Dodaj do ulubionych

to jest ten kryzys czy też nie lemingi

10.12.13, 06:28
www.tvn24.pl/urzednicy-na-zakupach-ekspresy-do-kawy-i-biurka-za-niemal-450-tys-zl,378391,s.html
Kupowano jak leci - biurka dyrektorskiego po 9 tys. zł, szeregowym pracownikom po 4,5 tys. zł, a ekspresy do kawy za niecałe 9 tys. zł. Wszystko za publiczne pieniądze - w sumie prawie 450 tys. zł.
...i żyje się lepiej.
Obserwuj wątek
    • adam111115 Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 07:21
      Nie rozumiem Cię, czasami tak smierdzisz pisem że z daleka czuć
      • judeosceptyk Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 14:18
        aha
        czyli jak ktoś krytykuje niegospodarność i rozrzutność urzednikow to smierdzi PiS-em ?
        Jeśli tak - to ty mi smierdzisz zlodziejem
        • adam111115 Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 14:24
          Nie chodzi o krytykę tylko używanie pisowskiej retoryki
        • sverir Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 15:14
          > czyli jak ktoś krytykuje niegospodarność i rozrzutność urzednikow to smierdzi PiS-em ?

Krytyka niegospodarności? Wtrącenie o lemingach wskazuje raczej na krytykowanie jakiejś grupy wyborczej, a nie niegospodarnosci.
      • gtxl Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 16:20
        adam111115 napisał:

> Nie rozumiem Cię, czasami tak smierdzisz pisem że z daleka czuć

Z Kanady wąchasz? to czuch cie zwodzi, nie tylko w przypadku wiosnyludzików.
      • wiosnaludzikow Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 16:59
        adam111115 napisał:

> Nie rozumiem Cię, czasami tak smierdzisz pisem że z daleka czuć
        Krytyka ekstremalnej rozrzutności administracji państwowej to pisiorowanie ?:)
        Czasami nie wiem czy Ty taki niemądry jesteś czy tak ślepo bronisz tego rozrzutnego rządu.
    • pis_da_deby Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 09:25
      wiosnaludzikow napisał:

> www.tvn24.pl/urzednicy-na-zakupach-ekspresy-do-kawy-i-biurka-za-niemal-450-tys-zl,378391,s.html
      > [b]Kupowano jak leci - biurka dyrektorskiego po 9 tys. zł, szeregowym pracownik
      > om po 4,5 tys. zł, ......

Sama cena malo mowi bo wyzny jest stosunek ceny do jakosci swiadczenia.
      Czy ty zawsze kupujesz to co najtansze ?
      Mozna kupic trzy razy cos z IKEI albo raz cos porzadnego.
      Podobno trzeba byc bogatym zeby tanio kupowac.
      • zapijaczony_ryj A cukier po 2,77 10.12.13, 09:29
        PST dwa lata temu kupował po 6.
        • polska_tuska_na_sprzedaz [...] 10.12.13, 11:58
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • zapijaczony_ryj Re: ryju a te biurka i ekspresy kolesiów z PO ? 10.12.13, 14:22
            polska_tuska_na_sprzedaz napisał(a):

> tego ryju ci nie wolno wiedzieć, ty masz wgrane...he, he, he, he... ! a te słu
            > chawki Komorowskiego... ? ...he, he, he, he.....!
            >

Jak na razie to sa tylko słuchawki NI
      • sverir Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 15:16
        > Mozna kupic trzy razy cos z IKEI albo raz cos porzadnego.

Ale niekoniecznie za 9 tysięcy złotych.
        • pis_da_deby Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 15:25
          sverir napisał:

> > Mozna kupic trzy razy cos z IKEI albo raz cos porzadnego.
          >
          > Ale niekoniecznie za 9 tysięcy złotych.

Nie wiem ale skoro cos takiego kosztuje prawie 3tys

www.sklep.meble.pl/p180121,cegano-biurko-blat-nieregularny-noga-okragla.html
          a sa i takie za ponad 23tys

www.sklep.meble.pl/p18398,wloskie-biurko-genesis-04-gns.html
          to moze 9 tys jest uzasadnione

• sverir Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 15:42
            > Nie wiem ale skoro cos takiego kosztuje prawie 3tys

Ja mam bardzo dobre biurko za kilkaset złotych, nie z IKEI.
          • m.c.hrabia Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 15:46
            www.sklep.meble.pl/p18398,wloskie-biurko-genesis-04-gns.html
            to moze 9 tys jest uzasadnione

jeśli to "som " te kosmiczne przykłady pisiej sekty na rozrzutność i korupcję ,
            to znaczy ,że ja żyję w kraju szczęśliwości.
          • ayran Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 15:47
            pis_da_deby napisał:

(...)

Prawdopodobnie nie jest, skoro jakichś tam pracowników odpowiedzialnych za ten zakup ukarano.
            Oczywiście że prawie każdy element wyposażenia biura da się kupić w cenie wielokrotnie wyższej, ale państwowa instytucja powinna zachować umiar. Choć podane informacje wydają mi się dość dziwaczne, bo wydaje mi się, że przy tym poziomie wydatków taką instytucję jak GDDKiA powinna obowiązywać procedura przetargowa.
            • m.c.hrabia Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 15:57
              powinna obowiązywać procedura przetargowa.

..i pewnie obowiązuje ,ale mentalność socjalistyczna też, państwowe nie moje, to....
              wiadomo.
            • sverir Re: to jest ten kryzys czy też nie lemingi 10.12.13, 18:02
              > bo wydaje mi się, że przy tym poziomie wydatków taką instytucję jak GDDKiA powinna
              > obowiązywać procedura przetargowa.

I pewnie obowiązuje. Ale zapewne też biurko za 9 tysięcy złotych to nie sklejka, za którą ktoś zaproponował ogromną cenę, tylko odpowiedź na opis przedmiotu zamówienia.
    • remik.bz Zawsze są kozły ofiarne 10.12.13, 13:22
      wiosnaludzikow napisał:

> www.tvn24.pl/urzednicy-na-zakupach-ekspresy-do-kawy-i-biurka-za-niemal-450-tys-zl,378391,s.html
      > Kupowano jak leci - biurka dyrektorskiego po 9 tys. zł, szeregowym pracownik
      > om po 4,5 tys. zł, a ekspresy do kawy za niecałe 9 tys. zł. Wszystko za publicz
      > ne pieniądze - w sumie prawie 450 tys. zł.

> ...i żyje się lepiej.

A mnie najbardziej ciekawi informacja, że ukarano dwóch pracowników. NMie dyrektora czy jego zastepców.
      Oczywiście szeregowi pracownicy szastali kasą na wypasione biurka ( w tym dla dyrekcji) bez wiedzy tejże dyrekcji:)
    • chasyd_z_czerskiej Dyzmy z PO... 10.12.13, 17:50
      Można by parę dziur załatać...
      www.tvn24.pl/wiadomosci-wroclaw,44/to-nie-polska-to-dziurlandia,285640.html
    • wiosnaludzikow ale główny szef tego biznesu państwowego 10.12.13, 18:11
      Szef tego biznesu to ludzki Pan. Martwi się skąd wziąć pieniądze na biedne i chore dzieci. No nie ma !
      tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,dzieci-w-spiaczce-znow-staly-sie-potrzebne-premier-w-klinice-budzik,108150.html
      Jakie ładne foto, jaki ludzki Pan :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka