mariner4 21.11.13, 18:28 Dochód podstawowy wymyślił. W mojej okolicy natychmiast kupa ludzi porzuci pracę. Panie Kalisz. Walka o następna kadencję jest już przegrana. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
volupte Re: Pon 1000 zł! 21.11.13, 19:39 A powiedział ze swojego , czy twojego i mojego? Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Pon 1000 zł! 22.11.13, 00:59 A jakie to ma znaczenie? Ktoś traktuje Ryśka serio? Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk-z-humorem Re: Kalisz odlatuje! 21.11.13, 19:07 mariner4 napisał: > Dochód podstawowy wymyślił. W mojej okolicy natychmiast kupa ludzi porzuci prac > ę. > Panie Kalisz. Walka o następna kadencję jest już przegrana. > M. To fakt, że tę kwestię omawiał chyba gdzieś przy kielichu. Po co pracować i mieć potem 1500 PLN emerytury brutto skoro bez pracy można mieć to samo i to od urodzenia aż do śmierci. Kaliszoutopia! Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno " Kazdemu wedlug potrzeb" 21.11.13, 19:46 Przynajmniej tak jest wsrod politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno nooo, zapomnialem o zaslugach, ale... 21.11.13, 19:48 ... w koncu to "oczywiste". ...wiecznie zywy... Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Kucyk także..... 21.11.13, 22:16 kucyk-z-humorem napisał: > To fakt, że tę kwestię omawiał chyba gdzieś przy kielichu. > Po co pracować i mieć potem 1500 PLN emerytury brutto skoro bez pracy można mie > ć to samo i to od urodzenia aż do śmierci. Kaliszoutopia! Emerytura bez lat pracy ( wymagany okres składkowy i nieskładkowy ) ? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kucyk także..... 21.11.13, 22:54 mila2712 napisała: > kucyk-z-humorem napisał: > > > To fakt, że tę kwestię omawiał chyba gdzieś przy kielichu. > > Po co pracować i mieć potem 1500 PLN emerytury brutto skoro bez pracy moż > na mie > > ć to samo i to od urodzenia aż do śmierci. Kaliszoutopia! > > Emerytura bez lat pracy ( wymagany okres składkowy i nieskładkowy ) ? Taak. Hitler miał lepszy osób na starych ludzi. Mariner nie dał link na wypowiedz Kalisza wiec dlatego tylko ta reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
hasch1 Re: Kalisz odlatuje! 21.11.13, 19:47 mariner4 napisał: > Dochód podstawowy wymyślił. W mojej okolicy natychmiast kupa ludzi porzuci prac > ę. I słusznie. Teraz za dobrą pracę uawża się jakąkolwiek, kiedy będzie musiała być wykonana, to pracodawca będzie musiał zapłacić, konkretne pieniądze. Teraz często daje jałmużnę, " bo za bramą, czekają na to miejsce inni głodni". Duńskie emerytury wyglądają podobnie. Mogłeś nigdy nie pracować, ale jeśli jadłeś i ubierałeś się na terenie kraju to w podatkach wnosiłeś, de'facto płacąc podatki, w zakupach. Jasne że diabeł tkwi w szczegułach. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kalisz odlatuje! 21.11.13, 22:58 hasch1 napisał: > mariner4 napisał: > > > Dochód podstawowy wymyślił. W mojej okolicy natychmiast kupa ludzi porzuc > i prac > > ę. > > I słusznie. Teraz za dobrą pracę uawża się jakąkolwiek, kiedy będzie musiała by > ć wykonana, to pracodawca będzie musiał zapłacić, konkretne pieniądze. Teraz cz > ęsto daje jałmużnę, " bo za bramą, czekają na to miejsce inni głodni". > > Duńskie emerytury wyglądają podobnie. Mogłeś nigdy nie pracować, ale jeśli jadł > eś i ubierałeś się na terenie kraju to w podatkach wnosiłeś, de'facto płacąc po > datki, w zakupach. > > Jasne że diabeł tkwi w szczegułach. > Masz racje. W normalnych krajach tak jest. Bezrobotni rownież płacą podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Kalisz odlatuje! 21.11.13, 22:17 mariner4 napisał: > Dochód podstawowy wymyślił. W mojej okolicy natychmiast kupa ludzi porzuci prac > ę. > Panie Kalisz. Walka o następna kadencję jest już przegrana. > M. Populizm. Nie martw się ludzie pracy z Twojej oklicy są bezpieczni....to mało realne. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Kalisz odlatuje! 22.11.13, 07:28 99venus napisał: > on już dawno odleciał. Bardzo dawno ! Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Do tego kauzyperdy 22.11.13, 07:43 Nigdy nabożeństwa nie miałem. Po klęsce Olusia na Ukrainie Europa Plus przestaje istnieć. A jego Dom chyba tylko w mediach funkcjonuje. Będzie musiał biedak do TR się przykleić, jeżeli marzy mu się dalszy lukratywny byt w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś