Dodaj do ulubionych

Popieram wszystkich nagrywających w polityce

31.10.13, 07:09
Nie udało mi się na razie zauważyć skuteczniejszego oręża niż ukryte nagrywanie rozmów polityków przez polityków. to chyba jedyna skuteczna metoda na napiętnowanie takich zachowań.
Tak więc państwo politycy, urzędnicy telefony, dyktafony ...w ruch.
Ratujmy polskie prawo i gospodarkę przed lepkimi łapami mafii politycznej bez względu na rodzaj koszulek i barw klubowych.
Uwaga START !
Obserwuj wątek
    • w_v_w chyba nie trafilas w "target" :D 31.10.13, 07:20
      ...chyba lepiej..."nic sie nie stalo, nic sie nie stalo...

Wawerka
    • gtxl Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 07:22
      Pod warunkiem,że nagrania dotyczą PiS,SLD,PSL.
      Jeżeli chodzi o PO,to i tak zamiotą wszystko pod dywan.
      • w_v_w Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 07:26
        gtxl napisał:

> Pod warunkiem,że nagrania dotyczą PiS,SLD,PSL.
        > Jeżeli chodzi o PO,to i tak zamiotą wszystko pod dywan.

nie wiem czy przypadkiem ten rzeczony "dywan" juz nie lewituje, nad tym platfonsowym bagnem :D

Wawerka
        • wiosnaludzikow Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 07:40
          w_v_w napisał:

> gtxl napisał:
          >
          > > Pod warunkiem,że nagrania dotyczą PiS,SLD,PSL.
          > > Jeżeli chodzi o PO,to i tak zamiotą wszystko pod dywan.
          >
          > nie wiem czy przypadkiem ten rzeczony "dywan" juz nie lewituje, nad tym platfon
          > sowym bagnem :D

Ale co tu Wawerka zrobić aby to bagno nie powstało za kolejnych władców.
          Moim zdaniem , nic więcej nie potrafię wymyśleć, pełna prywatyzacja wszystkiego.
          • w_v_w Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 07:47
            ...jakies "perly w koronie" powinny zostac, ale pod zarzadem fachowcow, nie partyjnych dziwek.

Wawerka
            • x2468 Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 15:34
              No właśnie.KGHM jest taka perlą.
            • wiosnaludzikow Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 17:43
              w_v_w napisał:

> ...jakies "perly w koronie" powinny zostac, ale pod zarzadem fachowcow, nie par
              > tyjnych dziwek.
              Ale jak chcesz to zrobić ? Konkret bez filozofowania.
      • wiosnaludzikow Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 07:39
        Wszyscy chcą zamiatać pod dywan, bez wyjątku.
        Odpowiadasz na:
        gtxl napisał:

• gtxl Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 07:41
          wiosnaludzikow napisał:

> Wszyscy chcą zamiatać pod dywan, bez wyjątku.
          > Odpowiadasz na:
          > gtxl napisał:

Może parę przykładów,że wszyscy.

• wiosnaludzikow Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 01.11.13, 07:55
            A na kogo z tych " wszystkich" chcesz przykład ?
      • zapijaczony_ryj A po co idiotów nagrywać? 31.10.13, 07:40
        gtxl napisał:

Idioci sami się odkryją:
        1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
        2. Nie będzie koalicji z Samoobrona
        3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną.
        4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
        Polsce uczestniczyć nie będziemy
        5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy
        sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
        6. V-ce minister sprawiedliwości pan Kryże nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu
        działaczy opozycji w latach 70 i 80.
        7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
        8. Wprowadzimy szybko niższe podatki
        9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
        10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
        11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
        12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje
        13. Pomożemy Stoczni Gdańskiej
        14. Zredukujemy administrację państwową
        15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR

Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006)
        • gtxl Re: A po co idiotów nagrywać? 31.10.13, 07:42
          Jak zwykle ryju,krótko i ad rem.
          • w_v_w ryj w bredzeniu wiedzie prym, niczym zdarta plyta 31.10.13, 07:49
            Wawerka
            • wiosnaludzikow Re: ryj w bredzeniu wiedzie prym, niczym zdarta p 31.10.13, 07:53
              w_v_w napisał:

> Wawerka
              Jest często tym co zarzuca innym :)
              • zapijaczony_ryj Re: ryj w bredzeniu wiedzie prym, niczym zdarta p 31.10.13, 07:55
                wiosnaludzikow napisał:

> w_v_w napisał:
                >
                > > Wawerka
                > Jest często tym co zarzuca innym :)

PO, POpracuj nad sobę
              • w_v_w Re: ryj w bredzeniu wiedzie prym, niczym zdarta p 31.10.13, 08:02
                ...pisiorem? :P

Wawerka

wiosnaludzikow napisał:

> w_v_w napisał:
                >
                > > Wawerka
                > Jest często tym co zarzuca innym :)
            • x2468 Re: ryj w bredzeniu wiedzie prym, niczym zdarta p 31.10.13, 15:32
              Czy coś się nie zgadza? Ryj skłamał? W którym punkcie?
        • wiosnaludzikow Re: A po co idiotów nagrywać? 31.10.13, 07:52
          Mówię nie o idiotach ale o przestępcach.
          • zapijaczony_ryj Idioci bywaaja groźniejsi niż przestepcy. 31.10.13, 07:56
            wiosnaludzikow napisał:

> Mówię nie o idiotach ale o przestępcach.
            Potrafią nawet oddać władze w połowie kadencji
            • dystans4 Re: Idioci bywaaja groźniejsi niż przestepcy. 31.10.13, 08:48
              Niekiedy tak.
              Rozumiem, że, w konsekwencji, legalizujesz przestępstwa.
              --
              buldog.
              • wiosnaludzikow Re: Idioci bywaaja groźniejsi niż przestepcy. 31.10.13, 17:27
                dystans4 napisał:

> Niekiedy tak.
                > Rozumiem, że, w konsekwencji, legalizujesz przestępstwa.
                > --
                > buldog.
                Jakie przestępstwa ?
    • papuas.pionty ryba psuje się od głowy 31.10.13, 07:55
      'dał nam przykład pupil Adaś
      jak nagrywać mamy'
    • kosel_maruwi Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 07:59
      Czym skorupka za mlodu...........

Zaloze sie, ze jestes zwolennikiem SLD
      • gtxl Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 08:09
        kosel_maruwi napisał:

> Czym skorupka za mlodu...........
        >
        > Zaloze sie, ze jestes zwolennikiem SLD

To Michnik należał do SLD? Przecież to Adaś chciał dać w doopę lewicy i tym nagraniem Rywina otworzył drogę do władzy PO i PiS.
        Co do dzisiaj konsumujemy.

• kosel_maruwi Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 08:28
          gtxl napisał:

> To Michnik należał do SLD? Przecież to Adaś chciał dać w doopę lewicy i tym nag
          > raniem Rywina otworzył drogę do władzy PO i PiS.
          > Co do dzisiaj konsumujemy.
          >
          Szpicle i denuncjacje to wynalazek Michnika ?

Nagranie trwalo podobno 40 min a wyrwano z niego kilka zdan. Zanim sobie wyrobie opinie na jego temat wolalbym poznac calosc by pasc ofiara manipulacji.
          Tym bardziej, ze zamieszani w nie byli ludzie Schetyny i nie jest wykluczone, ze gdyby wygral nigdy by nie wyplynely na swiatlo dzienne.
          • wiosnaludzikow Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 01.11.13, 08:25
            Czego Ty bronisz kosel:( To nie tylko to nagranie ale kilka listów i oświadczeń, które miały ostatnio mijsce, to oferowanie działek za okazyjną cenę w lubuskiem za odpowiednie głosowanie w PO a Ty jak ten leming lub idiota idziesz w zaparte.
            To bezazględnie jest korupcja polityczna. O czym tu chcesz dyskutować ?
    • mariner4 Każdy powinien nagrywać każdego. 31.10.13, 08:13
      Polityk polityka. Petent urzędnika, mąż żonę, żona męża, uczeń nauczyciela, wierny księdza i tak dalej.
      M.
      • wiosnaludzikow Re: Każdy powinien nagrywać każdego. 02.11.13, 04:29
        mariner4 napisał:

> Polityk polityka. Petent urzędnika, mąż żonę, żona męża, uczeń nauczyciela, wie
        > rny księdza i tak dalej.
        > M.
        W tytule mojego wątku napisałem " w polityce ".
        Szkody wywolane korupcją polityczną to moim zdaniem miliardy rocznie i tutaj na prawie wszystko należy zezwolić.
        Płacimy dziennie niekiedy prawie 200 ooo euro za opoźnienia ustaw , które lobby dzięki korupcji politycznej wstrzymuje.Te ksmiczne swoją wielkością przewały masz wliczone w cenę prądu, w cenę wody, wywozu śmieci itp stąd w niektórych sferach jest taniej w Niemczech niż w Polsce.
        • mariner4 Nie sądzisz, że mi sie podoba korupcja? 02.11.13, 13:20
          Ale ja mam nieodparte wrażenie, ze ich potępiono nie za czyn, tylko że się dali złapać.
          Takich afer było na pęczki we wszystkich partiach, które rządziły. Żadna nie jest od tego wolna. Korumpowanie Begierowej, fucha dla Hofmanowej, syn Millera i podobne. Dlatego wq.... mnie to oburzenie. Nie, nie Twoje, czy kogokolwiek, tylko innych polityków. Obłudnych sukinsynów.
          Jestem pewien, że gdyby np to polityk PO się schlał i pobił policjantów, to Wipler byłby pierwszym gniewnym. Jak to było z przypadkami Kwaśniewskiego?
          Poza tym jestem przekonany,, że nie jest to tylko cecha polska. Tak pewnie się dzieje na całym świecie. (patrz film "Lincoln")
          Zawsze jednak lepsze jest leczenie przyczyn niż objawowe. Gdyby KGHM był prywatną firmą to politycy mieliby g... do powiedzenia w sprawach zatrudniania.
          M.
          • wiosnaludzikow Re: Nie sądzisz, że mi sie podoba korupcja? 02.11.13, 14:04
            mariner4 napisał:

> Ale ja mam nieodparte wrażenie, ze ich potępiono nie za czyn, tylko że się dali
            > złapać.
            > Takich afer było na pęczki we wszystkich partiach, które rządziły. Żadna nie je
            > st od tego wolna. Korumpowanie Begierowej, fucha dla Hofmanowej, syn Millera i
            > podobne. Dlatego wq.... mnie to oburzenie. Nie, nie Twoje, czy kogokolwiek, tyl
            > ko innych polityków. Obłudnych sukinsynów.
            > Jestem pewien, że gdyby np to polityk PO się schlał i pobił policjantów, to Wip
            > ler byłby pierwszym gniewnym. Jak to było z przypadkami Kwaśniewskiego?
            > Poza tym jestem przekonany,, że nie jest to tylko cecha polska. Tak pewnie się
            > dzieje na całym świecie. (patrz film "Lincoln")
            > Zawsze jednak lepsze jest leczenie przyczyn niż objawowe. Gdyby KGHM był prywat
            > ną firmą to politycy mieliby g... do powiedzenia w sprawach zatrudniania.
            > M.
            zgoda. Prywatyzacja to chyba jedyna droga do zabrania tych drogich zabawek politykom.
            Nie jest to tylko cecha polska ale u nas skala jest abyt duża a bezkarność to już rekordowa.
    • obraza.uczuc.religijnych Co nie przeszkadza vipowi wiosnaludzikow 31.10.13, 08:21
      narzekać, że w Polsce jest ponoć największa inwigilacja.
    • indeed4 A zastanowiłeś się przez moment jaki jest cel? 31.10.13, 08:37
      jakie były intencje i co nagrywający chceli tymi taśmami osiągnąć?

Czy nie za bardzo.

• dystans4 Re: A zastanowiłeś się przez moment jaki jest cel 31.10.13, 08:49
        Intencje może tak.
        Co innego działania - jak najbardziej OK.
        --
        buldog.
      • kosel_maruwi Re: A zastanowiłeś się przez moment jaki jest cel 31.10.13, 08:54
        indeed4 napisał:

> jakie były intencje i co nagrywający chceli tymi taśmami osiągnąć?
        >
        > Czy nie za bardzo.
        >
        Ci, którzy nagrywali nie pokazali nagrań w momencie, kiedy można było coś zrobić, ale dopiero wtedy, kiedy okazało się, że wynik zjazdu nie jest zgodny z ich oczekiwaniami. Gdyby to było pokazane, ale nam, władzom, a nie mediom, ich odpowiedzialność byłaby inna

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14874039,Powtorki_wyborow_w_PO_nie_bedzie___To_byla_korupcja_.html
        • indeed4 O to, to... 31.10.13, 09:04
          dokładnie o to mi chodzi...

Ci, którzy nagrywali nie pokazali nagrań w momencie, kiedy można było coś zrobić, ale dopiero wtedy, kiedy okazało się, że wynik zjazdu nie jest zgodny z ich oczekiwaniami

• indeed4 Tak ma wyglądać Polska? 31.10.13, 08:58
        Posłowie największej rządzącej partii ujawniają próby politycznej korupcji wśród swoich kolegów w walce o partyjne stanowiska, a ty się z tego cieszysz? Kibicujesz im i prosisz o jeszcze?

Gratulacje.
        • ave.duce Re: Tak ma wyglądać Polska? 31.10.13, 09:05
          indeed4 napisał:

> Posłowie największej rządzącej partii ujawniają próby politycznej korupcji wśró
          > d swoich kolegów w walce o partyjne stanowiska, a ty się z tego cieszysz? Kibic
          > ujesz im i prosisz o jeszcze?
          >
          > Gratulacje.

Ujawniają w dodatku tylko dlatego, że ich faworyt przegrał.

ps. rzadko się z Tobą zgadzam, ale w tym przypadku nie mam wyjścia ;)
          • indeed4 Re: Tak ma wyglądać Polska? 31.10.13, 10:05
            To, że posłowie wyciągają kompromitujące partyjne brudy tylko dlatego, że ich faworyt przegrał to betka. Gorzej, że góra PO próbuje tumanić opinię publiczną opowiadaniem bajek, że "wszyscy aktorzy tego spektaklu zostaną przykładnie ukarani". Proszę, jacy wzorowi! Wcześniej nie wiedzieli, że w partii kupczy się stanowiskami, w ogóle im to nie przyszło do głowy. O tym, że Schetyna odpalił taśmy, bo chciał nimi pogrążyć Tuska i całe PO też pewnie "nie mają zielonego pojęcia".
            • kosel_maruwi Re: Tak ma wyglądać Polska? 31.10.13, 10:12
              indeed4 napisał:

>Wcześniej nie wiedzieli, że w partii kupczy się stanowiskami,

Nie maja na to patentu

wyborcza.pl/1,75478,14872788,KGHM___dojna_krowa_politykow_wszystkich_opcji.html#BoxSlotII3img
              • indeed4 Re: Tak ma wyglądać Polska? 31.10.13, 10:35
                > Nie maja na to patentu

ano nie mają - dlatego na jednym wozie jadą jedni i drudzy.

"Negatywny elektorat PiS i PO jest na podobnym poziomie - odpowiednio 63 procent i 62 procent. Takie zaskakujące wyniki przynosi sondaż przygotowany dla RMF FM przez Milward Brown"

www.rmf24.pl/fakty/polska/news-sondaz-dla-rmf-fm-negatywny-elektorat-ugrupowan-politycznych,nId,1050361
            • ave.duce Re: Tak ma wyglądać Polska? 31.10.13, 15:44
              Najgorsze jest to, że wszystkie partie robiły, robią albo ... będą robiły TO SAMO.
          • dystans4 Re: Tak ma wyglądać Polska? 31.10.13, 10:29
            Najczęściej się z Tobą zgadzam, ale tym razem nie mogę.
            To jasne, że intencją ujawniających jest utrzymanie się u władzy. Lepiej, żeby Polska wyglądała inaczej, żeby politycy nie byli skorumpowani i w ogóle.

Ale złamanie omerty jest pozytywne zawsze, bez względu na okoliczności. Dlaczego tego nie zauważać?
            Może bym co napisał w wątku o antysemityzmie.
            --
            Pozdrowienia
            buldog.
            • gat45 Re: Tak ma wyglądać Polska? 31.10.13, 10:48
              dystans4 napisał:

> Ale złamanie omerty jest pozytywne zawsze, bez względu na okoliczności.
              > Dlaczego tego nie zauważać?

Idealistycznie rzecz biorąc masz 100% racji. Ale praktycznie... Sama nie wiem. Nie życzę sobie znać polityki od kuchni strony. W myśl zasady, że hipokryzja to hołd, jaki występek składa cnocie, dotychczas politycy przynajmniej usiłowali ukazać się jako cnotliwi. Zdejmując publicznie ostatnie osłony wciągają nas, nie mający na to wpływu ogół, w krąg własnego występku. Aja nie chcę.
              Gdzie by się nie odwrócić - wszędzie jedno wielkie FUJ. Zdegustowanam.
              • indeed4 "Zwykli ludzie nie powinni wiedzieć, jak się robi 31.10.13, 11:19
                parówki i jak się robi politykę" - w kontekście ostatnich wydarzeń powiedzenie Bismarcka wczoraj przypominał T. Nałęcz. Mam wrażenie, że Nałęcz myli pojęcia i nie wie (albo udaje, że nie wie) co to jest polityczna korupcja.
                • gat45 Re: "Zwykli ludzie nie powinni wiedzieć, jak się 31.10.13, 11:24
                  Pewnie udaje, ale nie o to mi chodziło. Ja mówiłam o braku wstydu. Chcę, żeby oni przynajmniej udawali, że się wstydzą. Nie, nie chcę - wymagam.
                  Co do tego, jak się rzeczywiście robi parówki, nigdy nie miałam złudzeń. Ale niech politycy uszanują moją niewinność i przestaną mnie molestować moralnie robiąc je bezwstydnie na moich oczach.
                • indeed4 A wystarczyło zajrzeć choćby do wiki 31.10.13, 11:27
                  Transparency International podaje prostą definicję korupcji politycznej, określając ją jako nadużycie powierzonej władzy przez przywódców politycznych dla uzyskania prywatnej korzyści, celem zwiększenia swej władzy lub bogactwa; nie musi dotyczyć przekazywania pieniędzy, może przyjąć formę "handlu wpływami" lub obdarzania specjalną przychylnością, co zatruwa politykę i zagraża demokracji.

pl.wikipedia.org/wiki/Korupcja_polityczna

Na tej samej stronie (u góry) jest mapa stworzona przez Transparency International, przedstawiająca "skalę, w jakiej korupcja występuje wśród jednostek administracji i polityków". Polska widnieje na niej jaki obszar "niezbadany" - domyślacie się, jaki kolorek do nas pasuje najbardziej?
                  • wiosnaludzikow Re: A wystarczyło zajrzeć choćby do wiki 01.11.13, 07:51
                    indeed4 napisał:

> Transparency International podaje prostą definicję korupcji politycznej, określ
                    > ając ją jako nadużycie powierzonej władzy przez przywódców politycznych dla uzy
                    > skania prywatnej korzyści, celem zwiększenia swej władzy lub bogactwa; nie musi
                    > dotyczyć przekazywania pieniędzy, może przyjąć formę "handlu wpływami" lub obd
                    > arzania specjalną przychylnością, co zatruwa politykę i zagraża demokracji.
                    Krótko i na temat!
                    uzupełniłbym tę definicję :
                    " , co zatruwa politykę i zagraża demokracji." dodając , że szkodzi gospodarce i przynosi wielkie straty i spowalnia rozwój.
        • wiosnaludzikow Re: Tak ma wyglądać Polska? 31.10.13, 17:28
          indeed4 napisał:

> Posłowie największej rządzącej partii ujawniają próby politycznej korupcji wśró
          > d swoich kolegów w walce o partyjne stanowiska, a ty się z tego cieszysz? Kibic
          > ujesz im i prosisz o jeszcze?
          >
          > Gratulacje.
          Tak. Nie tyle kibicuję tylko nie widzę innej metody ukrócenia tych praktyk.
      • wiosnaludzikow Re: A zastanowiłeś się przez moment jaki jest cel 01.11.13, 08:20
        indeed4 napisał:

> jakie były intencje i co nagrywający chceli tymi taśmami osiągnąć?
        >
        > Czy nie za bardzo.
        Zastanowiłem się.
        Podtrzymuję i popieram jak w tytule.
        Tak jak policja rozgryza mafiossów i mafie szkodzące ludzim wykorzystując nawet bezpardonowe i nieetyczne walki o wpływy w tym bussinesie także samo i tutaj w tej mafii. Na złym nawet czynie, na łajnie może wyrosnąć ładna roślinka.
    • zapijaczony_ryj Jeden taki to już na studiach kolegów nagrywał 31.10.13, 08:43
      bi.gazeta.pl/im/0/4502/z4502630Q,Ziobro-z-dyktafonem.jpg
      • volupte Re: Jeden taki to już na studiach kolegów nagryw 31.10.13, 11:04
        I wprowadził modę na ,,gwoździa".
        • zapijaczony_ryj Re: Jeden taki to już na studiach kolegów nagryw 01.11.13, 06:32
          volupte napisał:

> I wprowadził modę na ,,gwoździa".

Dokładnie, to protoplasta tego chamstwa jakim jest nagrywanie
    • zgred-zisko Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 10:27
      A czym to si różni od donosów? Wielu donosicieli również działało w "szlachetnych celach".
      • dystans4 Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 10:54
        Oczywiście.
        Ale zawodowy śledczy też donosi, jego informatorzy też donoszą. I bez względu na motywy i kwalifikację etyczną takiego postępowania, jego najszersze skutki są pozytywne.
        Czy byłoby lepiej, gdyby nie donieśli?
        NIE.
        --
        buldog.
        • zgred-zisko Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 14:20
          No to dlaczego patrzymy krzywym okiem na donosicieli. Powinniśmy ich chyba szanować? Donosiciel, to brzmi dumnie?
          • gat45 Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 14:27
            Przede wszystkim powinniśmy zdefiniować słowo "donos". Co nim jest, a co wprost przeciwnie.
            • zgred-zisko Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 15:07
              Wydaje mi się,że donos, to jest zbędne rozpowszechnianie informacji, celem zaszkodzenia komuś innemu. Np. "Panie dyrektorze, czy pa wie, że Iksiński ma Pana za palanta". Albo "Zosiu, czy wiesz, że Twój stary ma dziwkę".
              Może być również zawiadomienie o domniemanym przestępstwie. Np. bardzo w Polsce pospolite (ponad 200 tys rocznie) "niniejszym zawiadamiam, że Iksiński ma za dużo pieniędzy bo już drugi raz z tym roku przemalował sobie samochód"
              Natomiast zupełnie czym innym jest zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, które jest prawnym obowiązkiem.
    • volupte Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 11:03
      Brawo . A moze tak od razu jak Pawka Morozow?
      • wiosnaludzikow Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 17:24
        volupte napisał:

> Brawo . A moze tak od razu jak Pawka Morozow?
        Eee tam zaraz Pawla Morozow. Nowsze jest jak Adam Michnik !
        • wiosnaludzikow volupte 01.11.13, 07:48
          wiosnaludzikow napisał:

> volupte napisał:
          >
          > > Brawo . A moze tak od razu jak Pawka Morozow?
          > Eee tam zaraz Pawla Morozow. Nowsze jest jak Adam Michnik !
          Co ? Nie wolno Ci jako płatnemu wypowiadać się nt Michnika w tej kwestii :)
          Możesz stracić zlecenie.
          • volupte Re: volupte 02.11.13, 13:10
            Widocznie niedoczytałeś. Michnik moim zdanie z z tego powodu znikł . Reki mu nie podaja , chocaz oficjalnie powiadaja ze dobrze zrobił. Oprócz felieonów w GW nigdzie go nie ma , ani sie nie widuje.
            • wiosnaludzikow Re: volupte 02.11.13, 13:16
              volupte napisał:

> Widocznie niedoczytałeś. Michnik moim zdanie z z tego powodu znikł . Reki mu ni
              > e podaja , chocaz oficjalnie powiadaja ze dobrze zrobił. Oprócz felieonów w GW
              > nigdzie go nie ma , ani sie nie widuje.
              Jeżeli nie doczytałem a tak uważasz to przepraszam ale opisałeś zjawisko ale swojej opinii nie podałeś. Dobrze, że Michnik dokonał tego nagrania ...czy niedobrze. Tak abyś nie mógł się wyiskać.
              • volupte Re: volupte 02.11.13, 13:35
                To ty popierasz tajne nagrywanie w celu upublicznienia. Dla mnie jest to obrzydliwe , bo w czyste intencje nie uwierzę.
                • wiosnaludzikow Re: volupte 02.11.13, 20:30
                  volupte napisał:

> To ty popierasz tajne nagrywanie w celu upublicznienia. Dla mnie jest to obrzyd
                  > liwe , bo w czyste intencje nie uwierzę.
                  Jednak boisz się ocenić czyn Michnika :)
    • sclavus Zrozumiałe!!! 31.10.13, 15:25
      Sqrvielstwa ma się coraz lepiej!!!
      ... z twoim poparciem!!!
      Trudno się spodziewać czego innego... - po tobie!!!
      • x2468 Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 16:03
        Jesteście naiwni.Korupcja polityczna w Polsce ledwie raczkuje.Niemcy,Austriacy,Anglicy nie rozmawiają o niej ponieważ jest oczywiste ze tak jak to ze po nocy przyjdzie dzień tak każda partia ,każdy urzędnik przyjdzie z swoja ekipą.Partie opozycyjne milczą na ten temat ponieważ wiedza ze jak wygrają wybory to zrobią to samo. Dla profitów ludzie zapisują się do partii,dla tego samego milczą dziennikarze.
        • zgred-zisko Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 17:03
          Dokładnie tak się właśnie dzieje. I to od wielu wieków. Królowie przybywali z dworem a papieże wypełniali Watykan rodakami.
          • x2468 Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 17:37
            Swego czasu w Chinach sprawa była prosta.Nowy cesarz mordował wszystkich ludzi tego który odszedł.
        • sclavus Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 17:29
          Wypraszam sobie ... ;)
          Ja się tylko odniosłem do jego aprobaty dla nagrywania :D
          (a nawiasem, są państwa, w których urzędnicy publiczni, są nie do ruszenia - taki mają status!)
          • wiosnaludzikow Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 17:37
            sclavus napisał:

> Wypraszam sobie ... ;)
            > Ja się tylko odniosłem do jego aprobaty dla nagrywania :D
            > (a nawiasem, są państwa, w których urzędnicy publiczni, [b]są nie do ruszenia[/
            > b] - taki mają status!)
            Nie lubisz nagrywającego rednacza Adama Michnika ?
            • volupte Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 17:41
              Z perspektywy czasu widzisz jaki jest skutek gwoździa AM. Nikt mu ręki nie podaje i własciwie znikł.
              • wiosnaludzikow Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 17:44
                volupte napisał:

> Z perspektywy czasu widzisz jaki jest skutek gwoździa AM. Nikt mu ręki nie poda
                > je i własciwie znikł.
                Michnik jest firmą samą w sobie. Ci co mu ręki nie podają wiele tracą.
                • volupte Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 18:25
                  Tylko ta firma zamknieta juz w gabinecie i oprócz felietonu w gazecie nic wiecej nie znaczy.
            • gat45 Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 17:44
              wiosnaludzikow napisał:

> Nie lubisz nagrywającego rednacza Adama Michnika ?

Przepraszam, że się wtrącam niepytana, ale mnie się nigdy ta sztuczka nie podobała. I to z dwóch powodów. Uznałam, że pan Michnik okazał się po ludzku bylejaki nagrywając poufną rozmowę, a na dodatek miałam mu za złe półroczne przetrzymanie taśmy do jakiegoś tam niby "dziennikarskiego śledztwa". Nie miał prawa tak postąpić. Szkoda, ma niezłą plamę na porządnym skądinąd życiorysie.
              • wiosnaludzikow Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 17:46
                gat45 napisała:

> wiosnaludzikow napisał:
                >
                > > Nie lubisz nagrywającego rednacza Adama Michnika ?
                >
                > Przepraszam, że się wtrącam niepytana, ale mnie się nigdy ta sztuczka nie podob
                > ała. I to z dwóch powodów. Uznałam, że pan Michnik okazał się po ludzku bylejak
                > i nagrywając poufną rozmowę, a na dodatek miałam mu za złe półroczne przetrzyma
                > nie taśmy do jakiegoś tam niby "dziennikarskiego śledztwa". Nie miał prawa tak
                > postąpić. Szkoda, ma niezłą plamę na porządnym skądinąd życiorysie.
                Nie ma plamy. ujawnił mechanizmy, które wyeliminowały jedną mafię z gry z pożytkiem dla państwa.
                • gat45 Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 17:59
                  Trzeba było ujawniać od razu, a nie nosić się z tym przez 6 miesięcy. To jest plama.
                  • wiosnaludzikow Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 18:31
                    gat45 napisała:

> Trzeba było ujawniać od razu, a nie nosić się z tym przez 6 miesięcy. To jest p
                    > lama.
                    Tu zgoda!
                • ave.duce Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 18:02
                  wiosnaludzikow napisał:

> ujawnił mechanizmy, które wyeliminowały jedną mafię z gry z poży
                  > tkiem dla państwa.

;)))
                • volupte Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 18:28
                  Własciwie nic nie zostało ujawnione , tylko listonosza psy pogryzły.
            • sclavus Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 22:01
              Za to nagranie - bardzo go nie lubię...
              Zadowolony??
          • x2468 Re: Zrozumiałe!!! 31.10.13, 17:48
            Tyle ze ci nie do ruszenia są otoczeni partyjnymi klientami. Zmienia się ministra lecz nie urzędników którzy tak naprawdę kierują codzienna praca.Minister zawsze przychodzi z swoja (partyjną ) ekipą. Są firmy które płacą premie swoim pracownikom którzy przyprowadza do firmy swoich ludzi.W ten sposób minimalizują ryzyko związane z zatrudnieniem nieznanej osoby.I niech lewuski nie kłamią ze w PRL było inaczej. Aby zapisać się do partii należało mieć wprowadzającego na chlebowych stanowiskach zatrudniano wyłącznie swoich.
    • m.c.hrabia Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 16:13
      trzeba mieć porypany "muszczek" i mentalność kapusia-donosiciela , a praktyki w sb pewnie się odbywały.
      • x2468 Re: Popieram wszystkich nagrywających w polityce 31.10.13, 17:50
        Rozpędziłeś się, nie sięgaj tak daleko.To szkoła tego kulfona z "gwoździem".
    • titerlitury Donos a sprawa polska - wbew pozorom to b. poważne 31.10.13, 21:28
      Wyobraźmy sobie taką sytuację. Na szwedzkiej szosie (czy sucha, czy wilgotna), tuż przy wjeździe do miasteczka, spotykamy samochód osobowy, który znacznie przekroczył dozwoloną prędkośc. Szwed chwyta za telefon, dzwoni na policję, podaje lokalizację, nr rejestracyjny itp. Szwed myśli: acha! zapierdziela jak wariat, a co gdy na jego drodze znajdą się jakieś dzieci idące do szkoły, czy strauszka przechodząca przez jezdnię? Muszę zapobiec nieszczęściu. Niech przymkną wariata!
      I teraz przenieśmy tę sytuację pod Pułtusk, czy Wolbórz. Polak może i zdobędzie sie na refleksję nt potencjalnych opłakanych skutków takiej lekkomyślności kierowcy, może nawet przemknie mu przez myśl, by zawiadomić policję, ale ostatecznie powie sobie: a co ja Pawka Morozow? konfident? tw? donosiciel? I już ta myśl pozwoli spokojnie iśc dalej z myślą, w końcu to nie moja sprawa, ale zachowałem się honorowo - nie doniosłem.

Z czego to wynika? Ano najprościej: z tego, że Szwedzi właściwie zawsze byli u siebie, mieli swoich premierów, swoich krółów, swój parlament, swoje władze - słowem. A my, wiecznie byliśmy pod władzą ONYCh, OBCYCH, a współpraca z nimi to była zdrada współbraci, czyn niegodny, haniebny...

I choć od dwóch dekad z okładem jesteśmy u siebie, to nadal ta mentalnośc w nas tkwi. I każe milczeć sąsiadom kobietym, która za ścianą krzyczy zawsze, gdy mąż wrca podpity. I nie pozwala zainteresować odpowiednich władz, gdy jakaś pannica nagle "gubi ciążę". I tu, na tym forum każe okazywać oznaki wstrętu na myśl o tym, że jeden kolega nagrywał drugiego, i opublikował kompromitującą rozmowę, z której wynika, że pracę w najcenniejszej polskiej firmie dostaje sie za głosy na regonalnego barona, i że w zasadzie przypadkowa ososba może decydować o niemałym publicznym majątku.

Radzę poważnie to przemyśleć.
      • papuas.pionty bez komentarza 01.11.13, 07:30
        cytata z powyżej:

I nie pozwala zainteresować odpowiednich władz, gdy jakaś pannica nagle gubi ciążę

• ladymadonna2 Re: bez komentarza 01.11.13, 07:36
          beze mnie
      • gat45 Re: Donos a sprawa polska - wbew pozorom to b. po 01.11.13, 07:41
        Zgodziłabym się z Twoim wpisem, bo raczej mądrze napisany. Ale ta zachęta do donoszenia na niewiasty "gubiące ciążę" mnie poraziła.
        Czy nie zdajesz sobie sprawy, bardzo źle wybrałaś ? Że akurat ta ustawa jest kwestionowana przez taką liczbę osób, że nakłanianie do obywatelskiej postawy na jej podstawie jest całkowicie antyskuteczne ? Osiągnęłaś efekt wprost przeciwny do zamierzonego - czego żałuję, bo co do zasady zgadzam się z Tobą.
        • papuas.pionty ad absurdum 01.11.13, 07:52
          pannica nosząca w sobie zygotę, nosi przed sobą już ciążowy brzuszek ?
          • gat45 Re: ad absurdum 01.11.13, 08:03
            Mnie nie musisz przekonywać.
            Dla mnie macierzyństwo - jak sama nazwa wskazuje - jest sprawą wyłącznie matki. Czyli decyzją kobiety, czy chce matką zostać.
            • m.c.hrabia Re: ad absurdum 01.11.13, 09:22
              jest sprawą wyłącznie matki.

ale gdy w materacu umieści się kamery ,jak niektórzy postulują ,to już nie będzie.
        • titerlitury Re: Donos a sprawa polska - wbew pozorom to b. po 01.11.13, 23:10
          Oczadzieliście z tą aborcją??? Abortuje się ciąże niewidoczne. ja pisze o tym, że znajduje się dzieciaki na śmietnku, a potem gdy uda się odnaleźć matkę, indagowani zajomi/sąssiezi mówią: no tak jakby była w ciązy, a potem juz nie była, ale to nie moja sprawa...
          • volupte Re: Donos a sprawa polska - wbew pozorom to b. po 02.11.13, 13:23
            Mentalnosć kapusia to wciskanie nosa w cudze gary. Twój przykład tez ,,od czapy", a moze dziecko rodzicom ,,podrzuciła", moze ciotka sęi zajmuje itp. Nie widze dziecka sasiada to mam na policje dzwonić? - chore.
            • titerlitury Re: Donos a sprawa polska - wbew pozorom to b. po 02.11.13, 17:53
              Tak, albo potem znajdują mrożone, czy beczkowane noworodki - faktycznie od czapy, i sąsiedzi okazali się w obu przypadkach całkowicie pozbawieni mentalności kapusia i nie wcidkali swoich nowów, ani do garów, ani do beczek, ani do zamrażalników...
              • m.c.hrabia Re: Donos a sprawa polska - wbew pozorom to b. po 02.11.13, 18:11
                ani do garów, ani do beczek, ani do zamrażalników...

nie wciskali nochalów , bo to takie katolickie rodziny były.
      • volupte Re: Donos a sprawa polska - wbew pozorom to b. po 02.11.13, 13:15
        Tu nie ma co mysleć. Co kraj to obyczaj. Nas tak d wieków wychowywano ze donos to donos i jest to wstretne. Moze kiedyś sie to zmieni i bedziemy rozróżniac donos od troski o innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka