Dodaj do ulubionych

Inny przykład obłudy w elitach Palikota

09.02.14, 18:37
Miały miesce już dziesiątki wykazanych przykładów obłudy u samego Palikota jak i u jego głównych kreatorów.
Dzisiaj znowu o Siwcu.
Był istotnym członkiem Krajowej Rady ds. Radiofonii i Telewizji w latach 93-96. Pierwszą skonsolidowaną koncesję o. Rydzyk otrzymał w 1994 roku i Siwiec głosował ZA.
Był też członkiem Komisji Majątkowej, która grubo sypała majątkami dla KK.
Obserwuj wątek
    • 1zzarda Re: Inny przykład obłudy w elitach Palikota 09.02.14, 18:45
      Czy wg Ciebie tylko wskazany przez Ciebie - nie ma prawy do zmiany? To samo można zarzucić każdemu!
      • wiosnaludzikow Re: Inny przykład obłudy w elitach Palikota 09.02.14, 18:54
        1zzarda napisał(a):

> Czy wg Ciebie tylko wskazany przez Ciebie - nie ma prawy do zmiany? To samo moż
        > na zarzucić każdemu!
        Nie. dyskwalifikuję każdego polityka, który raz jest prokościelny a raz kościelny o ile nie jest niewykształconym lub cierpiącym na ciężką depresję. Osoba, która przekazywała majątek KK lub przyznawała koncesję Rydzykowi mając kilkadziesiąt lat zmienia zdanie ?
        Tak też nie jest bo to po prostu jest polityczne, jak to Heniu słusznie pisze, qu%#%two. Robi się to co się opłaca. Cynicznie i obłudnie.
        • arveis Palikot - kim jest 10.02.14, 18:05
          Dla ludzi którzy mają problem ze zrozumieniem jego to mogę powiedzieć tak:
          a) istnienie kościoła zależy od Was
          b) Palikot oddziela instytucje Kościoła od Państwa, a nie ją likwiduje... Od dzielenie jest wazne, bo kościół jest już dziś jest instytucjonalny i nie bardzo ma coś wspólnego z dekalogiem... Zmiany hamuje korupcja. O czym powinniście słyszeć. Od dzielenie wpłynie na mniejsza korupcyjność. Może dlatego, Watykan w Europie może w końcu walczyć z korupcją, ze państwa zachodnie się od kościoła oddzieliły... I największe ujawnienia molestowań i czystość moralna jest w USA kościoła, gdzie kościół przed sądem odpowiadał za moletowania, a w Polsce póki miesza się do polityki, dopóki będzie skorumpowany i nie będzie pilnować dekalogu i nie ujawni molestowań, bo liczą się pieniądze i przeciąganie struny do maximum.
          c) Palikot jest przeciwnikiem kościelnych poglądów, które są błędne wg. niego.
          d)Nie jest też idealny...
          • wiosnaludzikow Re: Palikot - kim jest 10.02.14, 18:59
            Tylko kiedy jest Palikot-Prawdziwy :) Ten teraz, ten kilka lat do ryłu ...czy ten za kilka lat :)
            Musi się nieźle bawić :)
            arveis napisał:

> Dla ludzi którzy mają problem ze zrozumieniem jego to mogę powiedzieć tak:
            > a) istnienie kościoła zależy od Was
            > b) Palikot oddziela instytucje Kościoła od Państwa, a nie ją likwiduje... Od dz
            > ielenie jest wazne, bo kościół jest już dziś jest instytucjonalny i nie bardzo
            > ma coś wspólnego z dekalogiem... Zmiany hamuje korupcja. O czym powinniście sły
            > szeć. Od dzielenie wpłynie na mniejsza korupcyjność. Może dlatego, Watykan w Eu
            > ropie może w końcu walczyć z korupcją, ze państwa zachodnie się od kościoła odd
            > zieliły... I największe ujawnienia molestowań i czystość moralna jest w USA koś
            > cioła, gdzie kościół przed sądem odpowiadał za moletowania, a w Polsce póki mie
            > sza się do polityki, dopóki będzie skorumpowany i nie będzie pilnować dekalogu
            > i nie ujawni molestowań, bo liczą się pieniądze i przeciąganie struny do maximu
            > m.
            > c) Palikot jest przeciwnikiem kościelnych poglądów, które są błędne wg. niego.
            > d)Nie jest też idealny...
      • qqazz Jakiej zmiany? 09.02.14, 22:02
        1zzarda napisał(a):
        > Czy wg Ciebie tylko wskazany przez Ciebie - nie ma prawy do zmiany? To samo moż
        > na zarzucić każdemu!

Typowe jednostki z przerostem ambicji które prą do koryta, Oni nie mają pogladów, są gotowi zrobić wszystko żeby sie nachapać.

pozdrawiam
    • instant.crush Re: Inny przykład obłudy w elitach Palikota 09.02.14, 18:59
      Komisja majątkowa to wstyd dla polskiego państwa, to fakt.
      Ale dlaczego Rydzyk miałby nie otrzymać wtedy tej koncesji i dlaczego Siwiec miałby głosować przeciw?
      • wiosnaludzikow Re: Inny przykład obłudy w elitach Palikota 09.02.14, 19:06
        instant.crush napisał:

> Komisja majątkowa to wstyd dla polskiego państwa, to fakt.
        > Ale dlaczego Rydzyk miałby nie otrzymać wtedy tej koncesji i dlaczego Siwiec mi
        > ałby głosować przeciw?
        Ponieważ Rydzyk już był znany, już nadawał, często n.i.e.l.e.g.a.l.n.i.e , jego programy chociażby nt lustracji, Żydów, KORu itd były znane.
        Tę koncesję przyznano bez zasady konkurencji i możliwości konkurować o tę koncesję nie było.
        Poza tym ja nie oskarżam Siwca jak głosował za koncesją Rydzyka ale wykazuję obłudę .
    • l_zaraza_l Re: Inny przykład obłudy w elitach Palikota 09.02.14, 21:55
      wiosnaludzikow napisał:

> Był istotnym członkiem Krajowej Rady ds. Radiofonii i Telewizji w latach 93-96
      > . Pierwszą skonsolidowaną koncesję o. Rydzyk otrzymał w 1994 roku i Siwiec głos
      > ował ZA.

A kto głosował przeciw i z jakich powodów (oczywiście merytorycznych a nie z powodu uprzedzeń)?

> Był też członkiem Komisji Majątkowej, która grubo sypała majątkami dla KK.

Marek Siwiec strona rządowa 01.08.2000 31.10.2001
      I twierdzisz, że Miller nie miał pojęcia, że Siwiec siedzi w tej komisji i sypie kasą?
      • wiosnaludzikow Re: Inny przykład obłudy w elitach Palikota 10.02.14, 04:01
        l_zaraza_l napisała:
        > A kto głosował przeciw i z jakich powodów (oczywiście merytorycznych a nie z po
        > wodu uprzedzeń)?
        Nie chodziło mi o samą koncesję dale tego radia ale o postawę obłudnika Siwca
        > I twierdzisz, że Miller nie miał pojęcia, że Siwiec siedzi w tej komisji i sypi
        > e kasą?
        Nic takiego nie twierdzę.
        • l_zaraza_l Re: Inny przykład obłudy w elitach Palikota 10.02.14, 12:24
          wiosnaludzikow napisał:

> Nie chodziło mi o samą koncesję dale tego radia ale o postawę obłudnika Siwca

To może wyjaśnij mi, dlaczego uważasz Siwca za obłudnika. Przecież przyznając koncesję dla Radia Maryja, nie występował jako Marek Siwiec ale jako funkcjonariusz państwowy.

> > I twierdzisz, że Miller nie miał pojęcia, że Siwiec siedzi w tej komisji
          > i sypi
          > > e kasą?
          > Nic takiego nie twierdzę.

Jak to nie twierdzisz, skoro napisałeś, że o obłudzie Siwca świadczy fakt zasiadania w komisji majątkowej? Przecież i w tej sytuacji nie był w tej komisji osobą prywatną.
          I dlaczego masz żal do Siwca a do Millera o to, że skierował Siwca do tej komisji, już nie? Przecież Miller mógł odmówić udziału członków SLD w tej komisji (w sumie lekkie kuriozum by po stronie rządowej w tej komisji nie zasiadali członkowie partii rządzącej).
          • wiosnaludzikow Re: Inny przykład obłudy w elitach Palikota 10.02.14, 14:24
            l_zaraza_l napisała:

> To może wyjaśnij mi, dlaczego uważasz Siwca za obłudnika. Przecież przyznając k
            > oncesję dla Radia Maryja, nie występował jako Marek Siwiec ale jako funkcjonari
            > usz państwowy.
            Dokładnie to wyjaśniłem w poprzednich wpisach. Ponadto występował jako funkcjonariusz państwowy ale podejmując decyzję ściśle związana z polityką.
            > Jak to nie twierdzisz, skoro napisałeś, że o obłudzie Siwca świadczy fakt zasia
            > dania w komisji majątkowej? Przecież i w tej sytuacji nie był w tej komisji oso
            > bą prywatną.
            To obłuda . Gdyby Siwiec nie był w antyklerykalnych ugrupowaniu to tak bym nie uważał o tym obłudnikiem i cyniku.
            • l_zaraza_l Re: Inny przykład obłudy w elitach Palikota 10.02.14, 17:15
              Bełkocik ale rozumiem, ze chodziło o obsrywający wąteczek.
              • wiosnaludzikow Re: Inny przykład obłudy w elitach Palikota 10.02.14, 17:20
                l_zaraza_l napisała:

> Bełkocik ale rozumiem, ze chodziło o obsrywający wąteczek.
                Nie. Chodziło o krytykę ludzi dwulicowych, obłudnych o cynicznych.
              • wiosnaludzikow Sam się obsr%#}ał 10.02.14, 17:29
                l_zaraza_l napisała:

> Bełkocik ale rozumiem, ze chodziło o obsrywający wąteczek.
                Doskonale towarzycha wyłudzający, cynicznych wyłudzaczy kasy publicznej w tym Marek Siwiec, któremu mało diety EU.
                www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/304-euro-za-podpis-to-nie-jest-zarobek-to-dieta,166621.html
    • haen2010 Kto bez winy 10.02.14, 06:42
      Niech pierwszy rzuci kamieniem. Ja nie mogę, bo kiedyś uwierzyłem, że platfusiarnia chce zrobić coś dobrego dla Polski. Także Kościół uważałem za instytucję przyzwoitości.

Trzeba było trochę czasu i faktów, żeby dojrzeć łajdactwo rządów kościelnych komuchów i solidaruchów. Podejrzewam, że inni również mają do tego prawo.

Dzisiaj poglądy palikociarni są dla mnie zdroworozsądkowe. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że złajdaczą się jak komuchy i solidaruchy i będą płacić haracz czarnej mafii okradając ludzi ile wlezie.
      • wiosnaludzikow Re: Kto bez winy 10.02.14, 06:50
        haen2010 napisał:

> Niech pierwszy rzuci kamieniem.
        Heniu ale co innego wyborca a co innego polityk. Ktoś go wcześnie popierał i wspierał system sowiecki, system cen regulowanych , teraz popiera Unię Europejską i wolny rynek.
        Ktoś , kto zaakceptował w komisji majątkowej rozdawanie kasy KK a w KRRiTV koncesję dla o. Rydzyka teraz jest w Europa+ i TR antyklerykałem, Gender itd. itp.
        Takie rzeczy powinny polityka dyskwalifikować. W końcu nie zawsze musi być utrzymankiem społeczeństw. Jest zdolny i może założyć nieżle prosperującą firmę, media itd. itp
        • haen2010 Re: Kto bez winy 10.02.14, 08:01
          Oczywiście, jest tylko mały problem. Kto będzie reprezentował mój ogląd polityki i moje poglądy w obecnej sytuacji na tym rynku?

Ja nie raz pisałem, że rzygać mi się chce od love story Palikota z komuchami Millera. Jednak rozumiem uwarunkowania, dla których Palikot wyrywa od nich co mniej umoczonych w polskim łajdactwie.

Siwiec owszem, był krótko w Komisji Majątkowej. Ale równie szybko stamtąd zwiał.
          • wiosnaludzikow Re: Kto bez winy 10.02.14, 08:28
            haen2010 napisał:
            > Siwiec owszem, był krótko w Komisji Majątkowej. Ale równie szybko stamtąd zwiał
            ....bo dostał wyższy etat :)
          • wiosnaludzikow Re: Kto bez winy 10.02.14, 08:36
            haen2010 napisał:

> Oczywiście, jest tylko mały problem. Kto będzie reprezentował mój ogląd polityk
            > i i moje poglądy w obecnej sytuacji na tym rynku?
            Zagłosuj na np. Szczukę, Środę ...one nie są obłudne.
            • haen2010 Re: Kto bez winy 10.02.14, 08:48
              Ja co najwyżej mogę nie zagłosować na jednego kauzyperdę. Wybiorę sobie kogoś bardziej normalnego z palikociarni. Może Wolne Konopie?
        • zoil44elwer Re: Kto bez winy 10.02.14, 09:12
          Gwiazda E+TR.A Celinder-Celiński:Marcowy student,KOR,S,ROAD,UD,UW,SLD,LiD,SDPL,PD.....
          • wiosnaludzikow Re: Kto bez winy 10.02.14, 09:42
            zoil44elwer napisał:

> Gwiazda E+TR.A Celinder-Celiński:Marcowy student,KOR,S,ROAD,UD,UW,SLD,LiD,SDPL,
            > PD.....
            A gdzie tu widzisz obłudę ? Zawsze był lewicowym ateistą w KOR też.
    • wiosnaludzikow Trzech liderów E+ i TR niczym św Paweł 10.02.14, 07:34
      Trzech nawróconych to św Janusza, św. Aleksander i św Marek.
      Wszystko jest oczywiste ale aby nie być wyrzuconym na forum religia dodam, że św. Janusz kiedyś prokatolicki nawrócił się na antykatolickiego a św. Aleksander i Marek kiedyś promoskiewscy następnie wsparli KK Konkordatem, Komisją Majątkową i koncesjami medialnymi oraz stali się europejczykami.
      Choroba tego ugrupowania to obłuda i cynizm.
    • grba Re: Inny przykład obłudy w elitach Palikota 10.02.14, 08:19
      Nasi kochani politycy "sklerotycy" liczą na amnezję wyborców i zapewne się nie przeliczą... Tow. Janusz Palikot regularnie imputował zmarłemu Lechowi II alkoholizm. Dzisiaj wyjasniło się, że tow. Janusz lubi alkoholików, bo zaprzyjaźnił się z patentowanym ochalapusem jakim jest Aleksander I Plątonogi. Tow. Janusz ongiś katolik, dzisiaj antykatolik... A co będzie jutro? Ciekawe, bo tow. Janusz jest bardzo labilny...
      • kosel_maruwi Re: Inny przykład obłudy w elitach Palikota 10.02.14, 08:39
        grba napisał:

> Tow. Janusz ongiś katolik, dzisiaj antykatolik... A co będzie jutro? Ciekawe, bo tow. Janusz
        > jest bardzo labilny...

Siwiec to nie moja bajka ale gdzie mu do Janusza.
        • grba Re: Inny przykład obłudy w elitach Palikota 10.02.14, 08:50
          Siwiec to wachmistrz Soroka, dla którego Kmicicem jest...
    • haen2010 Ale gest na Ziemi Kaliskiej - bezcenny. 10.02.14, 08:44
      On już wtedy wiedział, jak mafia watykańska obrabia Polskę i Polaków. O wiele wcześniej od Palikota i wielu, wielu innych. Łącznie ze mną.

Kto jeszcze pamięta ten chór świętoje.bliwego oburzenia, jakie ogarnęło całą zdewociałą Polskę?
      • wiosnaludzikow Re: Ale gest na Ziemi Kaliskiej - bezcenny. 10.02.14, 09:40
        haen2010 napisał:

> On już wtedy wiedział, jak mafia watykańska obrabia Polskę i Polaków. O wiele w
        > cześniej od Palikota i wielu, wielu innych. Łącznie ze mną.
        >
        > Kto jeszcze pamięta ten chór świętoje.bliwego oburzenia, jakie ogarnęło całą zd
        > ewociałą Polskę?
        Oburzenie było słuszne bo podpici Prezydent i szef BBN nie powinni się zachowywać jak Berlusconi :)
        Przeceniasz tutaj znaczenie tego gestu. Ordynacka to wesołe i dowcipne towarzycho i tyla.
        • haen2010 Re: Ale gest na Ziemi Kaliskiej - bezcenny. 10.02.14, 09:55
          No cóż, to rządy JPII zamieniły polski kościół w mafię. Jedni to widzieli, inni musieli się zamknąć. Albo ogłupieć, jak moja skromna osoba.
          • wiosnaludzikow Re: Ale gest na Ziemi Kaliskiej - bezcenny. 10.02.14, 14:45
            haen2010 napisał:

> No cóż, to rządy JPII zamieniły polski kościół w mafię. Jedni to widzieli, inni
            > musieli się zamknąć. Albo ogłupieć, jak moja skromna osoba.
            Nie wypowiadam się na tematy religijne teraz ale gdyby nie JPII i inni w tej historii to Tornson dalej by ustawiał ceny regulowane masła i sznurka do snopowiązałek a Ryj jeździłby bezkarnie po pijaku.
            • haen2010 Re: Ale gest na Ziemi Kaliskiej - bezcenny. 10.02.14, 15:04
              No ci powiem: Ale pitolisz. Zapisaliśmy się do Europy na szarym końcu.
              • wiosnaludzikow Re: Ale gest na Ziemi Kaliskiej - bezcenny. 10.02.14, 17:08
                haen2010 napisał:

> No ci powiem: Ale pitolisz. Zapisaliśmy się do Europy na szarym końcu.
                Nie kojarzyła dzisiaj i masz jakiś poważny atak a to opieram po tym co napisałeś nt Romaszewskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka