crotalus1 06.12.13, 18:49 Jej nienawiść do mężczyzn po prostu nie mieści się w głowie. Jeśli coś takiego by wygadywał mężczyzna o kobietach w tv jak teraz Środa o mężczyznach to wszyscy popukaliby się w głowę, a ją zapraszają i traktują poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: Nienawiść Środy 06.12.13, 18:55 Nienawiśc i jej wywoływanie, to jest to, czego okupant uczy dzieci od przedszkola za przyzwoleniem politykow klęczniow. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Nienawiść Środy 09.12.13, 18:13 Co może Wanda Cymerman, "wsławiona" nieskuteczną na szczęście batalią o odebranie bł. Księdzu Jerzemu ulivy na Żoliborzu? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Powtarzasz się... 06.12.13, 22:27 Puknij się w łebek. ps. każdy fundamentalizm prowadzi na manowce i Środa jest tego przykładem, podobnie jak Pawłowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Paranoja jest skutkiem doświadczeń życiowych 07.12.13, 12:08 Nienawiść do przeciwnej płci też jest efektem takich złych doświadczeń. Są idiotki, którym wojna płci jest potrzebna do odreagowania swoich kompleksów i niepowodzeń. (Idioci też są, żeby nie było nieporozumień) Na przykład obsesja Hitlera na punkcie "rasy" nordyckiej, choć sam był jej zaprzeczeniem. Dla mnie nonsensem jest wyróżnianie połowy ludzkości jako coś lepszego, lub szczególnego To jest totalna bzdura. To tak jak z ekologią. O ile konieczność ochrony przyrody jest zrozumiała, to działania skrajnych "zielonych" więcej szkodzi niż pomaga sprawie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Paranoja jest skutkiem doświadczeń życiowych 07.12.13, 12:16 Jakoś nie zauważyłam, żebyś takie "seksowne" argumenty wyciągał w związku z facetami. Ale chodzi o to, że takie "argumenty" są denne, niezależnie od tego, kogo dotyczą. Miłego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 A czy jest jakiś ruch emancypacji mężczyzn? 07.12.13, 12:23 Poza ojcami skrzywdzonymi stronnicze sądy rodzinne, nie słyszałem. M. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce A co to ma do "argumentów", których 07.12.13, 12:49 używasz w stosunku do kobiet? ps. jeżeli nie ma takiego ruchu, to najwyraźniej nie jest mężczyznom potrzebny - wg św. Tomasza z Akwinu kobieta - a nie mężczyzna - "Jest wtórnym zamierzeniem natury...". Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct2 Re: Czy niedopieszczenie to choroba? 11.12.13, 08:48 mariner4 napisał: > Myślę że tak. > M. Zwykły zabieg polegający na stymulacji łechtaczki przyniósłby znaczą ulgę Madzi. Oczywiście wykonany fachowo przez Leszka M. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Środa to klasyczny przykład płciowej 06.12.13, 20:01 ...szowinistki, w dodatku dość ograniczonej umysłowo, o wąskich horyzontach intelektualnych. Przykłady: -w jednym z felietonów zdefiniowała "homoseksualizm" jako "miłość do człowieka" (choć filozof powinien wiedzieć, że przedrostek "homo" nie pochodzi z łaciny a z greki) -w innej wypowiedzi przypisała Sienkiewicza do romantyków -ostatnio powiedziała, że chłopcy lubią "ubierać sukienki", pomijając merytoryczną głupotę takiej wypowiedzi - sukienek się nie ubiera tylko zakłada. Do tego można dodać wypowiedzi w stylu, że u niej w biurze pełnomocnika do spraw równego statusu mężczyźni mogą co najwyżej reperować kran albo, że nie używa nazwy "automatyczna sekretarka", bo uważa ją za seksistowską. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Środa to klasyczny przykład płciowej 06.12.13, 20:53 Pierwsze, co się rzuca na język, żeby cię określić, to: idiota! Drugie, to: masz zadatki... *** Nie mam zamiaru polemizować z twoimi opiniami/określeniami bo one - zaledwie - zasługują na to co wyżej... Pretensje o takie czy inne przejęzyczenia, to najzwyklejsza małość, wynikająca z tego, że takich, jak ty, mocno boli to co odkrywa i trafia w najczulsze miejsca, tak zwanych konserwatystów Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Środa to klasyczny przykład płciowej 09.12.13, 18:17 Proponują małą modyfikację twojej sygnaturki: Tylko( pod tą tęczą, tylko pod tym znakiem Polska będzie POlską a Polak POlakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Środa to klasyczny przykład płciowej 08.12.13, 15:37 piotr7777 napisał: > ...szowinistki, w dodatku dość ograniczonej umysłowo, o wąskich horyzontach int > elektualnych. Tak twój pleban z ambony ogłosił czy jak ?? > Przykłady: > -w jednym z felietonów zdefiniowała "homoseksualizm" jako "miłość do człowieka" > (choć filozof powinien wiedzieć, że przedrostek "homo" nie pochodzi z łaciny a > z greki) No i ? > -w innej wypowiedzi przypisała Sienkiewicza do romantyków No a romantyczna miłość z Quo Vadis i romantyczny happy end ?? > -ostatnio powiedziała, że chłopcy lubią "ubierać sukienki", pomijając merytoryc > zną głupotę takiej wypowiedzi - sukienek się nie ubiera tylko zakłada. Mówiła to do klechy o ile pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Środa to klasyczny przykład płciowej 09.12.13, 17:06 > No a romantyczna miłość z Quo Vadis i romantyczny happy end ?? Blisko ci intelektualnie do Środy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Środa to klasyczny przykład płciowej 09.12.13, 17:42 piotr7777 napisał: > > No a romantyczna miłość z Quo Vadis i romantyczny happy end ?? > > Blisko ci intelektualnie do Środy. Dzięki ,nikt mi nie powiedział ze mam umysł godny profesora :)) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Środa to klasyczny przykład płciowej 09.12.13, 17:51 kolter-xl napisał: > piotr7777 napisał: > > > > No a romantyczna miłość z Quo Vadis i romantyczny happy end ?? > > > > Blisko ci intelektualnie do Środy. > > Dzięki ,nikt mi nie powiedział ze mam umysł godny profesora :)) Chyba profesory, nieprawdaż? Zakładam, że odróżniasz pojęcie romantyzmu jako epoki literackiej od potocznego użycia przymiotnika "romantyczny", bo inaczej musiałbym ocenić ten post bardzo nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Środa to klasyczny przykład płciowej 09.12.13, 17:55 piotr7777 napisał: > Chyba profesory, nieprawdaż? Sie nie rozumiem w tych tytułach . > Zakładam, że odróżniasz pojęcie romantyzmu jako epoki literackiej od potocznego > użycia przymiotnika "romantyczny", bo inaczej musiałbym ocenić ten post bardzo > nisko. Generalnie pisząc o Quo Wadis ,kpiłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nienawiść Środy 06.12.13, 20:10 Widać jak na dłoni, że świat wali do przodu, najnowsze technologie są ważne zaledwie tydzień - góra dwa bo już je gonią jeszcze nowsze... i tylko jedno się nie zmienia(!!!) a jak już się zmienia, to ... jak żółw ociężale, rusza maszyna ... ospale... :D:D:D - system patriarchalny! ... i ty, co też widać, jak na dłoni, jesteś niezniszczalnym trybikiem tego systemu... Mimo wszystko, masz plusa: nie odezwałeś się słowami "ideologia(!!) gender" ... ale może - może tłuczesz żonę i dzieci, albo, jak długo żyjesz, tak długo nie umyłeś choćby jednego talerza, albo, jak ci żona nie poda łyżki/widelca, to nie zjesz, albo, do pralki brudów nie wrzucisz i guzika nie naciśniesz... ... a już na pewno, jak tylko czujesz "wolębożą", to czy żona chce, czy nie chce - to musi... albo - albo wszystko do kupy razem... *** I dlatego napisałeś ten debilizm o prof. Środzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
crotalus1 Re: Nienawiść Środy 06.12.13, 20:22 A niech kobiety rządzą. Niech siedzą w robocie po 16 h. Robią kariery. Ja mogę za nie sprzątać, gotować, wywalić śmiecie i całe życie to robię. I dlatego, że nie mam żadnych uprzedzeń mówię, że Środa dyszy z nienawiści. Niczym się nie różni od narodowców co nienawidzą Żyda, czy księdza, który nie lubi feministek, ale ich nie traktuje się poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Nienawiść Środy 06.12.13, 20:47 crotalus1 napisał: "A niech kobiety rządzą. Niech siedzą w robocie po 16 h. Robią kariery. Ja mogę za nie sprzątać, gotować, wywalić śmiecie i całe życie to robię." Bingo! - kobiety mają sprzątać, gotować, wywalać śmieci, bo to ich zas.any obowiązek. Mężczyźni, jeśli posprzątają, ugotują, wywalą śmieci - to zrobią to za nie. A profesor Środa jest, jak na mój gust, nazbyt wojująca. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nienawiść Środy 06.12.13, 20:58 Gdyby to się rozłożyło na armię kobiet, to co ona robi sama, nie wydawała by ci się ... nazbyt wojującą... I to mówię ja, mężczyzna, z krwi i kości mężczyzna! I - przede wszystkim - pochwalam to, co robi prof. Środa i nie widzę w tym co robi, żadnego "nazbyt" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Nienawiść Środy 06.12.13, 21:32 ciekawie prawisz, osobiście to kobity o takich poglądach która miałaby poukładane w głowie nie spotkałem, owszem trafiały się przypadki ale raczej takich niepoukłoadanych z problemami, pasujących raczej do marginesu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 18:22 Nie spotkałeś??? Dziwne bo ja sporo... ... ale może dlatego, że tobie bardzo wygodnie w tym patriarchalnym systemie??? Masz uprane, wyprasowane, ugotowane, podane, gary pomyte, dzieci zadbane, zakupy zrobione... - ty pracujesz 8-10 godzin, w week end odpoczywasz i nawet nie widzisz, że żona (matka) pracuje tych godzin 18... (że o relacjach seksualnych w małżeństwie nie wspomnę) Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Nienawiść Środy 06.12.13, 21:57 sclavus napisał: > Gdyby to się rozłożyło na armię kobiet, to co ona robi sama, nie wydawała by ci > się ... nazbyt wojującą... Nie sądzę... Nie neguję ani nie lekceważę tego, co robi Środa. Przeciwnie, uważam, że robi rzeczy ważne i za to ją szanuję. Ale nie podoba mi się jej sposób dyskutowania i to do tego odnosiło się moje określenie jej jako "nazbyt wojującej". Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 15:41 crotalus1 napisał: > A niech kobiety rządzą. Niech siedzą w robocie po 16 h. Robią kariery. Ja mogę > za nie sprzątać, gotować, wywalić śmiecie i całe życie to robię. No i już wszystko wiadomo , kobita cie goni kiedy Środy słucha :)) Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Nienawiść Środy 09.12.13, 13:55 > A niech kobiety rządzą. Niech siedzą w robocie po 16 h. Nie musisz grozić. Przechodząc w Polsce na emeryturę w roku 2013 statystyczna kobieta ma za sobą o 1,5 roku dłuższy czas pracy niż przechodzący na emeryturę mężczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Nie uznaje Środy = chce panować nad kobietami? 06.12.13, 22:15 sclavus napisał: > tylko jedno się nie zmienia > system patriarchalny! Bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Nieczyste sumienie? 06.12.13, 20:37 Feministek nienawidzą najczęściej kato-narodowe mendy i damscy bokserzy. Z oczywistych przyczyn. Mnie Środa nie uraziła nawet odrobinę. Może udaj się do spowiedzi (chyba masz po co). W końcu u kieckowych można się dowiedzieć co to gender i feminizm. Odpowiedz Link Zgłoś
crotalus1 Re: Nieczyste sumienie? 06.12.13, 20:39 To Środa to feminista? A nie kobieta dla której każdy facet to menda, pijak, głupek bez kompetencji i leń? Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Nieczyste sumienie? 06.12.13, 21:04 Fakt jest taki, że kobiety są lepiej wykształcone a mniej zarabiają. Fakt jest taki, że chłop w Polsce to moczymorda, dzieciobijca i damski bokser. Tak mówią wszystkie statystyki i rzeczywistość. Zamiast łkać, może pora wyciągnąć wnioski i zmienić się. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Nieczyste sumienie? 06.12.13, 22:07 antyprawak napisał: > Fakt jest > taki, że chłop w Polsce to moczymorda, dzieciobijca i damski bokser. A ty kim jesteś ?... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nieczyste sumienie? 06.12.13, 21:06 Każdy??? ... chyba cóś nowego ci "się wykiełkowało" w mózgu!! Odpowiedz Link Zgłoś
crotalus1 Re: Nieczyste sumienie? 06.12.13, 21:15 Poziom rozmowy godny Środy. Idź złoto do złota. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nieczyste sumienie? 08.12.13, 18:31 crotalus wziął i napisał: "To Środa to feminista? A nie kobieta dla której każdy facet to menda, pijak, głupek bez kompetencji i leń? Ciekawe..." ... zapomniał dopisać, czyj to poziom - skoro jednak crotalus, to tylko: niech goowno z goownem się brata (a w delikatnym nawiasie, ty - crotalusie - prof. Środzie butów nie jesteś godzien czyścić) Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct2 Re: Nieczyste sumienie? 09.12.13, 15:18 antyprawak napisał: > Feministek nienawidzą najczęściej kato-narodowe mendy i damscy bokserzy. Z oczy > wistych przyczyn. Mnie Środa nie uraziła nawet odrobinę. Może udaj się do spowi > edzi (chyba masz po co). W końcu u kieckowych można się dowiedzieć co to gender > i feminizm. Nie świruj. To paskudna zboczona baba. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 To jest reakcja na dominujący w Polsce 06.12.13, 21:14 szowinizm męski i konserwatyzm. Po prostu żyjąc w kraju zdominowanym przez agenturę watykańską, musi być ona ostra i bezkompromisowa. Odpowiedz Link Zgłoś
androles Inna twarz prof. Środy 06.12.13, 21:34 Prof. Środa często występuje przeciw przemocy wobec zwierząt. Naprawdę tym się przejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Inna twarz prof. Środy 09.12.13, 09:47 Nie tylko przeciw dręczeniu zwierząt. Występuje przeciw przemocy wobec zwierząt, a także przemocy wobec mężczyzn. Konkretnie to powiedziane zostało na FF jakiś rok temu z okładem. Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct2 Re: Inna twarz prof. Środy 09.12.13, 16:44 androles napisał: > Prof. Środa często występuje przeciw przemocy wobec zwierząt. Naprawdę tym się > przejmuje. Ale tylko gdy chodzi o przemoc wobec samic ! Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Nienawiść Środy 06.12.13, 22:09 crotalus1 napisał: > Jej nienawiść do mężczyzn po prostu nie mieści się w głowie. Jeśli coś takiego > by wygadywał mężczyzna o kobietach w tv jak teraz Środa o mężczyznach Wtedy ten babsztyl pierwszy by wrzeszczał o seksizmie... :) -- Tolerancja feministek www.gloria.tv/?media=532395 Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Nienawiść Środy 06.12.13, 22:14 babsztyl, hehe. idioto beznadziejny Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Nienawiść Środy 09.12.13, 11:26 wujaszek_joe napisał: > babsztyl, hehe. > idioto beznadziejny sjp.pl/babsztyl Jest niesympatyczna i brzydka. Ale może ty w takich gustujesz... :) Odpowiedz Link Zgłoś
platfusy.ida.do.paki Bardzo zaburzona jednostka 07.12.13, 12:33 ale jej mizerny intelekt gwarantuje, że sama się niedługo wyautuje. Szkoda czasu na nią. Gdyby nie wsparcie Liza, GW i TVNu ludzie dawno by o niej zapomnieli i nie musieli jej oglądać ani słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Nienawiść Środy 07.12.13, 23:22 crotalus1 napisał: > Jej nienawiść do mężczyzn po prostu nie mieści się w głowie. Jeśli coś takiego > by wygadywał mężczyzna o kobietach w tv jak teraz Środa o mężczyznach to wszysc > y popukaliby się w głowę, a ją zapraszają i traktują poważnie. Źle interpretujesz slowa wypowiadane przez M. Środę. Ona walczy o prawa kobiet. Nie mylić z walką z mężczyznami. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 13:23 > Źle interpretujesz slowa wypowiadane przez M. Środę. Ona walczy o prawa kobiet. > Nie mylić z walką z mężczyznami Źle interpretujesz słowa wypowiadane przez M. Środę... Jej wypowiedzi to seksistowska mowa nienawiści - z którą rzekomo walczy... -- Tolerancja genderówek www.gloria.tv/?media=532395 Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 14:55 chasyd_z_czerskiej napisał: > > Źle interpretujesz slowa wypowiadane przez M. Środę. Ona walczy o prawa k > obiet. > > Nie mylić z walką z mężczyznami > > Źle interpretujesz słowa wypowiadane przez M. Środę... Jej wypowiedzi to seksis > towska mowa nienawiści - z którą rzekomo walczy... Seksistowska mowa nienawiści ??? Mylisz się. Walka o rolę kobiety a nie jej marginalizację. Skończyły się czasy pokornych gosposi domowych! Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Nienawiść Środy 09.12.13, 11:23 > Mylisz się. Walka o rolę kobiety Nie . Mam na myśli szkalowanie mężczyzn jako "gatunku"... -- www.naszdziennik.pl/mysl/61948,informatyczna-osmiornica.html Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Nienawiść Środy 09.12.13, 22:58 chasyd_z_czerskiej napisał: > > Mylisz się. Walka o rolę kobiety > > Nie . Mam na myśli szkalowanie mężczyzn jako "gatunku"... Środa mężczyzn nie szkaluje.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Nienawiść Środy 09.12.13, 23:00 mila2712 napisała: > chasyd_z_czerskiej napisał: > > > > Mylisz się. Walka o rolę kobiety > > > > Nie . Mam na myśli szkalowanie mężczyzn jako "gatunku"... > > Środa mężczyzn nie szkaluje.... Mężczyzn nie,ale takie dupy wołowe jak Emdzik :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 14:56 volupte napisał: > To kobiety nie maja praw? Oj kolego doprawdy mamy prawa ale chcemy byc tak aktywne jak faceci. Nie garom i pieluchom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 15:44 volupte napisał: > To kobiety nie maja praw? mają ale ich prawa nie zawsze i nie wszędzie są respektowane na przykład: na zajęciach technicznych w szkole mnie uczono szycia, a moich kolegów majsterkowania a czemu nie tego i tego? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 15:46 scoutek napisała: > > volupte napisał: > > > To kobiety nie maja praw? > > mają > ale ich prawa nie zawsze i nie wszędzie są respektowane > na przykład: na zajęciach technicznych w szkole mnie uczono szycia, a moich kol > egów majsterkowania > a czemu nie tego i tego? To wina źle ułożonego programu nauczania. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 15:50 mila2712 napisała: > To wina źle ułożonego programu nauczania. tak, ale on wynika z czego? właśnie ze schematycznego myślenia, wynikającego z lekceważenia praw każdego człowieka bez względu na płeć Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 15:54 scoutek napisała: > > mila2712 napisała: > > To wina źle ułożonego programu nauczania. > > tak, ale on wynika z czego? > właśnie ze schematycznego myślenia, wynikającego z lekceważenia praw każdego cz > łowieka bez względu na płeć Dokładnie tak. Schematy najważniejsze...ale jak próbujemy coś zmienić to są ataki ze strony środowisk prawicowych i kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.iljicz Re: Nienawiść Środy 09.12.13, 13:08 >scoutek napisała: >na przykład: na zajęciach technicznych w szkole mnie uczono szycia, a moich kolegów >majsterkowania > a czemu nie tego i tego? Bo nie masz bicepsów potrzebnych do operowania piłą, siekierą i młotkiem. Nie przerżniesz deski czy kloca, nie wbijesz większego gwoździa. P.S. Idiotkom trzeba wyjaśniać najprostsze sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nienawiść Środy 09.12.13, 13:16 wlodzimierz.iljicz napisał: > Bo nie masz bicepsów widziałeś mnie? > P.S. Idiotkom trzeba wyjaśniać najprostsze sprawy. mięśniakom nie warto i tak nie pojmą Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Przyślij fotkę:-) 09.12.13, 13:55 mowy nie ma założyłeś coś z góry (jak ci od programów szkolnych) i nie dajesz szansy innym a prawda jest taka, że wszyscy - bez względu na płeć - powinni mieć taki sam wybór Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.iljicz Teraz już widzisz dlaczego współczesny 09.12.13, 14:04 feminizm jest po prostu głupi. Np. zaprzecza oczywistemu faktowi, że facet ma większą siłę fizyczną. A kobieta jest najczęściej bardziej wrażliwa więc potrafi lepiej opiekować się dzieckiem. Dlaczego mężczyźni nie domagają się prawa do karmienia piersią, w tym w miejscu publicznym? Bo nie są idiotami i wiedzą, że nie mają piersi? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Teraz już widzisz dlaczego współczesny 09.12.13, 14:31 wlodzimierz.iljicz napisał: > Bo nie są idiotami nie wszyscy faceci nie są idiotami, tak jak nie wszystkie kobiety nimi są doprowadzasz rozmowę do absurdu, na poziom na którym nie da się rozmawiać bo co ci mam powiedzieć? że kobiety też nie są idiotkami i nie domagają się publicznego prawa drapania się po jajach, bo ich nie mają? a feminizm nie jest głupi, tak jak wiele rzeczy, których nie rozumiesz i wydają ci się durne Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Idiotom trzeba wyjaśniać takoż 13.12.13, 01:50 > Bo nie masz bicepsów potrzebnych do operowania piłą, siekierą i młotkiem. > Nie przerżniesz deski czy kloca, nie wbijesz większego gwoździa. > > P.S. Idiotkom trzeba wyjaśniać najprostsze sprawy. Kiedyś pewien przemądrzały maczor zaczął "dowcipnie" bełkotać o konieczności wezwania pogotowia, bo ja, czyli baba, ruszyłam od ogniska w kierunku siekiery. Maczor sam był pod tym względem kompletną niedojdą, co sprawdziłam następująco: wybrałam gruuuby i dłuuugi pień, za to kompletnie spróchniały, więc każdy cios siekiery odwalał z niego metrowy kawał drewna. Maczor zamilkł gwałtownie, jakby go ktoś udusił. Gdyby miał we łbie coś poza fiutem oraz bicepsami, np. elementarną wiedzę o rąbaniu drew, to by wiedział, że pień musi być spróchniały. Było ciemno, ale ja np. bym to także usłyszała - dźwięk wydawany przez siekierę trafiającą w próchno jest charakterystyczny. Potrafię usłyszeć i sęk. P.S. Nie mam bicepsów jak Szawarceneger, ale ich brak zastępuję grawitacją - biedna słaba kobieta musi mieć dużą siekierę, bo ją wystarczy podnosić i spuszczać na właściwe miejsce. Używać piły motorowej też mogę Cię nauczyć jak ładnie poprosisz, nadęta ofiaro losu. Rżnięcia innymi piłami tudzież wbijania 20 centymetrowych hufnali - takoż. I nie przeszkadza mi w tym figura modelki ani trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 To mi przypomina "walkę o pokój" 08.12.13, 21:02 > Źle interpretujesz slowa wypowiadane przez M. Środę. Ona walczy o prawa kobiet. > Nie mylić z walką z mężczyznami. Ulubiony zwrot retoryczny komunistów, jak byli u władzy. I tak samo nic nie znaczy. I tak będziecie rodzić i nic na to nie poradzicie. Chyba, że popełnimy zbiorowe samobójstwo. Środa jest obrzydliwie jednostronna. To jest po prostu obsesja. Ale to jej problem nie mój. M. Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct2 Re: To mi przypomina "walkę o pokój" 09.12.13, 14:39 mariner4 napisał: > > > Źle interpretujesz slowa wypowiadane przez M. Środę. Ona walczy o prawa k > obiet. > > Nie mylić z walką z mężczyznami. > > Ulubiony zwrot retoryczny komunistów, jak byli u władzy. I tak samo nic nie zna > czy. > I tak będziecie rodzić i nic na to nie poradzicie. Chyba, że popełnimy zbiorowe > samobójstwo. > Środa jest obrzydliwie jednostronna. To jest po prostu obsesja. Ale to jej prob > lem nie mój. > > M. > > Ale łechtaczkę ma jak ogórek? Słoną ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 06:44 crotalus1 napisał: > Jej nienawiść do mężczyzn po prostu nie mieści się w głowie. Jeśli coś takiego > by wygadywał mężczyzna o kobietach w tv jak teraz Środa o mężczyznach to wszysc > y popukaliby się w głowę, a ją zapraszają i traktują poważnie. Nienawiść i nadpobudliwość oraz agresja w dyskusji to jej zasadnicze cechy . Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Nie masz racji. 08.12.13, 15:20 Mnie (a jestem mężczyzną "klasycznym", nie żadnym metroseksualnym wymoczkiem), poglądy i opinie Środy jakoś nie obrażają. Nasze społeczeństwo jest niewątpliwie zdominowane przez mężczyzn, i nie dziwię się kobietom, że niezbyt im się to podoba. Może podasz jakiś przykład wypowiedzi prof. Środy, który najdobitniej pokazuje jej "nienawiść" do mężczyzn? Bo ja jakoś niczego takiego sobie nie przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Nie masz racji. 08.12.13, 15:23 dr.krisk napisał: > Mnie (a jestem mężczyzną "klasycznym", nie żadnym metroseksualnym wymoczkiem), > poglądy i opinie Środy jakoś nie obrażają. Nasze społeczeństwo jest niewątpliw > ie zdominowane przez mężczyzn, i nie dziwię się kobietom, że niezbyt im się to > podoba. dokładnie tak. Chcemy awansować na kierownicze stanowiska jak męzczyźni, chcemy takich samych zarobków... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Drobne spostrzeżenia.... 08.12.13, 15:36 W Lidlu sprzedają tekturowe domki dla dzieci: w wersji dla chłopców oraz dla dziewczynek. Wiadomo: dla chłopców na ścianach rysunki robotów, dla dziewczynek - księżniczki jakies W Castoramie sprzedają zaś fajne buty robocze. Od rozmiaru 41 wzwyż, Ubrania robocze dla kobiet to tylko fartuchy kucharskie albo dla sprzątaczek. A co ma zrobić dziewczyna, która ma ochotę pomajsterkować? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Drobne spostrzeżenia.... 08.12.13, 15:43 dr.krisk napisał: > W Lidlu sprzedają tekturowe domki dla dzieci: w wersji dla chłopców oraz dla dz > iewczynek. Wiadomo: dla chłopców na ścianach rysunki robotów, dla dziewczynek - > księżniczki jakies To jakieś nieporozumienie. My dorośli mamy w tym winę. Przypisujemy dzieciom tradycyjne schematyczne role. Dlatego tak ważne jest działanie takich kobiet jak Środa. Niestety niektórzy mężczyźni widzą w tym zagrożenie. > W Castoramie sprzedają zaś fajne buty robocze. Od rozmiaru 41 wzwyż, Ubrania ro > bocze dla kobiet to tylko fartuchy kucharskie albo dla sprzątaczek. > A co ma zrobić dziewczyna, która ma ochotę pomajsterkować? Ubrać bojówki ( dla kobiet też są :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Drobne spostrzeżenia.... 08.12.13, 15:48 mila2712 napisała: > To jakieś nieporozumienie. My dorośli mamy w tym winę. Przypisujemy dzieciom tr > adycyjne schematyczne role. Dlatego tak ważne jest działanie takich kobiet jak > Środa. > Niestety niektórzy mężczyźni widzą w tym zagrożenie. to prawie jak z tą tzw. propagandą homoseksualną jej się też boją, choć nikt ich nie chce uwieść na siłę Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Zgadzam się.... 08.12.13, 15:57 Myślę, ze wielu mężczyznom nie odpowiada sytuacja, gdy kobiety okazują się od nich lepsze w tradycyjnie "męskich" zajęciach: lepiej prowadzą samochód, strzelają z karabinu maszynowego, potrafią przebiec Ironmana, itp. I choć malkontenci owi sami jeżdżą jak lebiegi, trafić potrafią tylko we własną stopę, a przy próbie biegania dostają zawału/zatoru/wylewu - marudzą, jakby im kto osobisty despekt czynił. Ja mam to gdzieś - nie mam kompleksów zdeklasowanego macho. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Zgadzam się.... 08.12.13, 16:39 dr.krisk napisał: > Ja mam to gdzieś - nie mam kompleksów zdeklasowanego macho. szacun niewielu takich Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zgadzam się.... 08.12.13, 17:31 dr.krisk napisał: > Myślę, ze wielu mężczyznom nie odpowiada sytuacja, gdy kobiety okazują się od n > ich lepsze w tradycyjnie "męskich" zajęciach Tak. Ich ego na tym cierpi. Z czego to wynika? Czyżby takie spojrzenie na sprawę wynieśli z rodzinnego domu ? I choć malkontenci owi sami jeżdżą jak lebiegi, trafić potrafią tylko we własną > stopę, a przy próbie biegania dostają zawału/zatoru/wylewu - marudzą, jakby im > kto osobisty despekt czynił. :) > Ja mam to gdzieś - nie mam kompleksów zdeklasowanego macho. A kto to taki macho ? Facet ma byc facetem. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zgadzam się.... 08.12.13, 18:10 Pytasz o byćie normalnym facetem ? To znaczy, że ma nie udawac kogoś kim nie jest, nie przyjmować póz.. Bo którz to jest tewn macho ? Sztuczny twór :) Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: Zgadzam się.... 08.12.13, 18:31 mila2712 napisała: > To znaczy, że ma nie udawac kogoś kim nie jest, nie przyjmować póz.. To raczej rada dla wszystkich, nie tylko dla mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Zgadzam się.... 08.12.13, 20:50 instant.crush napisał: > mila2712 napisała: > > > > To znaczy, że ma nie udawac kogoś kim nie jest, nie przyjmować póz.. > > > To raczej rada dla wszystkich, nie tylko dla mężczyzn. Oczywiście, że tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Oczywiście zdarza się, że w tradycyjnych 08.12.13, 19:58 "męskich" zajęciach są kobiety lepsze od mężczyzn. Ale tu czasem działa poniższa zasada: Prawdą jest, że np Justyna Kowalczyk jest silniejsza fizycznie od większości mężczyzn. Ale prawdą jest także, że przeciętna kobieta jest słabsza fizycznie od przeciętnego mężczyzny. Na podstawie pierwszego stwierdzenia nie można wynosić wniosku, że kobiety są silniejsze w ogóle. Różnice pomiędzy predyspozycjami związanymi z płcią nie są dramatyczne. Zawsze się zdarza, że zdolności przypisane jednej z płci mogą się okazać silniejsze u drugiej. Ja się będę upierał, że mamy różne predyspozycje związane z płcią i wychowanie nic tu nie ma do rzeczy. Można jedynie wzmocnić, lub osłabić pewne skłonności. Ja jestem zwolennikiem, że każdy w życiu powinien robić to, na co ma ochotę. Jeżeli dziewczyna chce iść do wojska, to niech idzie i nic nikomu do tego, ale wojownikiem nigdy nie będzie, przynajmniej w zdecydowanie przeważającej ilości przypadków. Dzisiaj już połowa kierowców to kobiety. ale w sportach motorowych stanowią mniejszość. Dlaczego? Może to testosteron? Moja żona jeździ znakomicie. Ale pamiętam, jak długo po prostu bała się pójść na kurs samochodowy. Zadziałał tu stereotyp. Wmówiono jej kiedyś, kiedy jej jeszcze nie znałem, że to nie jest dla niej. Długo musiałem pracować nad tym, żeby ją przekonać, że to nic trudnego. Ja na przykład wole aby w szpitalu podchodziła do mnie pielęgniarka, a nie pielęgniarz Jak w w każdej dziedzinie skrajności szkodzą. Są ludzie o poglądach lewicowych i lewacy. Tak samo jest wśród działaczek ruchu kobiecego. M. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Oczywiście zdarza się, że w tradycyjnych 09.12.13, 13:58 > Ja jestem zwolennikiem, że każdy w życiu powinien robić to, na co ma ochotę. Je > żeli dziewczyna chce iść do wojska, to niech idzie i nic nikomu do tego To ty jesteś gender czyli szatan wcielony! Apage! Nie wiesz jaki jest plan boży, komunisto jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Oczywiście zdarza się, że w tradycyjnych 13.12.13, 02:12 > Ja na przykład wole aby w szpitalu podchodziła do mnie pielęgniarka, a nie piel > ęgniarz A wiesz, że to dopiero Florence Nightingale przełamała męski monopol w tym zawodzie? [Jak Ty monopol na prowadzenie auta we własnej rodzinie...] W czasie wojny krymskiej 1853-1856. Wcześniej uważano, że kobiety są i za durne i za delikatne na to. Pierwsze skowronki pielęgniarstwa [znów Florence Słowik!] mogły ewentualnie pomagać przy damach, ale nie w lazarecie. Się przedarła ta dziewczynka bardzo, bardzo daleko. A kobiety sanitariuszki dostąpiły honoru bohaterskiej śmierci na dotąd wyłącznie męskich bitewnych pobojowiskach pełnych testosteronu i krwi. I zdążyły się załapać na dwie największe historyczne rzezie w postaci bohaterek, a nie tylko wagin pokątnie gwałconych, czysty zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct2 Re: Nie masz racji. 10.12.13, 18:01 dr.krisk napisał: > Mnie (a jestem mężczyzną "klasycznym", nie żadnym metroseksualnym wymoczkiem), > poglądy i opinie Środy jakoś nie obrażają. Nasze społeczeństwo jest niewątpliw > ie zdominowane przez mężczyzn, i nie dziwię się kobietom, że niezbyt im się to > podoba. > Może podasz jakiś przykład wypowiedzi prof. Środy, który najdobitniej pokazuje > jej "nienawiść" do mężczyzn? Bo ja jakoś niczego takiego sobie nie przypominam. Ty mężczyzną ?! To jakiś żart ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 15:33 crotalus1 napisał: > Jej nienawiść do mężczyzn po prostu nie mieści się w głowie. Jeśli coś takiego > by wygadywał mężczyzna o kobietach w tv jak teraz Środa o mężczyznach to wszyscy popukaliby się w głowę, a ją zapraszają i traktują poważnie. Może jednak to ty nienawidzisz kobiet ? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 15:56 chyba trafiłeś w sedno sprawy...... Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 16:35 Nie wiem, czy nienawidzi. Natomiast zaślepienie poglądami i patrzenie na wszystko przez pryzmat głoszonej ideologii jest bezsensowne bez względu na to, jaka by to nie była ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 słuchałem ją w radiu 08.12.13, 19:15 gdzie mówiła, że nie ma nic przeciwko mężczyznom, bo dają jej dużo przyjemności... podobnie jak konie (przypuszczenie moje) i wg niej (zapewne) podobnie jak konie powinniśmy byc trzymani w stajniach...;) Najlepsze jest to, że te kretynki wszędzie widzące samców, którzy przedmiotowo traktują kobiety, same tak traktują mężczyzn i inne kobiety, które w mężczyznach widzą nie tylko obiekt zaspokojenia seksualnego, ale również partnera... ale to już dla takich Śród jest za dużo do ogarnięcia... Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy cie nie zdradzi! ;) aaa... no i najważniejsze: Samiec twój wróg...;) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Nienawiść ?? 08.12.13, 20:43 Hej Forumowicze, używacie słowa, a nie wiecie co znaczy, lekceważycie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Nienawiść Środy 08.12.13, 21:17 Przyznaję, nie przysłuchiwałem się zbytnio jej wypowiedziom, ale wydaje mi się że przypisywanie jej uczucia nienawiści jest nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Nienawiść Środy 09.12.13, 09:52 Chyba jest w tym sporo prawdy, to nie nienawiść jest najważniejszym motorem postępowania profesor. Koleżanka w rozmowie ze mną lubiła mówić "Porozmawiajmy teraz jak człowiek z mężczyzną". To jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct2 Re: Nienawiść Środy 09.12.13, 14:18 Szkoda, że Leszek Miller był nieczuły na jej zaloty w dawnych latach. Ona nigdy mu tego nie wybaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Nienawiść Środy 09.12.13, 16:51 Tak... To przypomina lawirowanie pomiędzy Scyllą a Charybdą. Teraz nienawidzi Millera, ale co by było z nim, gdyby uległ wdziękom, trudno orzec. I, może, lepiej nie myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct2 Re: Nienawiść Środy 09.12.13, 22:37 dystans4 napisał: > Tak... > To przypomina lawirowanie pomiędzy Scyllą a Charybdą. Teraz nienawidzi Millera, > ale co by było z nim, gdyby uległ wdziękom, trudno orzec. > I, może, lepiej nie myśleć... Masz rację. Na samą myśl zbiera mi się na wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś