2kecaw 12.09.13, 19:05 urzędnicy Tusku prawią że w ZUS nie ma zobowiązań = rozbiór OFE to kasa dzisiaj a co będzie za lat 15 to nie nasza sprawa - słucham informacji w POLSAcie partia oszustów nic dodać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camille_pissarro Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 19:08 D.Tusk oraz JVR powinni stanąć przed TS, bezapelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 19:13 TS ale wcześniej wymienić skład sędziowski.!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 19:53 > D.Tusk oraz JVR powinni stanąć przed TS, bezapelacyjnie. a niby za co? Przecież ZuS to od chwili kiedy powstał składał się z podatkożerców i obietnic. Tylko lemingi nie interesują się takimi sprawami bo żyją w jakimś smsrtfonowym świecie olewając to co naprawdę ważne. w rezultacie krajem rządzą idioci a budżet stał się skarbonką łupioną przez cwaniaków - totumfackich kolejnych rządów najbardziej mnie śmieszy to że ktoś wierzy że przyjdzie jarosław Polskie Zbaw i spadnie manna z nieba. Ludziom chyba trzeba przypomnieć co on wyrabiał jako premier. Tusk to przy nim mały rzezimieszek przy wielkim szabrowniku. Kaczynski to po prostu socjalista pełną gębą. Będzie jeszcze gorzej niż jest i tragedią jest to że od 10 lat Polska jest utopiona w tym POPIsowym kotle pod który drew podkladają Miller z pawlakiem. PRzegniłe to wszystko aż do fundamentów. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 19:17 Pisowski przyglupie ! W wiekszosci krajow europejskich obowiazuje system Bismarkowski tzn ci co pracuja odkladaja na tych co juz nie pracuja ...Trzyma sie to kupy pod warunkiem ze jest wzgledna rownowaga pomiedzy ... Na dzien dzisiejszy jest coraz wiecej tych co nie pracuja , a coraz mniej pracujacych - stad dziura w ZUS ...!! A bedzie coraz gorzej ...!!! Odsunieciem problemu jest przedluzenie wieku emerytalnego ... Tylko skad wziasc kase na brakujace MLD ?? Jak na razie najproszym rozwiazaniem jest dalsze zadluzanie sie ... Masz pomysl kogo opodatkowac ..??? By zasypac dziure??? Wydaje sie ze na dluzsza mete najlepszym rozwiazaniem jest to obowiazujace juz na Nowej Zelandii - TAKA SAMA niska "emerytura " dla wszystkich , chces miec wiecej oszczedzaj na to kiedy pracujesz .. Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 19:30 O mądry lemingu- gdy Żelazny kanclerz kreował ten system to średnia życia to 40-45 lat. Palancie państwo rozwaliło rodzinę wielopokoleniową więc państwo musi to naprawić. ps od 2007 poprzez 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 i niestety 2014 rządzi/ nie-rządzi PO Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 19:40 Palancie państwo rozwaliło rodzinę wielopokoleniową więc państwo musi > to naprawić. Pomijając tego palanta to masz rację. Za 20 lat wiele rodzin będzie zmuszona po prostu do stworzenia/ odtworzenia rodzin wielopokoleniowych. Po prostu emerytury będą tak niskie że nie bedzie stać ludzi na utrzymanie. Dlatego też ci którzy tak liczą na nieruchomości mogą się srogo zawieść bo nieruchomości to się będzie sprzedawać raczej tudzież prezentować wnukom. Emeryci będą musieli wprowadzić sie do dzieci gdzie razem koszty utrzymania będą wiele niższe. A co do Bismarcka o on stworzył nie tylko system emerytalny ale też system ubezpieczen pracowniczych. Pracownicy mieli ubezpieczenia zdrowotne i asekuracyjne co było w Europie rozwiązaniem rewolucyjnym. Churchill jak przyjechał w odwiedziny do kaiserowskich niemiec przed Iwś. to rozdziawił szeroko oczy gdy dowiedział sie ze każdy pracownik u kruppa ma świadczenia socjalne. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 19:37 Myślisz ze jak pisdacki urzednik powie odwrotnie - ZUS ma zobowiazania , to cos zmieni? Jak państwo nie bedzie miało kasy i nikt nie bedzie chciał npozyczyc , to ZUS nie wypłaci i co mu zrobisz? Juz w Esoni był taki przypadek , obnizono emerytury bo musieli , u nas tez kiedys tak moze być. ,,Rabunek" OFE starczy na kilka lat i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 19:40 nic nierobienie PO i doktryna trwania u władzy niszczy Polskę.Może zbyt górnolotnie piszę lecz tak to czuję . pozdrawiam kecaw kaczysta Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 19:47 Jeśli myślisz że PiS któr ma twoje poparcie cos pozytywnego zrobi , to twoja sprawa. Ja obserwowałem ich dzialalnośc i nie dam brudu za paznokciem ze nam poprawią. PO tez do wyborów niczego rewolucyjnego nie zrobi. Jedni i drudzy chca trwac u władzy , a i inni tez chętnie by sie załapali . Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 19:58 > Jeśli myślisz że PiS któr ma twoje poparcie cos pozytywnego zrobi , to twoja sp > rawa. Łocho... poprawiom... chyba statystyki psychuszek w Tworkach. Tusk i jego kamanda to cwaniaki i zlodzieje. Zagony jarosława to po prostu ludzie nadający się na szpitalną obserwację. Pan Wódz też się nadaje na jakąś wizytę w takim przybytku. Narobi jeszcze więcej socjalu, Ruskim zacznie wymachiwać kapciem przez nosem za co dostanie embargo na kartofle. Niemcy wypną na niego d..ę bo z wariatem przecież nie bedą rozmawiać. i tak sie skończy Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 19:58 Nie pierdziel głupot, bo ZUS istnieje i wypłaca świadczenia, a nie obietnice. Wątpię, byś był udziałowcem w OFE, to raczej nierealne, ale pieprzyć, że rząd be....to tak, tyle potrafisz pisi doopku. A że OFE kosztują NAS WSZYSTKICH grubą kasę na prywatne konta, to już ciężko zajarzyć PiSdakowi, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 20:09 To mi wyjaśnij o mądry dlaczego poprzez 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 mieli ci twoi wszystko w d..... i OFE AKCEPTOWALI ?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 20:13 No fakt, trochę się spóźnili. Mogli już w 1989 dobrać się do pazernych kuprów. Wtedy kaczorek nie dorobiłby się "srebrnej"........Ale oni wtedy nie rządzili i w tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 20:19 Nie wiem jak Ty lecz ja jestem wk... a tak na poważnie chyba dosyć tych rządów PO zapewne powiesz nigdy PiS a ja Ci odpowiem każdy aby nie PO Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 20:25 "...każdy aby nie PO ...." Palikot też może być???? Hahahahahahahahahahhahahahahahahahaaaaa..... Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 20:24 Istnieje bo istnieje państwo ....Twoi je europeizują a w istocie likwidują serdecznie pozdrawiam kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 20:17 jak ta nadmuchana giełda kiedyś mocniej tąpnie to w OFE nie będzie nawet obietnic. Odpowiedz Link Zgłoś
2kecaw Re: W ZUS są tylko obietnice 12.09.13, 20:22 Polska to zobowiązanie . Kiedy słyszę gdy Frasyniuki i inni się ślinią to mam dosyć Odpowiedz Link Zgłoś
tornson PiSowcy jak widać w obronie pasożytniczej 12.09.13, 20:44 finansjery, oligarchów z OFE, którzy niczego nie produkuję, a jedynie żerują na składkach obywateli i zadłużają państwo. Banda pisowskich schizofreników i populistów. Najpierw pie... o sprawiedliwości społecznej, równości, o walce z przekrętasami finansowymi, o opodatkowaniu oligarchów, ganią neoliberałów. A potem bronią najbardziej pasożytniczej neoliberalnej zarazy jaka trawi nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: PiSowcy jak widać od 2007,8,9,10,11,12,13 13.09.13, 07:37 RAZ JESZCZE 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 i w 2013 zobaczyła PO , że już dalej nie da rady i zrobila to co powinna uczynić w 2007 roku . Zapewniam was że ta partia chciała zlikwidować OFE już w 2007 lecz jej PiS przeszkadzał, Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: "W ZUS są tylko obietnice". Całkiem dobrze 12.09.13, 21:53 mi się żyje z tych obietnic - oczywiście relatywnie dobrze jak na polskie warunki, Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: "W ZUS są tylko obietnice". Całkiem dobrze 13.09.13, 07:38 2200 ? ma mój wujek i sobie chwali Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow nie tylko obietnice 13.09.13, 05:19 Są też pałace. www.bryla.pl/bryla/5,85300,3573141.html Odpowiedz Link Zgłoś