Dodaj do ulubionych

Wałęsa i Wajda - droga beznadziei

20.12.13, 20:43
Jak wcześniej pisałem, na początku dyskusji o tym filmie, film kiepsko zrobiony. Lemingi pisały tu o wielu sukcesach :)
Niestety panie i panowie.
To kiepski film.
wiadomosci.onet.pl/swiat/film-wajdy-o-walesie-wypadl-z-rywalizacji-o-oscara/e19k5
Po ptakach mieszczu Wajda. Lemingi za co się nie wezmą to spieprzą.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: obliż się i rzygaj nadal. n/t 20.12.13, 21:02

• wiosnaludzikow Re: obliż się i rzygaj nadal. n/t 20.12.13, 21:08
        m.c.hrabia napisał:

>
        To narzygali związani z pis i moherami eksperci Akademii Filmowej prostaczku.
    • karfioza Widocznie komisja nie uwierzyła, że można jednym 20.12.13, 21:10
      Widocznie komisja nie uwierzyła, że można jednym susem w garniturze przeskoczyć płot, którego nie można pokonać bez pomocy osób drugich.
      A ci drudzy nie byli na filmie pokazani, bo być może byli w mundurkach.
      Może również nie uwierzyli w to, że stocznia nie była wtedy otoczona przez wojsko i ZOMO.
      No i zdziwiło ich to, że dzisiaj w miejscu, gdzie Wałęsa "przeskakiwał" płot nie ma do dzisiaj tablicy pamiątkowej, choć jest lotnisko im. Wałęsy i to za życia.
      :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • wiosnaludzikow Re: Widocznie komisja nie uwierzyła, że można jed 20.12.13, 21:16
        Mimo nośnego w świecie , naszego polskiego tematu, mimo zakładania rzeczywistości na tutejszym forum, film miszcza Wajdy kiepski a lemingi znowu coś spieprzyły.
      • chasyd_z_czerskiej Re: Widocznie komisja nie uwierzyła, że można jed 20.12.13, 23:03
        karfioza napisał:

> Widocznie komisja nie uwierzyła, że można jednym susem w garniturze przeskoczyć
        > płot, którego nie można pokonać bez pomocy osób drugich.

Bo łun przeskoczył w milicyjnej motorówce... :)
      • behemot17-13 Re: Widocznie komisja nie uwierzyła, że można jed 21.12.13, 00:07
        o Matko Boska Częstochowska i wszyscy święci, musisz być zakręcony jak wek smoleński.

Widocznie komisja nie uwierzyła ...
        nie komisja tam żadna, nie tym bardziej zespół a jury zadecydowało.
        • karfioza A jury to też komisja. ::::)))))) 21.12.13, 13:07
      • teodor_jeske_choinski_1 Bolek 1,2,3 21.12.13, 13:21
        forum.gazeta.pl/forum/w,70,64726171,65236174,Agent_Bolek_.html?wv.x=2
        forum.gazeta.pl/forum/w,70,64726171,65525174,Agent_Bolek_cdn.html?wv.x=2
        forum.gazeta.pl/forum/w,70,64726171,66269013,TW_Bolek_cdn.html?wv.x=2
        • wiosnaludzikow Re: Bolek 1,2,3 21.12.13, 14:23
          Wątek zakładałem o kiepskim filmie a nie o Wałęsie.
    • platfusy.ida.do.paki To było od początku jasne 20.12.13, 21:18
      Nasz forumowy leming douglasmclloyd i paru jego ziomków roztaczali wizję sukcesu i niemal pewnego Oscara.

Kres bolkowej legendzie położył pare dni temu Obama, na pogrzebie Mandeli powiedział o nim, że "był ostatnim tytanem XX w." :)

Prawda o Bolku jest już znana na całym świecie, przynajmniej w elitach władzy. Nikt nie będzie już z niego robił bohatera. Jemu zostaje już towarzystwo Michnika, Graczyka, Jaruzelskiego i Kiszczaka.

No i może jeszcze Wołek i Paradowska skrobną parę miłych słów. Poza tym gronem Bolek jest skończony.
      • wiosnaludzikow Re: To było od początku jasne 20.12.13, 22:19
        platfusy.ida.do.paki napisał:

> Nasz forumowy leming douglasmclloyd i paru jego ziomków roztaczali wizję sukces
        > u i niemal pewnego Oscara.
        Bierzesz opinie propagandowych szczekaczy pod uwagę ?
      • ayran Re: To było od początku jasne 20.12.13, 22:43
        Google Translate przełożył ci "Liberator" na "Tytan"? No no...
    • aniechto.only Re: Wałęsa i Wajda - droga beznadziei 20.12.13, 21:49
      Tobie sie nie spodobał ,znaczy się kiepski?
      Straszne, Wajda będzie załamany.
      • wiosnaludzikow Re: Wałęsa i Wajda - droga beznadziei 20.12.13, 21:54
        aniechto.only napisała:

> Tobie sie nie spodobał ,znaczy się kiepski?
        > Straszne, Wajda będzie załamany.
        Kiepsko i głupio szczekasz leminży kundelku.
        Ten film nie spodobał się ekeertom Akademii Filmowej.
        Nie spodobał się widzom w Polsce .
        Co tam ja ?
        Ty natomiast nie mając argumentów jak każdy znerwicowany teraz leming od razu personalny atak :) Śwoadczy to tylko o Twojej słabości a nie sile.
        • aniechto.only Re: Wałęsa i Wajda - droga beznadziei 20.12.13, 21:59
          wiosnaludzikow napisał:

> Kiepsko i głupio szczekasz leminży kundelku.

W innym watku:
          > Wyjaśniło się skąd to rosnące chamstwo, nerwowość, agresja, prostactwo leminżyc
          > h kundelków i fanatyków:

Ale Ty chamem nie jesteś, prawda?
          • wiosnaludzikow Re: Wałęsa i Wajda - droga beznadziei 20.12.13, 22:07

> Ale Ty chamem nie jesteś, prawda?
            Raczej nie. To delikatna i wyważona odpowiedź na teksty wyjątkowo chamskie skierowane do mnie. pełne opanowanie.
            • aniechto.only Re: Wałęsa i Wajda - droga beznadziei 20.12.13, 22:12
              Tak uwazasz? No cóz , mogę Cie tylko poinformować ,że Twoje mniemanie o sobie zdecydowanie mija się z rzeczywistoscią.
        • tomjani Re: Wałęsa i Wajda - droga beznadziei 27.12.13, 13:48
          wiosnaludzikow napisał:

> Nie spodobał się widzom w Polsce .

Bo nikt tych widzów nie uprzedził że to ma być komedia :-D
    • wiosnaludzikow Filmy, które wyprzedziły naszego miszcza Wajdę 20.12.13, 22:26
      Filmy, które będą walczyć o oscarową nominację:

Belgia - "W kręgu miłości", reż. Felix van Groeningen
      Bośnia i Hercegowina - "An Episode in the Life of an Iron Picker", reż. Danis Tanovic
      Kambodża - "The Missing Picture", reż. Rithy Panh
      Dania - "Polowanie", reż. Thomas Vinterberg
      Niemcy - "Dwa życia", reż. Georg Maas
      Hong Kong - "Wielki mistrz ", reż. Wong Kar-wai
      Węgry - "The Notebook", reż. Janos Szasz
      Włochy - "Wielkie piękno", reż. Paolo Sorrentino
      Palestyna - "Omar", reż. Hany Abu-Assad
      • alistair-p Re: Filmy, które wyprzedziły naszego miszcza Wajd 20.12.13, 23:16
        A jakiś film o dorobku Lecha Kaczyńskiego ? Nie ma ?Nieprawdopodobne,ale to nic,pewnie Krauze za rok będzie kandydował do Oscara a przy tej okazji Jarosław K przemówi w Kongresie USA.
        • wiosnaludzikow Re: Filmy, które wyprzedziły naszego miszcza Wajd 21.12.13, 06:25
          alistair-p napisał:

> A jakiś film o dorobku Lecha Kaczyńskiego ? Nie ma ?
          Nie ma za wyjątkiem dokumentalnych ale ...dlaczego piszesz o tym w tym wątku ?
          Ma to jakieś znaczenie w temacie gdy mając niezłą fabułę, grunt i szansę na rewelacyjne sprzedanie tej naszej legendarnej postaci w świecie, psujemy temat i wykazujemy (lemingi i miszcz Wajda), że nie potrafimy sprzedać swoich walorów światu.
          Wstyd panie Zdrojewski.
          Plajta taka sama jak plajta polityczna Wałęsy.
          • wiosnaludzikow Filmy, które wogóle rywalizowały w tej kategorii 21.12.13, 17:42
            www.oscars.org/press/pressreleases/2013/20131007a.html
            • all.correct2 Re: Filmy, które wogóle rywalizowały w tej kateg 22.12.13, 22:05
              wiosnaludzikow napisał:

> www.oscars.org/press/pressreleases/2013/20131007a.html
              O qrde, ale jaja !!!
        • tomjani Re: Filmy, które wyprzedziły naszego miszcza Wajd 27.12.13, 13:50
          alistair-p napisał:

> A jakiś film o dorobku Lecha Kaczyńskiego ? Nie ma

Ależ jest: film dokumentalny Joanny Lichockiej "Prezydent". Nawet TVP1 niedawno go emitowała, co prawda w typowej dla tego rodzaju filmow porze bo po 23.
      • douglasmclloyd Wszystkie ci się podobają? nt 21.12.13, 21:59
      • all.correct2 Re: Filmy, które wyprzedziły naszego miszcza Wajd 25.12.13, 21:12
        wiosnaludzikow napisał:

> Filmy, które będą walczyć o oscarową nominację:
        >
        > Belgia - "W kręgu miłości", reż. Felix van Groeningen
        > Bośnia i Hercegowina - "An Episode in the Life of an Iron Picker", reż. Danis T
        > anovic
        > Kambodża - "The Missing Picture", reż. Rithy Panh
        > Dania - "Polowanie", reż. Thomas Vinterberg
        > Niemcy - "Dwa życia", reż. Georg Maas
        > Hong Kong - "Wielki mistrz ", reż. Wong Kar-wai
        > Węgry - "The Notebook", reż. Janos Szasz
        > Włochy - "Wielkie piękno", reż. Paolo Sorrentino
        > Palestyna - "Omar", reż. Hany Abu-Assad
        To chamstwo !
    • szwampuch58 Re: juz myslalem ze chorzy.. 20.12.13, 23:20
      .. czy "cus" prawdziwi Wolacy ale gdzie tam,pomyje leca jak siEm patrzy,hehehe
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,148639059,148641995,Re_Lech_Walesa_to_jednak_Wielki_Med.html
      • samantha.1 Re: juz myslalem ze chorzy.. 21.12.13, 21:55
        Widzisz Pokrako sam się prosiłeś:-)
    • olejpis [...] 21.12.13, 00:10
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • piotr7777 na temat jakości filmu się nie wypowiadam 21.12.13, 06:21
        ...bo go nie widziałem. Zaznaczam zresztą, że film fałszujący rzeczywistość może być arcydziełem artystycznym a film zgodny z prawdą kiepski warsztatowo.
        Ale zastanawia mnie wyjątkowa pozycja Andrzeja Wajdy w polskim kinie. Ilekroć zdecyduje się nakręcić film automatycznie dostaje nominację do Oscara, mimo, że przecież tę nagrodę za całokształt już dostał i choćby z tego powodu mógłby ustąpić miejsca młodszym kolegom. Tym bardziej, że jego filmy dotykają najczęściej problemów czysto polskich, których świat nie rozumie. Fakt, że największy sukces na świecie zrobiła "Ziemia obiecana" podejmująca uniwersalny temat dzikiego kapitalizmu i konfliktu wartości powinien dać Wajdzie do myślenia.
        Nie wiem jakie jest kryterium czasowe nominacji, ale może bardziej nadawałby się Układ zamknięty. A z filmów z ostatniego okresu np. Chce się żyć albo Ida. To są filmy podejmujące bardziej uniwersalne tematy.
        • wiosnaludzikow Re: na temat jakości filmu się nie wypowiadam 21.12.13, 06:30
          piotr7777 napisał:

> ...bo go nie widziałem. Zaznaczam zresztą, że film fałszujący rzeczywistość moż
          > e być arcydziełem artystycznym a film zgodny z prawdą kiepski warsztatowo.
          > Ale zastanawia mnie wyjątkowa pozycja Andrzeja Wajdy w polskim kinie. Ilekroć z
          > decyduje się nakręcić film automatycznie dostaje nominację do Oscara, mimo, że
          > przecież tę nagrodę za całokształt już dostał i choćby z tego powodu mógłby ust
          > ąpić miejsca młodszym kolegom. Tym bardziej, że jego filmy dotykają najczęściej
          > problemów czysto polskich, których świat nie rozumie. Fakt, że największy sukc
          > es na świecie zrobiła "Ziemia obiecana" podejmująca uniwersalny temat dzikiego
          > kapitalizmu i konfliktu wartości powinien dać Wajdzie do myślenia.
          > Nie wiem jakie jest kryterium czasowe nominacji, ale może bardziej nadawałby si
          > ę Układ zamknięty. A z filmów z ostatniego okresu np. Chce się żyć albo Ida. To
          > są filmy podejmujące bardziej uniwersalne tematy.
          Interesujący i trafny Twój komentarz.
          Fabuła i postać Wałęsy mogły być hitem tak jak np. film Invictus o Mandeli (r.2009). Tylko należało dać na to znacznie więcej pieniędzy no i odpuścić sobie miszcza Wajdę.

• wiosnaludzikow A tu forumowe kundelki ogłosiły sukces 21.12.13, 16:38
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,148404044,148404044,Kolejny_sukces_Prezydenta_Walesy.html
      Kolejny sukces :)
      to po prostu słaby film miszcza Wajdy.
      • all.correct2 Prezydenturę Lecha W. wykreował Jarosław K. 21.12.13, 19:31
        Jego jakoś brak w tym barachle wyprodukowanym przez miszcza nad miscze ... .
        • wiosnaludzikow Re: Prezydenturę Lecha W. wykreował Jarosław K. 22.12.13, 07:55
          all.correct2 napisał(a):

> Jego jakoś brak w tym barachle wyprodukowanym przez miszcza nad miscze ... .
          Bardzo wielu faktów i postaci brakuje w dziele miszcza Wajdy.
          Na przykład brakuje Wachowskiego, nie ma Wyszkowskiego itd itp
          • all.correct2 Re: Prezydenturę Lecha W. wykreował Jarosław K. 22.12.13, 18:23
            wiosnaludzikow napisał:

> all.correct2 napisał(a):
            >
            > > Jego jakoś brak w tym barachle wyprodukowanym przez miszcza nad miscze ..
            > . .
            > Bardzo wielu faktów i postaci brakuje w dziele miszcza Wajdy.
            > Na przykład brakuje Wachowskiego, nie ma Wyszkowskiego itd itp
            Fakt.
        • tomjani Re: Prezydenturę Lecha W. wykreował Jarosław K. 27.12.13, 13:53
          Mówiąc dosadniej: gdyby braci K. nie było - to w 1990 roku Mazowieckie i inne "Mechaniki" zjadłyby Wałęsę w kaszy.
    • ludekpolski Re: ożesz kurna jest jest skandal !! 21.12.13, 20:48
      co to je ja siem pytam, jam obiliłem sam komunem, jam stworzył słońce i ziemie a wcześni kosmos, a oni mi tu take kwiatki wycinajom te magiki jedne kalafiornijskie !

uuu nieładnie tak nobelyste potraktować uuu nie ładnie !

chamstwo ku...w go mać i tyla !
    • douglasmclloyd Nawet przy świętach musisz jadu upuścić? nt 21.12.13, 21:39
      • wiosnaludzikow Re: Nawet przy świętach musisz jadu upuścić? nt 22.12.13, 07:53
        Informacja o klapie dzieła miszcza Wajdy ukazała się właśnie przed świętami.
    • dr.krisk Nie ma to jednak jak Wolak! 21.12.13, 23:28
      Nawet w święta bryzga śliną.....
      Bardzo się cieszę, że nie jestem Wolakiem!
      • gtxl Re: Nie ma to jednak jak Wolak! 22.12.13, 09:08
        dr.krisk napisał:

> Nawet w święta bryzga śliną.....
        > Bardzo się cieszę, że nie jestem Wolakiem!

Ło matko Buzka, jakie to święto mamy dzisiaj antywolaku?
        Dlaczego zarzucasz wiosnaludzików,że strzyka śliną,skoro sam to robisz?
        To autor postu jest winiem tego,że grupa składająca się z kilkuset członków Amerykańskiej Akademii Filmowej odrzuciła ten film do nominacji?

Może winien jest autor temu,że pieszczoch komuny Wajda,obniżył loty?
      • remik.bz Jaki tam z niego Wolak ? 22.12.13, 09:37
        dr.krisk napisał:

No cóż , problem w tym , ze Wiosna nie moze być Wolakiem, gdyz zadeklarował sie jako niewierzący (chociaż choinke ubiera, karpia spożywa).
        Typowy Wolak (np ja) to nie tylko zwalcza władzę PO , ale i jest katolikiem.
        PS Tak sobie mysle , ze dla Wiosny możnaby zrobić wyjątek i jednak przyjąc go do Wolnych Polaków zwanych Wolakami, bo potrafi uzywać szarych komórek. No musiałby jeszcze jakoś mnie skorumpować , abym się za nim wstawił u Wolaków ....proponuje dwa piwa jako "łapówke".
        • gtxl Re: Dlaczego film odpadł 22.12.13, 09:53
          Prawda jest bardzo prosta,czyli brutalna.
          Diaspora zza oceanu nie wybaczyła i nie wybaczy nigdy Boesławowi Lechowi Wałęsie słów o homoseksualistach.
          Jego zdaniem w polskim Sejmie homoseksualiści powinni siedzieć w ostatniej ławie sali plenarnej, a nie gdzieś na przodzie. - A nawet jeszcze za murem

Bolesław ma przechlapane za Oceanem.
      • all.correct2 Re: Nie ma to jednak jak Wolak! 22.12.13, 22:13
        dr.krisk napisał:

Wolakiem nie ale ch.. tak. Nie dziękuj, tylko skreślaj, ruro.
        • wiosnaludzikow Re: Nie ma to jednak jak Wolak! 23.12.13, 08:15
          all.correct2 napisał(a):

> dr.krisk napisał:
          >
          > > Nawet w święta bryzga śliną.....
          > > Bardzo się cieszę, że nie jestem Wolakiem!
          > Wolakiem nie ale ch.. tak. Nie dziękuj, tylko skreślaj, ruro.
          No, No, No
        • dr.krisk Chciałbyś..... 23.12.13, 22:46
          all.correct2 napisał(a):

> dr.krisk napisał:
          >
          > > Nawet w święta bryzga śliną.....
          > > Bardzo się cieszę, że nie jestem Wolakiem!
          > Wolakiem nie ale ch.. tak. Nie dziękuj, tylko skreślaj, ruro.
          A dlaczego mam cie skreślać? Zostaniesz tu na forum z opuszczonymi spodniami - zachciało ci się chamstwa, to cierp.
          • all.correct2 Re: Chciałbyś..... 24.12.13, 09:02
            dr.krisk napisał:

> all.correct2 napisał(a):
            >
            > > dr.krisk napisał:
            > >
            > > > Nawet w święta bryzga śliną.....
            > > > Bardzo się cieszę, że nie jestem Wolakiem!
            > > Wolakiem nie ale ch.. tak. Nie dziękuj, tylko skreślaj, ruro.
            > A dlaczego mam cie skreślać? Zostaniesz tu na forum z opuszczonymi spodniami -
            > zachciało ci się chamstwa, to cierp.
            Te "doktor", a ciebie kto rzeźbił ?
            • dr.krisk Re: Chciałbyś..... 25.12.13, 23:30
              Niestety - nie załapiesz się na korektę. Musisz już zostać tako jaki jesteś...
              Przykre.
              Wesołych Świąt.
    • x2468 Re: Wałęsa i Wajda - droga beznadziei 22.12.13, 10:25
      Jesli mowa o beznadziei to najlepszym przykladem jestes ty sam. Zastanow sie nad soba.
      Rachunku sumienia nie musisz robic z tej prostej przyczyny ze jako katolik nie jestes w stanie tego zrobic. Brak ci podstaw moralnych.
      • wiosnaludzikow Re: Wałęsa i Wajda - droga beznadziei 22.12.13, 10:43
        x2468 napisał:

> Jesli mowa o beznadziei to najlepszym przykladem jestes ty sam. Zastanow sie na
        > d soba.
        > Rachunku sumienia nie musisz robic z tej prostej przyczyny ze jako katolik nie
        > jestes w stanie tego zrobic. Brak ci podstaw moralnych.
        Wylewasz żółć. Załóż forum do wylewania żółci bo na tym, przynajmniej tak być powinno, wymienia się poglądy.
        Głowacki napisał kiepski jak na tak interesującą historię scenariusz a Wajda spartaczył film.
        Ten film powinien mieć kilkakrotnie większy budżet a robić ten film powinien np. Polański a nie ten lizus Wajda.
    • zapijaczony_ryj Tylko ten jeden odpadł, czy jescze inne filmy 22.12.13, 10:45
      wiosnaludzikow napisał:

> Jak wcześniej pisałem, na początku dyskusji o tym filmie, film kiepsko zrobiony
      > . Lemingi pisały tu o wielu sukcesach :)
      > Niestety panie i panowie.
      > To kiepski film.
      > wiadomosci.onet.pl/swiat/film-wajdy-o-walesie-wypadl-z-rywalizacji-o-oscara/e19k5
      > Po ptakach mieszczu Wajda. Lemingi za co się nie wezmą to spieprzą.

innych wybitnych rezyserów tez odpadły?

Najbardziej to spiepszyli PiSiory IV RP i nawet do jej końca nie dotrwali.
      A to tylko film. Jak by kazdy film dostawał Oskara to Oskar by zszedł na psy.
      Mądry to zrozumie, PiS_dogłowy NIGDY., bo to za trudne!
      • wiosnaludzikow Re: Tylko ten jeden odpadł, czy jescze inne filmy 22.12.13, 11:22
        zapijaczony_ryj napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
        >
        > > Jak wcześniej pisałem, na początku dyskusji o tym filmie, film kiepsko zr
        > obiony
        > > . Lemingi pisały tu o wielu sukcesach :)
        > > Niestety panie i panowie.
        > > To kiepski film.
        > > wiadomosci.onet.pl/swiat/film-wajdy-o-walesie-wypadl-z-rywalizacji-o-oscara/e19k5
        > > Po ptakach mieszczu Wajda. Lemingi za co się nie wezmą to spieprzą.
        >
        > innych wybitnych rezyserów tez odpadły?
        Jesteś dobry. Powinieneś pisać scenariusze aboutbarejowskie :)
        Mnie inne filmu w tej kwestii nie interesują. Mnie interesuje ta historia, historia Wałęsy, która doskonale mogła promować Polskę i została przez nieudaczników spitolona :(
        • all.correct2 Re: Prezydenturę Lecha W. wykreował Jarosław K. 22.12.13, 14:48
          Problem polegał na tym, że Jarosław K. jak na niezgułę przystało wolniej wiązał mu trzewiki niż Mieczysław W.
    • obraza.uczuc.religijnych Mnie to nie dziwi 23.12.13, 08:39
      Wajda mnie nigdy nie porywał a i temat (walka o wolnom Polskie) nudny i oblatany. Słowem patridiotyczne kluchy dla antyfanów Wałęsy.
      • wiosnaludzikow Re: Mnie to nie dziwi 23.12.13, 08:50
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Wajda mnie nigdy nie porywał a i temat (walka o wolnom Polskie) nudny i oblatan
        > y. Słowem patridiotyczne kluchy dla antyfanów Wałęsy.
        Miał kilka dzieł. Genialna jest " Ziemia Obiecana".
        • all.correct2 Re: Mnie to nie dziwi 23.12.13, 09:47
          wiosnaludzikow napisał:

> obraza.uczuc.religijnych napisał:
          >
          > > Wajda mnie nigdy nie porywał a i temat (walka o wolnom Polskie) nudny i o
          > blatan
          > > y. Słowem patridiotyczne kluchy dla antyfanów Wałęsy.
          > Miał kilka dzieł. Genialna jest " Ziemia Obiecana".
          Zwłaszcza zakończenie którego u Reymonta nie było ... .
          • wiosnaludzikow Re: Mnie to nie dziwi 23.12.13, 16:57
            all.correct2 napisał(a):

> wiosnaludzikow napisał:
            >
            > > obraza.uczuc.religijnych napisał:
            > >
            > > > Wajda mnie nigdy nie porywał a i temat (walka o wolnom Polskie) nud
            > ny i o
            > > blatan
            > > > y. Słowem patridiotyczne kluchy dla antyfanów Wałęsy.
            > > Miał kilka dzieł. Genialna jest " Ziemia Obiecana".
            > Zwłaszcza zakończenie którego u Reymonta nie było ... .
            Popiół i Diament również jest wybitnym dziełem.
            • all.correct2 Re: Mnie to nie dziwi 23.12.13, 21:54
              wiosnaludzikow napisał:

> > > Miał kilka dzieł. Genialna jest " Ziemia Obiecana".
              > > Zwłaszcza zakończenie którego u Reymonta nie było ... .
              > Popiół i Diament również jest wybitnym dziełem.
              Być może ukoronowaniem ich związku byłby ślub tej pary jakże wybitnych i błyskotliwych synów polskiego Narodu ?
    • olejpis [...] 26.12.13, 03:16
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • wiosnaludzikow Re: Przed Wałęsą byłes komunistycznym 26.12.13, 03:47
        olejpis napisała:

> polslugantem. teraz jestes kapitalistycznym poslugantem. czy nie lepiej ci tera
        > z? czyims polsugantem wiekszosc z nas zawsze jest.
        Wątek jest o filmie a nie o Wałęsie.
        • all.correct2 Idzie Bigda !!! 26.12.13, 09:46
          Ci nieco bardziej kumaci wiedzą o co chodzi ... .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka