lonely_hater 26.12.13, 12:18 Dlaczego Miłosz facet po 30tce w instytucjach Polski stalinistycznej, który wsławił się głównie tym, że popatrzył na karuzelę, robi psychoanalizę młodego chłopaka Borowskiego więźnia KC pięć razy od niego zdolniejszego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
99venus Re: Lustracja 26.12.13, 12:53 to z zawiści,że Borowski nie otrzymał Nobla a Miłosz musiał się z tym męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Lustracja 26.12.13, 13:11 ... byłem pewien, że KL... ;) Acz, co do reszty - masz rację... stuprocentową (Miłosz wsławił się czum innym... przede wszystkim, czym innym a już na pewno nie tym, o czym zechciał zawzmiankować, ten ... lonely hater...:D Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Lustracja 26.12.13, 14:06 A czym mierzysz tą zdolność, że wyszła Ci pięciokrotność, zideologizowany nudziarzu? Odpowiedz Link Zgłoś
olejpis [...] 26.12.13, 15:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Lustracja 26.12.13, 19:02 olejpis napisała: > ty krytykutas literacki? nie ma to jak rozpocząć rozmowę od obrażania rozmówcy. > Kto tworzy wartosci? polaczek, "polaczek" ?! co się niektórym dzieje w umysłach z tym okazywaniem pogardy dla samych siebie... ; ) > czy cywilizowany swiat? wśród Polaków cywilizowanych nie ma? a każdy indywidualnie nie ma prawa do swych ocen, które nie są ocenami świata? > Funduj swojego "nobla", a beda go omijac jak pogrzeb zimnego lescha. skąd wiesz, że będą omijać? /masz na myśli pogrzeb Ś.P. Prezydenta RP? tego pogrzebu nie omijano. tłumy były. na pogrzebie Jacka Kuronia czy Ś.P. Tadeusza Mazowieckiego też. i chciejstwa tych i owych nijak się tu mają do rzeczywistości./ Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Lustracja 26.12.13, 15:26 Ojejku.. naprawdę myślisz, że taki zabieg na kogokolwiek zadziała? Jesteś jeden na pięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely_hater Re: Lustracja 26.12.13, 15:28 uważaj, bo jeszcze twoje jojczenie zadziała :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Lustracja 26.12.13, 15:35 Zadałem Ci pytanie. Jak określasz talent dwóch literatów? Odpowiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lonely_hater Re: Lustracja 26.12.13, 15:44 Dostałeś już odpowiedź. Szczerą. A wątek nie był o talencie literackim tylko o lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Lustracja 26.12.13, 15:51 Nie dostałem. A wątek jest o tym, co napisałeś, a nie co chciałeś napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely_hater Re: Lustracja 26.12.13, 15:58 Naprawdę myślisz, że wątek jest o twojej interpretacji? Wyłożę więc kawę na ławę. Czasem pisze się pod czytelnika i jego system nerwowy zwłaszcza jak zakłada wątki :))) Coś mu musi zwiększyć napęd i potrzebne są wrzuteczki. Ale mogę ci odpowiedzieć tak jak chcesz. Oczywiście, że wolę Borowskiego. Podobnie jak większość mi znanych szarych zjadaczy chleba, których Miłosz męczy. I nie interesuje mnie krytyka literacka. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Lustracja 26.12.13, 16:04 > Ale mogę ci odpowiedzieć tak jak chcesz. Oczywiście, że wolę Borowskiego. Podob > nie jak większość mi znanych szarych zjadaczy chleba, których Miłosz męczy. I n > ie interesuje mnie krytyka literacka. Z całym szacunkiem dla Borowskiego, większość zjadaczy chleba woli też Shazę od Góreckiego. Ja natomiast naprawdę myślę że jeśli chcesz dyskutować, to pisz poważnie i nie prowokuj. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely_hater Re: Lustracja 26.12.13, 16:10 A czemu konsumpcja muzyki przez drętwego mieszczucha ma być lepsza od radosnego wywijania tyłkiem? Samo przekonanie o lepszości wskazuje, że są w tym elementy snobistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Lustracja 26.12.13, 16:19 Primo fizyczne, a nie intelektualne odbieranie muzyki nie determinuje upodobania do disco polo. Na szczęście. Secundo to Ty zacząłeś od wartościowania, nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Lustracja 26.12.13, 18:45 humbak napisał: > A czym mierzysz tą zdolność, że wyszła Ci pięciokrotność, zideologizowany nudzi > arzu? przepraszam, że zwrócę uwagę, mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale " tę zdolność", a nie "tą". Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Lustracja 26.12.13, 19:45 Nie tylko się nie obrażę, ale i podziękuję. Wybacz błąd. Po kliknięciu wyślij, zauważyłem że coś jest nie tak, ale było już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Lustracja 26.12.13, 19:51 to dobrze. także nie obrażam się, gdy widzę, że intencją poprawiania mnie nie jest dokuczenie i nie wypływa ono ze złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
katarynka705 Re: Lustracja 26.12.13, 19:53 rozczulające to spijanie sobie z dzióbków . A do meritum - brzydzę się lustracją a jeszcze bardziej lustrującymi . Ciekawie byłoby ich samych zlustrować . Społeczeństwo powinno wiedzieć jakie to chodzące ideały moralne ,etyczne i patriotyczne lustrują Polaków . A może by się okazało ,że co drugi to kanalia ? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwnik_klamstwa Re: Lustracja 27.12.13, 12:03 brzydzisz się? ... a co, pewnie masz coś za uszami jak owi, co jej nienawidzą i ją zwalczają ? Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: Lustracja 27.12.13, 12:23 olga_w_ogrodzie napisała: > przepraszam, że zwrócę uwagę, mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale " [b]tę [/ > b]zdolność", a nie "tą". Obie formy są dopuszczalne, choć lepiej brzmi "tę". Odpowiedz Link Zgłoś