Dodaj do ulubionych

CAM Media...

26.11.13, 11:35
www.wprost.pl/ar/426519/Najwieksza-afera-korupcyjna-w-III-RP-Wprost-dociera-do-nowych-faktow/
Jeden z wątków infoafery to ustawienie wielkiego przetargu na obsługę imprez przy okazji polskiej prezydencji w Unii Europejskiej w 2011. „Wprost” ustalił, że w tamtym czasie jedna z najważniejszych urzędniczek odpowiedzialnych za prezydencję znajdowała się w zażyłym związku z dyrektorem firmy Cam Media, która wygrała ten przetarg (kontrakt na 34 mln zł zgarnęło konsorcjum, w którym znajdowała się spółka Cam Media). Urzędniczką tą jest Małgorzata Kałużyńska, szefowa departamentu ekonomicznego Unii Europejskiej w MSZ.
Obserwuj wątek
    • ayran Re: CAM Media... 26.11.13, 11:41
      Departament Ekonomiczny Unii EuropejskiejDepartament Ekonomiczny Unii Europejskiej
      Realizuje zadania w zakresie spraw gospodarczych w wymiarze europejskim i globalnym. Jest wiodący w odniesieniu do procesów horyzontalnych polityki europejskiej tj.: przegląd budżetu UE oraz negocjacje ram finansowych po 2013 r., opracowuje i realizuje politykę energetyczno-klimatyczną, strategię ekonomiczną UE do 2020, zawierającą rynek wewnętrzny. Współkształtuje, we współpracy z właściwymi ministerstwami, stanowiska Polski w odniesieniu do: strategii gospodarczych, polityki spójności, Wspólnej Polityki Rolnej, finansowania UE, polityki energetycznej, klimatycznej i innych polityk sektorowych oraz wspiera działania Polski na płaszczyźnie OECD, WTO, systemu NZ i G-20.

www.msz.gov.pl/pl/p/msz_pl/ministerstwo/ministerstwo_organizacja/komorki/departament_ekonomiczny_unii_europejskiej;jsessionid=5AE5AD7273E82E3E2F7631813D71F87B.cmsap2p
      Ewidentna sprawa, że do realizacji wszystkich powyższych zadań niezbędna jest współpraca z agencjami reklamowymi. Swoja drogą - który to dyrektor Cam Media i czym się zajmuje?
    • samantha.1 Re: CAM Media...szefuje bliski koleś Nowaka? 26.11.13, 11:43
      n/t złotego dziecka naszego premiera.
      • chasyd_z_czerskiej Re: CAM Media...szefuje bliski koleś Nowaka? 26.11.13, 12:58
        trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,15000370,Wszystkie_zegarki_posla_Nowaka___To_nie_jest_facet_.html#BoxSlotIIMT
        Przytaczana przez "Wprost" relacja uczestnika wieczoru: "Jedną z osób, które tam brylowały, był Sławek Nowak. Siedział z chłopakami z Cam Media. Imprezowali? Raczej omawiali jakieś sprawy przy suto zastawionym stole.

Dziennikarze "Wprost" przypominają Nowakowi tę sytuację i pytają, w jakich okolicznościach znalazł się na występie Harrisa.
        -Zaprosił mnie tam Adam Michalewicz.

Michalewicz to twórca i właściciel firmy Cam Media.
        • chasyd_z_czerskiej Sami swoi - nie ma mocnych... 26.11.13, 13:08
          Prawą ręką szefa kancelarii premiera Pawła Grasia jest Agata Grynkiewicz, której brat pracuje w Cam Media. Szef firmy Michalewicz jest w dobrej komitywie z dwoma przyjaciółmi Nowaka jeszcze z początków PO. Jeden to Piotr Wawrzynowicz - kiedyś prawa ręka Mirosława Drzewieckiego. Drugi - Marcin Rosół (zamieszany w aferę hazardową), były zaufany współpracownik Grzegorza Schetyny. Obaj opuścili partię w związku z podejrzeniami o defraudację części wyborczego funduszu Platformy. Dziś świetnie sobie radzą, są doradcami czołowych polskich biznesmenów.

Cały tekst: trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,15000370,Wszystkie_zegarki_posla_Nowaka___To_nie_jest_facet_.html?as=2#ixzz2lkiKKEzZ
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Sami swoi - nie ma mocnych... 26.11.13, 13:12
            Graś jest szefem kancelarii premiera?
        • obraza.uczuc.religijnych Re: CAM Media...szefuje bliski koleś Nowaka? 26.11.13, 13:09
          To zupełnie jak omawianie spraw fundacji Lux Veritatis i Tv Trwam przez np. posłów Jaworskiego albo Sobecką z założycielami i właścicielami tych podmiotów.
    • mariner4 Ciekawe czy starczy lasów? 26.11.13, 11:44
      Skoro na drobną "pożyczkę" dla Hofmana CBA potrzebowała aż 600 stron, żeby to opisać.
      M.
    • ayran zażyły związek 26.11.13, 11:45
      Czy istnieje jakaś uznawana przez "wprost" definicja tego pojęcia? Czy "zażyły związek" to to samo co konkubinat? Czy pozostawanie w zażyłych związkach z większą liczbą osób na raz to grzech przeciwko szóstemu przykazaniu? Dziewiątemu? Czy pozostawanie w zażyłym związku z członkiem najbliższej rodziny, ale nie współmałżonkiem to kazirodztwo?
      • tw_wielgus Re: zażyły związek 26.11.13, 12:38
        A ja się zapytam co to ma do rzeczy. Mnie nie interesuje kto kogo i jak... Mnie interesują konsekwencje jakie spotkają tą Panią i wszystkie osoby zamieszane w tą jedną z afer jakie wykreowała rządząca elita.
        I nie chciałbym żeby sprawa ta skończyła się takim finałem jak sprawa Sawickiej.
        • ayran Re: zażyły związek 26.11.13, 12:47
          Mnie natomiast interesuje, co "wprost" miało na myśli pisząc o zażyłym związku.
          Bo sugestia, że chodzi o bliskie relacje damsko-męskie (mowa o osobach różnych płci) jest dość czytelna, podobnie jak twierdzenie, że ułatwienia dla Cam-Media w "zagarnięciu" kontraktu (samo słowo "zagarnięcie" jest dość znamienne) w oczywisty sposób wynikają z tego, że wspomniana pani kieruje departamentem w MSZ, choć jako żywo - z zakresu zadań departamentu zupełnie nie wynika, by mogła mieć wpływ na przebieg tego typu przetargów.
          Sprawa z oczywistych powodów nie skończy się takim finałem jak sprawa Sawickiej, bo gołym okiem widać, że żaden funkcjonariusz państwa nie prowokował przestępstwa w sposób niezgodny z prawem.
          • tw_wielgus Re: zażyły związek 26.11.13, 13:11
            Dla mnie nie jest to aż tak oczywiste jak dla Ciebie.
            A jeżeli w kontekście aferalnym interesuje Cię wyłącznie kto kogo dmuchał to musisz zmienić tygodnik "Wprost" na "Cosmo"...
            • ayran Re: zażyły związek 26.11.13, 13:32
              tw_wielgus napisał:

> A jeżeli w kontekście aferalnym interesuje Cię wyłącznie kto kogo dmuchał to mu
              > sisz zmienić tygodnik "Wprost" na "Cosmo"...

Muszę przyznać, że o ile wiedziałem o ludziach mających problemy z interpretacją słowa pisanego, o tyle twój wyczyn w tym zakresie przeszedł moje oczekiwania.
              • tw_wielgus Re: zażyły związek 26.11.13, 13:57
                Doprawdy...?
      • wiosnaludzikow Re: zażyły związek 26.11.13, 15:26
        ayran napisał:

> Czy istnieje jakaś uznawana przez "wprost" definicja tego pojęcia? Czy "zażyły
        > związek" to to samo co konkubinat? Czy pozostawanie w zażyłych związkach z wię
        > kszą liczbą osób na raz to grzech przeciwko szóstemu przykazaniu? Dziewiątemu?
        > Czy pozostawanie w zażyłym związku z członkiem najbliższej rodziny, ale nie wsp
        > ółmałżonkiem to kazirodztwo?
        Jednak nie udajesz. Jesteś !
    • wiosnaludzikow Sikorski w tym czasie logował się na Twitterze nt 26.11.13, 14:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka