać Kaczyńskiego????
          jakie uzasadnienie tej tezy???
          • sowietolog1 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 22:51
            Moda na Gruzję (i na gruzińskie wina) w Polsce na dobre rozkręciła się akurat dzięki wyprawie Kaczyńskiego. Mówili o tym i Pakosińska, i Meller.
            • fiu-bzdziu2010 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 22:56
              Meller i Pakosińska długo przed Kaczyńskim byli w Gruzji zakochani, bo już od młodzieńczych lat.......

więc nie dorabiaj ideologii kaczyńskiej do odczuć zwykłych obywateli
        • mietowe_loczki Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 23:00
          sowietolog1 napisał(a):

> 1. Raczej dłuugą; często przytacza sprawy, wydarzenia sprzed lat.

Może. Nie śledzę zbyt skrupulatnie tego, co pisze.

> 2. O perturbacjach z jego ojcem pamiętam.

To nie były perturbacje, tylko bezpodstawne oskarżenia o zdradę, które pozostawiono bez konksekwencji.

> 3. O rzekomych, pisowskich atakach na żonę Mellera nic nie wiem; nie śledzę twi
          > ttera. Wiem tylko, że podjęła pracę dla ITI/tvn24 jako komentatorka/sprawozdawc
          > a ds. literatury, książek, rynku księgarskiego (ot, polecała dane książki).

Nie pamiętam i nie chce mi się szukać. To było na Fejsiku. Sprawa była poważna i nie wykluczam, że chodziło o groźby karalne pod jej adresem, z którymi Mellerowie nic nie zrobili.

> 4. Mellerowie, pewnie trochę na przekór sobie, prywatnie darzą sympatią śp. pre
          > zydenta Kaczyńskiego, ponieważ są... wielkimi gruzinofilami (dzięki Kaczyńskiem
          > u, hehe). Podobnież Pakosińska ze znanego kabaretu, a od jakiegoś czasu reklam
          > i konferansjerki.

No i git.
    • losiu4 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 21:34
      ano dać mu :)

Pozdrawiam

Losiu
    • losiu4 Re: Meller dobrze gada; nalać mu wódki/piwa! ;-) 19.08.13, 21:43
      widzę ze podłączył sie pod Bula i Donka z tym nieuczestniczeniem :) I jak, lemingi, powinniście posłuchać, tak jak z bufetem warszawskim :)

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka