26.12.13, 12:18
Dlaczego Miłosz facet po 30tce w instytucjach Polski stalinistycznej, który wsławił się głównie tym, że popatrzył na karuzelę, robi psychoanalizę młodego chłopaka Borowskiego więźnia KC pięć razy od niego zdolniejszego?
Obserwuj wątek
    • 99venus Re: Lustracja 26.12.13, 12:53
      to z zawiści,że Borowski nie otrzymał Nobla a Miłosz musiał się z tym męczyć.
    • 99venus Re: Lustracja 26.12.13, 12:54
      Borowski był więźniem kz a nie KC.
      • sclavus Re: Lustracja 26.12.13, 13:11
        ... byłem pewien, że KL... ;)
        Acz, co do reszty - masz rację... stuprocentową
        (Miłosz wsławił się czum innym... przede wszystkim, czym innym a już na pewno nie tym, o czym zechciał zawzmiankować, ten ... lonely hater...:D
    • sclavus Re: Lustracja 26.12.13, 13:12
      uFielbiam tÓmaństFo!!
    • humbak Re: Lustracja 26.12.13, 14:06
      A czym mierzysz tą zdolność, że wyszła Ci pięciokrotność, zideologizowany nudziarzu?
      • lonely_hater Re: Lustracja 26.12.13, 14:13
        listą obecności w wątku
        • olejpis [...] 26.12.13, 15:24
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • olga_w_ogrodzie Re: Lustracja 26.12.13, 19:02
            olejpis napisała:

> ty krytykutas literacki?

nie ma to jak rozpocząć rozmowę od obrażania rozmówcy.

> Kto tworzy wartosci? polaczek,

"polaczek" ?!
            co się niektórym dzieje w umysłach z tym okazywaniem pogardy dla samych siebie... ; )

> czy cywilizowany swiat?

wśród Polaków cywilizowanych nie ma?
            a każdy indywidualnie nie ma prawa do swych ocen,
            które nie są ocenami świata?

> Funduj swojego "nobla", a beda go omijac jak pogrzeb zimnego lescha.

skąd wiesz, że będą omijać?

/masz na myśli pogrzeb Ś.P. Prezydenta RP?
            tego pogrzebu nie omijano.
            tłumy były.
            na pogrzebie Jacka Kuronia czy Ś.P. Tadeusza Mazowieckiego też.
            i chciejstwa tych i owych nijak się tu mają do rzeczywistości./
        • humbak Re: Lustracja 26.12.13, 15:26
          Ojejku.. naprawdę myślisz, że taki zabieg na kogokolwiek zadziała? Jesteś jeden na pięciu.
          • lonely_hater Re: Lustracja 26.12.13, 15:28
            uważaj, bo jeszcze twoje jojczenie zadziała :)))))
            • humbak Re: Lustracja 26.12.13, 15:35
              Zadałem Ci pytanie. Jak określasz talent dwóch literatów? Odpowiesz?
              • lonely_hater Re: Lustracja 26.12.13, 15:44
                Dostałeś już odpowiedź. Szczerą. A wątek nie był o talencie literackim tylko o lustracji.
                • humbak Re: Lustracja 26.12.13, 15:51
                  Nie dostałem. A wątek jest o tym, co napisałeś, a nie co chciałeś napisać.
                  • 1zzarda Re: Lustracja 26.12.13, 15:58
                    Lustrować trza! Aż do właściwego wyniku!
                  • lonely_hater Re: Lustracja 26.12.13, 15:58
                    Naprawdę myślisz, że wątek jest o twojej interpretacji? Wyłożę więc kawę na ławę. Czasem pisze się pod czytelnika i jego system nerwowy zwłaszcza jak zakłada wątki :))) Coś mu musi zwiększyć napęd i potrzebne są wrzuteczki.

Ale mogę ci odpowiedzieć tak jak chcesz. Oczywiście, że wolę Borowskiego. Podobnie jak większość mi znanych szarych zjadaczy chleba, których Miłosz męczy. I nie interesuje mnie krytyka literacka.
                    • humbak Re: Lustracja 26.12.13, 16:04
                      > Ale mogę ci odpowiedzieć tak jak chcesz. Oczywiście, że wolę Borowskiego. Podob
                      > nie jak większość mi znanych szarych zjadaczy chleba, których Miłosz męczy. I n
                      > ie interesuje mnie krytyka literacka.

Z całym szacunkiem dla Borowskiego, większość zjadaczy chleba woli też Shazę od Góreckiego.

Ja natomiast naprawdę myślę że jeśli chcesz dyskutować, to pisz poważnie i nie prowokuj.
                      • lonely_hater Re: Lustracja 26.12.13, 16:10
                        A czemu konsumpcja muzyki przez drętwego mieszczucha ma być lepsza od radosnego wywijania tyłkiem? Samo przekonanie o lepszości wskazuje, że są w tym elementy snobistyczne.
                        • humbak Re: Lustracja 26.12.13, 16:19
                          Primo fizyczne, a nie intelektualne odbieranie muzyki nie determinuje upodobania do disco polo. Na szczęście. Secundo to Ty zacząłeś od wartościowania, nie ja.
                          • lonely_hater Re: Lustracja 26.12.13, 16:28
                            Amen.
      • olga_w_ogrodzie Re: Lustracja 26.12.13, 18:45
        humbak napisał:

> A czym mierzysz tą zdolność, że wyszła Ci pięciokrotność, zideologizowany nudzi
        > arzu?

przepraszam, że zwrócę uwagę, mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale " zdolność", a nie "tą".
        • humbak Re: Lustracja 26.12.13, 19:45
          Nie tylko się nie obrażę, ale i podziękuję. Wybacz błąd. Po kliknięciu wyślij, zauważyłem że coś jest nie tak, ale było już za późno.
          • olga_w_ogrodzie Re: Lustracja 26.12.13, 19:51
            to dobrze.
            także nie obrażam się,
            gdy widzę, że intencją poprawiania mnie
            nie jest dokuczenie i nie wypływa ono ze złośliwości.
          • katarynka705 Re: Lustracja 26.12.13, 19:53
            rozczulające to spijanie sobie z dzióbków .

A do meritum - brzydzę się lustracją a jeszcze bardziej lustrującymi .

Ciekawie byłoby ich samych zlustrować .
            Społeczeństwo powinno wiedzieć jakie to chodzące ideały moralne ,etyczne i patriotyczne lustrują Polaków .
            A może by się okazało ,że co drugi to kanalia ?
            • przeciwnik_klamstwa Re: Lustracja 27.12.13, 12:03
              brzydzisz się? ... a co, pewnie masz coś za uszami jak owi, co jej nienawidzą i ją zwalczają ?
        • instant.crush Re: Lustracja 27.12.13, 12:23
          olga_w_ogrodzie napisała:

> przepraszam, że zwrócę uwagę, mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale " [b]tę [/
          > b]zdolność", a nie "tą".

Obie formy są dopuszczalne, choć lepiej brzmi "tę".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka